-
Kredi borçları 100.000 'i geçti
Bankalara borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 103.000 olarak açıklandı geçenlerde.
Ben de bu 103.000 kişiden biriyim. Bu nedenle başıma ne gelecek diye korkarak bu sayfaları takip ediyorum.
Bankalar mortgage ve otomobil kredilerini ödeyemeyenler sebebiyle gayrimenkul zengini oldular, garajlarında bir sürü son model araba da oldu.
Şimdi bu 103.000 kişi sayesinde beyaz eşya zengini de olacaklar.
Benim merak ettiğim konu şu :
Şimdi banka avukatları evime hacze gelecek. Benden haczedecekleri eşyalar atıyorum 5.000 TL yaptı. Bu eşyaları satana kadar yeddiemin depolarda bekletecekler. Şu ortamda satabileceklerini de sanmıyorum. Bir buzdolabının 24 taksitle satıldığı bir ortamda kim gidip haczedilmiş buzdolabı alır ki.
Yeddiemin'e ödenen para. Hacizli eşyayı satmak için yatırılması gereken harçlar v.s. Uzun lafın kısası benden aldığı 5.000 TL'lik ev eşyası Bankaya 10.000 TL daha zarara neden olacak.
Peki durum böyleyken Bankalar ev eşyası haczetmekte neden bu kadar ısrarcılar ?
Ben banka olsam: Borçlunun haczedilecek eşyası yoktur der borcu tahsil edilemeyen krediler bölümüne yazar sonra da devlete ödeyeceğim vergiden düşerim. Devlette 20 senedir ödediğim vergilere saysın borcumu.
Tabi bunları yazarken borcumu ödeyemememi haklı göstermeye çalışmıyorum. Ne yazıkki son ekonomik krizle birlikte borçlarımı ödeyemez hale geldim. Önümüzdeki 1 yıl içinde 103.000 kişi olan sayının 333.000 kişi olacağından da eminim.
Peki ne olacak memleketin hali ?
-
Cevap: Kredi borçları 100.000 'i geçti
Alıntı:
akbuluti rumuzlu üyeden alıntı
Bankalara borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 103.000 olarak açıklandı geçenlerde.
Ben de bu 103.000 kişiden biriyim. Bu nedenle başıma ne gelecek diye korkarak bu sayfaları takip ediyorum.
Bankalar mortgage ve otomobil kredilerini ödeyemeyenler sebebiyle gayrimenkul zengini oldular, garajlarında bir sürü son model araba da oldu.
Şimdi bu 103.000 kişi sayesinde beyaz eşya zengini de olacaklar.
Benim merak ettiğim konu şu :
Şimdi banka avukatları evime hacze gelecek. Benden haczedecekleri eşyalar atıyorum 5.000 TL yaptı. Bu eşyaları satana kadar yeddiemin depolarda bekletecekler. Şu ortamda satabileceklerini de sanmıyorum. Bir buzdolabının 24 taksitle satıldığı bir ortamda kim gidip haczedilmiş buzdolabı alır ki.
Yeddiemin'e ödenen para. Hacizli eşyayı satmak için yatırılması gereken harçlar v.s. Uzun lafın kısası benden aldığı 5.000 TL'lik ev eşyası Bankaya 10.000 TL daha zarara neden olacak.
Ben banka olsam: Borçlunun haczedilecek eşyası yoktur der borcu tahsil edilemeyen krediler bölümüne yazar sonra da devlete ödeyeceğim vergiden düşerim. Devlette 20 senedir ödediğim vergilere saysın borcumu.
Tabi bunları yazarken borcumu ödeyemememi haklı göstermeye çalışmıyorum. Ne yazıkki son ekonomik krizle birlikte borçlarımı ödeyemez hale geldim. Önümüzdeki 1 yıl içinde 103.000 kişi olan sayının 333.000 kişi olacağından da eminim.
Peki ne olacak memleketin hali ?
Eşya haczi sonuçta kanunda belirtilmiş ancak bazen bu yöntem yani eşyaların fiyatı borcu karşılamasa da borcun ödenmesi için -bazen- yaptırım yolu gibi görünüyor. Seneler evvelki icra kanunu ile sorunlar pek hallolmuyor. Hazcedilemeyecek malla kapsamında yasa diyor ki 'pek lüzümlü mutfak eşyası'''hadi buyrun :):)buzdolabı lüzümlu mu değil mi???uzar gider bu iş hocam.Allah kolaylık versin hepimize
-
Alıntı:
akbuluti rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım sizin bir cevabınız var .
-
Cevap belli.
Madem bana borcunu ödemedin yaşamaya hakkın yok o zaman anlayışı.
Yoksa bir insanın kanepesini, kilimini, 57 ekran tv'sini almanın ne mantığı olabilir.
Bugün toplum sosyal patlamanın eşiğinde. Hayat hukuk kitaplarının arkasından nasıl görünüyor bilmiyorum ama benim gördüğüm manzara çok ürkütücü.
Çay parasını veremeyeceği için kahveye bile gidemeyen insanlar var çevremde.
Fabrikalar birer birer kapatıp gidiyor. Sadece benim işyerim kapandığı için 2.300 kişi ekmeğinden oldu.
1.000 TL maaşı olana 15 milyar limit verip kanını emmeye çalışan bankaların risk yöneticileri bu durumu çoktan hesap etmişlerdir.
Bazı avukatlar bize iş çıkıyor diye ellerini ovuşturuyor olabilir. Ama şunu unutmayın. Ölmüş eşek kurttan korkmaz. Kaybedecek birşeyi kalmayan insan en tehlikeli insandır.
Bugün insanlar bu durumdaysa bunun tek suçlusu borçlular değil. Onları sistematik olarak borçlandıran ve işsiz kalınca da onu yok eden sistem de suçlu.
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım sizin bir cevabınız var .
-
Hocam ağzına sağlık..
bütün bunlar sosyal devlet(!)anlayışının bi gereği olsa gerek
-
''1.000 TL maaşı olana 15 milyar limit verip kanını emmeye çalışan bankaların''
Ne güzel söylemiş, 'benim 1.000 lira gelirim var, ben bu 15.000 i yersem sonra nasıl öderim?' diye düşünmeye ne gerek var? Adam yerine koyduysa banka suçludur, öyle ya 5 yaşında çocuğa verdi bu kartı bu limitle. Sen çoluğa çocuğa verirsen gelirinin 15 katı limiti, o da hem kendisini yakar, hemde zeytinyağı gibi üste çıkıp seni suçlar. Yoksa vatandaş melek gibi masum, ne diye zorla tutuşturdun ki eline paraları? Aynı vatandaş şirketinin bir tahsilatı olsa gidip bir yerden alsa 15.000 TL tahsilat, o parayı 'ama ne yapayım zorla beni yolladılar tahsilata saydılar paraları elime.. E maaşlarda malum yedik haliyle ama bütün suç beni tahsilata parasızlık çektiğimi bile bile yollayana müdürlerde' der mi? Demez, çünkü bilirki bu adi suçtur ve aynen hapse ve felakete gider sonu.
