-
Geçimsizlik- Boşanma - Tazminat
Forum üyelerine ve beni gören herkese merhaba . 14 yıllık evliyim ve evliliğimiz ilk yıllarından beri şiddettli geçimizliğimiz var. Son 4 yıl çok daha fazla oldu birde maddiyatsızlık girdi.boşanmak istedim fakat imansızlıklar yüzünden boşanamadım .11 yaşında bir kız çocuğum var.
Eşimin maaşına kredi kartları borçlarında dolayı haciz geldi ve eve bakamaz halde geldi bende tedbir nafakası açtım ve kazandım. Fakat temyize gideceğini bu parayı alamıyacağımı sölüyor. Boşanma davası açacağını 300 lira nafaka alıp bu işin biteceğimni sölüyor , çocuğuda alamazsın diyor.
Şimdi sorum şu :
1 _ Kanunen maaşı yıllık kazancını 12 ye bölüyorlar buda 2600 yapıyor .nafaka davasında aldığım para 400 bana 250 kıza idi ( henüz para almadım 2009 aralık 17sinde sonuçlandı mahkeme )
Bu 2600 lira maaşın yarısını alabilirmiyim ? hiç bir hayat garantim yok kaldıki eşim kamu kurumunda çalışmak la birlite bir de aile şirketleri var boşansak bile kendisi belli bir hayat standartında olacak gene.
Maaşın en az diyelim 1000 lirasını bana vermeyi kabul etmezse nasıl bir yol izlemeyim artı ben hakkım olanı istiyorum. Tabi hakim çocuğu bana verirse. ( babanın bakmak için şartları uygun deil , bakıcı tutarmış )
-
Cevap: geçimsizlik boşanma tazminat
Nafaka davam için avukatımı baro tayin etmişti . Tazminat almak için nasıl bir ıspat yada kanıt gerekir. Psikolojij şiddet çok gördüm , aşırı kıskanç çünkü bu durumlara katlanabilmek için antidepresan kullandım fayda etmediğini görünce ilaçları bıraktım. Tazminat ispatı için yani yıpranmışığımı kanıtlamak için sağlık karnemde yazılı ilaçlar etkili olur mu? Kısaca ben geçen 15 yılımın hesabını soruyorum. Göz yaşlarımın yanına kar mı kalsın?
-
Nafaka davanızı yürüten meslektaşımıza başvurarak Adli yardım'dan ek görevlendirme talep etmesini isteyebilirsiniz. Böylece boşanma ve tazminat davanız için de görevlendirilir, izlenecek yolu da size detaylıca anlatır.
-
Alıntı:
maviboncuk rumuzlu üyeden alıntı
Forum üyelerine ve beni gören herkese merhaba . 14 yıllık evliyim ve evliliğimiz ilk yıllarından beri şiddettli geçimizliğimiz var. Son 4 yıl çok daha fazla oldu birde maddiyatsızlık girdi.boşanmak istedim fakat imansızlıklar yüzünden boşanamadım .11 yaşında bir kız çocuğum var.
Eşimin maaşına kredi kartları borçlarında dolayı haciz geldi ve eve bakamaz halde geldi bende tedbir nafakası açtım ve kazandım. Fakat temyize gideceğini bu parayı alamıyacağımı sölüyor. Boşanma davası açacağını 300 lira nafaka alıp bu işin biteceğimni sölüyor , çocuğuda alamazsın diyor.Şimdi sorum şu :
1 _ Kanunen maaşı yıllık kazancını 12 ye bölüyorlar buda 2600 yapıyor .nafaka davasında aldığım para 400 bana 250 kıza idi ( henüz para almadım 2009 aralık 17sinde sonuçlandı mahkeme )
Bu 2600 lira maaşın yarısını alabilirmiyim ? hiç bir hayat garantim yok kaldıki eşim kamu kurumunda çalışmak la birlite bir de aile şirketleri var boşansak bile kendisi belli bir hayat standartında olacak gene.
