-
6. Duruşmada boşanma davası reddedildi
davayı açan benim ve 1 yıldır devam eden dava geçen hafta içinde sona erdi.istanbul 2.aile mahkemesinde 6. duruşma yapıldı ve de ara kararla Dava nın reddedildiğine karar verildi. daha öncede; davalı tararafa da boşanma tarihinden itibaren tedbir nafakası bağlanmıştı. maddi gelirim olmadığı için hiçbir nafakayı veremedim. mahkeme gelir durumumu araştırdı ve sonuçta birşey bulunamadı. evliliğin başlangıcından beri herhangi bir gelirim sözkonusu olmadı. belediye yardımıyla ve de davalının ailesinin yardımıyla geçindik.
kendisiyle hiçbir şekilde birleşme durumu sözkonusu değildir. ben bu reddedilme sonucunda davayı temziye gitmeye karar verdim. sanırım bu hafta çıkacak olan gerekçeli karardan sonra da bir Dilekçeyle temyize başvuracağım. hiçbir gelirim sözkonusu değildir. Çocuk yoktur. 1 yıllık bir evlilik süreci olmuştur. kendisyle ayrı yaşıyorum 1 yıldan beridir.
davalı da benim gelirim olmadığını bilmesine rağmen, inatlaşma uğruna, "Nafakamı ödersen seni boşarım gibi" sözlerle bana haber gönderiyor?
hakimin gerekçeli karar da beni ne bekleyebilir ?
mahkemenin uzaması beni sonsuz derecede rahatsız ediyor, temyize gidersem sonuçlanma ne zaman olur?
kendim zaten böbrek hastasıyım, böyle bir durumda çalışmam söz konusu da değildir?
temyiz de reddedilirse nasıl bir süreç izlemeliyim?
davalının dediği gibi ona nafaka ödenmesi durumu sözkonusu olsa değişen birşey olur mu?
maddi durumumum yetersiz oluşundan dolayı tam teşekküllü bir dilekçe yazmam için bana nasıl bir yol gösterirsiniz? (hangi hususlara dikkat etmeliyim)
davalı mahkemede ailesinin yanında kaldığını ifade etmiştir ancak bu yalan beyanda bulunmuştur, bunun ispatı durumunda ne olabilir?
davalı mahkemede , nafakamı ödemediği için boşanmak istemiyorum demiştir?
bana bir yol gösterirsiniz çok sevinirim!
boşanma davası tamamen reddedilirse nasıl bir süreç işler!!
-
Cevap: 6.duruşmada dava reddedildi
Bence,
kararı temyiz etmeyin. Bırakın kesinleşsin.
-
Bende Av. İlknur hanımla aynı düşüncedeyim. Dosyanızın içeriğini bilemeyiz ama eğer davanızı hakim red etmişse, davanın reddinin kesinleşmesinden itibaren 3 yıllık fiili ayrılıktan sonra, bu sebeple yani 3 yıllık fiili ayrılık sebebi ile boşanma davası açma hakkınız doğacak.
Eğer temyiz ederseniz,dava kararı kesinleşmediği için 3 yıllık fiili ayrılık süreci yargıtaydan onanıp döndüğünde başlayacaktır. Yargıtaydan dosyanız aşağı-yukarı 1,5 yıl sonra gelir,ortalama olarak yani. Ve 3 yıllık fiili ayrılık yargıtaydan onanıp geldiğinde başlayacak haberiniz olsun.
Hakimin red ettiği dava dosyasını bilemiyoruz tabi. Belki yargıtay bozar. Ama bu çok da gerçekçi olmayabilir. Hakim davanızı red etmişse demek ki boşanma gerekçelerinizi ispat edememişsiniz ki hakim red etmiş.
Bu sebeple Av. İlknur hanım'a katılıyorum. Bırakın kesinleşsin. 3 yıllık fiili ayrılık başlasın bir an evvel.
Ayrıca börek rahatsızlığınızın olduğunu yazmışsınız. Geçmiş olsun. Umarım çok kronik bir durum değildir. Acil şifalar.
