-
Maaşımın yarısı nafaka ve tazminata gidiyor
Merhaba;
Ben Askeri Personel olarak Diyarbakır' ın Hani ilçesinde görev yapmaktayım. Başımdan boşanmayla sonuçlanan bir evlilik geçti. Ben bundan bir sene önce eşimden boşandım. Mahkeme boşanma neticesinde 50 bin Tl lik maddi manevi tazminata ve aylık 500 Tl nafakaya hükmetti ve bu benim maaşımdan kesilmeye başlandı. Eski eşime 1150 lira para öderken bana da 1050 lira para kalıyor bu elime kalan paranın 450 lirası burda hizzmet ettiğim sürece alacağım para iç güvenlik tazminatıve ben izin kullandıım zaman bu para kesiliyor. Maaş bordrosunda 600 lira maaşım görünüyor. Ben evlendim ve bir tanede çocuk sahibiyim ve günümüz şartlarında bu kalan parayla geçinmek zor maaşımdaki kesintinin azalması için ne yapmam gererkir. Ben kira da veriyorum eski eşim İzmir'de oturuyor ve ailesiyle birlikte oturuyor kira ödemiyor. Boşanma davasını o açtı ve ben bunun isteklerini kabul ettim. Şimdi çok fazla kesinti olmasından dolayı zor günler yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.
-
Cevap: Maaşımın yarısı nafaka ve tazminata gidiyor
Alıntı:
nuriislam rumuzlu üyeden alıntı
....aylık 500 Tl nafakaya hükmetti ve bu benim maaşımdan kesilmeye başlandı. Eski eşime 1150 lira para öderken bana da 1050 lira para kalıyor bu elime kalan paranın 450 lirası burda hizzmet ettiğim sürece alacağım para iç güvenlik tazminatıve ben izin kullandıım zaman bu para kesiliyor. Maaş bordrosunda 600 lira maaşım görünüyor.
Geçmiş olsun.
Nafaka miktarı 500 TL midir?
Diğer 550 TL tazminatın taksitlendirilmiş halimidir?
Anlaşmalımı boşandınız, ödenecek nafaka ve tazminat konusunda anlaştınızmı ?
Hakkınızda mahkemece ekonomik ve sosyal durum araştırması yapılmadımı ? Mahkemeye maaş bordronuzu sunmadınızmı ?
İşyerinizden alacağınız bir belge ile 450 TL nin iç güvenlik tazminatı olarak yalnızca bulunduğunuz bölgede görev yaptığınız sürece ödeneceği yönünde beyanda bulunmadınızmı ?
Bu sorulara yanıt verebilirseniz daha kolay yanıt alabilirsiniz....
-
Anlaşarak boşanmadık. Ben ona mesaj yazdım o da bana maddi manevi tazminat davası ve boşanma davası açtı ve bende boşanmayı kabul ettim. hakim bana karşı tarafın iddalarına karşı bişey diyomusun dedi bende boşanma davasını kabul ettiğimi ve mesajların benim tarafımdan yazıldığını kabul ettiğimi söyledim. 50 bin lirayı nasıl vereceğimi sordu bende veremiyeceğimi söyledim. Bana hakim bu parayı icra yoluyla tahsil edebileceklerini söyledi bende etsinler dedim. Nafaka parası 500 tl dir. maaş mutemedimin dediğiğine göre 550 lirası ise daha önceden ödemediğim tedbir nafakasının ödenmemiş olan kısmı. 550 lik kısım 2010 ocak ayında bitecek dedi fakat o bitince de 50 bin liralık tazminat başlar diye düşünüyorum. Benim hakkımda mahkemece ekonomik ve sosyal durum araştırması yapıldıysada bundan benim haberim olmadı zaten mahkeme 1 celse oldu. Ben boşanmayı kabul ettim daha sonra ne bir araştırma yazısı ne bir icra yazısı bana gelmedi maaştan kesintiler başladı..
("İşyerinizden alacağınız bir belge ile 450 TL nin iç güvenlik tazminatı olarak yalnızca bulunduğunuz bölgede görev yaptığınız sürece ödeneceği yönünde beyanda bulunmadınızmı ?") Sorusuna gelince bu bana hiç bir yerde sorulmadı..bende hiç bir yere böyle bir beyanda bulunmadım.
Benim işi bırakma durumum var. Sözleşmeli çalışıyorum. sözleşmeyii yenilemeyi düşünmüyorum. Benim alacağım tazminat ise 13-14 bin tl... bu tazminatıma el koyabilirlermi..Tabi işi bırakınca bu parayı ödeyemiyeceğim acaba bana herhangi bir yaptııırımda bulunabilirlermi.. Hapis cezası falan olurmu ödemedim diye...
