-
Bayan olarak yazılanları okuyunca daha bir güç geldi, sağolun erkek üyeler
32 yaşımdayım Hukuki.net e üye olduğumdan beri bazı konu başlıkları çok dikkatimi çekmeye başladı.
Her zaman erkek egemen bir toplum olduğumuzu düşünürdüm bunu evlenirken bayana verilen soyadından anlıyoruz zaten.
Kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin.
Elinin hamuru ile erkek işine karışma.
Saçı uzun aklı kısa.
Yuvayı dişi kuş yapar.
Kızını dövmeyen, dizini döver.
Eksik etek.
Kız oğlan kız.
Kadının malı kapı mandalı.
*
Aslında tüm eşinden muzdarip, nafaka davası olan, boşanma davası olan erkekleri bu foruma üye yapmak, burada yazdıklarını da tv de günün belirli saatlerinde yayınlamak lazım. Hani şu beğenilmeyen Kadın Programları olabilir mesela.
Bazı erkekler evlenene kadar anne babasına asidir, ablasından su ister, kazandığını dışarda harcar, ev de hep önüne yemek koyan birileri vardır bunu da ya ablası ya annesi ya da kendinden 10 yaş 15 yaş küçük kız kardeş yapar.
Gün gelir canı evlenmek isteeeer, bir kız görür aşık olur kızla evlenebilmek için türlü vaadlerde bulunur, kızla buluşmaya annesinin ya da kız kardeşinin yıkayıp ütüledikleri ile gider parfümü de basar üzerine bir de berbere gider saç sakal traşı olur buluşurlar .....evlenme teklifi edilir (kız zanneder ki erkek arkadaşı AYHAN IŞIK) hemen teklif kabul edilir düğün dernek vs derken
1.gün --basar tokatı kıza ki sonra sözünden çıkmasın
2.gün--ev de ona hizmet eden kim varsa artık gelin kız onlara hizmet etmeye davet edilir
3.gün --kirli çoraplar gelin kızın önüne atılır
4.gün--yakası kirli gömlek neden yerinde duruyor temizi ve ütülüsü yerinde yok dayağı yer
5.gün--AYHAN IŞIK gitmiş yerine sürekli kükreyen ter kokulu, kaba saba biri gelmiştir tecavüzcü coşkun olmuştur Ayhan ışık.
*
1 ay sonra kız hamile midesi bulanıyor yemek kokusundan midesi bulandığı için yemek yapamamış vs. GÜM PAAAAAAAT ÇAAAAAAAT ÇUUUT ÇATIR ÇUTUR TAAAAAAAK
göz patlak, kafa çatlak sırtında sopa, karnında sıpayla baba evine gidiliiir.
bir de babası ağabeyi döver şöyle okkalısından, ya da vicdanlısına sahipse dayak yemez ve sahip çıkılır boşanma davası açılır, bakireliğide AYHAN IŞIK aldı.
Avukat tutulur Ayhan Işık a E.Ö den önce (evlenmeden önce), yani tecavüzcü coşkuna nafaka ve tazminat davası açılır,
Bizim Ayhan kabul etmez bunları --kaç gün karılık ya da kadınlık yaptı ki nafaka ve tazminat ödesin --- sonra başlar şiir okumaya
Hani kadın erkek eşit ti hakim bey
Ben çalışmıyorum hakim bey
Ben işsizim hakim bey
Bu tazminatı nasıl öderim, nafakayı nasıl öderim bir kaçış yolu var mı hakim bey,
Zaten bana kaç gün karılık-kadınlık yaptı ki hakim bey,
Kadınlık görevlerini de yerine getirmiyordu hakim bey...
*
Daha evlendiği gün alzheimer olmuş gibi davranan bazı erkekler de bu yazılanları tv den görür de giyeceği çorabı gider kendisine ait çekmeceden almaya başlar, ya da susadığında suyunu kendisi almaya gider.
YA DA,
Bazı kendini doğarken madur ya da özürlü gibi doğduğunu zanneden kadınlara güç ve cesaret gelir.
Bu tip kadınlar da evde ki ampul patlasa değiştirmeyi bilmezler, musluk bozulsa her tarafı su bassa vana nerede onu bilmezler, çivinin ne işe yaradığını bilirler de çekiç nedir onu bilmezler, (çiviye en güzel düğün resimlerini asacaklar), hayatın erkeğe yemek yapmak, ev temizlemek, çocuk doğurmak, k.valideye ve ekibine hizmet etmek, boş vakitlerinde komşudan dantel örneği almak, kocasının kazandığı yetmiyorsa saf saf düşünmek ama kendisininde çalışması gerektiğini hiiiiç aklına getirmemek, ütü yapmak, çamaşır sermek, katlamak hayatın bunler vb.vb.vb.vb.vb. ve benzeri şeylerden ibaret olduğunu zannederler.
Aradan yıllaaaaaaaar geçer bu kadının kocası bir başka kadını sever gözü kimseyi görmez -boşanacağım senden uyuz kadın --der karısına. Kadın da tamam der başlar boşanma davası. Kocasından nafaka da isteeeeeeer tazminat da.
-
Cevap: Bayan olarak yazılanları okuyunca daha bir güç geldi, sağolun erkek üyeler
Bayan arkadaşlarımın kullandığı şu söz de çok anlamlı geldi bana. Evlenmeyi düşünen kızların çeyizine altın harflerle yazılarak konulmalı.
Erkeğe güvenmek, kara kışa güvenmeye benzer.
-
Cevap: Bayan olarak yazılanları okuyunca daha bir güç geldi, sağolun erkek üyeler
Her erkek için geçerli değil o söz anam bacım. Devletten daha güvenilir erkekler de var.
