SMS ile aldatma ve boşanma işlemleri
İyi Günler,
Kısaca size başıma gelen olaydan bahsetmek istiyorum.
Eşimin bir iş seyahati dönüşünde gece cep telefonununun klasörler kısmında bazı smsler gördüm.
Bu smsler ingilizce ve yabancı bir kişiye yazılmış ve o kişi tarafından cevaplanmış smslerdi. Bu karşılıklı smslerin içerisinde açıkca "I love you sevgilim" gibi ifadeler yer almaktaydı. Ben bunun üzerine eşime ayrılmak istediğim için ailesinin evine gitmesini söyledim ve gitti. 1,5 ay boyunca biz eşimle görüştük, 1 hafta da birlikte kalmayı denedik ancak olmadı ve durumu kabullenemedim.
Bu süreç sonucunda boşanma kararını verdik ancak eşimin anlaşma konusunda bazı zorluklar çıkaracağını öngörüyorum.
Bu ön bilgi sonrasında;
- Eşimin cep telefonu o tarihten itibaren benim elimde ve smsler duruyor. Bunlar dedlil olarak kullnılabilir mi?
-Hakimler smslerin tüm metnini gsm şirketinden isteyebilir mi?
-Ben eşimin cep telefonunu delil olarak elimde tutuyorum, bu beni şuçlu konumuna düşürür mü?
- Mal paylaşımı konusunda tüm biriktirdiğimiz paralar onun hesabında ve vermek istemiyor. Düğünde takılan altınlar da abisinin kasasında ancak kayıt altına almamıştık. Bunun la ilgili eşimin bana yolladığı bir email var bu email de tüm altınların sayılarını yazmış ve abisinde olduğunu belirtmiş. Geçerli bir delil midir?
İvedi cevaplarınız için teşekkürler.
Cevap: Sms ile aldatma ve boşanma işlemleri
Alıntı:
atreju rumuzlu üyeden alıntı
İyi Günler,
Kısaca size başıma gelen olaydan bahsetmek istiyorum.
Eşimin bir iş seyahati dönüşünde gece cep telefonununun klasörler kısmında bazı smsler gördüm.
Bu smsler ingilizce ve yabancı bir kişiye yazılmış ve o kişi tarafından cevaplanmış smslerdi. Bu karşılıklı smslerin içerisinde açıkca "I love you sevgilim" gibi ifadeler yer almaktaydı. Ben bunun üzerine eşime ayrılmak istediğim için ailesinin evine gitmesini söyledim ve gitti. 1,5 ay boyunca biz eşimle görüştük, 1 hafta da birlikte kalmayı denedik ancak olmadı ve durumu kabullenemedim.
Bu süreç sonucunda boşanma kararını verdik ancak eşimin anlaşma konusunda bazı zorluklar çıkaracağını öngörüyorum.
Bu ön bilgi sonrasında;
- Eşimin cep telefonu o tarihten itibaren benim elimde ve smsler duruyor. Bunlar dedlil olarak kullnılabilir mi?
-Hakimler smslerin tüm metnini gsm şirketinden isteyebilir mi?
-Ben eşimin cep telefonunu delil olarak elimde tutuyorum, bu beni şuçlu konumuna düşürür mü?
- Mal paylaşımı konusunda tüm biriktirdiğimiz paralar onun hesabında ve vermek istemiyor. Düğünde takılan altınlar da abisinin kasasında ancak kayıt altına almamıştık. Bunun la ilgili eşimin bana yolladığı bir email var bu email de tüm altınların sayılarını yazmış ve abisinde olduğunu belirtmiş. Geçerli bir delil midir?
İvedi cevaplarınız için teşekkürler.
Erkekmi bayanmısınız belirtmemişsiniz..(takılar için önemli)
Elinizde bulunan her türlü delil bilgi ve belge ile tanıkları kullanabilirsiniz. Aile içi kişiler bile tanıklık yapabilirler.
Sms ler telefon kayıtları görüşmeler ses görüntü fotoğraf günlük e-mailler hepsi delildir. Ancak doğru sunacaksınız. Dijital ortamda yani elektronik olarak sunun. Sonradan değiştirilmediğinden hakimde emin olmalı. gerekirse bilirkişi tarafından incelenmesini isteyebilirsiniz.
Telefonu almışsınız, konuya dair eşinizin bir şikayeti yoksa sorun olmaz, özel hayata ilişkin delilleri ancak bu şekilde elde edebilirsiniz..
Gsm şrketi sms lerin detaylı dökümünü vermez.. ancak şüphelendiğiniz tarih aralığındaki telefon ve sms trafiği bilgilerini isteyin. Çok sayıdaki görüşme ve sms kaydı kanaatın oluşmasında etkendir.
Düğünde takılan takılar, kadına takılanlar kadına, erkeğe takılanlar erkeğe hediye sayılır. Bankada bulunan paralara dair tedbir isteyip banka hesabını bloke ettirmek için mahkemeden talepte bulunabilirsiniz. Ama mallar ve paylaşımı ayrı bir dava konusudur.
Geçmiş olsun..