Maaşın en az diyelim 1000 lirasını bana vermeyi kabul etmezse nasıl bir yol izlemeyim artı ben hakkım olanı istiyorum. Tabi hakim çocuğu bana verirse. ( babanın bakmak için şartları uygun deil , bakıcı tutarmış )
Alıntı:
Nafaka davam için avukatımı baro tayin etmişti . Tazminat almak için nasıl bir ıspat yada kanıt gerekir. Psikolojij şiddet çok gördüm , aşırı kıskanç çünkü bu durumlara katlanabilmek için antidepresan kullandım fayda etmediğini görünce ilaçları bıraktım. Tazminat ispatı için yani yıpranmışığımı kanıtlamak için sağlık karnemde yazılı ilaçlar etkili olur mu? Kısaca ben geçen 15 yılımın hesabını soruyorum. Göz yaşlarımın yanına kar mı kalsın?
Geçmiş olsun. Çok detaylı yazmamışsınız. Ancak 650 TL Türkiye koşulalrında ve eşinizin maaşına oranla iyi bir rakam. Onu alamayan niceleri var. Elbette boşanma davası açıldığında tarafların ekonomik ve sosyal durumları araştırılacak. Eşinizin maaşına oranla bir nafaka (tabii kusur ve kusurun oranı çok önemli) belirlenecek. Ancak verdiğiniz maaş bilgileri dorultusunda şu an aldığınızdan daha az bile olabilir bu miktar. Hakkım olanı istiyorum derken neye göre hak kime göre hak.. Eşinizde yazsa buraya oda başka şeylerden bahsedecek muhtemelen. Hissi davranmışsınız. Eşinizin maaşının yarısını yukarıda yazdığınız içeriğe bakarak alamayacağınızı düşünüyorum.
Tazminat boşanmada mağdur olan tarafın mağduriyetini ispatı ile kusurlu olan tarafın kusurunun ispatı ile mümkündür. Gördüğünüz şiddete birebir tanık olmuş kişilerin tanıklığı, adli makamlardan almış olduğunuz darp raporları, polis yada jandarmaca tutulmuş tutanaklar size yardımcı olacaktır.
Kullandığınız anti depresan ilaçlar eşiniz adına avantaj olabilir. Boşanmak için sizin psikolojik sorunlarınız olduğunu, hatta az önce yukarıda belirttiğiniz iddiaları bu ruh halinizle uydurduğunuzu tedaviye ihtiyacınız olduğunu, hatta ilaç kullandığınızı buna rağmen düzelmediğinizi vs. iddia edebilir.
Geçmiş olsun..
-
Cevap: Geçimsizlik- Boşanma - Tazminat
tşk ederim cevaplarınız için .ilk defa forum açıyorum özetle nasıl anlatacağımı bilemedim takdir edersiniz ki kafam çok dolu ve yaşadıklarımı burda yazarak ifade etmekte zorlandım .
tazminatı şu şekilde istemiştim : 14 yılımı verdim geleceğimden sorumlu bir insan gençliğim gitmiş ben bu insana çocuk verdim kendisi boşandığımızda hayat standatlarına devam edecek benim hakkım anlaşamıyoruz boşandım diye yoksulluk mu ? gidecek bi yerim yok ailem yok işim yok .hiç bişryim yok .bu evlilik içinde bana hiç bir artı kazandıramamış bir insan bundan sonra hayatını benden daha iyimi yaşasın . verdiğim 15 yılın hesabı nolcak ? hissi davranırım tabii .özgürlüğünün bir bedeli var ben bu bedeli nasıl ödiyeceksem oda ödemeli dimi
ayrıca çoçuk yanında hakaretlere maruz kaldım defalarca iki duvar arasındakini nasıl ispatlayabilirm ,şimdi diyeceksiniz ki çocuğunuzu dinlerler çocuk babasına bişey yapılmasından korkuyo mahkeme çocuğu dinlerse çocuk ne şekilde cevap verebilir bunu bilmiyorum .bu evlilikte yıpratıldım .(gene uzun oldu) .
