Cevap: Yargıtayda Olan Dosya
Dosya henüz bir işlem görmemiş. Null sıfır demektir, dikkate almayın.
"Boş, geçersiz" anlamındaki "null" kelimesi, bu bölümün henüz doldurulmadığını ifade eder.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Masası'ndaki dosyaların tevzi edilmesi uzun sürebilir. Ankara / Çankaya'da bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, ilgili bölümde en son tevzisi yapılan dosya numarasını öğrenebilirsiniz.
Emrah Bey yargıtaydaki bir dosyanın ne zaman görüleceğini öğrenebilir miyiz? Böyle bir imkan var mı?
Hayır, böyle bir imkan yoktur ancak şu an incelenen dosyaya bakılarak tahmini süre verilebilir.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Hayır, böyle bir imkan yoktur ancak şu an incelenen dosyaya bakılarak tahmini süre verilebilir.
Teşekkür ederim Emrah Bey, telefonla bilgi veriyorlar mı acaba? Malum Ankara'ya gidip gelmek zor olur ama çok gizli bir bilgi olmasa gerek dosya numaraları.
Telefonda cevap verilmez, avukatınıza sorarsanız tahmini bir süre alabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Telefonda cevap verilmez, avukatınıza sorarsanız tahmini bir süre alabilirsiniz.
Teşekkür ederim, saygılarımla.
bir soru sormak için üye oldum. sayın hukukçular , bizim temyiz edilen ortaklığın giderilmesi davası dosyamız 7 aydır yargıtayda ve resmi sitesinden dosya numarasını arattım ve hala sonuçlanmadığı yazıyor fakat önceki ve sonraki dosya numaralarının hemen hemen hepsi sonuçlanmış. bu neden kaynaklanıyor olabilir??? teşekkürler.....
7 ay kısa bir süre. Sizin gibi herkes mahkeme kararlarını temyiz ettiğinden Yargıtay yetiştiremiyor. Bu nedenle temyiz incelemesi 1 yılı bulabilir, hatta geçebilir.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
7 ay kısa bir süre. Sizin gibi herkes mahkeme kararlarını temyiz ettiğinden Yargıtay yetiştiremiyor. Bu nedenle temyiz incelemesi 1 yılı bulabilir, hatta geçebilir.
ya ne alakası var... ben sadece aradaki birkaç dosyayı kayırmışlar demek istiyorum. bizim dosya numarasına yakın diğer dosya numaralarının hepsi incelenmiş ve karara bağlanmış . hatta bazısı 4 ayda bazısı 5... bizimki 7 ay oldu ses seda yok. bu işin aslı faslı nedir acaba???
Merhabalar benim 2007 yılında bir sigorta şirketinden alacağımdan dolayı açtığım mahkemeyi kazandım. Karşı taraf temyize gitti temyize giden dava 2010 yılının 3. ayında açıldı ve yargıtayın sitesinden baktığımda dosya açıldı yazıyo sizce ortalama süre olarak dava ne zaman sonuçlanır şimdiden teşekkürler...
Merhabalar dosyamız halen daha gelmedi.Birşey sormak istiyorum?
Bu dosyamızdaki avukatımızın giderken bizi savunduğu bir yazı varmış onu dosya ile beraber yargıtaya gidiyormuş.onu alabilme şansımız varmıdır?yada yakınlarda bu dosyamızın durumunu sorabilcek birisi var mı yargıtayda bizim şuanda gitme durumumuz yok bize yardımcı olabilcek birisi var mı??