- 

Telefon da mesaj ile hakaret ve küfür 
		Arkadaşlar benim bir sorunum var bilen arkadaşlarda yardım ala bilir miyim? Ben temmuzda edebiyat öğretmen bir bayanla nete tanıştım ve uzun süre bununla msn de telefonda konuştuk bu bayan ben çalıştığı ile gelmemi istedi. Ben ise önce kabul etim fakat son anda yarı yolda vaaz geçtim ve gitmedim bayan ise ban aşağıdaki mesajları gönderdi ben bu bayanı savcılığa versem sonucu ne olur ban bilgi verirseniz sevinirim.

1-Şerefsiz
 2-Annenle yatacak kadar şerefsizsin. adi köpek. Geber git bu dünyadan.
 3-Adi pislik
 4-Dur içimi dökeyim
 5-Git annenle yat bende ne istedin
 6-Sevgi mi köpekler sevemez. bu kadar yalancı olamaz insan.ama sen oldun.korkak köpek.sapık bende ne istedin sapık
 7-Sapık
 8-Defol git be hepsi yalan.köpekle$me daha fazla.namussuz.
 9-Geber köpek. nye yalan söyledin bana. ney. annenle yatsaydın benle dgl.kimin erkek olduğu belli oldu dùn.nye kandrdn beni
 10-Cehenneme gt o zaman.
 11-Ben dùrùstlgnù ve imanini sevdim.ama imansz bir köpeksin
 12-Tertemiz hayatmdan cik.kirletme artk.
 13-Bana bastan   dogruyu söyleseydin.ben o kadar mi maddiyatcym serefsiz.tamam ben anlayacgmi anladm.yeni sayfa actm hayatmda bugùn.kirletme.yeter.annesyle yatan birisin sen.karsma gelip gösteremeyen kendini sapk.
 14-Su anda dùnyanin en mutlu insani ben olacktm.ama en salagi oldum.umutlarmi caldn hayallermi kirlettn.oynadn benle.igreniyorm sendn midemi bulandryosun annenle yatack kadar insanlk disisn.allahi ezani kurani peygamberi kullandn ailemi kullandn.ne desem bos.sana son sözùm su: allahn yokmus.
 15-Seni yanina almasi icin Allah'a dua ettim ve her namazmdan sonra edicem.

Mesajlar bunlar ne yapmamı önerirsiniz avukat arkadaşlarda yardım ala bilir miyim?
 Ve neticede ne olur. Dava açılır mı açılırsa ne tür bir ceza alır öğretmen bu kişi mesleğiyle ilgili bir şey olur mu?

- 

Telefon da mesaj ile hakaret ve küfür(cok öneml rica etsem bilgis olan arkadaşlar yardımc ola bilirlermi) 
		cok öneml rica etsem bilgis olan arkadaşlar yardımc ola bilirlermi 

- 

Cevap: Telefon da mesaj ile hakaret ve küfür 
		Yanlış hatırlamıyorsam tüm telefon görüşmelerinin içeriği 6 ay süreyle saklanıyor diye bir haber izlemiştim..

Oparatör kayıtları ise 5 yıl saklanıyormuş...

http://www.gazeteci.tv/haber.php?haber_id=44569

- 

mesajlar zaten bende kayıtl silmedm telefonda duruyor hepsi 

- 

Kusura bakmayın hukukçu değilim. 

- 

tşk ederm bende bir hukukçuda bilgi almak ümüdündeym 

- 

hukukç bir arkadaş bu konuda yardıncı ola bilirmi 

- 

Yukarıda belirttiğiniz 15 mesaj, tek yönlü mesajmıdır, siz hiç birine hakaret içerikli cevap verdiniz mi? 

- 

ben hiç bir hakaret içerikl cevap vermedim 

- 

Alıntı: 

Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı

Yukarıda belirttiğiniz 15 mesaj, tek yönlü mesajmıdır, siz hiç birine hakaret içerikli cevap verdiniz mi? 

