-
Boşanma davası açtım
merhaba avukat bey öncelikle bize bu imkanı sunduğunuz için teşekkür ederim..
bundan 2.5 yıl öncesine yakın eşimle evlendik,yanlız evlendiğimizin 4.günü kayın validem benle yaşamaya başladı (üstelik kendine ait evi eşyaları ve kedine ait bir maaşı olmasına rağmen benle yaşadı,hasta da değil muhtaçda değil,çok uzakta değildi evi altlı üstlü)evim 2 oda bir mutfaktır..birinde kayınvalidem (hem yatar hemde oturma odamız idi) ben 20 yaşında bir genç bir gelin olarak eşimle hiç bir özel anımız ve hiçbir şakalaşmalarımız olmadı,evin içinde eşime karşı istediğim gibi giyinemedim,hep kayınvalidem olduğundan herşeyimiz kısıtlı artık özel hayatımı yaşayamamazlığım beni sıkıntıya soktu,eşimle yanyana uzanıp bir televizyon ve başbaşa bir kahvaltı yapamadım..herşeyde kayınvalidem vardı herşeyden mahrum kaldım,eşimle yatarken sabahları kayınvalidem yatak odamızın kapısını sürekli vurarak seslenerek namaza eşimi kaldırırdı..onun sesinden bende uyanır tekrar uyumakta zorluk çekerdim,gün içerisinde kayın validem hiç yanıma gelmez ve eşimin işten gelmesine 10 dk kala eve gelir ve eşimi kapıda güzel bir şekilde karşılayamadım:(bunları yazarken ağlıyorum çünkü bir kayınvalidem yüzünden yuvam dağıldı.daha sonra eşim işten geldikten sonra yemeği hazırlar topladıktan sonra..oğlum bana kuran oku..oğlum bana kitap oku die die sanki evli bir oğlu ve karısı yokmuş gibi ..ben yokmuşum gibi yaşar..eşimde annesini asla kıramaz ben orda kukla gibi dururdum..bir pazar günü eşimle musait olmadığım bir anda kapıyı çaldı ve musaitmiş gibi kapıyı açana kadar kapıda bekliordu..eşimde annesini kıramadığı için o özel anımızda gitti..herşeyden yoksun kaldım..daha sonra hamile kaldım ve çocğum dünyaya geldi..sarılıktı ve eşimve eşimin ailesi çok mutasıp bir aile olduğu için tek başıma yollara gitmem hastaneye gitmem konusunda pek razı olmazlardı,cocuğumu dr a götürmek yerine hacıya hocaya götürdüler(herşeyin allahtan geldiğine inandıkları için) kendince inandıkları sarı ip bağlama jilet atma vss..yaptırdılar..ben bunlara hiç razı değildim onca tartıştım..sonunda eşim ve kayın validem elimden çocuğu alarak hocaya götürdüler..aradan 2 ay geçti halen 1 dr a görünmüş değiil ispatlaya bilirlerse ispatlasınlar..2.ayın sonunda yine benm kavgalarımda götürdüm..ve çocuk doğuştan safra kanalları yokmuş karaciğer yetmesliğinden (siroz) oldu ve vefaat etti..sonra evde sorunlar hiç bitmedi kaynanamın herşeye karışması vss..eşiminde onun sözünü tutması..evden çıkarmamaları benim pskolojimi bozdular..ben yuvam dağılmasın die çok direndim..daha sonra kaynanam eşimi sürekli eşimi benden alıkoyuyor..ve son 3 gün benle aynı evde aynı sofrada hiç yemek yemedi yatmadıda..ve ben evde tek kaldım..sonuncu gün..ben dedi senle anlaşamıyorum babanı çağırıp seni alsın dedi..iyi düşün dedim ..düşündüm dedi..aradı babamı ..babamda bir babam olarak beni geldi aldı..aradan 2 ay geçti boşanma davasını ben açtım..eşim şuan bir fabrikada kadrolu maşıda 1.500 tl kadar alıyor +ikramiyeli alıyor 3 aya bir..şuan 7 aydır ailemle yaşıyorum hiç aramadı sormadı..daha önce hiç çalışmadım şuanda çalışmıyorum..eşimin üzerinde maaşından başka mal varlığı yok..avukat bey bu yaşadıklarımdan dolayı...sorularım şu..
