-
'Ateist' olmak suç değil, bu nedenle bir insanın idamına göz yummak cinayettir
İran'da idam cezası almasına kesin gözüyle bakılan ateist lider Nigar Azizmuradi'nin kaderi Türkiye'ye bağlı.
"Dışişleri Bakanına mail göndermek istiyorum" için tıklayınız...
Sizce Türkiye İranlı ateist lider Nigar Azizmuradi hakkında hangi kararı almalı?
Çünkü Azizmuradi şu anda kaçarak geldiği Türkiye'de tutuklu. Türkiye'nin önünde iki seçenek var.
Ya İran'a iade edecek ve bir anlamda asılmasına göz yumacak ya da başka bir ülkeye sınırdışı edecek.
Uluslararası örgütler ayağa kalktı.
Konu Türk kamuoyunun da gündemine oturdu. Şimdi Azizmuradi'nin asılmasını engelleme fırsatı elinizde. Azizmuradi'nin iade edilmemesi isteğini Dışişleri Bakanlığı'na bildirebilirsiniz.
"SAPKIN TARİKAT"
İnsanoğlunun Tanrı tarafından değil, uzaylılar tarafından yaratıldığına inanan ve birçok ülkede “sapkın bir tarikat” olarak görülen Raelyen Hareket’in İranlı bir lideri İstanbul’da yakalandı.
Otomobil yarışı muhabiri Fransız Claude Vorilhon tarafından 1974 yılında kurulan 'UFO tarikatının" sözcüsü Brigitte Boisselier’in yaptığı açıklamada, İran’dan birkaç gün önce kaçan Nigar Azizmuradi’nin, Türkiye’de “uygun pasaportu olmadığı için” tutuklandığını belirterek şunları söyledi:
İDAM CEZASI ALACAK
“Ne yazık ki bize gelen bilgiye göre Azizmuradi İran’a iade edilecek. Ateist olduğunu açıkladığı için burada idam cezasına çarptırılması kesin. Hareketimizin 70 binden fazla üyesi onun ölmesini engellemek için seferber oldu. Dünya çapında tüm Türk büyükelçilikleri önünde gösteriler yapıp, bu cesur kadının durumunu uluslararası yetkililerin dikkatine sunacağız.”
Ankete katılmak için tıklayınız...
Hürriyet
-
Cevap: 'Ateist' olmak suç değil, bu nedenle bir insanın idamına göz yummak cinayettir
Bir insanın dini düşünceleri nedeniyle yargılanması, üstüne üstelik idam cezasıyla cezalandırılması çok büyük bir insanlık ayıbı..
Neden "Allah'a inanırız ibadet ederiz" gibi konulara derinlemesine girmek istemiyorum. Herkesin inancı, ibadet" anlayışı kendine özel diye düşünüyorum..
Bu düşüncem çok özel olsa da, inançsız bir kişi değilim.Ama ateist bir insanın bu fikrinden dolayı yargılanması ve ölüm cezasına çarptırılması çok ilkel bir düşünce olarak düşünüyorum..Tanrı-allah arasındaki düşüncelerimiz kendimize özeldir değil mi? Bu düşünce ile bir yerde gelecekteki yerini belirlemeye çalışır milyonlarca kişi
Oysa ki benim bu durumdaki inancım; Canımdan çok sevdiğim oğlumun uzun, sağlıklı ve mutlu yaşaması uğrunda...
Klasik olacak ama kendim için istediğim bir şey yok,; Sadece yaşamımın en önemli varlığı; oğlum için tüm dualarım...
-
Cevap: 'Ateist' olmak suç değil, bu nedenle bir insanın idamına göz yummak cinayettir
Ben de inançsız değilim ancak inançsızlık dahil her türlü dini düşünce ve felsefeye saygılıyım. Nigar Azizmuradi'nin serbest bırakılarak kendi istediği bir ülkeye gönderilmesi gerekir.
-
İranda ateistlerin idam edildiğini sanmıyorum... batı yanlısı basın olayı abartıyor...
-
Ben şunu anlayamadım,
Türkiye'nin önünde neden iki seçenek var, neden üç değil de iki.
Neden "başka bir ülkeye sınır dışı etme" ve "İran'a iade etme" dışında, bize sığınmış bir İNSAN'ın sığınmacılığını kabul etmek gibi üçüncü bir seçeneği yok(muş) Türkiye'nin?
Umarım sebep "ateist" olması değildir.
-
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Ben şunu anlayamadım,
Türkiye'nin önünde neden iki seçenek var, neden üç değil de iki.