-
Alıntı:
Anlaşarak boşanmadık. Ben ona mesaj yazdım o da bana maddi manevi tazminat davası açtı ve bende boşanmayı kabul ettim. hakim bana karşı tarafın iddalarına karşı bişey diyomusun dedi bende boşanma davasını kabul ettiğimi ve mesajların benim tarafımdan yazıldığını kabul ettiğimi söyledim. 50 bin lirayı nasıl vereceğimi sordu bende veremiyeceğimi söyledim. Bana hakim bu parayı icra yoluyla tahsil edebileceklerini söyledi bende etsinler dedim. Nafaka parası 500 tl dir. maaş mutemedimin dediğiğine göre 550 lirası ise daha önceden ödemediğim tedbir nafakasının ödenmemiş olan kısmı. 550 lik kısım 2010 ocak ayında bitecek dedi fakat o bitince de 50 bin liralık tazminat başlar diye düşünüyorum. Benim hakkımda mahkemece ekonomik ve sosyal durum araştırması yapıldıysada bundan benim haberim olmadı zaten mahkeme 1 celse oldu. Ben boşanmayı kabul ettim daha sonra ne bir araştırma yazısı ne bir icra yazısı bana gelmedi maaştan kesintiler başladı..
("İşyerinizden alacağınız bir belge ile 450 TL nin iç güvenlik tazminatı olarak yalnızca bulunduğunuz bölgede görev yaptığınız sürece ödeneceği yönünde beyanda bulunmadınızmı ?") Sorusuna gelince bu bana hiç bir yerde sorulmadı..bende hiç bir yere böyle bir beyanda bulunmadım.
Benim işi bırakma durumum var. Sözleşmeli çalışıyorum. sözleşmeyii yenilemeyi düşünmüyorum. Benim alacağım tazminat ise 13-14 bin tl... bu tazminatıma el koyabilirlermi..Tabi işi bırakınca bu parayı ödeyemiyeceğim acaba bana herhangi bir yaptııırımda bulunabilirlermi.. Hapis cezası falan olurmu ödemedim diye...
Durumunuz zor görünüyor. Size isnat edilen tüm kusurları koşulsuz kabul ederek hakkınızdaki tazminat ve nafaka miktarının yükselmesine neden olmuşsunuz. Mutemetinzin dediği doğru, ödenmemiş nafaka bittikten sonra bu kezde tazminat başlayacak. Dava dilekçeni<e bahsettiğim belge ve belgeleri koymuş olsaydınız durumunuz daha farklı olabilirdi. İşten ayrılmanız halinde devam eden icra takipi nedeni ile alacağınız kıdem tazminatınada haciz gelebilir. O parayıda borcunuza mahsuben keserler. Kalan kısmını ödemeyecek olursanız bu kez evinize haciz işlemi yapılır. O da yeterli olmaz ise hapis cezası alrısınız.
Geçmiş olsun..
-
En azından maaşımın birazını daha kurtarma şansım yokmu. Yapılacak hiç birşey yokmu. Bi mahkeme açsam karşı tarafa birazını daha kurtaramammı.
-
Alıntı:
En azından maaşımın birazını daha kurtarma şansım yokmu. Yapılacak hiç birşey yokmu. Bi mahkeme açsam karşı tarafa birazını daha kurtaramammı.
Kardeş durumun çok kötüymüş üzüldüm ve sinirlendim tabiki,Yanlış anlama ama bence git operasyona gönüllü olarak,çatışmanın ortasınada atıver kendini şehit olursun bu dünyan kararmış bari diğerinde direk cennetlik olasın.Senden aldığı nafaka ve tazminatlarla bayram eden eşin,ölüm haberini aldığında çok üzülecektir.tabi öldüğüne deil.Nafaka ve tazminat musluğu kapandığı için.Vatan saolsun kocama lanet olsun diyecektir.Sonrada başka bir erkek bulup kanunlarımızın ona verdiği avantajla soyup soğana çevirmeye devam edecektir.
-
Alıntı:
solent rumuzlu üyeden alıntı
Kardeş durumun çok kötüymüş üzüldüm ve sinirlendim tabiki,Yanlış anlama ama bence git operasyona gönüllü olarak,çatışmanın ortasınada atıver kendini şehit olursun bu dünyan kararmış bari diğerinde direk cennetlik olasın.Senden aldığı nafaka ve tazminatlarla bayram eden eşin,ölüm haberini aldığında çok üzülecektir.tabi öldüğüne deil.Nafaka ve tazminat musluğu kapandığı için.Vatan saolsun kocama lanet olsun diyecektir.Sonrada başka bir erkek bulup kanunlarımızın ona verdiği avantajla soyup soğana çevirmeye devam edecektir.
