Cevap: Nafaka artırma talebi
EŞİNİZ 1200tl alıyormus.bunun 300 tl'si size geliyormus..canınımı alacaksınız daha adamın.o beyfendi eminimki cocuklarıyla ilgileniyordur,ve onları görüyordur.sizin endişelerinizin sebebini birdaha düşünün bence.(o kişide ev kirası ödüyordur büyük bir ihtimalle,değilmi)
Cevap: Nafaka artırma talebi
Alıntı:
redrozy rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben 9 ay önce boşanmış ve dört erkek evladı olan maddi ve manevi durumu kötü olan mağdur bir anneyim.
9 ay önce eşimden anlaşmalı boşandım ama benim birazda pskolojimin kötü oldugu zaman boşandım, bizi memnun edecek mali bir gelir olarak nafaka benim için 300 tl ve 1 yıl sonra sona erecek çocuklarım için nafaka yoksulluk tedbiri nafakası alıyorum.
Sizden ricam bana eşimin durumu emekli maaşı 1200 tl ve ayrıca eşimle evliyken edindigimiz nakliye aracı ile ek geliri var benim ise ne sağlık güvencem nede evim var kirada çoçuklarımla hayat mücadelesi veriyoruz.
Kısaca çocuklarımın eğitimini devam ettiremedik çocuklarım okumayı çok istiyor ama okutacak maddi gücüm yok böyle okuma imkanını saglama hakkım varmı? çocuklarım iş de bulamadı zor durumdayız.
Benim sizden ricam eşimden yaşamamızı insanca sürdürebilmemiz için ve 23 yıllık eşi olmamın hakkını nafaka artırma talebi ile istiyorum bu konuda beni aydınlatıp, ne yapmam gerektigi, nasıl başvurmam hakkında bilgilendirirseniz size çoook minnettar olurum.
İnanın çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyoruz, hiç bir gelirimiz yok, ne ev, nede araba, ne bankada para, bu şartlarda geçinmeye çalışıyoruz.
Bende rahatsızlığımdan dolayı çalışamıyorum. Sizi fazla sıkmamışımdır inşALLAH beni bilgilendirirseniz şimdiden çok teşekkürlerimi sunarım..
Sn. Üye,
Eşinizin ek geliri olduğunu tanık ve deliller ile ıspatlayarak nafanın artırılması davası açabilirsiniz.
Çocuklarınızın nafakası eğitimleri devam etmediği için 18 yaşından sonra kesilir. Ancak eğitimlerini bir şekilde devam ettirip öğrenci olmalarından bahisle 18 yaşından büyük olanlar kendileri, küçük olanlar için siz dava açabilirsiniz.
Sn. Fuat Pak,
Türkiye şartlarında 300,-TL gelir ile siz kirada 4 çocuğa nasıl bakardınız çok merak ettim?
Ben tek başıma 1 çocuğa gıda ve giyim hariç sadece dersane ve okul harcamaları için aylık 700,-TL harcıyorum. 4 tane yavrulamadığım ve bir işim olduğu için hergün dua ediyorum.
Sizin ya çocuğunuz yok yada nafaka ödediğiniz için kızgınsınız. İnsanları suçlamadan önce kendinizi onların yerine koymayı deneyin bence.
Cevap: Nafaka artırma talebi
BİZİ merkez bankası olarak gören bu hukuk sisteminde ne deseniz haklısınız(unutmayınki bizlerde evlatlarımızı düşünüyor ve onları asla magdur düşürmemek için cabalıyoruz)
Cevap: Nafaka artırma talebi
Alıntı:
fuatpak rumuzlu üyeden alıntı
BİZİ merkez bankası olarak gören bu hukuk sisteminde ne deseniz haklısınız(unutmayınki bizlerde evlatlarımızı düşünüyor ve onları asla magdur düşürmemek için cabalıyoruz)
SİZİ hukuk sistemini beğenmeyen "nafakazede babalar" bölümüne alalım o halde.
Keşke soruma yanıtınız olabilseydi...
