-
Boşanmak istemiyorum nasıl fikir verirsiniz?
Merhaba,
5 yıllık evliyim.Evliliğimiz süresince ciddi hiçbir sorunumuz olmadı.Eşim 6 ay önce ortada kavga sorun olmadan evi terk etti.Ev zaten benim ailemindi ben orda hala oturuyorum.Sabah beraber işe diye çıktık eşim bir daha eve dönmedi.Ciddi kavgamız yoktu ama evden gitmeden bir ay önce davranışları değişti.İçki sigara eve geç gelmeler başladı.Bana işle ilgili sorunu olduğunu söylüyordu dr gitmesini sağladım ama devlet hastanesine gitti oda çözüm olmadı.Onu bir türlü evlilik danışmanına ikna edemedim.Gelelim asıl soruma evden giderken işe diye çıktığı için hiç birşeyini almamıştı bende belirli kıyafetlerini verdim.Ayrı kaldığımız sürece beni sürekli rahatsız ederek anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışıyor.Bir tane aracımız vardı evliyken alınan.Onuda ayrılken satmış iştende çıktığını iddaa ediyor ben inanmıyorum.Bir avukat tutmuş babası ve ne gerekiyrsa yapacakmış.Aracının parasını harcamış.Şİmdi bana az miktarda para teklif edip boşanmak üzre kandırmaya çalışıyor.Şimdi ortada hiç bir sorun yok onun öne sürdüğü neden hayatını yaşamak istiyormuş.Bana karşı kimseyi şahit olarak gösteremez sadece yakın akrabalarını gösterebilir.Ama ben ortak arkadaşlarımızı şahit gösterebilirim.Ben boşanmak istemiyorum.Aşılmıycak sorun yok en azından benim bildiğim.Benim kanatim başka bir kişi olduğu fakat bunuda ispatlayamıyorum çok iyi gizlemiş.
Bana karşı tek taraflı bir dava açarsa ne yapmam gerekir.Benim şahitlerimin aralarında bir sorun yoktu demeleri yeterli olurmu ki gerçektende sorun yok.Herkes şuan şokta nasıl bu şekilde sonuçlandığına dair.
Onun ailesinin yalan ifadelirine karşı bizim ortak arkadaşlarımız ve akrabalarımın ifadeleri yeterli olurmu?
Aracı benden mal kaçırmak için yaptı bunun için ben ne yapabilirim?
Şuan çalışmadığını ifade ediyor ama ben inanmıyorum fazla geliri olan bir işi vardı çıkmış olamaz bu durum için ne yapabilirim?
Şimdi içinizden bazıları tipik boşanmak istemeyen kadın diye yorum yapmasın lütfen bende eşimde ünv mezunuyuz.Karşıma çıkıp şu nedenden dolayı boşanmak istiyorum dese ok.Fakat karşıma ben hayatımı yaşamak istiyorum diyip çıkması beni tatmin etmiyor.Evliykende gayet rahat istediğini yapan istediği yere giden bir insandır.
Cevaplarını ve yorumlarını bekliyorum.Şimdiden Tşkler...
-
Cevap: Boşanmak istemiyorum nasıl fikir verirsiniz?
