-
Kıskançsın diye eşim evi terk etti
yengemiz evi terk etti daha doğrusu aşırı kıskançlık yüzünden ailesine abimi şikayet etmiş ve bu yüzden babası gelip götürmüş cocukla birlikte...ailesi abimi suçluyor çok kıskanıyorsun diye...aile fertleri bir olmuş babamıza kendini göster,babamızı ikna et diyor...abim karısını seviyor ve bu evliliğin bitmemesi için ailemle ve yakın akrabalarla gittiler getirmek için ...yengemiz psikolojik tedavi görüyormuş tedavisi bitmeden gidemez dediler babam ben tedavisini üstlenirim dedi ama gerekeni yaptıklarını söylediler vermek istemediler...süre tanıyın dediler.abim yengeme gidelim dediğinde annesi gidemez ozama bizi kaybeder demiş...3 hafta olacak yengem dönmedi daha doğrusu bazı akrabaları aracı yaptığımızda bende seviyorum diyor bazılarına bu iş bitti diyor...onlar abimi rahatça suçluyorlar kıskanıyor diye ama abimin bahsedemediği çok özel kıskançlık durumları olduğu için suçlu duruma düşüyor..ailesi çocuğu 5 dk gösteriyorlar...ve vermek istemiyorlar 2 günlüğünede olsa..yengemin eniştesi ablaları evliliğe müdahale ediyorlar.yengemin rahatsızlığını abimden biliyorlar..sizce 2 haftada insan böyle olur mu?zor yürüyordu konuşamıyordu yengem..ama bazen evden arayınca sesi çok güzel geliyor....ailem abimle birlikte çocuğu görmeğe gitti yengemin babasından çocuk için izin alıyor abim...eve gittiğinde karısını yanındayken 5 dk sonra eniştesi abimi çıkartmış yeter sen çocuk için izin aldın demişler...ailesi ailemi çok övüyor ama gittiğinde annemi salonda yeğenimle tek bırakmışlar hiç konuşmamışlar...sizce ailem yada abim ne yapmalı eve geri dön çağrısı yapsa nasıl olur?ailesi yengemin bu rahatsızlığı için rapor alıp abimi suçlayabilirler mi?
-
Cevap: Kıskançsın diye eşim evi terk etti
Size daha önce bir yanıt vermiştim aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=66929
Ayrıca 3 tane aynı konudan forum açmanız gereksiz forum kirliliği yaratıyor.
Ayrıca forum başlığına "Kıskançsın diye eşim evi terk etti"" diye yazıp, "yengemiz evi terk etti "demeniz çelişki yaratıyor. Yazdıklarınız yalan-yanlış olursa sizi doğru yönlendiremeyiz bunu asla unutmayın. Doğru yönlendiremeyince sizde yanlış yaparsınız. Haklı olsanız bile haksız duruma düşersiniz.
Yazdığımda şuydu:
Bence eşini ikna etmeye sadece aile gitmesin, aile dışında ortak arkadaşları da yapıcı olmak adına gitsinler. Kadının ve kadının ailesinin söylediklerine tanık olsunlar.
Olabildiğince çok aracı gönderin karı-kocalı evli çiftleri. Göndereceğiniz kişileri de olaylar hakkında bilgilendirerek gönderin. Yaşananları anlatarak yani. Bu evliliğin bitmemesi için yardım edeceklerdir eminim.
İleride eğer kadın boşanma davası açarsa, kocanın evliliğini bitirmek istemediği ile alakalı bu aracıları tanık gösterebilsin.
boşanma davalarında tanıklar sonuca etkili oldukları için ne kadar çok aracı gönderilirse o kadar iyi olur.
Kadın ne tedavisi görüyor anlamadım, psikolojik tedavi mi görüyor?
-
öncelikle bildirdiğim üzere forumda yeniyim.bu yüzden yanlışlıkla açtığım forumlar için özür dilerim..evet psikolojik tedavi görüyormuş..sizce 2 haftada böyle olunur mu?ama bazen abim aradığında telefonda sesi güzel geliyor yani normal.fakat abim görmeye gittiğinde kapısını kilitliyorlar ve hiç konuşamayacak kadar kötüymüş.abim eve dön çağrısı yapsa nasıl olur...dediğim gibi yeğenimi görmek için yengemin babasından izin alıyor izin alması gerekirmi*5 dk kendi evlerinde gösteriyorlar.abimin 1 hafta izni var bebeği almak istese alabilir mi?ne yapması gerekir..mahkemeye vermiyorlar,abim zaten vermeyecek çünkü bu evliliğin bitmesini istemiyor.