Aslında sistemin düzeltilmesi gereken kısmı bu bence. Madem insanlar hesabını yapacak kadar sorumlu değiller, kredi kartı afları mafları kapatılmalı, tam tersine banka soymuş gibi cezai müeyyideleri oluşturulmalı. Onun oğlu bunun amcası farklı muamele görmemeli, herkes eşit bir biiçimde bu cezalara çarptırılmalı, bakın ondan sonra 'nappıyım abbiii, banka suçluuu ne diye verdi bana o kadar limitiii haaa???' diye soran oluyor mu?
Benim gibi garibanlarda yani hesabını bilenler de kın kanaat yaşamaya çalışır ki aman borçlu kapıma gelmesin, ele güne rezil olmayayım diye her gün hesap yaparlar. SOnra uyanıklara af çıkar, hem o uyanıkların içinde gerçekten çaresiz borç batağına düşenler için seviniriz, hem de uyanıklar için de kendimize şunu sorarız? 'Ulen ben niye böyle bankaların paralarını yiyip kırallar gibi yaşamadım, al işte yine af çıktı..'
-
kartların bilinçsizce kullanıldığı bir gerçek.ama daha büyük bir gerçek var ki,insanlar işsiz kaldı,üç kuruşa 12,13 saat sigortasız,servissiz,yemeksiz çalıştırılıyor.bu adamın eşi,çocuğu hastalanınca gözü hiç bir şeyi görmez.bu ödenemeyen kart,kredi sorunu zincir gibi birbirine bağlı kriterlerden oluşuyor.biri plazma tv,sıfır araba çekip ödeyemiyor,öbürü kira ,kömür,ilaç peşinde.herkesi aynı kefeye koyamayız.öncelikle hem kamuda hem özelde yaşanabilir,adaletli bir ücret sistemi yerleşmeli.
-
Alıntı:
İsmail Ufuk rumuzlu üyeden alıntı
Ne güzel söylemiş, 'benim 1.000 lira gelirim var, ben bu 15.000 i yersem sonra nasıl öderim?' diye düşünmeye ne gerek var? Adam yerine koyduysa banka suçludur, öyle ya 5 yaşında çocuğa verdi bu kartı bu limitle. Sen çoluğa çocuğa verirsen gelirinin 15 katı limiti, o da hem kendisini yakar, hemde zeytinyağı gibi üste çıkıp seni suçlar. Yoksa vatandaş melek gibi masum, ne diye zorla tutuşturdun ki eline paraları? Aynı vatandaş şirketinin bir tahsilatı olsa gidip bir yerden alsa 15.000 TL tahsilat, o parayı 'ama ne yapayım zorla beni yolladılar tahsilata saydılar paraları elime.. E maaşlarda malum yedik haliyle ama bütün suç beni tahsilata parasızlık çektiğimi bile bile yollayana müdürlerde' der mi? Demez, çünkü bilirki bu adi suçtur ve aynen hapse ve felakete gider sonu.
Aslında sistemin düzeltilmesi gereken kısmı bu bence. Madem insanlar hesabını yapacak kadar sorumlu değiller, kredi kartı afları mafları kapatılmalı, tam tersine banka soymuş gibi cezai müeyyideleri oluşturulmalı. Onun oğlu bunun amcası farklı muamele görmemeli, herkes eşit bir biiçimde bu cezalara çarptırılmalı, bakın ondan sonra 'nappıyım abbiii, banka suçluuu ne diye verdi bana o kadar limitiii haaa???' diye soran oluyor mu?
Benim gibi garibanlarda yani hesabını bilenler de kın kanaat yaşamaya çalışır ki aman borçlu kapıma gelmesin, ele güne rezil olmayayım diye her gün hesap yaparlar. SOnra uyanıklara af çıkar, hem o uyanıkların içinde gerçekten çaresiz borç batağına düşenler için seviniriz, hem de uyanıklar için de kendimize şunu sorarız? 'Ulen ben niye böyle bankaların paralarını yiyip kırallar gibi yaşamadım, al işte yine af çıktı..'
Sizin hiç babanız öldü mü????????
Ya da elinize 5000 liralık hastane masraf faturası tutuşturulup fellik fellik iyi günlerin dostları arayıp borç istedniz mi???
ya da hastane faturasını ödeyemeyip yeni doğan çocuğunuz hastanede kaldı mı???
Bu soruları birine bile hayır diyorsanız sizinle hangi tartışma platformunda çözüm arayacağız.
O yüzde insanları eleştirirken lütfen sınırları zorlamayın elbette borçlu olmak kimsenin isteyeceği bir durum değil ama her borçlu da keyiften borçlanmadı. Lütfen biraz saygı
-
Alıntı:
necmi42 rumuzlu üyeden alıntı
adaletli bir ücret sistemi yerleşmeli.
Elbette ama bunda bankanın günahı ne ?
-
Alıntı:
muzo240 rumuzlu üyeden alıntı
Sizin hiç babanız öldü mü????????
Ya da elinize 5000 liralık hastane masraf faturası tutuşturulup fellik fellik iyi günlerin dostları arayıp borç istedniz mi???
ya da hastane faturasını ödeyemeyip yeni doğan çocuğunuz hastanede kaldı mı???
Bu soruları birine bile hayır diyorsanız sizinle hangi tartışma platformunda çözüm arayacağız.
O yüzde insanları eleştirirken lütfen sınırları zorlamayın elbette borçlu olmak kimsenin isteyeceği bir durum değil ama her borçlu da keyiften borçlanmadı. Lütfen biraz saygı
Babam ölmedi, ama çocuğum çapa da bir ay kuavöz de kaldı, ben de sağdan soldan fennik fennik para bulmaya çalıştım, ama bulamadım : kredi kartlarım da vardı ama, geri ödeyemeyeceğim bir krediyi nasıl kullanabilirim.?
zor durumda kalmış birisi için kredi hazır para demektir, ama geri ödenmeyecek anlamına gelmez, alıp kullanırken gayet kolay ve güzel olur, ancak geri öderken zorlanırsın, çok kullandıysan ödeyemezsin,
sen sıkıştın banka sana kredi verdi işini gördün, bunda bankanın bir suçu yok ki , kullandıysan ödeyeceksin.
burdan şöyle bişey çıkıyor, ben çok sıkıştım, mecbur kredi kartı kullandım, Demekki kredi kartı olmasaydı, hırsızlık yapacaktın, çünkü bu duruma kadar gelmişsin ki, ödeyemeyeceğin kadar kredi kartı borcu yapmışsın.
