-
Boşanma aşamasında olduğum eşim çilingirle evime girdi
Merhaba
Eşimle boşanma aşamasındayız.(Davayı Mayıs ayında açtım).Kendisi evden gittikten sonra kapı kilidini değiştirdim fakat kendisi geçtiğimiz hafta çilingirle kapıyı açtırmış ve elektronik eşyaları almış.Kendisi şu anda savcılık tarafından "Evden Hırsızlık" suçu ile karşı karşıyadır.Uzlaşma yolunu kabul etmedim.Fakat hala bana mail ve mesaj atmaktadır "O ev hala benim istediğim zaman gelirim" diyor.
Bu durumda bir daha evime girmemesi için neler yapabilirim?
Savcılık boşanma davası sürdüğü için O'na dava açmayabilirmi?
Şimdiden teşekkür ederim.
Not: Ev krediyle alınmıştır ve hala borcunu ortak ödemekteyiz.
-
Cevap: Boşanma aşamasında olduğum eşim çilingirle evime girdi
Alıntı:
bakmaner rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Eşimle boşanma aşamasındayız.(Davayı Mayıs ayında açtım).Kendisi evden gittikten sonra kapı kilidini değiştirdim fakat kendisi geçtiğimiz hafta çilingirle kapıyı açtırmış ve elektronik eşyaları almış.Kendisi şu anda savcılık tarafından "Evden Hırsızlık" suçu ile karşı karşıyadır.Uzlaşma yolunu kabul etmedim.Fakat hala bana mail ve mesaj atmaktadır "O ev hala benim istediğim zaman gelirim" diyor.
Bence;
eşinizin kapıyı çilingir marifetiyle açtırarak içeri girmesi ve bazı eşyaları alması suç oluşturmaz.
Evdeki eşyalar muhtemelen birlikte aldığınız eşyalar ve sizin olduğu kadar eşinizin de o eşyalar üzerinde hakkı var. Evi terk eden siz olsaydınız o eşyaların tamamı eşiniz tarafından kullanılıyor olacaktı.
Bir daha evinize (daha doğrusu taksitlerinin bir kısmını eşinizin ödediği eve) girmemesi için boşanma davanıza bakan hakimden koruma tedbiri isteyebilirsiniz.
Ayrıca, ev sizin üzerinize kayıtlıysa eşinizin evin taksitlerini ödeme yükümlülüğü de yok şu aşamada.
-
Ev tapusu ikimizin üzerine bankadaki borçta ikimizin borcu kendisi sadece son ay taksitini ödemedi onun borcunuda şimdilik ben ödüyorum(belgelendirerek)
Eve girip eşya alması normal karşılanabiliyor sanırım,fakat eve girip beni bekleyip bana zararda verebilir sonuçta ben boşanma mahkemesi açtığım için kendisiyle aramda bir husümet olduğuna işaret etmezmi?
-
Alıntı:
Merhaba
O ev hala eşinizinde evi ihtiyacı olan eşyalarınıda alacaktır. Savcılığa intikal edecek bir durum görünmüyor ortada. Size zara vermesinden korkuyorsanız Ailenin Korunmasına Dair Kanun gereği tedbir isteyebilirsiniz.
Geçmiş olsun..
-
Alıntı:
Merhaba
Savcılığa istediniz kadar başvurun sonuç alamazsınız o resmiyette eşiniz hala ve KANUNEN EŞLER arasında hırsızlık olmaz ve kovuşturmaya maal olmadıgından dosya kapanır ilgilisi ise bunun AİLE mahkemesidir , bunu unutmayın, alınan eşyaları kim götürse ise eşya onda kalır bunu ben iyi bilirim eşim çünkü tüm eşyaları kamyona yükletip götürdü ben bişiy alamadım sandıgımı bile götürmüş dü utanmaz :) ama ben bunlara karşılık tazminat kazandım umarım alırım :):) öderse yoksa hapse attırmayı düşünüyorum ödemezse şikayet edip. eve girmemesi için bir şey yapamazsınız resmiyette hala eşiniz sizin yerinizde olsam başka yere taşınırım. allah yardımcınız olsun ..
