İcra tahliye dilekçe örnekleri
Kiracım kiramı ödemediğinden dolayı ikinci kez ihtarname çektim..21 Mart 2010 tarihinde kontratımız doluyor,yenilemiyeceğimi ihtarnamede belirttim...
1-Ne zaman dava açmam gerekiyor?
2-İcra ve tahliye dava dilekçelerini nasıl yazmam lazım?
(Avukat tutamıyacağım için bu işleri kendim takip etmem gerekiyor)
Şimdiden teşekkürler...
Cevap: İcra tahliye dilekçe örnekleri
22 Martta tahliye için icra takibi başlatabilirsiniz.
Takip talebi (Örnek 48) ve YAZILI SÖZLEŞME İLE KİRALANAN TAŞINMAZIN KİRA SÜRESİNİN
BİTMESİ DURUMUNDA TAHLİYE EMRİ (Örnek 14) formlarını alıp usule uygun doğru bir şekilde doldurup icra dairesine dosya halinde vermelisiniz.
İki haklı nedeniyle tahliye davası açılacaksa kira akdinin bitmesinden itibaren 1 ay içinde dava açılmalıdır.
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için..Sayın Admin ve Sayın Engin Oğuz
Yeterli önbilgiyi almışsınız. Bu aşamadan sonra yanlış yapmamak için avukatınıza muhakkak başvurun. Yoksa yaptığınız herşey heba olabilir.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Yeterli önbilgiyi almışsınız. Bu aşamadan sonra yanlış yapmamak için avukatınıza muhakkak başvurun. Yoksa yaptığınız herşey heba olabilir.
Avukatım yok ama,buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda hareket ederek, çektiğim 2.nci ihtarnamenin üzerinden 30 günün dolmasını bekliyorum,sonrada tahliye ve icra takibini başlatacağım..
21 Mart 2010 kontrat sözleşmesi bitiyor,yenilemeyeceğimi de 2.nci ihtarnamede belirttim.
Umarım bir sorun yaşamam...
Bilgileriniz için teşekkürler..
Alıntı:
adalı 10 rumuzlu üyeden alıntı
Avukatım yok ama,buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda hareket ederek, çektiğim 2.nci ihtarnamenin üzerinden 30 günün dolmasını bekliyorum,sonrada tahliye ve icra takibini başlatacağım..
21 Mart 2010 kontrat sözleşmesi bitiyor,yenilemeyeceğimi de 2.nci ihtarnamede belirttim.
Umarım bir sorun yaşamam...
Bilgileriniz için teşekkürler..
Tabi 2.ihtarın üzerinden 30 günün dolmasını bekleyin, sonra sonucu buraya yazın...
Ekmeği evde yapıyorsanız, meyve sebzeleri koyunu evde yetiştiriyorsanız, elektirik üretmek için insan gücü kullanıyorsanız bir avukata tabii ki ihtiyacınız yok. Sorun yaşayıp yaşamayacağınızı hep birlikte görelim.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Tabi 2.ihtarın üzerinden 30 günün dolmasını bekleyin, sonra sonucu buraya yazın...
Ekmeği evde yapıyorsanız, meyve sebzeleri koyunu evde yetiştiriyorsanız, elektirik üretmek için insan gücü kullanıyorsanız bir avukata tabii ki ihtiyacınız yok. Sorun yaşayıp yaşamayacağınızı hep birlikte görelim.
Sayın illegal,ben avukatı maddi imkansızlıklardan dolayı tutamıyorum.Forumdan gerekli bilgileri takip ediyorum ve ona göre işlemlerimi yürütüyorum.Bunda yanlış bir şey varmı?
Gelişmeleri tabii ki yazacağım buraya....
Yoksa ben mi yazdıklarınızı anlıyamadım?
Kiracım,elektik ve su faturalarını ödemediğini takip ettim ve kestirttim,su ve elektrik olmayınca evden çıktılar (ödeyemediler)
Mahkemelere gerek kalmadan bu iş bitti.çok rahatladım şimdi.
Buradan,bilgilendiren Sayın Avukatlarımıza çok çok teşekkür ederim.