-
Alıntı:
davalı tararafa da boşanma tarihinden itibaren tedbir nafakası bağlanmıştı. maddi gelirim olmadığı için hiçbir nafakayı veremedim.
Bırakın kesinleşsin. :)
-
çok teşekkür ederim cevaplarınız için!
Davalı taraf güya bana nafakayı öde , boşanayım diyor? ödenmesi durumsa boşanmanın gerçekleşmesi sözkonusu olur mu, sonuçta dava reddedildi?
ayrıca , hakim bana tedbir nafakası koymuştu son karar duruşmasında karar kesinleşinceye kadar da yine nafaka koydu, ödeyemediğim için bir cezai durum sözkonusu olabilir mi dava sonlanınca?
ayrıca daha öncede belirtmekte fayda var;
darp olayı olmuştu ve sulh cezada yargılandım , mahkumiyet kararı verilmişti ve ceza ertelenmişti, bunlarında etkisi olmuş mudur?
(daha önce de 1 dava daha açmıştım sonra ondan vazgeçmiştim. 3 ay sonra yeniden bu 2.davayı açmıştım)
---
-
Alıntı:
silahtaroglu rumuzlu üyeden alıntı
çok teşekkür ederim cevaplarınız için!
Davalı taraf güya bana nafakayı öde , boşanayım diyor? ödenmesi durumsa boşanmanın gerçekleşmesi sözkonusu olur mu, sonuçta dava reddedildi?
ayrıca , hakim bana tedbir nafakası koymuştu son karar duruşmasında karar kesinleşinceye kadar da yine nafaka koydu, ödeyemediğim için bir cezai durum sözkonusu olabilir mi dava sonlanınca?
ayrıca daha öncede belirtmekte fayda var;
darp olayı olmuştu ve sulh cezada yargılandım , mahkumiyet kararı verilmişti ve ceza ertelenmişti, bunlarında etkisi olmuş mudur?
(daha önce de 1 dava daha açmıştım sonra ondan vazgeçmiştim. 3 ay sonra yeniden bu 2.davayı açmıştım)
---
sorularım anlaşılmadı mı acaba , cevap alabilmem mümkün müdür??
-
gerekçeli karar'a göre ;
davacının kardeşi tanığın beyanının soyut ve inandırıcılıktan uzak olduğu, Ceza mahkemesinin dosyasında belirlendiği üzere davacının davalıya şiddet uyguladığı, davalıya atfı kabil bir kusurun kanıtlanamadığı, davacının 1.aile mahkemesinde açmış olduğu ve aynı nedenlerli ileri sürdüğü davasından da kısa bir süre önce feragat ettiği, feragat tarihi 15/09/2008 tarihinden dava tarihi 11/11/2008 tarihine kadar yeni bir dava açılmasını gerektirecek ve evlilik birliğinin çekilmez hale geldiğini kanıtlayacak nedenlerin bulunmamasına göre davanın reddine karar verilmesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır.
Hüküm : Davanın REDDİNE;
2- Davalı için uygulanmakta olan aylık 300-TL tedbir nafakasının karar kesinleşinceye kadar devamına
...
Sonuç bu; ben boşanmakta kararlıyım, acaba bu karara göre TEMYİZ'e gitmem doğru olur mu, yoksa 3 Yıllık Fiili Ayrılıkla boşanmam daha mı doğru olur??
-
Size daha önce temyiz etmeyin kesinleşsin demiştim.
Av. İlknur hanımda bırakın kesinleşsin dedi.
Eğer temyiz ederseniz karar kesinleşmemiş olacak ne nafaka kararı devam edecek ve nafaka ödeme yükümlülüğünüz devam edecek. En az 1,5 yıl daha nafaka ödemek zorunda kalırsınız.
""2- Davalı için uygulanmakta olan aylık 300-TL tedbir nafakasının karar kesinleşinceye kadar devamına ""
Tabi siz değil de eşiniz temyiz ederse yine karar kesinleşmemiş olur. Yine nafaka ödemek zorunda kalırsınız.
Siz yine de temyiz edicem diyorsanız siz bilirsiniz. Nafaka ödemeye devam edersiniz. Hiç ödeyememiştiniz şimdiye kadar. Birikmeye devam eder. Faizleri de katlanır durur. Karar sizin, sonuçlarına katlanmak da sizin.