KIsa ve öz olarak şunu söyleyebilirim.
kredi kartı nedir ?
kredi kartı nakit taşımamak için kullanlan bir gereç diyelim, aylık olarak normal harcamalarını yaparsın, aysonu da toplu olarak kredi kartı borcunu ödersin,
böylelikle hem puan kazanırsın, hem faiz ödemezsin,
gerçi bu şekil kart kullanımında banka sizi sevmez, çünkü faiz ödemiyorsunuz, banka ister ki dönem borcunu ödemesin asgari borcunu ödesin, geri kalanı faizlendirelim :D . Saygılar
-
-
Haklısınız.
Bu kredi kartlarını "Gemicik" almak için kullandık.
Aslında çok daha derin konulara değinmek gerek ama sizin gibi olaya bu kadar "sığ" bakan bir insana neyi anlatacaksınız.
Ben ve birçok banka borçlusu ödemelerini sorunsuz yapıyordu. Global Ekonomik kriz şirketlerin bahanesi olana kadar. Dev şirketler bile birer birer batarken maaşıyla geçinen insanların ayakta kalmasını bekliyordunuz herhalde.
Benim anlatmak istediğim şuydu: Sırf açgözlülük uğruna, vampir gibi insanların kanını emmeye çalışmak uğruna müşterinin kredibilitesini yükseltir ona altından kalkamayacağı limitler verirseniz bu risk birgün size "Tahsil edilemeyen alacak" olarak geri dönebilir.
Halis Toprak İş Bankasına 200 milyon TL takmış. Bu 103.000 kişinin borcunu toplasanız ancak o kadar eder herhalde. Yani büyük hırsızlar dururken bizim gibi kriz mağdurlarıyla uğraşmayın. Biz zaten ölüyüz.
Alıntı:
-
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Elbette ama bunda bankanın günahı ne ?
sayın hocam burda bankanın en büyük günahı,düzenli bir işi gücü olmayan,ssk sız,kaçpara kazandığı belli olamayan vatandaştan, sadece formaliteden bir maaş bordurosu alarak üstelik bu borduro isteğe göre düzenlendiği için yani 2000 yada 5000 tl maaş yazısı ve altınada maaşında herhangi bir haciz işlemi yada kesinti yoktur...ssk ya zaten bakan yok.bilgilerin doğruluğunu teyid amaçlı bankanın kılını bile kıpırdatmadığı varsayılırsa,bu bankanın bile bile lades demesinden başka hiçbirşey değildir hocam.
-
Almadığı miktarlarda ücreti almış gibi göstermek,altından kalkamayacağı ortada olan bir borç altına girmek ne demektir peki?
Bütün bunlar ortadayken,bankaya tüm suçu atmaya çalışmak ne kadar doğru?
Sorun cenaze ,hastalık nedeniyle kredi kartı kullanmak zorunda kalmak değil, olası bir zor durumda kullanırım diyerek limiti (kişiye göre) dudak uçuklatacak miktarlarda olan kart-lara sahip olmak değilmidir?
Tamam tencerenin dibi kara, ya biz???
-
bu kavram göreceli hocam,dolayısıyla herkes kendine göre haklı konumda..
tabiri caizse,Yeminine bakıp insana inanma; insana bakıp yeminine inan.
-
Hiç bir zaman bankalar bu durumda tamamen suçlu değillerdir. Ancak benim asıl itirazım her borçlu görüne insana böcek muamelesi yapılmasıdır. istisnalar dışında kimsenin bilerek ve isteyerek bu canım dünyayı karanlık geçirmek isteyeceğine katılmıyorum. Hata yapılmıştır, sağlık sorunu olmuştur, altından çıklamayacak bir durumda kalınıp kullanılmış ve sonra ödenememiş de olabilir. O yüzden borç her zaman borç ve illa ki ödenecek ancak tuzu kuru insaların; başlarına kuş tüyü bile düşmemiş insanların ahkam kesmelerine tahammül edemiyorum.
"Yani ne vardı canım 1000 liralık maaş varken 5000 lira kullandın" Adam olaydın da kullanmasaydın....şeklindeki cümleler bizim insani tarafımızı yansıtmıyor. Önemli olan delikanlı olup borca sahip çıkmaktır. Ben banka suçlu demiyorum. Eğer kişi keyfine kullanmışsa sonuna dek hatalıdır ancak başına kötü bir olay gelmiş olabileceği ihtimalini unutmamak gerekir.
Tabi bu sadece başına herhangi bir olay gelmiş insaların hassas olabileceği bir durumdur.
-
Alıntı:
muzo240 rumuzlu üyeden alıntı
Hiç bir zaman bankalar bu durumda tamamen suçlu değillerdir. Ancak benim asıl itirazım her borçlu görüne insana böcek muamelesi yapılmasıdır. istisnalar dışında kimsenin bilerek ve isteyerek bu canım dünyayı karanlık geçirmek isteyeceğine katılmıyorum. Hata yapılmıştır, sağlık sorunu olmuştur, altından çıklamayacak bir durumda kalınıp kullanılmış ve sonra ödenememiş de olabilir. O yüzden borç her zaman borç ve illa ki ödenecek ancak tuzu kuru insaların; başlarına kuş tüyü bile düşmemiş insanların ahkam kesmelerine tahammül edemiyorum.
"Yani ne vardı canım 1000 liralık maaş varken 5000 lira kullandın" Adam olaydın da kullanmasaydın....şeklindeki cümleler bizim insani tarafımızı yansıtmıyor. Önemli olan delikanlı olup borca sahip çıkmaktır. Ben banka suçlu demiyorum. Eğer kişi keyfine kullanmışsa sonuna dek hatalıdır ancak başına kötü bir olay gelmiş olabileceği ihtimalini unutmamak gerekir.
Tabi bu sadece başına herhangi bir olay gelmiş insaların hassas olabileceği bir durumdur.
https://www.hukuki.net/showpost.php?p...&postcount=373
-
Bankalar 'insaniyet kurumları' değildir. Bankalar ticari müesseselerdir, ve diğer tüm müesseseler gibi kar amaçlı kurumlardır. Müşterilerine göstermekle yükümlü oldukları güleryüz ancak müşterilerinin kendilerine düşen yükümlülükleri yerine getirdikleri durumlarda beklenebilir.
Bankalar borcunu ödemeyen müşterilerine 'böcek' muamelesi yapmazlar, 'borcunu ödemeyen müşteri' muamelesi yaparlar.
Duygusal yaklaşımlarla ülkemizdeki 'kredi kartı bunalımı' olgusunun ardında yatan gerçeği ve soruna gelmesi gereken çözümü bulamayız.
