-
Eczacıların gözünü toprak doyursun!
Malum 4 Aralık'da yani iki gün sonra eczaneler eylem yapacak, o gün nöbetçiler dışında hiç bir eczane ilaç satmayacak. Neden? Çünkü ilaç fiyatları yaklaşık %50 oranında düşecek.
Eczacılar eylemlerinde haklı olduklarını, üstelik halkın da bu eylemlerini desteklediğini söylemektedirler. Bilinçli hiç bir vatandaş eczacıların bu eylemini desteklememektedir.
Eczacılar halkı kandırıyor. Diyorlar ki; stoklarımızda tuttuğumuz ilaçları aldığımızın yarı fiyatına satacak ve zarar edeceğiz. Hayır, koca bir yalan! Bu konuda hükümet ve ilac firmaları eczanelerin zarar etmesini önleyici gerekli tedbirleri almıştır. Bu nedenle bir zararları olmayacaktır.
Peki nedir öyleyse eczacıların böyle feryat figan etmesinin gerçek nedeni?
Cevap gayet basit. İlaç fiyatları yarı yarıya düşeceğinden bugün bir günde 10.000.-TL ciro, 2000 TL brüt kar yapan bir eczane 4 Aralık'dan sonra günde 5000 TL ciroya ve 1000 TL brüt kara razı olacak. Yani karlar yarı yarıya azalacak. İşte bu feryat figanın arkasındaki gerçek budur!!!
Burada kamu yararı esastır, eczacının karı değil! Bu durumda halkın eczacıların bu eylemlerini desteklediğini söylemek için insanda biraz yüz olmalı. Gözlerini toprak doyursun!
-
Cevap: Eczacıların gözünü toprak doyursun!
Günde 10.000TL ciro yapan eczane nerede varmış?
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hakkarı'de değil tabii:) Bugün 10.000.-TL ciro büyük şehirlerde orta-üst sınıf bir eczanenin ortalama cirosudur. Kutusu 1000 TL'nin üzerinde ilaçlar olduğunu, bir reçetede birkaç yüz liralık ilaç olduğunu düşünün. Abartılı rakamlar değildir bunlar.
Eczacının karı düşmesin de fakir fukara halk ilaca daha fazla yüzde ödesin. Mantık mı bu!
-
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Hakkarıde değil tabii:) Bugün 10.000.-TL ciro büyük şehirlerde orta-üst sınıf bir eczanenin ortalama cirosudur. Kutusu 1000 TL'nin üzerinde ilaçlar olduğunu, bir reçetede birkaç yüz liralık ilaç olduğunu düşünün. Abartılı rakamlar değildir bunlar.
Eczacının karı düşmesin de fakir fukara halk ilaca daha fazla yüzde ödesin. Mantık mı bu!
Peki her eczacı bu ciroyu yapıyor mu?
-
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Eğer sözünü ettiğiniz eczahaneler; klinik poliklinik, hastahane yakınındaysa çok tabi..
Meslektaş olduğumuz için bilirsiniz ki; Adliye yakınında noterlik yapan kişinin en asgari yevmiye sayısı en az kaçtır?
-Bir yılda-
-
Konu başlığı dışında Hakkarili arzuhalciye katılıyorum. Konuyu eczacının kazancını tartışmaya açmak olarak görmemek lazım.
Örneğin Roche firmasının sanırım adı rekorman olan böbrek ilacı bildiğim kadarıyla 900 TL civarında. Eczacılar ise işin uyanıklığını bulmuşlar, ellerindeki stokları ilaç firmalarına (ecza depoları vasıtasıyla) geri gönderiyorlar. Burada asıl mağdur olan ilaç firmalarıdır, eczaneler değil. Çoğu ithal ve isviçre frangı ile gelen bu ilaçlarda kur farkları bile ilaç firmalarını zarara sokuyor. Türkiye'de üretim yapan ilaç firmaları da hammaddeyi yine isviçre frangı üzerinden aldıklarından maliyet düşmüyor. Üstelik bir ilacı kutu ve hammadde olarak değerlendirmemek lazım, bunun büro hizmetleri, ilacın doktorlara tanıtımı için görevli tıbbi mümessillerin giderleri de eklenince maliyet yükseliyor. Ve açıkçası bu giderlerin hiçbirinde tasarruf yapılamaz. Doktora ilacın yararları anlatılmadığı sürece, doktorların tüm ilaçları tek tek taraması mümkün değil ve zaten farmakoloji bilim dalının işi.
Ben hükümetin ilaç fiyatlarıyla bu kadar uğraşmasının nedeni olarak şunu görüyorum;
AKP'li işadamları bu sektöre giremedi, çünkü ilaç patenti durumu söz konusu... Onlar da bu piyasayı düşürmek ve gerekirse düşen bir ilaç firmasını satın alarak ilaç sektörüne de damga vurmak amacını taşıyorlar.
-
Alıntı:
Ferda hanım, sorunuzdan keşke hukuk yerine eczacılık bitirseydim der gibisiniz:))
Bu konuda en iyi yerler ana caddeler ile hastane civarları. Her ikisi bir arada ise dokunmayın eczacının keyfine:) Örneğin Çapa, Haseki Hastenelerinin karşılarındaki eczaneler. Ancak oralarda da kiralar astronomik tabii.
Hepsi bu ciroyu yapacak diye bir şey yok elbette. Ancak günlük ciro 2000 TL altında ise çok küçük yerler hariç o eczaneyi yürütmeniz olanaksızdır.
