-
Kullanılmayan telefon hattı ve TTNET ADSL
merhabalar
biliyorsunuzki evimize adsl internet bağlantısı bağlatmak istediğimizde telefonda bağlatmak zorunda kalıyoruz. telefon hattı olmadan adsl bağlanamaz şeklinde söyleniyor. ama benim hiçbir şekilde telefon ihtiyacım yok evimde telefon dahi yok, işim sadece adsl ile; fakat ben her ay 13-14 tl civarlarında telefon hattımın sabit ücretini ödemek zorunda kalıyorum. 13 tl den düşündüğümüzde ise 13x12=156tl 10 yılda ise 1560 tl yapıyor; hiç kullanmadığım bir hizmetin bedeli olarak benden alınıyor bu. bunun bir çözüm yolu yok mu acaba? ben telefon hattımı kapattırsam adsl'im de kapanır mı bilgisi olan var mı bu konuda acaba???
-
Cevap: Kullanılmayan telefon hattı ve TTNET ADSL
Öyle bir zorunluluk yoktur.
Adsl için ptt sabit hattı zorunluluğu Tüketici haklarına aykırıdır.
-
Alıntı:
fanidünya rumuzlu üyeden alıntı
Öyle bir zorunluluk yoktur.
Adsl için ptt sabit hattı zorunluluğu Tüketici haklarına aykırıdır.
Merhaba ,
Peki bu durumda izlenecek yol nedir? Sakarya da bir kullanıcı mahkemeye verdi ve sabit ücret ödemedi diye haberler dolaştı , bilgi verebilirseniz memnun oluruz.
yuxexes isimli arkadasim , sayin fanidünya nın vereceği cevaba göre hareket etmende fayda vardır , telefon hattını %20 kapatabilirsin %80 kapayamazsın , çünkü kapamya gittiğinde genellikle önce DSL ini iptal et derler , ikinci olarak her ne kadar telefonsuz calisacagi soylense de eger fatura kaynaklı telefon hattında cevir sesi ortadan kalkarsa , ADSL sinyali de yakın zamanda gelmez , sen ADSL icin ne kadar arıza kaydı bırakırsan bırak telefonu actirmadan kimse bir islem yapmaz yada yapamaz .Su an icin yapılacak durum hattını Hesaplı Hat a cevirebilirsin en dusugu budur , ben de evde telefon kullanmıyorum ancak telekom resmi aciklama yapana yada telefonsuz sekilde internet hizmeti (Fiber optik / Uydu vs vs) yaygınlasana kadar dsl icin sabit fatura odemek durumunda olacagiz.Ufak bir alternatif sabit tel numara tasimaları eylul basi itibariyle basladi belki sabit teli tasidigin firma sabit ucret almıyor olabilir.(Tasima sartlarni cok fazla bilmemekle birlikte sadece bir olasılık)
Bilgilerine
-
İkamet ettiğiniz ilçe Kaymakamlığı Tüketici sorunları hakem heyetine ödediğiniz sabit hat ücretlerinin iadesi ve ADSL hattının sabit telefon zorunluluğu olmadan tesis edilmesini talep eden dilekçe verin.
Örnek kararlar nedeni ile lehinize karar çıkacaktır.
Örnek kararlar ve dilekçeler Tüketiciler birliğinin sitesinde mevcuttur.
-
Bu yönde görülen birçok dava var. Ancak Türk Telekom hala alt yapısının buna uygun olmadığı gerekçesiyle telefon hattını ve Adsl hattını birbirinden ayırmıyor.
Özgür ADSL için yapmanız gerekenler
ADSL Hizmeti Satın Almak İçin Sabit Telefon Hizmeti Satın Almak Veya Sabit telefon Hizmeti Aboneliğinizi Sürdürmek Zorunda Değilsiniz.
Bunun için öncelikle aşağıdaki dilekçe örneğini doldurarak, Türk Telekom AŞ.ne iadeli taahhütlü mektup ile gönderiniz:
Türk Telekom AŞ. ne,
Halen … … … nolu sabit telefon ve ………… nolu ADSL hatlarının kullanıcısıyım.