Alıntı:
monk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
5 yıllık evliyim.Evliliğimiz süresince ciddi hiçbir sorunumuz olmadı.Eşim 6 ay önce ortada kavga sorun olmadan evi terk etti.Ev zaten benim ailemindi ben orda hala oturuyorum.Sabah beraber işe diye çıktık eşim bir daha eve dönmedi.Ciddi kavgamız yoktu ama evden gitmeden bir ay önce davranışları değişti.İçki sigara eve geç gelmeler başladı.Bana işle ilgili sorunu olduğunu söylüyordu dr gitmesini sağladım ama devlet hastanesine gitti oda çözüm olmadı.Onu bir türlü evlilik danışmanına ikna edemedim.Gelelim asıl soruma evden giderken işe diye çıktığı için hiç birşeyini almamıştı bende belirli kıyafetlerini verdim.Ayrı kaldığımız sürece beni sürekli rahatsız ederek anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışıyor.Bir tane aracımız vardı evliyken alınan.Onuda ayrılken satmış iştende çıktığını iddaa ediyor ben inanmıyorum.Bir avukat tutmuş babası ve ne gerekiyrsa yapacakmış.Aracının parasını harcamış.Şİmdi bana az miktarda para teklif edip boşanmak üzre kandırmaya çalışıyor.Şimdi ortada hiç bir sorun yok onun öne sürdüğü neden hayatını yaşamak istiyormuş.Bana karşı kimseyi şahit olarak gösteremez sadece yakın akrabalarını gösterebilir.Ama ben ortak arkadaşlarımızı şahit gösterebilirim.Ben boşanmak istemiyorum.Aşılmıycak sorun yok en azından benim bildiğim.Benim kanatim başka bir kişi olduğu fakat bunuda ispatlayamıyorum çok iyi gizlemiş.
Bana karşı tek taraflı bir dava açarsa ne yapmam gerekir.Benim şahitlerimin aralarında bir sorun yoktu demeleri yeterli olurmu ki gerçektende sorun yok.Herkes şuan şokta nasıl bu şekilde sonuçlandığına dair.
Onun ailesinin yalan ifadelirine karşı bizim ortak arkadaşlarımız ve akrabalarımın ifadeleri yeterli olurmu?
Şuan çalışmadığını ifade ediyor ama ben inanmıyorum fazla geliri olan bir işi vardı çıkmış olamaz bu durum için ne yapabilirim?
Şimdi içinizden bazıları tipik boşanmak istemeyen kadın diye yorum yapmasın lütfen bende eşimde ünv mezunuyuz.Karşıma çıkıp şu nedenden dolayı boşanmak istiyorum dese ok.Fakat karşıma ben hayatımı yaşamak istiyorum diyip çıkması beni tatmin etmiyor.Evliykende gayet rahat istediğini yapan istediği yere giden bir insandır.
Geçmiş olsun bence ortak arkadaşlarınızdan durumu soruşturun eğer hayatında başka biri yoksa devreye birilerni sokmaya çalışın veya biraz zamana bırakın sonunda pişman olacağını düşünüyorum.
Bir de siz istemedikçe boşanma zorlaşacak boşanmaya niyetiniz yoksa anlaşmalı boşanmaya yanaşmayın ki eşiniz zor durumda kalsın ki geri dönsün.
-
Sayın Usta; İmla hatalarınız kırmızı ile düzeltildi. Üstelik soruyu soran kişi daha çok konunun hukuki yönünü merak ediyor diye düşünüyorum. Ne dersiniz?
-
Eşim hiçbir arkadaşıyla görüşmüyor.Bırakın ortak arkadaşı eski kendi arkadaşlarıyla bile görüşmüyor çok farklı bir insan olmuş ve ben bu insanla 5 yıllık evliyim ama 13 senedir tanıyorumyada tanıdığımı zannetmişim.
Aldatma olayına gelince benim onu ancak takip ettirip dedektif tutup araştırmam gerek bunada gücüm yetmez.Bende çalıştığım için onu takip edemem.
Şimdi kendisi çalışmıyor diye görünüyor ama ben çalışıyorum.Ben aileme ait olankiracıyı çıkarıp bize oturmamız için verdikleri evde yaşamaya devam ediyorum.Boşanmak istemediğim için evide daha boşaltmadım.O çalışmadığı içinde benden hak isteyemez diye düşünüyorum.
Evdeki tüm eşyalar sadece yeni alına tv hariç evlenmeden önce ben aldım bunlarıda aldığım yerden tekrar faturalarını isteyerek kanıtlayabilirim.Bu nedenlede eşyalardada hak taleb edemez diye düşünüyorum tabi yanlış değilse.
Düğünde takılan altınları bozdurup arac almıştık.Daha sonra onu satıp geçen yıl yenisi aldı ve onuda önceki yazımda belirttiğim gibi satmış yada başkasına devretmiş onuda bilmiyorum.Bunda benimde hakkım varken hakkımı gasp etti.
