Çok profesyonel olmayan, programı kesinlikle vista olmayan (windows 7 Türkçe tercihimdir), uygun fiyatlı yeni bir notebook almak istiyorum.
Öneride bulunursanız çok sevinirim.
Printable View
Çok profesyonel olmayan, programı kesinlikle vista olmayan (windows 7 Türkçe tercihimdir), uygun fiyatlı yeni bir notebook almak istiyorum.
Öneride bulunursanız çok sevinirim.
Aşağıdaki linki tıklayın fiyatlara özelliklere bir bakın derim.
Ben burdan alış veriş yaparım bi sorunla karşılaşmadım.
Kolay gelsin.
http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=PC_POR
Üstadım,
Notebook'da tartışmasız fiyat ve modeller burada. Bir de buraya bakın derim.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/
http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/1...-vj365ea-.aspx
Yeni aldım, çok memnunum. Ekstra bir özelliği var, ekranı dokunmatik. Tavsiye edilir. :))
Daha evvel kendime ve yakınlarıma bu site aracılığıyla birkaç tane dizüstü bilgisayar aldım, Tr'deki en hesaplı firmaları size sunuyor. Bir bakın derim.
www.akakce.com
Kullandığın telefonun kampanyasından yararlan derim. Hem bedava hem internet hem aradıkların var.
Ürün garantileri Dist. garantili değil kendileri veriyor paralel ithalat gibi diyeyim,kısacası ordan alıp sorun yaşarsanız başka muhattap yok, hatta firma batarsa,elinizdeki aletin garantiside yanar....hiçbir resmi servis bakmaz...
Bir örnek: mavibilgisayar,firma battı, ordan garantili ürünlerin garantili havada kaldı...
Kısacası önermem....
Hp de servis olarak şikayeti olanlar var ,
Sikayetvar.com da çokca...
Samsung / Acer /Asus harici bir ürün almayın kanımca...
Vatan bilgisayar fiyat ve garanti konusunda oldukça iyi olabiliyor bazen,
Ayrıca fiyat ararken sadece Teknofiyat.com u kullanın, orda yer almayan bir siteden ürün de almayın.
Alınacak fiyatı yazarsanız model bilgiside veririm.
Sn.nikon konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olsa da, bugüne kadar bozmayı başaramadıklarım veya zorlandıklarım sıralamasında
1 Dell
2 Asus
3 Acer oldu.
Aldığım ilk dell hala çocukların elinde ve işyerimde kullandığım 3kez servisi ziyaret eden HP den daha fazla güven veriyor bana.
Notebook ve laptop arasındaki farkı -anlatılmasına rağmen- hala anlayabilmiş değilim..:utangac
Önerilen laptop almam konusunda..Hala bir laptop'um bile yok..:DD
Aralarındaki fark nedir? :))
Esincim;
sony vaio ve toshiba alacaksın hatta bence Apple'da alabilirsin. Apple'ın ötesi yok.Ayrıca virüste bulaşmaz asla.
Önerileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Şu an acer aspire 5600 kullanıyorum ancak son derece ağır çalışmasından ve tanımlayamadığım sorunlar çıkarmaya başlamasından dolayı hoşnutsuzum. İşlerimde kullanmak için biraz zayıf bir model bu, miadını da doldurduğu kanısındayım.
Rakamın 1.500-TL.ni aşmamasını tercih ederim.
Sana en kral cozumu sunuyorum .. kabul goren ilk bilgisayar abakustur. onu kullan:)
Levono markası da çok kullanışlı. Fiyatı da uygun. Yüz tanıma vs otomatik kullanımları da mevcut. Tavsiye ederim.
Datronu öneririm. Dilediğiniz özelliklere göre sipariş bile verebilir ayrıca işletim siztemsiz satın alabilirsiniz.
Bu arada elinizde lisansınız varsa yeni bilgisayarlara işletim sistemi satın almayın. ya eski işletim sistemizinizi kullanın yada benim önerim Gnu/Linux kullanın.