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Ben hükümetin ilaç fiyatlarıyla bu kadar uğraşmasının nedeni olarak şunu görüyorum;
AKP'li işadamları bu sektöre giremedi, çünkü ilaç patenti durumu söz konusu... Onlar da bu piyasayı düşürmek ve gerekirse düşen bir ilaç firmasını satın alarak ilaç sektörüne de damga vurmak amacını taşıyorlar.
Çok doğru FORYOU mağazalarının - sahibi bakanlardan biridir- kurulma amacı recetesiz ilaç skalasını genişletip satmaktı ama bahsettiğiniz nedenlerle yapamadılar ve tüm magazalar kapandı.
For you olacaktı FOR ME ama su testisi su yolunda kırıldı :):) nothing oldu.
-
Alıntı:
Ferda hanım, sorunuzdan keşke hukuk yerine eczacılık bitirseydim der gibisiniz:))
Bu konuda en iyi yerler ana caddeler ile hastane civarları. Her ikisi bir arada ise dokunmayın eczacının keyfine:) Örneğin Çapa, Haseki Hastenelerinin karşılarındaki eczaneler. Ancak oralarda da kiralar astronomik tabii.
Hepsi bu ciroyu yapacak diye bir şey yok elbette. Ancak günlük ciro 2000 TL altında ise çok küçük yerler hariç o eczaneyi yürütmeniz olanaksızdır.
Biliyormusunuz sayın meslektaşım; Tüm idealim tıp okumaktı..Ailemin hemen tüm üyeleri gibi..Hiç eczacılık mesleğini düşünmemiştim. Hukuk 13.tercihimdi...:))
-
Alıntı:
Meslektaş olduğumuz için bilirsiniz ki
Keşke meslektaş olsaydık, olabilseydik. Bunu derken siz neden arzuhalci değilsiniz demiyorum tabii ki..:):DD Ben avukat olamadığıma hayıflanıyorum. Sanki Hakkari'de Okusfort vardı da biz okumadık:DD
Rahmetli Sabancı'nın bir kitapçığında okumuştum: "Ne iş yaparsanız yapın, yaptığınızın en iyisi olun"
Ben de öyle olmaya çalışıyorum. Burada diğer arzuhalci arkadaşlar önünde daktilo, çay boş otururken benim önümde vatandaş kuyruk oluyor dava dilekçesi yazdırmak için. Neden? Çünkü yaptığımın en iyisini yapmaya çalışıyor, bütün gün hukuk kitapları karıştırıyorum.
-
Alıntı:
Keşke meslektaş olsaydık, olabilseydik. Bunu derken siz neden arzuhalci değilsiniz demiyorum tabii ki..:):DD Ben avukat olamadığıma hayıflanıyorum. Sanki Hakkari'de Okusfort vardı da biz okumadık:DD
Rahmetli Sabancı'nın bir kitapçığında okumuştum: "Ne iş yaparsanız yapın, yaptığınızın en iyisi olun"
Ben de öyle olmaya çalışıyorum. Burada diğer arzuhalci arkadaşlar önünde daktilo, çay boş otururken benim önümde vatandaş kuyruk oluyor dava dilekçesi yazdırmak için. Neden? Çünkü yaptığımın en iyisini yapmaya çalışıyor, bütün gün hukuk kitapları karıştırıyorum.
Böyle bir şeyi hiç düşünmedim...Küçük yaşta dayatılan meslek -asla parasal nedenlerle değil doktorluktu..1985 senesiydi; aylardan yazdı..O kadar şartlandırılmışım ki dr mesleğine; babamın iş yerinden çıktık; o zaman net falan yok; Sınav sonuçlarını gazeteden görüyorsunuz.Yanımda eşim ve çocuğumun babası İstiklal Caddesinde yürüyoruz..Gazete bayiinden aldığım gazete'de ilk idealimi kazanamadığımı görünce çok üzüldüm ve ağladım...Neyse ki teselli eden canım babam oldu...:))
-
Ne yapacaksınız..bu eğitim sisteminde Türkiye'de insanlar meslekleri değil, meslekler insanları seçiyor. Avukatlık mesleği de sizi seçmiş:) Ancak hukukun çok iyi bir dal olduğunu, tıp ve diğer üst meslek gruplarının kesinlikle altında olmadığını düşünüyorum. Hukukçuluğunuzla gurur duyun ve mutlu olun:) Saygılar..
-
Eczacıların gözü aç değil ki?
Haklarını savunmaya çalışan kimseler nihayetinde eczacılar. Kazanılmış hak diyebilirsiniz, kaybedilmemeye çalışılan emek diyebilirsiniz... Fakat onlar olmazsa sağlığımızın da büyük tehlikede olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor.
-
Herkes kendi cebini düşündüğü için ülke şu ana kadar böyle soyuldu ! Eczacıların hortumu kesildi tabii, oldukça normal bu tepkiler. Hakkareally Ağabeyime sonuna kadar katılıyorum:ok
-
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Eczacıların gözü aç değil ki?
Haklarını savunmaya çalışan kimseler nihayetinde eczacılar. Kazanılmış hak diyebilirsiniz, kaybedilmemeye çalışılan emek diyebilirsiniz... Fakat onlar olmazsa sağlığımızın da büyük tehlikede olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor.