Sonuçta ben boşanmak istemiyorum.Bu ayrı kaldığımız süre zarfında beni çok tehdit etti çok fazla ciddiye almadım telefon numaramı değiştirdim fakat bu süredede ortak arkadaşlarımızı rahatsız etti.Bu nedenle telefonumu tekrar kullanıyorum.Kendisi avukatından bilgi almış ve çekişmeli boşanmayla bu işin çok uzayacağını biliyor ve beni anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışıyor.
-
Boşanmak istemiyorsanız gidin eşinizi eve döndürmek için ikna edin. Öyle kolay olmayacaktır muhakkak. Pes etmezseniz ikna edersiniz. Hiçbir şey yapmadan boşanmak istemiyorum demek olmaz.
-
Eşiniz boşanma davası açınca aile danışmanı denetimini mahkemeden isteyin. Mahkeme de sevk edecektir. Bunun dışındaki konular hukuki olmayan ve sitenin amacı dışındadır.
-
Barışmak için herşey denendi.Benim öğrenmek istediğim ben şahitlerle aramızda hiçbir sorun olmadığını istaplayabilirim.Bu şahitler ortak arkadaşlarımız olacaktır yıllardır tanıdığımız.O sadece kendi yakın akrabalarını şahit gösterebilir.Hakim için hangisi daha ikna edici olacaktır.Zaten aile danışmanı istemek benim de aklımda fakat onu nasıl ikna ediceğim.
Ayrılmayı tamamen kafasına koymuş beyin kapalı olarak danışmana gidecek.
Ben davanın iptalini taleb edicem bunun için sadece şahitlerin konuşması yeterli olurmu?
Ben evi hala boşaltmadım ama daha fazla maddi olarak dayanamıyacağım evi boşaltırsam davada lehime kullanmalarından korkuyorum.Kullanabilirlermi?
-
Alıntı:
Merhaba,
öncelikle geçmiş olsun. Eşinize mahkeme kanalı ile eve dön çağrısı yapın. Yarın herhangi bir mahkeme sırasında bu sizin için bir avantaj oluşturacaktır.
eve dön çağrısı yapıldıktan sonra 2 ay içerisinde eşiniz eve dönmez ve mahkeme açmamış olursa eşinize karşı boanma davası açma hakkınız ve haklı konumda olacaksınız3 aşağıda ilgili kanun maddesini gönderiyorum.
IV. Terk
MADDE 164.- Eşlerden biri, evlilik birliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemek maksadıyla diğerini terk ettiği veya haklı bir sebep olmadan ortak konuta dönmediği takdirde ayrılık, en az altı ay sürmüş ve bu durum devam etmekte ve istem üzerine hakim tarafından yapılan ihtar sonuçsuz kalmış ise; terk edilen eş, boşanma davası açabilir. Diğerini ortak konutu terk etmeye zorlayan veya haklı bir sebep olmaksızın ortak konuta dönmesini engelleyen eş de terk etmiş sayılır.
Davaya hakkı olan eşin istemi üzerine hakim, esası incelemeden yapacağı ihtarda terk eden eşe iki ay içinde ortak konuta dönmesi gerektiği ve dönmemesi halinde doğacak sonuçlar hakkında uyarıda bulunur. Bu ihtar gerektiğinde ilan yoluyla yapılır. Ancak, boşanma davası açmak için belirli sürenin dördüncü ayı bitmedikçe ihtar isteminde bulunulamaz ve ihtardan sonra iki ay geçmedikçe dava açılamaz
ancak şunuda bilmenizde fayda varki açacağınız boşanma davasında sizde eşinizin kusurlarını affetmiş sayılacaksınız bu ihtarla. Geçmiş olsun
-
Eşiniz çok pişman olacak ama işişten geçmiş olacak.Siz boşanmayı kabul etmeyin.İnanın bana geri dönecek hemde çok pişman bir şekilde bende yaşadım aynı olayları
-
Ben boşanmak istemediğim için ona ihtar gönderip dava açmam biraz mantıksız gibi geliyor.