İşbu bildirimimden itibaren 10 günlük süre içinde, kullanımımda olan … .. ... nolu sabit telefon hizmetinin sona erdirilmesini ve …… nolu ADSL. Hattı hizmetinin verilmesini telefon hattının, halen kullanmakta olduğum ……….. nolu ADSL hizmeti sürdürülmesini dilerim.
Ad, Soyad
İmza
Telefon abonesi değilseniz aşağıdaki dilekçeyi kullanın:
Türk Telekom AŞ. ne,
Aşağıda belirtmiş olduğum adresimde ADSL aboneliğimin sağlanması ve ADSL hizmetinin verilmesini diliyorum.
Gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim.
Ad, Soyad
İmza
Bu mektubun Türk Telekom’a ulaştığı tarihten itibaren 10 günlük süre içinde talebiniz yerine getirilmez ise, aşağıdaki dilekçeyi hizmeti satın aldığınız yerde, kaymakamlık binasında (illerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerinde) faaliyet gösteren Tüketici Sorunları Hakem Heyetine, ücretsiz olarak vererek başvurunuzu yapabilirsiniz:
İadeli Taahhütlü Mektup Örneğini İndirmek İçin…Tıklayın
ADSL Yargı Kararları
Konya Tüketici Mahkemesi 14/05/2009 tarih ve 2009/76 nolu kararını inndirmek için Tıklayın!
ADSL'de sabittelefon aboneliği zorlaması ve hukui sonuç.doc İnndirmek için Tıklayın
….. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Sayın Başkanlığı’na,
Halen … .. ... nolu sabit telefon ve ……… nolu ADSL hizmetinin kullanıcısıyım.
Kullanımımda olan … .. .. nolu sabit telefon hattının iptali ve ….. nolu ADSL hizmetinin verilmeye devam edilmesini içeren talebim karşı taraf Türk Telekom AŞ. ne iadeli taahhütlü mektup ile bildirilmiş ise de, talebim Türk Telekom AŞ. tarafında yerine getirilmemiştir.
Ekteki Nevşehir ve Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesi kararları, yargılama sürecinde yapılan bilirkişi incelemesi sonucunda verilen bilirkişi raporları ile her iki hizmetin dilediğimde ayrı ayrı satın alınabileceği ve Türk Telekom AŞ. tarafından bu dileğimin yerine getirilmesinin zorunlu olduğu yargı kararları ile sabittir.
Bu nedenle kullanımımda olan … .. .. nolu sabit telefon hizmetinin sona erdirilerek ……. nolu ADSL hizmetinin verilmeye devam edilmesine karar verilmesini dilerim.
Ad, soyad
İmza
Ekler:
1- … .. .. nolu sabit telefon hizmeti ve ….. nolu ADSL hizmeti abonelğime ilişkin fatura örnekleri
2-Türk Telekom AŞ.ne gönderilen iadeli taahhütlü talebim ve alındı belgesi
3-Nevşehir ve Kocaeli Tüketici Sorunları Hakem heyeti kararları, bilirkişi raporları ve Tüketici Mahkemesi kararları.
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Dilekçe Örneğini İndirmek İçin Tıklayın
T.C. Nevşehir 2. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı (Tüketici Mahkemesi Sıfatıyle) indirmek için tıklayın.
Kocaeli TSHH ve 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Gerekçeli Kararı indirmek için tıklayın.
Kaynak:http://www.tuketiciler.org/?com=files.read&ID=1&pID=113
-
peki bu şekilde yapıp da olumlu sonuç alan var mı cidden?
-
Alıntı:
bybrbrs rumuzlu üyeden alıntı
telefon hattında cevir sesi ortadan kalkarsa , ADSL sinyali de yakın zamanda gelmez
Eğer Telekom'dakiler kasten bunu yaparlarsa haklısınız. Ancak teknik olarak o hat üzerinde bir telefon sinyali yoksa, bunun ADSL iletişimine asla ve kat'a ve hiç bir şekilde olumsuz etkisi yoktur.