Diyecek söz bulamadım bu iletiye...Onca sıkıntının içinde adama dediniz ki "sen git öl!"Pessss....
-
solent, TC'de şehirler, ekonomi ve kültürel anlamdaki çarpıklıklar ve kötüye gidişin "aile" birliğini de (kaçınılmaz olarak) etkilemesinin edebi bir portresini sundu, "git öl" mesajı yok, bir de nasıl olsa herkes bir gün ölmeyecek mi :)
-
Bence bu durumun bir çaresi olmalı, sebepsiz zenginleşmenin bir örneğidir bence bu durum.
-
nuriislam'ın dediğine göre ev kirası veriyor, ayrılan eşi ise kendi evinde oturuyor. Bu açıdan bir varlık farkı görünüyor. Tecrübeler gösteriyor ki varlıklı olan aynı zamanda "almaya" alışmış kişiler oluyor, (zaten alsın ki varlığını yapsın değil mi) o yüzden daha da almakta sakınca görmüyor. Özellikle kadın tarafı ise bu hepten böyle, Önyargım yok, tecrübe edip yaşadğım durumlar bunlar. nuriislam bence davasında haklı ve davasında ısrar etmeli.
-
Alıntı:
inkaya rumuzlu üyeden alıntı
nuriislam'ın dediğine göre ev kirası veriyor, ayrılan eşi ise kendi evinde oturuyor. Bu açıdan bir varlık farkı görünüyor. Tecrübeler gösteriyor ki varlıklı olan aynı zamanda "almaya" alışmış kişiler oluyor, (zaten alsın ki varlığını yapsın değil mi) o yüzden daha da almakta sakınca görmüyor. Özellikle kadın tarafı ise bu hepten böyle, Önyargım yok, tecrübe edip yaşadğım durumlar bunlar. nuriislam bence davasında haklı ve davasında ısrar etmeli.
Benim de başıma böyle bi durum geldi. Ben icra mahkemesinde icra emrini iptal ettirdi. Hakim beni haklı buldu ve nafaka icra emrini iptal etti. Tabi eşimin avukatı resmen deli oldu :) temyiz dilekçesinde kararı veren hakim hakkında bile nerdeyse hakarete varan sözler yazmıştı. Beni maaşım 558 TL, tedbir nafakası 250 TL, icra emrinde hem nafaka hem de birikmiş nafaka borcu için maaşın 1/4ünün haczedilmesini emrediyordu. Hakim İİY 83.ü maddeye aykırı olduğu için icra emrini iptal ettirdi. Belki bu durum bir örnek olabilir.
-
İlgi ve alakanıza teşekkür ederim. Benim istediğim sadece bana nasıl bir yol takip etmem gerektiğini anlatmanız. Sizce mahkemeye yeniden vermem gerekirmi. Benim şu an bu işi takip edebilecek bir avukatım dahi yok. Çalıştığım bölgeden senelik izinleri haricindede çıkamıyorum. Diyarbakır - Hani ilçesindeyim. en azından kafamda bişeyler oluşturabilecek fikirlere ihtiyacım var.
-
Teşekkür ederim. Bu anlattığınızı değerlendirecem en yakın zamanda bir avukat ile görüşüp yeniden mahkeme açacam.. İnşallah dediğiniz gibi bizede bir yol kapı açılır. Allah inşallah bizede bir yol açar..
-
Alıntı:
Teşekkür ederim. Bu anlattığınızı değerlendirecem en yakın zamanda bir avukat ile görüşüp yeniden mahkeme açacam.. İnşallah dediğiniz gibi bizede bir yol kapı açılır. Allah inşallah bizede bir yol açar..
