Cevap: Oteller İle İlgili
Alıntı:
aslanselim16 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba oteller ile ilgili merak ettiğim şeyler var. Kız arkadaşlarımla genelde otele gideriz her konuda yalnız kalabileceğimiz bir yer olmadığı için. Fakat oteller halkın gözünde konaklama yerinden çıkmış çok yanlış gözle bakılıyor. Bu konuda denetim var mı? Otel kayıtları karakola gönderiliyor diye biliyorum. Evlilik cüzdanı falan sorulmuyor odada ne halt yersen ye karışanda yok hatta 1-2 saat kalıp gidenler oluyordu ( ne amaçla geldikleri belli ) bu konularda yasal bir sorun var mı? İlgili kişiler açıklayabilirler mi merak eder oldum teşekkürler.
1.Otellerle ilgili denetim elbette var, öncelikle her otelde bulunması gereken bilgisayar programları var. Bu programlar hergün gece 00.00'dan sonra Emniyet Müdürlüğüne bilgi gönderir ve böylece kaçakları, arananları vs. bulmaları için yardımcı olur.
2. Bir diğeri ise, size nüfus cüzdanı sorulmadıysa kaldığınız otel suç işlemektedir. Otel'e kimin girip çıktığını kayıt altına alması gerekir. Bunu yapmayan otel sorumlusu muhtemelen vergi kaçırıyor da olabilir o nedenle almamıştır nüfus cüzdanınızı ve sisteme sizi kayıt etmemiştir.
3. Otel'ler genellikle Bayan ve Erkek misafirlerini evlilik cüzdanı ile aynı odaya yerleştirirler. Bu şartları taşımayan kişiler ayrı odalarda kalırlar ancak gece yarısı bir odadan çıkıp diğerine gitmek otel sahibini bağlamaz. Ancak bağlayacağı durumlarda vardır, herhangi bir ihbar yapıldığı taktirde polisin baskın yapması durumunda fuhuşa aracı olmaktan başı yanabilir.
Yinede bir hukukçunun cevap vermesi daha doğru olacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Esenlikler dilerim...
Alıntı:
magicstar rumuzlu üyeden alıntı
1.Otellerle ilgili denetim elbette var, öncelikle her otelde bulunması gereken bilgisayar programları var. Bu programlar hergün gece 00.00'dan sonra Emniyet Müdürlüğüne bilgi gönderir ve böylece kaçakları, arananları vs. bulmaları için yardımcı olur.
2. Bir diğeri ise, size nüfus cüzdanı sorulmadıysa kaldığınız otel suç işlemektedir. Otel'e kimin girip çıktığını kayıt altına alması gerekir. Bunu yapmayan otel sorumlusu muhtemelen vergi kaçırıyor da olabilir o nedenle almamıştır nüfus cüzdanınızı ve sisteme sizi kayıt etmemiştir.
3. Otel'ler genellikle Bayan ve Erkek misafirlerini evlilik cüzdanı ile aynı odaya yerleştirirler. Bu şartları taşımayan kişiler ayrı odalarda kalırlar ancak gece yarısı bir odadan çıkıp diğerine gitmek otel sahibini bağlamaz. Ancak bağlayacağı durumlarda vardır, herhangi bir ihbar yapıldığı taktirde polisin baskın yapması durumunda fuhuşa aracı olmaktan başı yanabilir.
Yinede bir hukukçunun cevap vermesi daha doğru olacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Esenlikler dilerim...
Fuhuş mu? :alala
Alıntı:
Evet ilk defa mı duyuyorsunuz otellere fuhuş baskını yapıldığını ?
Alıntı:
Herkesin yanlız kalmak isteyeceği konular farklı olabiliyor :cop
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Herkesin yanlız kalmak isteyeceği konular farklı olabiliyor :cop
Fuhuş parayla olmaz mı sevgili ile otele gidip aynı odada evlilik cüzdanı olmadan kalmak fuhuş mu suçmu oluyor :alala
Demoktratik bir ülkede yaşıyoruz. Yetişkin iki insanın kendi rızaları ile seks yapması fuhuş suçu değildir. Fuhuş para ile yapılan sekstir ve fahişelik dünyanın en eski mesleğidir. Sorduğunuz olayda sevgiliniz ile otel odasında basılmanız sevgiliniz hakkında acaba bu bir fuhuş mudur sorusunu gündeme getireceğinden polis, sevgiliniz hakkında bir araştırma yapmaya çalışabilir ki asıl bu rahatsızlık verici olacaktır. Emniyete git gel, soruşturmanın sonucunu bekle derken oldukça hoş olmayan bir zaman geçirmeniz kuvvetle muhtemeldir. Sonuçta herhangi bir şey olmasa da özellikle bayanlar açısından gönderildikleri zührevi hastalıklar kliniği ve emniyet süreci son derece olumsuz anılar olacaktır. En üstte belirttiğim gibi suç olmasa da suç şüphesi yüzünden bu tatsız anlar yaşanabilir.
