-
Turkcell bana hakaret vari sms yolladı onurum kırıldı
Öncelikle selamlar...Böyle bir site kurarak faydalanmamızı sağlayan site yöneticisi arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
0532 207.... no'lu kendi adıma kayıtlı faturalı Turkcell hat kullanmaktayım.Bu hattıma 21.01.2010 günü saat 10:21:17'de son fatura tutarım olan 68,30 tl lik borc tutarımın son ödeme günüyle alakalı SMS geldi.Bu SMS i açtığımda direkt Sms te yazan mesaj şöyleydi; "O...MÜŞTERİMİZ,HATTININ ARAMALARA KAPANMAMASI İÇİN,ÖDEME YAPILMAYAN,1 AD. TOPLAM 68,30 TL'LIK FATURANIZIN ODENMESİNİ EMREDİYORUZ.TURKCELL"
Bu mesajı okuduktan sonra şok oldum nasıl böyle bir edepsizlik olur diye!
Gönderen numara yerine "TURKCELL" yazıyor ve gelen merkez sms numarası Turkcell e ait...
Bu konuyla alakalı müşteri hizmetlerini arayacaktım lakin aramadım çünkü WIN çıkmadan önce ilk çıkan connet kart usb stick 3g almıştım ve benimle alay eder birşekilde ilgilenmediler ve gitmediğim abone merkezi,müşteri temsilcisi kalmamıştı,buna rağmen maduriyetim hep devam ettiği için aramadım.
Bursa'da ikamet eden çocukluk arkadaşım Turkcell Abone merkezi sahibi ve kendisini aradım.Böyle birşey olamayacağını ve benim cebime bir sms göndererek bir şifre geleceğini ve bunu kendisine iletmemi istedi,bunu 4-5 kez tekrarladık.Bana söylediği şey Turkcellin böyle birşey yapmayacağı!
Zaten böyle büyük bir kurumsal bir şirketin böyle bir sms i atabileceğinin akıl karı bir iş olmadığını zaten düşünüyorum.Böyle birşey yaparak neden kendini töhmet altında bıraksın diye düşündüm.İnternetten birisinin bana bu sms i yollayabileceğini söyledi,bende ama internetten yapsalar gönderen numara yazar ama telefonumda direkt numara hanesinde TURKCELL yazıyor.Sonra bana Turkcellin sorwer ına giren hackerlar tarafından yapılmış olabileceği hakkında telkinde bulundu.
İnternetten birisi alay etmek için yollasa diyeceğim ki benim fatura tutarımı nereden biliyor,ödemediğimi nereden biliyor.
İnternetten araştırdığım kadarıyla geçmişte bir kişi Turkcell in açıklarını bulmuş diye birkaç sitede aynı linklerle karşılaştım.İstediği kişinin kayıtlarına ulaşılabilindiği ve sms atıldığı gibi...Ama kesinliğini bilmiyorum
Bukadar onur ve gururumu kıran aşşağılık bir SMS e dava açmayı düşünüyorum ve bu kayıtları saklıyorum.Kendim sigortacıyım ve maddi manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum ne yapmalıyım,bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum...
Teşekkürler
-
Cevap: Turkcell bana hakaret vari sms yolladı onurum kırıldı
Önce savcılığa şikayette bulunun. tazminat kısmı sonra gelir
-
Ragıp bey teşekkür ederim,sabah ilk işim adliyeye gitmek olacak fakat yukarıdaki bilgilerden harici dielekçeme başka birşey eklemem gerekiyormu?Yoksa bir avukat mı tutayım
-
Savcılığa bu durumu ayrıntılı bir şekilde izah ederseniz yeterli olur. Gerçekten böyle bir mesaj çok onur kırıcı ve incitici siz tabii ki gerekli işlemleri başlatın, bu durum araştırılsın kendileride ne olduğunu görmüş olur varsa böyle bir açık önlemlerini alırlar.
-
Ve o gelen mesajı sakın ola silmeyin..
