-
Windows 7-ağ yazıcısı sorunu
İşletim sistemi windows 7 olan bilgisayarım hp laserjet 2200 ağ yazıcısına bağlanamıyor. Siteden yüklediğim üç driver de sorunu çözmüyor. HP ağ ile ilgili sorunlar hakkında destek vermiyor. Yeni bir yazıcı almak dışında önerebileceğiniz bir çözüm var mıdır?
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=4063
-
Cevap: Windows 7-ağ yazıcısı sorunu
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Şehirlioğlu rumuzlu üyeden alıntı
İşletim sistemi windows 7 olan bilgisayarım hp laserjet 2200 ağ yazıcısına bağlanamıyor. Siteden yüklediğim üç driver de sorunu çözmüyor. HP ağ ile ilgili sorunlar hakkında destek vermiyor. Yeni bir yazıcı almak dışında önerebileceğiniz bir çözüm var mıdır?
Yazıcı ayarlarından varsayılan yazıcı olarak atayın eyer benim bu dediğimi zaten yapmışsanız xp kurun xp nin yerini hiç biri tutmaz.
-
Ben çok anlamam ama;
1-Bios ayarlarından yazıcı için bağlantı noktası olarak ECP yi seçmeyi,
2-Ağdaki pc lerin birbirlerini gördüklerine emin olduktan sonra yazıcıyı paylaşıma açmanızı
önerebilirim.
-
öncelikle printerın bağlı olduğu bilgisayar ile düzgün bir şekilde çalıştıp çalışmadığını, daha sonra printerın bağlı olduğu bilgisayar ile kullanmak istediğiniz bilgisayar arasındaki ağ iletişiminde bir problem olup olmadığını kontrol ediniz.
bende windows xp kurulu desktop pc 'me bağlı olan canon lpb5000 marka/model printerimı windows 7 kurulu laptopun üzerinden hiçbir sorunla karşılaşmadan kullanabiliyorum..
bu yüzden xp-win7 arasında bir uyuşmazlık olacağını sanmıyorum..
kolay gelsin..
başarılar..
-
Alıntı:
hacip rumuzlu üyeden alıntı
bu yüzden xp-win7 arasında bir uyuşmazlık olacağını sanmıyorum....
Teşekkür ederim ama aslında sanırım sorun tam olarak da bu. Sistemde bir sorun yok, xp yüklü bilgisayarım yazıcıya bağlanabiliyor. Sorun windows 7'den kaynaklanıyor.
-
Esin hanım, yazıcı kurulum dosyası (setup.exe) sağ tıklayıp özellikleri seçin, açılan pencerede uyumluluk sekmesinde çıkan kutucuktan windows xp ile uyumlu çalıştır seçeneğini seçip üzerindeki kutucuğu seçip, tamam ok dedikten sonratekrar kurmayı deneyin.Kuruluma başlarken yazıcı kapalı olsun, kurulum dosyası istediğinde açarsınız.
Böylece XP modu gibi çalışacaktır diye ümit ediyorum.
-
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Maalesef hiçbiri sorunu çözmedi. Sanırım artık pes etmek gerek. :) Teşekkürler.
-
çözüm abaküs demiştim ben sana:)
-
-
Alıntı:
Öncelikle selamlar.
Windows 7 ile ilgili bir yazıcı sorununu ararken sitenizde bulunan ve çözümünü kendimin yapabildiği sorunu görünce cevap yazmamaya kayıtsız kalamadım, bunun için sitenize üye oldum.
Sorununuza gelirsek: HP Laserjet 2200 yazıcınızın bağlı olduğu bilgisayardaki işletim sisteminin Windows XP olduğunu sanıyorum (Windows 7 ya da Windows Vista olması sonucu etkilemeyecektir). Sorununuz driver sorunu değildir öncelikle, lütfen aşağıdaki adımları tek tek uygulayınız;
1- Yazıcınızın bağlı olduğu bilgisayarda yazıcı paylaşımının aktif olduğundan emin olun (yazıcınızın ağ üzerinde görünmesi gerekir),
2- Hangi bilgisayarınıza yazıcınızı yüklemek ve ağ üzerinden kullanmak istiyorsanız eğer, ağ bağlantıları üzerinden o bilgisayara ulaşıp (ağ üzerindeki yazıcı kurulu bilgisayarın "MASA1" ismiyle kaydedildiği var sayıyorum), paylaşımda görülen yazıcının üzerine çift tıklatın ve driver yüklemesini sağlayın.
