Cevap: Trafik Kazası Suçlu Kim
Sanırım biz suçluyuz. Her ne kadar 2. şeritteki aracın fiiliyle kaza arasında illiyet bağı varmış gibi görünse de aslında hukuken yok. Bu sebeple 3. şeritteyken 4.şeritteki araca takan araçta sorumluluk.
ilknur hanım yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum ama 4. şeritteki aracın kaza ile alakası yok kaza 2ve3. şeritteki araçlar arasında gercekleşiyor :)
İyi akşamlar siteyi ilk kez ziyaret ediiyorum ve nasıl sorunumu çözeceğimi bilmediğim için en güncel yazışma size ait oldugu için sizde yardım talebinde bulunacağım bugun başıma geln talihsiz bir trafik cezası ile ilgili... eğer rahatsız etmeyecek isem yazabilrimiyim.
saygılarımla
akşam üstü saat 17.28 sularında keçiören de aracımı bir mağazanın otopark kısmına park ettim ve alışveriş yapmak için mağazaya girdim park ettiğim noktada 10 taneden fazla araç vardı. ve 2. şerit değil, otobüs durağı değil yani ceza yememi gerektirecek hiç bir neden yokken bir trafik polisi 61/16 madde gereğince 62 tl lik ceza yazıp sileceğe yerleştirmiş. 10 dk. sonra mağzadan çıktığımda cezayı gördüm ve polis aracı biraz ilerde bekliyordu, dayanamadım gittim sordum normal şartlar altında park ettiğim noktada neden ceza yediğimi plakam 23 oldugu için dedi ne yapmalıyım, galiba bu dalga geçtiğinin göstergesi ama bir bayan olarak gittim ve sordum bu çok moralimi bozdu , bu cezaya nasıl itiraz edebilirim. şimdiden çok teşekkür ederim.
saygılarımla
Bulunduğunuz yer trafik mahkemesi sıfatıyla görevli Sulh ceza mahkemesine itiraz edebilirsiniz.
aracı park ettiğiniz yerde park yasak işareti yoksa cazayı yazan hakkında suç duyurusunda bulunun derim ama park yasaksa yapacak bişi yok
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bulunduğunuz yer trafik mahkemesi sıfatıyla görevli Sulh ceza mahkemesine itiraz edebilirsiniz.
öncelikle çok teşekkür ederim. Engin Bey,
bunun için int. araştrdğım kadarıyla 7 gün içinde itiraz etme hakkım var, nasıl bir itarz dilekçesi hazırlamalıyım, sizce bu ceza iptal edilirmi yoksa ben bu cezayı ödemeliyim
saygılarımla
benim anlattığım kazaya yorum yapacak arkadaşları bekliyorum saygılarımla
Alıntı:
Ufuk_karahan_06 rumuzlu üyeden alıntı
aracı park ettiğiniz yerde park yasak işareti yoksa cazayı yazan hakkında suç duyurusunda bulunun derim ama park yasaksa yapacak bişi yok
iyi akşamlar cevabınız için tşkr ederim öncelikle,
bulundugum yer k.örende cadde üstünde bir mağzasa ve park yasaktır işareti yok yıllardır park ettiğim bir alan, zaten oraya çok yakın oturoyrum öyle bir yasak olsa bilirim ve park etmem ulus kızılay değil yani sıradan bir semt ve park yeri var
syglmrmla
İptal edilme ihtimali yüksektir...
engin bey sizce anlattıgım kazada kim suçlu
temyize gönderdim ama durumu merak diyorum
--------------------------------------------------------------------------------
2005 yılında, göstergesi bozuk olan, yakıtı biten şirket aracını yolun sağına çekemedim ama taşıdığım yolcu arabanın arkasında gelenleri uyardı. Kimseye çarpmadım ve bana çarpan da olmadı. Ancak hızlı gelen bir otomobil, 60 metre önümde, orta refüjdeki direğe çarptı ve iki kişi hafif yaralandı. 3 ay ehliyetimi alınması ve 3000TL para cezası aldım. Temyizde bozuldu ama yeniden yapılan duruşmada yine aynı cezayı aldım. Yeniden temyize gönderdim.
TEMYİZ NEDENLERİ:
Yukarıda tarih ve sayısı belirtilen mahkeme kararı usul ve yasaya aykırıdır.