1.kayınvalidem benle beraber yaşadı ( yaşamadı diebilirmi?) ki annem teyzem halam hepsi bizde misafir olarak kaldırlar..şahit olarak değerleri nasıl olur?
2.( erken teşhisi engelleyerek ölüme sebeb olmalarından savcılığa suç duuyurusunda bulundum.) eşim ifadesinde hocaya götrmedim demiş?ki herşey adli tıpa gitti..orda herşey ortaya çıkarmı geç gidildiği??
3.eşimle son zamanlar konuşurken biz ayrılırsak işten çıkarım sigostasız olurum sende nafaka alamazzsın demişti..oysa işten çıkmamış avukat tutmuşş neden olabilir?
4.sizce ben maddi manevi tazminatı hak ediyormuyum?
5.ben evlendiğim şehirde hiç akrabam yok..komşuların hiç biri bana şahit olmaz..çünkü onlar eşimin eskiden komşularıydı.inanırmısınız 1 tane bile yok..kendi tanıdıkları ise bana şahit olmayacaktır..bu konuda bana fikir verebilirmisiniz?
6.avukatım bu ayın sonuna kadar şahit istedi..sizce kimi yazdırsam daha makbul olabilir?
7.eşimin bana nafaka veya tazminat verememe gibi bir durum olabilrmi?
herşey için çok teşekkür ederim...
-
Cevap: Boşanma davası açtım
allah kolaylık versn evet aslında herşey allahtandır o söz doğru ama şuda bir gercek islamda hekimlik var insanlar hastalandıklarında tabik öncelikle dr gitmeliler her şey allahtandır diye hocaya gitmek bence dindarlık değil tamaman bilgisizlik ve cahiliktir işin hukuk tarafın ben bilemiyeceğim ama anlatmanıza göre siz hakl çıkarsnız gec kalma konusnda adl tipa bile gerek kalmay bilir cocuğunuz göturduğunuz dr size gec kalmısnız demedm onun ifades bile yeterl olur kanısndayım
-
herşey adli tıpa gitti zaten efendim,elimde ne delil vvarsa verdim..demekki savcılık yeterli delil bulmuşki adli tıpa yollamış değilmi?yanlışmı düşünüyorum?
-
haklısn ama savcılık en kısa ihtimal bile değerlendirir ve gönderir inşallah adalat yern bulur ama biraz uzaya bilir sadece sabır edin bence aceleyle yanlışa duşmeyn
-
sizce öyle bir durumda ben kazanmış olsam dahi sizce ona ne gibi bir ceza veirlir?
-
ne ceza alı ceza alırm almazm onu ben bilemem ve bun hiç bir kimsede bilemez dava acıldıkta sonra mahkemede kara verecek olan hakim dir
-
tabiki hakim karar verecektir..kayınvalidem bende kaldığını inkar ederse nasıl olacak aacaba..
-
kayın validenin sizde kaldığın onca yıl boyunca sizde kaldığın gören ve ifade verecek bir vicdan sahib yok mu birde kayın validenin sende kalıp kalmamasının bence bir önemide yok aslında
-
Derdinizi anlatırken hayallerinizide anlatmışsınız aslında. bu olaylardan ötürü ruh sağlığınız bozulmuş olabilir, doktora gitmenizde fayda var...
-
ben şehr dışına gelin gittim..vede hiç bir akrabam olmayan şehire ..komşularda zaten eşimlerin komşularıydı..ara ara annemler teysemler vss çıkar gelirlerdi kalırlardı..onların komşusu bana hiç zannetmiyorum bana şahit olmaz..kayınvalidemin nedemek önemi yok??..onun madii durumu yerinde bakıma muhtaç değil hasta değil..tek yatmaktan korkuyormşş yalan..korktuğu kadar az sussaydı barii..evim 2 oda..evlilik geçmişsse başınızdan gerisini siz düşünün..ki bence ben bakıma muhtaç olmayan kalacak yeri olann..maaşı ve sağlığı yerinde olan bir kayınvalideyede bakmak zorunda değilim..üstelik kendine ait evi olduğu halde bende kalan..birine asla bakmak zorunda değlim..özel yaşantımı kısıtladı..kanunlara göre evliliğn bozulmasına 3.kişinin sebebiyet vermesi..tazminat davası hak edilebileceğini söyleniyor..