-
kullandığım anti deprasan ilaçların eşimin aleyhine olabilceğini bende düşündüm ama burda sizlere de sormak istedim . ilaçları ona tahammül edebilmek adına aldım evliliğe devam edebilmek adına aldım. sinirden her yerim ağrıyordu evimi bile zor çekip çeviriyordum .darp izi yok .darp içimde yara içimde bunu nasıl raporlayabilirim .kaldıki eşim hastalık derecesinde kıskanç asıl hasta kendisi .benim eşimle yaşadıklarımı arkadaşlarım biliyor fakat aile konusu olduğu için kimse şahit olmuyor .
avukat bey türkiye şartlarında 650 lira nafaka iyi para demişiniz .650 lirayla siz kira verip çocuk okuttunuzmu ? 650 lirayı eşimle aynı evde olduğumuz için eşim evi geçindiremedği için aldım .
kusur olmadan hakkımı arıyacakmıyım . yada onun beni dövemsini bekliyeceğim ? giden yıllarımın hesabını soramıyacam mı kimseye ? çocuklu mağdur bir insan olarak devam mı edicem hayatıma? benim de bu hayatan bu evlilikteki hakkım bumu? gene uzun oldu yoruyorum sizi tşk ederim paylaşımlarınız için .
-
tazminatı en az 1000, lira vermeyi kabul etmezse diye sormuştum .kimeye muhtaç olmadan geçinebileceğim kadarını istiyorum.fazlası sadakam olsun ....
-
ilknur hanım ek görevlendirme demişiniz , .yani avukatıma siz bu işin içinden çıkamazsanız bu işi daha ii bilen biri de yanımzda olsun demek gibi bir şey deilmi bu ? bunu avukatım uygun görürmü ? neden ek görevlendirme istiyorsunuz dediğinde cevapım nolcak ?
-
:)
Hayır, ek görevlendirme sizin anladığınız şey değil.
Adli yardım bir avukatı görevlendirirken ona açacağı davayı bildiriyor. Aynı talepçi için başkaca davalar da açılmasına lüzum gören avukat, bu davaları açabilmek için Adli Yardım kurumundan ek görevlendirme kararı alıyor. Adli Yardım uygun görürse "evet, bu davayı açmak için de yetkilisin, davayı aç" diyor avukata.
Böylece tüm davalarınızı aynı avukat yürütüyor siz de her avukat için ayrı ayrı vekaletname çıkarma külfeti ve masrafından kurtuluyorsunuz.
-
ilknur hanım tşk ederim sayenizde bir şey daha öğrenmiş oldum .anlatmak istediğnizi farklı anladığım için sizden çok güldüm .peki müsadenizle bir soru daha : adli yardımın ve ek görevlendirmenin belli bir süresi varmı ? çünki davayı açacağım tarih belli deil .eşimde açmak istiyor ben açacam diyor .boşanma olursa en az zararla nasıl kurtulurum yada nasıl çözerim bunun peşindeyim . beni okuyan herkese tşk ederim .
-
tazminatla ilgili eşin ağır kusurlu olması gerekiyor demiştiniz .15 gün önce ciddi kavga ettik .nafaka davasını kazandım diye hazm edemedi .kavga sırasında üstüme yürüdü ağır hakaret vs. saçlarımı koparttı avuç dolusu saçım koptu .çocuk önünde rencide oldum .şimdi sakın çocuğu dinlerler onu şahit yapın demeyin .çocuğu böle bi konuya nasıl sokabilirim .tam evden çıkıyordum karakola gidecektim eşim , sakinleşti ve ayağımdan ayakkabıları çıkarttı .darp izi olması için ille morlukmu gerekir ?
iki duvar arasında yaşananları nasıl ispatlayabilirim bunun benim bilmediğim bir yöntemi varmı ? yada psikolojik şiddeti ispatmanın bir yolu ? diyelim ki ben boşanma davasında çocukla birlikte 1000 lira nafaka aldım . sigortalı bir işe girersem nafakanın ne kadarı kesilir ? yada kesinti olurmu ?
2 yıldır ilk defa foruma konu açabilidm çok mutluyum birileri sesimi duydu . çok tşk ederim .
