Adli Sicil Kaydı ve Arşiv Kaydı Silinmesi
Merhabalar,
Öncelikle bu sitenin ücretsiz avukatlık danışmanlık sitesi olmadığını bildiğimi belirtmek isterim ve halkın bitmek tükenmek bilmeyen aynı sorularına sabır ve ilgi ile cevap veren bütün üyelere teşekkür ederim.
Benimki de bir çok kişinin yaşadığı bir sorun yalnız ben çok aramama rağmen yanıtımı bulamadım. Çok fazla bilgi var ve kendi durumuma uygun olanı ayıklayamadım, bu yüzden yeni bir konu açıyorum. Umarım yardımcı olan üyeler çıkacaktır.
Ben 2007 yılının 6. ayında Kullanmak Amacıyla Uyuşturucu Madde Bulundurmak suçundan yargılandım ve 10Ay hapis yerine 1 sene denetimli serbestliğe gönderildim (tedavisiz). Denetimli serbestliği sorunsuz bitirdim.
Adli sicil kaydımda bu suç çıkıyor fakat bildiğim kadarıyla bu kaydı infaz tamamlandıktan sonra silebiliyoruz.
Sorularım:
1-Şimdi bir işe başvurdum, kabul edildim ve belgeleri teslim ediyorum. Sabıka kaydımda mevcut olan bu suç işe girmeme engel teşkil eder mi? Patronun keyfine mi kalmış?
2-İleride de kamuda çalışmayı düşünüyorum. Bu suç kamuya giriş için bir engel teşkil eder mi?
3-Adli sicil kaydını sildirmek için neler yapmam gerektiği konusunda beni yönlendirebilir misiniz?
4-Arşiv kaydını sildirmek için neler yapmam gerektiği konusunda beni yönlendirebilir misiniz?
5-GBT kaydını sildirmek için neler yapmam gerektiği konusunda beni yönlendirebilir misiniz?
6-Adli sicil kaydını sildirdikten sonra, kamuya giriş aşamasında güvenlik soruşturmasında bu suç görünür mü?
Çok uzun ve fazla soru oldu, kusura bakmayınız.
İlgilenip okuyan, cevaplayan herkese teşekkürler.
İyi çalışmalar.
Cevap: Adli Sicil Kaydı ve Arşiv Kaydı Silinmesi
Alıntı:
Gezgin12 rumuzlu üyeden alıntı
1-Şimdi bir işe başvurdum, kabul edildim ve belgeleri teslim ediyorum. Sabıka kaydımda mevcut olan bu suç işe girmeme engel teşkil eder mi? Patronun keyfine mi kalmış?
2-İleride de kamuda çalışmayı düşünüyorum. Bu suç kamuya giriş için bir engel teşkil eder mi?
3-Adli sicil kaydını sildirmek için neler yapmam gerektiği konusunda beni yönlendirebilir misiniz?
4-Arşiv kaydını sildirmek için neler yapmam gerektiği konusunda beni yönlendirebilir misiniz?
5-GBT kaydını sildirmek için neler yapmam gerektiği konusunda beni yönlendirebilir misiniz?
6-Adli sicil kaydını sildirdikten sonra, kamuya giriş aşamasında güvenlik soruşturmasında bu suç görünür mü?
İyi çalışmalar.
-Engel teşkil etmez ancak patronun keyfine kalmış ne yazık ki. Almıyorum derse birşey iddia edemezsiniz.
-Kamuda engel teşkil etmez.
-Bulunduğunuz yerin adli sicil bürosuna gidip adli sicil-arşiv kaydının silinmesi için dilekçe vereceksiniz.
-Onlar sistemden silince Gbt kayıtlarından da silinir merak etmeyin, ayrıca oraya gitmenize gerek yok.
-Derinlemesine soruşturulmadıkça (milli istihbarat teşkilatı, egm, tsk memur alımı gibi) görünmez. (sildirdikten sonra)
Cevabınız için teşekkür ederim. Aydınlatıcı oldu.
Ben Ankara'daki Adli Sicil Müdürlüğü'ne, kaydımın silinmesi için dilekçe gönderdim. Bu silinme sürecinin hızlanması yahut olumlu olup olmaması için başka hangi evrakları göndermeliyim? Bu süreç ne kadar sürer? Bilgilendirebilirseniz memnun olurum.