-
Alıntı:
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
alınan eşyaları kim götürse ise eşya onda kalır
Bir akrabam (kadın) eşinden fiilen ayrılmıştı, henüz boşanma davası açılmamıştı;
Kimindi hatırlamıyorum ama sözü dinlenecek birinin önerisi ile kamyonu eve dayayıp eşyaları doldurmaya başladık. Karşı taraf bunu tahmin ettiği için polise ihbarda bulunmuş, polis ekibi geldi. Sonra ne oldu biliyor musunuz?
Polis gelene kadar kamyona yükleyebildiklerimizi götürdük, yükleyemediklerimiz kaldı. Bir iğne bile kamyona girmedi ya da kamyondan çıkmadı.
"Kapanın elinde kalır" sözünün bu dereyeceye kadar doğru olmasına şaşırmıştım.
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bir akrabam (kadın) eşinden fiilen ayrılmıştı, henüz boşanma davası açılmamıştı;
Kimindi hatırlamıyorum ama sözü dinlenecek birinin önerisi ile kamyonu eve dayayıp eşyaları doldurmaya başladık. Karşı taraf bunu tahmin ettiği için polise ihbarda bulunmuş, polis ekibi geldi. Sonra ne oldu biliyor musunuz?
Polis gelene kadar kamyona yükleyebildiklerimizi götürdük, yükleyemediklerimiz kaldı. Bir iğne bile kamyona girmedi ya da kamyondan çıkmadı.
"Kapanın elinde kalır" sözünün bu dereyeceye kadar doğru olmasına şaşırmıştım.
Benim dediğimde tam buydu polis gelsene hiç bir şey yapamaz sonuçta resmi ayrılama olamdıgı sürece isterse savcı gelsin eşyayı almaya kimse engel olamaz :) karı koca arasında hırsızlık olmaz ama resmide boşanmış olsaydı ve böle yapsaydı hırsızlıga girerdi :) sonuç kapanın elinde kalır :)
-
Öncelikle merhaba.. benimde eşim 2 aylık evli iken evi terk etti ve daha sonra çilingirle ben işteyken bütün eşyaları yükledi gitti. Kendisi hiç çalışmadı ve bütün eşyaları ben aldım. faturaları hepsi benim üstüme. Hala bazılarının taksitlerini aylık olarak ödemekteyim. Bu durumda da kapanın elindemi kalır??
-
Alıntı:
kretase06 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle merhaba.. benimde eşim 2 aylık evli iken evi terk etti ve daha sonra çilingirle ben işteyken bütün eşyaları yükledi gitti. Kendisi hiç çalışmadı ve bütün eşyaları ben aldım. faturaları hepsi benim üstüme. Hala bazılarının taksitlerini aylık olarak ödemekteyim. Bu durumda da kapanın elindemi kalır??
Aynen öle canım kapanın üstünde kalır ama şu bir gerçek eğer sen borçları ödüyor isen dekontları mahkemeye ver , dosyaya koy eşim eşyayı aldı gitti borcu bana kaldı de ve ödediğin dekonları sun, ben öle yaptım ve o eşyanın parası kadar maddi tazminat kazandım ödemiyor o ayrı :):) ama hapse attırcam icra ile ödemez ise HAPSE girince öder merak etme :) hem eşyayı al götür borcu bırak ohhhhhhh ne ala ama bu DEVLET ona o malı yedirmez merak etme onda zaten utanma olsa eşyayı kendine ait olanları alır çeker giderdi dimi ama . bırak eşyayı kurtulduğuna dua et eşya nasılsa alınır ama enayi durumuna konmak işde insanı yaralıyor :( hakkın neyse mücadele et.