-
Alıntı:
Ben boşanmak istemediğim için ona ihtar gönderip dava açmam biraz mantıksız gibi geliyor.
Sayın monk kanun maddesinde açıkca derki boşanma davası açabilir. Yani açmak zorundadır demez. Ayrıca siz bir atılım yapmaz iseniz eşiniz anladığım kadarı ile zaten size dava açacak. Dolayısı ile hakime boşanmak istemediğinizi belirtmenin iyi yollarından biride eve dön çağrısıdır. Eve dön çağrısının kanundaki amacı evlilik birliğini devam ettirme çabasıdır. Boşanma davası açmak için koz elde etmek değildir. Ayrıca Elinizde evliliğinizi kurtarmak adına yaptığınız bir kanuni girişimle hakim karşısına çıkmakmı daha mantıklı yoksa hiç bir şey yapmadan ben boşanmak istemiyorum demekmi? neyse tabiki karar sizin. Kolay gelsin Geçmiş olsun.
-
Alıntı:
godzi rumuzlu üyeden alıntı
Sayın monk kanun maddesinde açıkca derki boşanma davası açabilir. Yani açmak zorundadır demez. Ayrıca siz bir atılım yapmaz iseniz eşiniz anladığım kadarı ile zaten size dava açacak. Dolayısı ile hakime boşanmak istemediğinizi belirtmenin iyi yollarından biride eve dön çağrısıdır. Eve dön çağrısının kanundaki amacı evlilik birliğini devam ettirme çabasıdır. Boşanma davası açmak için koz elde etmek değildir. Ayrıca Elinizde evliliğinizi kurtarmak adına yaptığınız bir kanuni girişimle hakim karşısına çıkmakmı daha mantıklı yoksa hiç bir şey yapmadan ben boşanmak istemiyorum demekmi? neyse tabiki karar sizin. Kolay gelsin Geçmiş olsun.
Sayın godzi üyemizin her yazdığına aynen katılıyorum. Karar sizin geçmiş olsun.
-
Ben bir avukatla görüşerek onun dava açmasını beklemeden eve dönmesi için ihtar çekmesini sağlayayım.Ama bana bu ptesine kadar süre verdi son konuşmamızda ya anlaşmalı boşanmayı kabul et yada ben tek taraflı açıyorum diye aynı anda hep o dava açacak hemde benim ihtarım nasıl bir sonuç olur?
-
Alıntı:
Ben bir avukatla görüşerek onun dava açmasını beklemeden eve dönmesi için ihtar çekmesini sağlayayım.Ama bana bu ptesine kadar süre verdi son konuşmamızda ya anlaşmalı boşanmayı kabul et yada ben tek taraflı açıyorum diye aynı anda hep o dava açacak hemde benim ihtarım nasıl bir sonuç olur?
Eşiniz pazartesiye kadar süre vermiş size demek. Bu pazartesinin tarihi 9 Kasım 2009 oluyor. Eşiniz boşanma davası açtıktan sonra eve geri dönmesi için ihtar çekemezsiniz yasal olarak. Madem eşinizin size verdiği süre bitmiş ya bugün ya da pazartesi sabahtan hemen ihtarı çekmelisiniz.
-
Sayın denizblk, ihtar çekebilmek için 4 aylık süre geçmesi gerekiyor sanırım. O süre geçmeden sayın monk'un eşi boşanma davası açarsa ihtar geçersizolmaz mı o zaman?
-
Alıntı:
Merhaba,
Sayın erhan.ist, sayın monk üyemizin ilk iletisine göre cevap verdim.
Koyu kırmızı renk ile de işaretledim.
Eğer sayın monk eşinin 6 ay önce evden ayrıldığını uydurmuşsa, doğru değilse, dediğiniz kesinlikle doğrudur.