-
Sorularınız anlaşıldığı gibi bir de şu anda sorduğunuz soruya pratik yanıt verilmiş durumda. Kararı temyiz ederseniz bozulma ihtimali çok düşük. Yargıtay'a gidiş geliş, temyiz inceleme süresi ile ortalama 1-1,5 yıl dersek, zaten bir o kadar daha bekleyip, kararın kesinleşmesinden itibaren 3 yıl sonra dava açarak boşanmanız daha akılcıdır.
-
Ayrıca şunu söylemek isterim.
Eşiniz sürekli nafakamı öde boşanayım derken şunu düşünmüş anladığım kadarıyla. Boşanıp, başka bir adamı bulup evlenene kadar bu adama kendimi baktırayım.Kendimi garanti altına alayım dedi sanırım. Başkası ile evlenene kadar kendisini garanti almak derdinde gibi geldi bana.
Eşiniz 25 yaşında demiştiniz geçenlerde. Bakın size çok basit bir hesaplama yapıcam. Eğer siz temyiz etmezseniz bu kararı, 3 yıl fiili ayrı kalacaksınız. Hemde hiç nafaka ödemeden. O zaman eşinizin yaşı 28 olacak. Sonra yine boşanma davası açacaksınız. En az 1 yılda bu dava sürer. Olacak yaşı 29. sonra da temyiz edilir. En az 1,5 senede döner. Eşinin yaşı olur 30,5.
Şimdi size soruyorum. İki de bir nafakamı öde boşanayım diyen bu kadın bunu düşünmüyor mu sanıyorsunuz?
-
Cevap: 6. Duruşmada boşanma davası reddedildi
Eşiniz 30,5 hadi 31 diyelim düz hesap. 31 yaşında boşandıktan sonra evlenmek zorunda kalacak.
31 yaşından sonra birini bulacak, evlenecek, çocuk sahibi olacak. Ohooooo, çok uzun zaman.
20'li yaşları heba etmeyi göze alacağını hiç sanmıyorum. Nafakamı öde boşanayım lafından ben bunu anlıyorum. Birini bulsun, nafakasız bile boşanır.
-
son sorularıma geliyorum;
- şimdi tamam ben temyiz etmezsem, filli ayrılık süresini beklesem 3 yıl sonunda tek celsede (fiili ayrılıktan dolayı) boşanma mümkün olmayacak mı ????
(Siz dediniz ya ; yok 3 yıl sonra filli ayrılıktan sonra açtığınız dava da 1 yıl sürer dediniz kafamı karıştırdınız ? )
- Ayrıca Fiili ayrılık için adres vs gibi alanlarda herhangi bir girişimde bulunmak gerekiyor mu?
(zaten benim adresim ayrıdır karşı tarafla 1 yıldır)
-
3 yıllık fiili ayrılık sebebi ile açılan boşanma davası tek celsede boşanma ile sonuçlanmayacaktır. Tam olarak 1 yıl sürer diye kesin çizgi çizmeyeyim. Ama tek celse de de bitmez.
Tekrar karşılıklı olarak taraflardan şahit istenecek. Kusurlu tarafın kimde olduğunun belirlenmesi gerekecek.
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
3 yıllık fiili ayrılık sebebi ile açılan boşanma davası tek celsede boşanma ile sonuçlanmayacaktır. Tam olarak 1 yıl sürer diye kesin çizgi çizmeyeyim. Ama tek celse de de bitmez.
Tekrar karşılıklı olarak taraflardan şahit istenecek. Kusurlu tarafın kimde olduğunun belirlenmesi gerekecek.
şöyle bir şey duymuştum;
3 yıllık süreçten sonra; davacı 3 yıllık süreçte ayrı sürede başka bir yerde ikamet ettiğini bildirdikten sonra boşanılabiliniyormuş diye?
- sanırım bu anlamda tebdir nafakalarını da ödemek o zamanki duruşmada davacı için avantaj sağlıyormuş, ne dersiniz??