-
Alıntı:
tazminatla ilgili eşin ağır kusurlu olması gerekiyor demiştiniz .15 gün önce ciddi kavga ettik .nafaka davasını kazandım diye hazm edemedi .kavga sırasında üstüme yürüdü ağır hakaret vs. saçlarımı koparttı avuç dolusu saçım koptu .çocuk önünde rencide oldum .şimdi sakın çocuğu dinlerler onu şahit yapın demeyin .çocuğu böle bi konuya nasıl sokabilirim .tam evden çıkıyordum karakola gidecektim eşim , sakinleşti ve ayağımdan ayakkabıları çıkarttı .darp izi olması için ille morlukmu gerekir ?
iki duvar arasında yaşananları nasıl ispatlayabilirim bunun benim bilmediğim bir yöntemi varmı ? yada psikolojik şiddeti ispatmanın bir yolu ? diyelim ki ben boşanma davasında çocukla birlikte 1000 lira nafaka aldım . sigortalı bir işe girersem nafakanın ne kadarı kesilir ? yada kesinti olurmu ?
2 yıldır ilk defa foruma konu açabilidm çok mutluyum birileri sesimi duydu . çok tşk ederim .
Yaşadığınız kavga yada darp olayı bir kere cereyan etmiş münferit bir olaydır. Kaldı ki bunu karakola giderek tutanak tutturarak ve adli mercilere yansıtarak belgelendirmeliydiniz. Elbetteki iki duvar (aslında 4 duvar) arasında yaşananları ispat etmek güç
Siz kadar eşinizde ispatlayamayacaktır bu durumda. Çocuğunuzu taraf etmeyin elbette bu duruma ancak başkaca da tanığınız yoksa dinletebilirsiniz.. Komşularınızdan bağırtı çağırtınızı duyanlardan tanık gösterebilirsiniz. Yada aile içinden diğer kişileri..
Psikolojik şiddet dediğiniz ne ola ki.. darp izi yoksa.. ispatlanmış fiziki bir darp yada araz yoksa birşey tutturamazsınız.
Çocuk ve sizin için ayrı ayrı nafaka miktarı belirlenecek olursa evlenmeniz yada bir işe girmeniz halinde ve eşinizin nafaka miktarının yeniden belirlenmesi istemi ile dava açması halinde hakim ekonomik ve sosyal durumunuza göre sizin aldığınız nafaka miktarını düşürebilir yada ödemeyi kaldırabilir..
-
tşk ederim yanıtınız için .psikolojik şiddeti kelimelere dökemekte zorlanıyorum . daha öncede yazdığım gibi aşırı kıskanç yaşam huzuru hiç vermedi bana .sağa niye baktın sola niye baktın . o sanamı baktı sen onamı baktın .niye bunu giydin .niye güzelsin . niye herşeyi iyi biliyorsun .yazmaya utanıyorum valla .saçma sapan hak etmediğim bana ait olmayan şeyler işte . kavga ederken sesimi bütün apartma duydu elbette . ama komşu yok .herkes herkese yabancı .komşu olsada aile içinden biri olsada asla hiç kimse aile içi konusuna girmek istemiyor .ben çok yanlızım her konuda .
-
Alıntı:
tşk ederim yanıtınız için .psikolojik şiddeti kelimelere dökemekte zorlanıyorum . daha öncede yazdığım gibi aşırı kıskanç yaşam huzuru hiç vermedi bana .sağa niye baktın sola niye baktın . o sanamı baktı sen onamı baktın .niye bunu giydin .niye güzelsin . niye herşeyi iyi biliyorsun .yazmaya utanıyorum valla .saçma sapan hak etmediğim bana ait olmayan şeyler işte . kavga ederken sesimi bütün apartma duydu elbette . ama komşu yok .herkes herkese yabancı .komşu olsada aile içinden biri olsada asla hiç kimse aile içi konusuna girmek istemiyor .ben çok yanlızım her konuda .
