Cevap: Türkiyede adelet varmı.....
Herhangi bir karşılaştığınız sorun karşısında mı bu yazıyı yazdığınız yoksa araştırmalarınız gereği merak ettiğiniz için mi yazdınız açıklarsanız sevinirim.
Türkiye'de adalet vardır...
Gazeteler işin magazin boyutuyla ilgileniyor. Dosya içeriğini bilmeden saçma sapan haberler yapıyor...
Bizler adalet varlığına inanmak ve o yolda çabalamak zorundayız. Yanlış kararlar olmuyor mu oluyor elbette , ancak olaylar da her zaman ip gibi gelişmiyor. O karar aşamasına gelinceye kadar geçen süreçte herkesi yanıltacak olaylar da olabiliyor. İnancımızı kaybetmemeliyiz.. Gerçekten istedikten sonra anlatılmayacak dert yoktur bence...
Ülkemizde Adaletin olduğuna inanmaktayım. Kasten olmayan hatalar haricinde mahkemelerimiz olaylarda dosya içerisindeki delilleri değerlendirerek vicdani kanaatleri ile karar vermektedirler. Medya olayın sadece magazinsel boyutunu ön plana çıkarmakta ve dosya içerisindeki diğer delillerle ilgilenmemektedir.
Alıntı:
ahmet25 rumuzlu üyeden alıntı
Herhangi bir karşılaştığınız sorun karşısında mı bu yazıyı yazdığınız yoksa araştırmalarınız gereği merak ettiğiniz için mi yazdınız açıklarsanız sevinirim.
Evet bir sorunum var ama burdan yazarak dosyanın tam incelenemesinde dosyayıda butun halinde buraya koyamıcağımdan yapılan her yorumun yalnış olcağını düşünüyorum.O yğzden sadece bu konu hakkındaki yorumlarını bekliyorum okadar.
Yaşadığım bir mahkeme olayıyla ilgili olarak şunu diyebilirim:Bu ülkede adaletin "A" sı bile yoktur.
Yine yaşadığım başka bir mahkeme ile ilgili olarak da şunu diyebilirim:Bu ülkede hiçbir şeyden korkmadan, adaletin gerektirdiği kararı verebilen, inanılmaz cesur hakimler var ve ADALET BUDUR!...
İyi günler...
Adalet Bakanlığı var, Adalete bakan var, adalet isteyen var, bulan var, bulamayanı var. Sonuç olarak bir şeyler var.
İyi var mıdır? Yoksa kötü olanı görünce mi iyi anlaşılır? Adalet var mıdır? Yoksa adaletsizlik ortaya çıkınca mı kıymete biner?
Cevap: Türkiyede adelet var mı?
Hiç suçu olmadığı halde yıllarca hapislerde yatan insanlar var ve hala adalet var diyen yalan söylemiş olur.
Maddi gücü ve çevresi olan herzaman adaleti satın alıyor.
Burada kimse kimsenın ne veya neler yaşadıgını bilmiyor ama ben yaşadıgım ve gördüklerimden dolayı türkiyede adalet sistemı diye bırseyın oldugunu fakat hiç işlemediğini biliyorum.
En basit bir örnek olaraktan Cem garipoğlunun yargılanması aşamasında herkes görebilir......yargılanma sonucunda adil bir karar verilmeyeceğine ben %100 emınım ve Türk halkınında çoğunluğunun bu yargılamanın adil olmayacağını düşündüğünede eminim.
------------------------------------------------------------------------
Herkes tarafından doğru kabul edilen şeyler büyük olasılıkla yanlıştır.
Paul Valery
İyi olduğunuz için herkesin size adil davranmasını beklemek, vejetaryan olduğunuz için boğanın saldırmayacağını düşünmeye benzer.
Dennis Wholey
Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
Peyami Safa
Bu dünyaya istediğimiz gibi gelmedik, bu dünyadan istediğimiz gibi gidemeyiz.
Ömer Hayyam
BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
Alıntı:
metinsaa rumuzlu üyeden alıntı
Hiç suçu olmadığı halde yıllarca hapislerde yatan insanlar var ve hala adalet var diyen yalan söylemiş olur.
Maddi gücü ve çevresi olan herzaman adaleti satın alıyor.
Burada kimse kimsenın ne veya neler yaşadıgını bilmiyor ama ben yaşadıgım ve gördüklerimden dolayı türkiyede adalet sistemı diye bırseyın oldugunu fakat hiç işlemediğini biliyorum.