hayır ben hakaret içeren tek bir mesaj bile cevap vermedim bu yazdığım mesajlar bana gelen mesajlarn bir kısmı bir gün boyunca bu tür mesajlara mahruz kaldım iki gün sonra ablasını aratı ve oda aynı şekide hakaret ve ağza alınmayacak sözler sarf eti telefonda ben sadece teşekur etim ablasına sinirmde. Akabinde bir sat sonra ablasnın bey aradı beni oda iğrenc kufurler eti ben onada sesim cıkarmadım 1saat sonra teyzesinin oğlu olduğun söyleyen biri beni aradı abis savcıymış bir abis polismiş bunlar söyledikte sonra ben im tepk vermediğim görunce özur diledi herkes adına ve bu olay kapansın dedi kızın eniştesine söyleyem oda özur dilesin bu olay kapansın dedi kadınlar bu işte uzak tutalm ve kapatalm diyip kapat telefon ama küfürler ve hakaretle beni çok huzursuz ediyor. savcılığa verdim savcılık sadece öğretmene yazı yazmış ben diğerlerndede davac olduğm söylemiştim netice ne olur acaba saygılar

- 

Alıntı: 

demir_ha rumuzlu üyeden alıntı

h<yır ben hakaret içeren tek kelime cevap vermedm bu yazdığım mesajlar sadece bir kacı bir gun boyunca bu tur mesajlara mahruz kaldm iki gun sonra ablasın aratı ve oda ayn şekide hakaret ve ağza alınmayacak sözler sarf eti telefonda ben sadece teşekur etm ablasnada sinirmde akabinde bir sat sonra ablasnın bey arad ben oda iğrenc kufurler eti ben onada sesim cıkarmadım 1saat sonra teyzesinin oğlu olduğun söyleyen bir ben arad abis savcıymış bir abis polismiş bunlar söyledikte sonra ben im tepk vermediğim görunce özur diled herkes adına ve bu olay kapansın dedi kızn eniştesne söyleyem oda özur dilesn bu olay kapansın dedi kadınlar bu işte uzak tutalm ve kapatalm diyip kapat telefon ama kufurler ve hakaretle beni cok huzursuz ediyor 

Türkçe yazmanız mümkün değilmiydi? Daha kolay anlaşılırdı yazdıklarınız!

- 

aklıma geldikçe ve hatırladıkça elerim titriyor malesef yazdıklarmı düzeltmeden gönderiyorum hatam çok farkındayım 

- 

Alıntı: 

aklıma geldikçe ve hatırladıkça elerim titriyor malesef yazdıklarmı düzeltmeden gönderiyorum hatam çok farkındayım 

Ellerinizin titremesi geçtiğinde aşağıdaki linkten yazınızı tekrar düzenlemeniz, yazdıklarınızın cevap verilebilir duruma gelmesini sağlayacaktır.
 https://www.hukuki.net/editpost.php?do=editpost&p=318981

- 

bir avukat arkadaşın yardımlarn bekliyorm tatmin edici bir cebvap alma umudundayım saygılar 

- 

hukukc arkadaşlarda yardm bekliyorm 

- 

Elleriniz hala mı titriyor? 

- 

Alıntı: 

Elleriniz hala mı titriyor? 

benim ellerim normalde suerkl titrer malesef

- 

Bir hukukçu anlamadığı şeye yanıt veremez. Ayrıca avukat arkadaşlar, hukukçu arkadaşlar dediğinize göre ve ben de sizinle arkadaş olmadığıma göre yanıt vermem de doğru olmaz. 

- 

Alıntı: 

litigation rumuzlu üyeden alıntı

Bir hukukçu anlamadığı şeye yanıt veremez. Ayrıca avukat arkadaşlar, hukukçu arkadaşlar dediğinize göre ve ben de sizinle arkadaş olmadığıma göre yanıt vermem de doğru olmaz. 

ne diye bilirm bizim yetişme tarzımız her ne olursak olalım karşımızdakine samim davranma iç güdüsüyle buyuduğumuzda kaynaklanan bir hitabet şekliyle arkadaşım abim kardeşim gibi kelimeler kulanıyor ola bilirm bu tur bir kelime arkadaşım demek bir bu kadar tepk topladığına göre o insanın ban etiği hakaret ve küfürler için acaba ne olur inşallah ilk etepta dilekceme bakan savcı bey de sin gib titiz bir insandır ve o kelimelern hakaret ve kufurlern cok ağır olduğu kanısına varır ve sonrada da hakimlerde ayn itnay gösterir de ban hakaret ve kufur eden insan hak etiğin görur umudundayım

- 

Alıntı: 

ne diye bilirm bizim yetişme tarzımız her ne olursak olalım karşımızdakine samim davranma iç güdüsüyle buyuduğumuzda kaynaklanan bir hitabet şekliyle arkadaşım abim kardeşim gibi kelimeler kulanıyor ola bilirm bu tur bir kelime arkadaşım demek bir bu kadar tepk topladığına göre o insanın ban etiği hakaret ve küfürler için acaba ne olur inşallah ilk etepta dilekceme bakan savcı bey de sin gib titiz bir insandır ve o kelimelern hakaret ve kufurlern cok ağır olduğu kanısına varır ve sonrada da hakimlerde ayn itnay gösterir de ban hakaret ve kufur eden insan hak etiğin görur umudundayım 