Cevap: Nafaka artırma talebi
Merhaba degerli üyeler önce selam ve konuya olumlu yada olusuz cevap verdiginiz için teşekkrler.siz fuatpak bey sizi anlıyorum mutlaka canınz yanmışki bu cevabı verdiniz sizce ...am birde biz hanımlar ve anne konumundan bakarsanız bizler herzaman fedakar olmakla yetindik.çünki canımız parçamız çocuklarımız var.hakeza baba nedir o durum şahışlara göre degişir...gelelim benim anne olarak genç yaşta evlenip 4 erkek evladı vermek gururu mutlugunu hep tatdım yaşadım ama..malisefki baba olarak bu duyguma ne ortak ne destek gördüm yıllarca sonla bitti.ve şuan 3 yılı aşkın süredir 4 evaladımla onlar benm için büyük olsalarda hala gözümde çocuk bizler ezildik ama onlar ezilmesin üzülmesin dedik. Son raddede bu sona ulaştk.netice ile 3 yıldır 300 tl nafaka kiraya gidiyor ya peki başka elektrk.su telefon.giyim.gıda.yol.okul egitimine.vs..için ihtiyaçlarımızı nasıl temin ederiz... Sorarım.?..siz cevap veremezsiniz ama ben cevap veriyorum yaşamaksa yaşıyoruz...peki ya eşim olacak beyfendi şuan itibari ile... 3 yıl oldu evlendi emekli maaşı 1.400.tl artı evli iken edinilen mal olarak 25.000.00 tl lik arabayı satıp bana veaya çocuklarına 5 kuruş vermeden kendine iş kurdu iş için nakliye arabası aldı..evden eve naklyat işi için işçi çalıştırıyor günlük 3 tane işten geliri 1.250.00tl kadar işçi parası yakıt parası vs..kalanı siz hesaplayın..bu günlük aylık hesaba koyarsak geliri ne kadar dır?...ve bu gelir kim harcanıyor bize ve çocuklarıma gelen para sadece...300 tl...bu duruma sizler vijdanen ne dersiniz biz yaşadıgımızı kitaba çevirsek yazsak nereye gider tahmin bile edemezsiniz şuan durumumu sorasanız utanmadan söyleyim alnım açık ama...en az 7.000.00tl ye yakın borçlandık üç tane icralık eve icra gelecek die ordan oraya taşınmaktan ben yoruldum suçlu ve sorumlu kim??...16 yaşından ve 42 yaşıma kadar fedakarlık çalışma ve çabalam içindeyim halende öle ama .ne yazıkki hastalıgım ayaklarımdan rahatsızlıgım beni eve mahkum etti sayılır.peki bize kim yardımcı olacak?...ve yine durmadım sakatda olsam belediyeden kaymakamlıktan belediyeden azda olsa makarna şeker çay vs..yardım alıyoruz.yetiyormu?...yetmiyor çocukları dıaşrdan açık liseye göndermek için çırpınıyorum nereye kadar hayatımıza yön verecek kim? Yada suçlu kim..sahibsiz bizi bıarakan ilgisiz alakasız dayak şiddet ve çocukları oiskolajik rahatsızlıga sürüklyen ..babamı????...kim suçlu yoksa ben anne olarak suçlumuyum...bırakıp terkedip gitmekmiydi...çözüm?...ve...sizce baba olacak beyefendi şimdi bir eli yagda bir eli balda iken bizim sıkıntı içinde 1 tabak makarna ile karın doyurmak yaşamaksa şükürler olsun diyorum.duygu sömürüsüde yapmıyorum sadece tek..tek..gelegi olmayan çocuklarım için tek bir damal yaşım kalsada onlar için aktı.akacak.ama ne çare....:((
sizlere son sözüm adalet hak çocukların hakkı ve benm 23 yıllık gençligim eş olmamın hakkını nasıl sorayım...genöligimi heba etmem sadece çocuklarımız içindi...sizi daha fazla sıkmadan sadece tek taraflı bilginiz olmadan yorum yapmamanız ricam kim olursa olsun..yaşayan bizleriz..yaşamaksa yaşıyoruz.:(
not:nafaka artırım talebi ve evli iken edinilen arabadan hakkımı almak için ne yapmam ve nerey başvurmam için lütfen bilgilerinizi istirham ediyorum...
Cevap: Nafaka artırma talebi
Eşinizle anlaşmalı boşanmanızın sebebi neydi bilemiyorum ama keşke anlaşmalı boşandıktan sonra eşinize tazminat davası açsaydınız. Boşanma davasının kesinleşmesinden itibaren 1 yıllık süre içinde bu tazminat davasını açma hakkınız vardı. Ve yukarıda yazılanları okuduğum kadarı ile bu hakkınızı kullanmadığınız için artık tazminat davası açma hakkınızda yok.