'Hiç babanız öldü mü?' 'Hiç falancanız hastalandı mı?' gibi son derece duygusal,
merhamet uyandırıcı ama bir o kadar da bu konunun çözümünden uzak görüşler sadece kişilerin ödememelerinin nedenlerini mazur göstermeye yönelik mazeretlerden ibarettir. İnsancıllık bu konu ile ilgisi olmayan bir kavramdır, bu insancıllık beklentisi de kredi kartı mağduriyetini ülkemizde arttıran nedenlerden biridir. Bilmeliyiz ki, bir para kurumundan ödeyemeyeceğimiz kadar bir kredi kullandığımızda bu kredinin hangi zaruri nedenlerle kullandığımızın bir önemi olmayacaktır ve bir insancıl yaklaşım beklememiz hayalden ibaret olacaktır.
Banka nezdinde, ödemediğiniz bir kredi kartı borcu ile karşılarına çıktığınızda, babanızın ameliyat parasını ödemiş olmanız ile, metresinize karınızdan gizli avrupa seyahatinde lüks otellerde para harcamış olmanız arasında bir fark yoktur, ve olmayacaktır da.
Kredi kartı sorununun yegane çözümü hukuki yasal düzenlemeler getirilmesindedir. Bunun kendi görüşüme göre en önemli kısmı kullanıcıların bilinçlendirilmesinden (gerekirse cezai koşulların artırılarak caydırıcı tedbirlere ağırlık verilmesinden) geçmektedir. Ayrıca bankaların kart verirken süzmeleri gereken filtrelerinde arttırılması gerekmektedir.
Kredi kartınızı kullanırken, (bana kızanlar ve hak verenler) bu gerçekleri görerek kullanırsanız, sonra bu gibi forumlarda 'yanık' türküler çağırmazsınız.
-
Alıntı:
Bankalar 'insaniyet kurumları' değildir. Bankalar ticari müesseselerdir, ve diğer tüm müesseseler gibi kar amaçlı kurumlardır. Müşterilerine göstermekle yükümlü oldukları güleryüz ancak müşterilerinin kendilerine düşen yükümlülükleri yerine getirdikleri durumlarda beklenebilir.
Bankalar borcunu ödemeyen müşterilerine 'böcek' muamelesi yapmazlar, 'borcunu ödemeyen müşteri' muamelesi yaparlar.
Duygusal yaklaşımlarla ülkemizdeki 'kredi kartı bunalımı' olgusunun ardında yatan gerçeği ve soruna gelmesi gereken çözümü bulamayız.
'Hiç babanız öldü mü?' 'Hiç falancanız hastalandı mı?' gibi son derece duygusal,
merhamet uyandırıcı ama bir o kadar da bu konunun çözümünden uzak görüşler sadece kişilerin ödememelerinin nedenlerini mazur göstermeye yönelik mazeretlerden ibarettir. İnsancıllık bu konu ile ilgisi olmayan bir kavramdır, bu insancıllık beklentisi de kredi kartı mağduriyetini ülkemizde arttıran nedenlerden biridir. Bilmeliyiz ki, bir para kurumundan ödeyemeyeceğimiz kadar bir kredi kullandığımızda bu kredinin hangi zaruri nedenlerle kullandığımızın bir önemi olmayacaktır ve bir insancıl yaklaşım beklememiz hayalden ibaret olacaktır.
Banka nezdinde, ödemediğiniz bir kredi kartı borcu ile karşılarına çıktığınızda, babanızın ameliyat parasını ödemiş olmanız ile, metresinize karınızdan gizli avrupa seyahatinde lüks otellerde para harcamış olmanız arasında bir fark yoktur, ve olmayacaktır da.
Kredi kartı sorununun yegane çözümü hukuki yasal düzenlemeler getirilmesindedir. Bunun kendi görüşüme göre en önemli kısmı kullanıcıların bilinçlendirilmesinden (gerekirse cezai koşulların artırılarak caydırıcı tedbirlere ağırlık verilmesinden) geçmektedir. Ayrıca bankaların kart verirken süzmeleri gereken filtrelerinde arttırılması gerekmektedir.
Kredi kartınızı kullanırken, (bana kızanlar ve hak verenler) bu gerçekleri görerek kullanırsanız, sonra bu gibi forumlarda 'yanık' türküler çağırmazsınız.
Böcek muamelesi yapan bankalar değil maalesef biz insanlarız öncelikle bunu anlayalım ben hiçbir zaman borçlu olmayı mazur görece bir tavır içinde olmadım benim yorumlarımı takip eden bilir. Burada üzerinde durulması gereken önemli konu evet babanın ölümüyle metrese harcanan para teknik olarak aynı: Sonuçta para. Benim demem odur ki zaruriyet vesilesiyle kullandıktan sonra insanların size başka gözlerle bakmasıdır. Yoksa bankanın bakış açısını hepimiz biliyoruz. Kimse de bankanın avukatı falan değil burda Ama çaresizliğin içine düşen insanlar mecburen de olsa kartlara saldırıyor. Elbette ki olmaması gerekn bir durum. Borclu olmayı mazur gösterecek bir tavır değil bu. İnsani hassasiyetlerimizi kaybettiysek o başka. Yoksa herkes babanın ilaç parasını bulamamanın ne demek olduğunu başına geldiğinde anlayacaktır. Bu ajitasyon değil altını kalın harflerle çiziyorum.
-
Alıntı:
Ayrıca bankaların kart verirken süzmeleri gereken filtrelerinde arttırılması gerekmektedir.
Kredi kartınızı kullanırken, bu gerçekleri görerek kullanırsanız, sonra bu gibi forumlarda 'yanık' türküler çağırmazsınız.
kışın buz gibi soğukta titreyerek yazın kavurucu sıcakta kavrularak,ellerinde şemsiye,defter,radyo,çanta vs vererek kart pazarlamaya çalışan banka görevlileri ve ilgili bankalar! sadece KİMLİK FOTOKOPİSİYLE 5 milyar limit veren parası bol aklı kıt bankalar..umarım bundan sonra yoğurdu üfleyerek yersiniz.
yanık türküyü kart mağduru insanlar değilde,bindiği dalı kesen bankalar çağırsın.
niyemi? çünkü Rüzgar yoksa dalga da yoktur.
-
Alıntı:
exper06 rumuzlu üyeden alıntı
çünkü Rüzgar yoksa dalga da yoktur.
Rüzgar varsa, dalga da varsa denize girmeyen kuru kalır, giren???
-
Kredi borcu 100.000 TL yi geçenlerin borcunu tamamen silmek gerek bence...
-
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Kredi borcu 100.000 TL yi geçenlerin borcunu tamamen silmek gerek bence...