Tekrar merhaba,
Öncelikle ben erkeğim.
Açıkcası çevremden çok farklı yorumlar alıyorum. Her dava tabii ki farklıdır ancak benim sürecim beni duygusal olarak da çok zedeledi.
Not: Bu olay yurtdışında farklı milletten bir kişi ile yapılmış.
Sms leri şirket veremez çünkü smsler kaydedilmiyor saat ve tarih olarak verebilirler...yani eşinizin telefonuna gelen tarihler...ki direk istemeyin tarihleride itiraz edilirse gsm şirketinden istenecek şeklinde ibraz edin...Bir ikinciside eşiniz şunu söyleyebilir bu smsleri benim telefonuma o göndertti diyebilir..ve eşininizin telefonundan o numaraya giden sms dökümleride önemli...Altınlar ne olursa olsun eşiniz haksız bile olsa kadında kalır am ortak biriken para ikinizindir ikinize aitttir o para paylaştırılır.Email geçerli değildir onun adına sizde yazmış olabilirsiniz diye düşünülür..ama emailller geçerli olamaz sizde yazmışssınız diye düşünülebilir fakatboşanmalarda karar daha çok hakimlerin insiyatifinde oldugundan bu email hakimin düşüncelerini değiştirebilir...ha emailin gönderildiği bilgisayar eşinizin yasadıgı evde ise ve ip adresi bulunursa onun tarafından gönderildiğide ispatlanır..yani aceleniz yoksa eger iddalarınızın peşinden gidin amaacele ediyorsanız bu süreç çok uzun zaman alır.....
Mesajınız için teşekkürler,
Öncelikle smsler yurtdışında yollandığı için kesinlikle öyle bir ihtimal yok, zira elimde eşimin bana yazdığı sms ve emaillerde bu smsleri kendisinin yolladığını itiraf ediyor.
Bunun dışında altınların bölüşümü biz 1.5 yıldır evli olduğumuz için tamamen ikiye bölünecek ve eşimin bana attığı bir emailde altınların sayısı ve miktarı kendi tarafından belirtilmiş.
Yorumunuz için teşekkürler.
Alıntı:
Mesajınız için teşekkürler,
Öncelikle smsler yurtdışında yollandığı için kesinlikle öyle bir ihtimal yok, zira elimde eşimin bana yazdığı sms ve emaillerde bu smsleri kendisinin yolladığını itiraf ediyor.
Bunun dışında altınların bölüşümü biz 1.5 yıldır evli olduğumuz için tamamen ikiye bölünecek ve eşimin bana attığı bir emailde altınların sayısı ve miktarı kendi tarafından belirtilmiş.
Yorumunuz için teşekkürler.
Öncelikle geçmiş olsun.
Bir erkeğin aldatılması hakikaten zor bir durum.
Ama elinizde deliller mevcut. Kendinize bir avukat tutmanızı öneriyorum. Ayrıca şunu da öneriyorum. Eşinizle bir sebeple tekrar konuşun ve o konuşmayı ses kaydın alın derim. Görüntülü ses kaydı alabiliyorsanız o daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu kaydı almanızı istememdeki sebep, eşinizin mahkeme aşamasında herşeyi inkar etmesine karşılık olarak kullanmanız için. Hatta elinizdeki bu mesajları gören ortak bir arkadaşınız da eşinizle bu durumu konuşmaya gidip onun yani eşinizin ağzından bu aldatma konusu ile alakalı duysun da derim. Mahkemeye şahit çıkartmış olursunuz bu aldatma konusunda.
Kadına takılmış takılar kanunen kadına aittir. Ama eşinizle bu konuda anlaşıyorsanız yarı yarıya ayırmak konusunda orası ayrı bir durum.
Ancak eşinizin sizi aldatması sebebi ile siz eşinize manevi tazminat istemli boşanma davası açabilirsiniz.
Sizin de mesajınız için teşekkürler,
Bir konuyu açıklığa kavuşturmak isterim.
Eşimin ceptelefonu bende şuan. Ben o an kızgınlıkla aldım ve geri vermiyorum. O da attığı mesajları tam hatırlayamadığı için farklı hikayeler ile gelip durumu inkar etmeye çalışıyor. İnanın ki mesajlar o kadar net olmasa asla eşime yakıştırmazdım ama neyse...
Eşim kabullenmediği için bir görüntü kaydı vs. zaten işime yaramayacaktır.
Benim aklıma takılan bir başka soruda telefonunun bende olması çok büyük bir sıkıntımıdır ki?
Zaten ben hep anlaşmayı istiyordum. Ancak şuan eğer bana hak ettiğimi düşündüğüm meblaları vermezse dediğiniz gibi bir manevi tazminat davası açacağım ve kesinlikle anlaşmaya yanaşmayacağım. Kendisi zaten kariyerli biri gerekiyorsa yıllarca bunu çeksin ki benim gözyaşlarım karşılığını bulsun.
Her türlü yorum ve desteğinize açığım...
