Boşanma duruşması ve sonrası
merhaba ... bugün eşim ümrniye aile mahkemesine başvurdu hakim ile görüştü ve nisan 7 olan duruşma tarihini bu ayın 22 aldı hakim. ama bişi kafama takıldı hakim 22 de yapacagı duruşmada bizi boşadıktan sonra 1 ay kadar sonra benim tekrar mahkemeye gelmem gerektigini evrakların olacagını sölememiş kesin gitmem gerekiyomuş neden gitmem gerekiyo acaba bi bilgi verirseniz sevinirimm tşk ederimm....
Cevap: boşanma duruşması ve sonrası
22 Ocak 2010 günü anlaşmalı boşanma davasında kesin bulunmanız gerekiyor. Anlaşmalı boşanma için hakim huzurunda her iki çift bulunması gerekli ve hakim önünde boşanmak istediklerini sözlü olarak söylemek zorundalar.
Hakim boşanma kararını verdikten sonra bu kararı size orada tebliğ edecektir.
Mahkeme bittikten 1 ay sonra ne evrak olmasını bekliyorsunuz?
Cevap: boşanma duruşması ve sonrası
Timuçin Bey diğer başlıkta size gerekli bilgiler verilmiş. Anlaşmalı boşanma olduğu için duruşma gününde mahkemede hazır olmanız gerekiyor. Bu kadar açık ve net.
Cevap: Boşanma duruşması ve sonrası
Alıntı:
tim31 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba ... bugün eşim ümrniye aile mahkemesine başvurdu hakim ile görüştü ve nisan 7 olan duruşma tarihini bu ayın 22 aldı hakim. ama bişi kafama takıldı hakim 22 de yapacagı duruşmada bizi boşadıktan sonra 1 ay kadar sonra benim tekrar mahkemeye gelmem gerektigini evrakların olacagını sölememiş kesin gitmem gerekiyomuş neden gitmem gerekiyo acaba bi bilgi verirseniz sevinirimm tşk ederimm....
Gerekçeli karar duruşmadan sonra 1 ay kadar bir zamanda yazıldığından çağırmış olamaz mı?
iki taraf duruşmada hazır bulunur ve iradelerini açıklarlar...
Sonrasında gerekçeli karar yazılır ve taraflara gönderilir yada tebliğ alırlar.Sizi çağırmışlar istanbul iş yoğunluğuda dikkate alınırsa 1 ay sonra gerekçeli karar yazılmış olur.kararınızı alır gerekli işlemlerinizi yapalrsınız.
Saygılarımla..
Alıntı:
tim31 rumuzlu üyeden alıntı
bizi boşadıktan sonra 1 ay kadar sonra benim tekrar mahkemeye gelmem gerektigini evrakların olacagını sölememiş
Söylemediyse gitmeyin...:alala
Alıntı:
greensleves rumuzlu üyeden alıntı
iki taraf duruşmada hazır bulunur ve iradelerini açıklarlar...
Sonrasında gerekçeli karar yazılır ve taraflara gönderilir yada tebliğ alırlar.Sizi çağırmışlar istanbul iş yoğunluğuda dikkate alınırsa 1 ay sonra gerekçeli karar yazılmış olur.kararınızı alır gerekli işlemlerinizi yapalrsınız.
Saygılarımla..
O gerekçeli kararın içeriği nedir tam olarak? Veya şöyle sorayım? Çiftlerin boşandıklarının resmi olarak ilanı mıdır bu gerekçeli karar?
Ya da aslında şöyle sorayım: Hakim, kararını açıkladığı an çiftler resmen boşanmış mıdır? Sözgelimi, eşler teorik olsa bile o an gidip yeni bir nikah için başvuruda bulunabilir mi?
karar verildiği an gerekçesi yazılamadığı için o an kısa karar yazılmakta. gerekçeli karar daha sonra yazılmakta. ancak karar tarihi kısa kararın verildiği tarihtir.
kararın kesinleşmesi gerekir,temyizden vazgeçme veya temyiz süresinin temyiz edilmeksizin geçirilmesi ile karar kesinleşecektir. ayrıca boşanma kararı nüfus müdürlüğüne de bildirilir.
yani teorik olarak boşanma kararı verildiğinde evlilik için başvurabilirsiniz lakin henüz boşanma kararı nüfus müdürlüğüne bildirilmedi ise doğal olarak evlenemezsiniz teorik olarak başvuru değerlendirilip reddedilecektir.
