- 

4 Kişi Tarafından Öldüresiye Darp Edildim 
		Merhaba arkadaşlar ben 07/12/2009 tarihinde kız arkadaşımın agabeyleri ve arkadaşları tarafından kız arkdaşımla konuşurken bi anda üzerime araba sürdüler ve ben kaçmaya başladım biri beni yakaladı ve yere düştüm ondan sonra 4 ü birden bana tekme atmaya başladı neden kardeşleri ile evlenmek istiyordum annesi ve babası beni tanırken agabeyleri kardeşlerini yalnızca kendi istedikleri ile evlendireceklerini söylediler bende uzun zamandır görüşemediğim için sabah işe giderken konuşma fırsatı buldum ve tam konuşurken abileri geldi ve bana saldırdı şu anda elmacık kemiğimden ve cenemden amelliyat oldum platin takıldı şikayetci oldum 1.sulh cezaya sevk edildi ben bu kişilerin ceza almasını nasıl sağlaya bilirim ve aldıgım darp dan dolayı sol gözümde kalıcı olarak görme kaybı yaşıyorum bu nedenlede bu kişilere tazminat davası acabilirmiyim ..... yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden cok teşekkürler.... 

- 

Cevap: 4 Kişi Tarafından Öldüresiye Darp Edildim 

Alıntı: 

oguzhanyılmaz rumuzlu üyeden alıntı

Merhaba arkadaşlar ben 07/12/2009 tarihinde kız arkadaşımın agabeyleri ve arkadaşları tarafından kız arkdaşımla konuşurken bi anda üzerime araba sürdüler ve ben kaçmaya başladım biri beni yakaladı ve yere düştüm ondan sonra 4 ü birden bana tekme atmaya başladı neden kardeşleri ile evlenmek istiyordum annesi ve babası beni tanırken agabeyleri kardeşlerini yalnızca kendi istedikleri ile evlendireceklerini söylediler bende uzun zamandır görüşemediğim için sabah işe giderken konuşma fırsatı buldum ve tam konuşurken abileri geldi ve bana saldırdı şu anda elmacık kemiğimden ve cenemden amelliyat oldum platin takıldı şikayetci oldum 1.sulh cezaya sevk edildi ben bu kişilerin ceza almasını nasıl sağlaya bilirim ve aldıgım darp dan dolayı sol gözümde kalıcı olarak görme kaybı yaşıyorum bu nedenlede bu kişilere tazminat davası acabilirmiyim ..... yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden cok teşekkürler.... 

Evet açabilirsiniz, doktor raporu vardır elinizde ameliyata ve görme bozukluğuna dair. Mahkemeye sunun. İyi bir tazminat da alacağınızı düşünüyorum.

- 

Sulh Ceza'dan tutuklama kararı çıktı mı? 

- 

sayın Av.İlknur Sezgin Temel henüz mahkemem olmadı acil olarak gittiğim hastanenin tuttugu rapora göre bunlar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı olaydan 3 gün sonra kontrol amacıyla gittiğimde hastaneye kırıklar tespit edildi ve amelliyat edildim şuan mahkeme olmadı ben yeniden savcılığıa suc duyurusunda bulunucagım 

- 

Sulh Ceza'ya sevk edildiklerini yazmıştınız da o yüzden tutuklama çıktı mı diye sordum. Zaten yargılamaları Sulh Ceza'da olmayacak. İlk aşamada dosyaya kırıklara yönelik bir rapor girmediyse koğuşturmayı yapan savcıya giderek son raporlarınızı ibraz edin. İddianameye dahil edebilir. 

- 

Raporları savcıya götürdüm ancak 1,sulh ceza mahkemesinde mahkemeye cıktıgımda bunları hakime belirtmemi söyledi şu anda bu kişiler serbest elini kolunu sallayarak geziyor (mahkeme mayıs yada haziranda olcakmış ) adlit tıp doktoru 1,dereceden basit yaralama olrak rapor verdi kırıklar sonradan tespit edildi şu anda bu kişiler için yapılabilcek bir işlem var mı tutuklu olmalarını sağlaya bilcegim bir işlem 

- 

Çok geçmiş olsun...Kendim yaşamış gibi oldum.Burada benden çok iyi bilen Avukatlar var.Fakat benimde iyi bir tazminat alacağınız yönünde kanaatim kesin. 

- 

teşekkürler hasanfecri tazminattan cok ceza almalarını istiyorum ama inş alırlar 

- 

Bildiğim kadarı ile Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kararı verilir ise denetimli olarak serbest kalınsa bile 5 yıl gözetim halinde oluyorlar.5 yıl içinde herhangi bir suç işlenmez ise dava düşer.Tabiki HAGB için gerekli şartlar mevcut ise.... 

- 

- 

Alıntı: 

oguzhanyılmaz rumuzlu üyeden alıntı

HAGB nedir? 

HAGB ; Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması demektir.

Konuya gelince; Kat'i rapor (kesin doktor raporu) ne kadar iş görmezlik verdi? Raporda yazanları buraya yazarsanız daha sağlıklı bilgiler alabilirsiniz?