Mal paylaşımı davası konusunda da maalesef geç kalmışsınız. Çünkü mal paylaşımı konusundaki zamanaşımı da 1 yıl.
Ama nafaka artırım talebi ile tabiki dava açabilirsiniz. Bu konuda bir sorun yok.
Ayrıca çocuklarınız reşit olmalarına rağmen hala okuyorlarsa(üniversite), reşit olan çocuğunuz/çocuklarınız babalarına YARDIM NAFAKASI DAVASI açma hakları var. Yani bu davayı reşit olan çocuğunuz açabilir. Siz değil.
Cevap: Nafaka artırma talebi
Ayrıca adli yardım alabilirsiniz.
forumun ilk sayfasını sanırım hiç okumamışsınız. Eğer okumuş olsaydınız hukuki haklarınızın olduğu forumların en üstte olduğunu, yazdığını da görürdünüz.
Görmediğinizi farzedip, size linki ekliyorum. Adli yardım konusundaki link aşağıda.
https://www.hukuki.net/showthread.php...l-yararlanılır
Cevap: Nafaka artırma talebi
sayın degerli üye size ve ilginize vermiş oldugunuz bilgilerinize çok teşekkr ederim evet malisefki çok geç kaldıgımın farkında olmamın üzgünlügü ile yinede size verdiginiz bilgilere teşekkr ederim malum boşanmanın eşiginden 1 yıl sonra ve daha sonralarında maliset dalından kopmuş yaprak misali rüzgar savurdu attı taki canıma tak edinceye kadar malisef konu ile ilgi ve hakkımı arama fırsatını ne manen nede maddi olarak arayamadım çalışmakla geçti vaktim ve boşanmanın ve yaşadıgım sözel bedenen şiddet yaşamamın etkisinden ,geçim derdi ve rahatsızlıgımdan dolayı ilgilenemedim.Şimdilerde ise piskolojik olarak yıkılmasamda artık nereye kadar dayanırım onun derdinde iken ez azından ne yapalirim die bilgi almak istedim ayrıca diger üyeye cevaben yazdım. malum hep sindirildik korkutulduk dışlandık..akıl başa gelincede geç kalmış olduk hep..yinede hayat bu yaşamak asli görevimiz çocuklarım için yaşıyorum.Ayrıca şunu ögrenmek istiyorum çocukların babası şimdi ev aldı ve nakilye kamyonu ve ayrıca şahsi arabası var aldı..onları eşinin üzerine yaptırmadı ise..çocuklarında hakkı oldugunu düşünüyorum yanılıyormuyum?.. eger eşinin üzerine yaptı ise çocuklarım ileride hak talep edebilirlermi.???..bundan sonra geçte olsa gerekli yerlere başvurmak için gidecegim..ilginize teşekkrlerimi bir kez daha sunar iyi geceler dilerim..
Cevap: Nafaka artırma talebi
Eğer eski eşiniz ölecek olursa çocuklarınız tabiki mirasçıdır. Boşanmış olmanız ile çocuklarınızın mirasçılığı çok farklı şeyler. Soybağı olması sebebi ile çocuklarınız hem sizin ölümü hemde babalarının ölümü ile miras hakkına sahiptirler. Eğer 2. eşinin üzerine yapmışsa ölmesi halinde hak talep edemez çocuklarınız mirasçı olarak.
Ayrıca Eski eşinizin 2. eşinin üzerine bu malları yapmasına da güvenmesin. 2. eşi ile de arası bozulabilir. Ve malların üstüne soğuk su içer eski eşiniz sonra. Herkes sizin gibi değil.
Ayrıca okuyan çocuklarınızın YARDIM NAFAKASI talep edeceğini yazmıştım. Umarım es geçmediniz bu konuyu. Sizin için hatta bir araştırma yapıyordum bu konuda. Açık lisede okuyan çocuğa yardım nafakası verilmesi ile ilgili yargıtay kararı araştırıyorum. Sanırım buldum. İyice okuyup ekleyeceğim.
Yardım nafakası davasının açılacağı yer bulunduğunuz il/ilçe'nin AİLE MAHKEMESİDİR.
Ayrıca nafaka artırım davasının açılacağı mahkemede AİLE MAHKEMESİDİR.
Cevap: Nafaka artırma talebi
3.HD Esas: 2005/7842 Karar: 2005/8204 Karar Tarihi: 19.07.2005
Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 25.11.1992 tarih ve 1992/2–548 E. ve 1992/710 K. Sayılı kararı gereğince "Açık öğretim de okuyan çocukta yardım nafakası isteyebilir".