-
Alıntı:
Av.Tuğba Aydoğan rumuzlu üyeden alıntı
Bu yönde görülen birçok dava var. Ancak Türk Telekom hala alt yapısının buna uygun olmadığı gerekçesiyle telefon hattını ve Adsl hattını birbirinden ayırmıyor.
.....
Kocaeli TSHH ve 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Gerekçeli Kararı indirmek için tıklayın.
Kaynak:
http://www.tuketiciler.org/?com=files.read&ID=1&pID=113
Hocam; ilk cümlenizde belirttiğiniz telekom itirazı "iki kere iki beş eder" kadar komik bir şey. Normal vatandaş bunda şüpheye düşse de bu işi bilenler açısından bu böyle. Yanlış olduğu aleni olan bir şeyi hukuğu yanıltmak için kullanmak nasıl mümkün oluyor?
Mahkeme kararına gelince,
Bu mahkeme kararı tüketici hakem heyeti kararını onaylayan bir karar değil. Sadece telekom itiraz süresini geçirmiş. Bundan dolayı telekom'un itirazı reddedilmiş ve TSHH kararı kesinleşmiş. Eğer telekom süresi içinde itiraz ederse bu mahkeme kararı anlamsız.
-
Sadece merak ettiğimden soruyorum:
ADSL internet bağlantısı kablo ile sağlanan bir hizmet.( Hizmeti kimin verdiğinin bir önemi yok)
Telefon hizmeti için bağlanan kablonun ADSL için de kullanılması gerekiyor.Telefon hizmeti almak-kullanmak istemediğinizde, doğal olarak ücretini ödemediğiniz bağlantının da fiziksel olarak sökülmesi gerekiyor, ne Telekom un ne de başka herhangi bir kurum-kişinin bir gün kullanılabilir düşüncesiyle her konutta telefon hattını hazır tutma zorunluluğu yok, olamaz da.
Bu durumda yeni taşındığınız , sıfır bir dairede ADSL hizmeti için Telekom dışındaki diğer sağlayıcılara bağlantı için başvurduğunuzda , hizmet sağlayıcı bir telefon hattının zorunlu olduğunu söylediğinde,olamaz, ADSL için telefon hattına ihtiyaç yok, bu konuda mahkeme kararları var,bana kablom olmasa da ADSL hizmeti vermek zorundasınız mı diyeceğiz?
ADSL bağlantısı için bir hatta ihtiyaç var.
O hattın,hattın bağlı olduğu santralin bakım-işletim masrafları var.Kim karşılayacak? Nasıl devamlılık sağlanacak?
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sadece merak ettiğimden soruyorum:
ADSL internet bağlantısı kablo ile sağlanan bir hizmet.( Hizmeti kimin verdiğinin bir önemi yok)
Telefon hizmeti için bağlanan kablonun ADSL için de kullanılması gerekiyor.Telefon hizmeti almak-kullanmak istemediğinizde, doğal olarak ücretini ödemediğiniz bağlantının da fiziksel olarak sökülmesi gerekiyor, ne Telekom un ne de başka herhangi bir kurum-kişinin bir gün kullanılabilir düşüncesiyle her konutta telefon hattını hazır tutma zorunluluğu yok, olamaz da.
Bu durumda yeni taşındığınız , sıfır bir dairede ADSL hizmeti için Telekom dışındaki diğer sağlayıcılara bağlantı için başvurduğunuzda , hizmet sağlayıcı bir telefon hattının zorunlu olduğunu söylediğinde,olamaz, ADSL için telefon hattına ihtiyaç yok, bu konuda mahkeme kararları var,bana kablom olmasa da ADSL hizmeti vermek zorundasınız mı diyeceğiz?
ADSL bağlantısı için bir hatta ihtiyaç var.
O hattın,hattın bağlı olduğu santralin bakım-işletim masrafları var.Kim karşılayacak? Nasıl devamlılık sağlanacak?