-
Alıntı:
mutluluk1983 rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle bildirdiğim üzere forumda yeniyim.bu yüzden yanlışlıkla açtığım forumlar için özür dilerim..evet psikolojik tedavi görüyormuş..sizce 2 haftada böyle olunur mu?ama bazen abim aradığında telefonda sesi güzel geliyor yani normal.fakat abim görmeye gittiğinde kapısını kilitliyorlar ve hiç konuşamayacak kadar kötüymüş.abim eve dön çağrısı yapsa nasıl olur...dediğim gibi yeğenimi görmek için yengemin babasından izin alıyor izin alması gerekirmi*5 dk kendi evlerinde gösteriyorlar.abimin 1 hafta izni var bebeği almak istese alabilir mi?ne yapması gerekir..mahkemeye vermiyorlar,abim zaten vermeyecek çünkü bu evliliğin bitmesini istemiyor.
Psikolojik tedavi konusunu öğrenin doktordan derim. Hangi doktordan tedavi görüyorsa o doktorla görüşün öncelikle. Yengeniz hangi tarihten itibaren tedavi görüyor öğrenin. Yengenizin psikolojisi ne kadar kötü onu da doktordan öğrenin. Hatta doktora şunu da sorun. Bir bebekleri var, bu bebeğe bakamayacak kadar psikolojisi kötü mü diye sorun. Eğer doktor bebeğin bakamayacak kadar kötü değil derse, abiniz AİLE MAHKEMESİNE ÇOCUKLA ŞAHSİ MÜNASEBET TESİSİ KONUSUNDA DAVA AÇSIN. Hakim abinizin bu talebine karar verip bebeği görme konusunda karar verecektir. Abiniz bu karara göre bebeğini görecektir. Ailenin lütfuna göre görmenize gerek kalmayacak.
Abiniz eşine ihtar çekmesi için evi terk süresinin 4 ayı doldurmuş olması gerek. Bunun için avukatla görüşün. Bilgi alıp ona göre hareket edin.
-
3 hafta olmadı.evi terk edeli..dediğim gibi abim çok özel olduğundan yani iki kişi arasında olması gereken sebeplerden dolayı neyi kıskandığını anlatamıyor.mahremiyete giriyor diye...sizce ne yapmalı....yengem söylenmeyecek karı koca ilişkilerini anlatmış aile bu yüzden direk abimi suçluyor.bilgiler için teşekkür ederim.
-
Alıntı:
3 hafta olmadı.evi terk edeli..dediğim gibi abim çok özel olduğundan yani iki kişi arasında olması gereken sebeplerden dolayı neyi kıskandığını anlatamıyor.mahremiyete giriyor diye...sizce ne yapmalı....yengem söylenmeyecek karı koca ilişkilerini anlatmış aile bu yüzden direk abimi suçluyor.bilgiler için teşekkür ederim.
Madem yengeniz anlatıyor ailesine, yengenize sorun, yengenizin ailesine sorun madem.
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Madem yengeniz anlatıyor ailesine, yengenize sorun, yengenizin ailesine sorun madem.
ben çok özür diliyorum ama anlamadım neyi soracağımızı
-
Alıntı:
Bunları siz yazmadınız mı? Sizce ne yapmalı sorusunu siz sormadınız mı? Bende cevap verdim sorunuza.
-
ne yapması gerektiğini niçin onlara soralım...onlar zaten bir bekle bir bitti diyor amacım ilgi alanım olmayan konular için yardım almaktı....ben zaten bunları düşündüm ama sonuçsuz....onlara soracak ne varki adil olmadıktan sonra...biz hem abimi hem yengemi dinledik,herzaman bu böyle oldu ama onlar sadece kızlarını dinleyip taraf tuttular!benim gibi iki kişi nin penceresinden ayrı ayrı bakıp değerlendirmiyorlar...çok sağolun
-
Hem abinizi hem yengenizi dinlediğinizi yazıyorsunuz şimdi de. Hani abiniz birşey anlatmamıştı. Çok çelişkili yazdıklarınız.
Neyse bu konuda hukuki yapılacak birşey yok.