Umarım bir daha bu foruma sıkıntı ile dönmem,fakat bilgi edinmekte fayda olduğuna inanıyorum,bilgi edinmek için de yine de bu forumun takipçisi olacağım:)))
Sayın Adalı 10.. Aynı durum benim başımda da var.. Ben de buradan aldığım önerilerle hareket ettim ve sizin de işinize yarasın diye izlediğim yolu yazıyorum.. Sorun hem kiramı alamamam, hem de kiracıyı çıkaramam... Öncelikle, varsa kira kontratıyla birlikte emlağın bağlı bulunduğu vergi dairesine yolladılar beni. Damga vergisi ödedim, ondan sonra adliyelerde baro odaları var, oraya gidip, ilgili evrakları alıyorsun.. ve büyük pembe bir dosya veriyorlar sana..Bunları tek başıma dolduramadım, oradaki arzuhalcilere doldurttum..Bu işlemleri yapmadan önce, kimlik, kira kontratı ve varsa başka evrakların fotokopileri yanında olsun çünkü mutlaka istiyorlar..Bunları da halledince bütün evraklarla birlikte ve pembe dosyayla birlikte icra müdürlüğüne gidiyorsun...Görevliler işlemleri yapıp sana bir evrak veriyorlar ve bu iş bitiyor... Yanınızda mutlaka belli miktarda para olsun, çünkü işlemler sırasında paranız yoksa herşey aksıyor, sıranız başkasına geçiyor vs..Ben şahsi olarak yaklaşık 200 lira falan harcadım..Çok kolay gelsin..
Yanlış olmuş, pembe dosya bayanlarındır, siz mavi dosya alacaktınız, bu yüzden bir avukata gidin diyoruz keyfimizden değil.
Alıntı:
masai rumuzlu üyeden alıntı
pembe bir dosya veriyorlar sana..Bunları tek başıma dolduramadım, oradaki arzuhalcilere doldurttum..
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış olmuş, pembe dosya bayanlarındır, siz mavi dosya alacaktınız, bu yüzden bir avukata gidin diyoruz keyfimizden değil.
Üstadım azuhalciye doldurtmuş. Avukata doldurtsaydı böyle yanlış olmazdı.:)
Sayin masai Kiraciyi cikartabildinizmi,buna benzer bir mevzuda bende var.Ben Avukat tutdum bir seneden fazla tutdu Mahkeme normalinde üc dört ayda bitecekdi ama MASAALLHinmiz var .Bir Celseden bir Celseye en az ücay Tarih veriyorlar bir keresinde Sayin Hakim Bey hastaymis bi üc ay sonraya, ikincisinde Postacimiz Teblikati verememis bi üc ay daha,derken Mahkemyyi kazandik bu arada Kiraci bes kurus ödemeden evde keyf yapiyor.Artik seviniyoruz
Mahkemeyi kazandik Kiraci cikacak diye nerde sevinmiz kursagimizda kaldi nedenmi cok basit iki cümleyle anlatayim, Icraya vardik durumumuz bu dedik aldigimiz cevap Depolar dolu bosaltincaya kadar Tahliye edemiyorlarmis bu arada kiracilarda uyanik Gündüzleri evde yoklar aksamlari geliyorlarmis elektrikde kesilmis parasini ödememisler,Temmuzda iki sene olacaklar,simdi ne yapmam lazim bilmiyorum Avukatda bisi demiyor herhal Bransi Aile Hukuku Bosanma isleri uzmani ama ben her seye bakarim diyor,ben yurtdisinda oldugum icin kendim fazla bu islerle ugrasamiyorum,bi tanidigim ilgileniyor.
c
Vatandaş mehmek Allah kolaylık versin size. Kötüye kullanım bir şekilde önlenmeli bence. Yani herşeyin bir sınırı var. Sizin durumunuzda örneğin yasa 1,5 yıl dolunca polis zoruyla evi boşaltılır gibi bir madde olmalı. Kiracı başka bir yere gitse izini kaybettirse 2 yılın üstüne soğuk su içmek düşer size.
Sayin Bozkirkurdu ben zaten alacagimdan vazgecdim umudumda yok benim tek derdim kiraciyi evden cikarmak, devletin yardim eli uzanip benim isimi görmezse bana kim yardim edecek.
Aklima takilan ben Kiraci evde yokken iki Polis le veya kendim evin esyalarini niye disariya cikaramiyorum suanda kiraci benim evimi her nedenle olursa olsun gasp etmis olmuyormu?
Ben kendim esyalari yola cikaramazmiyim elimde Tahliye belgesi var?
Icra Memurlarini Mahkemeye verebilirmiyim sonucda iki aydan beri elimde Tahliye karari var ve evi Tahliye edemiyorum ordaki Memurlarin hicmi sucu yok?
:Polat Alemdarimi cagirayim, bu devirde böyle yasalsizlik nasil olur aklim almiyor, elimde Tahliye belgesisi var Mahkeme karari ve biz bazi hukuk sorunlari icin magdur oluyoruz. Kim kime tumtuma buna dur diyecek bir Vatan evladi yokmu
Alıntı:
Vatandas Mehmet rumuzlu üyeden alıntı
Sayin Bozkirkurdu ben zaten alacagimdan vazgecdim umudumda yok benim tek derdim kiraciyi evden cikarmak, devletin yardim eli uzanip benim isimi görmezse bana kim yardim edecek.
