-
Aldatıldığımı eşimin bilgisayarına keylogger kurarak öğrendim
merhaba
3 yıldır evliyim ve bundan 6 ay öncesine kadar mükemmel bir eşim ve mükemmel bir evliliğim vardı.
6 ay önce eşm yavaş yavaş değişmeye başladı, Ne olduğunu anlamya çalıştım konuştum, ekonomik sorunlara bağladım.
Depresyona girdi belki dedim, konuşmaya anlamaya çalıştım ama nafile, kouşmaya çalıştığım her sohpet kavgaya dönüştü ve artık boşanmak istediğini telafuz etmeye başladı.
Deliler gibi neden bu kadar değiştiğini merak ediyordum. En son 3 hafta önce evdeki bilgisayara keylogger programı yükledim ve şehir dışına çıktım.
(keylogger kişi pc başında neler yapıyorsa ekranın fotosunu çekiyor ve bastığı her tuşu mail olarak kuran kişinin hesabına yollayan bir program)
Bu arada eşim beni boşanmaya ikna etmek için türlü yalanlar söylüyor ve sürekli bana bir şeyler hediye ediyoru.(laptop, giyim, kuşam, cep tlf, teknolojik diğer aletler) keyden sonra ben çok fazla bilgi sahibi oldum...
üstelik kadında evliydi ve daha 7-8 ay önce evlenmişti. İkisi de boşanıp evlenmeyi planlıyorlarmış.
Benim şehir dışında olduğum sırada bi gece kadın bize gelmiş ve cam açıp onu annesine tanıştırmış yazışmışlar falan hepsini keyden öğrendim ve daha bir sürü iğrençlkler...
bizde olduğunda eşimin pijamalrını giymiş üzerine vs. Şehir dışından dönünce daha fazla uzatamadım ve patladım artık gözümün içine baka baka yalan söylemsini hazmedemez oldum!
eşim öğretmen ve elimdeki belgelerle idari soruşturma başlatabiliyorum. ancak bu belgeleri hukuki olarak kullanabiliyormuyum bilmiyorum...
eldeki belgelerde eşimin sinsi bir plan içinde olduğu nafaka tazminat vs gibi birşey vermek istemediği ve çok sevdiği arabasını bana kaptırmak istemediği için çok güzel oynadığını yazmış etrafa ailesine...
şimdi sizden ricam ben ne yapmalıyım?
benmi dava açmalıyım?
deliller işe yararmı? ne talep edebilirim?
ben evlenince farklı bir şehre yerleştiğim için iş düzenim olmadı ve çalışmadım hiç, çoçuğumuz yok!
nafaka, tazminat, araba ne alabilirim ondan?
ancak birikmiş bir paramız yok! ben evlenirken 20 bin liraya yakın bir meblağı peyder pey ona vermiştim, ama kanıtlamsı zor olur! kimi elden kimi hesaba,
yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim:'(
-
Cevap: aldatıldığımı eşimin bilgisayarına keylogger kurarak öğrendim...
elınızdekı verılerle derhal bır avukata basvurun. Araba ev gıbı seylere tedbır koydurun. Ve guzel bır tazmınat ısteyın.
Yargıtayın son karralarında aldattıgı kişiye bile dava acabılcegınızi soyleyebilirm.Duygusallaşmadan konuya eğilin.
-
Alıntı:
cerez00 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
3 yıldır evliyim ve bundan 6 ay öncesine kadar mükemmel bir eşim ve mükemmel bir evliliğim vardı.
6 ay önce eşm yavaş yavaş değişmeye başladı, Ne olduğunu anlamya çalıştım konuştum, ekonomik sorunlara bağladım.
Depresyona girdi belki dedim, konuşmaya anlamaya çalıştım ama nafile, kouşmaya çalıştığım her sohpet kavgaya dönüştü ve artık boşanmak istediğini telafuz etmeye başladı.
Deliler gibi neden bu kadar değiştiğini merak ediyordum. En son 3 hafta önce evdeki bilgisayara keylogger programı yükledim ve şehir dışına çıktım.
(keylogger kişi pc başında neler yapıyorsa ekranın fotosunu çekiyor ve bastığı her tuşu mail olarak kuran kişinin hesabına yollayan bir program)
Bu arada eşim beni boşanmaya ikna etmek için türlü yalanlar söylüyor ve sürekli bana bir şeyler hediye ediyoru.(laptop, giyim, kuşam, cep tlf, teknolojik diğer aletler) keyden sonra ben çok fazla bilgi sahibi oldum...
üstelik kadında evliydi ve daha 7-8 ay önce evlenmişti. İkisi de boşanıp evlenmeyi planlıyorlarmış.
Benim şehir dışında olduğum sırada bi gece kadın bize gelmiş ve cam açıp onu annesine tanıştırmış yazışmışlar falan hepsini keyden öğrendim ve daha bir sürü iğrençlkler...
bizde olduğunda eşimin pijamalrını giymiş üzerine vs. Şehir dışından dönünce daha fazla uzatamadım ve patladım artık gözümün içine baka baka yalan söylemsini hazmedemez oldum!
eşim öğretmen ve elimdeki belgelerle idari soruşturma başlatabiliyorum. ancak bu belgeleri hukuki olarak kullanabiliyormuyum bilmiyorum...
eldeki belgelerde eşimin sinsi bir plan içinde olduğu nafaka tazminat vs gibi birşey vermek istemediği ve çok sevdiği arabasını bana kaptırmak istemediği için çok güzel oynadığını yazmış etrafa ailesine...
şimdi sizden ricam ben ne yapmalıyım?
benmi dava açmalıyım?
deliller işe yararmı? ne talep edebilirim?
ben evlenince farklı bir şehre yerleştiğim için iş düzenim olmadı ve çalışmadım hiç, çoçuğumuz yok!
nafaka, tazminat, araba ne alabilirim ondan?
ancak birikmiş bir paramız yok! ben evlenirken 20 bin liraya yakın bir meblağı peyder pey ona vermiştim, ama kanıtlamsı zor olur! kimi elden kimi hesaba,
yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim:'(
Geçmiş olsun.
Durumunuz benim durumuma çok benzerlik gösteriyor. Size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
Vakit kaybetmeden bir avukat arkadaşla irtibata geçin. Elinizde bulunan her türlü bilgi delil niteliğindedir. Hepsini mahkemede kullanabilirsiniz. Korkmayın.
Keylogger programının raporlama sayfalarını hem diijtal oarak (yani cd ortamında) hem print edin. Dava dosyanızda bulunsun.