Üstadım,
İlaca zam gelirken aczacıların hiç sesi çıkmıyordu değil mi? Olaya tersinden bakalım, ilaca %50 indirim yerine % 100 zam gelseydi aynı tepkiyi gösterecekler miydi halk ilaç alamıyor diye? Hayır, çünkü parayı nasıl olsa devlet ödüyor. Dediğim şekilde indirim yerine zam gelseydi kazançları iki katına çıkacaktı ve seslerini çıkarmayacaklardı. Yukarıda da değindiğim gibi eczacıların karından önce kamu yararı gözetilmelidir.
-
Eczacıların gözünü toprak doyursun! biraz ağır olmamış mı sayın Hakkarili Arzuhalci ...Bugüne kadar ilaç fiyatlarını bir üyemizin Hortumcu diye bahsettiği ECZACI'larmı belirliyordu? Yoksa:Sağlık Bakanlığı'mı...
BEŞERİ İLAÇLARIN FİYATLANDIRILMASINA DAİR KARAR
Amaç ve dayanak
MADDE l – (1) Sağlık Bakanlığı, 1262 sayılı İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu gereğince beşeri ilaçların tüketiciye uygun şartlarda ulaşmasını temin etmek için gerekli tedbirleri alarak azami fiyatları belirler. Ruhsat ya da başvuru sahiplerinin bu Karara uygun olarak talep ettikleri fiyatlar, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanarak geçerlilik tarihiyle birlikte ilan edilir.
Hükümet nicin ellerinde stokları bulunan ilçları da dahil ediyor.İlaç depolarından yeni alaçakları ilaçlardan başlatmıyor...
Devlet hasta vatandaşını bu kadar düşünüyorsa hastane katılım payları ne oluyor soran yok mu ? Aynı gün iki ayrı Doktor'a görünen oğlum için 8+8= 16 milyon alanlar neci oluyor!!r (ssk hastanesi)
-
Alıntı:
Ne yapacaksınız..bu eğitim sisteminde Türkiye'de insanlar meslekleri değil, meslekler insanları seçiyor. Avukatlık mesleği de sizi seçmiş:) Ancak hukukun çok iyi bir dal olduğunu, tıp ve diğer üst meslek gruplarının kesinlikle altında olmadığını düşünüyorum. Hukukçuluğunuzla gurur duyun ve mutlu olun:) Saygılar..
Galiba...:))
Bir şekilde sistem beni kendine adapte etmiş..:))
-
Hala sm.Sezen gibi, konu başlığı ve içeriğinin abartılı ağır seçildiğini düşünüyorum.
Bu durumda önünde kuyruklar oluşan bir arzuhalcinin , kuyruktaki kişi sayısı/saat ortalamasının 10 olduğunu düşünseniz, 6 saat çalışsa,60kişi günlük, her işlem için 20TL alınsa,60x20=1200TL 1200x 20gün deseniz,eder 24.000TL aylık, 288.000TL yıllık kazanç!!!
Haklısınız bazı ilaçlar binlerle ifade edilen rakamlarla satılıyor, ama kaç eczanede günde kaç tane satılır? Bahsedilen yüksek bedelli ilaçlar da, eğer eczane büyük bir hastanenin yanındaki eski bir eczane değilse, ellerinde bulunmaz ecza depolarından talep üzerine getirtilir.
Bu ilaçların çoğu da(kanser ilaçları örneğin) SGK tarafından raporla verilen, hastanın ücretini doğrudan ödemediği ilaçlar.
Fiyatı ne olursa olsun, altında yatan siyasi sebeplerle ortaya çıkan uygulama nedeniyle zarar görmek istemeyen bir meslek grubunun elindekini kaybetmek istememesinden daha doğal ne olabilir?
Yarın doktorla ödenecek muayene ücretleri %50 indirildi dense doktorlarımız, bundan böyle avukatlık hizmetleri ücretsiz sağlanacaktır dense avukatlarımız aynı tepkiyi göstermeyecekmidir?
-
Yukarıda litigation adlı üyenin görüşlerine katılıyorum ve ek bir bilgi vermek istiyorum;
SSK (SGK) önceleri ilaç firmaları ile tektip sözleşme imzalar, yerli ilaçlar için %15 iskonto ve ödeme için uzun bir vade (fatura tarihinden itibaren 45 gün- 3 ay) alıyordu. AKP hükümeti iktidara geldikten sonra ilaç firmalarına ödemeler 2 sene geçmesine rağmen yapılmadı.
Bunun üzerine ilaç firmaları SSK aleyhine icra takibine geçtiler. Uzun çabaların sonucunda SSK ilaç firmalarına faiz ödememek şartıyla parça parça borcunu ödemeyi kabul etti. Hatta o dönemler tüm ilaç firmalarına "bizi kızdırmayın ilaç fabrikası kurarız" şeklinde aba altından sopa gösterildi. İlaç firmaları SSK'nın borcu tasfiye teklifini kabul etmek zorunda kaldı.
Bundan sonra ilaç firmaları devreden çıkarılarak ecza depolarıyla kamu ihale yasası hükümlerince ihalelere girildi. Ve en nihayet en zayıf halka olan eczaneler hasım olarak seçildi.
Tabi bu anlattığım olayların yani ilaç firmaları ile yapılan sözleşmeye uymayan hükümetin, sürekli ya döviz kurunu sabitlemesi yada sürekli fiyatlarla uğraşması hiç bitmedi.