3- Driverı yükledikten sonra "windows bir sorun algıladı ve ağ yazıcısı yüklenemedi" uyarısı verecektir. Olsun versin dert değil, driverı yükledik nasıl olsa ;)
4- Açılan hata uyarılarını kapatıp, 2 nolu maddeyi tekrar uygulayın (yani yeniden ağa bağlanıp, yazıcının bağlı olduğu bilgisayardaki paylaşımda bulunan yazıcı driverını yüklemeyi deneyeceksiniz). Bu sefer driver yüklemek yerine yazıcı tepsisini açacaktır. Microsoft yazıcı tepsisi üzerindeki menüde "yazıcı" sekmesine gelerek "Varsayılan yazıcı olarak ayarla" seçeneğine işaret (check) bırakınız.
5- Artık yazıcınız yüklenmiştir, hemen bir adet sınama sayfası yazdırarak zaferinizi kutlayabilirsiniz.
Dipnot: Hep sorun arayarak değil, bazen sorunlara yardımcı olmak gerekir değil mi? Aksi halde tüketen toplum olmaktan öteye gidemeyiz.
Saygılarımla.
-
Alıntı:
Thesecret rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle selamlar.
Windows 7 ile ilgili bir yazıcı sorununu ararken sitenizde bulunan ve çözümünü kendimin yapabildiği sorunu görünce cevap yazmamaya kayıtsız kalamadım, bunun için sitenize üye oldum.
Dipnot: Hep sorun arayarak değil, bazen sorunlara yardımcı olmak gerekir değil mi? Aksi halde tüketen toplum olmaktan öteye gidemeyiz.
Saygılarımla.
Sayın Thesecret,
Öncelikle bu duyarlı yaklaşımınızdan ötürü hem kendi adıma ve hem de sitemiz adına teşekkür etmek isterim. Aramıza hoşgeldiniz.
Sorunum hakkında ise, önerinizi uygulamaya çalıştıysam da başarılı olamadım.
Konu hakkında bilgi sahibi olmayan biri olarak konunun uzmanlarına danıştım ne var ki bir sonuç alamadım.
Ağ yazıcısından da vazgeçip bağımsız bir yazıcı almak istediğimde dahi, windows 7 ile uyumlu olup olmayacağı konusunda tereddütlü bilgiler aldım.
Son olarak HP'den, şu an Türkiye’de bulunan yazıcıların hiçbirisinde Windows 7 driver cd’sinin olmadığını öğrendim.
HP P1005,P1006,P1007 Model yazıcıları internet sitesi üzerinden Windows 7 driver indirilerek çalışmaktaymış.
Şimdi bu modellerden birisini edineceğim.
Belki de sorun yazıcımın eski bir model olmasından kaynaklanıyor. Bilemiyorum. Sorunumu adım adım şöyle aktarabilirim sanırım:
Birinci kutucuk: Windows update denetleniyor.
İkinci kutucuk : Windows HP Laserjet 2200 Series PCL için sürücü bulamıyor. El ile yüklemek için.....
Ardından üçüncü kutucuk: bilinmiyor üzerindeki INF dosyası gerekli.
-
Alıntı:
Sayın Thesecret,
Öncelikle bu duyarlı yaklaşımınızdan ötürü hem kendi adıma ve hem de sitemiz adına teşekkür etmek isterim. Aramıza hoşgeldiniz.
Sorunum hakkında ise, önerinizi uygulamaya çalıştıysam da başarılı olamadım.
Konu hakkında bilgi sahibi olmayan biri olarak konunun uzmanlarına danıştım ne var ki bir sonuç alamadım.
Ağ yazıcısından da vazgeçip bağımsız bir yazıcı almak istediğimde dahi, windows 7 ile uyumlu olup olmayacağı konusunda tereddütlü bilgiler aldım.
Son olarak HP'den, şu an Türkiye’de bulunan yazıcıların hiçbirisinde Windows 7 driver cd’sinin olmadığını öğrendim.