-
Hiç böyle birşey duymadım.
-
merhabalar; gerekçeli kararı aldım ve tarafıma tebliğ edildi ve bende Temyizden vazgeçmeyi düşünüyorum. şu anda davalının temyize gidip gitmeyeceğini bekleme durumundayım( nafaka uzatmak için böyle olabileceğini duydum). bu hafta itibariyle benim temyiz etme sürem doluyor.
- kararın kesinleşmesi için mahkemeye kararı kesinleştirmek istiyorum mu demem gerekli? başvurmak durumunda mıyım ?
- davalı'nın daha uzun süre nafaka almak adına ve de davayı uzatmak adına temyiz gitme ihtimalini varsayarsak benim bu aşamada ne yaapmam gerekir?
karşı tarafa tebliğ edildikten sonrada onun için de 15 günlük bir süre daha mı başlıyor?
- yani benim karşı tarafı kollayarak; eğer davayı temyiz etmezse hemen kararı kesinleştirmem mi gerekir?
benim davamı; buradan takip eden sayın avukatlar ve de hukukseverler konuyla alakalı bilgiler var, yardımlarınızı rica ediyorum!!
-
Tek celsede boşanmanın bir yolu yok mudur? Hakim hangi gerekçelerle hemen boşanma kararı verir? Yani kısaca en hızlı nasıl boşanılır (anlaşmalı boşanma dışında)?
-
merhaba ; davamın reddinden sonra bu hafta itibariyle kesinleşmiş karar yazılacak.
Davacı olan bendim bu davada.
Şimdi eşim bana bu davanın kesinleşmesinden sonra anlaşmalı olarak boşanalım diyor.
Şimdi ; KArşılıklı olarak anlaşmalı bir şekilde boşanmak için benim ne yapmam gerekir? bir sözleşmemi yapmak gerekir, mahkemede sorunsuz bir şekilde boşanmak için ??
yardımcı olursanız sevinirim!
-
Alıntı:
3. yıl sonuda açılacak davada kusur oranı aranmaz sayın denizblk.önceki kesinleşen mahkeme kararına göre belirlenir. taraflar bu tarihten itibaren bir araya gelmemişlerse en fazla 2 celsede sonuçlanır.kararı ben ce de temyiz etmeyin.çün kü yargıtaya giden temyizlerin geri dönüş süresi en iyimser rakamla 1.5 yıl.olumsun bir sonuç aldığınız zaman yine 3 yllık süreyi beklemek zorunda kalacaksınız.davanızı hangi sebepten dolayı açmıştınız bunu açarmısınız.
-
Alıntı:
merhaba ; davamın reddinden sonra bu hafta itibariyle kesinleşmiş karar yazılacak.
Davacı olan bendim bu davada.
Şimdi eşim bana bu davanın kesinleşmesinden sonra anlaşmalı olarak boşanalım diyor.
Şimdi ; KArşılıklı olarak anlaşmalı bir şekilde boşanmak için benim ne yapmam gerekir? bir sözleşmemi yapmak gerekir, mahkemede sorunsuz bir şekilde boşanmak için ??
yardımcı olursanız sevinirim!
sayın sialhtaroğlu bunu kendi başınıza yapmanız çok zor.bir avukat arkadaştan yardım almanız gerekir.şayet karşı taraf anlaşmalı boşanmayı kabul etmişse ve avukatı varsa ondan da yardım alabilirsiniz.
-
Alıntı:
harun37 rumuzlu üyeden alıntı
3. yıl sonuda açılacak davada kusur oranı aranmaz sayın denizblk.önceki kesinleşen mahkeme kararına göre belirlenir. taraflar bu tarihten itibaren bir araya gelmemişlerse en fazla 2 celsede sonuçlanır.kararı ben ce de temyiz etmeyin.çün kü yargıtaya giden temyizlerin geri dönüş süresi en iyimser rakamla 1.5 yıl.olumsun bir sonuç aldığınız zaman yine 3 yllık süreyi beklemek zorunda kalacaksınız.davanızı hangi sebepten dolayı açmıştınız bunu açarmısınız.