-
Alıntı:
Aynen öle canım kapanın üstünde kalır ama şu bir gerçek eğer sen borçları ödüyor isen dekontları mahkemeye ver , dosyaya koy eşim eşyayı aldı gitti borcu bana kaldı de ve ödediğin dekonları sun, ben öle yaptım ve o eşyanın parası kadar maddi tazminat kazandım ödemiyor o ayrı :):) ama hapse attırcam icra ile ödemez ise HAPSE girince öder merak etme :) hem eşyayı al götür borcu bırak ohhhhhhh ne ala ama bu DEVLET ona o malı yedirmez merak etme onda zaten utanma olsa eşyayı kendine ait olanları alır çeker giderdi dimi ama . bırak eşyayı kurtulduğuna dua et eşya nasılsa alınır ama enayi durumuna konmak işde insanı yaralıyor :( hakkın neyse mücadele et.
Ama ben erkeğim. Kadın olunca dediklerin farklı olabilir:) Bir erkek olarak mahkemede ne kadar haklı olsakta kaybetmeye mahkumuz galiba..
-
Alıntı:
kretase06 rumuzlu üyeden alıntı
Ama ben erkeğim. Kadın olunca dediklerin farklı olabilir:) Bir erkek olarak mahkemede ne kadar haklı olsakta kaybetmeye mahkumuz galiba..
Bunu anlamıcak ne var şöle bir düşün neden boşanma davalarını KADINLAR AÇIYOR ÇÜNKÜ KADINLAR evlenince ERKEK eğemen oluyor kadını arka plana atıyor itiyor, kakıyor, dövüyor, sonrada biz erkekler ne yapıyoruzki bu ADALET KADINDAN yana demeye başlıyorsunuz.:)::):)
-
Alıntı:
Merhaba
Mahkemeden koruma ve uzaklaştırma talep edin.Ben de benzer bir durumla karşı karşıya kaldım ve avukatım dilekçe vererek koruma talep etti,sonuçta eşim için evden uzaklaştırma kararı alındı.
-
Alıntı:
Bunu anlamıcak ne var şöle bir düşün neden boşanma davalarını KADINLAR AÇIYOR ÇÜNKÜ KADINLAR evlenince ERKEK eğemen oluyor kadını arka plana atıyor itiyor, kakıyor, dövüyor, sonrada biz erkekler ne yapıyoruzki bu ADALET KADINDAN yana demeye başlıyorsunuz.:)::):)
ALLAH eşinize yardım etsin beliki bu evliliği siz yıkmışsınız nedir bu kadar erkeklere ateş püskürtüyosunuz biraz medeni olun bu dünyada ne bütün kadınlar nede bütün erkekler kütü ve ahlaksız vede adaletsizler unutmayın geneleme iyi bi şey değil sonucta hepimiz insanız
-
sevcanakay yazdıklarınızın tek bir hecesine dahi katılmıyorum...kişileri dahada tetikliyor ve yalnıs yönlendiriyorsunuz....
-
Alıntı:
fuatpak rumuzlu üyeden alıntı
sevcanakay yazdıklarınızın tek bir hecesine dahi katılmıyorum...kişileri dahada tetikliyor ve yalnıs yönlendiriyorsunuz....
İşinize gelmeyen yön olunca hemen yanlış yönlendirme niteliği taşıdıgı kanısına varmanıza da ben katılmıyorum ;)
-
Allah kolaylık versin. 8 yıl kadar önce bir yakınımda benzer durumlar yaşıyordu, boşanma arefesinde olduğu eşi çat kapı eve gelip eşyalarını alıp gidiyormuş. uzun zaman oldu tam hatırlamıyorum ama adliyeye gidip oradan bir kaç memurla eve dönüp evdeki kendisine ait eşyaları yazdırıp kapıya da mühür vurdurmuştuk. buna rağmen koca mührü bozup arkadaşımın eşyalarını parçalayıp kendi eşyalarını ve arkadaşımın yükte hafif pahada ağır eşylarını alıp gitmişti. biz tekrar adliyeye gidip daha öncek yazdırmış olduğumuz eşya listesi ile eve gelip eksik eşya tespiti yaptırmıştık.
