İdari Mahkemede dava açtığımda ne kadar harç yatırılıyor. Bunu davayı kaybeden ödemesi gerekmez mi.
Printable View
İdari Mahkemede dava açtığımda ne kadar harç yatırılıyor. Bunu davayı kaybeden ödemesi gerekmez mi.
davayı kazanırsan yatırdığın mahkeme harcını alırsın.davalı idareden harç tahsil edilir.
Avukat tutmayacam. ben nasıl geri alacam.
Avukat tutmasan da mahkemeyi kazanırsan harcı geri alırsın,60 ytl civarında bir miktar olmalı avukat tutmadıysan yaıracağın harç.
Başvuru harcı: 15 TL
Karar harcı 15 TL
Yürütmenin durdurulmasını istemişseniz: 25 TL
Yaklaşık posta gideri 50 TL
Ortalama giderler bunlardır. Davayı kazanırsanız geri alırsınız.
yürütmeyi durdurma istersem fiyat değişiyor mu.
Yürütmeyi Durdurma da isteyin.
66 lira harç yatırdım. 60 lira posta masrafı aldılar. Davayı açmak için mahkemenin bulunduğu ile gittim. Eğer kazanırsam yol ücretini geri alabilir miyim.
Alamazsınız. Dava açmak için gitmenize gerek yoktu. Bulunduğunuz yerdeki asliye hukuk mahkemesi kanalıyla gönderebilirdiniz.
Daha hızlı olsun diye kendim başvurdum. Dava sürecleri ne kadar. Yasal süreleri ne. Yani mahkeme ne zamana kadar incelemesi lazım dosyamı. Davalı idareye ne zamana kadar dava dilekçesini gönderir. davalı idare kaç günde savunma yazacak. ben kaç günde savunma yazacam. yazmam gerekiyor mu.
Mahkeme dava dilekçemi üsuldan bozdu; 39,90 tl yargılama giderinin davacı üzerinde bırakılmasına, kullanılmayan 28,15 tl yürütmenin durdurulması harcı ile istenen artan posta ücretinin istemi hallinde davacıya iadesine diye karar vermiş.
39,90 tl yi şimdi mi ödemem lazım. bu miktarı davayı kazanırsam talep edebilir miyim davalıdan.
İlk davayı açarken bir harç ve posta masrafı ödemiştiniz ya. O paranın 39.90 TL sini devlet yargı harcı olarak sizden zaten almış. Yani ayrıca bir para ödemeyeceksiniz. Ayrıca şimdi siz borçlu değil alacaklısınız. 28.15 TL YD harcı ile bir miktar da posta giderini gidin mahkeme kaleminden isteyin.
İlla elden mi istemem gerekiyor. posta ve ya başkası benim yerime alabilir mi.
mahkeme başka ilde olduğu için bulunduğum ilin asliye hukuk mahkemesine başvurabilir miyim.
bir şey soracagım. konuya müdahil oldum. benimde idare mahk. kazandıgım bir dava var sonucta söyle diyor
avukatlık ücreti olan 400 tl nin davacıya ödenmesi ve yd itiraz harcının 44.80 tl davalıya ödenmesine, artan posta ücretinin davacıya ,iadesine şeklinde ayrıca altta bir tablo var
başvuru harcı 15.6
karar harcı 15.6
yd. harcı 25.6
vekalet harcı 2.5
posta gideri 40
toplam 99.3
bunların hangisini ben alacagım. avukatım 400 lira benim dedi aldı. digerlerini ödemedi. hangilerini istemem gerekir. çok teşekkürler
bugün asliye hukuk mahkemesine gidip davamı yenileme dilekçesi verdim. ek evrakları da bi daha koydum. şimdi de 40 tl posta ücreti 62,5 harç aldılar. niye ilk başta 126 aldılardı.
arzuhalci abi idari mahkemeye telefon açıp sordum. o parayı geri alabilmem için bi dilekçe ile başvurup bulunduğum ilin defterdarlık muhasebe müdürlüğünden alabilirmişim. Ama dedilerki yürütmeyi durdurma talebi olan 28,15 geriye ödenirmiş posta masrafları yanarmış.
bide burdaki asliye hukuk mahkemesi benden 10 TL fazla almış. 40 TL yatırsam yetiyormuş. bunu nasıl geri alacam.