şiddetli geçimsizlik olarak açmıştık geçmiş davayı. şimdi bu hafta itibariyle reddedilen davam kesinleşmiş kararı yazılıyor. Davalı taraf bana şimdi anlaşmalı boşanalım diye tutturdu. ben onca zaman uğraştım olmadı. diyorum ki anlaşmalı boşanmanın prosedürü nedir, nasıl rahat bir şekilde boşanabiliriz. karşılıklı bir sözleşme yapmaktan falan bahsediliyor!
-
Alıntı:
şiddetli geçimsizlik olarak açmıştık geçmiş davayı. şimdi bu hafta itibariyle reddedilen davam kesinleşmiş kararı yazılıyor. Davalı taraf bana şimdi anlaşmalı boşanalım diye tutturdu. ben onca zaman uğraştım olmadı. diyorum ki anlaşmalı boşanmanın prosedürü nedir, nasıl rahat bir şekilde boşanabiliriz. karşılıklı bir sözleşme yapmaktan falan bahsediliyor!
avukat tutmadınız mı.Anşlaşmalı boşanmalarda nafaka ,varsa çocuk ve mal paylaşımı açıkca belirtilmelidir.ama tekrar söylüyorum bir avukat olmadan sizin bunu yapmanız çok zor.
-
hayır. çocuk yok, mal varlığı yok. ben iki kez dava açtım. birincinden feragat ettim ikincisi de reddedildi. şimdi karşı taraf dava reddinden sonra ben boşanmak istiyorum dedi. yani kadın tarafı boşanmak istiyorum dedi, anlaşmalı şekilde. o yüzden daha kolay olmaz mı , illa avukat mı tutmam gerekli ???
-
Eşime açtığım boşama davası reddedildi. Şimdi kendisi anlaşmalı boşanmayla ayrılalım diyor. Mahkeme reddedilen davada bana tedbir nafakası koymuştu.
Şimdi biz anlaşmalı boşanma protokolü hazırlayıp ( kimse birbirinden bir şey istememekte, ortada çocukta yoktur, mal varlığı paylaşımı sözkonusu değildir) mahkemeye gitsek, benim tedbir nafakasını maddi yetersizliğim yüzünden ödeyemediğim için acaba bir sorun çıkar mı mahkemede ?
Hakim Boşamaya karar verir mi ?
Eşim bana tedbir nafakamı isterim diyor ama anlaşmalı boşanmak istiyorum diyor! Ne yapmalıyım , yardımcı olursanız sevinirim!
-
Alıntı:
Eşime açtığım boşama davası reddedildi. Şimdi kendisi anlaşmalı boşanmayla ayrılalım diyor. Mahkeme reddedilen davada bana tedbir nafakası koymuştu.
Şimdi biz anlaşmalı boşanma protokolü hazırlayıp ( kimse birbirinden bir şey istememekte, ortada çocukta yoktur, mal varlığı paylaşımı sözkonusu değildir) mahkemeye gitsek, benim tedbir nafakasını maddi yetersizliğim yüzünden ödeyemediğim için acaba bir sorun çıkar mı mahkemede ?
Hakim Boşamaya karar verir mi ?
Eşim bana tedbir nafakamı isterim diyor ama anlaşmalı boşanmak istiyorum diyor! Ne yapmalıyım , yardımcı olursanız sevinirim!
Sizin adınıza karar vermek, sizin hayatınıza bizim yön vermemiz demek.
Anlaşmalı boşanmak(eğer her iki tarafta boşanmak istiyorsa) en doğru karardır.
Eşiniz kaç yaşında sayın silahtaroglu?
-
Alıntı:
Sizin adınıza karar vermek, sizin hayatınıza bizim yön vermemiz demek.
Anlaşmalı boşanmak(eğer her iki tarafta boşanmak istiyorsa) en doğru karardır.
Eşiniz kaç yaşında sayın silahtaroglu?
merhaba eşim 28 yaşında!
benim mahkemenin karar verdiği tedbir nafakasını maddi durumumdan dolayı ödeyemedim. şimdi bana karşı taraf nafakamı istiyorum diyor ama anlaşmalı da boşanalım diyor!
mahkemede anlaşmalı olarak kimse kimseden birşey istemediğini ifade edip dilekçe verirse, diyorumki mahkemede benim ödemediğim nafakalar başıma iş açar mı diye ?
teşkkürler..