Eşinizin ve karşı tarafın e-mail adrseleri ile msn adresleri muhtemelen keylogger ile ele geçmiştir. Bu adresler arasındaki trafiği ve son bağlantılarında kullandıkları IP adreslerini MSN Türkiye bürosundan sitetin. (adres gerekirse ben veririm size)
Eşinizin ve karşı tarafın GSM telefon hatlarının şüphelenmeye başladığınız tarihten başlamak üzere geriye dönük olarak trafik bilgilerini ilgili GSM operatöründen isteeyin. (TİB den değil İlgili GSM operatöründen)
İddialarınızı ispatlayabilecğeinizi düşünerek oldukça yüklü miktarda maddi ve manevi tazminatlar ile büyük miktarda nafaka talep edin.
Karşı tarafı yani diğer kadını tanığınız olarak yazdırın. çekinmeyin 2-3 cambaz soru ile hakim eşinizle arasında ne olduğunu öğrenecektir. Bu tanıklıkla aynı zamanda daha sonra 3 ncü kişiye tazminat davası açabileceğiiz delilleri de tescil etmiş olacaksınız.
Sayın Duygu Tekay'ın dediği gibi ev ve araç üzerine tedbir koydurabilirsiniz.
Boşanma davanız bittikten sonra yani karar onandıktan sonra elinizdeki bilgilerle idari soruşturma açılmasınıda sağlayabilirsiniz. Yasal olarak buna da hakkınız var.
Gelişmelere göre hareket edeceksiniz. Avukatınızdan; dosyaya her an yeni delil koyabileceğinizi, bu nedenle "karşı tarafın delil ve tanıkları karşısında yeni delil ve tanık sunma hakkımızı saklı tutuyoruz" ibaresini dilekçenizde mutlaka bulundurmasını isteyiniz.
Karşı tarafa yani 3 ncü şahısa boşanma davanız bittikten sonra Borçlar Kanunu 41/2 maddesi gereği Haksız Fiil nedeni ile tazminat davası açabilrisiniz. Bu konuda örnek argıtay kararı da gönderirim size.
Şimdilik bu kadar.. yeniden geçmiş olsun..
-
O delillerin hepsini kullanabilirsiniz içiniz rahat olsun hatta şimdiden eşinizin ruhuna fatiha okuyup helvasını dağıtabilirsiniz..
Maddi-manevi tazminat, nafaka, malların yarısını istemeyi ve diğer kişiyede dava açabileceğinizi ayrıca diğer kişiyi tanık gösterebileceğinizi, diğer kişinin eşinide haberdar edebileceğinizi ve bütün bunları duygusal davranmadan iyi bir avukattan yardım alarak yapabileceğinizi unutmayın derim. Size acımayana sizde acımayın.
Kolay gelsin.
-
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
O delillerin hepsini kullanabilirsiniz içiniz rahat olsun hatta şimdiden eşinizin ruhuna fatiha okuyup helvasını dağıtabilirsiniz..
Maddi-manevi tazminat, nafaka, malların yarısını istemeyi ve diğer kişiyede dava açabileceğinizi ayrıca diğer kişiyi tanık gösterebileceğinizi, diğer kişinin eşinide haberdar edebileceğinizi ve bütün bunları duygusal davranmadan iyi bir avukattan yardım alarak yapabileceğinizi unutmayın derim. Size acımayana sizde acımayın.
Kolay gelsin.
Sayın swan'a katılıyorum. Korkmayın. hatta çevrenizde (avukatınızda dahil olmak üzere) yaptığınız delil toplama yönteminin yasadışı olduğu zehirli ağacın elması olduğu, geçerliliği olmadığı, hakkınızda dava açılabileceği, mahkum olacağınız gibi korku dolu sözcükler de sarfedebilirler. Hiç birisinden korkmayın. Yargıtayın bu konuda çok sağlam örnek teşkil edecek içtihatları var. Onlardan da bulur göndeririz size..
Bakın neye dayanarak yaptınız bunları size örnek bir yazı.. Avukatınızada verirsiniz. Lazım olur. Kitabe gibidir.. Duvara asılası gerekçeler..
Fiilen ispatlanmadığı sürece bu olguların yaşananların açık yüreklilikle itiraf edilmeyeceğini de takdir edersiniz.
Bu koşullarda kusursuz ve mağdur olan taraf olarak aldatılan eşe bunu ispat etme yükümlülüğü doğmazmı ?
Bu durumda aldatılan eşe sadakatsizliği ispatlayacak bundan başkaca yol kalmışmıdır..
( Evli )bir kişinin özel hayatını ilgilendiren fotoğraf, mektup, görüntü ve ses kayıtları eğer boşanma sebebi sayılacak ve bunu ispat edecek unsurlar taşıyor ise ; artık bunların elde edilmesi yöntemindeki usulsüzlüğü ileri sürmek hakkın kötüye kullanılması olmaz mı ?
Evli insanların kendi aralarındaki hele birde çocuklar varsa onlar için özel hayatın korunmasına ve devamına yönelik de özel bir gizliliğin, özenin , sadakat yükümlülüğünün olması ve muhafazası taraflardan beklenilmemeli mi ?
Evliliğin kendine özgü özeli, tarafların özelinden daha korunmaya muhtaç değilmidir? bu nedenle evliliğin özelinin korunması gerçeği taraflara özel yükümlülükler getirmez mi ?
Evliliği sona erdirmeyi gerektiren , boşanma nedeni sayılabilecek gerekçeler varken bu yazışmaların ve sesin sahibi kişinin haberleşme özgürlüğünün ihlalinden özel hayatına müdahaleden bahsetmesi yanlış değilmidir?
aldatan eşin haberleşme özgürlüğü ve mahremiyeti ile özel hayatına müdahale edilmesinin yanlışlığı adına alınacak bir kararın, aldatılan eşin, çocukların ve evlilik müessesesinin haklarını - özelini de zedeleyeceği aşikar değilmidir ?
aldatan eşin sadakatsizliğini aleni olarak ortaya koyan delillerin, elde ediliş şekli nedeni ile davada yok sayılması kamu vicdanını da yaralamayacakmıdır ?
Maddi ve filili gerçekler aldatan eşin ve diğer kişi arasında yaşanan bu beraberliğin doğruluğunu ispat ediyorsa, mahkemenin artık bu delilin elde ediliş şeklinden ziyade ; sadakatsizliğin varlığını algılayıcı ve kusur açısından değerlendirici bir bakış açısı ile kamu yararına davaya yön vermesi gerekmezmi ?