Neden "başka bir ülkeye sınır dışı etme" ve "İran'a iade etme" dışında, bize sığınmış bir İNSAN'ın sığınmacılığını kabul etmek gibi üçüncü bir seçeneği yok(muş) Türkiye'nin?
Umarım sebep "ateist" olması değildir.
Saygılarımla Av. İlknur Sezgin Temel Fikirlerinize harfien katılıyorum. Neden?
-
5683 nolu yasaya göre:
“İran uyruklu yabancı”ya
sığınma prosedürüne dahil edilmeyecekleri,
mültecilere ve sığınmacılara sağlanan haklardan yararlanamayacakları,
5683 sayılı 'Yabancıların Türkiye’de İkamet ve Seyahatleri Hakkındaki Kanun'una göre muameleye tabi tutulacakları,
BMMYK’ya kayıtlı olmalarının gerektiğinde ülkeden çıkarılmalarına engel olmayacağı,
üçüncü bir ülkeye yerleştirilmeyecekleri ve
sağlık hizmetleri, ikamet harcı, sosyal ihtiyaçları vb. konularında devletin hiçbir yükümlülüğünün olmadığı tüm ihtiyaç ve masraflarının BMMYK tarafından karşılanacağı belirtilmektedir.
... deniliyor?
Fakat, şöyle de bir madde var:
"Madde 17 - Siyasi sebeplerle Türkiye'ye sığınan yabancılar ancak İçişleri Bakanlığınca müsaade olunacak yerlerde ikamet edebilirler."
Peki Türk vatandaşlığına da mı alınamaz?
-
Alıntı:
Mehtap Deniz rumuzlu üyeden alıntı
İnsanoğlunun Tanrı tarafından değil, uzaylılar tarafından yaratıldığına inanan ve birçok ülkede “sapkın bir tarikat” olarak görülen Raelyen Hareket’in İranlı bir lideri İstanbul’da yakalandı.
Ateizm bu mudur? Ateistler böyle mi inanıyor?
Saçma sapan bir inanca sahip de olsa inancından ve düşüncesinden dolayı bir insanın hayatına son verilmemeli. Elbette "sapkın" fikirlerin sapkın eylemlere dönüşmemesi için tedbir almak, zararlı ceryanlardan vatandaşını korumak devletlerin insiyatifindedir.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ateizm bumudur?, Ateistler böyle mi inanıyor?
Saçma sapan bir inanca sahip de olsa inancından ve düşüncesinden dolayı bir insanın hayatına son verilmemeli. Elbette "sapkın" fikirlerin sapkın eylemlere dönüşmemesi için tedbir almak, zararlı ceryanlardan vatandaşını korumak devletlerin insiyatifindedir.
Çok haklısınız Engin bey; Din kavramı kişinin tasarrufunda olan bir kavramdır.
Hani meşhur bir laf vardır, "Kişinin parası ve imanı sorulmaz" diye...
İman, inanç kişinin kendisine özeldir. Öteki dünyaya ve ahirete inanan kişi inandığı doğrultuda; -öteki- dünyada da yer almak için çaba sarfeder. Eğer bu inanç, itikat bu dünyada da allah ve insan sevgisiyle de pekişirse kanımca daha hayırlı olur..
Bir insanın, ateist olması nedeniyle idam cezasına çarptırılması ise kanımca günahların en büyüğü..."Allahın verdiği canı allah alır" değil miydi?
-
Aslında ateist olmak özellikle dini toplumlarda en zor şeydir. Müslüman hristiyan yahudi olmak kolaydır. Bu dinleri ve mezheplerini doğumla kazanıyorsunuz. Ateist olmak ise sonradan iradenizle oluyor. Yani sizin seçiminiz. Ben müslümanlığı seçtim diyen çok az kişi vardır. Örneğin Cat Stevan... Gerisi zaten müslüman doğdu !! Vatikan da doğup yada İngiltere de Almanya da Amerika da ben müslümanlığı seçtim diyen evladır aslında. Bu bağlamda ateist olmak çok ama çok zordur.
Kaldıki ateistler palavracı bir kısım saçma sapan hava atmak isteyenler hariç sadece kendi ülkelerindeki dini değil diğer dinleride bilip seçim yapan kişilerdir. Gördüklerimin çoğu ben müslümanım diyenden bin kat fazla islamı biliyor ona rağmen bu seçimi yapmış. Doğrudur yanlıştır. Bize düşen saygı duymaktır inancına inaçsızlığına. Yeter ki başkasına zarar vermesin kimse.