-
yaşadıklarımdan dolayı strese girmiş olabilirim bu normal..ama onlar yaşamam gereken şeylerdi hayaller derken???? bence insan hakları denen birşey var..
-
Eşinizle huzurlu bir yaşam.
-
kayın validenizn bir önem yok derekn anladığınız manada demedm burda kulanamayacağım bir anlamda dedim tabik yaptığ şey yanlış buna katılıyorm fakat dindar görunen o insanlar yarın oğl söz konus olunca herşey inkar eder emin ol bunda
-
etsin..ben durduk yere neden yuvamı yıkayım,neden benm dilimde hep kaynana var..demekki ondan rahatsızım..demekki o olmasaydıı evliliğim devem edecekti..çünkü benm eşimle aramda uçurum gibi sorunlar yoktu..ne yaptıysa o kadın yaptı
-
cok içlenmişsn bel kaynanan ama malesef bizim bazi insanlarımız aklı yerine annelernin aklıyla hareket ediyor ve istenmeyen sonuclarla karşılaşılıyor inşallah acınız hafifletecek ve ruh haliniz duzeltecek bazı kararlar verilirde sizde rahatlarsınız
-
inşallah kardeşim inşallah..devletimize güveniyorum..adaletin kestiği parmak acımaz..
-
adaletn kestiği parmak acımaz am bazen acıyor ya arkadaşım bazende zamanında gelmiyor bu adalet uzuyor ve uzadıkcada insan yıpranıyor
-
ben rahatım kardeşimm:)senin ne problemin var varmı?
-
bende yazdım sorunum bakalım bir avukat veye iy bir bilen yardım edecekmi benimk telefonda hakaret ve küfür am cok ağır forumda yazıyor
-
-
aktif konular tıkla orda görursn
-
avukat kardeşlerimizinde düşüncelerini almak istiyorum..lütfen bir yorum yapabilirmisiniz?
-
Evlilik öncesi imam nikahı kıymak
evlilik öncesi nişanlı iken..ailelerin haberi olmadan imam nikahı kıymak.ve daha .daha sonra resmi nikahla evlenmek..2 yıla yakın evli kalmak neticesinde boşanmak,boşandıktan sonra eşin mahkemede zaten benle resmi nikahdan önce imam nikahlıydı..demesi ne gibi sonuçlar doğurur..bayan eş tarafına zararı olurmu?
-
Cevap: evlilik öncesi imam nikahı kıymak..
Alıntı:
sevgi_01 rumuzlu üyeden alıntı
evlilik öncesi nişanlı iken..ailelerin haberi olmadan imam nikahı kıymak.ve daha .daha sonra resmi nikahla evlenmek..2 yıla yakın evli kalmak neticesinde boşanmak,boşandıktan sonra eşin mahkemede zaten benle resmi nikahdan önce imam nikahlıydı..demesi ne gibi sonuçlar doğurur..bayan eş tarafına zararı olurmu?
Resmi nikah yapılmadan evlenmenin dini törenini yapmak yani imam nikahı yasalarımıza göre suçtur. Şikayet halinde kovuşturma yapılır. Ancak ıspatı imamlar belge vermediği için güçtür ve zaten Savcılarda şu an çok dikkate almıyorlar.
-
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Resmi nikah yapılmadan evlenmenin dini törenini yapmak yani imam nikahı yasalarımıza göre suçtur. Şikayet halinde kovuşturma yapılır. Ancak ıspatı imamlar belge vermediği için güçtür ve zaten Savcılarda şu an çok dikkate almıyorlar.
iki nişanlı aralarından aileden habersiz nikah kıyarlar,evlenirler 2 sene sonra boşanırlar..imam nikahı kıyırlırken imamın verdiği yazılı kağıt koca evinde unutulmuştur..koca mahkemede zaten evlenmeden önce nikah kıymıştı diebilirmi?sonuçta neler olabilir?ispat deerse ..elindeki kağıdı çıkartabilir?? bu bir sorun teşkil edermi..