-
Bazı erkekler + Bazı kadınlar = Aynı kefenin insanları..
Ya diğer kefedikler?
-
İyiydi (: Yalnız bu ancak bir karamizah olabilir.. Çünkü ne yaşananlar, ne karakterler prototip değil.. Ve artık anne babalar kızlarını senin yerin kocanın yanıdır deyip dert çekmeye yollamıyor.. Bizden önce yeteri kadar çekmiş annelerimiz kartal oluyor aslan oluyor kızlarının önünde.. Yine de gülümsettiniz beni teşekkür ederim.
-
Kayınvalide ve ekibi ifadesini çok sevdim. Yazinizdaki erkeklerin sebebi anneleridir. Aga oğlum pasa oğlum bin kaplan gücünde oğlum benimmm , ee ekipteki diğer kızlarında bu phantom abi yada erkek kardes dunyanın ve belki de evrenin yoneticisidir. Ve bir gün evlenir, evlendiği kadın tüm monarşiyi yıkar. :) hemde çok kolay yolla. İlk iletide gecen ve beklenen hizmetleri yapmayarak. İktidari tehlike altında olan erkek gerektiği için iktidar savaşına baslar. Konu bu.
Sunu da eklemek isterim ki., kocaların bosananlar özellikle bir kısmı nafaka konusunda magdurdurlar. Bir insan boşandığı birine 15 send nafaka odememeli.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Her erkek için geçerli değil o söz anam bacım. Devletten daha güvenilir erkekler de var.
Engin abicim, desenize derin devlet gibi erkeklerimiz de var.
-
Alıntı:
çoban rumuzlu üyeden alıntı
Ya diğer kefedikler?
Terazinin diğer kefesine de aynı kaliba sahip ama içi boşları koyup altına da hilekar bakkalın ağır mıknatıslarından yapıştırdığımız da dengeyi kurar istediğimiz ürünü sırtımızda ki heybeye koyarız.
Eve gidip heybeyi boşaltırız ---içinden çıkacak olanlar kendi hayal gücünüzle sınırlı. Ya da görmek istedikleriniz ve hayal kırıklıklarınızla sınırlı.
Evlenince yanlış hesap Bağdat dan değil Adliye saraylarından dönüyor. Bu yüzden alacağın ürüne çekim gücüyle değil, alıcı gözüyle bakacaksın ki içinden çürük çıkmasın.
-
Alıntı:
çoban rumuzlu üyeden alıntı
Ya diğer kefedikler?
Hay ağzına sağlık çok güzel bir özet.
-
Alıntı:
ZamaneSalagi rumuzlu üyeden alıntı
İyiydi (: Yalnız bu ancak bir karamizah olabilir.. Çünkü ne yaşananlar, ne karakterler prototip değil.. Ve artık anne babalar kızlarını senin yerin kocanın yanıdır deyip dert çekmeye yollamıyor.. Bizden önce yeteri kadar çekmiş annelerimiz kartal oluyor aslan oluyor kızlarının önünde.. Yine de gülümsettiniz beni teşekkür ederim.
Kesinlikle karamizah değil. Geçen yıl bir üst komşum vardı eşi sürekli görevde hafta da 1 ayda 1 gelir 2-3 gün kalıp yine göreve giderdi. o 2-3 gün ya dayak sesleri gelir ya da bağırma sesleri arasına karışık çocuk sesi. Oturur saatlerce düşünürdüm komşum dayak yerken --acaba polisi arasam mı? --diye.
Bir gün komşuma bu düşünce mi söyledim --istersen kavga ettiğinizde polisi arayayım sen dayak yerken elim kolum bağlı oturmak beni üzüyor--diye.
Aldığım cevap --aman bacım sakın öyle birşey yapma daha beter olur. Gitsem nereye gideceğim babamı az çok anlattım annem desen benden beter hem ben Ahmet'siz bir hiçim!!---
Yaa Ahmetsiz bir hiç o, dayak yerken değer kazanıyor hissediyor yaşadığını. Boşanıp bir iş bulup çalışmayı kendine yetebilmeyi, dayaksız bir hayatı düşünemiyor çünkü --O Ahmet' siz bir hiç---
------------------
Karşı komşum, 2 tane 4 yıllık fakülte bitirmiş 1 de kızları var çok afacan annesinin onunla uğraşmaktan ders çalışıp kpss de geçerli bir puan almaya ne vakti ne gücü kalıyor bu arada yaşı olmuş 35. Eşi önlisans mezunu bir memur, karısının çalışmasına izin vermiyor!!!! Ara sıra ağlardı eşim izin verse markette bile çalışırım.
----------------
Ben, babamdan kimseye güvenmemek gerektiğini, annemden ne şekilde olursa olsun ayakta durmayı öğrendim. Eşimle de çok şükür biraz onun biraz benim fedakarlıklarımızla bindiğimiz evlilik gemisini yürütüyoruz bir de küçük tayfamız var. Ama benimde sorunum kızımız yüzünden çalışamıyor olmam. Çalışırken bakıcıya verdik ara sıra vücudunda morluklar gördük eşim kadrolu olduğu için işi bırakmak bana düştü hep. Başıma bir kaza geldi eşim bana 9 ay baktı öf bile demeden. Kardeş kardeşe yapmaz belki bunu.
Kesinlikle kimsenin yanında tartışmayız, tartışmalarımızı anne babamıza iletmeyiz kendi içimizde çözmeye çalışırız, genelde zaten iki tarafında ailesine tartışmalarımızı anlatmıyoruz samimi arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Dayak-aldatma olayı olmadıkça bir şekilde evlilikler yürüyor.