İyi günler.
ben sicil kaydimi sildirmek icin başvuru yaptim ve 3hafta icinde silindi.siz oradaki mahkeme yoluyla mi yoksa posta ile mi dilekçeyi gönderdiniz. dilekcenizi adliyeye teslim ettiyseniz cok gec sonuçlanıyormus bilginize. ama ne yazik ki sabıkayi silince suçu arşiv kaydına alıyorlar. benim öyle oldu. bazıları arşiv kaydi silinir diyor bazıları silinmez diyor ben de anlamadim acikcasi.o yuzden ben de arşiv kaydının silinmesi icin dilekce verdim. siz nasil yaptınız arşiv kaydının silinmesi icin dilekce verdiniz mi.
Siz nereye başvuru yaptınız? Ve başvuru yaparken hangi evrakları verdiniz?
Alıntı:
sevgi05 rumuzlu üyeden alıntı
ben sicil kaydimi sildirmek icin başvuru yaptim ve 3hafta icinde silindi.
Ben aps ile gönderdim. Mahkeme kararı,adli sicil belgesi ve nüfus cüzdani fotokopisini gönderdim yaninda.
Siz sadece adli sicil kaydının silinmesini sordunuz sanirim. onu fax ile göndersenız de oluyor sicil kaydının silinmesi icin ben öyle yapmistim.Ama dedigim gibi silindikten sonra arşive alınıyor.Dilekce yazarken arşiv kaydının da silinmesini isteyin isterseniz. Çünkü arşiv kaydi resmi kurumlarda görünüyor.
arşiv kaydını sildirmek hangi şartlara bağlı? Eğer sicil kaydı silindiyse, arşivi de siliyorlar mı? Benim 2 hafta oldu hala bir sonuç yok, gidip sicil kaydıma bakmadım ama dilekçeme yanıt verirlerdi eğer bir sonuç olsaydı. değil mi?
Bir de sizin suç neydi?
Alıntı:
Gezgin12 rumuzlu üyeden alıntı
arşiv kaydını sildirmek hangi şartlara bağlı? Eğer sicil kaydı silindiyse, arşivi de siliyorlar mı? Benim 2 hafta oldu hala bir sonuç yok, gidip sicil kaydıma bakmadım ama dilekçeme yanıt verirlerdi eğer bir sonuç olsaydı. değil mi?
Bir de sizin suç neydi?
https://www.hukuki.net/showthread.php...9000#post19000
sevgi05 arşiv kaydınız silindi mi? Benim sicil kaydım silinmiş, ama şimdi arşivde aynen gözüküyor, onu da sildirmek istiyorum.
henüz silinmedi. bulunduğum yerden silinmesi için mahkeme kararı almam gerekiyormuş. onu da halledip tekrar göndereceğim.
2008 yılında 51/1 göre verilmiş bir karar var adli sicilden sildirebilirmiyim ?
bende 3 aydır daha adli sicilimi sildiremedim çünki anraka bende yerine getirme fişini istiyor bende mahkeme gördüğüm adıyaman adliyesinden istiyorum bu yerine getirme fişini ama onlar bilmiyor bu fişin ne olduğunu nasıl yapıcam ben şimdi
İyi günler,
Bundan yaklaşık 1 yıl önce hakkımda açılan hakaret ve mala zarar verme davalarından hakaret konusunda berat; mala zarar verme konusunda ise 1.000 TL adli para cezası ile cezalandırıldım. Açıkçası tamda işe girme (kamu ve özel sektörde iki farklı iş fırsatı var, ikisinden birisini değerlendireceğim) arifesindeyken adli sicilimde böyle bir kaydın yer alması karşı tarafta haliyle mide bulantısı yaratacaktır.
Geçen gün davanın görüldüğü Ankara 3. Asliye Mahkemesine gittim ve sitenizde yazmış olduğunuz bilgilere istinaden cezamın adli sicil kaydımdan silinip silinemeyeceğini sordum fakat bana verilen cevap "mala zarar verme suçundan yargılanmışsınız ve bu sebeple 5 yıldan önce bu cezayı sildirmek üzere başvuramazsınız" oldu.
Bugün cezamın infazı olan 1.000 TL tutarı gerekli birime ödeyeceğim.
Siz değerli hukuk bilirlerinden ricam, hayatında iyi eğitimler almış, iyi bir aileye ve çevreye sahip birisinin gençlik hatası olarak bir anlık ağır tahriğe kapılıp yaptığı bu hatayı, hayatının geri kalanını şekillendirmeye çalıştığı şu günlerde adli sicil kaydının önünde bir engel yaratmaması konusunda yardım etmenizdir...