-
Evet 6 ay ı geçti gideli ama bu süre zarfında dava açmadı son zamanlarda iyice sıkıştırmaya başladı.Mesajlarını saklıyorum herhangibir duruma karşılık.
Eğer açmamış olursa ben o halde ihtar için başvurayım.Peki bu ihtarı avukatmı gerçekleştiriyor? ben nasıl bir yol izlemeliyim?
-
Avukatınıza danıştınız mı?
-
Henuz avukatla görüşmedim araştırmadayım ve hiç iznim kalmadığı için hafta sonuna bırakmak zorunda kaldım.
Bilinçli bir şekilde görüşmek istiyorum.İnşallah ne uğraşacaksın boşan uğraşma demez çok sinirlenirim ozaman.
-
Alıntı:
Henuz avukatla görüşmedim araştırmadayım ve hiç iznim kalmadığı için hafta sonuna bırakmak zorunda kaldım.
Bilinçli bir şekilde görüşmek istiyorum.İnşallah ne uğraşacaksın boşan uğraşma demez çok sinirlenirim ozaman.
Eşinizi bu kadar çok sevdiğinizi bilmiyordum.
-
13 yılını beraber geçirdiğin bir insanı hemen kesip atamıyorsunuz.
Bir sorum daha olacak bu süreçte benim evimi boşaltmam bana ilerde sorun olabilirmi tek başıma maddi olarak zor durumdayım çünkü.
-
Alıntı:
13 yılını beraber geçirdiğin bir insanı hemen kesip atamıyorsunuz.
Bir sorum daha olacak bu süreçte benim evimi boşaltmam bana ilerde sorun olabilirmi tek başıma maddi olarak zor durumdayım çünkü.
Eşinizin çalışması sebebi ile maddi destek amaçlı istediğiniz anlaşılıyor bu son cümlenizden. Eğer eşinizi seviyorsanız evi boşaltmazsınız. Boşanma davasında eşiniz ve eşinizin şahitleri evi tasfiye ettiğinizi muhakkak söyleyeceklerdir. Bu söylem sizin aleyhinize olur. Ayrıca eve dön çağrısı yapacaksanız evi boşaltmamanız gerek. Eşinizin eve dönmesini istiyorsanız boşaltmazsınız. Evi boşalttıktan sonra da eşiniz geri döiye sinir krizi geçirmeye hakkınız yok. Madem ki 13 yıllık beraberliği kestirip atamıyorsanız evi boşaltmanız da çok anlamsız! Kimse de mantıklı bulmaz. Hakim bile.
-
Eşim çalışmıyor yani en azından bana öyle söylüyor şuan benim ev yüzünden sorunum var yani annemlerin yanında olsam çalıştığım için bir sorunum olmayacak.Açıkçası şimdi o çalışmadığı için bana karşı maddi bir talebi olabilirmi ondanda korkuyorum.Bana kalırsa o hala eski işinde çalışıyor ama benim hak taleb etmem için bir avukatının taviyesiyle yapılmış bir oyun.Şuanda benim ondan maddi talebim yok çünkü ayrılmak istemiyorum.Ve açılacak olan davanın iptali için uğraşacağım.BU süreçte tek merak ettiğim nasıl iftiralara uğrayacağım ailesi tarafından nasıl çıkıp orda yalan öylecek kocaman insanlar onları bekliyorum.
-
Evi boşaltıp annenizin yanına taşınırsanız eşinizin eve dönmesi için ihtar çekemezsiniz haberiniz olsun. Ayrıca hakime de bunu izah edemezsiniz. Yani hem evi boşaltıp hemde eşinizin geri dönmesini. Sizi samimi bulmaz. Maddi sıkıntınız olduğu için annenizin yanına taşınsanız eşinizin sizi terk etme sebebinin de ne olduğu ortaya çıkıyor demektir.
-
Evet haklısınız çok mantık dışı bir hareket olur hem evi boşaltım hemde boşanmak istemiyorum demek.
Karşı taraf 6 aydır ayrı olmamıza rağmen hala dava açmayıp beni anlaşmalı boşanmaya ikna etme çabaları çok garip geliyor .