-
Savcılığa suç duyurusunda bulundum.Savcı bey özellikle gelen sms in mesaj merkez numarasını vurguladı herşeyi yazılı olarak kayıt altına altı.İleriki günlerde temenni ediyorum ki herşey şekillenir,belkide uzun soluklu bir mahkeme olacaktır.Çünkü duyduğum kadarıyla bu davalar 3-4 yıl ve daha fazla sürebiliyor
-
Evet Avukat hanımın dediği gibi sakın ola msjınızı silmeyin.
-
-
Nereye sakladığınızı da sakın unutmayın.
-
Engin Bey nereye derken sim hafızasında saklıyorum mesajı sanırım bu yeterlidir.sürece ilişkin neler olabilir bilgi verebilirmisiniz
-
GSM şirketinin kurumsal kimliğiyle yollanmış bir mesaj ise sorumluları hakkında dava açılabilir, Siz de tazminat davası açabilirsiniz ve takdir edilecek bir tazminata hak kazanırsınız.
GSM şirketinin böyle bir mesajı çekebileğine inanmıyorum, belki işten atılmak veya ayrılmak üzere olan bir çalışanının densizliği olabilir en fazla. Tabi hack mack, taklit vs. de ihtimal dahilindedir. Siz gelişmelerden bilgi verirseniz bizi de mutlu edersiniz. Geçmiş olsun.
-
Ben savcının olayı hangi suç tipine dahil ettiğini merak ettim doğrusu.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
GSM şirketinin kurumsal kimliğiyle yollanmış bir mesaj ise sorumluları hakkında dava açılabilir, Siz de tazminat davası açabilirsiniz ve takdir edilecek bir tazminata hak kazanırsınız.
GSM şirketinin böyle bir mesajı çekebileğine inanmıyorum, belki işten atılmak veya ayrılmak üzere olan bir çalışanının densizliği olabilir en fazla. Tabi hack mack, taklit vs. de ihtimal dahilindedir. Siz gelişmelerden bilgi verirseniz bizi de mutlu edersiniz. Geçmiş olsun.
Bende kanaat getiremiyorum Turkcellin böyle birşey yapabileceğine ama ortada bir sorun var,tek talebim bunu kim yaptıysa ortaya çıkmasır.Gelişmelerle ilgili bilgileri sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarım..
-
Çok gerzekçe bir mesaj, bakalım ne çıkacak haberlerinizi bekliyoruz. Kolay gelsin.
-
Alıntı:
Adem7347 rumuzlu üyeden alıntı
İnternetten birisi alay etmek için yollasa diyeceğim ki benim fatura tutarımı nereden biliyor,ödemediğimi nereden biliyor.
İnternetten araştırdığım kadarıyla geçmişte bir kişi Turkcell in açıklarını bulmuş diye birkaç sitede aynı linklerle karşılaştım.İstediği kişinin kayıtlarına ulaşılabilindiği ve sms atıldığı gibi...Ama kesinliğini bilmiyorum
Teşekkürler
Adem Bey,
Öncelikle başınıza böyle birşey gelmesi nedeni ile geçmiş olsun diyorum. Bir başkası sizin fatura tutarınızı, hattınız rehbere kayıtlı olmasa bile rehber bilginize ulaşabilir. Bu konuyla ilgili bir tane de bilgilendirici yazı hazırladım.
Ama asıl problem olan mesaj içeriği, elbette Turkcell'in böyle mesaj çekmeyeceğinden eminim. Bu mesajı size çeken kimse mutlaka sizi biryerden tanıyacaktır. Sizi tanımayıp amacı Turkcell'e zarar vermek olsa size değil en az 1000, 2000 kişiye çekerdi hemde bu kişilerde devlet yetkilisi olurdu diye düşünüyorum.
Turkcell sistemlerindeki güvenlik açıklarını mahkeme kabul etti. Bu konula ilgili BTK turkcell'e güvenlik açığı soruşturması açtı. Neticesi nedir şimdilik bilemiyorum.
