Cevap: Pepsi'ye Tazminat Davası
Kola şişesinin içerisinde şeker jelatini, İlginç doğrusu.
Sakın kolayı açmayın derim. hemen noter aracılığı ile olayı resmileştirin. ardından en yakın tüketici derneğine veya bağlı Kaymakamlığınızdaki "Tüketici hakem heyeti"ne başvurun. iddianızı teknik olarakta ispatlayın. Bir avukatın yardımıyla yüklü miktarda tazminat alabilirsiniz..önceleri bu tür şikayetlerden ötürü ülkemizde tüketiciler pek tazminat kazanamıyorlardı. Ancak yeni çıkan yasalarla tıpkı Avrupa ve Amerika gibi bizdede tüketicinin veya mağdurun yüksek miktarda tazminat alması mümkün.
Alıntı:
murtiiiiy rumuzlu üyeden alıntı
Kola şişesinin içerisinde şeker jelatini, İlginç doğrusu.
Sakın kolayı açmayın derim.
Açtıysanız da artık lavaboya dökün derim:)
Açmadım elbette, bu şişeyi sadece mahkeme kararı açar ;)
Alıntı:
xpity rumuzlu üyeden alıntı
Açmadım elbette, bu şişeyi sadece mahkeme kararı açar ;)
İyi sizin şişeden çıkan jelibon olmuş.Ama herhangi bir marka adı vermeniz hiç doğru değil..Benim da başıma geldi bu durum baktım ayran -cam şişesi içerinde alenen bir böcek..Açmadım ama aldığım markete şikayet ettim..10 sene önce tüketicileri mahkemeleri bu kadar yaygın ve önemli olsaydı şikayet eder miydim acaba diye düşünmekten kendimi alakoyamıyorum.
Bir kola şişesinin içerisinde yabancı bir madde bulunca yolda külçe altın bulmuş gibi sevinmişsiniz ancak Türkiye'de bu tür davalardan tatmin edici bir sonuç almak mümkün değildir. Hakim soracak; Bundan dolayı ne tür ve ne kadarlık bir zararınız oldu? Cevap; kem küm. Böyle olunca davayı reddedebilir de.. Sizin düşündüğünüz tazminatlar ABD'de Avrupa'da söz konusu olur.
Soruma ilk cevap veren murtiyyyy bey in dediği nedir peki?
"Ancak yeni çıkan yasalarla tıpkı Avrupa ve Amerika gibi bizdede tüketicinin veya mağdurun yüksek miktarda tazminat alması mümkün."
Alıntı:
Soruma ilk cevap veren murtiyyyy bey in dediği nedir peki?
"Ancak yeni çıkan yasalarla tıpkı Avrupa ve Amerika gibi bizdede tüketicinin veya mağdurun yüksek miktarda tazminat alması mümkün."
Mümkün mü acaba? bir emsal karar varsa verin herkesin işine yarasın...
Alıntı:
av.ferda rumuzlu üyeden alıntı
Mümkün mü acaba? bir emsal karar varsa verin herkesin işine yarasın...
Zira her yerden böcek o şu bu çıkıyor..:)
Alıntı:
Eve geldiğimde şişenin içinde Olips şeker jelatininin gezindiğini görmüş. Şimdi bu durumda haklı olarak karşı tarafa tazminat açma hakkımız doğmuş oluyor. Birde şişe kolayı çocuğuna aldığı için, çocuğuda o akşam kusurundan dolayı kolayı içemediği için manevi tazminat hakkımızda oluyor mu?
Tazminat, bir zenginleştirme aracı değildir. Gerçekleşen zarar sonrasında yeteri kadar paranın kusurlu taraftan mağdur tarafa aktarılmasından ibarettir.
Çocuğun o akşam kolayı içememesinden dolayı elem, ızdırap duyguları içerisinde olduğundan mı bahsedilecek? Bundan dolayı binlerce lira mı istenilecek? Hakkaniyete aykırılık teşkil eder.
Çözümü, halkın sağlığı ile oynayan üretici firma hakkında Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunmak ve olayın peşini bırakmamak.
Cevap: X'ye Tazminat Davası
Bizimde temennimiz davayı kazanmak, bunun için en doğru yöntemi seçmek için yardım ve görüşlerinizi ve yolumuza ışık tutmanızı o yüzden istedik. :utangac
Cevap: X'ye Tazminat Davası
Olaya pek benzemesede bizde de birşeyler değişiyor zannedersem..
http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/cgu...ak_ornek_karar