----------------------------
Herkezin hayatında mizah vardır da karasını beyazını biz koyarız mizahın önüne.
Bu ara da sizi güldürdüğüm için çok mutlu oldum. Gülelim gülmek biz insanlara yakışır
-
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Kayınvalide ve ekibi ifadesini çok sevdim. Yazinizdaki erkeklerin sebebi anneleridir. Aga oğlum pasa oğlum bin kaplan gücünde oğlum benimmm , ee ekipteki diğer kızlarında bu phantom abi yada erkek kardes dunyanın ve belki de evrenin yoneticisidir. Ve bir gün evlenir, evlendiği kadın tüm monarşiyi yıkar. :) hemde çok kolay yolla. İlk iletide gecen ve beklenen hizmetleri yapmayarak. İktidari tehlike altında olan erkek gerektiği için iktidar savaşına baslar. Konu bu.
Sunu da eklemek isterim ki., kocaların bosananlar özellikle bir kısmı nafaka konusunda magdurdurlar. Bir insan boşandığı birine 15 send nafaka odememeli.
Ben k.valide ve ekibine hep gülerim. Yazdıklarınıza katılıyorum erkekleri anneleri yoğurup şekillendiriyor. Yani kim kayıtsız kalabilir ki --ağa oğlum, paşa oğlum, kaç tane manitan var oğlum, yiğidim, o kızı bırak ötekini al oğlum, onu da bırak diğerini al oğlum, o da olmadı diğerini al paşam sen en iyilerine layıksın, ana baba bulunmaz ama sokakta kız çok oğlum bu olmazsa diğeri olur oğlum, ---
işte ver gazı ver gazı doğalgaz dönüşümlü kombili erkekler ortaya çıkıyor pıtır pıtır. Ama çoğunda gaz alarm sistemi takılı olmadığı için sekteye uğruyor bizim k.valide ve ekibinin verdiği gaz. Tabi bizim sözleşmeler de İranla- Türkiye arasında ki doğalgaz sözleşmesi gibi değil ki,
Kızım uyandı :)
Ben de bazı boşanmalarda kadınlara uzun süre nafaka ve tazminat verilmesi taraftarı değilim.
Devlet zaten çalışanına ne veriyor ki insanca yaşayabilmesi için onunda yarısını alıp karşı tarafa nafaka olarak veriyor ve nafakanın 80 katı tazminat ödemeye mahkum ediyor.
-
Eneteran bir yansıtma örneği sizinki. Şimdi günün modası ucuz tarifeli cep telefonlarından bayanlar anneleri ile evden eve canlı yayın yapıyor, bire on eklenmiş vakalarla baskı ve sindirme siyaseti güdüyorlar. Benim daha çok gördüğüm budur. Erkek çocuğuna evladım karıyı boşa gel diyene ben rastlamadım, Ama vardır mutlaka. Dediğim gibi çoğunlukla kadın programlarının da tesiriyle bayanlar artık güya bilinçlendi, güya maymun gözünü açtı. Oysa gelin kalktı köyü yıktıdır bunun adı olsa olsa.
-
Klasik olacak ama; "bastırılmış kadınlık-kışkırtılmış erkeklik" mod'unu aşamadık henüz..
Evliliklerde erkek'in yaptığı 3.kişiyle ilişkiler, "çapkınlık" adı altında hoş görülür ve kadınların yaptığı ilişkiler malum adıyla addedilirse, kadınlara da söz söyleme ve yaşamlarını düzenleme konusunda inisyatif hakkı düşer..
-
gülenyüz' e göre demekki neymiş biten evliliklerin tüm suçlusu hep erkeklermiş, onlar dövermiş, onlar sövermiş, kadınlar sırf yuvaları için tüm bunlara katlanırlarmış, kesinlikle üzerlerine düşenleri hep yaparlarmış, ama erkekler hep anneciklerinin sözünden çıkmayarak yuvalarını yıkarmış. bu yüzdende erkek hep tazminat ve nafaka ödemek zorundaymış. kadınlar bir bebek kadar masum, onlar günah işlemez, onların kusuru olmaz, erkek sadisttir gözünün üzerinde kaşın var bahanesiyle hergün bin çeşit eziyet edermiş kadına. bütün erkekleri toplayıp yakmak gerek bu durumda, işe yaramaz varlıklar olarak dünyanın düzenini biz erkekler bozuyoruz hadi topluca intihar edelim
-
Kadınlar benzin döksün erkeklerin üzerine anneleri kibrit atsın :)
Ne dediniz? ah keşke mi? Ne ayıp :)
-
Alıntı:
Eneteran bir yansıtma örneği sizinki. Şimdi günün modası ucuz tarifeli cep telefonlarından bayanlar anneleri ile evden eve canlı yayın yapıyor, bire on eklenmiş vakalarla baskı ve sindirme siyaseti güdüyorlar. Benim daha çok gördüğüm budur. Erkek çocuğuna evladım karıyı boşa gel diyene ben rastlamadım, Ama vardır mutlaka. Dediğim gibi çoğunlukla kadın programlarının da tesiriyle bayanlar artık güya bilinçlendi, güya maymun gözünü açtı. Oysa gelin kalktı köyü yıktıdır bunun adı olsa olsa.
Benim kayınpederim ve görümcem eşimin benimle evlenmesini hiç istemediler Tabi ben bunu evlendikten sonra öğrendim.Bunu evlenmeden önce bilseydim evlenmezdim.Yani sadece bazı kayınvalideler çocuklarının yuvalarını dağıtmaya çalışmıyorlar. Eşimin ailesi için maddiyat ve kariyer çok önemlidir. Görümcemin eşinin kendine ait işyeri, mal varlığı vardı.Ben ise orta halli bir ailenin kızıydım. Bir şirkette memur çalışıyordum. Kendime ait ne bir işyerim ve malvarlığım vardı
-
Durum yeterince dramatize edildi sanırım..