Bu bağlamda bu kişinin İran a geri gönderilmesi cinayete ortak olmaktır. Hiç bir devlet buna ortak olamaz. Olmamalı.
-
Bence cinayet değildir. İnsanlık suçudur. Ve bu suça iştirak edenler Hitler gibi adamları gibi yargılanmalıdır.
Sayın Evren'in doğru tespitine katılmamak mümkün değil. Ateist olmak bu toplumda en zor şeydir. Elhamdülillah Müslümanım diyip her türlü rezilliği yemek ise serbesttir....
Müslümanı bu kadar bol olan ülkede bu kadar insanlık suçunu kim işliyor oda ayrı meseledir tabiiki. Dine göre ''Afsız'' suçlardan olan cinayet kulhakkı yemek tecavüz suçlarının en çok olduğu ülkelerden birisiyiz. Ama müslümanlıkla ilgili en çok gürültü koparan ülkede biziz....
Tabiiki koca islam dinini döndürüp dolaştırıp islamda yeri dahi olmayan bir ''türban''a indirgeyen... İslam da ve Türk kültüründe asla yeri olmayan ''sadaka'' yı ''dinimizin ve Türk geleneklerine sokan RTE'nin olduğu bir yerde İslam dini de böyle olur işte... RTE söyleyemiyor ama ben söyleyeyim onların istediği teokratik faşizm... din min demokrasi ise bu yolun araçları... Söylediği her şey yalan olmasına karşın tam tersinin doğru olmasına karşın inananlarının olmasının nedeni ise basit ''cehalet'' en az üç çocuk bundan işte... cahil olacak sadakaya biat edecek AKP ye oy verecek buna da demokrasi diyeceğiz...
İran da ateistse o kadın anlından öpmek lazım. En zorunu en zor ülkede seçmiş... işin garibi herkesten iyide islamı bildiğine eminim...
Teslis inancını sorun bakalım çevrenizdeki müslümanlara! Yüzde doksanı bilmeyecek o ne diyecek kalansa sapkınlıkla suçlayacak... Nedenini asla söyleyemeden... Bir ateiste sorun ne olduğunu açıklayacak neden olduğunu açıklayacak sonra neden yanlış olduğunu size anlatacaktır ... Hangisi evla?
Bu bağlamda bu hükümetten hayır gelmez bu kadına tez bir Türkle evlendirmek lazım.
-
Bayanlar baylar bu kadın ateist midir?
-
Alıntı:
Önemli olan Ateist olup olmadığı değil, inancından dolayı bir insanın ölüm cezasına çarptırılma olasılığıdır ki büyük ihtimalle de öyledir...
21'inci yüzyılda Ortaçağ zihniyetine izin mi verelim !
Başka yolu yoksa sayın commodore1tr 'in bulduğu çözüm süper , umarım bir babayiğit çıkar...
Hiç olmasa, bir nebze de olsa , Pippa Bacca ( Barış Gelini ) 'nın öldürülme ayıbını kapatmış oluruz!
-
Alıntı:
Realyen hareketinin iran lideri olduğu söyleniyor. Böyle biri varmı ondan bile emin değiliz. En azından ben değilim. Ben genel olarak konuştum ''velev ki var'' bağlamında... Dendiği kadarıyla bu hatun kişi insanların tanrı tarafından değil uzaylılar tarafından yaratıldığını söylüyormuş... Bu yüzden İdama mahkum olmuş İran'da...
Aslında İslam hoşgörü dinidir diyip Allah ın uzaylılarıda yarattığını kabul ederek onlar eliylede dünyaya insanı gönderdiğini kabul ederek hoşgörü gösterebilir... Kaldıki havva ile Adem öykünmeside bu hatunu destekliyor tam bilene... Nereden kovulmuş havva ile adem?
-
Elbette yaşama hakkı için ne olduğu önemli değildir. Ancak bilimsel bir tartışma yapılıyorsa doğru tanımlamalar üzerinden olmalı. Cahil bir haber editörünün yanlışının ta buralara kadar taşınması beni rahatsız eder. Yok eğer ateizm buysa ve ateistler böyle inanıyorsa bırakın istediğim tarafımla güleyim.
Ortaçağ zihniyetinden kastınızı tam anlamadım ama o devirde karanlıkta olup kurtuluş mücadelesi verenler batıydı ve bana göre karanlık zihniyetten kurtuldukları kesin bir vakıa değildir. Batının emperyalist ve sömürgeci, iki yüzlü, teröre destek veren, bilhassa ülkemiz aleyhine planları, icraatları meydanda değilmidir?