Herkese sevgi ve saygılarımla
-
[
İyi anlatmışsında kardeşim sonuçta ortada bir olay var...Turkcellin böyle birşey yapamayacağını yukarıda linkte zaten belirttim fakat ortada resmi bir sms ve kayıtları mesaj merkez numaraları var.Aynı zamanda internetten yapılabilecek face mesaj maiyetinde olsa merkez numarası farklı çıkar.Mantık arıyorsunuz yukarıdaki yazınızda,1000-2000 kişi diye.Ben kendi hukukuma bakarım kardeşim ya da nerden biliyorsunuz başka madurların olmadığını?
Herkese sevgi ve saygılarımla[/QUOTE]
-
Alıntı:
adem7347 rumuzlu üyeden alıntı
[
aynı zamanda internetten yapılabilecek face mesaj maiyetinde olsa merkez numarası farklı çıkar.mantık arıyorsunuz yukarıdaki yazınızda,1000-2000 kişi diye.ben kendi hukukuma bakarım kardeşim ya da nerden biliyorsunuz başka madurların olmadığını?
Herkese sevgi ve saygılarımla
[/quote]
Adem Bey,
Mesaj merkez numarasını o kadar büyütmenize gerek yok. İstenilen mesaj merkez numaraları kullanılabilir. Sistemdeki açıktan yada farklı bir yöntemle. Önemli olan HTS dökümünüz. Bu mesajı size çeken şahsi fikrime göre sizi mutlaka tanıyor. Aranızda ufak yada farklı bir tartışma olan birisi. Elbetteki ben şahsi fikrimi belirttim. İnsanların hakkını araması kadar güzel birşey yok. Herkes hakkını arasa ülke bu noktada olmazdı.
Sağlıcakla Kalınız. İnşallah hakaret eden bulunur.
-
Bu sms le alakalı halen mahkeme celbi gelmesini bekliyorum.geçenlerde btk'ya savcılığa başvurduğum şikayetin başka bir şekliyle rica mahiyetinde başvurdum bilgilendirilmek açısından...
Bana btk dan gelen cevap"Turkcell iletişim kurumuna şikayetiniz ulaştırılmış olup böyle bir sms çekilmediği bildirilmiştir" Tekrar cevap yazdığımda Turkcell bize bu bilgiyi verdi diyorlar yani bir araştırma yok...Zaten birşey çıkmayacağını tahmin etmiştim. Btk topu turkcell e attı ve doğal olarak Turkcell kendini savundu..Ama hala ortada bir sorun var,geçenlerde yaşadığımız rıdvan dilmen olayı gibi üstü kapanan vukular ve ortada ciddi güvenlik sorunları var,bunları hep beraber izliyoruz.Reklam kampanyalarından dolayı tv ler haberi bile kişiselleştirip teknolojik boyutunu gözardı edebiliyorlar...
-
Adem bey savcılığa gitmeden önce müşteri hizmetlerini arayarak o tarihte size o şekilde bir mesaj yollayıp yollmadıklarını sorun. Çünkü; bazı internet sitelerinde istediğin isim altında bir başkasına mesaj yolluyabiliyorsun. Belki biri şaka filan yapmak istemiştir. Öncelikle müşteri hizmetlerinden net bilgi alın..
-
Turkcell'in böyle bir mesaj göndermesi mümkün değil zira ödeme bilgisi içeren kısa mesajlar tek elden ve borcu olan bütün hat sahiplerine gönderilir, borç içerikleri ve hat numaraları Tcell data server sayesinde aktarılır, kişiye özel yani tek bir kişiye bir mesaj gönderilemez. Eğer dediğiniz gibi olsaydı borcu olan herkese aynı mesaj gidecek ve halk ayağa kalkacaktı.
Kişisel düşüncem size yapılan bu ahlaksızlığın üçüncü kişiler tarafından yapılmış olduğu ve borç bakiyesi bilgisinin onlar tarafından bilindiği yönünde. Teknik olarak böyle birşey yapmak oldukça kolay, yabancı menşeyli sms sağlayıcı firmalar böyle bir sistem geliştirmiş durumda. Teknik olarak mümkün. Bunu yapmak için hacker olmaya da gerek yok.
Ekleme: Bahsettiğim sistemde gönderici adına istenilen ad ya da ünvan yazılabilmektedir.