Bakınız bir kadın üye ne yazıyor bir kaç mesaj öncesinde; "Kadınların prototip olarak değerlendirilmemesi" hakkında..
Feminist değilim ama kadınların aynı şablon'da değerlendirilmesinden de bir kadın olarak bıkkınlık geldi.. Özel'inize dair yaşadıklarınızı genel'e mal etmeyin..
"Kusurlu" olarak görülmek durumunda kişi'ye nafaka bağlanır.. Kanunda cinsiyet farkı gözetilmemiş..Söylenecek ilk laf; "uygulamada genellikle kadınlara nafaka bağlandığı yönünde olacak." Ortak çocuk olmadığı takdirde; kadın ya da erkek'e yoksulluk nafakası bağlanmamasından yanayım. Ortak çocuk olduğu takdirde çocuğun rüşt yaşı ve sonrası eğitim hayatı devam ediyorsa velayeti kendinde olmayan eşin mutlak surette çocuğuna bakması insan ve vicdan sahibi olanlara yakışır..
-
Alıntı:
av.ferda rumuzlu üyeden alıntı
Durum yeterince dramatize edildi sanırım..
Bakınız bir kadın üye ne yazıyor bir kaç mesaj öncesinde; "Kadınların prototip olarak değerlendirilmemesi" hakkında..
Feminist değilim ama kadınların aynı şablon'da değerlendirilmesinden de bir kadın olarak bıkkınlık geldi.. Özel'inize dair yaşadıklarınızı genel'e mal etmeyin..
"Kusurlu" olarak görülmek durumunda kişi'ye nafaka bağlanır.. Kanunda cinsiyet farkı gözetilmemiş..Söylenecek ilk laf; "uygulamada genellikle kadınlara nafaka bağlandığı yönünde olacak." Ortak çocuk olmadığı takdirde; kadın ya da erkek'e yoksulluk nafakası bağlanmamasından yanayım. Ortak çocuk olduğu takdirde çocuğun rüşt yaşı ve sonrası eğitim hayatı devam ediyorsa velayeti kendinde olmayan eşin mutlak surette çocuğuna bakması insan ve vicdan sahibi olanlara yakışır..
bakın işte ne güzel söylemişsiniz yoksulluk nafakası konusunda. ama çoğunluk olarak kadınlar ilk iş olarak erkekten ne kadar nafaka alırımın hesabını yapmakta bunu kendilerine hak oarak görmekte daha vahim olanı tam tabiriyle erkeğin donuna kadar almanın peşine düşmekte, burada kimse çocuğuna bağlanılan nafaka konusunda serzenişte bulunmuyor.
-
Alıntı:
gülenyüz rumuzlu üyeden alıntı
--aman bacım sakın öyle birşey yapma daha beter olur. Gitsem nereye gideceğim babamı az çok anlattım annem desen benden beter hem ben Ahmet'siz bir hiçim!!---
Maalesef bu şekilde düşünüp, yaşananları normal gören kadın sayısı çok fazla.
Aslında attığı dayağın evliliği bitirmek için yeterli sebep olarak görmeyen kocalar daha fazla.. Ne olacak ki , refleksti, hem dayak bile sayılmazdı.. A sokakta tartaklamadım ki.. Sadece ittim seni sende yere çömeldin!! Düşmüş olmasın itme sonucu ??? Daha neler ...
-
Alıntı:
tarhana rumuzlu üyeden alıntı
gülenyüz' e göre demekki neymiş biten evliliklerin tüm suçlusu hep erkeklermiş, onlar dövermiş, onlar sövermiş, kadınlar sırf yuvaları için tüm bunlara katlanırlarmış, kesinlikle üzerlerine düşenleri hep yaparlarmış, ama erkekler hep anneciklerinin sözünden çıkmayarak yuvalarını yıkarmış. bu yüzdende erkek hep tazminat ve nafaka ödemek zorundaymış. kadınlar bir bebek kadar masum, onlar günah işlemez, onların kusuru olmaz, erkek sadisttir gözünün üzerinde kaşın var bahanesiyle hergün bin çeşit eziyet edermiş kadına. bütün erkekleri toplayıp yakmak gerek bu durumda, işe yaramaz varlıklar olarak dünyanın düzenini biz erkekler bozuyoruz hadi topluca intihar edelim
Bu şekilde değil elbette sevgili tarhana.. Ne yaşananlar ne insanlar birbirinin aynı değil... Ama bir kötü düşüyor payınıza; hayatınızın rengi, kokusu değişiyor..Güveninizi kaybediyorsunuz herşeyden önce..Parmakla gösteriliyordunuz belki evlilik öncesi, sonrasında sinmiş , korkutulmuş, öz güveni yerle bir olmuş , fiziksel arızalar ( ellerin titremesi,diş gıcırdatmalar vs vs ), ruhsal arızalar.. Hayatınız topyekûn arızalanmış... Nasıl iyi bakabilir ki insan? Ama bu bir süreçtir herşeye rağmen.. İnsan nisyan demek, nisyan da unutan demek.. Sizi alt üst eden insanı unutmuyorsunuz ama.. Başkasına güvenebiliyor insan tekrar.. Örnekleri çok çünkü.. Bir sürü sorunla boşanıp 3 ay sonra evlenmeyi düşünen kadınlar tanıdım.. Ama şimdi bana sorun.. Hayatımın en büyük sıçraması evliliğimdi ama ne yazık ki aşağı doğru bir sıçrama oldu benimkisi.. Çakıldım anlayacağınız (: Bakın ben eşimden birşeyde istemiyorum , kimseye anlatmadım ne yaşadığımı da.. Ama eşim bana zorluk çıkarıyor.. Erkeklere iyilik yaramıyor (:
-
Alıntı:
Kadınlar benzin döksün erkeklerin üzerine anneleri kibrit atsın :)
Ne dediniz? ah keşke mi? Ne ayıp :)
Şeyyy kem küm.. Siz benzini tedarik edin ben bir kibrit kapıp geliyorum (:
-
Buna sevindim.. Nafaka denilince iştirak ve yoksulluk nafakası ayırt etmeden cevaplar verildiği için böyle bir ayırım yapılması gerektiğini vurgulamaya çalıştım..