-
daha önceki olaylardan bahsettim dinledik derken,zaten şimdi yengemi göremiyoruz bile nasıl dinleyelim,üstelik dinlediğimiz şeyler bu kıskançlık olayı ile alakalı değil,bahsettiğim gibi abim bu konuya değinmiyor...onlar anlatmak isteyince dinliyoruz.
-
abim şuan izinde bebeği 2 gün için istedik ama yengemiz dayanamaz dediler..abime gel bizim evde sev dediler
ama abim oraya gidince yengemin annesi komşusunu çağırıyormuş her defasında,sizce amaç ne olabilir.abim bebeğini görmeye gitmiyor 4 gün oldu.gitse daha mı iyi olur.yani ileride bebeğini görmedi diye sorun olurmu hukuksal açıdan?
-
Alıntı:
abim şuan izinde bebeği 2 gün için istedik ama yengemiz dayanamaz dediler..abime gel bizim evde sev dediler
ama abim oraya gidince yengemin annesi komşusunu çağırıyormuş her defasında,sizce amaç ne olabilir.abim bebeğini görmeye gitmiyor 4 gün oldu.gitse daha mı iyi olur.yani ileride bebeğini görmedi diye sorun olurmu hukuksal açıdan?
O komşuyu tanık olarak mahkemeye çıkartıp abinizi kötülemek maksatlı olabilir. Bu sebeple abiniz bebeğini görmeye yanlız gitmesin. Boşanma davalarında iftira ve yalan şahitlik çok popüler olaylar. O sebeple abiniz kadınlı-erkekli bir grupla bebeğini görmeye gitsin.
Eğer o komşuyu mahkemeye çağırıp kendilerine yalancı şahitlik ettirirlerse sizde karşı şahitlerinizi sunarsınız.
Eğer bebeğini özlemişse gitsin tabi. Gitmedi diye hukuksal bir yaptırım yok. Ama hakim karşısında ilgisiz bir baba olarak görünmüş olur. Bu da abiniz için iyi bir intiba olmaz hakim önünde.
-
teşekkür ederim.peki gitmese dahamı iyi olur..çnk herkes farklı şeyler söylüyor kimileri git bebeğini gör kimileri biraz gitme o zaman seni o arar gibi....bizimle bir sorun yok diyorlar her seferinde ama msj attım sesinizi duymak istiyorum yeğenimi özledim diye aramadı....sizce çok mu sıkıyoruz
-
Son cümlenizi anlamadım, karıştırmışsınız. Daha yavaş yazarak net yazar mısınız lütfen?
-
teşekkür ederim.peki abim yeğenimi görmeye gitmese daha mı iyi olur..çnk herkes farklı şeyler söylüyor kimileri git bebeğini gör diyor kimileri de biraz gitme o zaman eşin seni arar diyorlar yengem ve ailesi bizimle bir sorunları olmadığını yani annem babam ve benim çok mükemmel insanlar olduğumuzu her seferinde söylüyorlar başkalarıda böyle duyuyormuş ama geçen ben msj attım yengeme sesinizi duymak istiyorum yeğenimi özledim bir çğr at hemen ararım dedim ama aramadı ....sizce çok mu sıkıyoruz
-
Alıntı:
teşekkür ederim.peki abim yeğenimi görmeye gitmese daha mı iyi olur..çnk herkes farklı şeyler söylüyor kimileri git bebeğini gör diyor kimileri de biraz gitme o zaman eşin seni arar diyorlar yengem ve ailesi bizimle bir sorunları olmadığını yani annem babam ve benim çok mükemmel insanlar olduğumuzu her seferinde söylüyorlar başkalarıda böyle duyuyormuş ama geçen ben msj attım yengeme sesinizi duymak istiyorum yeğenimi özledim bir çğr at hemen ararım dedim ama aramadı ....sizce çok mu sıkıyoruz
Sıkıp sıkmadığınızı bilemem. Ne kadar zamanda bir arıyorsunuz ki?