HP P1005,P1006,P1007 Model yazıcıları internet sitesi üzerinden Windows 7 driver indirilerek çalışmaktaymış.Şimdi bu modellerden birisini edineceğim.
Belki de sorun yazıcımın eski bir model olmasından kaynaklanıyor. Bilemiyorum. Sorunumu adım adım şöyle aktarabilirim sanırım:
Birinci kutucuk: Windows update denetleniyor.
İkinci kutucuk : Windows HP Laserjet 2200 Series PCL için sürücü bulamıyor. El ile yüklemek için.....
Ardından üçüncü kutucuk: bilinmiyor üzerindeki INF dosyası gerekli.
Sayın Av.Esin Kılıç Şehirlioğlu,
Hoşbuldum teşekkür ederim.
Öncelikle mavileştirdiğim yazınızı cevaplayayım: 3-4 gün önce orjinal cd üzerinden bir adet 1005 yazıcıyı windows 7 e driver kurdum ve gayet güzel çalıştı. Sorun yok yani.
Yazıcı sorununuza gelirsek: Sizi yanlış bilgilendirmişler maalesef. Windows 7 o kadar harika bir işletim sistemi ki; tanımadığı ya da kabul etmediği driver yok hemen hemen. Nokta vuruşlu yazıcılar bilirsiniz, çok eski bir yazıcılardır ve Windows 3.1, windows 95 hadi azıcık daha iyimser olsun Wİndows 98 döneminden kalma yazıcılardır. Onları tanıdıktan sonra laserjet özellikli bir yazıcıyı tanımaması mümkün değil. Siz benim dediklerimi değil, yazıcı ekle, donanım ekle bölümünden yapmışsınız anladığım kadarıyla.
Ağ bağlantıları, paylaşımdaki bilgisayarları görmek için olan bölüme girip orada yazıcının kurulu olduğu bilgisayara tıklayıp paylaşımdaki klasörler arasında yazıcı ikonu aramanız gerekiyor. O ikona çift tıkladığınızda "sürücüyü yüklemek istiyor musunuz" diye bir uyarı verecektir. "Sürücüyü yükle" dediğinizde driverları yüklüyor, yükledikten sonra bir hata veriyor. Aynı işlemi ikinci kez tekrarlıyorsunuz bu sefer dosyaların yazdırılma komutunu taşıyan tepsi açılıyor. O tepsiden "varsayılan yazıcı olarak ata" diyorsunuz, yazıcınız kesinlikle kuruluyor.
BU konuda oldukça iddialıyım. Şayet başaramazsanız, kendime ait sistemde yazıcı yüklenmesi konusunda çektiğim resimleri derleyip foruma yükleyeceğim. Bir faydası umarım olacaktır o zaman.
Saygılarımla...
-
Alıntı:
Siz benim dediklerimi değil, yazıcı ekle, donanım ekle bölümünden yapmışsınız anladığım kadarıyla.
Ağ bağlantıları, paylaşımdaki bilgisayarları görmek için olan bölüme girip orada yazıcının kurulu olduğu bilgisayara tıklayıp paylaşımdaki klasörler arasında yazıcı ikonu aramanız gerekiyor. O ikona çift tıkladığınızda "sürücüyü yüklemek istiyor musunuz" diye bir uyarı verecektir. "Sürücüyü yükle" dediğinizde driverları yüklüyor, yükledikten sonra bir hata veriyor. Aynı işlemi ikinci kez tekrarlıyorsunuz bu sefer dosyaların yazdırılma komutunu taşıyan tepsi açılıyor. O tepsiden "varsayılan yazıcı olarak ata" diyorsunuz, yazıcınız kesinlikle kuruluyor.
Aslında tam olarak dediklerinizi yapmaya çalıştım. Ağ bağlantılarından yazıcı ikonuna gelip çift tıkladığımda "sürücüyü yüklemek istiyor musunuz" uyarısı değil, "sürücü karşıdan yükleniyor" diyen Windows yazıcı yükleme kutusu çıkıyor. Daha sonra da "sürücü bulunamadı....."
Alıntı:
BU konuda oldukça iddialıyım. Şayet başaramazsanız, kendime ait sistemde yazıcı yüklenmesi konusunda çektiğim resimleri derleyip foruma yükleyeceğim. Bir faydası umarım olacaktır o zaman.