Olay günü tarafımdan kullanılmakta olan şirkete ait araç ile yine şirketin işi için yola çıktım. Aracın göstergesine göre yeterli yakıtım vardı. Sekiz-on km sonra, tam da geçiş esnasında aracım sol şeritte stop etti. Hemen dörtlüleri yakıp, tekrar tekrar çalıştırmayı denedim. Sağ şeride çekmeye çalıştım ama başaramadım. Şirketin işi için yanıma aldığım ALİ AMCA , stop eden aracın 10-15 metre arkasında gelen araçlara uyarı verirken, ben karşıdaki benzinliğe gittim. Dönüşüm sırasında da stop eden aracımın 60-70 metre önünde, orta refüjde elektrik direğine çarpmış başka bir araç gördüm.
1-Öncelikle Sayın Mahkeme Bilirkişi raporuna uyarak, maddi olay açısından hataya düşmüştür.
-Olay esnasında aracımın dörtlülerini yakmıştım. Aracımın 10- 15 metre arkasında
Ali Amca, gelen araçlara ikaz işareti yapmaktaydı. Uyarı işareti yapmadığım doğru değildir.
-kaza yapan araç, benim aracımın 60 metre önünde ve orta refüjdeki elektrik direğine çarparak durabilmiş olup, sürücüsü ve yolcusu, hafif şekilde yaralanmışlardır. Yani çok çok fazla süratleri olduğu kesindir.
-Diğer araç, kamyonu sollamadan önce, takip mesafesi kuralına uyuyor olsaydı,
bu kazayı yapmamış olacaktı.
KISACA: Karşı tarafın aşırı süratli olması, takip mesafesini korumaması, benim yaptığım uyarı işaretlerini dikkate almaması, kaza yaparak hafif şekilde yaralanmalarına yol açmıştır.
2-Sayın Mahkeme’ nin verdiği karar, usule de aykırıdır.
-Bilirkişi raporu, tam olarak kazayı açıklayamamaktadır.
Bu durum, duruşma sırasında, Duruşma Hakiminin tarafıma sorduğu sorulardan da anlaşılabilir. Sayın Hakim’in, ısrarla benim aracıma çarpan, karşı tarafın aracından söz etmesi de bunu doğrulamaktadır. Benim kullandığım araca çarpan başka bir araç yoktur.
Diğer araç, aşırı hız nedeniyle yoldan çıkmış, benim duran aracımın yaklaşık atmış metre önünde, orta refüjdeki elektrik direğine çarparak durabilmiş, sonuçta da yolcusu ve sürücüsü, hafif şekilde yaralanmıştır. Yani uçarak (Benim aracıma hiç zarar vermeden), önüme düşmüş gibidirler.
Bilirkişi raporunda ne karşı tarafın süratinden, ne de benim uyarı işaretlerimden söz edilmektedir. Sayın Mahkemece, yeterli bir bilirkişi raporu alınmadan, eksik bilirkişi raporuna göre hüküm kurulmuş olması, usule ve yasaya aykırıdır…
-Bilirkişi raporuna göre, her iki taraf da tali suçlu olarak betimlenmiş olup, tali suçlu olarak, sadece benim cezalandırılmam şeklinde yapılan haksızlık, Yüce Türk Adaletine Güvenen bizler için de bir yıkım oluşturmuştur. İki TALİ suçludan sadece birinin cezalandırılması hak mıdır? Dikkatinizi çekmek isterim ki: Ya iki taraf da suçlu kabul edilmeli, ya da iki taraf da suçsuz bulunulmalıydı! Sayın Mahkememiz haksızlık yapmayıp, adil olmalıydı!
-Sayın Mahkemece, her ne kadar hazırlık soruşturması aşamasında yapılan keşif yeterli görülmüş olup, yeni bir keşfe gerek duyulmamış olsa da; hazırlık soruşturması aşamasındaki keşif tarafıma bildirilmediği için, bu keşifte hem kendim bulunamadım, hem de dinletmek istediğim şahitleri, keşif aşamasında dinletme şansını bulamadım. Hazırlık soruşturması aşamasında keşifte bulunamamam ve şahit dinletemem, savunma hakkımı elimden aldığı için, usul ve yasaya aykırıdır.
İSTEMİM ODUR Kİ!
Yukarıda belirtilen nedenlerle, temyiz isteğimin kabul görerek, usul ve yasaya aykırı karar alan Antalya 1. Asliye ceza Mahkemesi Kararı’ nın BOZULMASI YÖNÜNDE KARAR VERMENİZİ TALEP EDİYORUM…
Şimdi durumum ne olur merak ediyorum..