-
Bakın sayın silahtaroğlu, eşinizin bu tedbir nafakasını neden istediğini anlayabiliyorum. Sizden boşanıp yeniden evlenene kadar kendisinde bir maddi dayanak olsun istiyor. Tekrar evlendiğinde sizin verdiğiniz nafaka otomatik olarak ortadan kalkacak. Eşiniz genç, 28 yaşında. Ailesi ve çevresi de kızlarını yeniden evlendirmeye bakacaktır emin olun. Maddi durumunuz iyi olmayabilir. Şu an ödeyemiyor olabilirsiniz.
Ama şöyle düşünün. Şu an evlisiniz ödeyemiyorsunuz bu nafakayı. anlaşmalı boşanınca da ödeyemeyebilirsiniz. Ama en azından boşanmış olacaksınız. Yani evli olsanızda, boşanmış olsanız da eşiniz icraya verebilir. O sebeple bence aradaki tek fark medeni durumunuz arz etmiş oluyor.
Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?
-
Alıntı:
Bakın sayın silahtaroğlu, eşinizin bu tedbir nafakasını neden istediğini anlayabiliyorum. Sizden boşanıp yeniden evlenene kadar kendisinde bir maddi dayanak olsun istiyor. Tekrar evlendiğinde sizin verdiğiniz nafaka otomatik olarak ortadan kalkacak. Eşiniz genç, 28 yaşında. Ailesi ve çevresi de kızlarını yeniden evlendirmeye bakacaktır emin olun. Maddi durumunuz iyi olmayabilir. Şu an ödeyemiyor olabilirsiniz.
Ama şöyle düşünün. Şu an evlisiniz ödeyemiyorsunuz bu nafakayı. anlaşmalı boşanınca da ödeyemeyebilirsiniz. Ama en azından boşanmış olacaksınız. Yani evli olsanızda, boşanmış olsanız da eşiniz icraya verebilir. O sebeple bence aradaki tek fark medeni durumunuz arz etmiş oluyor.
Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?
tekrar merhaba; benim eşimin beni icraya vermesinden kaçınmıyorum. ben diyorumki hani veremediğim için şu an nafakayı ; biz gitsek mahkemeye anlaşmalı olarak hakim boşar mı diyorum? yani benim veremediğim nafakayı hakim neden vermedin der mi? yahut boşamaz mı ?
sonuçta: ( bana mahkemenin verdiği 13 aylık bir tedbir nafakasıydı, o da karar kesinleşinceye kadardı. geçen hafta itibariyle de karar kesinleşti. ben zaten öyle yada böyle bunu ödeyeceğim kısmetse imkanım el verirse, artık o da icraya verirse kendisi bilir)
Ama ben diyorum ki yine de son olarak; bu halde mahkemeye dilekçemizi sunsak ANLAŞMALI BOŞANIYORUZ diye HAKİM bu durumda BOŞAR MI ?
teşekkürler..
-
Siz anlaşmalı boşanmak için ortak protokol oluşturduktan sonra hakim geçmişteki nafakaları ödeyip ödemediğinizi mahkemede sorgulamaz, araştırmaz. İkinizde hakim huzurunda boşanmak istediğinizi, protokolde anlaştığınızı söylediğiniz takdirde hakimin yapacağı birşey yok. Anlaşmalı boşanma tek celse sürer.
-
çok teşekkür ederim..
selamlar..
-
Alıntı:
çok teşekkür ederim..
selamlar..
Rica ederim. Karar tamamiyle sizin sakın unutmayın. Boşanmanın reddi kesinleşmiş. Kesinleştiği tarihten itibaren tedbir nafakası ödeme yükümlülüğünüz yok. Kendiniz için neyin iyi olduğuna kendiniz karar vereceksiniz. Bu evliliği yaşayan sizsiniz unutmayın. Menfaatinize göre ne karar vermek istiyorsanız kendiniz karar verin. İyi akşamlar.