Sadakatsizliğe uğrayarak mağdur olan kişi olarak aldatılan eşin yasalar önünde sadakatsizlik yapan eş kadar hakları olmalı ve hukuken himaye edilmeliki evlilik müessesesine saygı ,sadakat, sağlıklı bir neslin geleceği ve hepsinden önemlisi adalet sistemine duyulan saygı korunabilsin. yanılıyormuyum ?
hukuk sever her dostun takdir edeceği üzere Hukuk maddi gerçeklere uygun çözüm üretemedikçe güvenilirliğini yitirir ve varlık nedeni tartışılır hale gelir.
bu yazı kısmen alıntıdır.. kısmen düzenlenmiştir..genellenmiştir.. herkese ışık tutacağını umut ediyorum.. saygılar sunuyorum..
-
Cevap: Aldatıldığımı eşimin bilgisayarına keylogger kurarak öğrendim
Bu ne şiddet bu ne celal?....Arkadaşlar bir kişininde evliliğini yıkma,yuvanı dağıtma yazdıgını görmedım.Belki adam zor durumda , yaşadığı ilişkinin yanlış oldugunun farkına vardı ama tehdit ediliyor ,karısı ile paylasamıyor.
bence hanımefendinin eşini karşısına alıp konuşması gerekıyor ..en son aşama boşanma olması gerekır..adamı bir linç etmediğiniz kaldı ya?Yani bir aile en güzel şekilde nasıl yıkılır taraflar nasıl yok edilir...açıkça anlatılıyor...
-
Eşinizin sizi aldattığı kadının eşini bulsanız. ortak hareket etseniz. ortak bir avukat tutsanız. Sizin elinizdeki deliller sizide adamı da boşamaya yeter. üstelik aralarındaki ilişki bu davalar neticesinde tescilleneceği için, siz de kadının eşi de eşlerinizden tazminat alabildiğiniz gibi Borçlar Kanunu 41/2 madde gereği çapraz olarak eşlerinizden tazminat da talep edebilirsiniz.
Hukuk literatürüne girecek çok özel bir davalar grubu olabilir.
Haklısınız ve eğer uzun hukuki sürece dayanabilriseniz kazanacaksınız. Geçmiş olsun..
-
Alıntı:
Meraklımortgage rumuzlu üyeden alıntı
Bu ne şiddet bu ne celal?....Arkadaşlar bir kişininde evliliğini yıkma,yuvanı dağıtma yazdıgını görmedım.Belki adam zor durumda , yaşadığı ilişkinin yanlış oldugunun farkına vardı ama tehdit ediliyor ,karısı ile paylasamıyor.
bence hanımefendinin eşini karşısına alıp konuşması gerekıyor ..en son aşama boşanma olması gerekır..adamı bir linç etmediğiniz kaldı ya?Yani bir aile en güzel şekilde nasıl yıkılır taraflar nasıl yok edilir...açıkça anlatılıyor...
Soru sahibinin yazdıklarını okumadınız sanırım. Bu saatten sonra hangi yuvayı kurtarıyorsunuz? Varsayalım kurtardık o evlilikten ne hayır bekliyorsunuz soruyorum size? O kadar iyimser olmak kusura bakmayın ama bir saatten sonra sadece aptallık olur, yaşamayan bilmez ayrıca...
Saygılar...
-
Alıntı:
Meraklımortgage rumuzlu üyeden alıntı
Sizin yaşınızda, tecrübenizde, sanırım bu tür durumlar için yetersiz kalıyor değerli üye.
Aldatma ve sadakatsizlik üzerine dilerseniz benim iletilerimi bir okuyun.
Aldatmak iradi bir eylemdir..
Önce karar verirsiniz. İradenizle harekete dersiniz.
Zamana ihtiyacınız vardır kullanmak için, Buda irade ile olur,
Sonra karşı cinse ihtiyaç vardır, Birisini seçersiniz, buda irade ile olur,
Sonra Fikir Birliğine ihtiyacınız vardır, aldatmayı her iki tarafta isteyecek buda irade ile olur,
Sonra eylem birliği, mekan birliği, zaman birliği..
Kişi ailesini yıkacak eylemler yapacak, evine kadar alacak pijamalarını giydircek kadar ileri gidecek, annesi ile tanıştıracak, yasal eşini mağdur edecek her türlü katagülelyi kuracak programlayacak, sonra boşanacak, malı mülkü alacak, özgür kalacak ,istediği hayatı yaşayacak, diğer yanda yasal eş hala evim, yuvam, ailem diye feryat edip, tüm iyi niyeti ile eşini karşısına alıp ilişkisini kurtarmaya çalışacak,
Benim iletimin sonundaki rahmetli İsmet İnönü'nün sözünü bir okuyun..
Sizede geçmiş olsun..
-
Eşler arasında özel hayat olmadığı için sözkonusu bilgisayar kayıtlarına delil olarak dayanabilirsiniz. Bunda kuşku yok. Olayın maddi boyutu ve mal paylaşımı teknik bir konu. İdari soruşturma girişiminizden somut bir sonuç elde edemezsiniz. Bir meslektaşımızla çalışmanızda yarar var.
-
Kunuya alaka gösterip, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim...
sevgili Meraklımortgage eşimle aldattığını bildiğime dair yaptığım ilk konuşmada tam köşeye sıkışmış bir eda ile delilleri istedi... Delilleri yok edip kaldığımız yerden devam edelim dedi. Ama artık devam etmek istemiyorum. Ömrümce arkamı kollayarak yaşayamam ki! Sırtımı ona dönemeyecekmiyim hiç! Sürekli acaba yine mi diye düşünmek istemiyorum! Delilleri vermeyi red ettiğimde tehditler savurmaya başladı... seni mahvederim falan vs... Açmazda olduğu için ne yapacağını bilemiyor yani. Ama ben biliyorum ve devam etmeyeceğim onunla...
-
Alıntı:
cerez00 rumuzlu üyeden alıntı
Kunuya alaka gösterip, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim...
sevgili Meraklımortgage eşimle aldattığını bildiğime dair yaptığım ilk konuşmada tam köşeye sıkışmış bir eda ile delilleri istedi... Delilleri yok edip kaldığımız yerden devam edelim dedi. Ama artık devam etmek istemiyorum. Ömrümce arkamı kollayarak yaşayamam ki! Sırtımı ona dönemeyecekmiyim hiç! Sürekli acaba yine mi diye düşünmek istemiyorum! Delilleri vermeyi red ettiğimde tehditler savurmaya başladı... seni mahvederim falan vs... Açmazda olduğu için ne yapacağını bilemiyor yani. Ama ben biliyorum ve devam etmeyeceğim onunla...