Peki yıllar önce uygulanan sistem hala yürüseydi daha ucuza ilaç maledilmez miydi? İlaç firmalarından en az %15 iskonto alan ve ödeme için uzun süreler geçse de beklenilen SSK şimdi muhatabı eczaneler olduğundan ödemeyi geciktirince tepki alıyor, üstelik ilacın maliyeti ilaç deposu ve eczane kar payı da eklendiğinden ilacı daha pahalıya malediyor.
Açıkçası birileri yanlış idarenin bedelini ödüyor, bu da halka zarar olarak rücu oluyor.
-
Alıntı:
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN “İLAÇ ISKONTO ORANLARI” KONULU GENELGE YAYIMLANDI
Türk Eczacıları Birliği ile Maliye Bakanlığı arasında, 2008 Yılı için imzalancak olan protokol görüşmeleri devam etmektedir. Bu süreçte, Maliye Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar ile yeşil kart kapsamında karşılanan reçetelere uygulanacak ıskonto oranları ile ilgili oluşan tereddüdün giderilmesi amacıyla, T.C.Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, İlaç Iskonto oranları konulu, 22.08.2008 tarih 12506 Sayılı Genelge yayımlanmıştır.
Genelgeye göre;
“25.05.2007 tarih ve 26532 Sayılı Mükerrer Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 15.06.2007 tarihinde yürürlüğe giren Maliye Bakanlığı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği kapsamındaki hak sahiplerinin reçeteli ilaçlarının eczanelerden teminine ilişkin esasları belirlemek üzere Maliye Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti arasında; 01.07.2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeni protokolün hazırlık çalışmaları yürütülmekte olup, Tebliğ kapsamındaki hak sahiplerinin reçeteli ilaçlarının kurumlarla anlaşmalı eczanelerden temininde aksaklık yaşanmaması için, yeni protokol imzalanıp yürürlüğe girinceye ve bu protokol kapsamında Kurumlarla yeni anlaşmalar yapılıncaya kadar aşağıda belirtilen yeni ıskonto oranlarının dikkate alınması ve reçetelerle faturaların kabul edilerek söz konusu oranların uygulanması gerekmektedir:
Eczacılar tarafından indirim oranları aşağıdaki şekilde uygulanacaktır:
01.07.2008 tarihinden itibaren eczacı indirimi 2007 yılı satış hasılatı (KDV hariç);
350.000 YTL’ye kadar olan eczaneler tarafından %1,
350.001 YTL ile 600.000 YTL arasında olan eczaneler tarafından %2,
600.001 YTL ile 900.000 YTL arasında olan eczaneler tarafından %3,
900.001 ve üzerinde olan eczaneler tarafından %4 olarak uygulanacaktır.
Yeni açılan ve 2007 Yılı hasılatı olmayan eczaneler için en düşük indirim oranı uygulanır.”
Genelge, 01.07.2008 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girmiş olup, bilgilerinize sunulur
Sayın Kırcalı,
Yukarıdaki genelgedeki asıl konu olan iskonto oranları bizim konumuzun dışında. Burada bizi ilgilendiren kısım ise bir eczanenin 2007 yılı için ve KDV hariç olmak üzere verilen yıllık ciro dilimleri. Buna göre eczanelerin iskonto oranları yıllık 350.000.-TL nin altında ve 900.000.-TL nin üzerinde ciro yapanlar olarak sınıflandırılmış.
Buna göre günlük 10.000.-TL ciro yapan bir eczaneyi örnek vermemin abartılı olup olmadığına ve bu dilimlemede nerede yer alacağına kendiniz karar veriniz.
-
Alıntı:
Hala sm.Sezen gibi, konu başlığı ve içeriğinin abartılı ağır seçildiğini düşünüyorum.
Bu durumda önünde kuyruklar oluşan bir arzuhalcinin , kuyruktaki kişi sayısı/saat ortalamasının 10 olduğunu düşünseniz, 6 saat çalışsa,60kişi günlük, her işlem için 20TL alınsa,60x20=1200TL 1200x 20gün deseniz,eder 24.000TL aylık, 288.000TL yıllık kazanç!!!
Sayın Kırcalı,
Önce eczacıların gelirini masaya yatırdık, arkasından arzuhalcilerinkini, konu uzadıkça sırayla avukatların, doktorların ve diğer meslek gruplarının gelirlerini de masaya yatırırız.
Önceki yazımda "kuyruk" derken yanımdaki arkadaşın boş otururken başımda bekleyen iki, üç kişinin varlığından söz etmeye çalışmıştım. Siz bunu 1970'li yılların ortalarındaki benzin, Sana yağı, sigara kuyruğu gibi algılamışsınız.