Öte yandan boşanma davaları sırasında; nafaka-tazminat taleplerine karşı; evlenmeden önce davacı ve davalıların ekonomik ve sosyal durumlarının araştırılması uygulanan bir usul kuralı. Bunun iki temel nedeni var: İlki, davalının haksız bulunup tazminata mahkum edilmesi halinde hakkaniyete uygun bir tazminata mahkum edilmesini sağlamak. Yoksul bir kişinin mahkum olacağı tazminat ile zengin birinin mahkum olacağı tazminat "hakkaniyet" ilkesi gereği aynı olmuyor. Davacının ekonomik-sosyal durumunun araştırılması ise bu tür tazminat davalarının bir zenginleşme aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmesi için araştırılıyor.Kadın ya da erkek olsun nafaka-tazminat yoluyla kişilerin sebepsiz zenginleşmesine kanun izin vermiyor..
-
Alıntı:
32 yaşımdayım Hukuki.net e üye olduğumdan beri bazı konu başlıkları çok dikkatimi çekmeye başladı.
Her zaman erkek egemen bir toplum olduğumuzu düşünürdüm bunu evlenirken bayana verilen soyadından anlıyoruz zaten.
Kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin.
Elinin hamuru ile erkek işine karışma.
Saçı uzun aklı kısa.
Yuvayı dişi kuş yapar.
Kızını dövmeyen, dizini döver.
Eksik etek.
Kız oğlan kız.
Kadının malı kapı mandalı.
*
Aslında tüm eşinden muzdarip, nafaka davası olan, boşanma davası olan erkekleri bu foruma üye yapmak, burada yazdıklarını da tv de günün belirli saatlerinde yayınlamak lazım. Hani şu beğenilmeyen Kadın Programları olabilir mesela.
Bazı erkekler evlenene kadar anne babasına asidir, ablasından su ister, kazandığını dışarda harcar, ev de hep önüne yemek koyan birileri vardır bunu da ya ablası ya annesi ya da kendinden 10 yaş 15 yaş küçük kız kardeş yapar.
Gün gelir canı evlenmek isteeeer, bir kız görür aşık olur kızla evlenebilmek için türlü vaadlerde bulunur, kızla buluşmaya annesinin ya da kız kardeşinin yıkayıp ütüledikleri ile gider parfümü de basar üzerine bir de berbere gider saç sakal traşı olur buluşurlar .....evlenme teklifi edilir (kız zanneder ki erkek arkadaşı AYHAN IŞIK) hemen teklif kabul edilir düğün dernek vs derken
1.gün --basar tokatı kıza ki sonra sözünden çıkmasın
2.gün--ev de ona hizmet eden kim varsa artık gelin kız onlara hizmet etmeye davet edilir
3.gün --kirli çoraplar gelin kızın önüne atılır
4.gün--yakası kirli gömlek neden yerinde duruyor temizi ve ütülüsü yerinde yok dayağı yer
5.gün--AYHAN IŞIK gitmiş yerine sürekli kükreyen ter kokulu, kaba saba biri gelmiştir tecavüzcü coşkun olmuştur Ayhan ışık.
*
1 ay sonra kız hamile midesi bulanıyor yemek kokusundan midesi bulandığı için yemek yapamamış vs. GÜM PAAAAAAAT ÇAAAAAAAT ÇUUUT ÇATIR ÇUTUR TAAAAAAAK
göz patlak, kafa çatlak sırtında sopa, karnında sıpayla baba evine gidiliiir.
bir de babası ağabeyi döver şöyle okkalısından, ya da vicdanlısına sahipse dayak yemez ve sahip çıkılır boşanma davası açılır, bakireliğide AYHAN IŞIK aldı.
Avukat tutulur Ayhan Işık a E.Ö den önce (evlenmeden önce), yani tecavüzcü coşkuna nafaka ve tazminat davası açılır,
Bizim Ayhan kabul etmez bunları --kaç gün karılık ya da kadınlık yaptı ki nafaka ve tazminat ödesin --- sonra başlar şiir okumaya
Hani kadın erkek eşit ti hakim bey
Ben çalışmıyorum hakim bey
Ben işsizim hakim bey
Bu tazminatı nasıl öderim, nafakayı nasıl öderim bir kaçış yolu var mı hakim bey,
Zaten bana kaç gün karılık-kadınlık yaptı ki hakim bey,
Kadınlık görevlerini de yerine getirmiyordu hakim bey...
*
Daha evlendiği gün alzheimer olmuş gibi davranan bazı erkekler de bu yazılanları tv den görür de giyeceği çorabı gider kendisine ait çekmeceden almaya başlar, ya da susadığında suyunu kendisi almaya gider.
YA DA,
Bazı kendini doğarken madur ya da özürlü gibi doğduğunu zanneden kadınlara güç ve cesaret gelir.