Telefon hattı olmadan Adsl bağlantısı sağlayan ülkeler var.Demek ki bunu yapabilmek mümkün.Tüketiciler Birliğinin uğraştığı da Türkiye'de de bu altyapının sağlanması.Ki Tüketiciler Birliği Türk Telekomun bu alt yapıya sahip olduğunu iddia ediyor.
-
ADSL için bir hatta ihtiyaç olduğu kesin.
Bu hat bazen elektrik şebekesi hatları, bazen kablo televizyon hatları, bazen de uydu alıcıları olabilir.Bazı bölgelerde fiberoptik bağlantı ile de sağlanabiliyor, ama sonuçta bir hat ihtiyacı kesin var.
Dediğim gibi, sıfır bir daireye taşınıp ADSl başvurusunda bulunduğunuz hizmet sağlayıcıdan, herhangi bir hat - kablo bağlantısı yapmadan sadece internet hizmeti sağlamasını bekleyebilirmisiniz?
-
Bir hatta illa ki ihtiyaç var. Ama bu hattın telefon hattı değil de;sadece internet için olan bir hat olması gerekir. Yani insanların sırf internet almak için telefon parası ödemesinin engellenmesi lazım.Yoksa hat tabi ki gerekiyor
-
Telefon kullanılmadığı sürece telefon parası ödenmez.
Hat bağlı olduğu sürece o hattın bakımı, sürekli işlerliğinin sağlanabilmesi için bir takım masrafların yapılması, yapılan bu masrafların bir ad altında kullanıcıdan tahsil edilmesi normal değilmidir?
-
Alıntı:
Hat bağlı olduğu sürece o hattın bakımı, sürekli işlerliğinin sağlanabilmesi için bir takım masrafların yapılması, yapılan bu masrafların bir ad altında kullanıcıdan tahsil edilmesi normal değilmidir?
Bu kesinlikle normaldir ve doğrudur.
problem, kullanıcıdan "telefon" bağlatmasını istenmesidir.
Ben de hep merak etmişimdir:
Telekom neden böyle karmaşık şeylerle uğraşır diye.
Yani telefon alacaksın diye dayatmasını anlayamam.
Adama dersin ki: İster telefon al, ister alma. Telefonun aylık sabit ücreti 10 liralıdr, telefon almazsan hat kiralayacaksın (ki buna SH hattı denirdi eskiden, bir kirası, prosedürü PTT kurulduğundan beri vardır), hattın da kirası 5 liradır.
İster telefn + adsl için 10+30=40 lira, istersen sadece adsl için 5+30=35 lira ödeyeceksin.
Tabii burada bir santralin bir portunun maliyeti, ((fiyatı-hurda fiyatı)/rantabl kullanım süresi = eskime payı, bakım masrafları, işletme giderleri) olarak bulunup ayrıca bir de kablonun bu şekildeki maliyeti bulunmalı ve bunların toplamı hesaplıhatt sabit ücretine eşit olmalı.
Normalde bu maliyetin tamamına yakını satralle ilgilidir. Hat ile ilgili maliyet çok azdır. Şöyle bir düşündüğümde %85 santral, %15 hat ile ilgili olabileceğini görüyorum. Yani hesaplıhatt 10 lira olduğuna göre, en fazla 2 lira hat ücreti alınmalıdır.
Ama telekom bunu uygularsa ve derse ki: Sabit hat aylık ücret 10 lira, çıplak bakırın aylık ücreti 9,95; o zaman art niyet arannmalıdır.
-
Bakım ücreti falan tamam da;zaten Telekom Adsl için zaten ücret alıyor.Ayrı bir hat döşediği zaman;yani telefonla Adsl'i birbirinden ayırdığı zaman Adsl ücretini bakım,vs. masrafını da dikkate alarak hesaplar olur biter.
-
Alıntı:
Av.Tuğba Aydoğan rumuzlu üyeden alıntı
Bakım ücreti falan tamam da;zaten Telekom Adsl için zaten ücret alıyor.Ayrı bir hat döşediği zaman;yani telefonla Adsl'i birbirinden ayırdığı zaman Adsl ücretini bakım,vs. masrafını da dikkate alarak hesaplar olur biter.
