Sayın ilgililer idare mahkemesine dava açılsa kaça ay sürer? Teşekkür ederim
Printable View
Sayın ilgililer idare mahkemesine dava açılsa kaça ay sürer? Teşekkür ederim
Bir davanın sonuçlanma süresinin önceden bilinebilmesi mümkün değildir.
Erdogan bey kusura bakmayın size bazı sorularım olacak ben adalet bakanlığında memur olarak evraklarımı verdim.Güvenlik soruşturması olumsuz çıktı beni aradılar evragımın olumsuz sonuçlandığını bildirdiler.Ben 2007 de bir kavga sonucu davam tecil edildi.Bundan dolayı memur olamadım.Kararımı hagb çevirsem tekrardan idare mahkemesine başvursam eski hak ettiğim memurluğu alabilirmiyim.
HAGB kararını alsam ileride tekrar kpss girip memurluğa atansam tekrar olumsuz yazı gelirmi?
bi konu hakkında görüşünüzü alabilirmiyim ben memurluk sınavını kazandım ve atamam adalet bakanlığı tarafından durdurldu.657 memurluk kanunu değişmeden önce tecil edilmiş bir hükmüm vardı.ve bu hüküme göre memur olmama engel bi durum yoktu.657 memurluk değiştikten sonra tecil edilmiş hükümler memur olmama engel bi durumdur.ben hagb kararı aldıktan sonra idari mahkemey başvursam davayı kazanıp işime başlarmıyım cevap verirseniz sevinirim
Atamanızın Adalet Bakanlığı tarafından durdurulduğunu öğrendiğiniz tarihten itibaren 60 günlük süre içerisinde dava açmanız gerekiyordu.
buğün haber verdiler ve gelip tebligat imzalayın diyolar ben bu durumda tebligatı hemen imzalayayım mı davadan dolayı ne çıkaar olumlu sonuçlanırmı
Tebligatı gidin alın ve imzaladığınız yere kendi elinizle günün tarihini yazın. O tarihten itibaren 60 gün içerisinde dava açabilirsiniz. Olayı tam bilmeden davanın sonucu hakkında bir yorum yapmak istemem. Bir avukata danışınız.
Arkadaşlar ne yapabilirim.Devlet memurluk kanunu 2008 önce tecilli hükümler memuriyete engel değilken 2008 sonra tecil maddesi çıkartılıp memurluğa engel teşkil etmektedir.2007 de tecilli bir cezam var 1 yıl 6 ay sınvı girip kazandım bana baknlıktan olumsuz cevap geldi hala tebligatı imzalamadım.ne yapabilirim.mahkemeye başvurup tecilimi hükmün açıklanmasını geri bırakılılmasına cevirdim ama bakanlığa benim eski karar gitti.idari mahkemeyemi başvuracam yokda komisyona gidip yeni karaımı mı vereceğim yoka bakanlığa gidip dilekçemi vereyim hukuki yardıma ihtiyacım var. beni memurluk işim elimden ğittimi.degerli arkadaşlar yardımınız için teşekürler
2007' deki 1 yıl 6 aylık ertelenmiş cezanızı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına nasıl çevirdiniz?
efendim mahkemeye dilekçe ile başvurdum ve hakim dosyamı istedi hagb şartlarına uyğun olduğum için ve maddi zarar bulunmadığı için hagb kararını verdi.ben ne yapabilirim tekrardan memurluğa alırlarmı
Efendim benim size bir sorum olacak:ve bana en kısa zamanda mail atarsanız sevinirim.ben 2003 yılında bir kavgaya karıştım.kavga sonucu olay mahkemeye taşındı.mahkemede hakim beni yolladı.ben de gittim ve olayın üzerinde durmadım..mahkeme sonuçlanmış ve bana 456/2 maddesi gerkince 2 yıl hapis cezası ve 51/1 maddesi gerekince 4 ay düşürüp 1 yıl 6 ay ve 647/6 maddesi gerekince ertelemiş 2007 mahkeme bitmiş.efendim sorum şu:ben adalet bakanlığında sözleşmeli memur olarak mulakatı geçip bana evrak verdiler,evrakta arşiv araştırma formu ve adli sicil kaydı istediler sicil kayıdında bu dava çıkıyoR
cuma günü adliyeden aradılar ve bakanlıktan gelen cevap olumsuz yani işe almıyolar
memurluk kanunu 2008 değişti ve 2008 önce tecilli hükümler memuriyete engel değilken 2008 den sonra engel duruma düştü ve en kısa zaman da eski davamdan dolayı mahkemeye dilekçe yazıp tecilli hükmü mü hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevirdim ben daha sonra aldığım ek kararı komisyona mı vereyim yoksa adalet bakanlığına dilekçe yazıp yollayayım mı yoksa idari mahkemeye mi başvurayım
bu arada hagb kararı memurluga engel değil sanırım
iyi akşamlar efendim size sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim: ben 2003 yılında bi kavga sonucu mahkemelik oldum.Hakimin karşısına çıktık ve birbirimizden şikayetçi olmadık ve hakim bizi yolladı.2007 de karara bağlanmış mahkeme ve bana 456/2 iki yıl 51/1 düşürüp 1yıl 6 ay ve bu cezamı ertelemiş.
ben adliyenin açtığı infaz koruma memurluğu sınavına girdim(sözleşmeli) ve mulakatı geçerek kazandım. ve bize arşiv araştırma güvenlik formu verdiler 5 tane doldurduk ve verdik. 2 ay sonra bana yani cuma günü adliyeden olumsuz dediler bakanlık olumsuz demiş.ben mahkemeye başvurup dilekçeyle hükmümü değiştirip hagb kararına çevirdim.
ben hak etmiş memuriyetimi yeniden kazanmak için ne yapmayalım buğün adliyeye gidip tebellüğ belgesini aldım sizinde dediğiniz gibi imzamın yanına tarih attım.
sonra komisyon başkanının yanına gidip dedimki sorunu hallettim ne yapayım bana dedi ki: bu saatten sonra olmaz.efendim ben ne yapayım adalet bakanlığına dilekçemi yazayım bana bu konuda feyiz verirmisiniz
iyi günler efendim size sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim: ben 2003 yılında bi kavga sonucu mahkemelik oldum.Hakimin karşısına çıktık ve birbirimizden şikayetçi olmadık ve hakim bizi yolladı.2007 de karara bağlanmış mahkeme ve bana 456/2 iki yıl 51/1 düşürüp 1yıl 6 ay ve bu cezamı ertelemiş.
ben adliyenin açtığı infaz koruma memurluğu sınavına girdim(sözleşmeli) ve mulakatı geçerek kazandım. ve bize arşiv araştırma güvenlik formu verdiler 5 tane doldurduk ve verdik. 2 ay sonra bana yani cuma günü adliyeden olumsuz dediler bakanlık olumsuz demiş.ben mahkemeye başvurup dilekçeyle hükmümü değiştirip hagb kararına çevirdim.
ben hak etmiş memuriyetimi yeniden kazanmak için ne yapmayalım cuma günü adliyeye gidip tebellüğ belgesini aldım imzamın yanına tarih attım.
sonra komisyon başkanının yanına gidip dedimki sorunu hallettim ne yapayım bana dedi ki: bu saatten sonra olmaz.efendim ben ne yapayım adalet bakanlığına dilekçemi yazayım bana bu konuda feyiz verirmisiniz
arkadaşım kesinlikle bir avukattan hukuki yardım al