Malesef bir çok yoruma katılamıyacağım
Baştan başlarsak;
Sony ne yazıkkı ülkemizde fiyatları aşırı kazık, şahsen iyi bir modeli burda 2500 ytl iken, aynı modelleri Usa dan 1.500 liraya temin edebiliyorsunuz,
Toshiba ise fiyatları yine çok pahalı,2.000 ytl altına pek bir model yok,uzun vadeli kullanılım için,
Lenovo (ibm) modelleri çok iyi, halada sağlam kasalı ürünler üretsede, genelde 1.500 liraya koyduğu sistemlerindeki ekran kartları günümüz uygulamaları için son derece abes, ve onboard grafik çözümü barındırıyor,
Yüz tanıma uygulaması ise 10-20mb lık bir yazılım olup, internetten ücretsiz indirebildiğiniz gibi, webcam ı olan her marka model laptop a uyumludur, lakin yüz tanıma özellikli parmak okuma gibi biyometrik olmadığından hacker lar tarafından kırılabilmekte :))
Yüksek güvenlik istiyorsanız, parmak izi okutmanın şu an ötesi yok, ama onu kırana kadar tabi işletim sistemini ele geçirmek daha basit:DD
Datron lar her ne kadar f/p gözüksede, kullandıkları Lcd panelleri, genelde ucuz üretim ve kalite olarak düşük, kullandıkları kasalarda aynı şekilde son derece kötü işçiliğe sahip,
Günümüz bilgisayarları için LED LCD ekran olmazsa olmaz bir özelliklik artık,
Bunları da en çok veren gene Samsung, acer,Peckard bell modelleri uygun fiyata,
Nacizane önerim ise;
http://www.vatanbilgisayar.com/packa...spx?I_ID=40861
bu makinadır,
Özellikle, Win 7 Home Premium Tr Eng ile gelmesi
Ayrıca piyasadaki hiçbir 2000-2500 ytl altı cihazlarda gelmeyen yüksek işlemci gücüne sahip
Keza, ekran kartıda son derece güçlü bir model olup, bu cihaz piyasada 4 çekirdekli diye bağıra bağıra satılan modelleri ezip geçiyor :))
Son olarak her ne kadar Sn. Nihad bey' e katılmak istesemde,
Win 7 kullanmak varken, Gnu/linux kullanmak bana pek bir avantajlı gelmiyor,
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Sanırım Sayın nikon'un önerdiği notebook beklentimi fazlası ile karşılayacak nitelikte.. Tekrar teşekkürler.
win 7 lisansız officeleri yakalıyor diye söylerler
Birde bu modeli buldum, aslında packard bell f/p olarak müthiş lakin oyun ve grafik animasyon ile uğraşılmayacaksa fiyat olarak daha uygun olarak bu modelide mutlaka inceleyin,
http://www.hepsiburada.com/dell-vost...d750410#tablnk
Linux işletim sistemi ile geldiği için fiyatı çok uygun gözüküyor...
Lisanssız ofis paketlerini yakalayan kısmen bir şey yok, ama şöyle bir durum var,artık ofis updateleride windows updateleri ile birlikte yüklendiği için win7 ile, ordan orjinal ürün avantajları diye bir update dosyası var, onu yüklediğinizde sisteminizdeki ofis in lisanslımı, yoksa korsan mı olduğunu tespit edip sizi bilgilendiriyor, tabiki eğer lisanslı diye korsan yazılım kullanıyorsanız, mutlaka lisanslı yazılım alın:ok
Birde şu an deneme sürümünde olan, office 2010 beta yıda ücretsiz test edebiliyorsunuz, hem 32bit hem 64bit olarak ayrılan ilk ofis sürümü,ve özellikle 64bit sürümü çok performanslı çalışmakta..
Kesinlikle samsung marka laptopları tercih edin. Fiyat/performans açısından muazzam sonuç vermekteler. Ayrıca her ne kadar samsung laptopların mazisi çok geriye gitmiyorsa da şunu düşünün: Samsung iyi bir bilgisayar monitörü üreticisi, çok iyi bir hardddisk üreticisi, zaten işlemciyi diğerleri gibi intelden kullanıyorlar. Bazı modellerinin üzerinde ati radeonun çok iyi performanslı ekran kartları var ki bunların fiyatları bile 1900-2000'i geçmiyor. ayrıca geneli geniş ekran.
Birde ne marka alırsanız alın. İşlemcisinin P serisi olmasına dikkat edin. T serisi işlemcilerden ziyade artık P serisi işlemciler kulalnılıyor. Daha yeni teknolojili. T serisi işlemciye sahip olan laptoplar daha ucuz. Bütün özellikler aynı gibi görünse bile bu farktan dolayı fiyat ucuz gibi görünebilir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın.
nikona kalırsa hiçbir şey alamayacağız. :)
Ben "monster"ımdan çok memnunum, herkese tavsiye ederim. Diğer markalı bigisayarlar gibi toplama ama garantili bir dizüstü bilgisayar. Diğerlerinin farkı sadece tescilli tanınan marka olmaları. Hepsiburada'da da satıldığından, satıcısı sağlam olduktan sonra problem de yok. Benimkinin modeli şu an piyasada yok, en uygun fiyatlısı bu ama özelliklerine bakıldığında bu bile yeter. http://www.hepsiburada.com/monster-p...uctid=bd750265 Parmak izi okuyucusu da var.