Bu tip kadınlar da evde ki ampul patlasa değiştirmeyi bilmezler, musluk bozulsa her tarafı su bassa vana nerede onu bilmezler, çivinin ne işe yaradığını bilirler de çekiç nedir onu bilmezler, (çiviye en güzel düğün resimlerini asacaklar), hayatın erkeğe yemek yapmak, ev temizlemek, çocuk doğurmak, k.valideye ve ekibine hizmet etmek, boş vakitlerinde komşudan dantel örneği almak, kocasının kazandığı yetmiyorsa saf saf düşünmek ama kendisininde çalışması gerektiğini hiiiiç aklına getirmemek, ütü yapmak, çamaşır sermek, katlamak hayatın bunler vb.vb.vb.vb.vb. ve benzeri şeylerden ibaret olduğunu zannederler.
Aradan yıllaaaaaaaar geçer bu kadının kocası bir başka kadını sever gözü kimseyi görmez -boşanacağım senden uyuz kadın --der karısına. Kadın da tamam der başlar boşanma davası. Kocasından nafaka da isteeeeeeer tazminat da.
Yaşantınızın büyük bölümünü eski Türk flimleri ve yaprak dökümü seyretmekle geçirdiniz galiba:):):)
-
Alıntı:
Sn. Oğuz onlar ucuz tarifeli telefondan baskı ve sindirme siyaseti gütmüyorlardır, günün kritiğini yapıyorardır. Ben de şahit olmadım bir annenin kızına --aman kızım kocanı her gün aşağıla rencide et, gün aşırı döv, arkadaşlarıyla görüştürme-- diye akıl vermesine ama, oğluna --oğlum senin karın elimi öpmedi gönder babasının evine de akıllansın--diyenini duydum yakın bir arkadaşımın k.validesi arkadaşımın doğumuna gelmiş gelini kalkıp elini öpemediği için de oğlu işten gelince mutfakta hem de benim yanımda oğluna bu aklı!!!!!!! vermişti. nasıl akıl vermeyse. Allahtan günümüzde erkeklerde artık k.valide, anne, baba gazına pek gelmiyorlar --haklısın anne, öyle yapayım anne --diye geçiştiriyorlar.
-
Alıntı:
av.ferda rumuzlu üyeden alıntı
Klasik olacak ama; "bastırılmış kadınlık-kışkırtılmış erkeklik" mod'unu aşamadık henüz..
Evliliklerde erkek'in yaptığı 3.kişiyle ilişkiler, "çapkınlık" adı altında hoş görülür ve kadınların yaptığı ilişkiler malum adıyla addedilirse, kadınlara da söz söyleme ve yaşamlarını düzenleme konusunda inisyatif hakkı düşer..
---Klasik olacak ama; "bastırılmış kadınlık-kışkırtılmış erkeklik" mod'unu aşamadık henüz..--- Haklısınız ama aşacağız bunları. hazmettire hazmettire :)
Bu çapkınlık lafıda başkalarına çok masum geliyorda inanın benim midemi bulandırıyor. Forumda ki avukatlardan bir beyefendi başka bir konuda --kadınlar pire için yorgan yakıyor--demişti. Halbu ki çözüm pireyi karısının yorganına getiren erkeği sokağa atmak.
-
Alıntı:
tarhana rumuzlu üyeden alıntı
Sn tarhana, biten evliliklerin tüm suçlusu erkekler demedim, suç karşısında sessiz kalmak suçu sindirmek de suçtur. Evlilikte suç varsa suça teşvik de vardır, suça sessiz kalıp başka suçlara izin vermekte vardır. Amaan sanki siz kendi hemcinslerinizi tanımıyormuş gibi burada yorum yapıyorsunuz.
Hayatınızda toplam 10 tane --karımdan dayak yiyorum şiddet görüyorum--diyen erkek gördünüz mü? Karısı tarafından dayak yiyip kolu bacağı kırılmış kaşı gözü patlamış kaç tane erkek gördünüz,
-
Alıntı:
Sn tarhana, biten evliliklerin tüm suçlusu erkekler demedim, suç karşısında sessiz kalmak suçu sindirmek de suçtur. Evlilikte suç varsa suça teşvik de vardır, suça sessiz kalıp başka suçlara izin vermekte vardır. Amaan sanki siz kendi hemcinslerinizi tanımıyormuş gibi burada yorum yapıyorsunuz.
Hayatınızda toplam 10 tane --karımdan dayak yiyorum şiddet görüyorum--diyen erkek gördünüz mü? Karısı tarafından dayak yiyip kolu bacağı kırılmış kaşı gözü patlamış kaç tane erkek gördünüz,
Gebze'ye gelin göstereyim sayın gülenyüz kaç kişi karısından dayak yemiş
-
Sn. dürüstçe benim film izlemeye dizi izlemeye ayıracak vaktim hiç olmadı, daha doğrusu ilgi alanımda değiller sadece denk geldikçe sinema filmlerini alır izlerim.
Boş zamanlarımda da nette okulöncesi eğitimiyle ilgili konulara bakarım, haberleri okurum, 2,5 yaşında çocuğum olduğu için tvyi fazla izlemiyoruz, sadece kızımız için çocuk paketine üye olduk kızımla oradaki belgesellere, çocuk gelişimiyle ilgili programlara bakıyoruz. Zaten okulöncesi usta öğreticisiyim, 3 yıl işten çıkınca akşamları ustaöğreticilik kursuna gittim, yani işten eve değil,işten çıkıp okula gittim. Bu yaşa geldim hala ders çalışıyorum sınavlara girip çıkıyorum, kızım anaokuluna gidecek yaşa gelir gelmez de hemen işe başlamayacağım.
Anlayacağınız benim saçma sapan aşk dizilerine ayıracak vaktim yok.
