Adliye bilgisayarlarında virüs var?
Uzun zamandır dile getirmek istediğim bu konuyu biraz evvel bir arkadaş da aynı şeyi söyleyince dile getirmek istedim.
Flash bellek ne zaman adliye bilgisayarına (özellikle icra daireleri) takılıp, büroya dönse muhakkak bir virüs bulaşıyor. Virüsü yakalamak ve temizlemek bir virüs programı açısından çok zor olmasa da Adalet sistemi ve UYAP açısından tehlike dahi oluşturabileceğini düşünüyorum.
Virüsün adını hatırlayamadığımdan etkilerini şu an için yazamıyorum.
Benzer durumda olanlar var mı acaba?
Cevap: Adliye bilgisayarlarında virüs var?
Çoğu antivirüs programı bu virüsleri ya bulamıyor ya temizleyemiyor.
Benim pc de kurulu program bir kaçını buluyor uyarı veriyor ama temizleyemiyor.
Bu nedenle her defasında flaş diske format atıyorum. Bu sefer de flaşta dosya taşıyamıyorum.
Spoolsv.exe bir windows hizmetine virüs bulaşıyor. Spoolsv Yazıcıyla iligili, yazdırma biriktiricisi de denilebilir. Ancak bu hizmet backdoor olarak ta kullanılabiliyor. Backdoor.Ciadoor.B Trojan. olarak veya mcafee'ye göre w32/sdbot.worm.gen.cc .
Bu hizmete bulaşan virüs sitemi oldukça yavaşlatıyor imiş.
Autorun.exe genelde usb bellek aracılığı ile bulaşan bir virüstür ve bilgisayardan temizlenmesi çok zordur.Epey uğraşmak gerekiyor.Fakat size nacizane tavsiyem usb belleğinizi otomatik olarak açmayınız.Çünkü otomatik olarak açıldığı anda virüste otomatik olarak çalışacak ve bilgisayarınıza zarar vericektir.Sağ tıklayıp aç deyiniz ayrıca Klasör seçeneklerinden Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğinin aktifliğiniz kaldırırsanız bu virüsleri göreceksiniz ve silebileceksiniz..
Saygılarımla..
Alıntı:
envereses rumuzlu üyeden alıntı
Sağ tıklayıp aç deyiniz ayrıca Klasör seçeneklerinden Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğinin aktifliğiniz kaldırırsanız bu virüsleri göreceksiniz ve silebileceksiniz..
Saygılarımla..
Biraz daha açarmısınız, nerden nasıl görüp silebiliriz?
varsa başka virüsleri de görmek, silmek mümkünmü?
Alıntı:
Spoolsv Yazıcıyla iligili, yazdırma biriktiricisi de denilebilir.
Feyz bey, bunun anlamını açabilir misiniz?
Benim printer'le böyle bir sorunum var. Vista'nın uyumsuzluğu sebebiyle olduğunu düşünüyordum ama şimdi şüpheye düştüm.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Biraz daha açarmısınız, nerden nasıl görüp silebiliriz?
varsa başka virüsleri de görmek, silmek mümkünmü?
Sadece gizli dosyaları görerek silmeniz herzaman işe yaramaz, lisanslı bir antivirus alıp kullanmak daha makul çözümdür.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Sadece gizli dosyaları görerek silmeniz herzaman işe yaramaz, lisanslı bir antivirus alıp kullanmak daha makul çözümdür.
Av.Engin beyin antivirüs yazılımı lisanssız öyleyse.
Teknik konulardan pek anlamasam da adliye sonrası kullandığım flash belleklerden fazla bir sonuç alamıyorum.Usulüne uygun yazıyorum ama; word olarak yazılanlar hariç diğerleri bilgisayarlarda açılmıyor..
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Av.Engin beyin antivirüs yazılımı lisanssız öyleyse.
Beleş olanlarını tercih ediyorum (AVG free var şu an) birinin ötekinden farkı varsa da ben çakmıyorum. :)
İşletim sisteminiz lisanslıysa bari microsoft un ücretsiz lisanslı olarak sunduğu anti-virüs yazılımını deneyin birde...
Ama yinede paralı bir yazılım öneririm, ucuz ve TR olarak nod32 tavsiye edebilirim:ok
İşletim sistemim ve ofis programları lisanslı. Microsoftun anti virüs programı dediğiniz windos defender mi? bu program yüklü zaten. Mesele para değil aslında bi kaç sene önce norton almıştım ama bi ton virüs çıkmıştı pc de açıkçası güven sorunu oldu.