Alıntı:
Eşimin ceptelefonu bende şuan. Ben o an kızgınlıkla aldım ve geri vermiyorum. O da attığı mesajları tam hatırlayamadığı için farklı hikayeler ile gelip durumu inkar etmeye çalışıyor. İnanın ki mesajlar o kadar net olmasa asla eşime yakıştırmazdım ama neyse...
Benim aklıma takılan bir başka soruda telefonunun bende olması çok büyük bir sıkıntımıdır ki?
Zaten ben hep anlaşmayı istiyordum. Ancak şuan eğer bana hak ettiğimi düşündüğüm meblaları vermezse dediğiniz gibi bir manevi tazminat davası açacağım ve kesinlikle anlaşmaya yanaşmayacağım. Kendisi zaten kariyerli biri gerekiyorsa yıllarca bunu çeksin ki benim gözyaşlarım karşılığını bulsun.
Eşinin cep telefonunu bir notere götür ve o mesajlerı noterin gördüğünü tastik ettir.
Diğer konularda yani sen biraz uyanık olaçaktın önce malları alaçaktın sonra ennesine gönderecektin şu an yapacak bir şey yok gibi.
Alıntı:
Elinizde bulunan cep telefonunda bulunan mesajların teker teker anlaşılır okunur şekilde fotograflarını çekin. Bu mesajlarıda metin halinde bilgisayarda yazın print edin. Fotograflarıda düzenleyip onlarıda print edin. Bir notere götürüp telefon makinasını noter huzurunda mesajları okutun ve elinizdeki bilgisayar çıktılarındaki yazı ve fotograflarla aynı olduğunu teyit edip noterde onaylatın. "yazılı mesajlar ve resimler xxxxxxxx marka xxxxxxxxx EMEI numarasına sahip, xxxxxxxxxx numaralı cep telefonunda kayıtlı olduğu, xxxxxxxxxxx numaralı telefondan geldiği görülmüştür"diye. Bunları mahkemede delil olarak kullanın.
Telefonun sizin elinizde olması sorun yaratmaz. Belki eşiniz kişisel eşyasını alıkoyduğunuz iddiasında bulunacaktır, ancak bu iddianın yeri Aile Mahkemesi değildir. Aile mahkemesinde hakim her türlü delili değerlendirme yetkisine sahiptir.
Zaten eşiniz çıkıpta cep telefonumu alıkoydu derse.. mesajları kabul etmiş demektir. İnkar ediyorsa da telefonun sizde olması sorun teşkil etmez. Rahat olun.
Eşinizle anlaşmayı deneyin.. ama dava dilekçenizde yüklüce bir maddi ve manevi tazminat zikredecek olursanız belki sizin istediğinizi verir..
Ancak anlamadığım bir şey var.. Eşiniz sizi aldatmış. Sizin onurunuzun şerefinizin peşiden koşmanız gerekirken, yazdığınız şu metinden
Alıntı:
Zaten ben hep anlaşmayı istiyordum. Ancak şuan eğer bana hak ettiğimi düşündüğüm meblaları vermezse dediğiniz gibi bir manevi tazminat davası açacağım ve kesinlikle anlaşmaya yanaşmayacağım.
gibi bir yaklaşımla tüm bu özel değerlerden alacağınız meblağ için vazgeçebileceğiniz endişesine kapıldım.
Geçmiş olsun...
Alıntı:
av.ramazanyalvaç rumuzlu üyeden alıntı
Eşinin cep telefonunu bir notere götür ve o mesajlerı noterin gördüğünü tastik ettir.
Diğer konularda yani sen biraz uyanık olaçaktın önce malları alaçaktın sonra ennesine gönderecektin şu an yapacak bir şey yok gibi.
Eşinizin cep telefonunda kayıtlı olan mesajları noterden tasdik ettirme fikri benimde aklıma gelmişti. Bence çok iyi fikir. Noter makamınca tasdiklenmiş mesajların iyi olacağı düşüncesindeyim.
Ayrıca o mesajların atıldığı tarihte eşinizin yurtdışına çıkmış olduğuna dair kesin delil olsun diye eşiniz uçakla yurtdışına gitmişse hangi havayolları hangi gün, saat gitmişse mahkemeye bunu da sunabilirsiniz.
Cep telefonu mesajlaşmalarını destekler bir nitelik olacaktır. Son 1 yılın dökümümanını mahkemeden istetin GSM şirketinden. Hangi tarihten itibaren bu mesajlaşmaların başladığı daha net olabilir.
Sevgili erkek site sakinleri,
Oncelikle bu olaya gosterdiginiz duygusal ve hassas yaklasiminiz gozlerimi yasartti. "Bir erkegin aldatilmasi zor bi durum, gecmis olsun" diye taziyede bulunanlar, olayi anlatan kisinin "tum bu ozel degerlerden alacagi meblagdan vazgecebilecegi" endisesine kapilanlar, her turlu ayrintisiyla turlu turlu taktik verenler..
Atreju isimli kullanicinin esi hepinizi birden mi aldatti kuzum? Sakin olun beyler, telasa mahal yok. Normal bir aldatma vakasiyla karsi karsiyayiz; eller terlemesin, kalp atislari hizlanmasin.