Ölüm cezasına karşı değilim ancak fikir suçluları bunu hak etmiyor kanaatindeyim.
-
Alıntı:
Elbette yaşama hakkı için ne olduğu önemli değildir. Ancak bilimsel bir tartışma yapılıyorsa doğru tanımlamalar üzerinden olmalı. Cahil bir haber editörünün yanlışının ta buralara kadar taşınması beni rahatsız eder. Yok eğer ateizm buysa ve ateistler böyle inanıyorsa bırakın istediğim tarafımla güleyim.
Ortaçağ zihniyetinden kastınızı tam anlamadım ama o devirde karanlıkta olup kurtuluş mücadelesi verenler batıydı ve bana göre karanlık zihniyetten kurtuldukları kesin bir vakıa değildir. Batının emperyalist ve sömürgeci, iki yüzlü, teröre destek veren, bilhassa ülkemiz aleyhine planları, icraatları meydanda değilmidir?
Ölüm cezasına karşı değilim ancak fikir suçluları bunu hak etmiyor kanaatindeyim.
Türkçesini alabilir miyim ?
-
Karşıt görüşte değilim bu konuda sizinle...
Ateizmi müdafa etmek de bana düştü ya ölsem gam yemem. :DD
-
İnancından ötürü bir insanı yargılamak, hem de ölüm cezası ile , Ortaçağ zihniyeti değil de nedir, ki bile bile bu insanı iade edersek onlardan ne farkımız kalır, işte bunu anlamakta zorlanıyorum!
-
Adı geçen sapkın tarikat hakkında araştırma yapılıp burada bilgiler paylaşılırsa tartışmayı genişletme ve farklı pencerelerden yorum yapmamız mümkün olabilir.
-
Yine aynı şeyi yineleyeceğim ama bir kişinin dini inancı kendine özgüdür.
Kişi hangi dine mensup olursa olsun ya da ateist olsun bu sadece kendisini ilgilendirir; başkasına söz söyleme ya da yargılama, fikir beyan etme hakkı düşmez..
Bu ilkel düşüncelerden ve yorum üretmekten vazgeçme zamanı gelmedi mi?
-
"Uçandairelere inananlardan oluşan Kuruluşlar ve Tarikatlar
Uçandairelere ilgi günümüzde yalnızca amatörce yapılan bireysel çabalardan ibaret değildir. Uçandairelere inananlar sayısız dernek, kurum ve organizasyon kurmuşlardır. Konunun popüler olması obsedör nitelikli kimselerce de kullanılmasına yol açmıştır. Günümüzde, özellikle ABD'de, uçandairelerin varlığına inanan saf ve iyi niyetli insanları çevrelerine toplayarak onları mistik vaatlerle kullanan tarikat liderleri oluşmuş durumdadır. Ufo konusunun popülerliğinden yararlanmak isteyen bu tarikat liderleri basına özellikle Jim Jones olayından sonra yansımıştır."
http://turkspace.com/forum/id_10268-ufoloji-nedir.html
... deniliyor.
Doğru ya da yanlış, Wikipedia ve daha bir çok kaynakta benzer bilgiler var. Tarikatın kökeni Ateistlik; "Tanrı'nın varlığına inanmıyor"a dayandığından olsa gerek ki Atesit denilmiş.
İnsanları öldürerek inançları yok edemezler... Hani Müslümanlık hoşgörü üzerineydi , insanın beynine hükmedilebilir mi, mümkün mü bu?
Kadın, kıyafetinden dolayı kırbaçlanırsa; hor görülürse; çarşafa sokulup yüzü peçe ile örtülmeye zorlanırsa; okula gitmeleri yasaklanırsa ; neye inanacağını bilemezse , tarikata da katılır , UFO'lulara da katılır , merak ettiği her şeye de inanır, tatbik etmeye de çalışır...
Yanlış politikaların cezasını insanlar çekmemelidir; en kötüsü inanmayan cehenneme gider, kime ne... Hesabı Devletlere mi sorulacak sanki.. :alala
-
Çok doğru söylüyorsunuz Sayın Çoban; benim dini inancımı sorgulamak ne kişilere ne de devlete düşer....
Dini inanç meselesi kul ile allah arasındadır...-Öteki dünya-da da yaşamayı düşünüyorsam dini vecibeleri yerine getiririm bundan kime ne?
Asıl bu dünyada başkasına kötülük etmeyin; kul hakkı yemeyin.. dini ve imanı da kişilerin iradesine bırakın!! öyle değimi?......