Arcuhalcinin kazancıyla ilgili hesabı sanırım bir espri olsun diye yaptınız. Aksini düşünmek bile istemiyorum. Ancak iyi oldu, inanın epeydir böyle gülüp keyiflenmemiştim:))
Ancak endişeye kapılmadım da değil:DD Hesabınızı ciddi sananlar daktilosunu, masasını, taburelerini alıp adliyelerin önüne sökün edecek, başlayacak bizim mesleği icra etmeye. Kolay değil bu işsizlikte ayda 24.000.-TL fena para değil doğrusu:DD Bu durumda tabii ki, aylık 24.000.-TL olan kazancımız bir anda 8-10 bin TL ye düşüverecek:DD Diğer bir endişem de; yazınızın maliye tarafından ciddiye alınıp başımıza vergi memurlarının dikilivermesi:DD
Diğer taraftan konu başlığının abartılı olduğunu düşünüyorsunuz. Bu, kişisel fikrinizdir, bir şey diyemem. Ancak burada kullanılan "gözünü toprak doyurmak" ifadesi bir deyim olarak kullanılmış olup iyi kazanmasına rağmen gözü doymamak anlamında kullanılmıştır. Değilse eczacı ölsün, gözüne toprak dolsun, şöyle böyle olsun gibi bir beddua içerisinde değiliz. Nitekim böyle olduğu yönetim tarafından da kabul edilmeseydi başlık değiştirilirdi diye düşünüyorum. Saygılarımla,
-
Toprak doyursun
Göz ile Toprak ilişkisi
Gözün doyumsuzluğu
Doyumsuzluğun son bulduğu yer TOPRAK
Aç Gözlü
İlginç Gözle Mide Bir tutulmuş
NEDEN?
-
Eyleme katılan eczanelerin sözleşmeleri fesh edildi
SGK eyleme katılan eczanelerin sözleşmelerini fesh etti. 25 bin eczanenin sözleşmesi, halkın sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle fesh edildi.
YENİ ŞAFAK İNTERNET
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eyleme katılan eczanelerin sözleşmelerini fesh etti. 25 bin eczanenin sözleşmesi, eyleme giderek halkın sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle fesh edildi.
İlaç dağıtımlarının hastanelerde yapılması için çalışma başlatılırken, SGK, tek tek eczacıları ziyaret ederek, eyleme katılmayanlarla anlaşma yapmaya başladı.
16.12.2009
http://yenisafak.com.tr/Gundem/Defau...rea=4&i=229196
-
Avukatların vergi sonrası gelirleri de şöyle imiş;
-Belirli bir aralığa kadar yazıyorum-
Aylık Tahsil Ettiğiniz Nakit (=Kesilen Fatura): 2000-YTL
Ödemeniz Gereken KDV Vergisi: 360-YTL
KDV Sonrası Geliriniz: 1640-YTL (Aylık) 19680-YTL (Yıllık)
Masraf Gösterilebilecek Giderler (12.000-YTL) Düşüldükten sonra Matrahınız : 7680-YTL
Gelir Vergisiniz: 1161-YTL (Yıllık) (Aylik 97-YTL)
Aylık Gideriniz (Masraf+KDV+Gelir Vergisi): 1957-YTL (1500+360+97)
Vergi ve Masraflar sonrası cebinize kalan NET para : Ayda 43-YTL
Aylık Tahsil Ettiğiniz Nakit (=Kesilen Fatura): 2500-YTL
Ödemeniz Gereken KDV Vergisi: 450-YTL
KDV Sonrası Geliriniz: 2050-YTL (Aylık) 24600-YTL (Yıllık)
Masraf Gösterilebilecek Giderler (12.000-YTL) Düşüldükten sonra Matrahınız : 12600-YTL
Gelir Vergisiniz: 2145-YTL (Yıllık) (Aylik 179-YTL)
Aylık Gideriniz (Masraf+KDV+Gelir Vergisi): 2129-YTL (1500+450+179)
Vergi ve Masraflar sonrası cebinize kalan NET para : Ayda 371-YTL
-
Alıntı:
Bora Baykal rumuzlu üyeden alıntı
Avukatların vergi sonrası gelirleri de şöyle imiş;
Vergi ve Masraflar sonrası cebinize kalan NET para : Ayda 43-YTL
:):):):)
:)
-
Alıntı:
:):):):)
Bu benim araştırmam değil; Bu konuda uzman olan kişilerden bir araştırma yaptım ve aktardım.
-
[QUOTE=Hakkarili Arzuhalci;321529]Eyleme katılan eczanelerin sözleşmeleri fesh edildi
SGK eyleme katılan eczanelerin sözleşmelerini fesh etti. 25 bin eczanenin sözleşmesi, halkın sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle fesh edildi.
AKP'nin dilinden düşürmediği "demokrasi" konusundaki yüzünü birkezdaha göstermiştir.
Taraflarla konuşmadan görüşme yapmadan yapılan tek taraflı fesh padişahım çok yaşa anlayışını göstergesidir. Hakkını arayan her kesime baskı işçiyi,memuru,makinisti. sendikacıyı işten at sustur "demokrasi"den bahset..
-
Alıntı:
Bora Baykal rumuzlu üyeden alıntı
Bu benim araştırmam değil; Bu konuda uzman olan kişilerden bir araştırma yaptım ve aktardım.
Araştırmanız avukatların kazancını da burada masaya yatırıp tartışma başlatacak nitelikte olmuş:)
Bir arzuhalcinin bile ayda 24.000.-TL (!) kazandığı ülkede avukat 43.-TL kazansın, olacak şey mi?:):)
-
Alıntı:
Araştırmanız avukatların kazancını da burada masaya yatırıp tartışma başlatacak nitelikte olmuş:)
Bir arzuhalcinin bile ayda 24.000.-TL (!) kazandığı ülkede avukat 43.-TL kazansın, olacak şey mi?:):)
Sn.hakkarili arzuhalci,
o örnek hesaplamayı sizin verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak ben yapmıştım,ucunu bana dokundurduğunuzdan katılmadan edemeyeceğim.
Ben o hesabı yaparken tek amacım vardı, yanlış hesaba tepkiniz ne olacak?