Dahiyane bir fikir. Hatta 10 yıldan fazla hüküm giymiş tüm mahkumlarıda affedelim bu muhteşem fikrin devamı olarak. Hatta neden yapmışken, karşılıksız çekleri 10.000 liranın üzerinde olan ticaret erbabını, ödeyemediği senedi 20.000i geçmiş borçlularıda affetmeyelim ki?
Böylece insanlarımız kendilerini bilinçlendirmek yerine, 'nasıl olsa bir şekilde affolacak' düşüncesi ile doya doya özgürce suç işleyebilirler, yada kredi kullanıp ödemeyebilirler. Gelecek nesillere de mükemmel bir toplum yapısı bırakmış oluruz.
Her 5 yılda bir borçları 100.000 i geçenleri affederiz, böylece borçsuzlarıda teşvik etmiş oluruz, bu şekilde bir kaç 5 yıl sonrasında, kredi kartı borçlusu 'mağdurlar' zaten çoğunluk haline gelir, her sıkışık durumda bir referandum patlatılır, bir süre sonra ülkemiz herkesin refah içinde yaşadığı bir yer haline gelir.
Damat adayı kız evine gidince kayınbaba adayı sorar, 'oğlumuzun kaç tane batık kartı var bakalım?' Damat ailesi utana sıkıla 'yok efendim pek bir borcu, işte biliyorsunuz ayağımızı yorganımıza göre uzattık, biz böyle terbiye aldık' falan demeye çalışırken kayınbaba hepsini kovar evden.. 'Neee? Bir kredi kartı bile batıramamış adama kız mız yok benden! Üstelik bu ülkede 5 yılda bir af patlatılacak, benim kızımı alacak adam bir banka bile sövüşleyemeyecek! Dağılın hadi dağılın!'
Öyle ya, ödemeyeceği kredi kartını almayacak kadar salak(!) adama ne diye versin kızını?
Aslında ben yanlış düşünmüşüm gerçekten düşünüyorum da, kredi kartı mağdurları haklılar. Mesela şimdi kredi kartları bloke ama, Allah korusun, yarın bir başka yakınları hastalandığı zaman, en doğal hakları olarak bir karanlık köşede geçen birisini darp edip alsınlar gereken parayı kardeşim. Bu durumda hakimlerimiz elbette baba ameliyatı parası için darp eden suçlu ile, evine plazma almak için darp eden suçluyu ayıracaktır. Zaten yukarıdaki dahiyane fikir doğrultusunda bu darpçılarımızı da affederiz olur biter.
Ha hesap kitap yaparak yaşamaya çabalayanlarımız mı? Canım onları şimdilik düşünmeye gerek yok, başka bir toplumsal davada onlara da bir çözüm getiririz elbet.
Not. Bu yazı; içeriğinden 'kredi kartı mağduru = darpçı' formülünü çıkarmayacak kadar zeki insanların okuması umuduyla yazılmıştır.
-
bankalar ne kadar da masum(!) ve çaresiz(!) aynı zamanda herşeyden muaf(!)
bankaların bir türlü idrak edemediği acımasız gercekler...bu durumda bu kurumlara, "acıma, acınacak hale gelirsin" demek yerinde bir söz olsa gerek.
-
Sanırım komedyensin. Başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim.
Bu başlıkta bankalara borcunu ödeyemeyenlerin sayısının 103.000'i geçtiği konusu işleniyor. Bu durumun meydana gelmesinde sadece bir kesimin ihlali ve kabahati yok. 103.000 kişinin tamamını geri ödememe niyetiyle borçlanan kişiler olarak lanse ediyorsun.
Süzgecin gözeneklerini sıklaştırmayan banka suçlu.
Kredi Kartını geri ödeyemeyeceğini bilerek kullananlar suçlu.
Krizi bahane edip daha ucuza işçi alırım nasıl olsa mantığıyla yıllardır çalıştırdığı insanları işten çıkaran suçlu.
Sinekten yağ çıkarmaya, halkını vergilerle soymaya dayalı bir politika ile memleketi idare edenler suçlu.
Borçlarını ödeyeneyen insanlara duyduğun bu öfkenin nedenini bilmiyorum ama amacın bu sorunu yaşayan insanları rencide etmekse lütfen buraya yazma.
Ben 300 milyardan fazla para kaybettim, işimi kaybettim ve şu anda bankalara borcumu ödeyemiyorum. Evimden eşyalarım alınacak çocuklarıma karşı rezil olacağım diye geceleri uyku uyumuyorum. Senin gibi toplumun gerçeklerinden uzak sanal idealistleri okuyup daha fazla sinirlerim yıpransın istemiyorum.
Banka yağcılığı yaparak iş kapmaya çalışıyor olabilirsin. Bunu anlayışla karşılarım ama üslubunu burada bu sorunu yaşayan insanları rencide etmeyecek şekilde düzeltmeni rica ediyorum.
Alıntı:
Dahiyane bir fikir. Hatta 10 yıldan fazla hüküm giymiş tüm mahkumlarıda affedelim bu muhteşem fikrin devamı olarak. Hatta neden yapmışken, karşılıksız çekleri 10.000 liranın üzerinde olan ticaret erbabını, ödeyemediği senedi 20.000i geçmiş borçlularıda affetmeyelim ki?
Böylece insanlarımız kendilerini bilinçlendirmek yerine, 'nasıl olsa bir şekilde affolacak' düşüncesi ile doya doya özgürce suç işleyebilirler, yada kredi kullanıp ödemeyebilirler. Gelecek nesillere de mükemmel bir toplum yapısı bırakmış oluruz.
Her 5 yılda bir borçları 100.000 i geçenleri affederiz, böylece borçsuzlarıda teşvik etmiş oluruz, bu şekilde bir kaç 5 yıl sonrasında, kredi kartı borçlusu 'mağdurlar' zaten çoğunluk haline gelir, her sıkışık durumda bir referandum patlatılır, bir süre sonra ülkemiz herkesin refah içinde yaşadığı bir yer haline gelir.
Damat adayı kız evine gidince kayınbaba adayı sorar, 'oğlumuzun kaç tane batık kartı var bakalım?' Damat ailesi utana sıkıla 'yok efendim pek bir borcu, işte biliyorsunuz ayağımızı yorganımıza göre uzattık, biz böyle terbiye aldık' falan demeye çalışırken kayınbaba hepsini kovar evden.. 'Neee? Bir kredi kartı bile batıramamış adama kız mız yok benden! Üstelik bu ülkede 5 yılda bir af patlatılacak, benim kızımı alacak adam bir banka bile sövüşleyemeyecek! Dağılın hadi dağılın!'
Öyle ya, ödemeyeceği kredi kartını almayacak kadar salak(!) adama ne diye versin kızını?