Erkek/Kadin ayrimi yapmadan her insanin aldatilmasinin zor oldugunun ayirdina varin once, hic tanimadiginiz bir insanin altinlardan ve paralardan pay alamamamasi ihtimali uzerine de endiseye kapilmanin manasizligi uzerine oturun bir dusunun.
Bunlari yapmadan buraya gelip "hukuki" tavsiyeler verirseniz boyle kendinizi tanimadiginiz bir adamin, tanimadiginiz bir kadin tarafindan aldatilmasi uzerine, varligini bilmediginiz altinlar icin endise ederken bulabilirsiniz, aman dikkat.
Ben bayan ve bekar olarak cevap verdiğim için hiç üstüme alınmıyorum o zaman.
Alıntı:
ozca rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili erkek site sakinleri,
Oncelikle bu olaya gosterdiginiz duygusal ve hassas yaklasiminiz gozlerimi yasartti. "Bir erkegin aldatilmasi zor bi durum, gecmis olsun" diye taziyede bulunanlar, olayi anlatan kisinin "tum bu ozel degerlerden alacagi meblagdan vazgecebilecegi" endisesine kapilanlar, her turlu ayrintisiyla turlu turlu taktik verenler..
Atreju isimli kullanicinin esi hepinizi birden mi aldatti kuzum? Sakin olun beyler, telasa mahal yok. Normal bir aldatma vakasiyla karsi karsiyayiz; eller terlemesin, kalp atislari hizlanmasin.
Erkek/Kadin ayrimi yapmadan her insanin aldatilmasinin zor oldugunun ayirdina varin once, hic tanimadiginiz bir insanin altinlardan ve paralardan pay alamamamasi ihtimali uzerine de endiseye kapilmanin manasizligi uzerine oturun bir dusunun.
Bunlari yapmadan buraya gelip "hukuki" tavsiyeler verirseniz boyle kendinizi tanimadiginiz bir adamin, tanimadiginiz bir kadin tarafindan aldatilmasi uzerine, varligini bilmediginiz altinlar icin endise ederken bulabilirsiniz, aman dikkat.
Sayın üye öncelikle sırf yazmış olmak için yazı yazmayın. Boş atılıp dolu tutulan bir açık otuumda değiliz.
Bir üyenin sıkınıtısı hepimizin toplumun sıkıntısı durumunda. Bu gün bu ülkede evlilikler anlamsız nedenlerle bitiyorsa, aile mevhumu ayaklar altına alınmışsa, namus, şeref, haysiyet, onur gibi insanı insan yapan erdemli değerlerin bir anlamı kalmamışsa, sorumlu bir ebeveyn olarak kendi evlatlarımda dahil olmak üzere gelecek nesillerin sağlıklı, kişilikli ve olması gerektiği gibi yetişmesini sağlayacak düşünceleri savunmakta bizler gibi insanların görevidir.
Evliliklerini kişisel sapkınlıkları nedeni şımarık tavırları nedeni ile "bu beden benim bedenim kimseye hesap vermem" safsataları ile bitiren insanlara elbette hakettikleri mesajları bizler vereceğiz.
Sayın üyenin eşi sadece sayın üyeyi aldatmıştır. Kurduğunuz cümlenin ne kadar abes ve rahatsızlık verici olduğunu söylemem gerek bile yok. Hepimizi aldatmadı elbette ancak bir nesile bir grup insana yada aldatmaya meyilli olanlara örnek / emsal teşkil etti. Biz bu yaşam tarzının yada tercihin toplum ve gelecek nesiller üzerindeki etkilerini sorguluyoruz. Keza sayın üyenin " istediğim meblağı vermezlerse" diye başlayan cümleside aynı endişenin nedenidir. İnsanların onuru gururu namusu şerefi haysiyeti onuru ve bil cümle gelecek nesillerin ahlaki yapısı para pul ve altınla ölçülmemeli mesajı verdik. Ancak anlayana tabii. Siz bunu anlamamışsınız. Ama emin olun anlayan anladı. mesajda gitmesi gereken yerlere gitti.
Cümlenin kuruluşlundan belliki sizin için bu olaylar son derece normal. Normal bir aldatma vakası imiş.. Akut olanı nasıl sayın üye.. Siz aldatıldığınızdamı akut olacak. O zamanmı tepki vereceksiniz.
Dikkat çekilmesi gereken durum bence bu vehamet, bu rahatlık, bu vurdumduymazlık sayın üye.. Evde iğne varsa bir batırın olmazmı.. O zaman anlarsınız çuvaldızın ne kadar can yaktığını.. Saygılar..
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Ben bayan ve bekar olarak cevap verdiğim için hiç üstüme alınmıyorum o zaman.
Sizin bir kadin olarak agzinizdan "bir erkegin aldatilmasi zor bir durum" gibi bir cumle cikiyorsa, diyebilecek bir sey yok hanimefendi.
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Sayın üye öncelikle sırf yazmış olmak için yazı yazmayın. Boş atılıp dolu tutulan bir açık otuumda değiliz.