Beklediğim tepkiyi verdiniz, savunmaya geçtiniz aslında öyle olmadığı konusunda ikna turlarına çıktınız.
E eczacılar da aynı şeyi yaptı!!
Şimdi sorarım size bu tepkiyi eczacılar gösterince gözünü toprak doyurmalıysa, arzuhalcilerin gözünü ne doyurmalı?
Bu soruyu soruş amacım da konuya ilk dahil oluş sebebimle aynıdır:Seçtiğiniz başlığın gereğinden fazla ağır olduğunu düşünüyorum.
-
Yeni isimler,yeni denklemler...
YENİ İSİMLER, YENİ DENKLEMLER
ECZA DEPOSU = HEDEF ALLİENCE = ETHEM SANCAK
ZİNCİR ECZANE = DRUGSTORE = CÜNEYT ZAPSU
HASTANE = MEDİKAL PARK = ETHEM SANCAK
MEDİKAL = MT = MURAT VE TURAN SANCAK
MUAYENEHANELER KAPANACAK!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devlet hastanelerindeki doktorlara muayenehanelerini kapatma mecburiyeti getireceklerini söyledi.
ECZANELER KAPANACAK
ANKARA Hükümetin bir süredir; hazırlığını yaptığı “á àá àá àá à Store” olarak bir çok Avrupa ülkesinde de uygulanan Zincir Eczane uygulaması için ortam hazır.
Semt eczaneleri olarak bilinen küçük sermayeli eczaneler; borç batağının yanı sıra sıkı denetimler ile de kapanma noktasına geldi. Çok sayıda eczanenin kapanmasının ardından á àá àá àá à Store’lar için yasal kapı açılacak. Büyük sermayelerin girebileceği sistemin gelmesiyle; tek bir eczacının işlettiği semt eczanelerinin yeri olmayacak
ZİNCİR ECZANE = CÜNEYT ZAPSU
Eczane zincirlerinin, Cüneyt Zapsu ve kardeşleri (ve tabii ki adı kayıtdışı tutulan diğer isimler!) tarafından kurulan ve Amerikan AIG şirketinin hemen ortak olduğu ve ucu Suudi sermayesi ile çok uluslu büyük ilaç sermayesine dayanan “FOR YOU” şirketi ve bu şirketin açtığı “DRUGSTORE” isimli marketlere peşkeş çekileceğini herkes biliyordu.
Zapsular önce şirketlerini kurdu, gerekli dış bağlantılar oluşturuldu, belirli sayıda mağaza açıldı ve arkasından sayın milletvekili Aziz Akgül tarafından yasa teklifi verildi. Yani serbest piyasa koşullarında düşünüldüğünde, Zapsu lar lehine tüm “haksız rekabet koşulları” oluşturulduktan sonra yasa teklifi verildi
HASTANELER KAPANACAK
ÇÜNKÜ YENİLERİ AÇILIYOR ve ESKİLER NEDENSE YENİ ÇIKAN YASA VE YÖNETMELİKLERE UYGUN DEĞİL.
Medical Park Sağlık Grubu 2 yılda 30 hastane açacak
Göreceksiniz AKP hükümeti en hızlı geri ödemeyi bu hastanelere yapacak.
Halkın büyük çoğunluğunu uluslararası standartlarda sağlık hizmeti veren, ‘A’ grubu hastanelerle buluşturmak üzere yola çıkan Medical Park Sağlık Grubu, hızla büyüyor.
Sağlıkta büyük buluşma adını verdileri bu projeyle Türkiye nüfusunun yüzde 70’ine ulaşmayı hedefliyorlar.
SANCAK GRUBU = ETHEM SANCAK
Ethem Sancak, Türkiye’de 1.5 milyar dolar ciro yapan ve ilaç dağıtımının yüzde 40’ını kontrol eden Hedef Alliance’ın sahibi…
MEDİKALLER DE KAPANACAK
KALAN HASTANELER VE ECZANELER SANCAK GRUBUNA AİT OLACAK.
TEDARİKÇİLER DE: İLAÇTA HEDEF ALLİENCE, MEDİKALDE MT.
-
Sağlıkta “Rus Ruleti(!..)”
Hamdi Türkmen-Milliyet
Şimdi ben ne yapacağım?
Şeker hastasıyım. İnsilüne bağımlıyım. Tansiyon ilacı da kullanmam gerekiyor.
Bir de akut allerjim var.
Emekli bir SGK’lı olarak, heyet raporlarıyla ilaçlarımı her ay düzenli alıyordum.
Sadece ben değil ki; binlerce, onbinlerce, belki de milyonlarca insan aynı şekilde...
Kimi kalp hastası, kimi böbrek, kimi karaciğer...
Kimi akciğer, kimi mide...
Ocak ayından itibaren eczaneler ilaçlarımızı vermeyecek.
Ya ne yapacağız?
Peşin para ödeyeceğiz.
Paramız yoksa, eve dönüp ölümü...
Ya da şeker komasına girip hastaneye kaldırılmayı bekleyeceğiz...
Yetiştirirlerse kurtulacak, 112 biraz gecikirse, hastane yolunda “by-by” yapıp, Allahın rahmetine kavuşacağız.
Böyle bir rezillik, böyle bir kepazelik olur mu?
Yirmibirinci Asır’da, sosyal olduğunu iddia eden bir devlet vatandaşını böyle ölüme terkeder mi?
* * *
Hükümet mi, eczacılar mı haklı?