Şimdiden vereceğiniz bilgi ve göstereceğiniz yol haritası için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
2005 yılında bir olay başıma geldi mahkemelik oldum ceza almadım ama askerde sicilimde 6136 muhalefet sicili gözüküyor bu sicili sildirebilirmiyim.devlet dairesinde de bu sicil karşıma çıkar mı cevaplarsanız çok memnun olurum
Merhaba
1998 senesinde aldığım cezadan dolayı arşiv kaydım çıkıyordu. Arşiv kaydını sildirmek için dava kararını ve yerine getirme fişini Ankara sicil ve istatistik bölümüne yolladım. 1 hafta sonra e devletten baktığımda hem adli sicil hemde adli arşiv kaydımın çıktığını gördüm:) Ankarayı aradığımda saçma sapan anlayamadığım cevaplar verildi sanırım telefonun başında oturan kişinin konuyla alakalı bilgisi yoktu. Sonuç olarak konu ile alakalı yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
hakkımda 2 ayrı suçdan verilmiş olan beraat ve takipsizlik kararları var , bunlar memur olmama engel oldu adli sicil kaydı yok arşiv kaydı yok gbt de ise bunlar nasıl sildirebilirim
Sayın site yöneticileri ve üyeler ;2009 yılında uyuşturucu kullanmak suçundan yargılandım ve hakim: 5237 TCK nun 191/1. maddesi gereğince 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına
5237 sayılı TCK nun 191/6. maddesi yollaması ile 191/2. maddesi gereğince sanık hakkında tedavi ve denetimli serbestlik kararı verdi. Ben bütün tedavi ve denetim şartlarına uydum. denetimi tamamladım ceza infaz edilmiş sayıldığından bu durum adli sicil arşiv kaydıma düştü. adli sicil istatistik kurumuna dilekçe yazdım özlük haklarımın geri verilmesi halinde 15 yıl sonra silinebileceğini belirten bildirim yazı tarafıma tebliğ edildi. Adli sicil arşiv kaydımda bu durum gözüktüğü için voleybol fedarasyonu antrenörlük belgemi onaylamadı. dolayısıyle senelerce okudugum üniversite boşa gitti. federasyon belgemi onaylamadığı için işimi de yapamıyorum. uyuşturucu da kullanmıyorum. sizlere sormak istediğim;
1) arşiv kaydımı sildirmenin başka bir yolu var mı? varsa nedir?
2) herhangi bir mahkeme yoluyla federasyondan belgemi alabilmem için bir karar çıkarabilirimiyim.
3)formasyon alıp devlet memuru olabilirmiyim?
cok zor durumdayım bu konuda bana bilgileriniz ışığında yol göstermenizi rica ediyorum.. İlginiz için şimdiden teşekkürler
ADLİ SİCİL ARŞİV KAYDI NASIL SİLİNİR
Adli Sicil İstatistik Genel Müdürlüğü ilgili dilekçenin faks yoluyla gönderiminin kabul edildiği; uygulamada yaşanan sıkıntılar dolayısıyla iadeli taahhütlü posta,kargo aracılığıyla gönderilmesinin sağlıklı olur.
Adli sicil arşiv kaydı, Hakkında Türk mahkemeleri, yabancı ülke mahkemeleri tarafından kesinleşmiş, Türk Hukukuna göre tanınan mahkûmiyet kararı bulunan Türk vatandaşları, Türkiyede suç işlemiş olan yabancıların kayıtlarıda dahil tüm adli sicil bilgileri; mahallinde bilgisayar ortamına aktarılmasını takiben, Adalet Bakanlığı Adli Sicil İstatistik Genel Müdürlüğündeki Merkez Adli Sicilde tutulur. http://www.ilkayhukukburosu.com/maka...silinir-alinir
Merhaba
Ben talihsiz bir olay yaşadım polislerle
Bana 6 kadar suç yülediler yapmadığım halde 4 polis birbirine şahit oldu ve 12 bin tl para cezası aldım
Mesleğimde 14 yıllık uzmanım bilir kişilik belgesi almak istiyorum ama bu adli siciller cıkıyor .
bu bana maal edilen suçların adli para cezasını ödedim . Aldığım cezanın parasını ödemiş olunca adli sicili ve arşivi ne şekilde sildirebilirim ?
Cevap verebilecek herkeze teşekkür ediyorum .
Adli sicilden silinse de adli arşivden silinmesi için 80 sene geçmesi veya kişinin ölmesi gerekiyor.Yada ilgili suçun kanunen suç olmaktan çıkması gibi bir durum söz konusu olacak onun dışında arşivde her zaman kesinleşmiş mahkumiyet hükümleri yer alacak.