Gerçi ellerinde geçerli bir sebep yok avukatı belki böyle dediği için anlaşmalı boşanmak istiyor.
-
Eğer ben bu davayı reddettiremezsem.Biz hala evliyken ve henuz dava açılmadan aracımızı sattığı için ben ondan hak taleb edebilirmiyim.?Aracın bir kısmını nakit bir kısmınıda kredi ile almıştık fakat kendi adına bireysel kredi çekmişti.Şİmdi bana o aracı satıp kredi borcunu ödediğini belirttiyor.Ben herhangibir hak iddaa edebilirmiyim?Sonuçta o araç alınırken ikimizde çalışıyorduk.Benimde katkım oldu.
şuanda çalışmadığı için ben ona herhangibir tazmınat veya nafaka davası açabilirmiyim?
-
Alıntı:
Eğer ben bu davayı reddettiremezsem.Biz hala evliyken ve henuz dava açılmadan aracımızı sattığı için ben ondan hak taleb edebilirmiyim.?Aracın bir kısmını nakit bir kısmınıda kredi ile almıştık fakat kendi adına bireysel kredi çekmişti.Şİmdi bana o aracı satıp kredi borcunu ödediğini belirttiyor.Ben herhangibir hak iddaa edebilirmiyim?Sonuçta o araç alınırken ikimizde çalışıyorduk.Benimde katkım oldu.
şuanda çalışmadığı için ben ona herhangibir tazmınat veya nafaka davası açabilirmiyim?
Çok özür dilerek sormak istiyorum, siz erkek misiniz yoksa kadın mı? Nafaka açısından soruyorum yanlış anlaşılmasın.
Eğer eşinizin anlaşmalı boşanmasına razı olacaksanız maddi taleplerinizi kendisine iletin.
-
Bayanım :)
ben onun aslında çalışmadığına da inanmıyorum.Yani sanki sırf bana para vermemek için yapıyor diye düşünüyorum.Ama ben ilk etapta zaten boşanmak istemiyorum.Ve dediğim gibi davanın iptali yönünde çalışacağım.En son eğer iptal olmazsa sonuçta mal kaçırmak olmuyormu onun yaptığı.Beraber aldığımız aracı satmak benimde payım var sonuçta.
-
Alıntı:
Bayanım :)
ben onun aslında çalışmadığına da inanmıyorum.Yani sanki sırf bana para vermemek için yapıyor diye düşünüyorum.Ama ben ilk etapta zaten boşanmak istemiyorum.Ve dediğim gibi davanın iptali yönünde çalışacağım.En son eğer iptal olmazsa sonuçta mal kaçırmak olmuyormu onun yaptığı.Beraber aldığımız aracı satmak benimde payım var sonuçta.
Diğer yazımda belirttiğimi tekrar edeceğim. Eşinizden satılan araba ile ilgili payınızı talep edin madem. Eğer eşiniz anlaşmalı boşanmak istiyorsa sizin talebinize kayıtsız kalmayacaktır.
Anlaşmalı boşanırım ama şu talebim var diye eşinize belirtin. Eğer maddi taleplerinizi kabul etmez ve boşanma davası açarsa, sizde dava açması ile beraber tedbir nafakası davası açın. Eğer çalışmıyorsanız,geçiminizi sağlamak adına şimdi bile tedbir nafakası davası açabilirsiniz. Çalışmaması nafaka bağlanmasına engel değil çünkü.
Ayrıca eşinizin açacağı boşanma davasını redettirmek için sizde şahitler sunarsınız. eşinizle hiçbir geçimsizliğinizin olmadığını söyleyen ve sizin eşinizi sevdiğini söyleyen şahitleriniz olursa, eşinizin açtığı boşanma davasını hakim rededebilir. Rededebilir diyorum çünkü eşinizin ne iddia edeceğini,şahitlerini,şahitlerinin söyleyeceklerini bilemiyorum.