Aslında ben yanlış düşünmüşüm gerçekten düşünüyorum da, kredi kartı mağdurları haklılar. Mesela şimdi kredi kartları bloke ama, Allah korusun, yarın bir başka yakınları hastalandığı zaman, en doğal hakları olarak bir karanlık köşede geçen birisini darp edip alsınlar gereken parayı kardeşim. Bu durumda hakimlerimiz elbette baba ameliyatı parası için darp eden suçlu ile, evine plazma almak için darp eden suçluyu ayıracaktır. Zaten yukarıdaki dahiyane fikir doğrultusunda bu darpçılarımızı da affederiz olur biter.
Ha hesap kitap yaparak yaşamaya çabalayanlarımız mı? Canım onları şimdilik düşünmeye gerek yok, başka bir toplumsal davada onlara da bir çözüm getiririz elbet.
Not. Bu yazı; içeriğinden 'kredi kartı mağduru = darpçı' formülünü çıkarmayacak kadar zeki insanların okuması umuduyla yazılmıştır.
-
En işlek bulvar ve cadde üzerelerinde işporta usulu gelin sizede verelim kredi kartı diyenleri unutmayalım.
Bu gün bri dostum 18 tane kredi kartım vardı diyor.Ama hiçbirisine başvuru yapmadan ve hiç bir şey imzalamdan bana gönderdiler.Çünkü o gün iyi bir maaşla bir içecek firmasında çalışıyordum.Şimdi İŞSİZİM..............
-
Sayın Akbuluti,
1) Komedyen değilim, nüktedan ama gerçekleri gösteren uslübumu beğenmiyorsanız yazdıklarımı okumayınız efendim. Burada kişisel hakaret ve illegal bir içerik olmadıkça herkes özgürce fikirlerini paylaşmaktadır. Ben yazılarımı siz okuyun diye yazmıyorum, ha okumak lutfunda bulunursanız ne ala, beğenmek veya katılmak zorunda da değilsiniz. Beğenmediğinizi yazabilirsiniz ki bende buna saygı duymak zorundayım. Ama uslubumu size beğendirmek zorunda hiç değilim. Bir kere bu konuyu bu şekilde bağlayalım ve bir daha da açmayalım.
2) Amacım kimseyi rencide etmek değildir, rencide olması gereken kişiler ise, benim ısrarla altıını çizerek belirttiğim üzere, o 100 kusur bin kişinin içinde en az yarısını biliyorum ki, bu kartları gelirleri doğrultusunda elde etmeye hakları olmadığı bir hayat standardını yakalamak için kullandılar. Ha insan gibi yaşama hakkı yok mudur? Elbette vardır efendim, giderler müdürlerine, 'ben daha yüksek maaş istiyorum' olmuyor mu? Gönderirler CV'leri daha iyi maaş veren firmalara çalışırlar. Ha olmuyorlar mı? O zaman ayaklar yorganlara göre uzatılır.
Siz bu benim bahsettiğim 100 binin içindeki yer alan suni olarak bir üst gelir grubu toplum sınıfına kendisini zıplatmış kişilerden değilseniz, zaten rencide olmanızı gerektirecek bir durum söz konusu değil. Ha bu gurubun içindeyseniz, rencide olunuz efendim.
3) Yine benim ısrarla altını çizdiğim ve sizinde anlamamaya çalıştığınız üzere, önemli olan yasal düzenlemelerin yapılmasıdır. Madem ki insanlar şu yada bu şekilde bankanın oyununa kapılıveriyorlar ve hayat koşulları ile kredikartızede olmaya da elverişli bir yaşam içindeler, o halde bu düzenlemelerin cezai yaptırımları olmadıkça sizden sonraki jenerasyonlarda aynı tehlikenin kucağında olacaklardır. Doğru muyum yanlış mıyım?
4) Bendeniz bir bankanın genel müdürü de olsam, bir bankaya iş müracatında da olsam, yada hattı zatında (Ki öyle) hiç bir alakam olmasa sadece düşüncelerimi de yazıyor olsam, sizin bana 'Bankaya mı hoş görünmeye çalışıyorsunuz' gibi kişisel bir dayatma fikri öne sürmeye hakkınız yoktur. Bu aynı benim 'Akbuluti bey bu paraları kesin karıya kıza yedirdi, poker masalarında yedi şimdi ağlıyor numaradan' demek kadar ön yargılı ve kişisel bir bilgiye dayanmayan saygısız bir ileri sürüm olur. O yüzden fikirlerimizi düşüncelerimizi yazarken, fikir ve bilgi paylaşalım, kişileri hedef alıcı ifadelerde bulunmayalım diye düşünüyorum. Medeni insanlara da bu şekilde forum paylaşımı yakışır değil mi efendim?
Saygılar. (Allah kurtarsın ayrıca, içinde bulunduğunuz sıkıntıdan hiç mutlu değilim)
-
Burada konuşulan konu bankalar, banka müşterileri ve kredi kartı (ve diğer krediler) uygulamalarıdır. Konuyu bu yönde derinleştirmek yerine birbirimizin görüşlerine yanıt vermeye çalışırsak işin içinden çıkılmaz bir hal alır.
Şu ana kadar forumdan aldığım izlenimler sonucunda "insanımızın bankalara borçlu kalmasındaki" temel etmenler şunlardır;
(Ama öncelikle konunun ekonomi ile ilgili olduğunu, bozulan ekonomi ile kredi borçlarının artmasının normal olduğunu kabul etmek gerekir. )
1- Vatandaş, Kredi kartlarını ve kredileri bilinçsizce alıyor ve kullanıyor,
2- Kredi ihtilaflarında hem bankaların hem de insanımızın kusurları var,
3- Kredi borçluları sadece düşük gelir kesiminden değil, aynı zamanda yüksek gelir gurubu da sorun yaşıyor
4- Bankalar kurumsal yapıları gereğince insanların özel durumlarıyla, haklı mazeretleriyle ilgilenmiyor,
5- Borcunu ödemekte olanlara uygulanan cari faiz çok fahiş
6- Ödememe halinde uygulanan faizler çok fahiş
-
kredi borcu 100.000 TL yi geçenleri affedelim derken o duruma gelene kadar çektiği stres o kişiye yeter demek istemiştim. Ayrıca bu ülkede kimler affedilmedi ki... Mahmur kampından gelenlere bile ceza verilmiyor...
-
Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi borcu olanlara pek üzülmüyorum(SAĞLIK HARİÇ).Bir kaç tanıdıgım var sırf kredı kartı borcunu ödeyebilmek ıcın emekliliğini istedıler (emekli ikramıyesı).Bankadan borç para alıp geri ödeyemeyınce bankamı suçlu?yok faiz fazla ,yok ben ıstemeden kredı kartı verdıler falan filan.Kredı kartını son limitine kadar güle oynaya kullan sonrada ödemeye gelince bankanın suçu!,harcama kardeşim harcama...