-
Alıntı:
dürüstce rumuzlu üyeden alıntı
Gebze'ye gelin göstereyim sayın gülenyüz kaç kişi karısından dayak yemiş
Gelemem de ciddimisiniz, buraya yazdığınıza göre Gebze de elinizi sallasanız karısından dayak yiyen erkeğe çarpıyor. Demek ki tepki evresine Gebzeden girmişiz.
-
Alıntı:
Gelemem de ciddimisiniz, buraya yazdığınıza göre Gebze de elinizi sallasanız karısından dayak yiyen erkeğe çarpıyor. Demek ki tepki evresine Gebzeden girmişiz.
siz kadınlar tepki evresine dünya kuruldugu zaman girmişsiniz:DD:DD
-
Alıntı:
dürüstce rumuzlu üyeden alıntı
siz kadınlar tepki evresine dünya kuruldugu zaman girmişsiniz:DD:DD
Doğru söylüyorsun, :k
-
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Yazinizdaki erkeklerin sebebi anneleridir.
Duygu hanımcığım, bu sözünüze katılmıyorum.
Toplumun biçtiği rolü sorgusuz oynamaktalar o anneler. Bin yıllardır damarlarında akan bir roldür bu. Öğretilmesine gerek dahi kalmadan öğrenilmiştir o rol. Başka türlüsünü bilmezler, bilenlerse dışlanmıştır, "asi" ilan edilmiştir, bizden değildir. Hatta öyle bir hal almıştır ki o rol, o kadınlar "asi" olmayı göze alamadıklarından, ama bir yandan da istediklerinden salt kendileri başaramadığı için "asi"leri soyutlamışlardır, ayrıştırmışlardır, ayıklamışlardır içlerinden.
Kendileri baş kaldıramadıysa binlerce yıllık göreneğe, kimse başkaldıramamalı. Böyle gelmiş, böyle gitmeliydi devran. Yoksa kendi pısırıklıkları da sorgulanırdı nihayetinde.
Kendi kendilerine erki ellerinde tutamıyorlardı madem, rahimlerinde koruyup gözettikleri olmalıylı erkin sahibi, ki kıymet verileydi onlara..
Her daim bir erkek üzerinden tanımlanmayı seçtilerse, bu aslında bilinçli bir seçim değildi asla... bin yılların "tek hamlede, tek isyanda" yıkılamayacak birikimiydi.
Alıntı:
Bu sözlerinize ise katılmaktayım. Belki de kanun bu hakkı vermemiş olsaydı, kendi gelişimleri için daha çok "asi" kızımız olur, binyıllardır sürüp gelmiş devranın bir halkasını imece usulü parçalamaya ahdederlerdi... ataerkil sisteme başkaldırının adı feminist bir akım olmak zorunda değil. Eğitim-öğretim görmek cinsiyete bağlı olmayan bir hak.
Kim bilir, belki de kadınlar, çocukluktan genç kızlığa geçerkenki yeni yetmeliklerinde işledikleri hataları, (güçsüzlüklerini kabulleniş hatalarını, dirençlerinin olmayışına inanç hatalarını) evlendikten sonra idrak ederek baş kaldırıyorlar. Belki de boşanmaların sebebi erkek eşlerdeki eksiklikten ziyade, kendi yaşantılarındaki eksiklikleri yamama isteği...
kim bilir...
-
Kadınlar tepki evresine dünya kurulurken girmiş.
Güzel söz aslında ama eksik. Dünya kurulurken değil de, insanlığın varoluşu ile desek daha doğru olur galiba. Yani insanlığın varolması ile kadınlar, tepki evresine girmiş oluyor.
Tabi tepkiyi doğuran olay da var. Zontalık magandalık,şiddet, aymazlık, saygısılık, Bunlar da bazı erkeklerde, daha önceden var tabi. Ne zamandan önce? İnsanlıktan önce.
-
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Duygu hanımcığım, bu sözünüze katılmıyorum.
Toplumun biçtiği rolü sorgusuz oynamaktalar o anneler. Bin yıllardır damarlarında akan bir roldür bu. Öğretilmesine gerek dahi kalmadan öğrenilmiştir o rol. Başka türlüsünü bilmezler, bilenlerse dışlanmıştır, "asi" ilan edilmiştir, bizden değildir. Hatta öyle bir hal almıştır ki o rol, o kadınlar "asi" olmayı göze alamadıklarından, ama bir yandan da istediklerinden salt kendileri başaramadığı için "asi"leri soyutlamışlardır, ayrıştırmışlardır, ayıklamışlardır içlerinden.
Kendileri baş kaldıramadıysa binlerce yıllık göreneğe, kimse başkaldıramamalı. Böyle gelmiş, böyle gitmeliydi devran. Yoksa kendi pısırıklıkları da sorgulanırdı nihayetinde.
Kendi kendilerine erki ellerinde tutamıyorlardı madem, rahimlerinde koruyup gözettikleri olmalıylı erkin sahibi, ki kıymet verileydi onlara..
Her daim bir erkek üzerinden tanımlanmayı seçtilerse, bu aslında bilinçli bir seçim değildi asla... bin yılların "tek hamlede, tek isyanda" yıkılamayacak birikimiydi.
Ben sözlerinize katılmıyorum.Evet ortada önceden belirlenmiş bir rol vardır ve çoğu kadın bunun dışında hareket edememektedir; ancak bu cehalet değil midir?
Bir kadın göz göre göre sırf toplumun değer yargılarına ters düşmesin diye oğlunu yere göğe sığdıramayıp,şımarık yetiştirip sonra da elin masum kızının hayallerini ne hakla yıkabilir?