Bence bunları yaptırın. Hiç değilse bundan sonra evinize rahatça girip çıkamaz.
-
Benim de dikkatimi çeken şu. bazı erkekler evlendikten sonra mutfağa kadar gidip kendi suyunu içememe, kendi çorabının yerini bulamama gibi basit işlerde elden ayaktan düşüyorlar. Acaba evlenince parkinson hastalanığına falan mı yakalanıyorlar aniden
-
Turk Ceza Kanununda kendi evine girip kendi esyalarini zorla almak diye bir suc yok. Esinizi hirsizlikla suclamanizin pek sonuc verecegini sanmiyorum.
-
Alıntı:
gülenyüz rumuzlu üyeden alıntı
Benim de dikkatimi çeken şu. bazı erkekler evlendikten sonra mutfağa kadar gidip kendi suyunu içememe, kendi çorabının yerini bulamama gibi basit işlerde elden ayaktan düşüyorlar. Acaba evlenince parkinson hastalanığına falan mı yakalanıyorlar aniden
Süper bir tez olurmu canım yaa kadın ne HİZMETÇİ sanırım onların gözünde :) ama işde sonra iş boşanmaya gelince karımı seviyorum, bir kötü sözüm dahi olmadı, herşeyine yardım ettim numaralarıda cabası ;)
-
sevcanakay siz kendi tarafınızdan bakıyorsunuz olaya...bırakında bizde kendi tarafımızdan bakalım gördüğümüz yasadığımız olaylara...o terazinin bir gün bizede döneceğini umuyorum(sadece umuyorum)size geince cok cok keyifle yazıyorsunuz bakıyorumda..birilerinin acı cekmesi diğerlerini sevindiriyor..böyle bir platformda dahi ne tür bir ruh hali tasıdığınız ayan-beyan ortada sanırım..allah kolaylık versin sizinle uğrasan kişiye...
-
Alıntı:
sevcanakay siz kendi tarafınızdan bakıyorsunuz olaya...bırakında bizde kendi tarafımızdan bakalım gördüğümüz yasadığımız olaylara...o terazinin bir gün bizede döneceğini umuyorum(sadece umuyorum)size geince cok cok keyifle yazıyorsunuz bakıyorumda..birilerinin acı cekmesi diğerlerini sevindiriyor..böyle bir platformda dahi ne tür bir ruh hali tasıdığınız ayan-beyan ortada sanırım..allah kolaylık versin sizinle uğrasan kişiye...
cevap yok ;)
-
Peki boşanma aşamasında olduğum eşimin önünü sokakta çevirip çantasını, cüzdanını (zorla) alabilir miyim?
-
bence alabilirsin ..hakim sorarsa neden aldın diye...ortak kullanıyoruz diyeceksin..yani bizim ortak malımız....hani evdeki şahsi esyalar ortak malmış hani içeri girip herseyi alırmıs...çantasıda alınır,taktığın yüzük'de alınır.altında alınır..bizim başımız kelmi...
-
Alıntı:
bence alabilirsin ..hakim sorarsa neden aldın diye...ortak kullanıyoruz diyeceksin..yani bizim ortak malımız....hani evdeki şahsi esyalar ortak malmış hani içeri girip herseyi alırmıs...çantasıda alınır,taktığın yüzük'de alınır.altında alınır..bizim başımız kelmi...
:):ok Çok mantıklı!
-
Alıntı:
lektem71 rumuzlu üyeden alıntı
Peki boşanma aşamasında olduğum eşimin önünü sokakta çevirip çantasını, cüzdanını (zorla) alabilir miyim?
Eşiniz olduğu için sokakta dövebilirsiniz, sövebilirsiniz, çantasını da zorla alabilirsiniz, kadın sizin tapulu malınız ya. Üzerinde her türlü tasarruf hakkınız var!Bunların hiç biri gasp denilen suça girmez. Zaten çirkefliğinizden korkan, sindirilmiş kadın gidip sizi şikayette edemez. Zaten bu memlekette kanunlarda işlemez, dağ başı ya. Yapın da görün olacakları, bizde öğrenelim neler oluyormuş.