En basit bir örnek olaraktan Cem garipoğlunun yargılanması aşamasında herkes görebilir......yargılanma sonucunda adil bir karar verilmeyeceğine ben %100 emınım ve Türk halkınında çoğunluğunun bu yargılamanın adil olmayacağını düşündüğünede eminim.
------------------------------------------------------------------------
Herkes tarafından doğru kabul edilen şeyler büyük olasılıkla yanlıştır.
Paul Valery
İyi olduğunuz için herkesin size adil davranmasını beklemek, vejetaryan olduğunuz için boğanın saldırmayacağını düşünmeye benzer.
Dennis Wholey
Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
Peyami Safa
Bu dünyaya istediğimiz gibi gelmedik, bu dünyadan istediğimiz gibi gidemeyiz.
Ömer Hayyam
BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
Cemin davası kamuya mal olmuş bir dava ve ben bir hakim gözüyle bakacak olursam kanunen verilebilecek en üst cezayı alacaktır ve bu cezada hiçbir indirim yapılmayacaktır(aldatma nedeniyle haksız tahrikten yararlanamaz,çünkü aldatılmak insan öldürme hakkı vermez,tahrikle işlenen fiil arasında açık orantısızlık var aldatma olduğunu varsaysak bile. Bugün Süheyl Hocanın da dediği gibi iyi halden de indirim yapılmaması gerekir bence de)
Adalet zenginler için vardır sözüne inanmak istemiyorum. Ama...ama...
Bazen ispatlayabilirsen vardır.Bazende ispatlamaya bile imkanın yoktur.Örneğin bir kişinin seni dolandırdığını düşünüyorsan gidip suç duyurusunda bulunacaksın, savcı hiç bir delil istemeden ve karşı tarafı hiç dinlemeden ''bu dolandırıcılık değildir ''deyip takipsizlik kararı verebilir.Sen gidip alacak davası açarsın ama dolandırıldığına dair inancın sürer.Bu durumda adalet var mı diye sorarsın ama hukukun işleyişi bizim bakış açımızdan biraz farklı.Bir şeyi gerçekten merak ediyorum neden ben gidip birisi hakkında dolandırıcılık davası açamıyorumda savcı bu davayı açıyor.Yani iki kişi arasında olup biten bir olay neden kamu davası oluyor? (Tabii ki keyfi yapılan bu tür şikayetleri önlemek için birtakım tedbirler alınmalı ancak bence dava açılmalı ve bu durumun hukuki ilişki mi yoksa dolandırıcılıkmı olduğuna mahkeme sürecinde karar verilerek davaya devam edilmelidir.)Hukukçu arkadaşlarımız bu son soruma cevap verirlerse sevinirim.
Dolandırıcılık TCK kapsamında ağır cezayı gerektiren suçlardandır, dolandırıcı ağır ceza mahkemelerinde yargılanır.
Savcı cumhuriyetin vekilidir. Kamu düzeninin bekçisidir. Kamu düzenini bozan eylemlerden haberdar olduğunda kamu adına hareket eder.
Ancak halk nezdinde dolandırıcılık ile kanun nezdinde dolandırıcılık ayrıdır.
Kanun nezdinde suç sayılmayan eylemleri savcı başının çaresine bak mahkemelerine paslamakla görevlidir.
Savcılar her dolandırıcılık şikayetine takipsizlik vermiyor kamu davası açtığı nice davalar ağır ceza mahkemelerinde beraatle sonuçlanıyor ki üç ay önce benim bir davam beraatle sonuçlandı.
Adalet hakimlerde savcılarda avukatlarda değildir. Adalet, kanunlarda ve insanların kalplerinde aranmalıdır.
Mahkemelerde dinlenen şahitlerin kahir çoğunluğu ya yalan söylüyor, ya bire beş katıyor.
Şikayetçiler de sanıklar da aynı şekilde.
Her ne pahasına olursa olsun yalan söylenmemeli, haksızlığa uğrayan hakkından fazlasına el uzatmamalı, haksızlık eden pişmanlık duyup cezasına razı olmalı, cezadan sıyırıp pişkin suratla toplum içine karışmamalıdır.
Kısaca ahlak olursa en cılız kanunlar bile ihtiyacı büyük ölçüde karşılar ahlak erozyona uğrarsa en sıkı kanunlardan bile kaçış ve kurtuluş yolu mümkündür.