Çok sevinirim.
-
Esin hanım şimdiye kadar işin uzmanları yanıtlar diye düşündüğümden konu hakkında yorum yazmadım.
Windows7 programınız 32 bit mi, 64 bit mi?
Sizin verdiğiniz link 64 bit için, acaba 32 bit için uygun olan http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=4062 sayfasındaki HP laserjet 2200 sürücülerini denediniz mi?
-
Ayrıca driver olarak Windows7 nin içinde HP LaserJet 2200 inbuilt yani içinde kurulu olarak geliyormuş. Bu açıdan şu iki yazıyı da okumanızı önemle tavsiye ederim.
http://hpanswers.blogspot.com/2009/0...rs-for-hp.html ve http://hpanswers.blogspot.com/2009/0...rivers-in.html
-
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Esin hanım şimdiye kadar işin uzmanları yanıtlar diye düşündüğümden konu hakkında yorum yazmadım.
Windows7 programınız 32 bit mi, 64 bit mi?
Sizin verdiğiniz link 64 bit için, acaba 32 bit için uygun olan
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=4062 sayfasındaki HP laserjet 2200 sürücülerini denediniz mi?
Bilgiler için teşekkür ediyorum. Program 64 bit ve önerilerinizi denememe rağmen ne yazık ki sonuç alabilmiş değilim.
-
-
Kaldırıp yere çakmayı denediniz mi?
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kaldırıp yere çakmayı denediniz mi?
Henüz düşünce aşamasında. :)
-
Sayın Av. Esin Kılıç
Yere çakmayı hiç düşünmeyin konusunda uzman birisinden yardım alın.
Yazıcıyı kendi bilgisayarınızda yapsın.
Saygılarımla.
-
başka bir bilgisayardan tanıtıp printerı ağ paylaşımı yaparak kullanabilirsiniz..
veya windows 7 ye vmware kurup bunun üzerinden çalıştırabilirsiniz...
-
Yeniden merhabalar,
Ancak müsait olmam nedeniyle şuan resimlerle anlatımı deneyeceğim. Yazıcı yüklemek istediğimiz bilgisayar üzerinden AĞ'a bağlanıyoruz, yazıcının yüklü olduğu bilgisayara giriş yapıyoruz, dosyaların paylaşımda olduğunu gördüğümüzde yazıcı -şayet paylaştırılmış ise, paylaştırılmamışsa ağ üzerinde görülmeyecektir- üzerine çift tıklıyoruz. Resim üzerinde HPLaserJ yazısı ve yazıcı ikonu görülmektedir.
http://img412.imageshack.us/img412/3185/75394157.png
Çift tıklayıp açmaya çalıştığımızda karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir uyarı gelecektir.
http://img683.imageshack.us/img683/7838/42725181.png
Sürücü yükle tıklayoruz ve sürücünün yüklenmesini bekliyoruz. Sürücü yüklendikten sonra bir hata mesajı verecektir. Hata mesajı aşağıdaki resimdeki gibidir ve genel olarak Xpden Seven'a yazıcı yüklendiğinde aynıdır.
http://img19.imageshack.us/img19/5468/20047139.png
Sürücü yüklenmiştir artık. Hata mesajına tamam dediğimizde pencere kapanacaktır. Yazıcı ikonuna yeniden tıkladığımız zaman aşağıdaki resimde görülen hata mesajı ve kodu görülecektir.
http://img6.imageshack.us/img6/6295/48137692.png
BU hata mesajını gördükten sonra Windows 7 yüklü bilgisayarımıza ağ yazıcısının yüklendiğini ve yeniden başlatmamız gerektiğini anlıyoruz :)
-
Yeniden başladığında tekrar ağ üzerinden yazıcının yüklü olduğu bilgisayara bağlanıp ağ üzerinde görülen HPLaserJ ikonuna tıklıyoruz, bu sefer karşımıza Yerel Yazdırma Biriktiricisi açılıyor. (aşağıdaki resim)
http://img412.imageshack.us/img412/4161/ekranalntsc.png
Bundan sonra tek yapmamız gereken aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere ağ yazıcımızın tepsisini varsayılan yazıcı olarak ata demek olacaktır.
http://img705.imageshack.us/img705/4632/adszpa.png
Yazıcınız %99.9 ihtimalle yüklenmiştir. Deneme sayfanızı çıkararak bu teyit ediniz.