-
Alıntı:
yengem gideli sanırım 4. haftaya giriyoruz.geçen hafta birkez bahsettiğim msj yazdım iletildi ama geri dönen olmadı ertesi günüde aradım telefonu kapalıydı yani toplam bir msj ve bir arama yaptım.ailem teyzemlerle ilk kez getirmek için gitti sonra annem ve abim yeğenimi görmek için gitti birde çiçek yaptırmış..abim bu izninde birkez gitti 4gündür gitmiyor
-
Alıntı:
yengem gideli sanırım 4. haftaya giriyoruz.geçen hafta birkez bahsettiğim msj yazdım iletildi ama geri dönen olmadı ertesi günüde aradım telefonu kapalıydı yani toplam bir msj ve bir arama yaptım.ailem teyzemlerle ilk kez getirmek için gitti sonra annem ve abim yeğenimi görmek için gitti birde çiçek yaptırmış..abim bu izninde birkez gitti 4gündür gitmiyor
Haftada 1 gitmek iyi gibi ama yine de siz bilirsiniz. Bebeği görmek dışında abiniz karısına ve bebeğine diye para bırakıyor mu peki?
-
hayır sanırım hiç olmadı birkez yengeme çiçek aldı....ama inanın aklına gelmiyor insanın böyle durumda...bırakması gerekir mi?daha mı iyi olur bırakırsa....ya kabul etmezlerse?ne yapsa doğru olur?
-
Alıntı:
hayır sanırım hiç olmadı birkez yengeme çiçek aldı....ama inanın aklına gelmiyor insanın böyle durumda...bırakması gerekir mi?daha mı iyi olur bırakırsa....ya kabul etmezlerse?ne yapsa doğru olur?
Yengenizin banka hesabı varsa, o hesaba para yatırsın. Eğer banka hesabı yoksa posta ile de gönderebilir.
Elden vermeyin. Çünkü boşanma davası olursa abinizin karısını mağdur etmediğine dair elinizde delil olur. Bu parayı gönderirken açıklama kısmına şubat ayı için nafaka gibi bir ibare yazdırın. Elden verseniz bile, iş mahkemeye gelince hiç bakmadılar kızıma diyebilirler. İftira atmak çok kolay çünkü.
Sonuçta abiniz bu hanımla evli ve bir bebekleri var. Parasız bırakmayın yengenizi.
-
Alıntı:
Alıntı:
Yengenizin banka hesabı varsa, o hesaba para yatırsın. Eğer banka hesabı yoksa posta ile de gönderebilir.
Elden vermeyin. Çünkü boşanma davası olursa abinizin karısını mağdur etmediğine dair elinizde delil olur. Bu parayı gönderirken açıklama kısmına şubat ayı için nafaka gibi bir ibare yazdırın. Elden verseniz bile, iş mahkemeye gelince hiç bakmadılar kızıma diyebilirler. İftira atmak çok kolay çünkü.
Sonuçta abiniz bu hanımla evli ve bir bebekleri var. Parasız bırakmayın yengenizi.
peki nekadar gönderse iyi olur şuan biraz maddi sıkıntısı var.bir miktar söyleyebilirmisiniz lütfen
-
Alıntı:
peki nekadar gönderse iyi olur şuan biraz maddi sıkıntısı var.bir miktar söyleyebilirmisiniz lütfen
Ben abinizin gelir durumunu bilemem ki?
Her erkeğin gelir durumu bir değil.
-
şu durumda 50 tl gönderse uygun olur mu?
-
Alıntı:
şu durumda 50 tl gönderse uygun olur mu?
Abiniz ile yengeniz aynı evde olsalar, bebeği ve karısı için aylık yapacağı masraf 50 lira ise diyeceğim hiçbir şey yok. Siz 50 lirayı kafi görüyorsanız ben ne diyebilirim ki.
O para bana gönderilse hiç göndermeselerdi derdim. Parayı küçümsediğimden değil yanlış anlamayın. Ben paranın her kuruşuna çok önem veriyorum. İnternet bankacılıktaki her EFT'nin 2 TL olmasından dolayı yürüyerek kendim bankaya gidip o 2 TL'yi tasarruf eden biriyim. 2 TL'lik EFT parasını veremeyecek durumda olduğumdan değil. Fuzuli ve israf olarak gördüğüm için. Yani parayı asla küçümsemem.
Dediğim gibi 50 lira bana ve bebeğime diye gönderilse, hiç göndermeselerdi, dalga mı geçiyorlar diye düşünürdüm. Lütfen biraz daha gerçekçi olalım.
-
Alıntı:
Abiniz ile yengeniz aynı evde olsalar, bebeği ve karısı için aylık yapacağı masraf 50 lira ise diyeceğim hiçbir şey yok. Siz 50 lirayı kafi görüyorsanız ben ne diyebilirim ki.
