Cevap: Ürünü iade ettim ama?
Arkadaşlar acil cevaplarınızı bekliyorum!!!
Arkadaşlar
aranızda hiç kimse yardımcı olamayacak mı? birisi ilgilenirse sevinirim.
hukuki.net üyelerinden birisinin dahi bu konuyla ilgili bir fikri yok mu?
İade ederken herhangi bir belge düzenlendimi?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İade ederken herhangi bir belge düzenlendimi?
Belge derken? sadece ürünleri geri eksiksiz ve sağlam aldıklarına dair bir belge düzenlendi.
Dilerseniz noterden paranızın üç gün içinde iadesini aksi halde icraya vereceğinizi ihtar edin, sonra elinizdeki belgelerle icra takibi başlatırsınız. Bundan önce bankanızla görüşüp taksit çekimlerini durdurmalarını isteyin ona göre icraya koyacağınız meblağı belirlersiniz.
Alıntı:
Dilerseniz noterden paranızın üç gün içinde iadesini aksi halde icraya vereceğinizi ihtar edin, sonra elinizdeki belgelerle icra takibi başlatırsınız. Bundan önce bankanızla görüşüp taksit çekimlerini durdurmalarını isteyin ona göre icraya koyacağınız meblağı belirlersiniz.
Bankaya bir itiraz dileçesi hazırlıycam pazartesi günü ve ardından notere mi gitmem lazım? peki size göre haklı durumda mıyım?
Sözleşmenizi de incelemek lazım ama malları iade almışlarsa parayı da iade etmeleri gertekir.
Alıntı:
Sözleşmenizi de incelemek lazım ama malları iade almışlarsa parayı da iade etmeleri gertekir.
Sözleşmede ürün iadesi ile ilgili hiçbir madde yok
Ayrıca malları geri aldılar ben ürünleri aldıktan sonra 1 hafta olmadan iade etmek için görüştüm ve ürünleri aldılar. ama hala paramı iade etmediler hala uğraştırıyorlar oyalıyorlar.
Ürünü iade ettiğinizi kanıtlayabiliyorsanız problem yok bence.Her ne kadar meblağ il hakem heyetlerinin müdahale sınırından yüksek de olsa müracat edin lehinize bir tavsiye kararı çıkacaktır. Firma bunu kabul etmezse belgeyi delil olarak mahkemede kullanırsınız. Problemin en basitçe böyle çözülebileceğini düşünüyorum.
Benzeri bir olayda ben yaşadım.Bankaya işlemin iptali için müracatta bulundum.Bana firmadan işlemin iptaline dair bir belge ile başvurmamı yoksa işlemi hiçbir şekilde iptal edemeyeceklerini bildirdiler.Siz firmadan işlemin iptali için bir belge almaya çalışın ve kredi kartları merkezine o belge ve bir dilekçeyle müracat edin.Sanırım ozaman banka işlemi ve taksitleri iptal edecektir.
Arkadaşlar firma işlemini iptal etti kendi bankasına iptal ettirdi. ve bende kurtulmuş oldum herhangi bir kuruma gitmedim sadece telefon trafiğiyle hallettim :)