avukat arkadaşlara sormak istiyorum davalı tarafa avukat telefon kabadayılığı yapabilir mi, ben böyle bir olayla karşı karşıya kaldım
Printable View
avukat arkadaşlara sormak istiyorum davalı tarafa avukat telefon kabadayılığı yapabilir mi, ben böyle bir olayla karşı karşıya kaldım
Bir bakkal, bir manav,fırıncı veya işsiz, hakkı olmasada herkes telefonda veya bir başka ortamda kabadayılık becerisini gösterebilir.
Avukatlar meslek etik ve kurallarıyla bağlıdırlar.Derdest bir Davada ,hasım tarafla telefonda bile görüşmenin etik olmadığı kanısındayım. Ama aile hukukunu ilgilendiren davalarda ,anlaşmalı boşanma veya çocukla velinin şahsi münasebetini hukuk dışı yollarla değil, iyi niyet kurallarıyla ,çocuklara zarar vermeden ,çözüme gitmek amacıyla; hasım eşle görüşme yapılabileceğine katılıyorum. Yalnız, meslaktaşımın telefonda konuşma şekli, hukuki gerekçelerle dolu bir tavır olduğunu ve müvekkilinin hukuki haklarını size anlatmaya çalıştığını düşünüyorum. Diğer anlatımla yapılan işler hukukla bağdaşamaz.
Haklısınız ama bazen insanlarla anladığı dilden konuşmak zorunda kalabiliyoruz malesef.
Anladığım kadarı ile sayın hocam sizin meslaktaşınızın tahdit vari ve kaba bir hitap tarzıyla benimle konuşmasını tasvip ediyorsunuz konu kısaca şöyle hakim kararı tedbir velayeti verirken eşime karar şu her ayın ilk cumasından pazar akşamına kadar ve her ayın 3, cuması aynı şartlar geçerli ben sıram olan ocak ayının ilk haftasının ilk cuması olan 1 ocakta oğlumun kaldığı evi aradım akşam alıcam diye avukata sorduk alamazsın dedıler bende ilk kez avukatlarıyla o gün görüşmek zorunda kaldım bana aynen şöyle dedi ben konuyu açmadan daha kardeşim bu işi uzatma şaşırdım kaldım bende hangi işi dedim boşanma davası dedi sen benim kim olduğumu biliyormusun kardeşim bir gelsene konuşalım senle bende sizi tanıma ihtiyacı ve yanınıza gelme ihtiyacı duymuyorum siz duyarsanız müvekkiliniz adresimi biliyor buyrun gelin dedim bakın dedim siz bana ne hakla bu şekilde soru soruyorsunuz ben size bey diyorum siz bana kardeşim diyerek sokak ağzıyla konuşuyorsunuz bir avukata bu şekilde hitap tarzı yakışırmı dedim telefonu suratıma kapattı. sayın hocam acaba anladığı dilden konuşmayı benmi hak ettim sayın meslaktaşınızmı??? bu arada söyliyim ben ilkokul mezunu bir insanım...:(:(:(
Yok ben daha çok icra işlerinde muhatap olduklarımızı kastettim, onlar kendilerini biliyor siz üstünüze alınmayın.
Siz avukatı niçin aradınız, Avukat icra memuru mu ki; Size çocuk teslim etsin?
Sayın dürüstçe
daha önceki iletinizde, avukatın size kabadayılık yaptığını yazmışsınız ama, sanki o sizi aramış gibi anlaşılmış.
Oysa anlaşılan o ki, siz aramışsınız. Gece vakti avukat size çocuğu teslim edebilir mi?
Dürüstçe kendinize sorun bakalım: Eşiniz size avukata sorduk alamazsınız deyince, avukatı ne niyetle aradınız?
Size kardeşim demesi mi kabadayılık, yoksa sizin avukatı arayıp ne hakla çocuğumu görmemi engelliyorsun demeniz mi?
[QUOTE=Av.Ragıp Atay;336672]Sayın dürüstçe
daha önceki iletinizde, avukatın size kabadayılık yaptığını yazmışsınız ama, sanki o sizi aramış gibi anlaşılmış.
Oysa anlaşılan o ki, siz aramışsınız. Gece vakti avukat size çocuğu teslim edebilir mi?
Dürüstçe kendinize sorun bakalım: Eşiniz size avukata sorduk alamazsınız deyince, avukatı ne niyetle aradınız?
size kardeşim demesi mi kabadayılık, yoksa sizin avukatı arayıp ne hakla çocuğumu görmrmi engelliyorsun demeniz mi?[/QUO ragıp bey avukatı gece aramadım gündüz 2 de aradım karşı taraf bana avukatla görüş dediği için aradım ben aradığım zaman kabadayılık yapamaz anlamınamı geliyor aramaktaki niyetim ise şuydu ayın ilk haftasının ilk cumasının hangi gün ocak 1 cuması olmadığına nasıl karar veriyorsunuz diye sebebi o çünkü karşı tarafın gerekçesi ayın ilk haftasının cuması bugün deil avukat öyle söyledi dendi.bende aradım ardından o yazdığım görüşmeler devam etti en sonunda icra yolu ile al dedi ben 10 yaşındaki çocuğu icra yolu ile alıp dengesini bozacak kadar kötü niyetli baba deilim ben avukat a ben her türlü çirkin şekilde hitap tarzına rağmen ben aldığım terbiyeden dolayı .... bey diye konuşuyorum o bana kardeşiimmmmmmmm diye konuşuyor insanlara karşı bu şekilde bir hitap tarzı yakışırmı bir avukata sizce???????????
