Boşanma,nafaka,velayet ve mal paylaşımı
6,5 yıllık evli ve 5,5 yaşında bir oğlu olan erkeğim. Eşimle son zamanlarda sürekli tartışıp duruyoruz zevklerimizin ayrı olduğunu benimle mutlu olmadığını söyleyip duruyor. Tamam diyorum senin için düzelmeye çalışacağım diyorum ama nafile bütün bunlar ona yapmacık geliyor zaten başka birine ilgi duyduğunuda geçenlerde itiraf etti. şimdi benim sorum boşanmamız durumunda bankadaki birikimler benim hesabımda, bir ev ve araba var onlarda benim üstüme eşim çalışıyor dev. hastanesinde hemşire ben onu çok seviyor boşanmak istemiyorum. Ancak o bu konuda ısrarcı olursa davayı benim veya onun açmasının bi önemi varmı, bütün bu mallar ne olacak eğer davayı o açarsa, bir de boşanacağını sezersem eğer üstüme kayıtlı bütün para ve diğer malları 3. bi şahsa geçirsem sattım savdım desem ne olur bi hak talep edebilirmi çünkü üstüme bi şey kalmayacak benden nafaka isteyebilirmi yada ben ondan nafaka yada tazminat isteyebilirmiyim. çocuğumuz bana daha düşkün ve okul çağına geldi velayet kime verilir. Lütfen benim için çok önemli cevaplarsanız çok sevineceğim. Teşekkürler...
Re: boşanma-nafaka-velayet-mal paylaşımı
Şimdi arkadaşlar bu isim bir bayan arkadaşıma ait onu söyleyim.zaman kaymetmemek için ondan izin istedim yani.Ben eşimle 1,5 senedir ayrıyım.boşanma davamız bitti ben boşanmak istemediğim için hakim eşimi kusurlu buldu.dava şiddetli geçimsizlikten dolayı eşim tarafından açılmıştır.benim sormak istediklerim.
1-Eşim ayrı olduğumuz süre zarfı içinde benimle hiç görüşme yanlısı olmadı.sürekli bana telefonlarda ben konuşmak için aradığımda hakaret etti.bu hakaretler gms kayıtlarından çıkarmı.
2-Eşim şu an biriyle berabermiş bunu bana söyleyen komşuları el ele geziyor adamın evine gidiyor ve onunla evleneceğini söylüyormuş daha benden boşanmadan ve benim soy adımı taşırken.
benim sormak istediğim 3 yaşında bir kızım var ve ben bir muhasebecinin yanında çalışıyorum kirada kalıyorum eşimde annesinin yanında kalıyor anneside dul.babası vefat etmiş yani.ben eşimin bu yaptıklarına İffetsiz hayat sürmekten dolayı dava açsam kızımın velayetini alıp bu kadından nasıl kurtulabilirim.Buradaki avukat arkadaşlar ve başına böyle bir olay gelmiş arkadaşlar bana yardımcı olursa sevininirim.Şu an dava temhizde geldiğinde ben dava açmaya kararlıyım.saygılarımla.
Re: boşanma-nafaka-velayet-mal paylaşımı
İffetsiz hayat sürmek; BU KAVRAM İÇİN, MADDİ MENFAAT ELDE EDİYOR YANI FAİŞELİK EDİYOR OLMALI, EŞİN GEZDİĞİ ERKEGİN ARKADAŞI OLDUGUNU BOŞANDIĞINDA EVLENECEGİNİ VEYA EYLEMLİ BİRLİKTELİK YAŞAMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLERSE BU; ''İffetsiz hayat sürmek'' SAYILMAZ toplumda kabul gören bir vakıadır. bu olayın çocugunuzun gelecegine yetişmesine önemli ölçüde olumsuz etkiler yapacağını ispatlamanız gerekir. bolşanslar
Re: Boşanma,nafaka,velayet ve mal paylaşımı
Ben henuz 1 ay oldu bosanali. Oldukca travmatik bir bosanma sureci yasadim. Lutfen evlilikleri bitirmekle insanliginizdan feragat cizgilerinizi karistirmayin. Bosanma davalarinin kazanani yoktur. Ortada COCUK varliginda ise KAYBEDEN MUTLAKA VARDIR. Bu gercekleri goz onunde bulundurun. Taraflar lutfen unutmasin ki saygi/sevgi kavramlari yitirilene kadar olan donemde ESINIZ HCOK DEGERLIYDI. Tamam artik degil ama siz kontrolden cikar da karsilikli birbirinize emeklerinizi unutursaniz KENDINIZE SAYGI duyabilecek misiniz? Ya cocuklariniz size duyacak mi? Bir omur utancla yasayacak seyler yapmayin. En azindan hane butcesine katkilariniz oraninda karsi tarafa hakkini vermek icin lutfen elinizden geleni yapin. Unutmayin O DA SERVETINIZE KATKIDA BULUNDU. Bosanmak intikam almak birilerini yuz ustu ortalarda birakmak degilidir. Sadece birlikte yasama azminin sonlanmasidir. Bosanmayi dusunenler lutfen bunu unutmasin. Bunu unutmayanlar belki birkac kurus kaybedecegini zanneder ama bosanma davasi karsilikli ardniyetle baslayip surdugunde neler kaybedilebildigini sizlere tarif edemem. KARSI TARAFA HAKKINI VEREREK KAZANAN OLMAYIN TERCIH EDIN.