Kolay gelsin...
-
Sayın Thesecret,
Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum. Sanıyorum bu açıklamalarınızdan çok kişi faydalanacaktır.
Fakat ne yazık ki benim ifade ettiğim sorun bu şekilde çözülemedi. (Sorunu doğrudan notebookuma bağladığım yeni bir yazıcı alarak çözdüm.)
Fakat yine de bu sorun giderilebilir mi merakı ile teknik servisten destek aldım ve microsoft ve HP ile de görüşerek, sorunun benim işletim sistemimin windows 7-64 bit olmasından kaynaklandığı, 32 bit'te bu sorunla karşılaşılmadığını ifade ettiler.
Bu işletim sisteminin daha başka sorunlarla da karşılaşmama yol açabileceği de ayrıca belirttiler.
Bakalım, hep birlikte göreceğiz.
-
merhaba;
bağlandığınız bilgisayarda sadece XP sürücüsü olduğu için windows 7 de kurulamıyor...
yazıcının windows 7 sürücüsünü bulup kurmanız gerekiyor..
kolay gelsin.
-
Yaşadığınız sorun 64 bit kullanıcılarının oldukça sık karşılaştıgı bir durum aslında ve işletim sisteminizin Windows 7 veya Xp olması birşeyi değiştirmez önce bunu bir açıklığa kavuşturalım. Gelelim sorununuza, HP destek sitesinden baktığım kadarıyla 64 bit destegi veriyorlar aslında ama işletim sisteminizin dili ile alakalı bir problem oluşmuş olabilir ama kesin tespit için yerinde bakmak gerekir. Kişisel tavsiyem bir uzmanı, ilgili pc yi ve bahse konu yazıcıyı bir araya getirmeniz. Sorununuz çözülecektir.
-
Alıntı:
chaykolic rumuzlu üyeden alıntı
Yaşadığınız sorun 64 bit kullanıcılarının oldukça sık karşılaştıgı bir durum aslında ve işletim sisteminizin Windows 7 veya Xp olması birşeyi değiştirmez önce bunu bir açıklığa kavuşturalım. Gelelim sorununuza, HP destek sitesinden baktığım kadarıyla 64 bit destegi veriyorlar aslında ama işletim sisteminizin dili ile alakalı bir problem oluşmuş olabilir ama kesin tespit için yerinde bakmak gerekir. Kişisel tavsiyem bir uzmanı, ilgili pc yi ve bahse konu yazıcıyı bir araya getirmeniz. Sorununuz çözülecektir.
Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığım için sorunu hemen uzmanlarına devrettim aslında.
Vatan Bilgisayar çalışanlarından (neredeyse tüm birimlere yönlendirildim) ilk sözlü bilgi ve daha sonra iki ayrı bilgisayar uzmanından, notebook-yazıcı ve uzmanı bir araya getirmek sureti ile teknik destek aldım. Kendileri de HP ve microsofttan destek aldılar veya en azından destek talep ettiler. Ama sorun çözümsüz kaldı.
Ama vermiş olduğunuz bu bilgiler, benzer sorunlar için mutlaka çok faydalı olacaktır.
-
Alıntı:
Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığım için sorunu hemen uzmanlarına devrettim aslında.
Vatan Bilgisayar çalışanlarından (neredeyse tüm birimlere yönlendirildim) ilk sözlü bilgi ve daha sonra iki ayrı bilgisayar uzmanından, notebook-yazıcı ve uzmanı bir araya getirmek sureti ile teknik destek aldım. Kendileri de HP ve microsofttan destek aldılar veya en azından destek talep ettiler. Ama sorun çözümsüz kaldı.
Ama vermiş olduğunuz bu bilgiler, benzer sorunlar için mutlaka çok faydalı olacaktır.
İlk okuduğumda iki ayrı bilgisayar uzamnından destek aldıgınız kısmını atlamışım bu durumda HP nin ilgili ürünle ilgili update çıkarmasını beklemekten başka yapılacak bir şey yok gibi gözüküyor. Maalesef 64 bit henüz tam olarak desteklenmiyor ve bu tarz sorunlar kullanıcıların başını ağrıtabiliyor. Bu teknoloji tam destek görene kadar belkide performanstan biraz ödün verip 32 bit kullanmak belki çözüm olabilir.