O para bana gönderilse hiç göndermeselerdi derdim. Parayı küçümsediğimden değil yanlış anlamayın. Ben paranın her kuruşuna çok önem veriyorum. İnternet bankacılıktaki her EFT'nin 2 TL olmasından dolayı yürüyerek kendim bankaya gidip o 2 TL'yi tasarruf eden biriyim. 2 TL'lik EFT parasını veremeyecek durumda olduğumdan değil. Fuzuli ve israf olarak gördüğüm için. Yani parayı asla küçümsemem.
Dediğim gibi 50 lira bana ve bebeğime diye gönderilse, hiç göndermeselerdi, dalga mı geçiyorlar diye düşünürdüm. Lütfen biraz daha gerçekçi olalım.
yok yanlış anlaşıldım bu aylık değildi.ayda 5 kez gitse yeğenimi görmeye 5 kez her gittiğinde verse yada gönderse demek istedim
-
Alıntı:
yok yanlış anlaşıldım bu aylık değildi.ayda 5 kez gitse yeğenimi görmeye 5 kez her gittiğinde verse yada gönderse demek istedim
Ben elden vermemenizi tavsiye ederim.
İleride mahkeme olunca elden verseniz bile vermedi derler. Siz orasını anlamadınız sanırım. Aylık olarak bir rakam yatırsın abiniz.
-
yardımlarınız için teşekkür ederim.gerçekten çok aydınlatıcı ve yol gösterici oldunuz.tekrar teşekkürler
-
Alıntı:
yardımlarınız için teşekkür ederim.gerçekten çok aydınlatıcı ve yol gösterici oldunuz.tekrar teşekkürler
Rica ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
-
sizinle görüştükten sonra abime durumu anlattım o da ok dedi.ama dün bebeğini görmeye gidecekti kayınpederini aramış oda şuan hastahanedeler öğleden sonra görürsün demiş,öğleden sonra evde kimse olmayınca abim yine kayınpederini aramış,baba geldiler mi diye adam nebiliyim ben demiş eve git gör demiş
sonra abim eve gidince kapıyı kimse açmamış,tekrar kayınpederini aramış baba evde kimse yok diye adam kızmış ne bu ya türk telekom mu diye bağırmış sık sık noluyor demiş tabi daha önce çocuğunu istediğin zaman görürsün demişti...kayınpederi tamam şimdi evi ararım açarlar kapıyı demiş,kapıyı yengemin annesi açmış abim niçin açmıyorsunuz dediğinde oğlun olduğu yeni mi aklına geldi gibi sözler sarf edilmiş,ama isteyince vermediler kızımız dayanamaz diye görmeye gidince 5 dk izin verdiler 4 gün abim gitmeyince böyle dediler...sanırım yengem gideli 1 ay oldu..çocukla şahsi münasebet davası açmak için ne lazım,ozaman abim görür mü yada bunun için mahkemeye mi gidiyorsun boşanma davası açılmadan oluyormu?
-
Ben size abinizi yanlız göndermeyin demiştim. Niye abinizi tek başına oraya gönderiyorsunuz?
-
Alıntı:
Ben size abinizi yanlız göndermeyin demiştim. Niye abinizi tek başına oraya gönderiyorsunuz?