Elbetteki siz delilleri ile sadakatsizliğini ortaya koyduğunuzda önce affetmenizi olan biteni unutup yola devam etmenizi isteyecek. Ancak bunun sebebi olası bir hukuksal girişimden en az yara ile kurtulmaktır. Elinizdeki delillerle kçöeye sıkıştırdığınızın farkında. Siz kabul etmeyince de tehditler savurarak hatta hem meşru hemde gayri meşru yollarla size zarar vereceği tehditlerini savurması da normal.
Evet yıllarca arkanızı dönüp uyuduğunuz kişi sizin masum ve herşeyden habersiz evliliğinizi yürütmeye çalıştığınız sırada bir başkasını size tercih ederek, içinde bulunduğunuz müessesenin kutsiyetine gölge, masumiyetine halel getiriyor. Sonra da hiçbirşey olmamış gibi yola devam etmenizi istiyor. Bir daha olmayacağını bilemezsiniz, bir daha sırtınızdan vurulmayacağınızıda bilemezsiniz, güven bir beraberlikte çok ama çok önemli bir unsur, güven tükendiğinde sarsıldığında, saygıda, sevgide, sadakatda yerle bir olur, bir beraberliği ayakta tutan kaç unsur varki zaten.
Dal rüzgarı affetsede kırılmıştır, ve o kırık iyileşmez, tutmuş görünsede kırık yer sırıtır hep dalın gövdesinde orta yerde, ve en kırılgan nokta yine orasıdır, rüzgar sert estiğinde yine kırılacaktır.
Doğru bildiğiniz yolda ilerlemeye devam edin. Allah yardımcınız olacaktır. Geçmiş olsun tekrar..
-
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Elbetteki siz delilleri ile sadakatsizliğini ortaya koyduğunuzda önce affetmenizi olan biteni unutup yola devam etmenizi isteyecek. Ancak bunun sebebi olası bir hukuksal girişimden en az yara ile kurtulmaktır. Elinizdeki delillerle kçöeye sıkıştırdığınızın farkında. Siz kabul etmeyince de tehditler savurarak hatta hem meşru hemde gayri meşru yollarla size zarar vereceği tehditlerini savurması da normal.
Evet yıllarca arkanızı dönüp uyuduğunuz kişi sizin masum ve herşeyden habersiz evliliğinizi yürütmeye çalıştığınız sırada bir başkasını size tercih ederek, içinde bulunduğunuz müessesenin kutsiyetine gölge, masumiyetine halel getiriyor. Sonra da hiçbirşey olmamış gibi yola devam etmenizi istiyor. Bir daha olmayacağını bilemezsiniz, bir daha sırtınızdan vurulmayacağınızıda bilemezsiniz, güven bir beraberlikte çok ama çok önemli bir unsur, güven tükendiğinde sarsıldığında, saygıda, sevgide, sadakatda yerle bir olur, bir beraberliği ayakta tutan kaç unsur varki zaten.
Dal rüzgarı affetsede kırılmıştır, ve o kırık iyileşmez, tutmuş görünsede kırık yer sırıtır hep dalın gövdesinde orta yerde, ve en kırılgan nokta yine orasıdır, rüzgar sert estiğinde yine kırılacaktır.
Doğru bildiğiniz yolda ilerlemeye devam edin. Allah yardımcınız olacaktır. Geçmiş olsun tekrar..
Arkadaşlar ben bunu anlayamıyorum. Boşanma davam sürüyor ve eşimin facebook msn hesabını açıp onun yapıp ettiklerini öğrenip bunları kaydettim. Avukatıma söyledim avukatım kullanamayacağımızı söyledi. Sonra gene de deneyelim dedik ve MSN kayıtları mailler ve facebook yazışmaları için takip ve geriye dönük inceleme istedik. Özel hayatın gizliliğine girer diye mahkemeden yazı elimizde. Sadece telefon kayıtlarını alabildik. Oradaki durum şu İP den tespit edilse bile fake (sahte) hesap açılıp eşimin adına yapılıp yapılmadığını soruşturmak bizim mahkememizin işi değildir dendi.
Bu ne çelişki? Biri diyor ki isteyin kullanırsınız? Bir diğeri diyor ki hayır kullanamazsınız? Ayrıca avukatıma onun bilgisayarına casus program kurulup bunun kullanılıp kullanılmayacağını sorduğunda bir insanın bilgisayarına bu tip bir izleme programı kurmanın yasa dışı olduğunu öğrendim. Çünkü yasalara göre bunların kullanılması zaten yasak? Eee benim başım mı kel? Lütfen biri bana cevap versin şaşırmış durumdayım.
-
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
eşimin facebook msn hesabını açıp onun yapıp ettiklerini öğrenip bunları kaydettim.
Siz evlisiniz ve o insan sizin eşiniz, eşinizin e-mail hesabına girmiş olmanız suç değil. medeni kanun ve anayasa size bu hakkı veriyor zaten. Ayrıca velevki suç, sizin yargılanacağınız yer aile mahkemesi değil. ayrı bir dava sebebi olup, boşanma davasında konu dahi edilemez.
Alıntı:
avukatım kullanamayacağımızı söyledi.
Avukatınıza hukuki neti okumasını söyleyin. Ben kullandım hemde her bir delili aslanlar gibi sundum mahkemeye. Sunmasını bilmek lazım.
Alıntı:
MSN kayıtları mailler ve facebook yazışmaları için takip ve geriye dönük inceleme istedik.
Msn kayıtları ve facebook yazışmaları için takip yapamazsınız. Müzekkere iki msn adresi arasındaki karşılıklı trafik ile bu msn adreslerinin bağlandığı IP numaralarının tespiti ve üyelik aşamasındaki kayıt bilgilerini istemek şeklinde olmalıydı. Ve tabii MSN Türkiye adresinden istenmeliydi.
Alıntı:
Özel hayatın gizliliğine girer diye mahkemeden yazı elimizde.
Bu yazıyı size hangi mahkeme verdi. Eşler arasında özel hayatın gizliliği kavramının dayanağı medeni kanun maddesi nedir. Böyle bir şey yok. Evliliğin özeli kişilerin özelinden daha çok korunmaya muhtaçtır.
Alıntı:
Sadece telefon kayıtlarını alabildik.
Telefon kayıtlarında aralarındaki haberleşmeyi tespit edebildinizmi ?
Alıntı:
Oradaki durum şu İP den tespit edilse bile fake (sahte) hesap açılıp eşimin adına yapılıp yapılmadığını soruşturmak bizim mahkememizin işi değildir dendi.