NOT: Mutlaka ama mutlaka COCUKLARINIZI DISARDA TUTMAK ICIN AZAMI GAYRET GOSTERIN. Unutmayin bu evliligi bitirerek zaten onlar acisindan yeterince sorun yarattiniz, sorunlar bitsin derken bari gercekten samimiyetle ve kolayca bitirmeye calisin ki onlar daha fazla yipranmasin.
Pekİ Daha Benİm Soy Adimi TaŞirken Benİmle Resmen Evİlİ GÖzÜkÜrken Bİr BaŞkasiyla Uygunsuz Yerlerde (bar,pİknİk Alanlari Vs)el Ele SarmaŞ DolaŞ Gezmesİ Ve İÇİkİ Ortamlara Katilmasi DoĞrumudur Şİtlerİm Var Ve Benİm 3 YaŞinda Bİr Kizim Var.bÜtÜn Bunlari Ben BoŞandiktan Sonra Yapmasi Gerekmezmİ Demekkİ Benİmle Beraberkende DİĞer Erkeklede BerabermİŞ Olmazmi.kizimin Velayetİnİ Alip BoŞanmak İÇİn Zİnadan Dolayimi Dava AÇmam Gerek EŞİm ŞİddetŞİ GeÇİmsİzlİkten Dolayi Dava AÇti Ve Dosya Temhİzde
Sayın Velicik,
Boşanma kadınlardan çok erkekleri ve üstelik Baba olanları daha çok yıkıyor.
Bakın anlaşma yoluna gitme tavsiyeleri hikaye, psikolojik olarak yıkılmak ve uzun sure etkisini taşımak istemiyorsanız, karşınızdakine haklı sebeplerle saldırmak sizi rahatlatacaktır, yıkılmış bir babanın cocuguna hiçbir zaman faydası olmamaz, bende aynı durumları yaşadım anlaştım ancak şimdi elimdeki deliller ile temyiz edeceğim. Size naçizane tavsiyem eğer sadakatsizlikten eminseniz bu aşamada yapmanız gerekenler,
1)Oncelikle acilen spora başlayın fitness vb, cok iyi geliyor ve sağlıklı dusunmenize katkı yapıyor.
2)Boşanma davasını siz acın sadakatsizliğe istinaden, tazminat ve cocugunuz için iştirak nafakası isteyin, ve telefon bilgilerini varsa bilgisayar kayıtlarını delil gosterin mahkeme istetecektir savcılık kanalıyla,
3)davayı açtığınız gun kapı kilidini değiştirerek ve cocugu vermeyerek içeri almayın.
4)Kesinlikle kararlı ve acımasız olun, duygusallaşmayın ve kanmayın anlaşmalı boşanmanın şartlarını koyun cocugunuzu vermeyin.
bunun dışındaki bir durumda emin olun ki avukatı vasıtasıyla size saldıracaklar ve zor durumda bırakacaklar, dışarıda kalan siz olacaksınız...
Alıntı:
samet baba rumuzlu üyeden alıntı
bunun dışındaki bir durumda emin olun ki avukatı vasıtasıyla size saldıracaklar ve zor durumda bırakacaklar, dışarıda kalan siz olacaksınız...
Avukatları saldırganlıkla suçlayamayacağınız gibi, meselenin asıl tarafları arasına avukatları çekemezsiniz. Burası bir hukuk sitesi olup, sosyal yardımlaşma sitesi hiç değildir. Lütfen bu tip destekten yoksun, afaki ve subjektif yorumlarla insanları yanıltmayınız.
Yorumum maksadını aştığı için ozur dilerim,
ancak benim yaşadığım yana yakıla boşanmak için çabalayan bir kadına avukatının verdiği akıl, davayı muteakiben kapı kilidini değiştirip, kocanın eve alınmaması ve cocugun babasına gosterilmemesi idi. Nitekim bunun ardından kadının, birisi ile 6 aydır duygusal ilişki yaşadığının anlaşılması oldu, kusura bakmayın ama yasalar hep kadından yana ve sadakatsiz kadına dahi ana şevkatinden yola cıkılarak cocuk velayeti bırakılmakta, baba aile, eşi ve cocuguna karşı tum yukumluluklerini yerine getirirken , yasal olarak anne şevkati kuralını kullanan kadınlara karşı kusursuz kocaların da durumun en kotusunu ve avukatların en kotusunu dusunerek yasal haklarını sonuna kadar kullanıp karşı tarafa hakkettiği dersi yada yasal yaptırımları uygulamaları gerektiği inancındayım. Ayrıca nasıl sadakatsizlik yapan koca herşeyi terk edip eşine gidiyorsa, kadınların da yapması yada yaptırılması gereken budur. Sadakatsiz annenin şevkatinden söz edilemez, kendi duygusal ve cinsel zevkleri için dunya uzerinde sadece insanlara mahsus olan yavruyu babanın da şevkati, koruyuculuğu ve öğreticiliğinden mahrum bırakma durumu anne şevkati diye tanımlanamaz.................