-
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Eşiniz olduğu için sokakta dövebilirsiniz, sövebilirsiniz, çantasını da zorla alabilirsiniz, kadın sizin tapulu malınız ya. Üzerinde her türlü tasarruf hakkınız var!Bunların hiç biri gasp denilen suça girmez. Zaten çirkefliğinizden korkan, sindirilmiş kadın gidip sizi şikayette edemez. Zaten bu memlekette kanunlarda işlemez, dağ başı ya. Yapın da görün olacakları, bizde öğrenelim neler oluyormuş.
Ya sadece kuramsal olarak konuşuyorum. Böyle bir şey yapacak değiliz herhalde. :utangac
-
swan mecaz anlamda karamizah yapıyoruz.olayın hem ciddi yönü var hemde şaka yolu var.ortak kullanım alanlarımızdan ve ortak mallarımızdan bahsediyorum ben..ayrıca dövmek ve darp asla söz konusu değildi.bunu nereden cıkardınız anlamak mümkün değil...
-
Alıntı:
swan mecaz anlamda karamizah yapıyoruz.olayın hem ciddi yönü var hemde şaka yolu var.ortak kullanım alanlarımızdan ve ortak mallarımızdan bahsediyorum ben..ayrıca dövmek ve darp asla söz konusu değildi.bunu nereden cıkardınız anlamak mümkün değil...
Sokak ortasında zorla almaktan bahsedilince kadının karşı koyacağı ve bir iki fiske vurulacağı geldi aklıma nedense... yani zorla alınıyor, kibarca istenmiyor ve bunu yapan boşanmak üzere olunan koca... arada fark var sn. üye işte tamda burdan çıkardım.
-
Alıntı:
Sokak ortasında zorla almaktan bahsedilince kadının karşı koyacağı ve bir iki fiske vurulacağı geldi aklıma nedense... yani zorla alınıyor, kibarca istenmiyor ve bunu yapan boşanmak üzere olunan koca... arada fark var sn. üye işte tamda burdan çıkardım.
Swan,
Sizce bosanan erkekler kadin isterse idam edilmeli mi?
-
Alıntı:
solosko rumuzlu üyeden alıntı
Swan,
Sizce bosanan erkekler kadin isterse idam edilmeli mi?
İdam erkek için kurtuluş olur bence:)
Süründürmek daha mantıklı.
-
Alıntı:
Evdeki eşyalar da kibarca istenmiyor ve alınmıyor. Kapanın elinde kalıyor. Benzerliğe dikkat ettiniz mi?
-
Alıntı:
lektem71 rumuzlu üyeden alıntı
Evdeki eşyalar da kibarca istenmiyor ve alınmıyor. Kapanın elinde kalıyor. Benzerliğe dikkat ettiniz mi?
Ben sokak ortasında kadının elinden zorla çanta alınması sorusuna yanıt yazdım, ısrarla çarpıtıyorsunuz soruyu.
Evdeki eşyalar konusunda ise şahsi fikrim benim yuvam yıkıldıktan sonra eşyanın, malın, mülkün hiç bir kıymeti yok. Elimde olsa hepsini dağıtıcam ben gözüm görmesin diye. Eşya peşinde koşanlarıda zaten hiç anlamıyorum.
-
Alıntı:
İdam erkek için kurtuluş olur bence:)
Süründürmek daha mantıklı.
Kocca bir afferini hakettiniz size de bu yakışır. Bu kafayla devam edenleri nedense kadın programlarında ağlarken görüyoruz. Umarım sorunlarınızdan bir an evvel kurtulur mutluluğu süründürmekte değil kendi hayatınızda bir kere olsun birşeyi başarabildiğinizde yakalarsınız.
-
Alıntı:
Evdeki eşyalar konusunda ise şahsi fikrim benim yuvam yıkıldıktan sonra eşyanın, malın, mülkün hiç bir kıymeti yok. Elimde olsa hepsini dağıtıcam ben gözüm görmesin diye. Eşya peşinde koşanlarıda zaten hiç anlamıyorum.