İşte bahsetmeye çalıştığım şeyde bu di. Yani yaşanan eylemler nasıl dört duvar arasında kalıyorsa, sizin gördüğünüzü söylediğiniz psikolojik şiddet de sizle eşiniz arasında kalıyıor. Tanık olmadan, delil olmadan, sadece siz söylediniz diye hakim bu iddianızı değrlendirmeyecektir. Hatta eşiniz "evet yaptım" dese bile hakim bu beyanı kabul etmeyebilir.
Hukukta iddialarınızı ispatlamak zorundasınız. Deliller ve tanık ifadeleri ile..
-
tm 4 duvar arası olsun :) burda yaşadığım bütün çirkinlerin üstüne su mu içiyim .ben anlatmadım sanrım .uzun yazmamak adına anlatamıyorum sanrım .forum konum iptal olur diyede korkudan ölüyorum . nafakayı hazm edemedi dayak yeme durumuna geldi olay . bird karakola gidip savcının önüne çıksaydı ne yaşardım allah bilsin .
kaldiki hemen yarınsı günü karakola gidip darp izi olmadan şikayet edebiliyormuyum diye sordum öğrendim .şikayet edebilirisini önce karakola gelir ifade verir 15 gün sonrada savcı karşısına çıkar dedi memur .evde 2 av tüfeği bir büyük av bıçsağı ve bir silah var başıma daha kötü bişey gelir diye korktum şikayet edemeden çıktım karakoldan . benim yerimde olsanız ne yapardınız . ?
-
anladım avukat bey .ille haklı olabilmek için canımın daha çok yanmasını beklemeliyim .kolum bacağım gözüm şişmeli başka çarem yok .
-
Bu kadar tehlike altındaysanız neden 4320 sayılı yasaya göre koruma tedbirleri talep etmiyorsunuz Aile Mahkemesinden.
-
ilknur hanım dediğiniz aklımda zaten .şu ara ev sakin biraz .boşanma davası açıcam diyip duruyo .en ufak bir rahatsız edici hareketinde bunu yapıcam .kaldıki birde şöle bir özel durumum var : ailem yada çevrem eşimin böle bir zarar vereceğine ihtimal bile vermiyorlar.benim olayları abarttığımı düşünüyorlar .kimse kimsenin ne yaşadığını görmüyor . tşk ederim paylaşımşarınız için .
-
slm . avukat bey bi sorum olcak .baro yardımıyla bir avukatım vardı .aynı avukatı ek görevlendirme istemek için .2. bir dava için yani bunun belli bir süresi varmı ? yoksa barodan mı öğrenmeliyim .ne zaman dava açacağımı bilmiyorum çünki .kaç gün kaç ay ? vekalet için aynı masrafları ödemesem ii olurdu .
-
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Yaşadığınız kavga yada darp olayı bir kere cereyan etmiş münferit bir olaydır. Kaldı ki bunu karakola giderek tutanak tutturarak ve adli mercilere yansıtarak belgelendirmeliydiniz...
Adli mercilere yansımayan ve sadece bir kere o da belirli bir nedenden ve karşı tarafın yarattığı gerilimden ötürü meydana gelmiş münferit bir olay, daha önceden ve sonradan tekrarlanıp tekrarlanmadığı ispatlanamazsa, hakimin kanaatinde hoşgörüyle karşılanabiliniyormu?
-
benim adımada ne güzel bir soru daha sormuş oldunuz tşk ederim bu soru için .cevaplayacak arkadaşlarımız varsa seviniriz .
-
Alıntı:
yağmur1977 rumuzlu üyeden alıntı
Adli mercilere yansımayan ve sadece bir kere o da belirli bir nedenden ve karşı tarafın yarattığı gerilimden ötürü meydana gelmiş münferit bir olay, daha önceden ve sonradan tekrarlanıp tekrarlanmadığı ispatlanamazsa, hakimin kanaatinde hoşgörüyle karşılanabiliniyormu?
Hakimin kanaatini etkileyen unsurlar; deliller, anlatımlar, sunum, tecrübe, karine (hayatın olağan akışına aykırı durum) gibi unsurlardır.