Elbette mahkemenin işi değildir. Siz iddialarınızı beyan edersiniz. Dosya tamamlandığında da avukatınız talep eder mahkemeden "dosya tekemmül etmiştir, bilirkişi incelemesi istiyoruz" diye. Dosyanız Bilişim Suçları konusunda uzman bilirkişiye gönderilir.
Alıntı:
avukatıma onun bilgisayarına casus program kurulup bunun kullanılıp kullanılmayacağını sorduğunda bir insanın bilgisayarına bu tip bir izleme programı kurmanın yasa dışı olduğunu öğrendim. Çünkü yasalara göre bunların kullanılması zaten yasak?
Bu programı ben kurdum ve kullandım. Kurduğunuz bilgisayar herhangi bir insanın bilgisayarı değil. Eşinizin bilgisayarıdır. Ayrıca bu suç dahi olsa dava edileceği yer, konu edileceği yer aile mahkemesi değildir.
Avukatınız bu konuda pasif kalmış... Aşağıdaki metni avukatınıza verin. Belki kullanır..
Fiilen ispatlanmadığı sürece bu olguların yaşananların açık yüreklilikle itiraf edilmeyeceğini de takdir edersiniz.
Bu koşullarda kusursuz ve mağdur olan taraf olarak aldatılan eşe bunu ispat etme yükümlülüğü doğmazmı ?
Bu durumda aldatılan eşe sadakatsizliği ispatlayacak bundan başkaca yol kalmışmıdır..
( Evli )bir kişinin özel hayatını ilgilendiren fotoğraf, mektup, görüntü ve ses kayıtları eğer boşanma sebebi sayılacak ve bunu ispat edecek unsurlar taşıyor ise ; artık bunların elde edilmesi yöntemindeki usulsüzlüğü ileri sürmek hakkın kötüye kullanılması olmaz mı ?
Evli insanların kendi aralarındaki hele birde çocuklar varsa onlar için özel hayatın korunmasına ve devamına yönelik de özel bir gizliliğin, özenin , sadakat yükümlülüğünün olması ve muhafazası taraflardan beklenilmemeli mi ?
Evliliğin kendine özgü özeli, tarafların özelinden daha korunmaya muhtaç değilmidir? bu nedenle evliliğin özelinin korunması gerçeği taraflara özel yükümlülükler getirmez mi ?
Evliliği sona erdirmeyi gerektiren , boşanma nedeni sayılabilecek gerekçeler varken bu yazışmaların ve sesin sahibi kişinin haberleşme özgürlüğünün ihlalinden özel hayatına müdahaleden bahsetmesi yanlış değilmidir?
aldatan eşin haberleşme özgürlüğü ve mahremiyeti ile özel hayatına müdahale edilmesinin yanlışlığı adına alınacak bir kararın, aldatılan eşin, çocukların ve evlilik müessesesinin haklarını - özelini de zedeleyeceği aşikar değilmidir ?
aldatan eşin sadakatsizliğini aleni olarak ortaya koyan delillerin, elde ediliş şekli nedeni ile davada yok sayılması kamu vicdanını da yaralamayacakmıdır ?
Maddi ve filili gerçekler aldatan eşin ve diğer kişi arasında yaşanan bu beraberliğin doğruluğunu ispat ediyorsa, mahkemenin artık bu delilin elde ediliş şeklinden ziyade ; sadakatsizliğin varlığını algılayıcı ve kusur açısından değerlendirici bir bakış açısı ile kamu yararına davaya yön vermesi gerekmezmi ?
Sadakatsizliğe uğrayarak mağdur olan kişi olarak aldatılan eşin yasalar önünde sadakatsizlik yapan eş kadar hakları olmalı ve hukuken himaye edilmeliki evlilik müessesesine saygı ,sadakat, sağlıklı bir neslin geleceği ve hepsinden önemlisi adalet sistemine duyulan saygı korunabilsin. yanılıyormuyum ?
hukuk sever her dostun takdir edeceği üzere Hukuk maddi gerçeklere uygun çözüm üretemedikçe güvenilirliğini yitirir ve varlık nedeni tartışılır hale gelir.
-
[QUOTE=akcurali;317217]Arkadaşlar ben bunu anlayamıyorum. Boşanma davam sürüyor ve eşimin facebook msn hesabını açıp onun yapıp ettiklerini öğrenip bunları kaydettim. Avukatıma söyledim avukatım kullanamayacağımızı söyledi. Sonra gene de deneyelim dedik ve MSN kayıtları mailler ve facebook yazışmaları için takip ve geriye dönük inceleme istedik. Özel hayatın gizliliğine girer diye mahkemeden yazı elimizde. Sadece telefon kayıtlarını alabildik. Oradaki durum şu İP den tespit edilse bile fake (sahte) hesap açılıp eşimin adına yapılıp yapılmadığını soruşturmak bizim mahkememizin işi değildir dendi.
Bu ne çelişki?
ip numarasından kımse fake profıl diyemez bunu söyleyen sacmalamıs keza ip numarasını bildigin bir pc ye dısarıdan bile girebilrisin hatta keylogger bile gerek yokkken keza adsl ip bile sana aitken hersey senın lehine olan birseyde elindeki kozu kaybetme derim.
-
Sayın akkurcalı
mahkemeden ınceleme talep edecegınıze sayfalarının ekran goruntusunu print edıp dosyaya sunmalısınız. Ve yargıutayın kararı vardır eşler arasında ozel hayat olmayacagı yonunde bunu avukatınız bulksun ve sunsun.
-
printscren yapman için jpg formatı olarak kaydedecegın sayfayı kaydetmeden önce bir haber sitesi acıp tarih ve saati olan syfa altta görünecek sekılde yapacaksınkı zamanı belli olsun prıntscren yapmak için klavyenın prıntscren tusuna basılı tutup mouse imleçi titreyecek ve sonra paint'acıp control v ile kaydedeceksın zaman ve alt site yapmış oldugun kaydın gerceklıgını ortaya cıkaracak.
-
Yeni konu açmayayım izniniz olursa bir soru da ben sormak istiyorum...
ben eşime dava açtım dava red oldu ve boşanamadık.+ yüklüce bir tedbir nafakası ödüyorum.
yalnız yaklaşık 8 aydır şöyle bir durum var. Eşimin bir sevgilisi var ve bu şahıs haftanın belli günleri evde kalıyor.Ben sokağa park ettiğm araç içinden aldığım video kayıtlarıyla bu şahsın h.içi ve h.sonu eğişik günlerde apartmandan çıkışını kaydettim.Karım apartmandakilere ayrıldığımız söylüyormuş vs.