-
Değerli arkadaşlar internetten uzunca bu konuda araştırma yaptım,dediğiniz üzre birkaç internet sitesinden şahsa ait herhangi bir isim adı altında sms gönderilebiliyor bu konuda hem fikiriz.Ama gönderilen sms in mesaj merkez numarası farklı oluyor.Bana gelen sms te mesaj merkez numarası Turkcell'e ait olan numaradır,savcılığa şikayette bulunurkan savcı özellikle mesaj merkez numarası üzerinde durdu.Verdiğim şikayet dilekçesinde direkt olarak kimseye direkt bir ithamda bulunmadım ve bende Turkcell gibi büyük bir şirketin bunu yapmayacağı kanaati taşıyorum ama sonuçta ortada bir maduriyet var...
-
Sevgili Adem Bey öncelikle geçmiş olsun,
bu konularla ilgili olarak birşeyler paylaşmak istedim.Öncelikle size gelen mesaj kesinlikle Turkcell'den gelmediğinden ötürü eğer dava açmışsanız Turkcell'e karşı davanızın uzun ve olumsuz sonuçlanacağı kanaatindeyim.Nedenine gelince biraz bilgi verilmiş, daha detaylı bilgi vereyim size.İnternet üzerinden artık lamer dediğimiz (hazır programlarla hack vs yapan ve kendini hacker olarak lanse eden kişiler) insanların bunları kolaylıkla yapabilmesi mevcut.Bir örnek vermek gerekirse bir program var adı C.... P.... M... (bunu okuayn arkadaşların kötüye kullanabileceğini düşündüğümden dolayı kapalı yazdım).Bu program Türkiye üzerinde günlük 5 adet msj gönderme hakkı veriyor.Programı bilgisayarınıza indirip kuruyorsunuz, programdan üye oluyorsunuz, daha sonra verdiğiniz tlf numarasına aktivasyon mesajı göndererek aktif üye oluyorsunuz.Daha sonra Sender kısmına istediğiniz numarayı yazabiliyorsunuz, ''4440532'', istediğiniz bir telefon numarası ''+905....'' veya bir isim örneğin ''Turkcell''.Bunu belirledikten sonra göndermek istediğiniz telefon numarasını girerek istediğiniz mesajı yazabiliyorsunuz.Fakat şöyle bir problemi var bu tarz programların, bazı Türkçe karakterler çıkmaz, örneğin ''ğ'' gibi, bunun yerine örneğin Tuğba değil de Tugba yazılır.Size zannımca bu tarz bir programdan gelmiştir.Yapmanız gerekene gelince, size gelen mesajın hangi ip üzerinden geldiğini tespit etmek, ve tespit edildiğinden sonra o mesajı göndereni bulmak.Faturanızdaki tutarı birebir bilen bir kişi olduğu için bu kişinin çevrenizden biri olduğunu hatta yaşının küçük olduğunu düşünüyorum.Çevrenizde bu konuda bilgisayarla içli dışlı insanlar varsa, bu olayı dava ettiğinizi ve sonuna kadar gideceğinizi söylerek belki bunu yapanın size itirafta bulunmasını dahi sağlayabilirsiniz.