Bir üyenin sıkınıtısı hepimizin toplumun sıkıntısı durumunda. Bu gün bu ülkede evlilikler anlamsız nedenlerle bitiyorsa, aile mevhumu ayaklar altına alınmışsa, namus, şeref, haysiyet, onur gibi insanı insan yapan erdemli değerlerin bir anlamı kalmamışsa, sorumlu bir ebeveyn olarak kendi evlatlarımda dahil olmak üzere gelecek nesillerin sağlıklı, kişilikli ve olması gerektiği gibi yetişmesini sağlayacak düşünceleri savunmakta bizler gibi insanların görevidir.
Evliliklerini kişisel sapkınlıkları nedeni şımarık tavırları nedeni ile "bu beden benim bedenim kimseye hesap vermem" safsataları ile bitiren insanlara elbette hakettikleri mesajları bizler vereceğiz.
Sayın üyenin eşi sadece sayın üyeyi aldatmıştır. Kurduğunuz cümlenin ne kadar abes ve rahatsızlık verici olduğunu söylemem gerek bile yok. Hepimizi aldatmadı elbette ancak bir nesile bir grup insana yada aldatmaya meyilli olanlara örnek / emsal teşkil etti. Biz bu yaşam tarzının yada tercihin toplum ve gelecek nesiller üzerindeki etkilerini sorguluyoruz. Keza sayın üyenin " istediğim meblağı vermezlerse" diye başlayan cümleside aynı endişenin nedenidir. İnsanların onuru gururu namusu şerefi haysiyeti onuru ve bil cümle gelecek nesillerin ahlaki yapısı para pul ve altınla ölçülmemeli mesajı verdik. Ancak anlayana tabii. Siz bunu anlamamışsınız. Ama emin olun anlayan anladı. mesajda gitmesi gereken yerlere gitti.
Cümlenin kuruluşlundan belliki sizin için bu olaylar son derece normal. Normal bir aldatma vakası imiş.. Akut olanı nasıl sayın üye.. Siz aldatıldığınızdamı akut olacak. O zamanmı tepki vereceksiniz.
Dikkat çekilmesi gereken durum bence bu vehamet, bu rahatlık, bu vurdumduymazlık sayın üye.. Evde iğne varsa bir batırın olmazmı.. O zaman anlarsınız çuvaldızın ne kadar can yaktığını.. Saygılar..
Oncelikle bir konuda ozur borcum var, sizin yazmis oldugunuz ve benim de elestirdigim cumleyi yeniden okudum ve benim anladigim seyi soyleme niyetiniz olmadigini fark ettim, ozur diliyorum. Ifade edis sekliniz beni yaniltan sey oldu ama yine de haklisiniz, demek istemediginiz bir sey icin sizi suclamis bulundum.
Bir bosanma davasi o bosanmanin taraflarini ilgilendirir oncelikle beyfendi ve sadece bir tarafini dinlediginiz bir olay uzerinden bu kadar canhiras bir sekilde genel ve kati yorumlara varmaniz dogru degildir. Kimse kimsenin namus bekciligini yapamaz, bir kadin/erkek esini aldatmissa hesap verecegi kisi esidir, siz veya toplum degil.
Kimse bosanmak icin evlenmez ama zaman zaman insanlar cesitli nedenlerden bosanmaya karar verirler; bu sebep bir aldatma olabilir, siddetli gecimsizlik olabilir, taraflardan birinin ailesiyle cikan sorunlar olabilir, buna benzer yuzlerce sebep bulunabilir. Ancak hukuk sistemi zaten bosanmada kusurlu olan taraflar icin maddi, manevi ceza mekanizmalari gelistirmistir.
Her iliskinin sizin bilemeyeceginiz ve bilmenizin de mumkun olmadigi yuzlerce dinamigi vardir ve bunlara vakif olmadan, sadece tek tarafli bilgi ve yorumlardan yola cikarak ve bunu da olesiye genelleyerek yargilara varma hakkiniz yoktur. Bir evlilik bitiyorsa bu taraflarin bilecegi istir, sebeplerinin anlamli veya anlamsiz oldugunu degerlendirmek size dusmez. Namus, seref, haysiyet gibi kavramlarin bir evliligin bitisi uzerinden tartisilmasi da oldukca abestir. Herkesin namusu, serefi, yasadigi hayat sekli kendinedir ve sonuclarina da kendisi katlanir. Onemli olan sey kurulan her evliligin ne olursa olsun surdurulme inadi degil, saglikli iliskiler ve iletisim kurmayi basarabilmektir. Insanlar bosaniyor diye bir toplum cokmez, merak buyurmayin.
Son olarak, ben bir avukat olarak gordugum ve okudugum vakialara normal gozuyle bakmakla mukellefim. Baska turlu her olayi kisisellestirip icindeki anormallikleri kendime dert etmeye kalkarsam isimi yapamam beyfendi, bunu anlayisla karsilayacaginizi umid ediyorum. Biz her gun ne olaylarla, ne insanlarla karsilasiyoruz, o insanlarin sorunlarini cozebilmemiz icin olayi kisisellestirmeden ve genel yargilara da varmadan hukuki olarak cozumu bulmamiz gerekiyor. Yoksa, bir bosanma, aldatma, adam oldurme, yaralama, hakaret, tehdit.. bunlarin hepsi yasanmasi ve ustesinden gelinmesi zor seyler.
