1200 metrekare arsam vardı belediye arsamı böldü ve 400 metrekaresini başka biryerden 43 ortaklı bir arsaya ortak etti beni bu durumda yapabileceğim bir şey var mı tesekkürler ilgilenen kardeşlerime
Printable View
1200 metrekare arsam vardı belediye arsamı böldü ve 400 metrekaresini başka biryerden 43 ortaklı bir arsaya ortak etti beni bu durumda yapabileceğim bir şey var mı tesekkürler ilgilenen kardeşlerime
Belediyenin imar uygulaması yaptığını zannediyorum. Eğer öyle ise:
Sizin muhtemelen 1200 metre bir TARLANIZ vardı. Şimdi ise 800 metrekare bir ARSANIZ var. Bir de 43 ortaklı dediğiniz yer ki orası zaten sizin olmayacak.
Ama daha önce 1200 m2 TARLANIZ atıyorum 120 bin lira idiyse, şimdi 800 metrekarelik yeriniz 150 bin lira. Yani sizin zararınız yok, tersine kârınız var. Çünkü ARSA nız artık imarlı.
Elinizdeki eski tapuya bakın; CİNSİ alanında "TARLA" mı yazıyor?
hocam arsa imarlıydı kargir yapı diye geciyordu.ama belediye yeni imar planı yaptı %7 irtifa hakkı sanırım aldı 1200 metrekareden ve daha sonra arsayı böldü
hocam birde o 43 ortaklı arsayı almak isteserm izlemem gerekne prosedür ne olalacak tesekkürler yardımlarınız için
evet hocam arsalarda kayma var falan dediler.arsayı böyle parçaladı belediye. kargir yapı yazıyor eminim zaten evler iskan evleri diye geciyor zamanında iskan bakanlığının yaptıgı evler.yardımcı oldugunuz ve ilgilendiğiniz için tesekkürler
Belediye değil de harita mühendisi parçaladı aslında.
Ama emin olun onun da yapacağı bir şey yok. 1200 metrekare size verecek bir arsa yoksa ne yapılabilir ki? Komşunuz da aynı durumdadır muhtemelen. Yani siz 3000 m2 içine 4 tane 1200 m2 tapusu olan kişi ev yaptıysa oradaki 3000'i 4 e böler, kalan hisseleri de başka yerden verir.
Şu da var; neden böyle yapıldığını anlayıp daha iyi bir öneri ile giderseniz, bunu değiştririler de. Tabii itiraz süresini geçirmemeniz lazım.
kat mülkiyetine tabii bir sitede oturuyorum ...çocukların oyun sahası olarak düzenleyeceğimiz bir alan var ve bu alanda zeytin ağacı var 1 adet biz bunu kesmek istiyoruz..yerine 20 tane ağaç diktik zaten nasıl kesebiliriz
Sanırım imar uygulaması yapılmış.
Bu esnada yol, yeşil alan v.s. gibi ihtiyaçlar için %35'e kadar bir kesinti yapılabiliyor. Sizin bu okul payı, sözkonusu %35 kesinti dışında mı?
Bazı belediyeler bu %35'lik DOPO (Düzenleme Ortaklık Payı Oranı) miktarını az bulup bu tür hileler yapıyorlar. Örneğin %35 DOPO, %5 de okuldan kaynaklanan miktar gibi.
Düzenleme bölgesinin özelliklerine hakim olmadan bu konulardan bir şey söylemenin imkanı yok. Bu yüzden neden bu okul yerinin DOPO içerisinde olmadığının izahını imar müdüründen öğrenmeyi deneyebilirsiniz. Belki gerçekten sizin mahallenin özel bir durumu vardır ve böyle bir şey kaçınılmazdır.
Eğer sizi ikna edecek bir bilgi alamazsanız askı süresi dolmadan itiraz etmelisiniz. Aksi halde kabullenmiş sayılırsınız.