olmuyor inanın size çok güvenip öyle olmasını istedik ama abime kapıyı açmıyorlar sizce başkalarına açarlar mı?geçende ben aradım yengemin cep telefonu kapalı sürekli...iletişimi kesip birde oğlun olduğu yeni mi aklına geldi diyor!geçen artık dayanamayıp 2 gün önce evi aradım yengeme hal hatır sordum yeğenimi istedim okadar özlemiştimki bana sanki hiç tanımadığı insan gibi davrandı konuşmaları farklıydı yeğenimi istediğimde telefona bana "şimdi kulağına veriyorum"dedi:(.....artık çok yoruluyorum,ailemin bu durumda olması yıpratıyor bizi....biz mahkemeye vermeyiz diyor karşı taraf,evi terkeden o sizce niçin vermiyorlar,birde bu çocukla şahsi münasebet davasından bahsedebilir misiniz
-
Alıntı:
olmuyor inanın size çok güvenip öyle olmasını istedik ama abime kapıyı açmıyorlar sizce başkalarına açarlar mı?geçende ben aradım yengemin cep telefonu kapalı sürekli...iletişimi kesip birde oğlun olduğu yeni mi aklına geldi diyor!geçen artık dayanamayıp 2 gün önce evi aradım yengeme hal hatır sordum yeğenimi istedim okadar özlemiştimki bana sanki hiç tanımadığı insan gibi davrandı konuşmaları farklıydı yeğenimi istediğimde telefona bana "şimdi kulağına veriyorum"dedi:(.....artık çok yoruluyorum,ailemin bu durumda olması yıpratıyor bizi....biz mahkemeye vermeyiz diyor karşı taraf,evi terkeden o sizce niçin vermiyorlar,birde bu çocukla şahsi münasebet davasından bahsedebilir misiniz
Kapıyı açmazlar tabi. Abiniz tek başına. Yarın birgün dava olunca abiniz için olmadık iftiralar atacaklar. Geldi kapıyı yumrukladı. Kapıyı kıracaktı, bir sürü küfür hakaret etti kızıma diyecekler. Annesi şahitlik edecek. Abinizin yanında kimse olmadığı için şahit çıkartamayacak. Abiniz hakim önünde kötü olacak. sonra da yengeniz 4320 sayılı Aileyi koruma kanunu ile abinizi 6 ay evden uzaklaştırma kararı çıkartacak. Abiniz de bebeğini görmeye gidemeyecek.
Siz abinizi tek başına göndermeye devam edin. Yarın birgün mahkeme olduğunda şahiti nerden bulacaksınız? yine buraya foruma gelir sorarsınız, şahiti nerden bulucaz, yengemler yalan söylüyorlar, abime iftira atıyorlar diye.
Çok yanlış yapıyorsunuz çooook. Eğer abinizin yanında birisi olsaydı, kayınpederi o lafları edemezdi. Telefonu abinizin yanındaki kişi açar gerekeni söylerdi. Hatta abiniz tek başına olmadığı için açarlardı kapıyı mecburen.
Şahsi münasebet davası açmak için aile mahkemesine dava açmak gerek. Başka da birşey yok. Avukatınız gerekeni yapar.
Ayrıca yengeniz gideli 1 ay olmuş. toplam 4 ayı bulunca abiniz eve dönmesi için ihtar çekebilir. Avukatınız halleder bu konuyu.
-
anladım ama umarım söylediğiniz gibi bir durum olmaz gerçek ten o zaman çok üzülürüz,haklısınız:(
-
Alıntı:
anladım ama umarım söylediğiniz gibi bir durum olmaz gerçek ten o zaman çok üzülürüz,haklısınız:(
Bu forumu baştan sona okusaydınız, bunların olabileceğini kendiliğinden anlardınız. Ki bu söylediklerim devede kulak. Kayınpeder abiniz için bile bir sürü şey diyebilir. Telefonda bana şöyle hakaret etti, şöyle dedi diye abinizi suçlayabilir. Siz abinizin söylediklerini doğru kabul ediyorsunuz ama bakalım kayınpeder neler diyecek.
Daha dava yok ortada. Dava olsun da neler diyorlar o zaman görün. Size bile suç atarlar emin olun.
Ayrıca şunu da söyleyeyim. Ortada boşanma davası yok. Abiniz ve sizler istediğiniz zaman bebeği görmeye gidebilirsiniz. Hatta hergün bile gidebilirsiniz. Sonuçta bu çocuğun velayeti abiniz ve yengenizde. Abinize madem anca mı aklına geldi dediler. Sizde cümbür cemaat hergün görmeye gidin. Ben olsam giderim. Eğer gitmiyorsanız onlardan korkuyorsunuz demektir.
-
Sayın denizblk
Hukuki forumlarda hukukçular yanıt versin diye hep söylüyorum. Elbette hukukçu olmayanlar da, tecrübeleri ile görüş bildirebilir. Ama tavsiye asla.
Şimdi son iletinize göre bakalım. Ne demişsiniz:
Boşanma davası olmadığı için İstediğiniz zaman bebeği görmeye gidebilirsiniz, hatta cümbür cemaat gidin.
Bu yani tavsiye? Peki bu kadın şu anda nerde yaşıyor? babasının evinde. Başkasının evine cümdbür cemaat girme hakkını nerden alıyorsunuz? Hiçbir yerden.