şimdi sorum şu
1-bu şahıs hem benden çatır çatır nafaka alıp hem de gönlünce ilişkisini sürdürecek mi?
2-Benim yapabileceğim hiçbir şey yokmudur?
3-Apartmandakiler şahit olmuyorlar.elimdeki kayıtlar işe yarar mı?
4- Zina suç değil ama ben ne yaparımda bu durumu resmen belgelendirebilirim yani ne yaparım da polisi oraya getirtebilirim?
5- Kapıya dayanıp adamın içerde olduğu bir gece apartmanda olay çıkarsam bana faydası olur mu?
sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
-
Alıntı:
yaralı kalp rumuzlu üyeden alıntı
Yeni konu açmayayım izniniz olursa bir soru da ben sormak istiyorum...
ben eşime dava açtım dava red oldu ve boşanamadık.+ yüklüce bir tedbir nafakası ödüyorum.
yalnız yaklaşık 8 aydır şöyle bir durum var. Eşimin bir sevgilisi var ve bu şahıs haftanın belli günleri evde kalıyor.Ben sokağa park ettiğm araç içinden aldığım video kayıtlarıyla bu şahsın h.içi ve h.sonu eğişik günlerde apartmandan çıkışını kaydettim.Karım apartmandakilere ayrıldığımız söylüyormuş vs.
şimdi sorum şu
1-bu şahıs hem benden çatır çatır nafaka alıp hem de gönlünce ilişkisini sürdürecek mi?
2-Benim yapabileceğim hiçbir şey yokmudur?
3-Apartmandakiler şahit olmuyorlar.elimdeki kayıtlar işe yarar mı?
4- Zina suç değil ama ben ne yaparımda bu durumu resmen belgelendirebilirim yani ne yaparım da polisi oraya getirtebilirim?
5- Kapıya dayanıp adamın içerde olduğu bir gece apartmanda olay çıkarsam bana faydası olur mu?
sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Öncelikle ilk açtığınız boşanma davasının konusu ne idi onu yazmalısınız. Davanız red olduğuna göre 3 yıl süre ile aynı nedenle boşanam davası açamazsınız.
Zina yada sadakatsizlikle iglili konulara gelince. Olabildiğince çok fotoğraf, video görüntüsü çekin. Eve birlikte girerken el eleyken, sabah evden çıkarken vs. Kişiye ait istihbarat yapın. Nasılsa önünüzde uzunca bir süre var. Telefon numaralarından tutunda araba ile gezmelerine kadar kaydedin. Bu bilgileri de avukatınızla paylaşın. Avukatınız yeter bu kadar belge, delil dediğinde evinize hırsız girdiği ihbarı ile polisi çağırın, kapıyı açtırıp tespit yaptırın. Aklıma bunlar geliyor başka nenler olabilir değerli hukuk dostu üyelerde katkıda bulunurlar herhalde..
Geçmiş olsun..
-
İlk dava şiddetli geçimsizlikten idi.. Ve şu anda temyizde.apartmandan hiç birlikte çıkmıyorlar yani birlikte resim vs. zor.
Şu hırsızlık ihbarında polis kapıyı çaldığında eşim hırsız falan yok yalan ihbar dediğinde polis hala içeri gier mi ya da içerdekilerin kimliğini belgelemeye çalışır mı?
-
Alıntı:
yaralı kalp rumuzlu üyeden alıntı
İlk dava şiddetli geçimsizlikten idi.. Ve şu anda temyizde.apartmandan hiç birlikte çıkmıyorlar yani birlikte resim vs. zor.
Şu hırsızlık ihbarında polis kapıyı çaldığında eşim hırsız falan yok yalan ihbar dediğinde polis hala içeri gier mi ya da içerdekilerin kimliğini belgelemeye çalışır mı?
Hiçmi çıkmazlar evden. mecburen çıkacaklar. Hırsızlık ihbarı için polsiler geldiklerinde eşiniz yok böyle bir şey dese bile siz ordayken dalın içeriye
nasılsa adam içerde olacak poliste sizi durdurmak için arkadan gelecek. yada eşiniz durdurn falan diyecek, bağırın rezillik çıkartın işte hırsız kim bu adam hırsız değilse benim evimde ne geziyor.. memur bey şikayetciyim tespit yapın bu adam evdeydi falan diye.. eşiniz biz ayrı yaşıyoruz vs dese bile sizde hala kağıt üzerind evliyiz bu adamın bu evde bu hali ile ( don paça yakalamak için gece nin bir yarısı ihbarda bulunmalısınız) olmasını tutanak altına almanızı istiyorum. Aksi halde görevinizi yapmadığınız için sizden davacı olurum falan deyin.
-
tamam arkadaşım....bu fikri bir düşüneceğim...
ilgin için çok teşekkür ederim.
aklına gelen yeni fikirler olursa özelden paylaşabilirsin...
tekrar teşekkürler...
-
Alıntı:
Kolay gelsin.
İyi de adam zaten boşanmak istediğini belirtmiş. Hanımefendi yanaşmamış. Herhalde bir süre daha geçseydi boşanmak için mahkemeye de gitmiş olacaktı beyefendi. Sonuçta öyle ya da böyle bu evlilik bitmiş. Boşanma kelimesinin bir kere bile geçtiği evlilikler artık bitmiştir bence.
-
Alıntı:
Siz evlisiniz ve o insan sizin eşiniz, eşinizin e-mail hesabına girmiş olmanız suç değil. medeni kanun ve anayasa size bu hakkı veriyor zaten. Ayrıca velevki suç, sizin yargılanacağınız yer aile mahkemesi değil. ayrı bir dava sebebi olup, boşanma davasında konu dahi edilemez.
Avukatınıza hukuki neti okumasını söyleyin. Ben kullandım hemde her bir delili aslanlar gibi sundum mahkemeye. Sunmasını bilmek lazım.
Msn kayıtları ve facebook yazışmaları için takip yapamazsınız. Müzekkere iki msn adresi arasındaki karşılıklı trafik ile bu msn adreslerinin bağlandığı IP numaralarının tespiti ve üyelik aşamasındaki kayıt bilgilerini istemek şeklinde olmalıydı. Ve tabii MSN Türkiye adresinden istenmeliydi.
Bu yazıyı size hangi mahkeme verdi. Eşler arasında özel hayatın gizliliği kavramının dayanağı medeni kanun maddesi nedir. Böyle bir şey yok. Evliliğin özeli kişilerin özelinden daha çok korunmaya muhtaçtır.