Çok asil bir düşünce. Tebrik ederim!
-
Alıntı:
solosko rumuzlu üyeden alıntı
Kocca bir afferini hakettiniz size de bu yakışır. Bu kafayla devam edenleri nedense kadın programlarında ağlarken görüyoruz. Umarım sorunlarınızdan bir an evvel kurtulur mutluluğu süründürmekte değil kendi hayatınızda bir kere olsun birşeyi başarabildiğinizde yakalarsınız.
Sn. üye,
Öyle soruya ancak böyle cevap alırsınız.
Daha mantıklı sorularınız olursa seve seve yanıtlarım.
Aferininize ihtiyacım yok.
Önce benim forumdaki konularımı, yorumlarımı baştan aşağı bir okuyun, sonra kafa yapım hakkında fikir oluşturun.
Hayatımda neleri başarıp başarmadığımı size açıklamak zorunda değilim, yeride değil zaten.
Abuk sorularla konuyu uzatmayı mantıklı bulmuyorum.Zorla feminist olacağım yoksa.
Kadın programlarını izleyemeyecek kadar yoğun çalışan biriyim ama siz izlemeye devam edin.
Hukuki bir forumda kişisel sataşmalarla hiç bir şey elde edemessiniz.
Hukuksal bilgi ve deneyimleriniz varsa paylaşalım.
İyi akşamlar.
-
Alıntı:
Sn. üye,
Öyle soruya ancak böyle cevap alırsınız.
Daha mantıklı sorularınız olursa seve seve yanıtlarım.
Aferininize ihtiyacım yok.
Önce benim forumdaki konularımı, yorumlarımı baştan aşağı bir okuyun, sonra kafa yapım hakkında fikir oluşturun.
Hayatımda neleri başarıp başarmadığımı size açıklamak zorunda değilim, yeride değil zaten.
Abuk sorularla konuyu uzatmayı mantıklı bulmuyorum.Zorla feminist olacağım yoksa.
Kadın programlarını izleyemeyecek kadar yoğun çalışan biriyim ama siz izlemeye devam edin.
Hukuki bir forumda kişisel sataşmalarla hiç bir şey elde edemessiniz.
Hukuksal bilgi ve deneyimleriniz varsa paylaşalım.
İyi akşamlar.
Olur.......
-
Boşanmalarda her olay kendine göre yorumlanmalı bence Hakim her zaman Kadın lehine karar vermez (zaten hukuki eşitlik var kanuna göre kararlarını verecektirm mutlaka) Ancak çilingir ile kapıyı açarak içeri girmesi bence hukuk dışı...
Alıntı:
-
Alıntı:
Merhaba
Benzer bir korkuyu uzun süre yaşadım. Artık başıma gelmesi de mümkün değil allahtan ama o dönem avukatımın söylediğini size yazabilirim sadece. Avukatım; bu eşyalarla ilgili ya da eve girmesiyle ilgili ihtarnamenin işe yarayacağını söylemişti; biz de yapmıştık. Yani davamız başladı, sürüyor, artık bu evde yaşamıyorsun; eve girmeni istemiyorum; eşyalar da (faturaları sizin üstünüze olanlar) bana ait alırsan davada senden ederini isteyeceğim vs. Bunun örneğini de dava dosyanıza koymanız işinize yarayabilir.
Ancak eğer eşyalar sizin üzerinize değil onun üzerine faturalandırılmışsa herhangi birşey yapamazsınız.
Ev için de ödediği kadarı ona ait olmalı en azından öyle olmalı; tam bilemiyorum.
Ama hala evli olduğunuz ve ortak evinizdeki herhangi birşeyi aldı diye hırsızlık iddiası işleme alınır mı ondan da emin değilim.
Kolay gelsin.
-
Bence ayaklarına felç iniyor bu irkeklerin :):):) puhahah