Biraderler ve yeğenler oyun indiriyo ordan bulaşıyomuş onu da çözdüm kendi pc me dokundurtmuyorum :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İşletim sistemim ve ofis programları lisanslı. Microsoftun anti virüs programı dediğiniz windos defender mi? bu program yüklü zaten. Mesele para değil aslında bi kaç sene önce norton almıştım ama bi ton virüs çıkmıştı pc de açıkçası güven sorunu oldu.
Biraderler ve yeğenler oyun indiriyo ordan bulaşıyomuş onu da çözdüm kendi pc me dokundurtmuyorum :)
Hayır değil, hatta onunla alakası bile yok,
Bu çok yeni 1-2 aylık bir yazılım ve şu an ücretsiz
http://www.microsoft.com/Security_Essentials/
:ok
PARDUS kulanmanızı öneririm. Virüs dersi flsh derdi yok. tabi windows'dan vazgeçebilirseniz!
2 senedir çift işletim sistemi kullanıyorum. Flash ile işim olduğu zaman PARDUS diğer işlerimde vistayı kullanıyorum. Hatta artık diğer işlerimdede pardus kullanıyorum
Alıntı:
av.ferda rumuzlu üyeden alıntı
Teknik konulardan pek anlamasam da adliye sonrası kullandığım flash belleklerden fazla bir sonuç alamıyorum.Usulüne uygun yazıyorum ama; word olarak yazılanlar hariç diğerleri bilgisayarlarda açılmıyor..
Daha önce yazmışım gerçi ama; mesajları okuyunca durumu daha iyi kavradım sanırım..
Teknoloji konusunda üyelerin yazdıklarını okusam da pek bir şey anlamıyorum..:))
Büro'da diyelim ki; bir icra takibini flash bellek'e yüklüyorum..Tevzi bürosuna gittiğimde; flash bellek'te yüklenmiş veri olmadığı söyleniyor.. Şimdiye kadar mazaretim! nedeniyle takipleri açabildim. Ama bundan sonra mümkün gibi gözükmüyor..Zira flash bellek olmaksızın takip açan personel kalmadı bölge adliyesinde.. En basit şekliyle anlatmanız gerekirse ne yapmam gerekir?
Alıntı:
av.ferda rumuzlu üyeden alıntı
Teknoloji konusunda üyelerin yazdıklarını okusam da pek bir şey anlamıyorum..:))
Büro'da diyelim ki; bir icra takibini flash bellek'e yüklüyorum..Tevzi bürosuna gittiğimde; flash bellek'te yüklenmiş veri olmadığı söyleniyor..
Sayın Av.Ferda, flash belleğin içine oluşturduğunuz dosyayı eklemezseniz tabi boş görünür. Virüs dosyaları yemez ama bozar en fazla. Oluşturduğunuz uyap dosyalarını flash belleğe yüklemiyor olabilir misiniz? Muhtemelen öyledir. Bu durumda ya sürükle bırak yöntemi veya kopyala yapıştır ile dosyaları flash diske yükleme yönünde eğitim almanızı öneririm. Flash bellek öyle hüüp diye kendi kendine bilgisayarınızdan bilgileri çekmez. Sizin yüklemeniz gerek. Veya size pratik bir iki yöntem daha; 1- İcraya bilgisayarınızı komple götürün, 2- Harddiski söküp götürün 3- Yukarıdakilerin Hiçbiri olmazsa İcra dairesine gitmeyin.
Alıntı:
envereses rumuzlu üyeden alıntı
Autorun.exe genelde usb bellek aracılığı ile bulaşan bir virüstür ve bilgisayardan temizlenmesi çok zordur.Epey uğraşmak gerekiyor.Fakat size nacizane tavsiyem usb belleğinizi otomatik olarak açmayınız.Çünkü otomatik olarak açıldığı anda virüste otomatik olarak çalışacak ve bilgisayarınıza zarar vericektir.Sağ tıklayıp aç deyiniz ayrıca Klasör seçeneklerinden Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğinin aktifliğiniz kaldırırsanız bu virüsleri göreceksiniz ve silebileceksiniz..
Saygılarımla..
en etkili çözüm yolu bu, ayrıca flash diskinizin içine autorun.inf adında bir klasör yaratın ve bu klasörü sistem klasörü haline getirin (sistem klasörü haline getirmenin nasıl yapıldığını tam olarak hatırlamıyorum fakat nette biraz araştırırsanız bulabilirsiniz) bu sayede virüs bulaşsa bile flash diskin içinde aynı isimde bir klasör olduğu için autorun dosyası kendisini flash diske kopyalamıyor ve virüs kendisini otomatik olarak çalıştıramıyor...