-
Şehzade1905;Yorumunuzla katkı sağladığınız için teşekkürler.Sizinde beyan ettiğiniz üzre bu tip proğramlar mevcut.Hatta bu konuyla alakalı forumda hasan adlı bir arkadaşımız ispat etmek için bana kendi ismiyle sadece"HASAN" diye bir sms attı.Çeşitli proğramlarla bu yapılıyor dediğiniz üzre lakin sıkıntı bu tip sms lerde mesaj merkez numarası farklı çıkıyor.Ben bu konuda çelişkiye düşüyorum ki gelen SMS in mesaj merkez no'su +905329010000. Tabiki herşeyi düşünmek gerekiyor.Bir şekilde ortaya çıkacağını zannediyorum.Mahkeme celbi elime ulaştığında zaten süreç başlayacaktır.Tüm forumda ve şikayetimde Turkcell in böyle bir hata yapmayacağıdır ama dediğim gibi ortada aşşağılık bir durum var..Sevgilerle
-
Değerli arkadaşım,
mağduriyetinizi kesinlikle anlıyorum ve bu kötü şakaya maruz kalmanız adına yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum.Size bu şekilde mesaj gelmiş olabilir, fakat o program yeri geliyor orada sender olarak gönderilebilen numara ile de gönderilebiliyor.Yani sizin bahsettiğiniz Hasan Bey'in göndermiş olduğu mesajda mesaj merkezi numarası farklı olabilir ama aynı kişi birgün sonra denediğinde mesaj merkez numarası istenildiği şekilde ayarlanmış olabilir, bu tamamen program ile alakalı bir durumdur yani saati saatine uymayabilir ki tecrübelerime dayanarak bunun kesinlike bahsettiğim programla ve bahsettiğim şekilde gönderildiğini düşünüyorum.Bu kişiye ulaşmanız da mümkün, bilişim suçları forumunun altına IP ile ilgili bir başlık açtım okursanız detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Kısa sürede sonuca ulaşmanız dileğiyle,
-
Sms city'de numara yerine isim yazabiliyorsunuz ama mesajı kimin yolladığı ortaya çıkabilir çünkü mesajı gönderen kişi cep telefonu numarasını onaylatıp üye olmaktadır bu mesajları herkes göndere bilir ama iş savcılığa bildirildiği taktirde cep telefonunu onaylatan şahsı bulmaları hiçte zor olmayacaktır.
Suçlu site değildir çünkü ücret karşılığı veriyor bu hizmeti + kullanım sözleşmesinde giden mesajların sorumluluğu kullanıcıya aittir.
-
Sorunla ilgili olarak bir gelişme var mı?
-
Adem Bey Merhaba, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan gelen aşağıdaki yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. İşinize yarayabilir düşüncesi ile.
Sayın Yıldırım,
19.07.2010 tarihli bilgi edinme başvurunuza ilişkin olarak anılan Şirket hakkında basında yer alan güvenlik açığı ile ilgili olarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunun 08.12.2009 tarih ve 2009/İK-10/630 sayılı Kurul Kararı ile Telekomünikasyon Kurumunun Denetim Çalışmalarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin "Ön Araştırma"başlıklı 12 nci maddesi kapsamında ön araştırma açılmasına karar verilmiş, ön araştırma sonucu hazırlanan raporun Kurul'a arzı neticesinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunun 13.04.2010 tarih ve 2010/DK-10/235 sayılı Kurul Kararı alınmıştır. Bahsi geçen Kurul Kararı ile "Anonim SMS gönderiminin yaratabileceği olumsuz durumların engellenmesine ilişkin altı ay içinde bir çalışma yapılarak Kurul'a bilgi verilmesi, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin çağrı merkezi aranarak yapılan kredi kartıyla ödeme işlemlerinde çağrı merkezi çalışanlarının kullanıcılardan kredi kartı bilgilerini istememesi ve kredi kartı bilgilerine erişimlerinin engellenmesi hususunda söz konusu işletmecinin uyarılması" hususlarında karar alınmıştır.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Basın ve Tüketiciler ile İlişkiler Müşavirliği
-
Uzun bir aradan sonra selamlar...
Konuyu açmama mütakiben 1 yıl gibi bir süre geçmek üzere.Halen mahkeme celbi beklerken anladım ki bana verilen dosya numarası büyük ihtimalle sonuçsuz kaldı ve soruşturma açılmasına gerek duyulmadı gibi bir hisse kapıldım.Başıma gelen bu olaydan sonra halen o dönemde kullandığım telefonu ve sim kartı saklıyorum.(mikro sim kart aldığım için simi değiştirdim)...Elimdeki delilleri ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının bana tanıdığı yasal haklara rağmen olumlu ya da olumsuz hiçbir şekilde tarafıma bilgi verilmemiştir,ne olursa olsun bu bir ayıptır...Gecenin bu yarısında duygularımı sizinle paylaşmak istedim.