İcra mahkemesine yüksek miktarlı bir kira kontratı gösterin, kalan maaş ile geçiminizi sağlamak zorunda olduğunuz için hakim bunu değerlendirecektir mutlaka. Nafaka ve tazminat konusunda maaşınızın en fazla 1/4 oranında kesinti yapılabildiği yazıyor kanunda. Saygılarımla
-
sayın arkadaşım icra hukuk hakimliğine gidiyorsunz hayat şartlarının altında maaş aldığınız (bodronuz)geçinemediğinizi ve yeni kurmuş olduğunuz aile birliğinin sağlamakta zorlandığınız belirterek dava açmanız gerekmektedir
-
Alıntı:
Merhaba;
Ben Askeri Personel olarak Diyarbakır' ın Hani ilçesinde görev yapmaktayım. Başımdan boşanmayla sonuçlanan bir evlilik geçti. Ben bundan bir sene önce eşimden boşandım. Mahkeme boşanma neticesinde 50 bin Tl lik maddi manevi tazminata ve aylık 500 Tl nafakaya hükmetti ve bu benim maaşımdan kesilmeye başlandı. Eski eşime 1150 lira para öderken bana da 1050 lira para kalıyor bu elime kalan paranın 450 lirası burda hizzmet ettiğim sürece alacağım para iç güvenlik tazminatıve ben izin kullandıım zaman bu para kesiliyor. Maaş bordrosunda 600 lira maaşım görünüyor. Ben evlendim ve bir tanede çocuk sahibiyim ve günümüz şartlarında bu kalan parayla geçinmek zor maaşımdaki kesintinin azalması için ne yapmam gererkir. Ben kira da veriyorum eski eşim İzmir'de oturuyor ve ailesiyle birlikte oturuyor kira ödemiyor. Boşanma davasını o açtı ve ben bunun isteklerini kabul ettim. Şimdi çok fazla kesinti olmasından dolayı zor günler yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.
öncelikle geçmiş olsun aynı olay dünde benim başıma geldi ve hala şoktayım ne oldu bitti anlamadım hakim karar dedi ilk mahkemede 16 bin tazminat ile 250 nafaka verdi ben askari ücretle çalışıyorum bunlar ne biçim bir maddi araştırma yapıyor anlamadım.Valla hocam been de enin gibi bir çıkmazın içindeyim. inşaallah bu adaletsizlik böyle gitmez.
-
Alıntı:
ramazansolum rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle geçmiş olsun aynı olay dünde benim başıma geldi ve hala şoktayım ne oldu bitti anlamadım hakim karar dedi ilk mahkemede 16 bin tazminat ile 250 nafaka verdi ben askari ücretle çalışıyorum bunlar ne biçim bir maddi araştırma yapıyor anlamadım.Valla hocam been de enin gibi bir çıkmazın içindeyim. inşaallah bu adaletsizlik böyle gitmez.
Geçmiş olsun bence bir avukat tutup bu duruma itiraz etmelisiniz. Maaşınızın 1/4'ünden fazla kesinti yapamazlar. Bununla ilgili yargıtay kararı da mevcuttur. Hatta bazı durumlarda 1/4'ünü bile kesemiyorlar.
-
1/4 kesinti nafaka alacaklarında geçerli değildir. Nafaka meblağının tamamı kesilir maaştan. Cascavlak bırakılır ortada :)
-
eski eşine neye göre tazminat ödüyor ?
-
Nafaka veya tazminatın toplamı maaşın 1/4'ünü geçemez, hatta kalan miktar geçinmeyi zorlaştıracak kadar az ise o bile kesilemez. Bu konuda yargıtay kararı var elimde. Bu konuda açtığım davayı kazandım, davanın yargıtayda onaylandığına dair mesajı uyaptan aldım :) Henüz tebliğ edilmedi ama gelir yakında. Kararın özeti şöyle : Birikmiş tedbir nafakası ve işleyen tedbir nafakası için maaşın 1/4'ünün kesilip, kalan miktardan da tedbir nafakasının kesilmesine dair icra müdürlüğünün emrini icra hukuk mahkemesinde iptal ettirdim, yargıtay da bu kararı onayladı. Gerekçeli kararda İİY 83.maddeye dayandırılıyordu. Bu karar size emsal karar olabilir. İcra hukuk mahkemesine başvurup icra emrinin iptali ve makul bir kesinti oranı talep edin, hakim kabul etmezse yargıtaya gönderin yargıtayda kabul görecektir. Saygılarımla
-
Ben bu söylediklerinizi avukatıma anlatıp en kısa zamanda bir dava açacağım. Bu siteye üye olduğum için inanın çok mutluyum. Bana yardımcı olmaya çalışan ve bu konudaki düşünce, fikir ve tecrübelerini esirgemeden benimle paylaşan arkadaşlar başta olmak üzere site yöneticilerine, bu sitede halkın menfaati için çalışanlara, haksızlığa karşı mücadele eden herkese yürekten başarılar ve teşekkürler diliyorum. Sağolun Varolun!!!