-
"KADININ YARATILIŞI İLE İLGİLİ YUNAN EFSANESİ-EFLATUN
İnsanlar başlangıçta erkek ve kadın bir bedende birleşmiş şekilde yaratıklardı.Dört kolları ve dört bacakları vardı.Bedenleri yuvarlaktı, kol ve bacaklarını hareket ettirerek yuvarlana yuvarlan ilerlerdi.Sonra zamanla Tanrılara hürmet göstermez oldular.Kurbanlarını adamaz oldular.Hatta tanrılara saldırmak ve onları devirmek üzere Olimpos Dağı'nı kuşatma tehdidini savurdular.Tanrılardan biri şöyle dedi:"Hepsini öldürelim!Tehlikeli olmaya başladılar." Bir başkası ise şöyle dedi: "Hayır daha iyi bir fikrim var.Onları ikiye böleceğiz.Böylece sadece ikişer kol ve bacakları olacak .Yuvarlanamayacak, yuvarlak ta olmayacaklar.Sayıları ikiye katlanacak ve iki kat daha fazla kurban sunacaklar ve en önemlisi, her iki yarı da birbirine bakmaktan kendini alamayacak ve bizi rahatsız etmeye vakit bulmayacaklar"
BATIK KITA MU'NUN ÇOCUKLARI-James CHURCHWARD"
...
O zamandan bu zamana ne değişmiş İran gibi ülkelerde merak ediyorum.
Bence de öldürsünler ama hepsini...
Ya da kadınların hepsi UfO tarikatı yerine AMAZON hareketini benimsesinler, kendi kendilerini klonlayıp dursunlar!
Çünkü bu tarikatın özünde ADALET arayışı olduğu görülmektedir!
-
Bu dünyada kadın olmak gerçekten çok zor..
Modern düşünceli bir aileden gelmeniz , iyi bir eğitim almanız, düşünce yapınız inanın ki beyhude...
Söyleyebileceğim çok şey var ama yine kadın! olduğum için ne yazık ki söyleyemiyorum..
-
Hemen bir ayrıcalık koparır mıyım derdindesiniz siz kadınlar. Kadın açılımı ne zaman?
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Hemen bir ayrıcalık koparır mıyım derdindesiniz siz kadınlar. Kadın açılımı ne zaman?
Eh yani ve ilahi !!! :))
Umuma açık bir alan olduğu için bu konudaki düşüncelerimi yazamıyorum.:))
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Profil bilgilerinden gördüğüm kadarıyla sanırım hukukçusunuz..:))
-
Ateist değil realyen
Bazı medya organlarında ateist hareketin lideri olarak bahsedilen Nigar Azizmuradi ateist değil, Realyen Hareketi’nin temsilcisi. Bu hareket, dünya üzerindeki yaşamın DNA ve genetik mühendisliği kullanılarak "elohim" denilen uzaylı insan ırkı tarafından yaratıldığına inanıyor ve 104 ülkede 70 binden fazla üyesi bulunuyor. Kendi ifadeleriyle ‘tüm insanlığın yararı için bilimin kullanılmasını teşvik etmeyi amaç edinmiş olan bu hareket dünya genelinde bu amacını yaymak için kampanyalar düzenliyor’
Türkiye’de son zamanlarda bilimi ve bilimsel her türlü yaklaşımı lekelemeye dönük haberlere ağırlık veren medya, Azizmuradi’nin de mensup olduğu hareketi ateizmle ilişkilendirmekten kaçınmıyor.
Yanlış hatırlamıyorsam bu tarikat üyeleri ayinlerinde topluca intihar ediyordu...
Bir çok ülkede diyor ama eminim bütün ülkelerde sapkın bir tarikat olarak kabul ediliyor. Satanizm ve benzeri yapıları basit bir inanç birliği, din olarak görebilirmiyiz? Şiddet veya ölüm getiren eylemler içeren bu tür yapılanmalar bana göre terör örgütünden farksızdır. Bu örgütlerin liderlerini inanç ve fikir özgürlüğü çerçevesinde değerlendirip masum kabul etmek yerinde bir saptama olmaz.
3. şık ülkemize ilticacı olarak kabulünden yana olan arkadaşlarıma konuyu çocuklar ve gençlik için "sapkın bir tarikat" liderinin getireceklerini götüreceklerini de düşünmelerini değerlendirmelerini öneririm.
-
Kişi ister satanıst, ister; "sapkın" denilen bir grubun üyesi olsun!
Bu kimseyi kimseye yargılama hakkını vermez!!!...