Bu durumda da telefonu olanlara haksızlık olmaz mı?
"Evet, olur" diyorsanız devamını okumanıza gerek yok.
Yani bu "hat" denen şey hem telefon hem de ADSL için gerekli.
hat hariç ADSL'nin fiyatının A, hat hariç telefonun fiyatının F, hattın fiyatının H olduğunu düşünürsek
sadece telefon = T+H
sadece internet = A+H
ikisi birden T+A+H olacaktır.
Yani telefonu olan birisi şu anda 30 lira ek ücret ödüyorsa, çıplak adsl 30 liradan H kadar fazla olmalıdır.
ADSL fyatı olarak SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ bir fiyat hesaplanacak olsa, bu A+H olacağından, telefonu olan brisi bu (A+H) ücreti ödediğinde H kadar zarar etmiş olacaktır.
Formül kullanmak istemezdim ama başka türlü ifade edemedim :(
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda da telefonu olanlara haksızlık olmaz mı?
"Evet, olur" diyorsanız devamını okumanıza gerek yok.
Yani bu "hat" denen şey hem telefon hem de ADSL için gerekli.
hat hariç ADSL'nin fiyatının A, hat hariç telefonun fiyatının F, hattın fiyatının H olduğunu düşünürsek
sadece telefon = T+H
sadece internet = A+H
ikisi birden T+A+H olacaktır.
Yani telefonu olan birisi şu anda 30 lira ek ücret ödüyorsa, çıplak adsl 30 liradan H kadar fazla olmalıdır.
ADSL fyatı olarak SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ bir fiyat hesaplanacak olsa, bu A+H olacağından, telefonu olan brisi bu (A+H) ücreti ödediğinde H kadar zarar etmiş olacaktır.
Formül kullanmak istemezdim ama başka türlü ifade edemedim :(
evet bir de telefon kullanmak istemeyen fakat zorla telefon aboneliği açtırıldığında T kadar daha zarar etmiş sayılmaz mı? sonuçta ben ev telefonumu adsl olduğu için tutuyorum.
-
Alıntı:
cosmosis rumuzlu üyeden alıntı
evet bir de telefon kullanmak istemeyen fakat zorla telefon aboneliği açtırıldığında T kadar daha zarar etmiş sayılmaz mı? sonuçta ben ev telefonumu adsl olduğu için tutuyorum.
Kesinlikle evet. Bu durumda birçok kişi var.
Bu yüzden "çıplak ADSL" uygulamasının "makul bir hat kullanım ücreti" mukabili konması gerek.
Ama böyle yapılsa bile operatörlerin hat kirası için çok yüksek (örneğin telefon 10 lira iken 9,5 lira hat ücreti gibi) hat kiraları talep etmesinden endişeliyim.
-
Söylemek istediğim, ADSL abonesi olup hizmeti kullanmak için mutlaka önce telefon abonesi olma zorunluluğunun olmaması gerektiğidir, ki konuyu açan üyenin de iletisinde bahsettiği gibi telefona ihtiyacı yoksa telefon aboneliği zorunlu tutulmamalı,telefon aboneliği için bir ücret ödemek zorunda bırakılmamalıdır.Ancak ADSl aboneliği sözkonusu olduğunda , o hattın işletme giderlerinin kullanıcı tarafından karşılanmasında bence normaldir.Açılan davalar işletme giderleri olarak tanımlanan sabit ücrete karşı açıldığı sürece kaybedilmesi de normaldir(bence).
-
Alıntı:
Açılan davalar işletme giderleri olarak tanımlanan sabit ücrete karşı açıldığı sürece kaybedilmesi de normaldir(bence).
+1 :ok
Telefon sabit ücreti konulu mesajımda bende aynı durumdan bahsetmiştim.
Çok uzun süredir alınan ve konuya vakıf herkesce bilinen Kanuni alt yapısı sağlam olan "Sabit ücret iptali" hakkında açılan davalara şüphe ile bakmaktayım.
