-
Webcam
forumda araştırma yaptım fakat pek bu konuyla ilgili bişey bulamadım açıkçası.bir arkadaş foruma üyelik şekli farklı olduğu için üye olamamış o yüzden ben açıyorum onun yerine.chatta cinsellik kanalında konuşuyorlar ve msn alıyorlar.ardından kız erkeğe cam açmasını söylüyor.yüzüde dahil heryeri görünüyor.kız bu görüntüleri kaydedip savcılığa gitse erkeğe bişey olurmu?kaydetmesi yasalmı?sonuçta kızın isteğiyle açılmış webcam.bunu erkek nasıl ispatlayabilir ?yada suçlu duruma düşermi
-
Cevap: Webcam
kaydetmişse görüntüleri yayınlamakla tehdit ediyorsa,msn adresini,msn yazışmalarını al ve savılığa suç duyurusunda bulun..görüntüleri yaymadan o kişi..
-
senin konunla ilgili tck. yeni düzenlenmiş hali ile madde burda...
Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal eden kimse altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile veya adli para cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlal edilmesi halinde cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz (Madde 134/1).
-
sanırım tehdit yokmuş ama çocuk yinede korkuyor paranoyak biraz.görüntümü alıp savcılığa verebilirmi diyor ? bu durumda cam açan kişide karşı tarafın isteğiyle açtığını nasıl ispatlar ?
-
Erkek açısından bir sorun teşkil etmez. Aksine bu görüntüleri kaydetip yayması nedeniyle kız suçlu duruma düşecektir. Hoşuna gitmediyse kapat değilmi? Yiğidin malı meydanda olurmuş.
-
ahahahah.yiğidin malı meydanda olur ,iyi bi açıklama olmuş:)))
-
duygusal seni ne diye savcılığa verecek ,sen birşey yapmamışsın ki,karşılıklı birşey yaşanmış,suçlu olan karşı taraf bunu kaydetmeye hakkı yok,hele yayınlarsa bunu onun başını ağırtabilirsin..
-
bu konuyla alakalı diğer arkadaşlara nasıl ulaşabiliriz nasıl bir yol izlediler lütfen yardımcı olun
-
Sizin mağdurlara ulaşmaktan çok avukatlara ulaşmanız gerektiği kanaatindeyim bi mağduriyet daha yaşamamak için.
-
Engin bey bunun farkındayım ama ama bu tür bir olay nasıl anlatılır ne söylenir içinden çıkılmaz bir durum ve ben asla kendi başıma gelmez dediğim şeyleri yaşadım.4 gündür uyku uyuyamıyorum hayatım altüst oldu çıkmaz bi durum,okuyanlar eleştirebilir bende olsam evet eleştiririm ama hata yapabiliyoruz.internetle çok haşır neşir değilim sosyal çevrem bu tür bir olayı kaldıramayacak yapıda.ilk defa kendimi bu kadar çaresiz hissettim anlatılacak bir olay değilki biriyle paylaşabilesin,bu konuyu yaşayan arkadaşlar var bizzat onlarla iletişim kurabilirsem belki daha güçlü davranıp o cesaretle avukat arkadaşlarımla paylaşıp çözüm arayabilirim ama şuan o psikolojide değilim,rica ediyorum bu konuyla alakalı özellikle cenker adlı üye ile iletişim kurabilleceğim mail vs bilen varsa özelimden yazsın .
-
O arkadaş konuyu 4 sene önce açmış ve en son 6 ay önce girmiş ulaşmak için bekliyceksiniz ama sizin öncelikle psikolojik bir yardıma ihtiyacınız var
-
evet psikolojim altüst oldu işime,normal hayatıma adapde olamıyorum ilk gün bilgisayarı görünce bile o korkuyu yaşadım,kendimden nefret ettim,bilinç altımdan kendi başıma atamıycam bu korkuyu bende biliyorum ama ilk defa böyle çirkin bir olayla karşılaşıyorum ve sanki bütün hayatım bitti,Ben bu defa çözümsüz hissediyorum kendimi ve bu durumu yaşayabileceğim asla aklımdan geçmezdi insan psikolojisi 1 kere yaptığım hatanın bedelini şuan çok ağır yaşıyorum.
-
Eh işte hatalar yaşayarak tecrübe edeceğinizde bu olsa gerek hayatı bu şekilde ögreneceksiniz