Tebrikler.:ok

- 

Sayın forum üyeleri 4gundur buraya üye oldum lakin iki konu başlığı altında da aynı sorunum değerli hukukçu lalımıza sormama rağmen hukukçularımız maalesef ki ya yazım kuralarına ya hitap şekline bakarak sorunum hakkında tatmin edici bir cevap vermediler yada vermek istemediler arkadaşlar demem bazı hukukçu lalımızın zoruna git inşallah Türkiye deki tüm hukuk adamları da bu düşüncede  dır ki ban edilen bu hakaret ve kelimeler cezasız kalmaz kanınsa vardım sadece değerli hukukçularımızın arkadaşım kelimense gösterdikler tepki nedeniyle bu kanıya vardım fakat Türkiye cumhuriyeti hukuk sistemini fazla bilmediğim için ve başıma ilk defa böyle bir olay geldiği için be olacağın tahmin edemiyorum burada  bir fikir sahibi olurum umudu taşıyordum lakin tatmin edici bir yanıt almak öyle dursun sanki bir suç işlemişim gibi his etim kendimi saygı duyuyorum  ancak yetişme tarzım gereği sayın bay kelimesi yerine arkadaşım arkadaşlar ,ablam gibi Anadolu insanına hasa hitaplara ağzımız alıştığında dolay öyle yazdım  ama yazdığıma yazacağıma pişmen oldum desem yeridir ilgi gösteren tüm üyelere teşekkür ederim cevap alamadım lakin atalarımızda kalma Samim ve içten hitabetlerimiz bile yerin farklı hitabetlere bırakmış ona da üzüldüm saygılar 

- 

Asıl merak ettiğim bu lafları duymak için ne yaptığınız? Belli ki bu şahıs size durup dururken hakaret etmemiş. Sanmam ki bu davadan elinize bir şey geçsin... 

- 

Alıntı: 

balikkafa rumuzlu üyeden alıntı

Asıl merak ettiğim bu lafları duymak için ne yaptığınız? Belli ki bu şahıs size durup dururken hakaret etmemiş. Sanmam ki bu davadan elinize bir şey geçsin... 

bunu yazmak için girmiştim.
 ayrıca bu siteyi kullanan tüm insanların eğitim durumları yeterli olmayabilir,yazıyla derdini zor anlatabilir.cevap verirken azarlar gibi yazılar gerçekten üzücü oluyor.Böyle paylaşım olması gereken bir siteye yakışmadığını düşünüyorum

- 

Alıntı: 

necmi42 rumuzlu üyeden alıntı

ayrıca bu siteyi kullanan tüm insanların eğitim durumları yeterli olmayabilir,yazıyla derdini zor anlatabilir. 

Sorun da burada zaten, yazıyla derdini zor anlaşılabilir olarakta yazsa cevap verilebilecek.Ancak sn.demir-ha nın yazdıklarını incelerseniz, anlaşılmıyor!

Alıntı: 

işin zor bar çok paramıyd yatırdığın 

( Biri yukarıdaki yazıyı tercüme edebilir mi?)
 Taktığımız bir şey yok,istediğimiz anlaşılabilir şekilde yazılması, cevap vermeye niyetlenen üyelerimizin bu ne yahu diyerek okumaktan vazgeçmeyecekleri şekilde sorununu açıklaması , ama defalarca hatırlatmama rağmen kendisi anlaşılabilir bir şekilde yazmak yerine ellerinin sürekli titremesini sebep gösterip, daha da anlaşılmaz hale gelen iletiler yazmayı tercih edip, kimsenin anlayamadığı konusuna cevap beklemeyi tercih etti.

Eğer sn.üyemiz savcılıktaki ifadesini de burada anlattığı şekilde verdiyse, muhtemelen savcı da hiç bir şey anlamayıp, hakkınızda bir şikayet var ama biz anlayamadık,lütfen bunu bizim için Türkçe ye çevirebilirmisiniz diyerek edebiyat öğretmenine göndermiştir diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.

- 

Alıntı: 

Sorun da burada zaten, yazıyla derdini zor anlaşılabilir olarakta yazsa cevap verilebilecek.Ancak sn.demir-ha nın yazdıklarını incelerseniz, anlaşılmıyor!