Tanık ve deliller her zaman ön sıradadır. Hukukta hoşgörü olmaz. Hukuk maddi delillere göre iş yapmak zorundadır. Aksi halde varlığının nedeni tartışılmaya başlar.. Bu da toplumsal kaosa neden olur..
-
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Hakimin kanaatini etkileyen unsurlar; deliller, anlatımlar, sunum, tecrübe, karine (hayatın olağan akışına aykırı durum) gibi unsurlardır.
Tanık ve deliller her zaman ön sıradadır. Hukukta hoşgörü olmaz. Hukuk maddi delillere göre iş yapmak zorundadır. Aksi halde varlığının nedeni tartışılmaya başlar.. Bu da toplumsal kaosa neden olur..
Hoşgörüden kastım, ciddi anlamda bir kusur sayılıp sayılamayacağı anlamındaydı,yanlış ifade ettim.Münferit bir olay tek başına o kişiyi kusurlu göstermeye yeterli midir? Yoksa meydana gelen olay, sebep-sonuç ilişkisine göre mi değerlendirilir? Tabii hakimlerin kanaatini etkileyen birçok unsur oluyordur davalarda ama genelde nasıl karar verilir bu tür durumlarda?
-
Alıntı:
yağmur1977 rumuzlu üyeden alıntı
Hoşgörüden kastım, ciddi anlamda bir kusur sayılıp sayılamayacağı anlamındaydı,yanlış ifade ettim.Münferit bir olay tek başına o kişiyi kusurlu göstermeye yeterli midir? Yoksa meydana gelen olay, sebep-sonuç ilişkisine göre mi değerlendirilir? Tabii hakimlerin kanaatini etkileyen birçok unsur oluyordur davalarda ama genelde nasıl karar verilir bu tür durumlarda?
Hangi nedenle olursa olsun kanunsuz ve kanunda suç olarak belirtilen eylem hukuksal anlamda cezalandırılır.Özellikle de eşe / alt - üst soya karşı işlenen suçlarda hafifletici sebep ve tahrik gibi unsurlar sözkonusu olamıyor ne yazıkki..
Hukuka göre sebep ne olursa olsun hukuka aykırı eylemde bulunmayacaksınız.
-
dardayım ( sizden daha çok dardayım ) size bir sorum olcak : bi yeri kundaklarsam ,evt ben yaptım bu suçu dersem kaç yıl yatarım ? gülmeyin :)
En Uzak Mesafe Ne Afrika Ne Çin Nede Gökteki Yıldızlar ,,,En Uzak Mesafe İki Kafa Arasındadır Birbirini Anlamayan .....
-
Alıntı:
dardayım ( sizden daha çok dardayım ) size bir sorum olcak : bi yeri kundaklarsam ,evt ben yaptım bu suçu dersem kaç yıl yatarım ? gülmeyin :)
En Uzak Mesafe Ne Afrika Ne Çin Nede Gökteki Yıldızlar ,,,En Uzak Mesafe İki Kafa Arasındadır Birbirini Anlamayan .....
Site'nin hukuk sitesi olduğunu unuttunuz galiba! Size göre espri mahiyetinde bile olsa, suç işlemeyi ve karşılığında alınacak cezayı espri şeklinde dahi soramazsınız!
-
ne sitesi olduğunu görebiliyorum .espiri mahiyetinde sormadım .sizler bu soruyu komik karşılabilirisniz .böle bir soru ile buraya giren yoktur diye tebessüm ettim .
-
eşimle boşanma konusunda tartıştık .kavga uzadı ve üstüme yürüdü ,canımı yaktı kolumu sıktı ve saçlarımı koparttı .avuç dolusu saçım koptu .kolumda ağrım var fakat morarma yok .doktor raporu alınabilirmi ? ve doktora gitmelimiyim ? tşk ederim .
-
Alıntı:
tazminatı en az 1000, lira vermeyi kabul etmezse diye sormuştum .kimeye muhtaç olmadan geçinebileceğim kadarını istiyorum.fazlası sadakam olsun ....