-
Yukarıdaki değerli üyelerin yazdıkları cümlelere ilave edecek cümle kuramadım.Konuya derinlemesine girmemekle beraber ALLAH'ın verdiği can sadece tekrar yaradanın emri ile alınır.''Ölüm sebebi neydi; ''İdam ettik.Öldü.'' böyle bir kader yok ve olmamalı....
-
Alıntı:
hasanfecri rumuzlu üyeden alıntı
Yukarıdaki değerli üyelerin yazdıkları cümlelere ilave edecek cümle kuramadım.Konuya derinlemesine girmemekle beraber ALLAH'ın verdiği can sadece tekrar yaradanın emri ile alınır.''Ölüm sebebi neydi; ''İdam ettik.Öldü.'' böyle bir kader yok ve olmamalı....
Fikrlerinizi çok güzel ifade etmişsiniz.Evet yaradana inanan kimse için Allah'ın verdiği canı sadece Allah alır..
-
Sayın Aydın,
İran gibi ağır şeriatle yönetilen diğer islam ülkelerini de düşünüp incelediğimizde halimize varlıklar adedince şükürler olsun.Hakikaten Türkiye'de doğmak,büyümek,yaşamak ve ölmek hepimiz için değeri ölçülemiyecek bir hazinedir....Umarız ki idam haberleri/vakaları belleklerimizden silinir...
-
Alıntı:
hasanfecri rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Aydın,
İran gibi ağır şeriatle yönetilen diğer islam ülkelerini de düşünüp incelediğimizde halimize varlıklar adedince şükürler olsun.Hakikaten Türkiye'de doğmak,büyümek,yaşamak ve ölmek hepimiz için değeri ölçülemiyecek bir hazinedir....Umarız ki idam haberleri/vakaları belleklerimizden silinir...
Hasan Bey, biliyorsunuz bizim gibi 3.dünya ülkelerinin kendi kaderlerini tayin etme hakkı en azından Mustafa Kemal ATATÜRK sonrası hiç olmadı.Eğer bir İran olmadıysak bu emperyalist ülkelerin bizim konjüktürümüzü böyle tayin etme çabalarındandır..
-
Cevap: Ateist değil realyen
Alıntı:
3. şık ülkemize ilticacı olarak kabulünden yana olan arkadaşlarıma konuyu çocuklar ve gençlik için "sapkın bir tarikat" liderinin getireceklerini götüreceklerini de düşünmelerini değerlendirmelerini öneririm.
Burnumuzun dibi İran... Kanımca fark eden bir şey olmaz; "Ecel gelince baş ağrısı bahane..." yayılacağı varsa yayılır!..
Bir bakıma da günümüzün grip virüsü gibi - er ya da geç - yayılma olasılığı zaten vardır...
Bu inanca dair yazılıp çizilenlere bakıldığında - hareketin özünde - adaletsizliğe karşı eyleme geçme / direnme gücü yaratma ve bu uğurda toplu intiharlar vs. hatta eşcinsellerin çoğunluğu oluşturduğu bir olgu ve hatta Satanizm ve sanki biraz da Fenimizme benzer bir yanı da varmış gibi düşündürmekte...
Nasıl ki "Aşk' insanı kör eder" denilebiliyorsa, işte bu da o "Aşk" duygusu gibi gelip geçici olacağından, sanmıyorum ki uzun süreli devam etsin.
İleri sürdüğünüz kaygıların aksine "Nigar Azizmuradi " olayıyla belki de yolun başında olupta zamanında "Nedir bu, ne değildir"i öğrenmiş olduk - ki bu da bir önlem sayılmaz mı?
Uyduruk veya değil , madem ki inananlar var, bilinsin, saklayıp yasaklayarak nereye kadar?!
İnanmak ve inanmamak; bu her insana özgü bir olaydır, bunun için insanlar yargılanmamlıdır, kaldı ki bu olayda herşeyden önce " Yaşam Hakkı" gelmelidir, düşüncenin / inancın yayılmaması için insanları idam etmek önlem değildir, olmamalı , olamaz da...
-
Evrensel hukukta bilindiği gibi "Suçluların iadesi ilkesi" var..
Kısacası, Bir tanım vermek gerekirse, iade ya da geri verme, bir devletin (talep edilen devlet) ülkesine sığınan bir bireyin yargılanması (hüküm amaçlı iade) ya da cezasını çekmesi (infaz amaçlı iade) için diğer bir devlete (talep eden devlet) teslim etmesine imkân veren hukuki bir işlemi...
Peki SİDAS gereğince; suçluların iade edilmesine dair sözleşme gereği Türkiye ateist olarak adlandırılan kişiyi geri verecek midir?