Umarim derdimi anlatabilmisimdir. Yukaridaki yanlis anlama icin tekrar ozur diliyor ve iyi aksamlar diliyorum.
Cevap: SMS ile aldatma ve boşanma işlemleri
Sizin hukuki olarak bilgi vermek değil, polemik yaratmaya ve tartışma ortamı yaratmaya çalıştığınızı düşündüğüm için CEVAP VERMEYECEĞİM. Gereksiz yere konudan uzaklaşıyorsunuz.
Alıntı:
ozca rumuzlu üyeden alıntı
Sizin bir kadin olarak agzinizdan "bir erkegin aldatilmasi zor bir durum" gibi bir cumle cikiyorsa, diyebilecek bir sey yok hanimefendi.
Oncelikle bir konuda ozur borcum var, sizin yazmis oldugunuz ve benim de elestirdigim cumleyi yeniden okudum ve benim anladigim seyi soyleme niyetiniz olmadigini fark ettim, ozur diliyorum. Ifade edis sekliniz beni yaniltan sey oldu ama yine de haklisiniz, demek istemediginiz bir sey icin sizi suclamis bulundum.
Bir bosanma davasi o bosanmanin taraflarini ilgilendirir oncelikle beyfendi ve sadece bir tarafini dinlediginiz bir olay uzerinden bu kadar canhiras bir sekilde genel ve kati yorumlara varmaniz dogru degildir. Kimse kimsenin namus bekciligini yapamaz, bir kadin/erkek esini aldatmissa hesap verecegi kisi esidir, siz veya toplum degil.
Kimse bosanmak icin evlenmez ama zaman zaman insanlar cesitli nedenlerden bosanmaya karar verirler; bu sebep bir aldatma olabilir, siddetli gecimsizlik olabilir, taraflardan birinin ailesiyle cikan sorunlar olabilir, buna benzer yuzlerce sebep bulunabilir. Ancak hukuk sistemi zaten bosanmada kusurlu olan taraflar icin maddi, manevi ceza mekanizmalari gelistirmistir.
Her iliskinin sizin bilemeyeceginiz ve bilmenizin de mumkun olmadigi yuzlerce dinamigi vardir ve bunlara vakif olmadan, sadece tek tarafli bilgi ve yorumlardan yola cikarak ve bunu da olesiye genelleyerek yargilara varma hakkiniz yoktur. Bir evlilik bitiyorsa bu taraflarin bilecegi istir, sebeplerinin anlamli veya anlamsiz oldugunu degerlendirmek size dusmez. Namus, seref, haysiyet gibi kavramlarin bir evliligin bitisi uzerinden tartisilmasi da oldukca abestir. Herkesin namusu, serefi, yasadigi hayat sekli kendinedir ve sonuclarina da kendisi katlanir. Onemli olan sey kurulan her evliligin ne olursa olsun surdurulme inadi degil, saglikli iliskiler ve iletisim kurmayi basarabilmektir. Insanlar bosaniyor diye bir toplum cokmez, merak buyurmayin.
Son olarak, ben bir avukat olarak gordugum ve okudugum vakialara normal gozuyle bakmakla mukellefim. Baska turlu her olayi kisisellestirip icindeki anormallikleri kendime dert etmeye kalkarsam isimi yapamam beyfendi, bunu anlayisla karsilayacaginizi umid ediyorum. Biz her gun ne olaylarla, ne insanlarla karsilasiyoruz, o insanlarin sorunlarini cozebilmemiz icin olayi kisisellestirmeden ve genel yargilara da varmadan hukuki olarak cozumu bulmamiz gerekiyor. Yoksa, bir bosanma, aldatma, adam oldurme, yaralama, hakaret, tehdit.. bunlarin hepsi yasanmasi ve ustesinden gelinmesi zor seyler.
Umarim derdimi anlatabilmisimdir. Yukaridaki yanlis anlama icin tekrar ozur diliyor ve iyi aksamlar diliyorum.
Özürünüzü kabul etmekle birlikte katılmadığım noktalarıda kesin ve sert bir dille cevaplamak isterim.
Avukat olarak bakıyor olmanız insani değerleri gözardı etmeniz anlamına gelmez.
Bir toplumu adam gibi toplum yapan şey sağlıklı aileler ve ilişkilerdir. Unutmayın aile toplumun en temel taşıdır. Bu nedenle aldatma nedeni ile boşanmaların sayısının artmasının toplumun temel yapısını nasıl bozduğunu anlamak için 2x2 = 4 ederi bilmek yeterlidir.
Bizler kimsenin namusunun bekçliğini yapmıyoruz.. ama sorumlu ebeveynler olarak evlatlarımıza örnek model olmak zorundayız. Bizler kadar toplumun diğer fertleride örnek olmalı siz dahil Eşini aldatan bir öğretmenin benim evladımın önünde model olmasını istemem. O nedenle burada kişilerin değil kendi namus ve haysiyetimizin bekçisiyiz.