:k:kKİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN GEÇİNMEK İSTİYORSUNUZDA NEDEN BOŞANIYORSUNUZ HEM EVİ TERK EDİN HEMDE NAFAKA İSTEYİN MADEM KOCANIZ KÖTÜ BİR ADAMDI NEDEN 14 YIL BEKLEDİNİZ YENİ BİR HAYATINIZDA SİZİ KİMSEYE MUHATÇ ETMİYCEK İNSANLAR ÇIKAR HERHALDE:k:k
-
evi terk ettiğimi nerden biliyorsunuz ? evimi terk ettim mi dedim ben ? ölee haa diyince eşim kötü diye boşanılıyormu ? insanlar süreç karşısında bu noktaya gelirler .
yeni bi hayat mııı ? boşandıktan sonra ne kadar yeni bir hayat beni bekliyor biliyormuyum ? neden nafaka istemiyim .eşimin yaşayacağı hayat güvencesinden yoksun olacağım ,evlendik anlaşamadık diye bu evlilikteki hakkımın sonu çocuklu bir kadın olarak mağduriyetmi olsun ?
yeni insanlarmı ? bir erkeğin yaptığını yeni bir insanla çözmeyecek kadar aklı başındayım tşk ederim iginize .....
-
Alıntı:
dürüstce rumuzlu üyeden alıntı
:k:kKİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN GEÇİNMEK İSTİYORSUNUZDA NEDEN BOŞANIYORSUNUZ HEM EVİ TERK EDİN HEMDE NAFAKA İSTEYİN MADEM KOCANIZ KÖTÜ BİR ADAMDI NEDEN 14 YIL BEKLEDİNİZ YENİ BİR HAYATINIZDA SİZİ KİMSEYE MUHATÇ ETMİYCEK İNSANLAR ÇIKAR HERHALDE:k:k
Kimseye muhtaç olmadan yaşamak için boşanılabilir. Eğer diğer eş kendisine muhtaç yaşamasını ve öylece kalmasını hedefliyor ve bunu psikolojik baskı aracı olarak kullanıyorsa bu istem normal. Ancak bunun mahkeme de ispatı oldukça güç. Kaç psikolog yada psikiyatr bu doğrultuda rapor düzenler ki..
Bu arada evi terk durumu sözkonusu değil.. bu kanaata nasıl vardınız. Hem öyle olsa bile şiddet görüyor ve baskı altında ise herkes evi terkedebilir. Kaldı ki Medeni yasaya göre boşanma davası açan tarafın ayrı yaşama hakkı vardır.
Sadece kocalar değil kadınlarda kötü olabiliyor. Forumda 20 seneden sonra biten evliliklere dair iletiler de var. Bu kişiler 20 sene göremedikleri aksaklıkları 1-2 ayda görüp boşanabiliyorlar. Burada evli olarak geçirilen süre kıstas olarak alınmamalı. kaldı ki bir çok hakimde son 2 yılı soruyor. En azından benim davama bakan hakim öyle demişti. Ayrıca sayın üye her boşanan kadın yada erkeğin hayatını yeniden karşı cinsten birisi ile devam ettirmesi gerekir diye de bir kural yok. Yanlış bir beraberlik yaşamaktansa hiç yaşamamak daha iyidir.
Son söz olarak paylaşımlarımız hukuki anlamda çare aramak ve tecrübelerimizi bilgilerimizi birbirimize sunmak amaçlı olmalı. Kızgınlık ifadeli iletilere gerek yok. Yumruk yapılmış bir el ile kimse ile tokalaşamayız değilmi..
Saygılar..