Sanki tüketicinin haklılığını savunur gözürken başkalarına hizmet ediyor havası alıyorum.
Oysa haksızlığının sabit ücret iptaline göre çok daha kolay ve basit tespit edilebileceği 2007 senesinden beri uygulanan "haksız tarife"'nin iptali konusunda bugüne kadar çalışılmış olsa idi , muhakkak olumlu sonuçlar alınırdı.
Haksız tarife = Sabit ücret karşılığı verilen ve kullanılamayan kontür.
-
Alıntı:
BU KONU HAKKINDA BENİM DE SÖYLEYECEKLERİM VAR VE ÖNCELİKLE TELEKOM'A BU KONUDA YAPTIĞIM BAŞVURUYA VERİLEN CEVABI EKLEYEYİM.
"Şirketimizin bu konudaki uygulamasının haklılığı daha önce verilmiş olan kararlar doğrultusunda bu konudaki en üst yargı makamı olan Yargıtay tarafından hiçbir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde bir kez daha herkesi bağlayıcı şekilde karara bağlanmıştır.
Söz konusu kararda özetle sabit ücretin:
1. Herkesin makul bir ücret karşılığında telekomünikasyon hizmetlerinden ve altyapısından eşit şekilde yararlanmasının sağlanması için alınması gerektiği,
2. Yasa ile belirlenen bir ücret olduğu,
3. Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanan tarifenin bir parçası olduğu,
4. Türk Telekom tarafından yapılan enerji tüketimi, teknik donanım, bakım ve yönetim gibi masrafların karşılığı olduğu,
5. Sabit ücret uygulamasına yurtdışındaki telekomünikasyon firmalarınca da başvurulduğu,
Gerekçeleri ile haklı ve hukuka uygun olduğu belirtilmiştir."
ŞİMDİ DE BU KONUDAKİ GÖRÜŞLERİMİ BELİRTEYİM.
1. Madem Telekom tarafından yapılan enerji tüketimi, teknik donanım, bakım ve yönetim gibi masrafları yani tüm masrafları tüketiciden alacaksa, o halde neden görüşme ücreti alıyor. Enerji tüketimi, teknik donanım, bakım ve yönetim gibi tüm masraflarını ödediğim santrali ücretsiz kullanmak en doğal hakkımdır.
2. Türk Ticaret Kanununda belirtildiği üzere; işi basiretli bir tacir gibi düşündüğümüzde, tacir kazanç elde etmek için bir sermaye ortaya koyarak bir işletme kuracak, bu işletmeyi işletmek için bazı masraflar yapacak, ürettiği mamülün maliyet bedelini belirlerken o ürün için yaptığı masrafları dikkate alarak mamülün bedelini belirleyecek. Benim mamülümün bedeli budur deyip satacak ve kazanç elde edecek.
3. Bir bakkal veya market düşünün, size taze gıda maddesi satmak için buzdolabı çalıştırıyor. Sizden aldığınız ürünün bedelinin yanısıra buzdolabı işletim ücreti istese ne olur? Cevabınız ne olacak?
4. Telekom bir ticari şirkettir ve Türk Ticaret Kanununa uygun olarak basiretli bir tacir gibi ve en önemlisi hukuka uygun hareket etmelidir.
5. Telekom, maalesef pek dürüst davranmıyor. Bu sabit ücret ilk çıktığında; telekom hatları ve santrallerinin bir işletim maliyetinin olduğu, bu maliyetin karşılanabilmesi için her abonenin en az 100 kontörlük bir konuşma yapması gerektiği açıklanmıştı. Bu nedenle her aboneye bir ay için zorunlu olarak 100 kontör satılmış ve konuşmaların 100 kontörü aşan kısımları ücretlendirilmişti. Bir ay içerisinde 100 kontörlük konuşma yapmayanların ise kontörleri silinmişti.
6. Ancak, daha sonra bazı tarife çeşitlendirme ve değişiklikleri (daha doğrusu oyunları) ile verilen bu 100 kontör, gece 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında kullanılabilecek bir duruma getirildi.
