Cevap: İnternet bankacılığı
merhaba bana yardımcı olusanız sevınırım benım sorunum benım banka kartıma havale yapılmış kart kredı kartına baglı banka kartı bende ama havale yapının ca kartla cekılmış ama paranın yarısı cekılmıs kredı kardımı ve banka kartımı hemen kapamıslar ve baranın bır kısmı gerı almıslar benım hesama yollanan hesap sahımı bana dava acmış saten kartlar bende savcılıkla gorusdum bankaylada dosya kapanmışdı ama hesap sahımı benı dava etmış benım ne yapmam gerekıyor suan kendı kartlarımı kullanıyorum yardımcı olursanız sevınırım tşk
Cevap: İnternet bankacılığı
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
TCK md. 243, 244 ve özellikle 245. maddelerinde bilişim suçları konu alınmıştır.
Bilgilerinizi çalan kişi, muhtemelen sizin e-postalarınızdan banka işlemlerinizde kullandığınız kullanıcı adını ve şifrenizi bulmuştur. Bankacılık işlemlerinde bankanın kişiyi tanıması için kullanıcı adı ve şifresi gerekir. Burada da işlem bankadan değil, kullanıcının şifresine sahip olamamasından kaynaklanmaktadır. 128 bitlik koruma kırılamaz. EFT sonucu ulaşılan kişi hakkında şu an ne tür bir işlem uygulanmaktadır? Bu sorunun cevabından sonra devam edeceğim.
128 bit kırılamaz demişsin. Sen 128 bit SSL in yapısını inceledinmi hic?
Kırılmaz diye nitelendirilen şifre yoktur. Magdur Arkadaşımızında yapması gerekn öncelikle pc sini virüslerden arındırıp şifrelerini değişip, durumu savcılıkla çözmesidir. Sözünü ettiğin meblalar TMSF nin güvence kapsamına sanırım dahil olmaz. Çünkü sana bağlı hatalardan banka veya başka bir kurum sorumlu tutulamaz. Şifreni çaldırmış olman senin suçun bankanın değil. İnternet Bankacılığı kullanırken önce bilinçlenmeli ve bankanın internet bankacılığı sözleşmesini okuman gerekir.
Kolay Gelsin