Dinamikler her olay ve kavramda vardır. Ama bahsettiğiniz yada bahsedeceğiniz hiç bir dinamik sadakatsilik gibi iradi bir eylemin savunması bahanesi olamaz..
Hukuk sistemi elbette kusurlu olan taraf için maddi ve manevi tazminat ödeme mekanizmasını geliştirmiştir. Bizimde burada yaptığımız şey eldeki veri delil ve bilgilerin hukuk sisteminin mekanizmasına uygun şekilde nasıl lanse edileceği bilgisini sayın üyeye vermektir. Yoksa kimsenin avukatlığa soyunduğu yada sizin ekmeğinize göz diktiği yok. merak buyurmayın bu toplum siz gibi düşünen ve aldatmaya hukukçu kimliği ve yukarıdakilere benzer yorumlarla (amiyane tabir için özür dilerim) destek veren kişiler oldukça dejenere olmaya devam edecek, değerli boşanma davasında uzman avukat arkadaşlarada bolca ekmek (!) çıkacaktır.
Yukarıda belirttiğiniz "Son olarak, ben bir avukat olarak gordugum ve okudugum vakialara normal gozuyle bakmakla mukellefim. Baska turlu her olayi kisisellestirip icindeki anormallikleri kendime dert etmeye kalkarsam isimi yapamam beyfendi, bunu anlayisla karsilayacaginizi umid ediyorum. Biz her gun ne olaylarla, ne insanlarla karsilasiyoruz, o insanlarin sorunlarini cozebilmemiz icin olayi kisisellestirmeden ve genel yargilara da varmadan hukuki olarak cozumu bulmamiz gerekiyor" metinden alınan mesajda ortada. Siz eğer müvekkilinizin içinde bulunduğu acı ve haklılığa inanmazsanız, o nun yaşadığının ne kadar ağır bir travma olduğunu hissetmezseniz o davaya vereceğiniz emek ve çaba da sığ kalacaktır. BU forumda avukatının sığlığı (görevini çok iyi yapan meslek erbaplarını tenzi ederim) nedeni ile kazanabileceği davaları kazanamamış ve canı yandığı halde bir türlü kendisini avukatına anlatamadığı için yada avukatı anlamadığı için müzdarip ne üyeler var. Sizin için normal olan benim için çooook ama çok anormal.
Acizane görüşümdür. Bu gün Türkiyede büyük davaların vazgeçilmez avukatlarının kişilikleirni ve mesleki yaklaşımlarını incelerseniz. her davaya kendi öz davası giib asıldığındandır başarısı.
Umarım beni anlamışsınızdır. Zira lisan-ı münasiple anlattığım kanaatındayım..
İyi akşamlar..
Öncelikle tüm yorum yapanlara çok teşekkür ederim.
Konu farklı taraflara çekilmiş olsa da genel olarak fikir sahibi olmamı sağladı.
Dün konuştuğum tüm avukatlar da zira benzer yorumlarda bulundu.
İki birbirini seven insanın başlattığı bir yuvanın bu şekilde bozulması tabii ki enson istenecek durumdur. Kimsenin tabii ki başına gelmesin ancak bazı şeylere de mani olmak imkansız.
Tabiiki durumu birde karşı tarafın ağzından dinlemek ve tüm şartları değerlendirerek karar vermek kesinlikle hakimin yapabileceği bir şey. Umarım o noktaya varmaz ancak varırsa da yüklü bir tazminat talep etmeyi ben de düşünüyorum. Tabii ki aslında kırılan onurumu para ile tamir etmek gibi bir düşüncem asla ama asla yok. Sadece hak ettiğim paramı hak ettiğim şekilde almak istiyorum, 1 kurş fazlasını değil. Bu tazminat ile tek niyetim anlaşmasını sağlamak.
Ben durumu şahsın babasına bile anlattım. Zira kendisi bir hacı olarak manen doğru ve iyileri yapmalı ancak zannımca o da kızının yalanlarına inanmış.
Neyse, son olarak sizlere bir şey daha sormak isterim;
Oturduğumuz ev bayan tarafın ailesine ait. Sizce ben oturmaya devam mı etmeliyim? Zira avukatlar evi terk etmemin kesinlikle benim aleyhime bir hareket olacağı kanısında.
İyi günler
Avukatlar sizin müşterek evi terk etmenizi doğru bulmamışsa tabiki terk etmeyin. Bende öyle biliyorum.
Ayrıca tazminat istemeniz doğal. Kanunen hakkınız varken ve eşiniz evlilik birliğine sadakatsizlik etmişken hakkınızı kullanmanız son derece doğal. Erkek ya da kadın olmanızın bir önemi yok.
SMS İçeriği Değiştirilebilir mi ? Adem Taşkaya yanıtladı...
Adem TAŞKAYA'nın Türkiye'de SMS Sistem Bilirkişisi olarak NTVMSNBC Teknoloji Haberlerinde yayınlanacak makalesini derleme halinde yayınlıyoruz.
05.02.2013 - 08:24
SMS İÇERİĞİ DEĞİŞTİRİLEBİLİRMİ ?