Yalnız merak ettiğim bir nokta var daha önce aynı makinada XP kurup denemişmiydiniz çalışıyormuydu ve çalışıyorduysa o kaç bit ti eğer daha önce yine 64 bit olarak kurduysanız XP yi ve yazıcı çalıştıysa Windows 7 ilede çalışacaktır diyorum ben ....
-
Alıntı:
chaykolic rumuzlu üyeden alıntı
Kendilerini kötülemek gibi bir amacım yok ama Vatan Bilgisayar çalışanlarının bu konuda çok bilgili oldugunu düşünmeyin bence. Sonuçta binlerce ürün satılan bir yerde insanların her ürün hakkında bilgi sahibi olmasını beklemek dogru olmaz. Ordaki çalışanlar satış için gerekli bilgileri bilir ve satış için bu yeterlidir. Tabi ki onların içinde kendini geliştirip gerçekten uzmanlaşmış insanlar olabilir ama satış görevlilerinden teknik destek beklemek çok doğru olmaz. Lafı daha fazla uzatmak istemiyorum degerli vaktinizi almamak için yoksa (Microsoft, HP ve daha birsürü şirket)Help Desklerin çalışma mantığıyla ilgili sayfalarca konuşabiliriz. Nacizane önerim eğer bu yazıcıya bağlanmak sizin için gerçekten önemliyse bir uzman bunu yerinde görürse çözecektir. Yazdıklarınızdan aklıma ilk gelen problem işletim sisteminizin Türkçe olması çünkü detaylı bakmadım ama sitedeki sürücüler Türkçe için değildi bu problem olmuş olabilir. Tabi görmeden yorum yapmak çok mantıklı olmuyor maalesef.
Sayın chaykolic, Vatan Bilgisayar çalışanlarından aldığım bilgi sorunumu çözmediği için, iki ayrı bilgisayar uzmanından teknik destek aldım. (Sorunu yerinde görmüş oldular.)
Yazıcıya bağlanmak aslında çok önemli bir konu değil, nitekim doğrudan notebookuma bağlanan yeni bir yazıcı alarak sorunu çözdüm.
Bu forumu, konuştuğum kimsenin çözemediği bir sorunu tespit etmek ve mümkünse çözmek için açmıştım, benim sorunum çözülemediyse de, sizlerin sayesinde, çok kişiye fayda sağlayacak bilgiler bu forumda toplanmış oldu.
-
öncelikle ii günler.. bu konu aynı şekilde benim de başıma geldi. ve yaklaşık dört gündür uğraşıyordum ve doğal olarak da yazıcıyı yüklemeye çalışırken internetten destek almaya çalışıyordum ve bu konuyu gördüm. aynı şekilde Esin Hanımın söylediği gibi windows 7 64 bit olduğu için sorun veriyor. benim de ağdan laptopa yazıcıyı yüklemem gerekiyor Esin hanımın yaptığı gibi yeni bir yazıcı alıp laptopa takma gibi bir lüksüm malesef ki bulunmuyor. eczanede kullanılacağı için sürekli olarak laptop oradan oraya gidiyor ve burada okuduğum bir yanıt ile bir kaç çalışma yaptım ve başarılır oldu. Esin hanımın söylediği gibi müşteri hizmetleri ile de görüşseniz 64 bit olduğu için yüklenemeyeceği bilgisini veriyorlar ancak; laptopa yazıcıyı takın ve cd'si ile yükleyin yüklenmiyor deseler bile yükleniyor emin olabilirsiniz hatta cd ile yükleyip yazıcı usbsini çıkartıp tekrar takın ve bilgisayarda sağ alt köşede usb bilgisi çıkıyor kullanıma hazır diyor. şimdi biraz professionallik gerekecek yüklediğiniz yazıcı modeline göre değişir şekilde windows dosyasından yazıcı *.dll dosyasını bulacaksınız. ismi farklı olabilir ama çoğu bilgi orada toplanacaktır. o dosyayı kopyalayarak yazıcınızın asıl bağlı olduğu bilgisayara kopyalamanız gerekecek ve ağdan yazıcıyı yüklerken Esin hanımın söylediği uyarıları alacaksınız gözat diyip dosyayı kopyaladığınız dosyaya da paylaşım vererek laptopa ağdan göstererek yazıcının yüklenmesini sağlayabilirsiniz. aslında çok basit bir olay ancak. tek sorun o dll dosyasını bulabilmek..