- 

Merhabalar,

Öncelikle çok geçmiş olsun. Hukukçu üyeler daha iyi açıklayabilir, ben yine de bildiğimin kadarını yazayım. HAGB = Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılması anlamına gelmektedir. Mahkeme sanıkların sabıka durumlarını vs yi göz önünde bulundurarak eğer 2 yıldan daha az bir hapis cezası alırlar ise, bu hükmünü açıklamıyor, 5 yıl denetim altında tutuyor ve o 5 yıl içersinde başkaca bir suç işlemezler ise cezaları düşüyor, sabıkalarına filan işlemiyor. Ancak, burada önemli bir durum var ki o da, mahkeme bu kararı verebilmesi için mağdurun rızasını aramak zorundadır, yani sizin rızanızı arayacaktır, verdikleri zararın temin edilebilmesi gerekiyor, örneğin birisi sizin arabanıza zarar vermiştir, ama bunu para ile öder ver eğer hapis cezası almış ise bu suçtan dolayı HAGB ye tabi tutabilir, çünkü sizin zararınız para ile temin edilmiştir. Ancak sizin de anlattığınız üzere, gözünüzde kalıcı görme kaybı olduğu için zararınızın temini mümkün değil gözüküyor. Bu nedenle hakim HAGB ye tabi tutabilmesi için sizin rızanıza danışmak zorundadır. Bildiklerim bu yönde, eğer yanılıyor isem, konuya hakim olan avukat arkadaşlarımız aydınlatıcı bilgi verebilirler.
 Tekrardan geçmiş olsun diyorum.

- 

- 

Lütfen yardımcı olun..... 

- 

Yüzünüzde kalıcı izden ve kemiğinizin kırıldığından bahsetmiştiniz. Bunlar Asliye Ceza Mahkemelerinin konusu. Nasıl Sulh Ceza'da yargılanıyorsunuz tam anlayamadım ?

Zarar giderilmediği ve şikayetinizin devam etmesi durumunda da HAGB almazlar. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması yani.. Belirttiğiniz şekilde ise tecilsiz ceza almaları gerekir diye düşünüyorum

- 

ben olayı size baştan anlatıyım bu dört kişi beni darp etti ve bunun üzerine ben hastaneye gönderildim karakol tarafından hastanede yaklaşık 20 saat kaldım ama yüzüme bilincli olarak (şahıslar doktorlara para yedirmiş hatır gönül işi yapmışlar benim üzerimden )her hangi bir mudahele yapılmadı kırıklar ve ezilmeler tespit edilmedi 3 gün sonra aynı hastanenin polikliniğine  kontrol için gittiğimde K.B.B doktoru tarfındna kırıklar tespit edildi ve plastik cerrahi doktoru beni amelliyat etti.acil olarak gittğim hastanenin acil servisinde kırıklar ve ezilmelerle ilgili bir mudahele ve bunlar hakkında bir belirtici bir işlem yapılmadı bu nednelede adli tıp doktoruda hastane raporlarım doğrultusunda beni rutin bir muayene etti ve 1,dereceden basit yaralama olarak rapor tutttu bu kırıklar ve ezilmeler dava acıldıktan 1 gün sonra tespit edildi (dava 1,sulh ceza mahkemesinde acıldı) ve olay ayın 7/12/2009 da oldu 23/12/2009 da amelliyat edilebildim savcılıga yeniden suc duyurusunda bulundum bu kişiler hakkında ancak ben bu kişilerim tutuklanmasını istiyorum 1,sulh ceza mahkeme kalemine gittim bu gün davam 04/05/2010 da 1,sulh ceza mahkemesinde görülcekmiş ve hakim ordan beni verdiğim dilekceyi dikkate alıp yeniden adli tıpa sevk etcekmiş.ben bu kişilerin derhal yargılanmasını istiyorum bu konuda ne yapmalyım ve ne ceza alırlar yüzüme titanyum plak konuldu ve kafatasımda 5 bölgeye dolgu yapıldı ezilmelerden kaynaklanan cöküklüklerden dolayı şu anda cenemi acmakta ve konuşmakta zorlanıyorum fizik tedavi ile cenemi acmaya calışcam ancak sonuc vermezse ikinci bir amelliyat olmam gerekiyormuş artı gözümmde cift görme olayı oluştu zamanla düzelmesi bekleniyor ama bu oranda % 50 derecesinde kısacası bu olaylar cercevesinde ben bu kişiler hakkında derhal yargılanmaları için ne yapmalıyım bilgi verirseniz cok sevinirim ... 

- 

- 

Bahsettiğiniz yaralanmanız çok ağır bir nitelikte. Sulh ceza mahkemesinde yargılanmanız garip geldi gerçekten. Belki ilerki aşamada görevsizlik ile dosyanız asliye ceza mahkemesine gönderilebilir.

Tecilsiz cezadan kastım direk hapis. Herhangi bir erteleme olmadan yani.

- 

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ben bu olaylar doğrultusunda bunlara kesinlikle ceza aldırabilirim değil mi? bunlar ifadelerinde kardeşimizi kaçırmaya kalkıştı telefonunu calmaya kalkıştı ve kardeşimizi rahatsız ediyor diyerek ifade vermişler ama bunlar asılsız tabiki yani bu tür yada benzerini ispatlıcak yada olmasını sağlıyacak hiç bir neden yok ve ikinci kez suc duyurusunda bulundum ikinci kez dosya acılır mı yoksa dilekcem davam var diye askıya mı alınır... 

- 

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ben bu olaylar doğrultusunda bunlara kesinlikle ceza aldırabilirim değil mi? bunlar ifadelerinde kardeşimizi kaçırmaya kalkıştı telefonunu calmaya kalkıştı ve kardeşimizi rahatsız ediyor diyerek ifade vermişler ama bunlar asılsız tabiki yani bu tür yada benzerini ispatlıcak yada olmasını sağlıyacak hiç bir neden yok ve ikinci kez suc duyurusunda bulundum ikinci kez dosya acılır mı yoksa dilekcem davam var diye askıya mı alınır... 

- 

barodan avukat talebinde nasıl bulunabilrim 

- 

barodan Avukat talebinde nasıl bulunabilrim 

- 

Baroyu telefonla arayıp bilgi alabilirsiniz.