7. Dünyanın neresinde ve hangi ülkesinde, insanların genel uyku saatlerinde telefonla konuşulduğu görülmüştür. Genel bir nezaket kuralı gereği, çok önemli olmadıkça geç saatlerde kimse telefon etmez. Gece çalan bir telefon insanı telaşlandırır. Telekom bunu çok iyi biliyor ve kanun gereği verilen 100 kontörün kullanılmasını önlemek için böyle bir yola başvuruyor.
8. Tarifeleri onaylayan devlet kurumları ise ne hikmetse bu hususu yani vatandaşın aldatıldığını görmezden geliyor. Eğer yasal açıdan bakarsanız, Telekom yasanın gereğini yerine getiriyor ve 100 kontörü abonesine veriyor. Ama verdiği kontörlerin kullanılması normal şartlarda mümkün olamayacağından yaptığı iş, hukuki ,daha doğrusu dürüst ve ahlaki değil. Çünkü insanları aldatıyor.
9. Böyle bir yola mahkemede görülen bir davada tevessül ederseniz, mahkeme hakimi, mahkemeyi yanıltmaktan işlem yapar hakkınızda.
10. Telekomun bu tarifelerini hazırlayanlar ve onaylayanlar, acaba nasıl bir dünyada yaşıyorlar. Toplumdan çok mu uzaktırlar ki, gece 22.00 ile sabah 05.00 arasında telefon görüşmelerini olağan sayıyorlar.
11. Şimdiye kadar açılan davalarda; takip edebildiğim kadarıyla işin bu yönüne hiç değinilmedi. Hakimler de yürürlükteki kanunlara göre karar verdiler. Sonuç hep tüketicinin aleyhine oldu.
12. Burada herkes elini vicdanına koysun ve öyle hareket etsin. İnsanları aldatmak bu kadar ucuz olmamalı ve devlet eliyle desteklenmemeli.
Tüm üyelere saygılarımla.....
.
-
Çok güzel ifade etmişsiniz. Ben de bunları zaman zaman anlatmak istiyordum ama üşenmiştim.
Sanırım aklın yolu bir.
-Madem Telekom hat bakım ve santral işletim ücretlerini tüketiciden alacaksa, o halde neden görüşme ücreti alıyor?
-bu maliyetin karşılanabilmesi için her abonenin en az 100 kontörlük bir konuşma yapması gerektiği
-
Alıntı:
hmirmak rumuzlu üyeden alıntı
11. Şimdiye kadar açılan davalarda; takip edebildiğim kadarıyla işin bu yönüne hiç değinilmedi. Hakimler de yürürlükteki kanunlara göre karar verdiler. Sonuç hep tüketicinin aleyhine oldu.
12. Burada herkes elini vicdanına koysun ve öyle hareket etsin. İnsanları aldatmak bu kadar ucuz olmamalı ve devlet eliyle desteklenmemeli.
Tüm üyelere saygılarımla.....
.
Çok doğru tespitlerde bulunmuşsunuz , tebrik ederim. :ok
Tüketici haklarını savunduklarını düşünenlerinde bu satırları okuması dileğiyle...
-
Şöyle bir durumla karşı karşıyayım:
Telefon aboneliğimi 6 ay önce kapattırdım.
Ancak adsl aboneleğimi ayrıca iptal ettirmedim.
Ve dün aldığım habere göre 6 aydır adsl aboneliğim devam etmekte ve almadığım bir hizmet için maalesef yüklüce bir fatura ödemem gerekiyor.
soru 1: Eğer adsl hizmeti telefondan bağımsız olarak verilebiliyorsa bu hizmeti tüketiceden esirgemek ne kadar etiktir ve hukuksal açıdan bu mümkün müdür?
soru2: Eğer adsl hizmeti telefondan bağımsız olarak verilemiyorsa o zaman telefonu kapattırdıktan sonra adsl aboneliğinin devamı ve faturalandırılması hukuka aykırı değil midir?
