Anlaşmalı Boşanma Dilekçemiz
BOŞANMA PROTOKOLÜDÜR
Bir tarafta davacı sıfatıyla kadın , diğer tarafta davalı sıfatıyla erkek, aşağıda yazılı şartlar dahilinde Türk Medeni Kanunun 166/3 maddesi gereğince boşanmayı kabul etmişlerdir.
1)Davacının davalıdan herhangi bir nam altında tazminat ve nafaka talebi bulunmamaktadır.
2)Davalının da davacıdan herhangi bir nam altında tazminat talebi bulunmamaktadır.
3)Taraflar müşterek çocuk kızımız’ün velayetinin davacı anneye bırakılması konusunda anlaşmışlardır.
4)Davacı, velayeti kendisine tevdii edilen müşterek çocuk kızımız için 100 tl nafaka talebinde bulunmaktadır. Davalı kabul etmiştir.
5)Taraflar, davalı baba ve babasının ailesi ile müşterek çocuk kızımız’ün her ay 10 gün, dini bayramların ikinci günü saat 09.00’dan üçüncü günü bitimine kadar, her yıl 1 ci Sömestride 14 gün ve Temmuz ayının 3cü haftasının birinci günü saat 09.00’dan Ağustos ayının son haftasının Pazar günü saat 17.00’e kadar görüşmesi suretiyle şahsi münasebet tesisini kabul etmişlerdir.
6) Taraflar müşterek eşyalarını paylaşmış ve zati eşyalarını almış olduklarından bu konuyla ilgili olarak birbirlerini ibra etmişlerdir.
Altı maddeden ibaret iş bu boşanma protokolü okunup tarafların iradelerine uygunluğu anlaşılmakla birlikte imza altına alınmıştır 03/02/2010
Davacı : kadın Davalı : erkek
bu dilekçe olmuşmudur.?
eşim dava açıcak bulundugu yer itibariyle bu dilekçeyi buldum internetten
bazı detaylar söz konusu ben esimden ayrıldıkdan sonra karım ile çocuk görme meselesini hallettik.. tek sorun olacak şey dede ile babannenin ben askerde iken çocuğu görmesini bu şekilde yazsak olurmu yoksa ayrıca belirtmemiz mi gerekir?
Cevap: Anlaşmalı Boşanma Dilekçemiz
Hakim görüş günlerini değiştirir.
neden bu konuda kendimiz anlaştık ama?
yada bunu nasıl düzenleyelim ?
BU dilekçenin kabul edilmeme şansı veya kabul edilebilirliği konusunda uzman arkadaslardan yardım bekliyorum.
Düzeltme gerekiyorsa nerde ne sekilde düzeltme yapmalıyız.
Bu protokolde davacı(kadın) tazminat ve nafaka istememiş. Ancak boşanma kararı kesinleştikten itibaren 1 yıl içinde bunları isteme hakkı yani dava açma hakkı var. Bilginize.
tamam ama hakim çocukla ilgili böyle olmaz şöyle olur deme hakkına sahipmi?
Alıntı:
Bordom rumuzlu üyeden alıntı
tamam ama hakim çocukla ilgili böyle olmaz şöyle olur deme hakkına sahipmi?
Hakimin ne yapacağına belli olmaz ama genel olarak protokolü kabul edecektir. Ama protokolde hakim kendisine göre düzeltilmesi gereken birşey varsa hakimin elindedir düzeltmek. Adı üstünde HAKİM.
yani bugune kadar bu gibi durumlarda protokolü kabul etmedigi olmusmudur.
Boşanma protokol'ünde, çocuk/çocuklar ile ilgili davacı taraf olarak davalı taraf ile "kişisel ilişkinin düzenlenmesi" konusunda bir düzenleme yapılmasa da, gerekçeli kararda bu konu mutlaka düzenleniyor.
Yine çocuğun yaşına,öğrenim durumuna bulunduğu şehire, ..bağlı olarak protokolde düzenlenen görüşme günlerini değiştirmek hakimin inisyatifinde.
peki bunu şöylemi yapmalıyız?
2 yaşına kadar böyle 2 yaşından sonra yani annenin bakımına muhtaçlığı bittiği zamandan sonra bu şekilde diyemi ayarlamamız lazımdır?
Alıntı:
peki bunu şöylemi yapmalıyız?
2 yaşına kadar böyle 2 yaşından sonra yani annenin bakımına muhtaçlığı bittiği zamandan sonra bu şekilde diyemi ayarlamamız lazımdır?
Çocuğunuz şu an kaç aylık sayın bordom?
protokol benim anladığım kadarıyla sadece boşanma ve tazminat kısmında istediklerimizi karşılıyor. nafaka yada çocukla kişisel ilişki tesisi protokolde belirtilse dahi daha sonradan gerek mahkeme tarafından gerek yargıtay tarafından gerekse karşı tarafın açacağı davalar dolayısıyla sonuç hiç istemediğimiz bir duruma gelebiliyor.
Alıntı:
şuanda 13 aylık
Çok ufakmış. Anlaşma protokolünde her ay 10 gün denilmesi çok havada kalmış bence. 10 gün üstüste bebek sizde kalacak gibi anlaşılıyor. Daha net ifade yazın bence. Mesela her hafta sonu cumartesi sabah ....'dan pazar günü ..... saate kadar diye.
Misal veriyorum tabi.
Ayrıca yaz tatilindeki 5-6 hafta boyunca bebeğin sizde kalması konusuna hakim müdahale edebilir. Eder demiyorum sakın yanlış anlamayın. Edebilir.
Bebeğiniz 13 aylık çünkü. Anne şevkatine bu yaşta muhtaçken bu kadar uzun süre ile bebeğinizin anneden ayrı kalmasına onay vermeyebilir.
Alıntı:
şuanda 13 aylık
Çocuğunuz henüz çok küçük olduğu için sizin yanınızda annesinden uzakta kalmasını hakim büyük bir ihtimalle doğru bulmayacaktır. Bu durumda hakimin çocuğunuzun sizde kalmasını uygun gördüğü yaşı belirlemek kendisinin taktirinde olacaktır
Peki burda düzeltmemiz gereken zaman dilimini yazabilecek arkadaslar varmı?
bu dilekçeyle ilgilenecek uzman bir hukuçu varmı acaba dava açıcam ve malesef durumum avukata gitmeye yeterli değil.
ama korkularımı yenip davada açamıyorum.. acaba hakim düzeltirmi diye.