Benimkinin sadece kasası pek hoşuma gitmiyor ama yeni modellerinki daha düzgündür. Bir seneden fazla süredir kullanıyorum, hiçbir problemle karşılaşmadım.
Monster'ın modellerinin sahip olduğu özelliklere sahip diğer markalı bilgisayarların özelliklerini ve fiyatlarıyla Monster'ı kıyaslamadan dizüstü bilgisayar almayın derim.
"Hangi laptop markası daha sağlam?" raporuna ilk sert tepki hangi PC devinden geldi?
Lenovo geçtiğimiz günlerde yayınladığımız SquareTrade araştırma sonuçlarından sonra SquareTrade'e ateş püskürdü.
Bu araştırma sonuçları dizüstü bilgisayarların ne kadar güvenilir olduğunu ve ne sıklıkla kaza ya da arıza sonucu servise gittiği, kısacası bozulduğunu gösteriyordu. Bu araştırma sonuçlarında kendi dizüstü bilgisayarlarının sağlamlıkta rakiplerden geride yansıtıldığını gören Lenovo bir açıklama yaptı.
Lenovo'ya göre SquareTrade'in yaptığı dizüstü güvenilirlik testi güvenilir değil; çünkü test metotları doğru değil. Test sonuçlarında Asus, Apple, Toshiba, Dell, ve Sony'nin ardında görünen Lenovo, 30.000 dizüstü bilgisayarlık örnek boyutunun yeterli olmadığını söylüyor.
Lenovo'dan Ray Gorman birbiriyle kıyaslanabilir bilgisayar türlerinin, oranım oranlarını etkileyen anahtar faktörleri, coğrafyanın ya da uygulamaların dikkate alınmadığını belirtti.
Ayrıca ilköğretim öğrencileriyle lise öğrencileri, ya da yetişkin kullanıcılar arasında da bozulma oranlarının farklı olduğunu, örnek seçiminde bunlara yeterince dikkat edilmediğini aktardı.
Gorman'a göre SquareTrade bir garanti firması olduğu için yüksek ve korkutucu bozulma oranları işlerine yarıyor. Lenovo'nun kendi iç araştırmaları, dizüstü bozulma oranlarının SquareTrade araştırmasından üçte iki daha düşük olduğunu gösteriyor.
Gorman "Bu araştırma delik deşik, metodlar hatalı, veriler tutarsız ve varılan nokta yanlış" diyerek sözlerini bitirdi. SquareTrade'in tepkisi ve cevabı merakla bekleniyor.
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/13040555.asp
Bazıları laptopların toplama olduğunu söyledikleri halde datron vs. markalar önerdiğini görüyorum. O zaman en az toplama olan SAMSUNG notebookları tavsiye ederim. Çünkü hiç değilse cd-rom, harddisk, lcd ekran garanti olarak samsungun kendi üretimi. En az toplama samsung'tur diyebiliriz.
Notebook önerir misiniz?= Evet hemde cabuk hemen çünkü eski yadigar kasalı bana kaldı :DD samsung marka
Dell veya Toshiba tavsiye ederim. Alırken servislerine dikkat edin, ne kadar yaygınlar ve ne kadar iyi çalışıyorlar.
DELL den şaşmamak lazım.
Selamlar...
Geçen gün kendime aldığım ve oldukça iyi sayılabilecek özellikleriyle Samsung R 620 diyorum. 16:9 formunda, 16 inçlik ekranlı, klasik klavyedeki tuş dizilimi özelliklerine sahip, Intel Core 2 Duo işlemcilerle donatılan modelin maksimum RAM kapasitesi 4 GB. DDR2 modüller kullanılıyor. Disk olaraksa maksimum kapasite 500 GB. Güçlü GPU seçenekleri arasında en çok göze çarpan model ATI Mobility Radeon HD4650. 1.3 Mp webcam, 802.11n Wi-Fi gibi özellikler de zaten artık standartlaşmış durumda. eSATA portunun da unutulmamış olması artılarından biri. Aksesuar olarak sadece çantası mevcud. Ağırlığı 2,7 Kg. Fiyatı ise 1750 TL, kredi kartlarına da 10 taksit imkanı sunulduğunu söyleyebilirim. Benzer özelliklere sahip bir başka dizüstünde ise fiyatlar 2000-2400 TL'a kadar çıkabiliyor.