Biri birilerine rest çekiyor. Birileri de bu resti görüyor.
Burası poker masası mı beyler?
Çektiğiniz rest, kim haklı olursa olsun, bu ülkede yaşayan 7’den 70’e milyonlarca insanı doğrudan ilgilendiriyor.
Sağlıkla, insan yaşamıyla Rus Ruleti oynanır mı?
* * *
SGK, tüm eczanelerle ilaç sözleşmesini feshetti.
Eczacılara tek-tek gelin, yeni sözleşme imzalayın diyor.
Eczacıların meslek örgütü Türk Eczacılar Birliği, direniyor.
Hükümet eczacılara aba altından sopa gösteriyor:
Örgütlenmeyeceksiniz.
Eczacı odalarının izinden gitmeyeceksiniz.
Grevdi, direnişti; duymak bile istemiyoruz...
* * *
Eczacı pes edecek mi?
Edenler ya da etmeye kalkan eczacılar, “dönek” olacak.
Direnen ise; yüzde 30’lara varan ilaç indiriminin şokunu mu?
Banka kredileri faizlerini nasıl ödeyeceğini mi?
Günlük değiştirilen uygulama tebliğlerini mi?
Hastaların dertlerine çözüm için ettiği yemini mi?
Sözleşmesinin tek taraflı feshedilmesiyle, bundan sonra ne yapacağını mı?
Neyi düşüneceğini şaşırmış durumda..
Eczacı, vereceği karar ne olursa olsun, ölmeye, yok olmaya mahkum ediliyor.
Sadece soruyorlar:
Kırk katır mı, kırk satır mı!..
-
Eczacılar sözleşmeye imzalamayacak, Başbakandan krize müdahale bekliyorlar
17 Ocak'ta vatandaş ilacı para vererek alma riskiyle karşı karşıya.
Bakanlığın e-sözleşme adımı karşısında eczacılar Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'da toplanacak dilekçelerle uygulamaya olumlu cevap vermeyeceklerini bakanlığa bildirmeye hazırlanıyor.
İlaçta indirim kararıyla beraber başlayan kriz giderek derinleşiyor. Eczacılar meslek örgütleri aracılığıyla bakanlığa, tek tek sözleşme yapmaya karşı olduklarını imzalı dilekçelerle bildirmeye hazırlanıyor.
Ankara Eczacı Odası'nın önceki akşam düzenlenen toplantısında dilekçeler oda yönetimine sunuldu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen imzalar da önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletilecek.
Oda Başkanı Ekincioğlu ise yapılan toplantıların ve dilekçelerin ışığında eczacıların tek tek sözleşme imzalamaya yanaşacağına ihtimal vermiyor.
Bunun gerekçelerini ise şöyle sıralıyor.
Başkan Ekincioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in Türk Eczacılar Birliği'ne yönelik 'yüksek oda aidatı, yüksek sözleşme ücreti' gibi eleştirilerini de kabul etmiyor.
Ekincioğlu'na göre sorunun çözülmesinin tek bir yolu kaldı o da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın krize müdahale etmesi.
Türk Eczacılar Birliği 4 Aralık'ta aldıkları kapatma eyleminin hemen ardından Başbakan Erdoğan'dan randevu talep etmişti.
TGRTHaber
-
28-12-2009
Marketlerden ilaç satışına eczacılardan tepki yağıyor
ANKARA - Marketlerde ilaç satılmasına yönelik yapılacak düzenlemeye eczacıların mesleki örgütleri tepki gösterdi.
Konya'da Türk Eczacıları Birliği 2. Başkanı Harun Kızılay, ilaçların marketlerde satılmaya başlanması halinde ekonomik ve sosyal anlamda sorunlar çıkacağını öne sürdü.
İlaçların marketlerde satılıp satılmayacağı yönündeki tartışmayı doğru bulmadıklarını belirten Kızılay, ''16 Ocaktan itibaren sorun yaşanır mı? bunu tartışmalıyız. Çünkü bizim eczacılar olarak amacımız, halka en sağlıklı şekilde ilaç temin etmektir. Eczaneler, halka profesyonel danışmanlık hizmetiyle birlikte ilaç satan unsurlardır. Gerçekten dendiği gibi ilaçlar marketlerde satılmaya başlanırsa, hem ekonomik ve sosyal anlamda sorunlar çıkacaktır'' diye konuştu.
Kızılay, Sosyal Güvenlik Kurumunun, eczanelerle sözleşmenin bitmesine 2 yıl kala protokolü tek taraflı feshetmesinin doğru bir davranış olmadığını savundu.
Eczacıların talepleriyle başlayan bu sürecin sebebinin eczacıların içinde bulundukları önemli sorunlar olduğunu dile getiren Kızılay, ''Maalesef eczacıların sorunları kamuoyunda yeterince dile getirilmedi. Türk Eczacılar Birliği bir protokol yapmak istiyor, bunun için kendi üzerine düşen çabayı gösteriyor'' diye konuştu.
KAYSERİ
12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu, marketlerde ilaç satılmasına yönelik düzenlemeye karşı olduklarını belirterek, ''Dünyada sadece Amerika'da yaygın olarak kullanılan bu sistem, ilaç şirketlerinin çıkarlarını korumaya yöneliktir'' dedi.
Özçavuşoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''marketlerde ilaç satılması''na yönelik bir düzenleme yaptıklarını söylediğini anımsattı.