soru3:
Eğer adsl hizmeti telefondan bağımsız olarak verilebiliyorsa ve türk telekom ya da ttnet sırf internet abonelerini biraz daha sömürebilmek adına,
bu hizmeti ancak telefon abonelerine sunuyorsa
ve yine bu aldatmacanın farkına varmayıp, akıl yürütme yoluyla
"madem telefon hizmeti olmadan adsl olmuyor, öyleyse telefonumu kapattırdığıma göre adsl hattımı ayrıca kapatmak gerekmiyor;
bunun için benden hizmet bedeli alamazlar."
diyen müşteri de,
6 ay sonra kullanmadığı hizmet için fatura ödemek zorunda kalabilir mi?
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Çünkü Telefon hattı olmadan ADSL tesis etmeyen bir kurum iptal edilen telefon sonrası ADSL Hizmeti vermeye devam ettiğini iddia edemez.
Maalesef bu kurum bunu iddia edebiliyor.
6 ay önce telefon aboneliğimi iptal ettirdim.
Ve sizin belirttiğiniz düşünceye paralel düşünmemden dolayı, ayrıca internet aboneliğimi iptal ettirme gereği duymadım.
Ancak dün aldığım habere göre, beni türk telekom hukuk servisinden aramışlar ve biriken borcumu taksitlendirererek ödememi önermişler.
Bugün Bahçelievler telekoma gittim ve benim adsl'min bağlı olduğu telefonumu kapattırdığımı, dolayısıyla adsl hizmetinden yararlanma gibi bir durumumun olmadığını anlatmaya çalıştım.
Ancak yine de ikisinin ayrı hizmetler olduğunu ve adsl aboneliğinin ayrıca kapattırılması gerektiği ve benim bu almadığım hizmet için kesilen faturaları ödemem gerektiğini söylediler.
Ben de ne yapacağını bilmez ve sinirli bir şekilde herhangi işlem yapmadan ayrıldım.
Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Saygılar.
-
ADSL aboneliğinizle birlikte verilen mail hesabınızı , telefon hattınızı iptal ettirdikten sonra da kullandınız mı?
-
Alıntı:
ADSL aboneliğinizle birlikte verilen mail hesabınızı , telefon hattınızı iptal ettirdikten sonra da kullandınız mı?
Böyle bir mail hesabının varlığından düne kadar haberdar değildim.:)
Ama evet, bu mail hesabını dün oluşturdum ve kota sorgulaması hizmetine giriş için kullandım.
-
Türk telekomda calışan kişilerden öğrendiğim kadarıyla sabit telefonu kaldırırlarsa gerekli altyapı olmadığından ayrı bir şekilde apartmanlara hat cekilecek ve bircok masraf yapılacakmış eğer bu masrafda yapılırsa örneğin 1gb internet 45 tl ise bu ek masraflarıda araya katıp 60-65 tl yapacaklar dedi yani anlaşılacağı üzere türk telekomun sabit hat zorunluluğunu devam ettirmesi daha iyi.:)
-
Alıntı:
bhttn90 rumuzlu üyeden alıntı
Türk telekomda calışan kişilerden öğrendiğim kadarıyla sabit telefonu kaldırırlarsa gerekli altyapı olmadığından ayrı bir şekilde apartmanlara hat cekilecek ve bircok masraf yapılacakmış eğer bu masrafda yapılırsa örneğin 1gb internet 45 tl ise bu ek masraflarıda araya katıp 60-65 tl yapacaklar dedi yani anlaşılacağı üzere türk telekomun sabit hat zorunluluğunu devam ettirmesi daha iyi.:)
ne yani tehtit mi ediyorlar karşı çıkmayın yoksa size böyle yaparim gibi. ben müşteriyim öyle birşey yapacak olursa gider iptal ettiririm adslmi de tel hattımı da:) parayı veren biziz. toplu halde bir iptal ettirsek mecburen aman abi kimler gelmiş diye yağ çeker. 3g yaygınlaşıyor 4g de yolda. 3gnin ücretleri de ucuzlar yakında. vay o zaman tt nin haline:)