Adam kalkıp evime zorla giryorlar diye şikayet etse ne olacak?
Hukuk kapsamlı bir bilimdir. Kanunlar, birbirine bağlı olup, olaylar farklı kanunlarla ilintilidir. Aile hukuku bazen ceza hukuku ile, tivaret hukuku bazen milletlerarası hukukla vs. bağlantılı olarak değerlendirilir.
"Evlilik birliliği içersinde velayet ortak kullanılır" diye medeni kanun hükmüne bakarken, "mesken mesuniyetini ihlal" diye ceza kanunu hükmünü görmezden gelemezsiniz.
-
Alıntı:
yengemiz evi terk etti daha doğrusu aşırı kıskançlık yüzünden ailesine abimi şikayet etmiş ve bu yüzden babası gelip götürmüş cocukla birlikte...ailesi abimi suçluyor çok kıskanıyorsun diye...aile fertleri bir olmuş babamıza kendini göster,babamızı ikna et diyor...abim karısını seviyor ve bu evliliğin bitmemesi için ailemle ve yakın akrabalarla gittiler getirmek için ...yengemiz psikolojik tedavi görüyormuş tedavisi bitmeden gidemez dediler babam ben tedavisini üstlenirim dedi ama gerekeni yaptıklarını söylediler vermek istemediler...süre tanıyın dediler.abim yengeme gidelim dediğinde annesi gidemez ozama bizi kaybeder demiş...3 hafta olacak yengem dönmedi daha doğrusu bazı akrabaları aracı yaptığımızda bende seviyorum diyor bazılarına bu iş bitti diyor...onlar abimi rahatça suçluyorlar kıskanıyor diye ama abimin bahsedemediği çok özel kıskançlık durumları olduğu için suçlu duruma düşüyor..ailesi çocuğu 5 dk gösteriyorlar...ve vermek istemiyorlar 2 günlüğünede olsa..yengemin eniştesi ablaları evliliğe müdahale ediyorlar.yengemin rahatsızlığını abimden biliyorlar..sizce 2 haftada insan böyle olur mu?zor yürüyordu konuşamıyordu yengem..ama bazen evden arayınca sesi çok güzel geliyor....ailem abimle birlikte çocuğu görmeğe gitti yengemin babasından çocuk için izin alıyor abim...eve gittiğinde karısını yanındayken 5 dk sonra eniştesi abimi çıkartmış yeter sen çocuk için izin aldın demişler...ailesi ailemi çok övüyor ama gittiğinde annemi salonda yeğenimle tek bırakmışlar hiç konuşmamışlar...sizce ailem yada abim ne yapmalı eve geri dön çağrısı yapsa nasıl olur?ailesi yengemin bu rahatsızlığı için rapor alıp abimi suçlayabilirler mi?
arkadaşım anladığım kadarı ile abiniz bir kaynana mağduru yengenizin annesi ne demiş bu evden çıkarsa bizi unutur onlarda bu zihniyet olduğu sürece bu iş kolay deil abiniz açısından
-
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Sayın denizblk
Hukuki forumlarda hukukçular yanıt versin diye hep söylüyorum. Elbette hukukçu olmayanlar da, tecrübeleri ile görüş bildirebilir. Ama tavsiye asla.
Şimdi son iletinize göre bakalım. Ne demişsiniz:
Boşanma davası olmadığı için İstediğiniz zaman bebeği görmeye gidebilirsiniz, hatta cümbür cemaat gidin.
Bu yani tavsiye? Peki bu kadın şu anda nerde yaşıyor? babasının evinde. Başkasının evine cümdbür cemaat girme hakkını nerden alıyorsunuz? Hiçbir yerden.
Adam kalkıp evime zorla giryorlar diye şikayet etse ne olacak?
Hukuk kapsamlı bir bilimdir. Kanunlar, birbirine bağlı olup, olaylar farklı kanunlarla ilintilidir. Aile hukuku bazen ceza hukuku ile, tivaret hukuku bazen milletlerarası hukukla vs. bağlantılı olarak değerlendirilir.
"Evlilik birliliği içersinde velayet ortak kullanılır" diye medeni kanun hükmüne bakarken, "mesken mesuniyetini ihlal" diye ceza kanunu hükmünü görmezden gelemezsiniz.