Aklima takilan ben Kiraci evde yokken iki Polis le veya kendim evin esyalarini niye disariya cikaramiyorum suanda kiraci benim evimi her nedenle olursa olsun gasp etmis olmuyormu?
Ben kendim esyalari yola cikaramazmiyim elimde Tahliye belgesi var?
Icra Memurlarini Mahkemeye verebilirmiyim sonucda iki aydan beri elimde Tahliye karari var ve evi Tahliye edemiyorum ordaki Memurlarin hicmi sucu yok?
:Polat Alemdarimi cagirayim, bu devirde böyle yasalsizlik nasil olur aklim almiyor, elimde Tahliye belgesisi var Mahkeme karari ve biz bazi hukuk sorunlari icin magdur oluyoruz. Kim kime tumtuma buna dur diyecek bir Vatan evladi yokmu
Mehmet Bey,kiracınız gündüzleri evde yoklarsa,geceleri eve geliyorlarsa,elektrik kesik diyosunuz.O zaman bunlar,gece elektriği kaçak kullanıyorlar.İlgilenen yakınınıza sölesenize,gitsinler Tedaşa şikayette bulunsunlar,elektik saatini tedaş söker.elektriksiz evde de heralde kalamazlar.Çünki ben kiracımı bu yolla çıkarttım.
Alıntı:
Mehmet Bey,kiracınız gündüzleri evde yoklarsa,geceleri eve geliyorlarsa,elektrik kesik diyosunuz.O zaman bunlar,gece elektriği kaçak kullanıyorlar.İlgilenen yakınınıza sölesenize,gitsinler Tedaşa şikayette bulunsunlar,elektik saatini tedaş söker.elektriksiz evde de heralde kalamazlar.Çünki ben kiracımı bu yolla çıkarttım.
Sayin Adali nasil durduklarini bende bilmiyorum (yurtdisindayim) Sadece duyduklarim burada sinir oluyorum evle uzakdan Akrabam ilgileniyor onlarin bana verdigi bilgilerleyim.Elektriksiz oturduklarini söylüyorlar kadin genelllik gündüzleri akrabalarinda kaliyormus adamda gece gec gelip gündüz erken gidiyormus bende neyi nasil yapacagimi sasirmis durumdayim bunlar Insanlik dersini almamis
kisiler yasalar demiyeyimde yasalari yürürlege koyacaklarlada bu is nasil olacak biraz anlayis bekliyorum kimseden gelmiyor.Bilmiyorum ben bisi artik,kafani agritdim cok özür.
Alıntı:
Vatandas Mehmet rumuzlu üyeden alıntı
Sayin Adali nasil durduklarini bende bilmiyorum (yurtdisindayim) Sadece duyduklarim burada sinir oluyorum evle uzakdan Akrabam ilgileniyor onlarin bana verdigi bilgilerleyim.Elektriksiz oturduklarini söylüyorlar kadin genelllik gündüzleri akrabalarinda kaliyormus adamda gece gec gelip gündüz erken gidiyormus bende neyi nasil yapacagimi sasirmis durumdayim bunlar Insanlik dersini almamis
kisiler yasalar demiyeyimde yasalari yürürlege koyacaklarlada bu is nasil olacak biraz anlayis bekliyorum kimseden gelmiyor.Bilmiyorum ben bisi artik,kafani agritdim cok özür.
Ya kardeşim bu zamanda kim kime kaç gün bakar?akrabalarının yanında kaç ay barınacaklar?siz yakınlarınıza daha sıkı tenbih edin bence.komşular felan vardır,elektrik yakıyorlarmı takip etsinler.
Bunlara ben zaten insan diyemiyorum.bedavaya alışmış asalaklar.
aynı sorunları bende yaşadığım için sizi anlıyorum.ben yüzdüm yüzdüm inşallah sonuna geldim.Kolay gelsin,sabır ....
Alıntı:
Ya kardeşim bu zamanda kim kime kaç gün bakar?akrabalarının yanında kaç ay barınacaklar?siz yakınlarınıza daha sıkı tenbih edin bence.komşular felan vardır,elektrik yakıyorlarmı takip etsinler.
Bunlara ben zaten insan diyemiyorum.bedavaya alışmış asalaklar.
aynı sorunları bende yaşadığım için sizi anlıyorum.ben yüzdüm yüzdüm inşallah sonuna geldim.Kolay gelsin,sabır ....
Nasil cikarabildinizmi kiracinizi Sayin Adali ,elektrikler kesik demisdim belki mum yakiyorlardir.Onlar yüzdeyüz geceleri etrafi kolacan edip gelip gidiyorlardir ,ha birde duydugum dogruysa kadinin 9 kardesi birde anasi babasi varmis :k
Saygilarla.