Çocuğu yetiştiren annedir ve bir çocuğun kişilik gelişiminde en büyük rol de anneye aittir.
Maalesef evlenmeden önce kayınvalidemin cahil tavırlarını göremedim.
"Benim oğlum bir tane"
"Benim oğlum aslan parçası"
"Herkes benim oğlumu parrrmakla gösterir" (doğru,deli diye parmakla gösteriyorlardır eminim)
"Ben evladım için gerekirse panter kesilirim" (vay yavrum vay,kedi bile göremiyorum şimdi)
"Sen suçlusun kızım" (niye?adam bana ağzına geleni söylediğinde olanı biteni orada bırakıp gülümsemediğim,suratım asık olduğu için.başkaaa?)
"Aranızda olan aranızda kalır,kimseye bir şey söylemeyeceksin" (o zaman sen niye yanımızdasın?hee pardon,benim aslan kocam hemen sizi arayıp çağırmıştı,bak görüyor musun aslanı?)
"Oğlum,sen sinirlisin,gel bizim yanımızda yat bu gece,hiç bulaşma" (burası benim koptuğum andı galiba)
Kadın yatak odamıza girer çıkardı,sağı solu karıştırıp oğlunun eşyalarını yerleştirirdi.Düğünde takılan altınlarımı aldı...Boşanmaya karar verdiğimde ailemin haberi oldu bunca olaydan ve şimdi mahkemede söylenen:
"Aslında çocuklar anlaşıyordu ama kızın ailesi karıştı araya" (doğru,tabi,bizimkiler geldi,ayırmak için ellerinden geleni yaptı)
Bir de görümce var tabi,onun ağzından çıkanı kulakları hiç duymaz.Bu mudur gelenekler,görenekler,kadının rolü???Bunun adı cehalet,insanlığa sığmayan davranışlar bunlar.Bizler sanki ağaç kovuğundan çıktık,anamız babamız yok.
-
Alıntı:
hndakd rumuzlu üyeden alıntı
"Sen suçlusun kızım" (niye?adam bana ağzına geleni söylediğinde olanı biteni orada bırakıp gülümsemediğim,suratım asık olduğu için.başkaaa?)
"Aranızda olan aranızda kalır,kimseye bir şey söylemeyeceksin" .
Ekleme yapmak istiyorum:
"Sen haklı da olsan benim biricik oğlumu (biricik özellikle,uydurmuyorum) tartışarak üzemezsin. O benim ilk göz ağrım".
"Hadi anlat bana oğlum ne dedi , niye tartıştınız? " ( Bu arada gözler dolu dolu)
"Beğenmedim , değiştir".
"Gönderin gitsin ailesinin yanına"
-
Ben de henüz evlenmemiş bir erkek olarak yazılanları gördüğümde evlenmemeye karar verdim.:DD
-
Alıntı:
CeeK rumuzlu üyeden alıntı
Ben de henüz evlenmemiş bir erkek olarak yazılanları gördüğümde evlenmemeye karar verdim.:DD
akıllı insan bir başka oluyor
-
ay kız nurten de düşmüş yine buraya:)
benim karımın kayınvalidesinin ekibi felan yok, o tek başına yetiyor herşeye:(
-
Alıntı:
nurtenoz rumuzlu üyeden alıntı
Güzel söz aslında ama eksik. Dünya kurulurken değil de, insanlığın varoluşu ile desek daha doğru olur galiba. Yani insanlığın varolması ile kadınlar, tepki evresine girmiş oluyor.
Tabi tepkiyi doğuran olay da var. Zontalık magandalık,şiddet, aymazlık, saygısılık, Bunlar da bazı erkeklerde, daha önceden var tabi. Ne zamandan önce? İnsanlıktan önce.
magandalık sadece erkeklerdemi var sizlerde yokmu
-
Alıntı:
nurtenoz rumuzlu üyeden alıntı
Aslında kadınlar dayak yerken yani suratlarına karınlarına kafalarına kollarına bacaklarına tekme yerken hiç ses çıkarmayacaklar, ağlamayacaklarda. Dayağı yediği günün ertesindede hemen kocalarının yatağına ilişiverecekler, hatta tekme vurduğun ayağına kurban olurum sein deyip ayaklarınıda yıkayacaklar.
Düşünün mahallede bir genç erkek arkadaşınız var birileri bu genci dövüyor, genç dayağı yedikten sonra mahallesine dönüyor ve arkadaşları dayak yediğini anlıyorlar. Gencin tüm arkadaşları toplanıp karşı tarafa taşlı sopalı saldırıyor.
böyle şeyleri çevremizde çok görmüş ya da duymuşuzdur.
Amaaa bir kadın kocasından dayak yediğinde bunu kimseye anlatmamalı. Öfff ya bir aile düşünün anne baba ve 2-3 çocuktan oluşan. baba sürekli çocuklarının annesini dövüyor anne bu dayaklar esnasında çocuklarım kavga sesini duymasın dayak yediğini görmesinler diye sesini çıkaramıyor hatta ağlayamıyor bile. Şimdi bu kadın boşanmaya kalksa koca işsiz olmuş olsa hakim bu adamı karısına tazminat ve nafaka ödemeye mahkum etmesin mi? sırf adam işsiz diye yani. ya da bu dayakçı koca işsiz diye 50000tl ya da 100.000tl değilde 1 tl mi tazminat ödetsin.
Valla ben dayak yiyen birisi olsam hakim eşimi isterse 1 trilyon tazminat ödemeye mahkum etsin benim psikolojimi yerine getiremez. Ve hiç de umrumda olmaz boşandığım adamın milyarlarca lirayı ödeyip ödeyemediği onu dayak atarken ya da aldatırken düşünecekti derim.