Ateizm uluslararası platformda siyasi bir suç mudur? İsterseniz bunları tartışalım...
-
"Suçum ılımlı İslamcı olmam"
Sahte pasaport yüzünden gözaltında olan ve İran’a iade edilmemek için iltica talebinde bulunan Tahran Üniversitesi Sinema Bölümü mezunu 31 yaşındaki Nigar Azizmuradi, “Tek suçum ılımlı İslamcı olmam. Onlar ılımlı İslamcıya dinsiz muamelesi yapıp, idam cezasına çarptırıyorlar” dedi.
Realyan Tarikatı’nın İran’daki lideri Nigar Azizmuradi, bir aydır gözaltında tutulduğu Kumkapı’daki Yabancılar Şubesi Misafirhanesi’nde dün kendisini ziyarete gelen babası ve yakınlarına yaşadıklarını anlattı. Sahte pasaportla Türkiye’ye iade edildikten sonra gözaltına alınan ve İran'a iade edilmemek için mücadele veren Azizmuradi yakınlarına şunları söyledi:
Su kanalında kolumu kırdılar
“Geçen sene Realyan tarikatı için çalıştığım, İran Gizli Servisi tarafından tesbit edildi. Bunun üzerine evime girildi. Bilgisayarlarım, dosyalarım, kameralarım didik didik arandı, incelendi. Evimin her köşesine bakıldı. Sonra beni gözaltına aldılar. 3 ay boyunca sorguya çekildim. Her sabah saat 07.00’da sorguya giriyor 14.30’da çıkıyordum. Benden sonra annem, babam ve ablam ile arkadaşlarım hakkında da araştırma yapıldı. Gizli servis bana, böyle faaliyetlerde bulunmayacağıma dair bir belge imzalattı. Seçimlerde Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a rakip olan Mir Hüseyin Musevi lehine yürüyüş ve gösterilere katıldığım belirlenmiş. Bunun üzerine gizli servis yine beni gözaltına aldı. Caddelerin kenarından geçen ve suların tahliyesinde kullanılan derin su kanalına götürdüler. Burada beni öldüresiye dövmeye başladılar. Kolum kırıldı. Kafam suyun içindeydi. Nefes almakta zorlanıyordum. Üzerimde bulunan cep telefonum, fotoğraf makinem, kameram ve bilgisayarımı aldılar. Hayatım bir film şeridi gibi gözümün önünden geçerken benim dövüldüğümü gören diğer göstericeler beni polislerin elinden kurtardı. Beni Tahran’dan kuzeydeki bir yere götürdüler beni tedavi ettiler. Kendimi toplayınca idam edilme korkusuyla yurt dışına kaçmaya karar verdim.”
Türkiye bana sahip çıksın
Edindiği sahte bir pasaport ile THY'nin İstanbul seferini yapan uçağına bindiğini belirten Nigar Azizmuradi şöyle konuştu: “Türkiye’ye bu şekilde giriş yaptım. Buradan da Kenya’ya doğru yola çıktım. Amacım Kenya’dan da İngiltere’ye geçmekti. 19 Ekim tarihinde Kenya’nın Nairobi Havalimanı’na indiğimde pasaportumun sahte olduğu anlaşıldı. Beni 2 gün orada tuttuktan sonra uçağa bindiğim İstanbul'a geri gönderdiler. 3 gün de Atatürk Havalimanı’nda kaldım. Oradan da Kumkapı Yabancılar Şubesi’ne geldim. Bir aydır buradayım. Psikolojim son 1 yılda yaşadıklarımdan dolayı çok kötü. Akciğerlerimden rahatsızım. Diğer mülteciler çok sigara içtiği için zorlanıyorum. Ben her şeyin biraz daha yumuşaması için mücadele ettim. Bunu yazdığım kitaplarda da dile getirdim. Ülkemde diğer bir dine geçen ya da dinin gereği olan sert kurallara karşı çıkanlar idam cezasına mahkum ediliyor. Bu cezadan da kurtuluş yok. Türkiye’nin bana destek vermesini istiyorum.”
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13070821.asp?gid=233
-
Bir çok yerde söylediğim bir sözü burada da söyleyeyim. Dört büyük kitabın ortak noktalarıda vardır. Bu ortak noktalardan birisi de ''cezalandırma '' konusudur. Dört büyük ortak kitapta da Tanrı
''Cezalandırmak benim hakkımdır'' der.