Eşinizin açtığı boşanma davası rededilirse, eşiniz kusurlu olmuş olur. 3 yıllık süre içinde aynı maddeden boşanma davası açamaz. 3 yıl beklemek zorunda. 3 yıllık fiili ayrılık sebebi ile boşanma davası açabilir. Ama bu süreç baya meşakkatli bir süreç eşiniz adına. Çünkü çekişmeli boşanma davası ortalama 1,5 yıl sürer. Üstüne temyize götürebilir eşiniz ya da siz. En az 1 yıl da temyizin sonucu gelir. 3 yıllık ayrılık süresi temyizden sonra başlayacak. Bu süre bitince 3 yıllık fiili ayrılık ile boşanma davası açma hakkına ikinzde sahipsiniz. Tazminat ve nafaka taleplerinizi bu yeni davada belirtebilirsiniz. Bu davanın bitmesi ve temyiz sürelerini de sayarsak toplamda en az 7-7.5 yıl boşanmayı beklemek zorunda kalacaktır.
Siz maddi taleplerinizi eşinize sunun. Kabul etmezse tedbir nafakası mahkemeden talep eder, geçindiğinizi ispat edersiniz diye düşünüyorum.
Hatta aklıma şu da geldi. Eşinizi sevdiğinizi mahkemeye ispat etmek için an evvel eve dönmesi için resmi olarak ihtar geçebilirsiniz. Maddi taleplerinizi kabul etmez ve boşanma davası açarsa sizde bu eve dön çağrınızı mahkemeye delil olarak sunabilirsiniz.
-
Ben zaten boşanmak istemediğim için ona anlaşmalı bir boşanma önermek istemiyorum.
Anladığım kadarıyla ben davayı iptal ettirirsem en az üç yıl fiili ayrılıktan dava açar ama onunda temyiz süreleri felan 7-7.5 yıl sürer yanlış anlamamışım dimi?
Birde ben çalışıyorum çalışmayan o o nedenle tazminat yada aracın parasını isteyebilirmiyim diye merak ediyorum.
Benim şahitlerim ortak arkadaşlarımız ve belki bir kaç arkarabam olacak.Akrabalarım sanki hakim karşısında etkili olmaz diye genelde ortak arkadaşlarımızı çağıracağım.Zaten hepsi gönüllü bu konuda oraya gidip olanı biteni yani doğruları konuşacakları için çekinceleri yok.
Benim merak ettiğim bir konuda örneğin karşımıza hiç tanımadığımız birini arkadaşımız diye çıkarabilirmi şahit olarak yani yada onun 1. derece akrabaları şahit olacak mahkeme karşısında ne kadar etkili olur .Sonuçta onu korumak için yalan söyleyen insanlar olacaktır.
-
Alıntı:
Ben zaten boşanmak istemediğim için ona anlaşmalı bir boşanma önermek istemiyorum.
Anladığım kadarıyla ben davayı iptal ettirirsem en az üç yıl fiili ayrılıktan dava açar ama onunda temyiz süreleri felan 7-7.5 yıl sürer yanlış anlamamışım dimi?
Birde ben çalışıyorum çalışmayan o o nedenle tazminat yada aracın parasını isteyebilirmiyim diye merak ediyorum.
Benim şahitlerim ortak arkadaşlarımız ve belki bir kaç arkarabam olacak.Akrabalarım sanki hakim karşısında etkili olmaz diye genelde ortak arkadaşlarımızı çağıracağım.Zaten hepsi gönüllü bu konuda oraya gidip olanı biteni yani doğruları konuşacakları için çekinceleri yok.
Benim merak ettiğim bir konuda örneğin karşımıza hiç tanımadığımız birini arkadaşımız diye çıkarabilirmi şahit olarak yani yada onun 1. derece akrabaları şahit olacak mahkeme karşısında ne kadar etkili olur .Sonuçta onu korumak için yalan söyleyen insanlar olacaktır.