Peki Av. Ragıp Atay bende size bir soru sorayım. Bu üyemiz bugünkü ilk iletisinde abisinin bebeğini görmeye gittiğinde evin kapısını açmamışlar. Kayınpederi de telefonda damadını azarlamış. 5 dk. gösterip evden göndermişler. Hatta anca mı görmek aklına geldi demişler. Daha önce görmeye gittikleri halde. Yani hergün değil, haftada bir filan gidiyorlarmış. Haftada bir gittikleri için anca mı aklınıza geliyor diye tepki veriyor karşı taraf. Mahkemeye gelince de arayıp sormadılar derlerse ne olacak? Ne tavsiye edersiniz hukuki olarak?
Görmeye gitsinler bebeklerini diyorum suç oluyor. Görmeye gitmeyin mi demeliydim? Abisi yanlız gitmiş geçen gün işte. Üyenin yazdıklarını okuyun neler olmuş. Buyrun hukuki olarak siz cevap verin. Boşanma davasına gelince hakim bebeği görmeye gitmemişsin,arayıp sormamış, merak etmemişsin, bu nasıl babalık diye kanaat etmeyecek mi? Bu babayı hakim önünde nasıl savunacak avukatı ileride? Gitmese hakim karşısında kötü olacak, gitmişse de suç olacak. Ne yapsın hukuki olarak siz cevap verin.
Üyenin bugünkü ilk yazdığı ileti:
sizinle görüştükten sonra abime durumu anlattım o da ok dedi.ama dün bebeğini görmeye gidecekti kayınpederini aramış oda şuan hastahanedeler öğleden sonra görürsün demiş,öğleden sonra evde kimse olmayınca abim yine kayınpederini aramış,baba geldiler mi diye adam nebiliyim ben demiş eve git gör demiş
sonra abim eve gidince kapıyı kimse açmamış,tekrar kayınpederini aramış baba evde kimse yok diye adam kızmış ne bu ya türk telekom mu diye bağırmış sık sık noluyor demiş tabi daha önce çocuğunu istediğin zaman görürsün demişti...kayınpederi tamam şimdi evi ararım açarlar kapıyı demiş,kapıyı yengemin annesi açmış abim niçin açmıyorsunuz dediğinde oğlun olduğu yeni mi aklına geldi gibi sözler sarf edilmiş,ama isteyince vermediler kızımız dayanamaz diye görmeye gidince 5 dk izin verdiler 4 gün abim gitmeyince böyle dediler...sanırım yengem gideli 1 ay oldu..çocukla şahsi münasebet davası açmak için ne lazım,ozaman abim görür mü yada bunun için mahkemeye mi gidiyorsun boşanma davası açılmadan oluyormu?
-
Ben hukukçu değilim Ama avukat beyin yerine cevap vereyim.
Bu tür davalarda, hakim, velayeti taraflardan birine verir. Diğer tarafın da, hangi günlerde çocuğu göreceğine karar verir. O kararı icraya verir ve icra marifeti ile çocuğu alır.
Bu kadar basit işte. Sonra kavga da çıkmaz, yok geldin yok gelmedin, yok hakaret etti, yok göstermedi.
Ama amaç, cocuğu görmekse bu dediklerim olur. Yoksa, kadını rahatsız etmekse, her gün çocuğu göreceğim diye kapıya dayanırsın.
-
Alıntı:
nurtenoz rumuzlu üyeden alıntı
Ben hukukçu değilim Ama avukat beyin yerine cevap vereyim.
Bu tür davalarda, hakim, velayeti taraflardan birine verir. Diğer tarafın da, hangi günlerde çocuğu göreceğine karar verir. O kararı icraya verir ve icra marifeti ile çocuğu alır.
Bu kadar basit işte. Sonra kavga da çıkmaz, yok geldin yok gelmedin, yok hakaret etti, yok göstermedi.
Ama amaç, cocuğu görmekse bu dediklerim olur. Yoksa, kadını rahatsız etmekse, her gün çocuğu göreceğim diye kapıya dayanırsın.
Ah keşke dediğiniz kadar basit olsa sayın nurtenoz hanımcım. Hiç basit olmadığını bu forumda o kadar çok okuduk ki.
En son bu konuda Av. Ferda hanım yazdı geçenlerde. Av. Ferda hanım müvekkili icra ile bile göremediği için avukat hanımın ofisinde kalp krizi geçirmiş düşünün.
Saygılar.
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=63407&page=12