Telefon kayıtlarında aralarındaki haberleşmeyi tespit edebildinizmi ?
Elbette mahkemenin işi değildir. Siz iddialarınızı beyan edersiniz. Dosya tamamlandığında da avukatınız talep eder mahkemeden "dosya tekemmül etmiştir, bilirkişi incelemesi istiyoruz" diye. Dosyanız Bilişim Suçları konusunda uzman bilirkişiye gönderilir.
Bu programı ben kurdum ve kullandım. Kurduğunuz bilgisayar herhangi bir insanın bilgisayarı değil. Eşinizin bilgisayarıdır. Ayrıca bu suç dahi olsa dava edileceği yer, konu edileceği yer aile mahkemesi değildir.
Avukatınız bu konuda pasif kalmış... Aşağıdaki metni avukatınıza verin. Belki kullanır..
Selamlar tekrar. Evet avukatımla dün görüştüm. Kendisi zaten eski bir arkadaşım ve bürosunda sadece boşanma davalarında bakan iki ayrı avukat daha var. Hepsinde velayetim var. Burada sizin ve diğer üyelerimizin yazdıklarını gösterdim ve araştırmalarını istedim. Ancak oradaki sorunun şu olduğunu söylediler ve bana yargıtay kararı gösterdiler. Buradaki durum ispat hali. Şöyle ki eşimle ortak evimden eşimin başkalarıyla yazıştığını kanıtlayamıyorum. Çünkü aldığım screen shot (sanırım adı bu) değiştirilebilri ve tekrar üzeirne yazılabilir nitelikte. Bu delillerin incelenmesini isteriz ve devamında bilişime aktarılır ancak karşı taraf eşim kendisi beni suçlamak için bunları kendi yazdı dediği durumda ip incelemesinde bizim evin adresi çıkacağı için kanıt sayılamıyormuş. Ayrıca bir çok mahkeme de boşanmada delil toplanırken değiştirelemeyecek olan maddi kanıtlardan yararlanılmasını istiyormuş. Ama dediğim gibi biz msn kayıtlarını ve facebook yazışmalarını istemiştik.
Şişli Aile Mahkemesinde görülüyor davamız ve doğal olarak kararı orası verdi. Gerekçe olarak da özel hayatın gizliliği ve delillerin yönlendirilmiş olabileceği gösteriliyor. Ayrıca MSN Türkiye'den gelen yazı da var. Anlayamadığım şu; kişiye özel değişmeyeceğine göre kanun acaba davadaki iddiaları desteklemeyeceği için mi istenmiyor? Biz gene de tekrar dilekçe veriyoruz bugün.
Değişik bir şey çıkarsa size bildireceğim ama canım çok sıkkın. Telefonla haberleşme kayıtları geldi. Şimdi de SMS'leri istiyoruz. Davam önümüzdeki günlerde.
-
Telefonla görüşme kayıtlarında neler konuşulduğu, konuşmaların içeriği oluyor mu? Yoksa falanca gün ve saatte falanca numara arandı, şu kadar dakika konuşuldu türü bir bilgi mi oluyor?
Alıntı:
Selamlar tekrar. Evet avukatımla dün görüştüm. Kendisi zaten eski bir arkadaşım ve bürosunda sadece boşanma davalarında bakan iki ayrı avukat daha var. Hepsinde velayetim var. Burada sizin ve diğer üyelerimizin yazdıklarını gösterdim ve araştırmalarını istedim. Ancak oradaki sorunun şu olduğunu söylediler ve bana yargıtay kararı gösterdiler. Buradaki durum ispat hali. Şöyle ki eşimle ortak evimden eşimin başkalarıyla yazıştığını kanıtlayamıyorum. Çünkü aldığım screen shot (sanırım adı bu) değiştirilebilri ve tekrar üzeirne yazılabilir nitelikte. Bu delillerin incelenmesini isteriz ve devamında bilişime aktarılır ancak karşı taraf eşim kendisi beni suçlamak için bunları kendi yazdı dediği durumda ip incelemesinde bizim evin adresi çıkacağı için kanıt sayılamıyormuş. Ayrıca bir çok mahkeme de boşanmada delil toplanırken değiştirelemeyecek olan maddi kanıtlardan yararlanılmasını istiyormuş. Ama dediğim gibi biz msn kayıtlarını ve facebook yazışmalarını istemiştik.
Şişli Aile Mahkemesinde görülüyor davamız ve doğal olarak kararı orası verdi. Gerekçe olarak da özel hayatın gizliliği ve delillerin yönlendirilmiş olabileceği gösteriliyor. Ayrıca MSN Türkiye'den gelen yazı da var. Anlayamadığım şu; kişiye özel değişmeyeceğine göre kanun acaba davadaki iddiaları desteklemeyeceği için mi istenmiyor? Biz gene de tekrar dilekçe veriyoruz bugün.
Değişik bir şey çıkarsa size bildireceğim ama canım çok sıkkın. Telefonla haberleşme kayıtları geldi. Şimdi de SMS'leri istiyoruz. Davam önümüzdeki günlerde.
-
Alıntı:
lektem71 rumuzlu üyeden alıntı
Telefonla görüşme kayıtlarında neler konuşulduğu, konuşmaların içeriği oluyor mu? Yoksa falanca gün ve saatte falanca numara arandı, şu kadar dakika konuşuldu türü bir bilgi mi oluyor?
Şu anda dosyada bulunanlar sadece görüşme saatleri görüşülen numara ve kayıtlı oolduğu isim:)
-
Alıntı:
Şu anda dosyada bulunanlar sadece görüşme saatleri görüşülen numara ve kayıtlı oolduğu isim:)
Sn. akurcali,
Gelen telefon dökümlerinde SMS lerde zaten tip denilen bölümde listeleniyor. Tekrar istemeniz birşey değiştirmez zira, SMS içeriklerini ayrıca vermiyorlar. Bilginize.
-
İçerikler verilmezse ne anlamı kalacak o zaman ? Bunu beklemiyordum doğrusu? Peki baz istasyon kayıtları?
-
Alıntı:
İçerikler verilmezse ne anlamı kalacak o zaman ? Bunu beklemiyordum doğrusu? Peki baz istasyon kayıtları?
Sadece;
aranan numara,
arama süresi,
arama tarihi,
mesaj gönderilen numara,
mesaj gönderme tarihi
Hukuk ve İdare Mahkemelerine sadece bu bilgiler veriliyor.