-
Kendinize bir avukat tayin ederek ,nafakanın sosyal durumunuza göre düzenlenmesini,ödenen miktarın sizi zor duruma düşürdüğünü belirtip, ekonomik sosyal araştırma yapılarak karar verilmesini talep edebilirsiniz. Nafaka değişen şartlara göre yeniden düzenlenebileceği gibi, zaten açılacak dava da ekonomik sosyal durum araştırması mahkemece talep edilecektir. İçinde bulunduğunuz durumda psikolojinizi bozup,hayatı kendinize ve ailenize zehir etmek yerine davanızı yürütecek bir avukatla hakkınızı arayın.Kolay gelsin.
-
Merhaba,
Ben de sayın nuriislam'ın düştüğüne benzer bir duruma düştüm. Bayağı mağdur oldum. Dava açacağım için emsal olabilecek davalar arıyorum. Sayın erhan.1973 21.01.2010 tarihinde ilgili davalardan bahsetmiş(siniz). Bu davalar ve yargıtay kararlarının (ve bildiğiniz diğer başkaları da varsa) künyelerini bildirebilir misiniz? Saygılarımla
-
bende benzeri bir durum yaşıyorum.üstelik birde anlaşmalı boşanma yaptık..mahkemede karşılıklı imzaladığımız protokol bir kağıt parçasına dönüştü..karşı tarafın yeni açtığı tam 6 dava ile birlikte.traji komik bir durum ama söylemeden geçemeyeğim..ben 700 TL emekli maaşı alırken karşı taraf ispatlı olarak 9.250 TL aylık maaş alıyor. Ve Yüce aile mahkemesinin bana çıkardığı nafaka miktarı aylık 900 TL. Birikmiş nafaka tutarıda cabası. Yazılı ve görsel basın pozitif ayırımcılığı körüklesin bakalım.
-
Mahkemeye 175.mdye dayanarak eşinizin ekonomik ve sosyal durum incelemesinin yeniden yapılmasını ve nafaka miktarınızda arttırıma gidilmesi talebinde bulunun.Eğer bu iddianızı delillendirebilirseniz nafaka miktarınız yükseltilir.
-
Askeri personelimizn durmuna çok üzüldüm.50 binlira tazminatın sebep olduğu mesaj ne olabilirki diye düşündüm açıkçası...Sebepsiz zenginleşme örneği yaşanmış bir dava olmuş..Benimde şu an başımda bir boşanma davası var ve benden de 150 bin lira tazminat talebi var.Bu arada eşimin cep telefonuma gönderdiği 6000 tl istiyorum , sonradan fikir değiştirerek 9000 tl istiyorum mesajları mevcut.mahkemeye verdiğim yazılı savunmalarda aynen yazdım.avukatlar araya girdi ve para pazarlığı yapmaya kalktılar.sanki kabahatliymişim gibi para ver kurtul baskısı altına giren bir erkeğim.karımı göremiyorum diye yolda karşılastıgımda eşimle , yanındaki kardesi tarafından bile darp edildim.aslıye ceza da dava actılar aleylerınde.eşim tarafından , tarafıma seni hayvana benzetiyorum yazılı hakaret metni bile var. buna ragmen bosanmak ıstemıyorum cızgısındeyım. ama mesaj gonderıyorum alyansalrımı ve evlılık cuzdanımı ver al paranı bosa benı dıye yazıyorum. tanıkları dınlenecek karsı tarafından.bana muhtemelen tedbır nafakası takacaklar..eh turkıyede kadın magdur ya. sankı esım anasının yanında degıl sokakta yasıyor.sankı sgk kaydı olan bır yerde calısmıyor... cebınde parası pulu yok garıbımın... gorecez bakalım ayrılmak ıstemıyorum davanın reddını talep edıyorum derken bıle evıme 1 kere gelmemıs tanık ıfadelerını delıl kabul edıp kac para tazmınat takacaklar...bende o askerı personel gıbı devlet memuruyum ..hemde esım su an da calısıyor...
-
gerçekten sıkıntılı bir durum. Benim anlamadığım nurislam şuan evli ve 2 çocuğu var. Yani onlara bakmak ile yükümlü kendisi. Aldığı nmaaşı gözönünde bulundurursak boşanmış olduğu eşine bukadar fazla tazminat kesilmesi mümkün olmamalıdır. Bir avukattan profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim...
-
xxxxxxxx ben neden cevap yazamıyorum
-
Alıntı:
ramazansolum rumuzlu üyeden alıntı
xxxxxxxx ben neden cevap yazamıyorum
site yönetiminin dikkatine!
-
yazdığımı okuduysan tamamadır..okumadıysan özel mesaj olarak atarım bi ara..