YÖNETİMİN NOTU: İletinizdeki açık isimler silinmiştir.
Her iletinizde farklı bir ayrıntı anlatıyorsunuz. Bilmem farkında mısınız?
Sayın avukatım arkadaşın dediğini ben anladım sizde anlamış olmanız lazım.Diyorki bir avukat telofonda kabadayılık yapabilirmi diyor örneğin avukatın birisi bana (orosbu çocuğu)dediği gibi bu arkdaşada birisi kaba dayılık yapmış kanunen yapabilirmi diyor hehalde şimdi anladınız:
Tüm iletileriniz baştan sona okuyun önce.
Çok basit olarak şunu söyleyeyyim. Hiç konuyu açmadan avukatın kardeşim uzatma dediğini yazmışken, daha sonra, hagi cumanın ilk cuma olduğuna avukat mı karar verecek diyorsunuz.
İyiniyetinizden emin olmasam da, iyiniyetli olduğunuzu varsayıyorum.
Öncelikle, ilk cuma çocuk teslimine dair ödeme-icra emri tebliğinden sonraki ilk cumadır.
Çocuğumu icra ile almam diyorsunuz ama, bunun başka yolu yok.
Cuma çocuk size verilecek diye karar verilmişse ve siz çocuğunuzu o kadar özlemişseniz, niye akşam almak istiyorsunuz.
Bu örnekleri uzatmanın anlmaı yok. Hukuk, kişilerin subjektif niyetleri üzerine kurulmaz. Size bir örmek vereyim o zaman.
Sizin durumunuzda kötüniyetli bir baba ya da anne farzedelim. Çocuğu belli bir tarihte görmesi mahkeme kararı ile belli olmuş.
İcra olmadan ve iyiniyetle çocuğu almaya gitmiş ve karşı taraf da vermiş. Bir daha getirmemiş. İlamda yazılı olan ikinci görüşmede de icra marifetiyle çocuğu almaya gitmiş.
Hadi sorunu çözün bakalım. Bir taraf verdim diyor, diğer taraf almadım diyor.
İşte hukuk bu tür durumlarda devreye giriyor.
Ragıp hocam akşam derken zaten cuma akşam 5 ten pazar akşam 5 e kadar diyor hakim kararında ben o karara uymak zorunda hissediyorum kendimi sayın hocam aile forumundaki eşim beni terk etti başlıklı yazımı okursanız benim nasıl bir niyete sahip olduğumu daha iyi anlıycanığızı tahmin ediyorum cevabınız için şimdiden teşekürler saygılar
Yine başka bir ayrıntı. İkcuması dediğiniz, cuma akşam 5 oldu.
Sayın meslektaşlarım, bir avukat, hakarete ve zorbalığa uğramadığı sürece gece bile aransa, defalarca bile aransa, en anlamsız sorularla bile muhatap olsa, karşısındakine hakaret edemez ve zorbalık yapamaz. Bunu ifade etmek yerine neden vatandaşın çelişkilerini bulmaya çalışıyorsunuz ki! Meslek şovenizmi yapmanın ne anlamı var! Avukatın da kabası vardır, kibarı vardır. İnsanı vardır, insan olmayanı vardır. İsmi geçen meslektaşı tanımam ama bu şekilde davrandığını bildiğim avukatlar var. Elbette bu şekilde davranışı hak eden muhataplar da olabilir. Tek tarafı dinleyerek karar veremeyeceğimize göre "yapılmamalıdır yapılmışsa yalnışdır" dışındaki her laf hatanın üzerinde konan birer tuğladır.
Bizzat bana ana avrat sinkaflı konuşup telefonu kapayan meslektaşım olmuştur, İzmit'te kendisi, dosya borcunu haricen verdiğimiz halde müvekkilin 3.şahıstan alacağına haciz koyup mükerrer tahsilat yapmıştı sonra sırra kadem bastı tabi. Ben meslektaşım da olsa insanlıktan nasibi az olanı savunmam.
Avukat beyle perşembe günü tanıştık duruşma vardı beni görünce süt dökmüş kediye döndü demekki insanları tanımadan telefonda kabadayılık yapmak iyi bir şey deilmiş onunda yürekli oluşu sadece telefonda imiş bu foruma cevap yazan herkese teşekkür ederim saygılar
hukuk devletinde hukuk tan başka kabadayı olmamalı (şahsi görüşüm) değil avukatın hiç kimsenin sınırı aşma hakkı yoktur ancak sizin olayınız sizin açınızdan sınırın aşılması durumudur pekçok kişi için bu böyle olmayabilir..