Laptop ile notebook arasında bence bir fark yok. İkisi de aynı anlamda kullanılıyor.
Ben Asus markasını öneriyorum, daha iyi özellikleri daha uygun fiyata alabiliyorsunuz. Çok da dayanıklı
Ben şu anda sitede reklamı olan TOSHIBA QOSMIO X500-11G NOTEBOOK tavsiye ederim. Fiyatı biraz pahalı (2836+KDV dolar) ama mükemmel bir laptop. Özellikleri aşağıda;
Intel® Core™ i7-720QM İşlemci
1.6 GHz - Turbo Hızlandırma Teknolojisi ile 2.8 GHz'e kadar,
6 MB L3 cache, 1,333 MHZ FSB
Windows 7 Home Premium Edition (64 bit) Tr /İng
8,192 MB (4,096 + 4,096) DDR3 RAM - max. 8,192 MB (1066 MHz)
1 TB (500 GB + 500 GB) (5,400 rpm) HDD
18.4 Full HD Toshiba TruBrite® TFT ekran (1,920 x 1,080),
Resolution+
NVIDIA® GeForce™ GTS 360M, 1GB GDDR5 VRAM
(CUDA Teknolojisi) 3,307 MB'a kadar DDR3 kullanılabilir grafik belleği
Blu-ray sürücü (RW)
Harman Kardon® stereo hoparlörler
5'i birarada Medya Kart Yuvası, i-LINK® (IEEE 1394),
Express Card™ Slot, Line-in, S/PDIF-Out,
HDMI-CEC, 3 x USB 2.0, 1 x eSATA/USB (paylaşımlı)
Wireless (802.11b/g), Bluetooth™ 2.1 EDR
Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000
Li-Ion pil, Max. 3.00 saate kadar batarya ömrü
HD web kamera (Yüz tanıma fonksiyonlu) ve mikrofon,
HD Audio, Parmak izi okuyucu,
Numerik tuş takımı, Arkadan aydınlatmalı klavye,
3D HDD koruma sistemi,
Çoklu Dokunmatik Kontrole Sahip Touch Pad,
ECO modu
4.6 kg
3 yıl Uluslararası garanti
Microsoft® Works, Microsoft® Office Home and Student 2007 (60 günlük deneme sürümü)
Diğer detaylar: http://www.toshibashop.com.tr/detay....0TB%20X500-11G
Bence bilgisayar alırken ilk sormanız gereken soru ''Ben bu bilgisayarı hangi amaçla alıyorum.. 2.si Üstün özellikli olması güçlü ve hızlı olmasının bana faydası var mı ? Çift çekirdekli, 4 çekirdekli olursa ne olur olmasa ne olur ? intel mi amd mi olsun ? Bu böyle uzar gider.. Web için kullanmak, ticari program kullanmak, çıktı almak, ofis programı kullanmak, üstün performans istemeyen program kullanmak için en ideal fiyat 1000$ dan ne yukarıdır ne aşağısıdır... Markanın önemi bence hiçde önemli değil, estetik olsun hafif olsun istenilen performansı versin yeterlidir.. Bir bilgisayar azamı 1 yıl içinde hiçbir sorun yaratmayabilir, 2. yılda arızalar ve ısıdan dolayı kapanmalar baş gösterir, 3. yılda artık ömrünü tamamlamıştır.. Aşırı süreli kullanımdan dolayı her bilgisayar bir gün tıkanıp kalabilir. Günde bir kac saatlik kullanımda (24 saat açık bırakmadıktan sonra) ömrü daha uzun olacaktır..
en başda asusdan şaşmamalısın www.akakce.com bu siteden karşılaştırma yapabilirsin türkiyedeki kayıtlı bütün firmaların tek bir site altında ürün satış fiyatlarını gösteriyor
Herhangi bir laptop sahibi "şu markayı al teknik servisi çok iyi" diyorsa o vatandaşın laptop'ı teknik servise gitmiştir:)
Maddi durumunuz çok iyiyse Sony Vaio alın, biraz iyiyse ASUS alın. Eğer bütçeniz şu an ikisi içinde uygun değilse denkleştirene kadar bi süre bekleyin.
ve alırken çekirdeğe takılmayın çekirdeğin çokluğu sizi yanıltmasın Ram'lerin çalışma frekansını ve FSB hızını yüksek tutmaya gayret edin.
Saygılar.