Tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur
Arkadaşlar tecil hakkım 31.12.2009 tarihinde sona erdi. Ben daha önceden askerlik şubesinden bir kağıt almıştım. Bu kağıtta "21.02.2010 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur" yazıyor ve sevk edileceği tarih diye altta bir tarih var, bu tarihte 21.02.2010.
Bulunduğum yer için celp dönemi Ağustos yazıyor. :alala
Buna göre ne zaman silah altına alınıcam? Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur
Bağlı olduğunuz ilçenin sevk tarihi sadece bu yılın sevklilerini (1990) ilgilendirir. Siz devre kaybı olduğunuz için şubat celbinde sevk edilirsiniz.
Alıntı:
Hulki rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar tecil hakkım 31.12.2009 tarihinde sona erdi. Ben daha önceden askerlik şubesinden bir kağıt almıştım. Bu kağıtta "21.02.2010 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur" yazıyor ve sevk edileceği tarih diye altta bir tarih var, bu tarihte 21.02.2010.
Bulunduğum yer için celp dönemi Ağustos yazıyor. :alala
Buna göre ne zaman silah altına alınıcam? Şimdiden teşekkürler.
En erken şubatta, en geç yıl sonunda silah altına alırsınız, kütüğünüzün olduğu yere göre hangi ay gidiceğiniz değişiklik gösterir, askerlik şubenizi ararsanız kesin bilgi alırsınız:ok
Ayrıca yukarıdaki yorum tam doğru değil,yakınlarımdamda biliyorum, tecili yeni biten 26 yaşındaki arkadaşımda, aynı durumdaydı, geçen yıl şubatta bitiyordu, ama celp dönemi; mayıs alında askere alındı :ok
sayın nikon
Dediğiniz gibi askerlik şubesini aradım, bana ağustosta gideceğim söylendi... Ağustosa kadar bu belirsizliklemi durucam ben şimdi
Bunu şubat ayına aldırma imkanım hiç mi yok acaba
Birde benim oradayken kpss sınavına girme düşüncem var eğer böyle olursa büyük ihtimal acemilikte olacağım sınav eylül sonunda izin alabilirmiyim acaba
Alıntı:
sayın nikon
Dediğiniz gibi askerlik şubesini aradım, bana ağustosta gideceğim söylendi... Ağustosa kadar bu belirsizliklemi durucam ben şimdi
Bunu şubat ayına aldırma imkanım hiç mi yok acaba
Birde benim oradayken kpss sınavına girme düşüncem var eğer böyle olursa büyük ihtimal acemilikte olacağım sınav eylül sonunda izin alabilirmiyim acaba
Şubattamı , eylüldemi gitmek istiyorsunuz ben anlamadım?
Şubat için dilekçe verin, kabul olursa olur, olmazsa olmaz,
Eylül için bir şeyler söylemeden önce, doğum yılınızı, bitirdiğiniz okulu ve ne zaman mezun olduğunuzu yazarsanız yanıtlamaya çalışırım:ok
peki şubat için dilekçe vericem
dogum yılı : 1986
mezuniyet : 2007
okul : bilgisayar programcılığı (yüksekokul)
Alıntı:
peki şubat için dilekçe vericem
KPSS ye giriceksiniz, o zaman ÖSS ye başvurun, başvuru belgesiyle, ağustos a kadar tecil alırsınız, kıytırık bir okul seçin, kazanın, kasım a kadar tecil verirler, o arada kpss ye girersiniz, daha sonra kasımdan sonra okula kayıt yaptırmayıp askere gidersiniz:ok
Bu yöntemden ziyade celp dönemi tercihi diye bişey duydum ama pek anlamadım.
Buna göre sanırım celp dönemi agustos olanlar eylül de ikinci alımları tercih edebiliyor.
Bunu yapamazsam sizin dediğinizi mutlaka uygulayacağım çok teşekkür ederim nikon yardımlarınız için
Yani nikon
şu an benim tecilim bitmiş ve sadece askerliği bekliyor olsam da öss ye gireceğimi bildirdiğim takdirde ağustosa kadar tecil alabilirim öylemi
Bir sorumda bu kpss`ye gireceğim ama direk bu kpss için tecil alamazmıyım durumuma göre...
Alıntı:
Bir sorumda bu kpss`ye gireceğim ama direk bu kpss için tecil alamazmıyım durumuma göre...
Yazdıklarımı anlamadınızmı, başka birine tescil mi ettirmek istiyorsunuz anlayamadım,yapmanız gerekenleri açıkca yazdım, daha fazla yardım istiyorsanız avukatınıza danışınız.
Çok açık ve net şekilde;
Hayır direk kpss için tecil alamazsınız.
teşekkür ederim nikon yardımlarınız için
bir durumda bu celp dönemi tercihi diye bişey yazıyor. Bunun için birşey yapabilirmiyiz
bende
sevk bitiş tarihi :31.12.2009
Muhtemel sevk tarihi :1.1.2010
Yoklama Kaçagı idim ama bir teblig gelmeden ben gidip son yoklamamı oldum . kasım ayında
Ve açıkögretime bu yıl başladım intibak yani DGS ile sınavsız geçiş işletme
Benim 3. sınıfa kadar erteletmem lazım . öss belgesi ile bunu yapabilirmiyim
Alıntı:
snowsoft rumuzlu üyeden alıntı
bende
sevk bitiş tarihi :31.12.2009
Muhtemel sevk tarihi :1.1.2010
Yoklama Kaçagı idim ama bir teblig gelmeden ben gidip son yoklamamı oldum . kasım ayında
Ve açıkögretime bu yıl başladım intibak yani DGS ile sınavsız geçiş işletme
Benim 3. sınıfa kadar erteletmem lazım . öss belgesi ile bunu yapabilirmiyim
Sevk tarihinizden önce Öss belgenizle başvuru yaparsanız kabul oluyordu,celp döneminizi öğrenip bir an önce yapmanızı tavsiye ederim.:ok
Öncelikle nikon,
yardımlarınız için teşekkür ederim.
Öss başvurumu yaptım, yarında şubeye tekrar gidicem. Oradaki memur da öss ye başvurursan kasım`a kadar tecil ederiz dedi. :) Bundan sonrası kpss ye konsantre olup çalışmak. Tekrar teşekkürler :)
Dün üstteki mesajı atmıştım ama bugün şubeyi tekrar aradım. Tecil için hangi belgeleri getireceğimi sormak için. Bu sefer başka bir memur bana dedi ki "Sen şubat ayında askere gitmiyorsunki. Mayıs ayında askere alınma gibi bir durumun olacakmı öğrenmek için mayıs ayının 10-15 i arasında bizi tekrar ara; Eğer öyle bir durum olursa öss belgenle tecil için başvurabilirsin. Olmazda ağustosa kalırsan o zaman kazandı belgenle bize başvurursan tecil edilir." dendi.
Ama askere alınacağım belli olduktan sonra tecil nasıl olacak kafam karıştı doğrusu. Bana doğru bilgi verildimi sizce?