-
En iyisi siz de Turkcell'e hakaret edip ödeşin diyeceğim ama olmaz :)
Dosya nosu ile ile savcılığa gidip araştırın takipsizlikle sonuçlanmışsa Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edebiliyorsunuz.
-
Mesajı silmediyseniz okkalı bir cevap yazın diyeceğim ama,muhtemelen turkcell in bir kabahati yoktur.
İnternette her şey mümkün.
Gülermisin ağlarmısın.:DD
-
Uzun zaman sonra Selamlar;
Uzun bir süre sonra bugün Turkcel hakkında açmış olduğum dava ile ilgili pazartesi günü için savcılığa ifadeye çağrıldım,umudum yoktu ama geçte olsa ifade vermek için çağırıldım.Sürecin ne olacağı ile merak içindeyim,bilgilendirmek istedim iyi geceler...
-
Türkcell'de kibarlık diye bir şey yok! Gönderdiği mesajlarda hem "emir kipleri" hakim hem de müşteriye kibarca "siz" demesini bilmiyor, "sen" şeklinde hitaben mesaj gönderiyor. Hatta TV reklamlarında bile aynı durum sözkonusudur.
Örnek;
"EY GENÇ TURKCELLİ SEN DE ARKADAŞINLA BEDAVA KONUŞMAK İSTİYORSAN KISA MESAJLA FALAN NUMARAYA EVET YAZ GÖNDER"
Turkcell bana "sen" şeklinde hitap etme hakkını nasıl kendisinde görebiliyor? "Gönder" yerine "gönderiniz" denmesi gerekir ancak nerde Turkcell'de o anlayış ve kibarlık!!
-
Merhabalar gecen gunlerde telefonuma turkcellden gelmis gibi mesaj gonderildi dolandirici oldugunu tahmin ettigimden turkcelli arayarak ihbar ettim musteri hizmetleri cok ilgilendi sorunumu sabirla dinlediler hukukcu oldugumu soyleyince yetkililerle de gorusturduler turkcellin sistem mesajlarinda size gelen mesajin asla olamayacagini ve bunun internetten kisilerce atildigi gorusundeyim savcilik atilan mesajin baskalari olduguna ulasrsa 5237 sayili tck 157 158 159. maddelerince dolandiricilik sucundan haklarinda kamu davasi isteminde bulunmanizi tavsiye ederim iyi aksamlar
-
Yaygın olarak kullanılan bir sms gönderim programında gönderen kısmına ister numara isterseniz de istediğiniz ismi yazmakta özgürsünüz. Örnek POLİS, TURKCELL, C. SAVCILIGI. vb. gibi. Bu tür mesajlardan işkillenirseniz tenezzül etmeyiniz.
-
Alıntı:
emrefba rumuzlu üyeden alıntı
Yaygın olarak kullanılan bir sms gönderim programında gönderen kısmına ister numara isterseniz de istediğiniz ismi yazmakta özgürsünüz. Örnek POLİS, TURKCELL, C. SAVCILIGI. vb. gibi. Bu tür mesajlardan işkillenirseniz tenezzül etmeyiniz.
O dediğin var fakat mesaj merkez numarası ne olacak?
-
Merhabalar,
Telekom sektorunde calismaktayim. O nedenle biraz teknik bilgi vermek istedim, umarim faydasi dokunur.
Oncelikle fatura tutarinizi bir baskasi internet bankaciligi vasitasiyla zaten gorebilir.
Hatta sizin numaranizla Turkcell Musteri Hizmetlerini arayip, sesli yanit sistemi ile fatura bilgilerine bile ulasilmasi muhtemel.
Mesaj merkez numarasina gelince, Turkcell'in de kurumsal toplu SMS cozumleri var. Fakat bunlari direk Turkcell degil, bayileri araciligiyla sagliyor.
Ozetle, Turkcell mesaj merkez numarasi (SMSC) ile size mesaj gonderilmesi teknik olarak mumkun.
20 TL gibi bir rakam odeyen herhangi bir sahis, Turkcell Online SMS bayisi vasitasiyla bir hesap alip, diledigi ALFANUMERIK Sender ID ile size SMS gonderebilir.
Saygilar.