Bu hukuk savaşını hep cüzdanı kabarık kabadayılar mı kazanacak, bu ülkede; Diyorum kendi kendime bazen,Fakat;Asla ''Yüce Türk adaleti'ne'' olan güvenimden de Taviz vermiyorum;.elbette..
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kısaca ahlak olursa en cılız kanunlar bile ihtiyacı büyük ölçüde karşılar ahlak erozyona uğrarsa en sıkı kanunlardan bile kaçış ve kurtuluş yolu mümkündür.
Bu sözün altına imzamı atıyorum.
Kuvvetsiz adalet aciz, adaletsiz kuvvet de zalimdir.
Canım Türkiyem'de adalet yok ben bunu başıma gelen olaydan biliyorum her kim adalet var derse kendini kandırıyor.
Yorumları okudum ve bazı yorumlara candan katılıyorum. Ferhan Şensoy un Pardon filmi gibi bir adalet var. İlgili Trafik kuruluşundan aracı almamda sakınca olmadığına dair yazı almama, noterde noterin gözü önünde paramı ödeyerek araç satışını bizzat araç ruhsat sahibinden almama rağmen Adalet ablamız aracımı 20 gün sonra elimden alarak sözde yedi emin olarak belirlediği birisine teslim etmiş ve benim elimde sadece aracımın ruhsatı kalmıştır bu arada arç muğlada ceza yiyor ben ankarada yaşıyorum ve ankara emniyeti benden teslim alıyor kütahyadaki savcı aracımı başkasına veriyor mahkemesi sürüyor birileri paramı yiyor birileri aracımı perte çıkarana kadar biniyor ceza yiyor bende adalet ablamızın terazisinin ne tarafa eğik olduğunu ve nedenini anlamaya çalışıyorum
acaba gerçekten insanlar adaleti hak ediyormu... suç işleyen de insan adalet isteyende.. suç olduğu sürece adalet olmayacaktır.. yani kısacası adalet gölge gibidir vardır soyuttur, yani yoktur.. kitaba deftere yazmışlar binlerce sayfa, adaletin içeriğini.. kısaca avukat abinin dediği gibi adalet insanın kalbindedir.. ne kadar temiz kalp varsa bir o kadarda pis var malesef, yani aslında adalet hem var hem yok..
Hakim kimdir, nedir? muhakeme edendir değil mi? Ediyor mu?
Mahkeme nedir, neredir? Muhakeme edilen yerdir öyle mi? ediliyor mu?
Hüküm nedir? Vicdanın tastik ettiği hukuki ve yasal bir sonuçtır değil mi? inanıyormusunuz?
Mahkum kimdir, nedir? Maşeri vicdanın, Hakim Vicdanının, Hukukun, hatta bizzat Kendisinin “suçlu” olduğunu kabul eden, edilen kimse değil midir?
Yargıçlar kanunlara göre karar vermezler, aksine “yargıçlar vicdanlarına göre karar verirler” Kanunlar ancak yargıçların vicdani kanaatlerine göre verdikleri kararlarını sınırlar.
Neden bu ülkede adaleti inciten skandal yargıç kararları bolca vardır da,, neden evrensel hukuk ilkelerine, temel hak ve hürriyetlere mesafe kazandıran saygın kararlar, hukuki üretimler yapılmaz.
Yaşanan bir olayı anlatayım...değerli yorumcular adaletin varlığı/yokluğu konusunda yorum yapsınlar...şikayet üzerine savcılık tarafından açılan bir kamu davası (125/1)-temyiz edilmiş ve sonucu bekleniyor - fırsat bu fırsattır deyip açılan bir tazminat davası (Asliye Hukuk) - mahkemede hakim ve davalı arasındaki geçen diyalog;
- efendim bu davaya konu olan ceza davası temyizde..
- olabilir
- efendim bu ceza davası temyizden bozulur ve davalı buradan beraat çıkarsa bakmış olduğunuz tazminat davası konusuz kalacaktır sanırım..
- ''önemli değil..ben nasıl olsa tazminat çıkaracak bir şey bulurum''
saygılar.
bende eklemede bulunayım . sayın ama pek bi sayın savcıya davacı sorar ;sayın savcım davada madur olduğum kadar şaşkınım da bana siz neden baskı yapıyorsunuz? cevap pek sayın savcıdan :sen bana daha önce gelip beni görmedin..