Davayı iptal ettirmek değil. Açılan boşanma davasını redettirebilirsiniz. Evet rededilirse boşanmak uzun sürecektir. Ama şunu unutmayın, hakimin davayı red etmesi için sizin de yeterince şahit ve şahitlerin söyledikleri olmak zorunda. Ayrıca eşinizin sizin kusurlarınızı söyleyen şahitleri de davaya etken olacaktır. Hakimi hangi taraf inandırırsa o yönde karar verecektir hakim.
Eğer eşiniz boşanma davasına ortak arkadaşınız diye tanımadığınız birini şahit olarak sunarsa, avukatınız mahkemede sorular sorarak şahitin ortak arkadaşınız olup olmadığını ortaya çıkartır. Avukatınız gerekeni yapacaktır.
Siz önce eşinizden araba konusundaki talebinizi isteyin derim. Ayrıca 7-7,5 yıl çok uzun bir süre. Sırf inat uğruna dönmeyecek bir adam için 7-7,5 yılınızı heba mı edeceksiniz? Eğer çocuğunuzda yoksa hayatınıza size değer verecek başka bir insanla devam edebilirsiniz.
-
Onların inandırabileceklerini düşünmüyorum.Yalanları elbette bir kaç soruyla ortaya çikacaktır.Benim iiçin bir kayıp olduğunu düşünmüyorum bu sürenin.Çünkü karşımda boşanmaya hazır bir insan olacak istediğim zaman hadi bışanalım anlaşmalı olarak desem hemen kabul edecek.Yani bu süre dava reddedilirse benim isteğim kadar bir süre olacaktır.
-
Sayın Monk ben de sizinle aynı durumdayım, benziyor olaylar. En iyisi bu 3 yıllık süreyi karşı tarafın aleyhine kullanmak. Neticede bir insan 3 yıl ve 2 yıl da mahkeme süresini hesap ederse 5 yıl evlenmeden yaşamayı göze alamayabilir. Ayrıca bu durum da bir çok sıkıntıyı doğurabilir.
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Eşinizin çalışması sebebi ile maddi destek amaçlı istediğiniz anlaşılıyor bu son cümlenizden. Eğer eşinizi seviyorsanız evi boşaltmazsınız. Boşanma davasında eşiniz ve eşinizin şahitleri evi tasfiye ettiğinizi muhakkak söyleyeceklerdir. Bu söylem sizin aleyhinize olur. Ayrıca eve dön çağrısı yapacaksanız evi boşaltmamanız gerek. Eşinizin eve dönmesini istiyorsanız boşaltmazsınız. Evi boşalttıktan sonra da eşiniz geri döiye sinir krizi geçirmeye hakkınız yok. Madem ki 13 yıllık beraberliği kestirip atamıyorsanız evi boşaltmanız da çok anlamsız! Kimse de mantıklı bulmaz. Hakim bile.
Yazıları takip ederken bu mesajı ve özellikle kalın yazılı kısmı çok iyi buldum:
"Sevmek fedakarlık yapmak demektir"
-
Evi boşaltmam gerekiyor her halukarda karşı gelemiyorum maddi olarakta okadar fedakarlık yaptımki okadar kayıplar verdimki karşı tarafa ek kartımı bile vermiştim kullanıp bütün borçları bana bırakıp gitti.Ozaman haketmişsin demeyin insan eşine güvenemiyeceğini ancak bu durumda anlıyor.Ben evi daha küçük bir yere taşısam yinede bana bir sorun yaratırmı?
Bir davada kaç şahit gerekir istediğim kadar şahit çıkarabilirmiyim?
Hakim anne ve babanın şahitliğini nasıl görür daha önce böyle bir olayla karşılasmadığım için bilmiyorum.O anne ve babasını çıkarabilir ama bence hiç bir anne bana çocuğunun kötülüğünü söylemez yani objektif olmaz hakim bunu göz önüne alırmı?
Ben kimseyle kötü olmak istemiyorum .Zaten çıkaracağım şahitler ve bende asla kötü bir kelime kullanmayağız kimseye izin vermem bu şekilde konuşmalara.