-
Alıntı:
evi terk ettiğimi nerden biliyorsunuz ? evimi terk ettim mi dedim ben ? ölee haa diyince eşim kötü diye boşanılıyormu ? insanlar süreç karşısında bu noktaya gelirler .
yeni bi hayat mııı ? boşandıktan sonra ne kadar yeni bir hayat beni bekliyor biliyormuyum ? neden nafaka istemiyim .eşimin yaşayacağı hayat güvencesinden yoksun olacağım ,evlendik anlaşamadık diye bu evlilikteki hakkımın sonu çocuklu bir kadın olarak mağduriyetmi olsun ?
yeni insanlarmı ? bir erkeğin yaptığını yeni bir insanla çözmeyecek kadar aklı başındayım tşk ederim iginize .....
beni yanlış anladınız herhalde madem eşinizin yaşadığı hayat şartlarından maddi olarak memnunsunu zneden ayrılık kararı benimde başımda var erkek olarak fikrim şu hem bana aile olmıycak hemde geçimini temin etcem çok komik
-
tamamıyla yanlış anlayan sizsiniz eşimin yaşattığı hayat şartlarından memnun olsam neden burda olayımmmm .okumamışınız iletşlerimi, fazlaca yorum yapmayın istersiniz .
-
davalı üstüne düşen nafakayı ödemez ise yada zamanında ödemez aylarca geçikme yaparsa .davalının ailesine icra gelirmi ? ailesine bu konuda kanunen bir yükümlülük düşermi ?
-
Alıntı:
davalı üstüne düşen nafakayı ödemez ise yada zamanında ödemez aylarca geçikme yaparsa .davalının ailesine icra gelirmi ? ailesine bu konuda kanunen bir yükümlülük düşermi ?
Hayır düşmez. Kişiler borçlarından kendileri mesuldur. Ve tabii varsa kefilleri...
-
MERHABA TAM BİR YILLIK EVİLİYIM EŞİMle maddiyat yuzunden tartıştık ve evi terketti 1 hfta bile olmadan boşanma davası açtı avukata gitmiş anlaşmalı boşanmak istenmiyorum oda biraz çeksin istıyorum çünku gittiğinden beri ne çektiğimi bir ben bilirim zaten her tatrtışmada ailesine herşeyi anlatırdı şimdide oyle şeyler anşatmışkı sankı ben şeytanım mutlaka benim de hatalarım oldu onu çok sıktığımı anlatmış kıskanç bir yapım var ama bunu çoğu zamanda durup dururken de yapmadım o da çok sinirli çok bencil evden ayrıldığından beri telde bir kez ben aradım bittiğini soyledi birdaha da hiç konuşmadık yuz yuze bile gelmeden kendi karar verdi
nasıl bir süreç izlemem gerekiyor zaten evliliğimiz bitti ben sadece o da benim gici acı çeksin istiyorum
-
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Nafaka davanızı yürüten meslektaşımıza başvurarak Adli yardım'dan ek görevlendirme talep etmesini isteyebilirsiniz. Böylece boşanma ve tazminat davanız için de görevlendirilir, izlenecek yolu da size detaylıca anlatır.
MERHABA TAM BİR YILLIK EVİLİYIM EŞİMle maddiyat yuzunden tartıştık ve evi terketti 1 hfta bile olmadan boşanma davası açtı avukata gitmiş anlaşmalı boşanmak istenmiyorum oda biraz çeksin istıyorum çünku gittiğinden beri ne çektiğimi bir ben bilirim zaten her tatrtışmada ailesine herşeyi anlatırdı şimdide oyle şeyler anşatmışkı sankı ben şeytanım mutlaka benim de hatalarım oldu onu çok sıktığımı anlatmış kıskanç bir yapım var ama bunu çoğu zamanda durup dururken de yapmadım o da çok sinirli çok bencil evden ayrıldığından beri telde bir kez ben aradım bittiğini soyledi birdaha da hiç konuşmadık yuz yuze bile gelmeden kendi karar verdi
nasıl bir süreç izlemem gerekiyor zaten evliliğimiz bitti ben sadece o da benim gici acı çeksin istiyorum
-
Alıntı:
duyguseli rumuzlu üyeden alıntı
Neden eşinizle maddiyat yüzünden tartıştınız? Ekonomik kriz mi? Eşiniz işten altıldı da eve para mı getiremiyor?
-
sayın dardayım : nafaka bir borçmudur ?
-
Alıntı:
duyguseli rumuzlu üyeden alıntı
Biraz noktalama işareti kullansanız keşke. Kim ne demiş, ne istiyor, anlamak mümkün değil bu şekilde.
:(