KİRA SÖZLEŞMESİ OLMAYINCA KİRACININ HAKLARI YOK MU?
Kıymetli forum ÜYELERİ,
Bana yardımcı olabilirmisiniz?
2 yıl önce bir daire kiraladım. Ev sahibi ve bir aracı ile sıkı pazarlıktan sonra dairenin anahtarını aracı (ev sahibinin samimi dostu) dan anhtarı aldım.Anlaşmamız şunlardı:
1) kiracı olarak ben dairede 5 yıldan aşağı kalamam dedim.Aracı olan ve daire sahibi 'sana 10' yıl yeter mi dediler. Kabul.
2) Kira bedeli girilen tarihte 80 dolar kaç TL ise bir yıl (130 milyon TL)
ödenecek.Diğer yıllarda da artış ayında 80 doların karşılığı kaç TL ise bir yıl öyle ödenecek.Yıllar böyle devam edecekti.Yani dolar olduğu için dolar üzerinden artışta yoktu.Ben iyi niyetim(batsın) le yinede dolar düştüğü için kira bedeli olarak 160YTL ödüyorum.Halbuki 105 YTL ödemem gerekirdi.
Ve.........
28 Eylül 2005 tarihinde acı haber
Aracı olan şahsın eşinden Noter tasdikli İHTARNAME;
9 eylül de ben daireyi satın aldım benim ihtiyacım var.ÇIKINIZ....( ihticı bildiğim kadarıyla var. Başka yerde kirada duruyor.)
Öyle bir ters zaman ki site ile ilgili bana düşen harcamaları (yakacak parası ,temizlik giderleri vs.) site yönetimi gereği yapmıştım.Evde iki tane yatar hasta, müsait daire bulma mevsimi değil.Şaşırdım kaldım.BU GİBİ İNSANLARA GÜVENMEKLE HATA MI YAPTIM.Malesef resmi anlaşmamız yok.Çünkü buralarda kolay kolay anlaşma yapılmaz.Ağustos ayına kadar da şartlardan dolayı çıkma ihtimalim çok zor.Hiç zaman tanımıyorlar.Hayatımda hiç mahkemeye gitmedim. Dava açarlarsa bana Yüce Mahkeme Heyeti yeterli zamanı tanırmı?Ne yapmalıyım. Saygılarımla.......NİKSAR-TOKAT