Yani kulun kula din sorgusu yapmasını yasaklamıştır aslında. İşin özü kimse kimseyi bu konuda sorguya çekemez olmasıdır. Bu islam dinin de çok açık belirtilmiş olmasına rağmen ''islam ülkesiyiz'' diye kendisini lanse eden ülkelerde tam tersi uygulanmaktadır. Allah la kul arasına kimsenin giremeyeceğini belirten o yüzden imamet sınıfı bulunması yasak olan dinimizde Allah adına hüküm verilmesi ne acıdır .
Ateistlik siyasi bir suç olamaz normalde. Çünkü inanç sistemine yönelik bir uygulamadır. Ancak Ateistlik siyasi bir suç olabilir çünkü islam ülkeleri dini kurallara göre yönetilirler (sözde) dolayısı ile Ateiszm bu siyasi yapıya karşı durmak anlamına gelir bu tip ülkelerde. Olayın özü aslında budur.
Kaldı ki ateizm ve benzeri düşünceleri ''sapkın'' kabul etmek modern hukuka uymamaktadır.
-
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Kaldı ki ateizm ve benzeri düşünceleri ''sapkın'' kabul etmek modern hukuka uymamaktadır.
Ateizm, Deizm ya da hangisini ele alirsa alsin insan, saygi göstermekten ötesini yapma haddine sahip olmamali. Söylediginiz gibi bu durum modern hukuga uygun olmadigi kadar insanliga da uygun degil. Kimsenin kendisi icin cok önemli olarak gördügü degerlere inanmadigi icin birini suclayamayacagi gibi birilerinin bir zamanlar yazdigi, dogmalardan öteye gecemeyen yazitlara inaniyorlar diye düsünen biri de buna inanan insanlari yargilayamaz.
"Yok kadin sapkin bir grubun üyesiymis de efendim sunun busuymus" gibi sacma sapan aciklamalar aramaya da ihtiyac oldugunu düsünmüyorum. Karsi taraf da bu sekilde bakabilir.
Baskalarinin sözümona sapkinliklarini irdelemeye baslamadan önce kendi kapimizin önünü süpürme adina toplumumuzun sapkinliklarini ele alalim derim. Bir insan "sapkin" bir tarikate üye diye idam edilecekse, daha dogrusu herseyi unutup bunun mümkün olabilecegi temelinde yorumlar yapilabiliyorsa, Türkiye'de de binlerce, belki milyonlarca insan sapkin tarikatlere üye. Hepsinin idam edilmesi gerekir bu durumda...
-
Aslında sapkınlık denilen bu akımlar hakkında hiç bir şey bilmediğimiz, ilgisiz olduğumuz bundan dolayı bazılarının sapkınlık tanımına sarıldığımız ortada...
Başkasına zarar vermeden kişinin neye inanırsainansın saygı duyulması gerektiği ortada iken... tersini yapmak asıl sapkınlıktır aslında... Ama toplum sapkınlık yapınca o normal oluyor nedense...
Bir gerizekalının işlediği seks cinayeti yüzünden, bunu satanizme bağlayıp satanistlerin kedi kestikleri bakire kıza tecavüz edip öldürdükleri ritüelleri ortaya çıktı.. Bir çok genç siyah tişört giyemez oldu satanizmin simgesi diye... Ama gerçeğin o olmadığı hiç söylenmedi kaynadı gitti..
Satanizmin aklı başında bir inanç olmadığına inansamda kişilere zarar vermedikçe isteyenin yaşaması gerekli diye düşünüyorum. Bundan dolayı kişilere ceza verilemez...
-
İstanbul'da doğdum...Kurtuluş ve Etiler'de beş yaşına kadar yaşadıktan sonra Ailece o zaman İstanbul'un dağ başı olarak kabul gören Ataköy'e taşındık...
Kilise hemen yanı başımdaydı yaşadığım semttte... Annem ve babam ibadetin yeri olmaz kızım derdi; Kilise'ye gider duamızı ederdik. Şimdi -10 seneyi aşkını bir süredir- Ataköy devamı daha da uzak bir semtte yaşıyorum. Camisi henüz yapılan bir semtte..Sabah 05.00 gibi kalkmaya alışkın olduğum için önce ezan sesini arıyor kulaklarım...
Evet ibadetin yeri olmaz günü gelir İstanbul St.Antuan'da duanızı edersiniz ya da Mardin'de bir kilise'de...
İnanmanız şart değil; daha 13 yaşındayken her gün namaz kılamadığı için üzülen babama söylediğim gibi; "Senin bu kadar iyi insan olman en büyük ibadet değil mi?" de diyebilirsiniz...