Özçavuşoğlu, şöyle konuştu:
''Bizler, ilaçların marketlerde satılmasının eczanelerin yaşamasından öte, hastalarımızın hayatı için çok büyük bir tehlike oluşturduğunu yıllardır ifade ediyoruz. Amerika bu düzenleme nedeniyle kişi başı ilaç harcamalarının en yüksek olduğu ülkedir. Bunun hükümetimizin tasarruf yaklaşımıyla uzaktan yakından alakası yoktur.''
ISPARTA
Isparta-Burdur Eczacılar Odası Başkanı Ramazan Ziya Örmeci, ilaçların marketlerde satılması uygulamasının Türkiye'yi 3 büyük tehlikeye sürükleyeceğini savundu.
Örmeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilaçların marketlerde satılabilmesi uygulamasına Türkiye'nin henüz hazır olmadığını söyledi. Reklamların özendirmesiyle birlikte ''bilinçsiz ve akılsız'' bir ilaç kullanımının teşvik edileceğini savunan Örmeci, ilaçların marketlerde satılması halinde Türkiye'nin üç büyük tehlikeye sürükleneceğini söyledi.
Örmeci bunları, ''İlaç kullanımı artacak, bilinçsiz ve akılsızca ilaç kullanılacak ve işsizler ordusuna yenileri eklenecek'' diye sıraladı.
Her eczanede 4-5 kişi çalıştığına işaret eden Örmeci, eczanelerin kapanmasıyla birlikte bu kişilerin işsizler ordusuna dahil olacağını belirtti.
Örmeci, 24 bin eczanede en az 100 bin çalışan olduğunu kaydederek, ciddi bir istihdam sorununu ortaya çıkacağını ileri sürdü.
-
Bu tepkiyi anlamakta zorlanıyorum,
Bu durumda ayakkabı terlikçilerin yıllardır eczanelere tepki gösteriyor olması gerekirdi:)
-
Yaşasın Nöbetçi Market dolacak heryer. 7/24 ilaç dahil herşeyi alabileceğiz. Kimbilir yine hangi yabancı kartel dadanacak canım ülkeme? Yakında ilaç firmaları da kapatılır, sırf ithalat yaparız. Yerli üretime son, yerli avukata son, yerli eczacıya son... sırada kim var? Sakın yerli insana son olmasın?
-
Yakın zamanda Avukatlar da Markete girerse şaşmam.
Herşey kapitalin emrine girdi.
Hatta büyük alış veriş mağazaları İhaleyle mağazalarının giriş bölmelerinde avukat tanıtım ve reklam reyonları yerleştirecek.Hatta bu reyonlarda İlgili şirketin avukatları vatandaşlarla birebir görüşme yapacak.
Avrupadan Hukuk şirketleri Türkiyeye akın edecek.
Öncelikle reklam tanıtım konusu ,literatürden çıkartılacak.Avukatlık Kanunu Kapitalin ,istediği gibi şekillenecek.
ÇOK GERİDE KALDINIZ AZİZİM.
-
O zaman niye 5 sene eczacılık fakültesi okunuyor?
Aspirin'in bile bakkalarda satılmasını abes karşılamışken nasıl diğer ilaçlar marketlerde satılır..
Asıl bu dev marketlerin gözünü toprak doyursun demek lazım? :)
-
Tababet ve şuabat sanatlarının uygulanmasına dair kanun niye vardır bilemem ama marketler ilaç satmaya başlarsa eczaneler de gıda, temizlik, tekstil, sigara, alkol vb tekel ürünü satabilmelidir. Ayrıca bundan böyle eczacılar; İksir, şurup, macun, merhem, krem yapabilmeli, vudu büyüsü, oz büyüsü, kara büyü veya büyü bozma, cin çıkarma işlemlerini yapabilmelidirler.
-
Eczacılar sadece ilaç satmazlar ki; Beyoğlunda meşhur bir eczane vardır; tüm eczanelerin de aynı işi yaptığına inanıyorum. Diyelim ki doktor reçete ile bir karışım önerdi; el çabukluğu ile hazırlanır. Bunu marketler de yapacak mı? :))
Eczanelerde satılan reçetesiz ilaçlar da var; Ama siz eczacının meslekten gelen bilgisine güveniyorsunuz. Diyelim ki; filanca sorununuz var; markette danışacağınız tezgahtar sorununuza çözüm bulacak ilacı verebilecek mi?
-
Alıntı:
9.Köy rumuzlu üyeden alıntı
Yakın zamanda Avukatlar da Markete girerse şaşmam.
Herşey kapitalin emrine girdi.
Hatta büyük alış veriş mağazaları İhaleyle mağazalarının giriş bölmelerinde avukat tanıtım ve reklam reyonları yerleştirecek.Hatta bu reyonlarda İlgili şirketin avukatları vatandaşlarla birebir görüşme yapacak.
Avrupadan Hukuk şirketleri Türkiyeye akın edecek.
Öncelikle reklam tanıtım konusu ,literatürden çıkartılacak.Avukatlık Kanunu Kapitalin ,istediği gibi şekillenecek.
ÇOK GERİDE KALDINIZ AZİZİM.
Biz daha feodalizm'i üzerimizden atamadık..Kapitalizm mi? :))
İşte ancak bir ülke böyle batırılır; Oktay Sinanoğlunun kitabı geldi aklıma; Emperyalizm'in Türkiye hakkındaki yorumları üzerine...