Otel yönetimi açısından ise magicstarın söyledikleri doğrudur.
peki kızın ailesi araştırsa otel kayıtlarına ulaşabilr mi?
gerçekten aklıma takıldı yani bu gibi otel kayıtlarına herkes ulaşabilir mi?iileride bir kamu kuruluşuna girerken sorun yaratır mı yada evleneceği zaman aile ve kişi araştırmasında bu kayıtlar bulunur mu?
Alıntı:
alsancak rumuzlu üyeden alıntı
gerçekten aklıma takıldı yani bu gibi otel kayıtlarına herkes ulaşabilir mi?iileride bir kamu kuruluşuna girerken sorun yaratır mı yada evleneceği zaman aile ve kişi araştırmasında bu kayıtlar bulunur mu?
Sadece oteller değil ulaşılabilenen yerler.. Bulunduğunuz mesken de; özellikle apartmanlarda yönetimin size ait tüm bilgileri semt karakoluna ve oradan da sonrası emniyet birimlerine aktarıldığını biliyor muydunuz? Çok uzun senelerdir kayıtlı-kuyutlu bir yaşam yaşıyoruz...:!
ilginç...yani isteyen insan emniyet birimlerine gidip istediği kişi hakkında istediği her bilgiye ulaşabilir..üstelik otelde birlikte kalmak toplumda ters karşılandığı gibi bu tarz bilgiler kötü amaçlı kullanılabilir de..
asıl sorum bi arkadaşımla otelde kaldık şimdi evlenme arifesindeyim ve müstakbel eşimin ailesi beni araştıracakmış.bu otel kaydına ulaşabilirler mi?
Alıntı:
alsancak rumuzlu üyeden alıntı
asıl sorum bi arkadaşımla otelde kaldık şimdi evlenme arifesindeyim ve müstakbel eşimin ailesi beni araştıracakmış.bu otel kaydına ulaşabilirler mi?
Özel yaşantı kişiyi ilgilendirir - kadın ya da erkek-
Cinsel ilişkiyse kast bu suç olmadığı gibi hiç bir merci tarafından hiç bir kimseye bilgi verilemez..
Merhaba şu an bir polisle evleneceğim ve güvenlik soruşturmasından geçeceğim. Bundan 1,5 yıl önce erkek arkadaşımla bir otelde kalmıştık. Acaba bu soruşturmada bu kayıtlar ortaya çıkarmı? Bunuda araştırırlarmı? Bu güvenlik soruşturmasından geçmememe neden olabilirmi? Bana bu konuda yardımcı olacak biri varmı?
Alıntı:
gozde.ilkim rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba şu an bir polisle evleneceğim ve güvenlik soruşturmasından geçeceğim. Bundan 1,5 yıl önce erkek arkadaşımla bir otelde kalmıştık. Acaba bu soruşturmada bu kayıtlar ortaya çıkarmı? Bunuda araştırırlarmı? Bu güvenlik soruşturmasından geçmememe neden olabilirmi? Bana bu konuda yardımcı olacak biri varmı?
Bu konuda buradan yardım isteyeceğinize dürüstlük yapın ve evleneceğiniz kişiye siz bizzat kendiniz neleri bilmesi gerekiyorsa anlatın!
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda buradan yardım isteyeceğinize dürüstlük yapın ve evleneceğiniz kişiye siz bizzat kendiniz neleri bilmesi gerekiyorsa anlatın!
Hocama katılıyorum yoksa ilerde açığa çıkması daha büyük sorunlara sebep olabilir...
Hocam peki biliyorsunuz günümüzde herşey soruşturma, kimliğimizin evli olmadığımız bayan arkadaşla bildirilmesi memuriyeti ve seyrini değiştiriyor mu ?