Örnek (gercek);
10 sene önce işe aynı anda zamanda başladıgım arkadasımın sene 2010 'a giriyoruz 60.000tl ihtiyaç ve kredı kartı borcu var.ikimizinde işe girdiği zaman hiçbirşeyi yoktu.
Benım 1 dairem 1 arabam var... Benımde 60.000tl borcum vardı(geri ödemesi 100.000tl) bundan 5 sene öncesıne kadar..ama benım kredım konut kredısıydı.ve 2 ay önce bitti. Yaşım 35...şimdi biraz daha para biriktirip,arabamı satıp , konut kredısı faiz oranları düşmüşken 5 senelik bir kredı daha cekıp aldıgım yeni evi kiraya verıp allah nasip ederse bir dairede daha almayı düşünüyorum...
Nasihat ;
Senın olmayan parayı yeme,Kredı kartlarını İPTAL et,elindekıyle yetınmeye bak,tasarruf konusunda kendını eğit,Başkalarının ne yaptıgı ile ilgilenme(yok bunun bu kadar borcu var,yok şunun bu kadar borcu var),Plansız yaşama,günlük yaşama geleceği düşün.Hayat güzel bende biliyorum ama herşeyin bir bedeli var..
-
Alıntı:
Meraklımortgage rumuzlu üyeden alıntı
Bankadan borç para alıp geri ödeyemeyınce bankamı suçlu? harcama kardeşim harcama...
"Bankadan borç para alıp GERİ ÖDE-YE-ME-YİN-CE..." ne güzelde ifade etmişsiniz.neden geri ödenemiyor?? haa önce bunun gerekçesini bulmak lazım.
..........geri ÖDEMEYİNCE...deseydiniz verilecek cevap daha farklı olurdu..
sadece ve sadece bir kimlik fotokopisine(ne iş yapıyon işte şurda çalışıyom 5 milyar maaş alıyom,sarı çizmeli mehmet ağa..) 5 milyar limit vermek yerine 500 milyon vermiş olsaydı,bu durum banka ve kart sahibi için üzüntü ve sıkıntı verici olmazdı. o halde harcama kardeşim harcama demek yerine verme kardeşim verme demek yerinde olurdu.
sen neye hazırsan,oda senin için hazırdır...
-
Alıntı:
exper06 rumuzlu üyeden alıntı
"Bankadan borç para alıp GERİ ÖDE-YE-ME-YİN-CE..." ne güzelde ifade etmişsiniz.neden geri ödenemiyor?? haa önce bunun gerekçesini bulmak lazım.
..........geri ÖDEMEYİNCE...deseydiniz verilecek cevap daha farklı olurdu..
sadece ve sadece bir kimlik fotokopisine(ne iş yapıyon işte şurda çalışıyom 5 milyar maaş alıyom,sarı çizmeli mehmet ağa..) 5 milyar limit vermek yerine 500 milyon vermiş olsaydı,bu durum banka ve kart sahibi için üzüntü ve sıkıntı verici olmazdı. o halde harcama kardeşim harcama demek yerine verme kardeşim verme demek yerinde olurdu.
sen neye hazırsan,oda senin için hazırdır...
Bir Edebiyat/Türkçe Öğretmeni olarak sevgili kardeşim sizi tebrik ediyorum: Ödememek ile ödeyememek arasındaki tek bir -e/a istek kipinin ne anlama geldiğini vurguladığınız için...
-
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Burada konuşulan konu bankalar, banka müşterileri ve kredi kartı (ve diğer krediler) uygulamalarıdır. Konuyu bu yönde derinleştirmek yerine birbirimizin görüşlerine yanıt vermeye çalışırsak işin içinden çıkılmaz bir hal alır.
Şu ana kadar forumdan aldığım izlenimler sonucunda "insanımızın bankalara borçlu kalmasındaki" temel etmenler şunlardır;
(Ama öncelikle konunun ekonomi ile ilgili olduğunu, bozulan ekonomi ile kredi borçlarının artmasının normal olduğunu kabul etmek gerekir. )
3- Kredi borçluları sadece düşük gelir kesiminden değil, aynı zamanda yüksek gelir gurubu da sorun yaşıyor
4- Bankalar kurumsal yapıları gereğince insanların özel durumlarıyla, haklı mazeretleriyle ilgilenmiyor,
Yorumlarınızın bir çoğuna katılmakla birlikte ben biraz daha farklı düşünüyorum;
Evet vatandaşın kredi kartlarını bilinçsizce aldığı ve kullandığı çok doğru..Ama bu albeniyi yaratan bizzat ekonomik düzen ve uzantısı bankalar değil mi? Ayda ortalama 500 ile 2000 TL ile geçinen yurdumuzun insanın gözünü boyayan adeta bir illüstrasyon hali yaratan albenili reklamlar değil mi?
Bir zamanlar karnelere bağlı olarak yaşayan, taksitle alış veriş yapmaktan çekinen, ay sonunu zor getiren insanımız kredi kartlarının cezbedici harcama rahatlığına alıştırlıdıktan sonra, ödeyemez duruma geldiğinde haciz olaylarıyla karşılaşmadı mı?
Ayrıca 100.000 kişinin kredi kartı mağduru olduğuna da inanmıyorum.Sadece benim bulunduğum bölgede şu anda 150.000 kişi icralık durumda.Tabi ki kaç kişinin kredi kartı nedeniyle borcu olduğunu bilemiyorum.Ama dosyaların üzerindeki av.bürosu etiketlerinden ve bazı bilgilerimden dolayı sayıyı az çok tahmin edebiliyorum.
Bankaların kişilerin haklı mazaretleriyle ilgilenmemesi çok normal.Zira kapitalist bir düzende yaşıyoruz.Amaç;" Sonuca giden her yol mübahtır" gibi insanlık ve etik dışı bir ilke olduğu sürece; bunalımların, intiharların, aile yıkımlarının had safhada olması gayet normal..
Faizler fahiş ötesi ve buna; "bir diyen yok ve bu gidişle olmayacak" Daha çok aileler dağılacak, kazananlar sevinçle ellerini ovuştururken ağlayanların gözyaşları daha çok sürecek..
Sonuç mu? Tahayyül bile etmek istemiyorum ama çok çok kötü olacak...
-
Üretmeden Tüketen toplumların sonu ! DUBAİ ÇÖKÜYOR....