Alıntı:
Av.Aycan Manav rumuzlu üyeden alıntı
karar verildiği an gerekçesi yazılamadığı için o an kısa karar yazılmakta. gerekçeli karar daha sonra yazılmakta. ancak karar tarihi kısa kararın verildiği tarihtir.
kararın kesinleşmesi gerekir,temyizden vazgeçme veya temyiz süresinin temyiz edilmeksizin geçirilmesi ile karar kesinleşecektir. ayrıca boşanma kararı nüfus müdürlüğüne de bildirilir.
yani teorik olarak boşanma kararı verildiğinde evlilik için başvurabilirsiniz lakin henüz boşanma kararı nüfus müdürlüğüne bildirilmedi ise doğal olarak evlenemezsiniz teorik olarak başvuru değerlendirilip reddedilecektir.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Soru soruyu doğuruyor: Diyelim ki kısa karar sonrasında, karar nüfus müdürlüğüne de gitti ve boşanma kaydı kütüğe yazıldı. Boşanan eşlerden biri bir başkasıyla evlendi o arada. Ama karşı taraf da temyize, Yargıtay'a vs. gitmiş bulundu. O makam da boşanmayı iptal etti.
Böyle bir durum yaşanabilir mi yoksa çok saçma bir soru mu sordum? Eğer öyle ise hukuk konusundaki cahilliğime verin lütfen.
mahkeme karar kesinleşmeden nüfus müdürlüğüne bildirmeyecektir. ancak karar kesinleştiğinde bildirilebilir.
Alıntı:
Av.Aycan Manav rumuzlu üyeden alıntı
mahkeme karar kesinleşmeden nüfus müdürlüğüne bildirmeyecektir. ancak karar kesinleştiğinde bildirilebilir.
Kısacası, aile mahkemesinin kararına eşlerden biri itirazda bulunursa, konuyu Yargıtay ele alıp son noktayı koyana kadar karar kesinleşmiyor ve eşler de tam anlamıyla boşanmış kabul edilmiyor. Yargıtay'ın kararı da nereden baksanız 2 seneyi bulur herhalde.
arkadaşlarr bende boşanma konusunda sorusormak ıstıyorum yazamıyorum ne yapmam lazım yardımcı olabılırmısınız
Alıntı:
dürüstce rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlarr bende boşanma konusunda sorusormak ıstıyorum yazamıyorum ne yapmam lazım yardımcı olabılırmısınız
Aile hukukuna girince en üstte sayfaların yazdığı yerde solda yeni konu kısmı var ordan sorunuzu sorabilirsiniz.
mrb benm sizlere sorum olucak cvplarsanız cok sewinirim eşimle 2 ay kadar süren ewliigimiz vardı ben tartısmlardan dolayı ewi terk ettim eşimde bosanma davası acmıs bana ilk davamız görüldü eşim (davacı)mahkemeye gitmemiş bende gitmedm avukatım temsil etti beni.davamız nisan 2010a attı eşimle görüştük ve askere gidicegini söledi ve gitti yani eşim askerden gelene kadar bosanamıczmı?ikimizde bosanmak istemioruz aslında ailelerimizin baskısı var üzerimizde eşim davasınıda geri cekmeden askere gitti o gelene kadarda bosanmak istemioruz sizce dava nasıl sonuclanır cvp verirsenz sewinirim...
Biliyor musunuz Derya hanım, Türkçe'de "W" diye bir harf yok. "V" harfi Var Ve ifade etmek istediğimiz kelimeler için gayet yeterli bir harf olduğu düşüncesindeyim.
Boşanmak istemiyorsanız Ve aVukatınız Varsa meslektaşımın size gerekli açıklamaları yapacağına / yaptığına eminim.