Bir cinayet davası olsa idi baz istasyonu da dahil sms içerikleride çıkardı. Ancak daha öncede belirttiğim üzere bunlar Aile Mahkemelerine Kanun gerekçe gösterilerek verilmiyor.
Siz 3. şahsın telefon dökümlerini de istetip karşılıklı görüşmeleri beyanlarınızda listeleyerek mahkemeye sunabilirsiniz sanıyorum.
-
Ben hakim olsam sadece görüşme saatine falan bakıp da sağlıklı bir hükme varmaya çalışmazdım. Belki de o iki kişi kavga ediyordu. Belki, biri diğerine "hayatımı mahvettin, yuvamı yıktın, yeter bırak yakamı" falan diyordu. Bunu bilemeyiz ki. :alala
-
Alıntı:
Ben hakim olsam sadece görüşme saatine falan bakıp da sağlıklı bir hükme varmaya çalışmazdım. Belki de o iki kişi kavga ediyordu. Belki, biri diğerine "hayatımı mahvettin, yuvamı yıktın, yeter bırak yakamı" falan diyordu. Bunu bilemeyiz ki. :alala
Hakimde zaten sadece bu kayıtlara bakıp karar vermiyor sn. üye. Bu kayıtlar iki kişi arasındaki münasebetin varlığını destekleyici delildir. Arama-aranma tarih, saat ve sıklığına dikkat çekmekle bu görüşmelerin hayatın olağan akışına ters olduğu iddia edilebilir. Yada iki kişiden biri hayır ben o kişiyi tanımam, görüşmedim eşim bana iftira atıyo derse al sana görüşme kaydı şimdi izah et bakalım denir.
-
Alıntı:
Hakimde zaten sadece bu kayıtlara bakıp karar vermiyor sn. üye. Bu kayıtlar iki kişi arasındaki münasebetin varlığını destekleyici delildir. Arama-aranma tarih, saat ve sıklığına dikkat çekmekle bu görüşmelerin hayatın olağan akışına ters olduğu iddia edilebilir. Ya da iki kişiden biri hayır ben o kişiyi tanımam, görüşmedim eşim bana iftira atıyo derse al sana görüşme kaydı şimdi izah et bakalım denir.
Ağız birliği yapıp "Zor bir dönemden geçiyordum. Arkadaşım olan o kişiyle uzun uzun dertleşiyorduk" derlerse aksini kim ispatlayabilir?
-
Alıntı:
Ağız birliği yapıp "Zor bir dönemden geçiyordum. Arkadaşım olan o kişiyle uzun uzun dertleşiyorduk" derlerse aksini kim ispatlayabilir?
Evli bir insanın gece yarıları uzun uzun 3. bir şahısla telefon görüşmesi yada mesajlaşması evlik mahkemeye yansıdığında kişiyi kusurlu duruma getiren bir fiildir. İster dertleşsin, ister cilveleşsin farketmez. Görüşmelerin saatleri, sıklığı hakim tarafından mutlaka dikkate alınır.
-
Alıntı:
Evli bir insanın gece yarıları uzun uzun 3. bir şahısla telefon görüşmesi yada mesajlaşması evlik mahkemeye yansıdığında kişiyi kusurlu duruma getiren bir fiildir. İster dertleşsin, ister cilveleşsin farketmez. Görüşmelerin saatleri, sıklığı hakim tarafından mutlaka dikkate alınır.
Evlenmek hiç akıl kârı değil o hâlde. :) Herkesle ilişkini keseceksin demektir. Yoksa yandın.
-
Alıntı:
Evlenmek hiç akıl kârı değil o hâlde. :) Herkesle ilişkini keseceksin demektir. Yoksa yandın.
Evlenmek bir akittir, kurallarına uymayan sonucuna katlanır.
-
Alıntı:
Evlenmek bir akittir, kurallarına uymayan sonucuna katlanır.
Evlilik, birtakım kurallarla yürütülebilecek kadar basit bir olgu değil ki!? Benim kayınpederim lak diye ayağındaki çorabı çıkarıp benim yemek masama koymuştu sırıtarak. Ne yapabilirsiniz o durumda? Hangi kuralları uygulamaya sokarsınız?
O kadar basit değil bu işler.
-
ben de eşimi bikac gun once yakaladım
ıspat için tek bir delil var ve yetersiz keylogger programını nasıl kurabilirim
-
Alıntı:
zeynep_1980 rumuzlu üyeden alıntı
Programı internetten indiriyorsunuz. Birçok çeşiti var. Bilen biriis aracılığı ile kurmanızda fayda var. Lisansını satın almalısınız. 30 dolar civarında. Programı kurduktan sonra lisans anahtarını da girdiğinizde lisans tam sürüm modda çalışmaya devam ediyor. Kendisini gizliyor. Hiç bir program bulamıyor. Belli tuş kombinasyonları ile sadece kuran kişi erişebiliyor. Programın ayarları içerisinde belirteceğiniz bir e-mail adresine yine belirteceğiniz zaman aralıkları ile raporlar gönderiyor. Bu raporlarda. Klavyede yazılan tüm metinler, girilen şifreler, girilen siteler, belli zaman aralıkları ile alınmış ekran fotoğraları var.
-
Alıntı:
Programı internetten indiriyorsunuz. Birçok çeşiti var. Bilen biriis aracılığı ile kurmanızda fayda var. Lisansını satın almalısınız. 30 dolar civarında. Programı kurduktan sonra lisans anahtarını da girdiğinizde lisans tam sürüm modda çalışmaya devam ediyor. Kendisini gizliyor. Hiç bir program bulamıyor. Belli tuş kombinasyonları ile sadece kuran kişi erişebiliyor. Programın ayarları içerisinde belirteceğiniz bir e-mail adresine yine belirteceğiniz zaman aralıkları ile raporlar gönderiyor. Bu raporlarda. Klavyede yazılan tüm metinler, girilen şifreler, girilen siteler, belli zaman aralıkları ile alınmış ekran fotoğraları var.
O keylogger'ın tuttuğu kayıtlar elle değiştirilebiliyorsa bunun bir anlamı olmaz. Program bir ton şey kaydeder, siz de araya "Aşkım seni seviyorum. Karımı/kocamı boşayıp seninle evleneceğim" gibi bir cümle sıkıştırırsınız, mahkemeye sunarsız teorik olarak. Akıllı bir hakim bunu delil kabul etmez.
-
Alıntı:
zeynep_1980 rumuzlu üyeden alıntı
Dikkat edin de eşiniz sizden önce bir keylogger koyup bu foruma gönderdiğiniz mesajı okumamış olsun.
Not: Ardamax Keylogger, ücretsiz bir program.