Somut olayda, davalı babanın ekonomik durumunun çok iyi olduğu, davacının kız çocuğu olup, halen eğitimine devam ettiği anlaşılmakla, hakkaniyet esaslarına uygun bir nafakaya hükmedilmesi gerekirken, yanlış gerekçeler ile davanın reddine karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.HD Esas: 2004/5725 Karar: 2004/5712 Karar Tarihi: 27.05.2004
Somut olayda; Davacının Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi (Açık Öğretim) bölümünde öğrenci olduğu mevcut belgelerden anlaşılmaktadır. Çocuğun Yaygın (açık) veya Özgün öğretimde öğrenci olması yardım nafakası istemesine engel hal değildir.
Davacının iş bulduğu ve işle öğrenimi bir arada yürütebileceği de kanıtlanmamıştır. Her ne kadar davacı reşit ve sağlıklı olması sebebiyle çalışabilir konumda ise de, davanın açıldığı gün itibariyle işsiz olduğu sabittir. Günün ekonomik koşulları dikkate alındığında da davacının iş bulma imkânı oldukça güçtür. Ayrıca, okuduğu okulu süresinde bitirebilmesi için eğitim dışında bir işle uğraşmaması da gereklidir. Mevcut şartları gereği davacı çocuğun <yoksulluk içinde> bulunduğunun kabulü zorunludur.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.HD Esas: 2004/5968 Karar: 2004/5883 Karar Tarihi: 01.06.2004
Davacı Vedat'ın Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. Öğrenimde okuduğu anlaşılmaktadır. Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 25.11.1992 tarih ve 1992/2–548–710 s. kararında açık öğretim fakültesinde okunması dahi yardım nafakası istenilmesine engel bir durum olarak kabul edilmemiştir.
O sebeple mahkemece davacının ikinci öğretimde okuyor olması sebebiyle çalışma imkânının bulunduğu gerekçesiyle davanın reddedilmiş olması doğru değildir.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.HD Esas: 2004/9535 Karar: 2004/10483 Karar Tarihi: 05.10.2004
Açık Öğretim Lisesinde halen kayıtlı öğrenci olan reşit çocuk eğitimi devam ettiğine göre (TMK md.364/son, md.328) davalı babasından yardım nafakası isteyebilir. Bunun için öğrencinin süresinde okulunu bitirmesi ya da devamsızlıkta bulunması gibi özel koşullar öngörülerek istemin reddi usul ve kanuna uygun bulunmamıştır.
Ayrıca, çalışabilir yaş, sağlık ve güce sahip olunması, somut olarak iş bulunarak çalışıldığı ve böylece gelir sahibi olunduğu dolayısı ile yoksulluğu da ortadan kaldırdığı anlamına da gelmediğinden bu gerekçeyle de yardım nafakasının reddedilmesi doğru görülmemiştir.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.HD Esas: 2003/13807 Karar: 2003/13688 Karar Tarihi: 18.11.2003
Somut olayda; her ne kadar davacı reşit ve sağlıklı olması, ayrıca okula devam zorunluluğu bulunmaması nedeniyle çalışabilir konumda ise de, davanın açıldığı tarih itibariyle işsiz olup öğrenim sürecide devam etmektedir. Mevcut bir işin varlığına rağmen çalışmadığı da savunulup kanıtlanmış değildir. O halde hiçbir geliri bulunmayan ve öğrenci olan çocuğuna baba yardım etmekte yükümlüdür.
Cevap: Nafaka artırma talebi
:)) inanın çok mutlu oldugumun ifadesini anlatamam neden derseniz malum insanlar ve bakış açılarımız olmasa hep uzak bakıyoruz yardımcı olma yönlendirme noktasında size gerçekten teşkkr edrim.ve çocukların yardım nafakası alma konusunda es geçmeyecegim.:) çocukları yönlerdirecegim oglumun biriside 20 yaşında 10 günlük oldu askere gönderdim Allahım bize bagışlasın kavuştursun inş..oglumda para istiyor askerde yemeklerini yiyemedignden bende dedim oglum babayı ara durumunu anlat iste die ama...malisef çocuklar hep uzak manevi bag kopuk ve hep korktukları çekindikleri için sadece anneye derdini açıyorlar..Ben bulundugum yere asker yardı mı almak için kaymakamlıga müracat etmem gerekmiş en kısa günde onu yapmak için gidecegim..malum bu ayaklarım ve rahatsızlıgım olmasa çokkk şeyler var yapılacak ama ....hayırlısı olsun.sayın degerli kardeşim..konu ile ilgili bilgilendirdiniz. çok memnun oldum...özel şeyler gizlide kalsada yaşananları Sadece Allah biliyor..kimse anlamasada..önemli degil.yaşama gerekliligi unutulmadan yaşamaya devam ediyoruz.Elbet gün dogmadan neler dogar..Bizim içinde dogacak güneşi bekleriz...:)
Cevap: Nafaka artırma talebi
Yukarıdaki yargıtay içtihatlerini reşit olan çocuğunuz YARDIM NAFAKASI DAVASINDA kullanabilir. Çocuğunuz okuduğu için YARDIM NAFAKASI bağlanacaktır.