( Biri yukarıdaki yazıyı tercüme edebilir mi?)
 Taktığımız bir şey yok,istediğimiz anlaşılabilir şekilde yazılması, cevap vermeye niyetlenen üyelerimizin bu ne yahu diyerek okumaktan vazgeçmeyecekleri şekilde sorununu açıklaması , ama defalarca hatırlatmama rağmen kendisi anlaşılabilir bir şekilde yazmak yerine ellerinin sürekli titremesini sebep gösterip, daha da anlaşılmaz hale gelen iletiler yazmayı tercih edip, kimsenin anlayamadığı konusuna cevap beklemeyi tercih etti.

Eğer sn.üyemiz savcılıktaki ifadesini de burada anlattığı şekilde verdiyse, muhtemelen savcı da hiç bir şey anlamayıp, hakkınızda bir şikayet var ama biz anlayamadık,lütfen bunu bizim için Türkçe ye çevirebilirmisiniz diyerek edebiyat öğretmenine göndermiştir diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.

edebiyat öğretmeni  ouğunu anlamışsınız fakat şunu belirteyim ki orda yazdığım mesajların tek harfine dokunmadım o edebiyat öğretmeninin yazdığı şekilde aynen iletim mesajlarda ki yazım hatalar ban ait değil eğer bir edebiyat öğretmeni bu şekil hata yapıyorsa benim gibi bir lise mezun nun yaptığ hataları sizin gib kulturl insanların anlamasın beklerdim ki siz kulturlu aynı zamanda da hukukcusunuz leb demede leblebiyi anlamanız gerekirdi ayrıca şunuda belirtmek isterim ki siz benim neyi öğrenmek istediğimi çok net ve iyi bir şekilde anladınız fakat işinize gelen uyelere cevap verip işinize gelmeyen cevep vermeyen bazı hukukcularımızın burda mevcut olduğun malesef gördum pardon hukukçu demiyeyim hukuk sever diyeyim ben en iyisi

- 

Alıntı: 

balikkafa rumuzlu üyeden alıntı

bu laflar duymak için ne yaptınız gerci iletimin başındada söyledm nete tanıştık 3 ay konuştuk çalıştığı yere gelmem ve yuz yuze tenışmak ve...... bazı şeyler yaşamak istediğin söyledi kabul etim fakat son anda gitmekte vaz geçtim yaptığım bu

- 

Toplam 1 dosya bulunuyor Cevap: Telefon da mesaj ile hakaret ve küfür 
		Ben siteye girerken karşıma çıkan aşağıdaki gibi bir mesaj siz siteye girerken çıkmıyor mu? 

- 

Alıntı: 

Ben siteye girerken karşıma çıkan aşağıdaki gibi bir mesaj siz siteye girerken çıkmıyor mu? 

bun kabulendik erdoğab bey fakat her insanın dilbilgis kuralarnı tam olarak bilmeyeceğin siznde taktır etmeniz gerekiyor ve ben bu bilgisayar denen zıkımın kursunada gitmiş değilim kend çabamla bir şeyler öğrendim yazım hatalarm ola bilir siz bir form yöneticsi siniz bun sizn dah iy anlamanız gerekirdi ama ne desem boş galiba neyse sizde ricam uyeliğim iptal edermisiniz burda anladığım kadarıyla ban yararlı olacak bir bilgi edineceğim sanmıyorm saygılar

- 

Alıntı: 

bun kabulendik erdoğab bey fakat her insanın dilbilgis kuralarnı tam olarak bilmeyeceğin siznde taktır etmeniz gerekiyor ve ben bu bilgisayar denen zıkımın kursunada gitmiş değilim kend çabamla bir şeyler öğrendim yazım hatalarm ola bilir siz bir form yöneticsi siniz bun sizn dah iy anlamanız gerekirdi ama ne desem boş galiba neyse sizde ricam uyeliğim iptal edermisiniz burda anladığım kadarıyla ban yararlı olacak bir bilgi edineceğim sanmıyorm saygılar 

Alıntı: 

benim gibi bir lise mezun nun yaptığ hataları sizin gib kulturl insanların anlamasın beklerdim 

Bir lise mezunundan bu beklenir.
 O kişiyi mezun eden okulun masraflarının karşılandığı kaynak olan  vergilere katkısı olan bir Türk Vatandaşı olarak bunu beklemeye hakkım var en azından.