SMS(Short Message Service)Teknolojisinin insan hayatını kolaylaştırmadaki rolü tartışılamaz.Dünyada GSM şirketlerinin gelirlerinin %50'lik kısmının SMS mesaj servislerinden kazanıldığı ve toplumun tüm kesimlerini içine alan bir haberleşme aracı olduğu gün gibi ortadadır.Haberleşme Teknolojisinin cep telefonu kullanıcılarına sunduğu bu sistem,hayatımızın tüm anlarında vazgeçilmez ve bağlayıcı bir unsur olarak gelişimini devam ettirmektedir.
Değişen ihtiyaç ve iletişim ihtiyaçlarımız,GSM şirketlerinin yaptığı kampanyalar sayesinde yeni bir boyut kazanarak,neredeyse SMS servislerinin daha uygun paketler ve fiyatlara kullanılmasına etken sağlamıştır.
SMS(Short Message Service) Teknolojisinin bu denli yaygınlaşması,hukuksal bağlayıcı unsurlarıda beraberinde getirmektedir.Yazdığımız her SMS kişisel eylem olarak sizin sorumluluğunuzdadır.Öyle ki;Dünyanın birçok ülkesinde SMS(Short Message Service)bağlayıcı delil niteliğinde hukuksal olarak kullanılmaktadır.
Örneğin;Kişinin herhangi bir hukuksal suçu ya da bir olguyu SMS ile işlediğinde,ülkemizde birçok dava ve mahkemede SMS delil niteliğinde kabul edilebiliyor.
-Boşanma davaları
-Alacak,verecek davaları
-Hakaret davaları
Bunlara örnek teşkil edecek hukuksal olayların birkaçıdır.Hukuksal mücadelede önem arzeden SMS sisteminin bu denli kullanılması ve mahkemelerde delil olarak sunulması,toplumda farklı bir sorunu yanında barındırıyor.Teknolojinin hızlı biçimde değişen ve güncellenen dünyasında SMS(Short Message Service)kayıtlarına müdahale edilemez mi? Cep telefonuna gelen bir SMS'i teknolojik unsurlarla içeriği değiştirilip delil niteliği kazandırılması sonucunda,toplumda bir çok kişi zan altında kalamazmı?Ya da kullanılmış olamaz mı?
Türkiye'de SMS(Short Message Service) sistemini hukuksal olarak incelediğimizde karşımıza şu etkenler çıkıyor.
SMS lerin delil olma niteliği birçok mahkemenin hüküm vermesinde etkili oluyor.
Yasal olarak;(Short Message Service) delil olması için kayıt altına alması gerekiyor.Yani GÖNDEREN NUMARA,GÖNDERİLDİĞİ ZAMAN DİLİMİ-SAAT VE SANİYE,MESAJ MERKEZ NUMARASI VE MESAJ İÇERİĞİ KAYIT ALTINA ALINMASI GEREKİYOR.
ÖRNEĞİN (A) ŞAHSI BANA HERHANGİ BİR KONUDA MESAJ GÖNDERDİ,BENDE BU SMS İÇERİĞİNİ DEĞİŞTİREREK SİZİ MAHKEMEYE VERDİM VE GÖNDERİLEN SMS LERİ DELİL OLARAK SUNDUM.MAHKEME TİB VASITASI İLE OPERATÖRDEN GÖNDERİLEN SMS HAKKINDA BİLGİ TALEP EDER VE BİLGİLERİ GÖNDERİR...
GÖNDERİDE;GÖNDERDİĞİ ZAMAN-SAAT VE SANİYE,MESAJ MERKEZ NUMARASI,MESAJ SERVİS SAĞLAYICISI AMA "MESAJ İÇERİĞİ YOKTUR"..MAHKEMEDE İLETİŞİM SAĞLAYICISINDAN ALDIĞI BU BİLGİLERLE SMS GÖNDEREN KİŞİYE GEREKLİ CEZAYI VEREBİLİYOR.
Ülkemizde yasal olarak cep telefonunuz dinlenmiyorsa,SMS(Short Message Service)içerikleri saklanamaz.Sadece yukarıda bahsettiğimiz gibi güncel bilgilere ulaşılabilir.Böyle bir noktada SMS değiştirme sisteminin ne kadar tehlikeli bir boyuta geldiği gözler önüne serilmektedir.
İnternette şehir efsanesine dönen SMS içeriği,kızılötesi özellikli telefonlarda değiştirilebilir gibi söylentilere Bilişim Uzmanı Adem TAŞKAYA 5 yıllık bir araştırma sonucunda şu cavabı veriyor.
-SMS(Short Message Service)içerikleri değiştirilebilir.Kişinin cep telefonundaki sim kartı,kendi imkanlarımla geliştirdiğim AST1630 adlı ciihaza takarak üzerinde istediğiniz değişimi gerçekleştirebiliyorsunuz.Bu teknoloji tarafımca mahkemelerde delil karartma etkenlerini ortadan kaldırmak için kamu yararına kullanılacaktır.
"ADEM TAŞKAYA"
www.nettavir.com