Yardım nafakası davasını çocuğunuz yarın açtı diyelim. Hakim ise nafaka kararını 3 ay sonra karar verdi diyelim. Dava açılış tarihinden itibaren birikmiş YARDIM NAFAKASI hakkı var.
Cevap: Nafaka artırma talebi
:)
çok teşekkr ederim degerli üye kardeşim.bu bilgileride çocuklara bildirip gerekli işlemi yapmaları için yönlendirecegim.bu yardım nafakası ne kadar alabilrler??? ve benim almış oldugum nafakayı güya düşürmek isterlermiş eşi ile çocukların babası beyfendi böle bir hakları nasıl olur?..ve benim artırma talebime ters tepki yapıpta bütün hakkımı nafakamı keser die biraz kafama takıldı ama nasıl olur bilemem..ve birde mahkemenin vermiş oldugu kararda yazılı degil sanırım ama her yıl enflasyona göre artırması gerekiyordu ama atrırma yapmadı ve ben bu geriye dönük üç yılın farkınıda almak istesem alabilirmiyim?.artırma talebi ücreti yani 300 tl ye nekadar artırma hakkım var isteyebilirim.malum ev kira elktrk su fatura egtm giyim vs...yetmiyor bunları göz önüne alıpta degerlendirebilirmiyiz? sizi yordugumun farkındayım ama inanın çok mutlu oldum çok teşekr ederim vakit ayırıp bilgilrndirdiginz için Allah razı olsun..:)
Cevap: Nafaka artırma talebi
Nafakanızı ne kadar isteyeceğinize ben karar veremem. Ama en az 500 isteyin derim. Siz 500 istersiniz ama hakim 450 bağlar orasını bilemem. Yada 600 istersiniz, 500 bağlar bilemem. Nafaka artırım davasını açtığınız tarihten itibaren geçerli olacaktır yeni nafakanız. Tabi hakim kararda aksini belirten birşey yazdırmazsa. Hukuksal konuları sizin anlamanız zor.
Nafakanın indirilmesini eski eşiniz talep edebilir ama ben indirileceğini hiç sanmıyorum. Hele ki böylesi iş yaparken hiç sanmam. İStediği kadar 2. eşinin üstüne yapsın, kazancını değiştirmez. Kredi kartı filan kullanıyorsa aylık harcaması kredi kartına yansır. Neyse bu konulara kafanızı takmayın. Avukatınız halleder.
Boşanma ilamınızda eğer yıllık artış miktarı yazıyorsa, boşanma ilamınızla beraber icra dairesine başvurup geriye dönük farkları talep edebilirsiniz. Hemde Faizi ile beraber. Ama yine belirtiyorum bu konuda kesinlikle avukat tutmalısınız. Adli yardım linkinde ne yapmanız gerektiği yazıyor. Çalışmadığınız için ve maddi durumunuz olmadığı için bulunduğunuz ildeki barodan ücretsiz olarak avukat talep edebilirsiniz. İlgili linki okuyunuz.
Bunun haricinde yine bir bilgi vereyim. Diyelim ki reşit olan çocuğunuz dershaneye gidiyor. Dershaneye gitmesi YARDIM NAFAKASI alma hakkına yine sahiptir. Bunu az önce yukarıdaki yargıtay içtihatlerini bulduğum sayfada okudum. Bilginiz olsun.
Cevap: Nafaka artırma talebi
Geçmiş olsun. üzüldüm durumunuza.
Nafaka artırırımı talep edebilirsiniz.
Çocuklar şayet hastalanırsa babalarından olan bağkur veya ssk hangisi ise ondan faydalanabilirler.