-
Düğünde takılan Altınlar ve takılar
Benim düğünüm 2 şehirde oldu.. biri benim şehirimde, diğeri eşimin şehrinde benim taraftaki düğünde takılan(benim üzerime ) , eşimin şehrinde takılan (ama eşimin üzerine takılan ) altınlar kimindir? boşanma davası açılmıştır. Daha ilk duruşma olmamıştır. Talep etmekte geç mi kaldım, yoksa edebilir miyim, ziynet eşyalarımı alabilir miyim. Eşim borç ödedik diyebilir mi? Altınların miktarı nasıl belirleniyor?
-
Cevap: Altınlar ve takılar
Size takılan altınlar size , eşinize takılan altınlar eşinize ''hediyedir''.
Hediye edilen mallar kişisel maldır.
-
peki bana takılan altınlar nerde? onu alabilecekmiyim?
-
Alıntı:
peki bana takılan altınlar nerde?
Bunu siz bilmiyorsanız kim bilebilir ki?
Alıntı:
onu alabilecekmiyim?
Takılarınızın miktarını ıspatlayabilirseniz, birlikte yaşamın doğal akışı içinde ihtiyaçlar nedeniyle kullanılmadıysa alabilirsiniz.
-
takı miktarını ispatlayabilirim herşey mevcut..bir miktarını kardeşine tüp bebek tedavisi için verdi..ne yapabilirim sizce?
-
Alıntı:
iki nişanlı aralarından aileden habersiz nikah kıyarlar,evlenirler 2 sene sonra boşanırlar..imam nikahı kıyırlırken imamın verdiği yazılı kağıt koca evinde unutulmuştur..koca mahkemede zaten evlenmeden önce nikah kıymıştı diebilirmi?sonuçta neler olabilir?ispat deerse ..elindeki kağıdı çıkartabilir?? bu bir sorun teşkil edermi..
İmam size birde nikah kıyınca kağıtmı verdi nikahın belgesi olarak?
-
Durum tespiti yapalım.
Boşandıktan sonra eşinizin (eski) "zaten resmi nikahtan önce benimle imam nikahlı evliydi" demesinin sebebi/amacı/menfaati neydi?
Boşanmanızdan sonra hakim böyle bir şeyi herhalde zapta geçirmiş olamaz değil mi?
-
-
demedi..diyebilirmii aileye mahçup düşürme gibi niyetleriylen..derse hakim önünde nasıl bir durum söz konusu olabilir..
-
-
Cevap: Düğünde takılan Altınlar ve takılar
Bizim buralarda "çeyiz yazdırma" adeti vardır, bilmem sizdede varmı?
-
erkek tarafında oldu..benm tarafta olmadı..bizde çeyiz değil..para ve altın takılır kızda olsa
-
Anadolunun bir çok yöresinde gelin, baba evini terk etmeden önce çeyizi oğlan evine gider, giden bu çeyizde bir kaç şahitle kayıt altına alınır, hatta oğlan tarafının geline hediye ettiği altınlar dahi kızın şahsi altınlarıymış gibi gösterilir, çehiz miktarı hep yüksek tutulur, mesela kız evinden oğlan evine 2 halı gidiyorsa 5 halı yazılır, 2 yorgan gidiyorsa 4 tane yazılır, bunada oğlan tarafı pek sesini çıkarmaz..
Demek istediğim; keşke kayıt altına alsaydınız..
-
yok bizde öyle yok..ben boşanma davası açtım,bu altın meselesinide çözmek istiyorum,bende benm akrabalarım benim üzerime altın takıor..sizce alabilirmiyim geri
-
İspat ettiğiniz sürece tabiki alabilirsiniz. ancak Hakim karşı tarafıda dinliyecektir. Anladığım kadarıyla 2 yıl evli kalmışsınız, 2 yıl az bir süre değil, karşı taraf bu altınları sizin rızanızla evin geçimini için bozdurduğunu iddia ederse hakim o iddiayıda yabana atmıyacaktır...