ALINTI ;
http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/H...1.2009&b=DUBAI BATIYOR DUNYA PANIKTE&KategoriID=3[/URL]
Not : Kredi Kartını bayramda kullanmayın :ok sonra yok borcumu ödeyemiyorum,banka mahvettı beni , faiz fazla geldi,yan yattı çamura battı olmasın :ev
-
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Müsadenizle, Meraklımortgage rumuzlu forum dostu ile aynı düşünceleri savunan bir forum üyeniz olarak yukarıdaki saptamalarınıza bazı kendi fikirlerimi eklemek istiyorum;
1. Biraz detaylandıralım bunu:
'Bir kısım özenti vatandaş' kredi kartlarını ve kredileri bilinçsizce 've hesapsızca' alıyor ve kullanıyor.
Bir kısım 'çaresiz' vatandaş kredi kartlarını bile bile lades ve battı balık yan gider felsefesi dahilinde kullanmak zorunda kalıyor.
Bir kısım vatandaş hesabını kitabını bilerek ya bilinçli şekilde kullanıyor, yada hiç kullanmıyor.
2. Aynen katılıyorum.
3. Doğru, aynen katılıyorum.
4. Doğru ve ilgileneceğine dair herhangi bir madde bulunan sözleşmede uzatmıyorlar hiç kimseye birilerinin savunduğu gibi 'bol keseden' kredi kartı vermek için. Yani burada bir negatif durum söz konusu değil. Aslında bir madde olarak eklenmesi fuzuli diye düşünüyorum.
5. Doğru, kredi kartını bilinçli kullanan kişiler asgari ödemelerini yaptıklarında kalan bakiyeler için daha makul bir faiz oranı uygulanmalıdır. Çok haklısınız.
6. Yanlış, en azından bu yüksek faiz borcunu hesabını bilmeyen risk grubu için bir nebze caydırıcılık oluşturuyor, sonuçta hiç bir banka borçlusunu borcunu ödemediğinde dövmez, öldürmez, eğer bu faizlerin yüksekliği bile caydırıcı olmuyor ise, zaten kredizede olma potansiyelini ne engelleyebilir?
-
Alıntı:
....eğer bu faizlerin yüksekliği bile caydırıcı olmuyor ise, zaten kredizede olma potansiyelini ne engelleyebilir?
bence faizlerin yüksekliğinden dolayı caydırıcı kelimesi yerine zorlaştırıcı,içinden çıkılmaz hale getirici demek yerinde olur kanısındayım.bu durumda kredizede olma potansiyelini hiçbişeyin engellemesi mümkün değildir.
-
Peki artık bu uygulamaların karşısında dur demenin zamanı gelmedi mi?
Hepimiz bizim kültürümüze aykırı olan ve albenili olarak önümüze sunulan bu meseleden müştekiyiz. Peki ne yapıyoruz nasıl tavır alıyoruz?
-
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Peki artık bu uygulamaların karşısında dur demenin zamanı gelmedi mi?
Hepimiz bizim kültürümüze aykırı olan ve albenili olarak önümüze sunulan bu meseleden müştekiyiz. Peki ne yapıyoruz nasıl tavır alıyoruz?
Hiçbirşeye artık dur demenin zamanı değil...Yasakçı,Durdurucu,Kapatıcı..olursak gerçekler ortaya çıkarmı sizce?Birileri iradesine sahip olamıyor diye başkalarınında haklarının elinden alınması bence uygun değil.Ozaman her cazip olan şeyi kapatalım , yasaklayalım..Sonuç sizce ne olur? bu seferde ortaya Tefeciler,bankerler ortaya çıkar..
Biz yokluk görmüş bir milletiz , hemen nasıl bukadar varlığa alıştık anlamıyorum.
Cocuklugumda renkli tv izlemek için komsuya gıderdım,özel kanal falan yoktu.arkadaşlarım sırf maç hevesini gidermek için 3.500TL 'ye plazma tv aldı(Kredi Kartı Borcunu ödeyemedi o başka konu) , Cep telefonu hayal bile edilemezdi.Şimdi bakıyorum çok muhterem Kredi Kartı ve ihtiyaç kredisi mağdurları son model arabayı bile kredı kartına 36 ay taksitle almışlar,cep telefonu 3G 'lisini ben tv 'de gördum hala gercegını görmedim.. ama cebınde ekmek alacak parası olmayan bazı insanlar En güzel cep telefonunu bilmem kaç ay taksitle kredı kartına böldürüp almışlar.Eskiden lüks olmanın simgesi Marlboro içmekti ...şimdi marlboro sigasını asgari ücretli bile içiyor...
Uzun sözün kısası : Bence bir sınavdan geçiyoruz ..Hesaplılar sınavdan gececek hesapsızlar sınavdan kalacak ve dersini iyi çalışacak...eğer hala sınavını veremez ise adam olmayanlar sınıfında hayatına devam edecek...!!!
Para Güçtür,paranızı biriktirin,herşeye heves etmeyin,paranıza yazık etmeyin,paranızı boşa harcamayın...Hayatında bir bedeli var biriktirdiğin para kadar hayatı yaşabilirsin...senin olmayan parayla değil.
not : Senin olmayan parayı yeme , Kredi Kartlarını İPTAL et , Sonra banka beni mahvetti,faiz fazla geldi,yan yattı çamura battı olmasın :ok
-
Peki her şeyi sine'ye çekelim.Daha çok aile dramları izleyelim..Çocuklarımızın geleceğine ipotek koyduralım..Fahiş faizlere göz yumalım...Peki ya sonrası? ..
-
Herşeyi mi ?
İzlemeyin... Dram yaşayanlar zamanında bankanın parasıyla hayatın en güzel yanlarınıda yaşadılar herşeye sahip oldular bile bile lades dediler sonu olmayan yola girdiler..bankanın parasıyla neler yaptıklar Tatile gittiler,araba aldılar,çocularının herbirine cep telefonu aldılar,belki fert başına laptop aldılar,televızyonun en kralını aldılar,Son model bulaşık,çamaşır,buzdolabını aldılar...en güzel restaurantlarda arkadaşları ile buluştular tüm masanın hesabını ödeyerek efelik yaptılar..en güzel ve en pahalı kıyafetleri aldılar...Sonuç Drammı? bence hayatlarını yaşadılar...şimdi hesabını verecekler...
Çocuklarımızın gelecegıne ipotek koymakmı? benım daha çocuğum yok ama şimdiden gelecegını hazırlıyorum çok azda olsa kenara para koyuyorum doar doğmaz Bireysel Emeklilik Yaptıracağım..biriktirdiğim ufak meblağıda başlagıç kapitali yapacağım.
Fahiş faizler..? bankadan borç para alıp geri odemeyenlere göre bir terim.Bence faizler çok düşük
Peki ya sonrası...? Sınavı gecemeyen öğrenciler gibi olacak ...başarısız olanlar toplumun sıradan insanlarına karışacaklar...