Kira durumu ise evet zordur. 300 TL ile geçinmek zaten imkansız. Hepside kiraya gidiyor diyorsunuz. o 300 TL zaten anca çocuklar içindir. Biraz az nafaka alıyorsunuz.
Peki sizde baba - anne yokmu onların evinde kalsanız ?
Veya bir işe girip çalışsanız , merak etmeyin o 300 TL siz çalıştınız diye eksileceğini sanmıyorum çünki zaten o çocuklara baktığınız için veriliyordur. Siz çalışsanız bile o nafakayıda kaybedeceğinizi sanmıyorum.
Ortada sanırım ikinci eş olayı var.
Çocuklarda büyük olanı varsa çalışmaya başlayabilirler. Çalıştıktan sonra bulunduğunuz yerden tokiden ev talebinde bulunabilir 100 TL peşin , 100 - 200 TL taksitle ödeyebilirsiniz. Uzun zaman sonra ev sizin oluyor.
Normalde 50 - 100 bin olan daireleri yoksul olanlara ve alt gelir gruplarına daha imkanlı satışını yapıyorlar.
Ona göre şartları var tabi. Alım satım amacı ile almamak , başvuran ailenin oturması
http://www.toki.gov.tr/
Bu esnada çocuklarda çalışırsa kazandıkları ile bulunduğunuz ilin 10-15 sonra gelişebilelecek yerlerinden ucuza 200 metre kare bir arsa alsınlar. Elbet oralarda zamanla imar gelir ve güçleri yeterse kendileri ev yapıp otururlar , yapamazlarsa güçleri 4 daire yapmaya yetmezse o zamanın müteahhitlerine verip 2-3 daire alabilirler.
Kiracılıkta gerçekten zor. Ülkemizde 3,500.000 kiracı var . Bu zamanda zaten tokide olmasa babadan da bir şey yok ise bir insanın 1.000 TL maaşla bile kenara para koyup ev sahibi , daire sahibi olması imkansız.
Şimdinin zaten ağaoğlu gibi firmalarıda onu yapıyor.
Toplasan 130 metreye - 150 metrelik = 20.000 metre karelik arazileri zamanında ilin gelişmesi az olan yerlerden metrekaresi şimdinin parası ile 50 TL sına alıyorlar. Toplamda 20.000 tl gibi şimdinin parasını veriyorlar. Bu şekilde topluyorlar daha sonra arsa stokları artınca ve aradan da 15-20 yıl geçince her tarafta binalar yükselmeye başlayınca bunlarda buralara yüksek binalar dikiyorlar. Şimdinin parası ile o arsaların metrekaresi olmuş 2.500 TL . Niye insanlar çoğaldı nüfus arttı. Her şehirde bu hızla artmaz ama bazı şehirlerde bellidir artış miktarları.
Zamanında bizim babada almış arsa onun üstüne biz ev yaptık , sonra bizlerde gelişmekte olan yerlerden arazi , arsa aldık. 15-20 sene sonra elbet oralarada imar gelir değerlenir bizim çocuklarımız gider oralara ev yaparlar , güçleri yetmezse kat karşılığı müteahhite verirler. Müteahhitler şimdi o yerlere imar olsa bile kat karşılığı bina yapmazlar ama 15-20 sene sonra yaparlar. Çünki satılır bilirler.
Yoksa diğer şartlarda aylık 1.000 TL ile hem şehirde yaşayıp kiracı olup ev sahibi olmak çok zor. Babadan - anadanda bir şey yok ise tokide yoksullara , alt gelir grubuna ev yapmaya devam etmez ise hep kiracı olarak kalırlar.
Babalarıda pislik yapmasın artık tamam sizden ayrılmış olabilir ayrı eş tutmuş olabilir siz onu o sizi defterden silmiş olabilir ama en azından çocukları düşünsün o geleceğe yönelik 10-15 sene içinde gelişmeye müsait bir yerden arsa alsın ve çocuklarada versin derim.
Çocuklar erkek ise onlarda ileride evlenecekler , ev lazım.Bir süre kirada oturup daha sonra oraya ev yaparlar.
Baktılar hiç bir şey olmazsa köye geri dönüp oralardan ucuza tarlalar alıp kerpiçten ev yapıp odalar yapıp oturmak lazım. Çiftçilik , hayvancılık yapmak lazım.
Konuyu biraz dağıttım . durumunuza gerçekten üzüldüm. Siz dediğim gibi nafaka artırımı talebinde bulunun derim.