Esin hanım sizden tek isteğim yazıcıyı sadece laptopa bağladığınız da çıktı alabilir miyorsunuz ? ve çıktı olarak sadece kod mu veriyor. siz iki satırlık birşey yazdırsanız bile sayfalarca kod mu yazdırıyor bunu öğrenebilir sem çok sevineceğim. hayırlı günler...
-
Alıntı:
MadHearted rumuzlu üyeden alıntı
Esin hanım sizden tek isteğim yazıcıyı sadece laptopa bağladığınız da çıktı alabilir miyorsunuz ? ve çıktı olarak sadece kod mu veriyor. siz iki satırlık birşey yazdırsanız bile sayfalarca kod mu yazdırıyor bunu öğrenebilir sem çok sevineceğim. hayırlı günler...
Sorunsuz olarak çıktı alıyorum.
-
Merhaba Esin Hn.
Konuyu halledip halletmediğinizi bilemiyorum.
Ama kısaca nasıl yapacağınızı anlatayım. Bende bu konudan mağdur olmuştum. :)
Öncelikle HP nin web sayfasından ilgili yazıcının win 7 göre olan driverini indirmeniz gerekli. Ondan sonra ağdaki o yazıcıyı sizin kendi bilgisayarınıza kurulum talimatları ile bağlayıp kurmanız gerekli. Kurulumu yaptıktan sonra printerı bağlı bulunması gereken bilşgisayara bağlayın ve ağ üzerinden tekrar yapamadığınız kurulum işlemini sorunsuzca halledebilirsiniz.
Saygılarımla,
Hakan Ergin
-
sn. Esin hnm.
Size yazabilmek için üye oldum. :)
Her ne kadar yeni yazıcı almış olsanız da, benim çözüm önerimi denemenizi isterim.
-Yazıcının bağlı olduğu bilgisayara hp'nin sitesinden yazıcının 64 bit Windows 7 sürücüsünü indirin. Bu sürücü dosyasını winrar programıyla bir klasöre açın.
-Başlat/Aygıtlar ve Yazıcılar tıklayıp yazıcınıza sağ tıklayarak Yazıcı Özelliklerini seçin. Burada paylaşım sekmesine geldiğinizde altta Ek Sürücüler adında bir düğme göreceksiniz. O düğmeye tıkladığınızda açılan pencerede x64 kutucuğunu işaretleyecek ve gelen pencerede ise daha önce winrarla açtığınız klasörü bulup içindeki yazıcınızla ilgili .inf dosyasını tıklayacaksınız.
Daha sonra notebook bilgisayarınızdan normal ağ yazıcısı şeklinde kurabilirsiniz.
Ben sorunumu bu şekilde hallettim.
Kolay gelsin.
-
İlginiz ve yanıtlarınız için teşekkür ediyorum. Ağ yazıcısını da yenilemiş bulunduğumuzdan, bu önerileri deneme gereği de, şansı da kalmadı. Ancak daha önce de ifade ettiğim gibi, bu sorunu yaşayanlar için, sayenizde harika bir kullanım klavuzu hazırlanmış oldu. Tekrar teşekkürler.
-
Çok uzun yıllarını bilişim sektörüne vermiş bir Uzman olarak bu tür teknik sorunlarınızın çözümü için güvenebileceğiniz teknik birinden uzaktan yardım ( Uzak bağlantı ) almak , hem daha pratik hemde işleyiş açısından daha sağlıklı, en azından bir yerde yanlışlık yaptım mı kaygınız olmaz .Ayrıca çözüm için harcayacağınız zaman 15dk geçmezdi.Diyeceksiniz ki teknik konularda danışabileceğim birileri yoktu sanırım bu yazınız sayesinde bi hayli oldu :).Gerçi yeri olmasada , sizin nezdinizde site sakinlerinin yaşadıkları teknik sorunlar ve soruları için elimden geldiği ölçüde yardıma hazır olduğumu bildirmek isterim.
Saygılarımla,