-
Evi terk eden eşe ihtar
merhaba
abim 5 senedir evli ve 4 yaşında bir kızları var. yengem yaklaşık 15 gün önce evi terk etti. giderken haber vermeden kızını da yanına almıştı. defalarca yapılan eve gel çağrılarına kesinlikle dönmeyeceğini söylüyor. eve dönmesi için ihtar çekmek istiyoruz.bunun için belli bir zaman var mı ? ayrıca çocuk şu anda bizim yanımızda. anne depresif ilaçlar kullandığı içn çocukla ilgilenemiyor.
yardımcı olmanızı rica ediyorum.
teşekkürler
-
Cevap: evi terk eden eşe ihtar
yardımlarınızı rica ediyorum
-
İhtar, terk tarihinden itibaren en az dört ay geçtikten sonra çekilebilir. Bu süre dolmadan çekilen ihtar geçersizdir.
İhtardan sonraki iki ayın dolmasının ardından, davacıya istediği bir tarihte boşanma davası açma hakkı doğar.
-
Cevap: Evi terk eden eşe ihtar
tşk ederim.
anne cocugu alarak şehir dışına çıkıyor. ( böyle olacağınız tahmin ediyoruz )adresini bilmiyoruz. bunula ilgili nasıl bir yaptırım var mı ? ihtar süresine kadar geçen zamanda çocugun velayeti ile ile ilgili ne yapılabilir.
acil yardımlarınızı rica ediyorum.
-
forumu okuyan sayın hukukçularımız acil yardım etmenizi rica ediyorum.
-
Anne ve baba ayrı yaşıyorlar bir süredir ve anne çocuğu babaya göstermiyorsa AİLE MAHKEMESİNE ÇOCUK İLE ŞAHSİ MÜNASEBET TESİSİ konusunda dava açsın derim.
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Anne ve baba ayrı yaşıyorlar bir süredir ve anne çocuğu babaya göstermiyorsa AİLE MAHKEMESİNE ÇOCUK İLE ŞAHSİ MÜNASEBET TESİSİ konusunda dava açsın derim.
anne ve baba 15 gündüe ayrılar. çcucuk babanın yanındaydı yarın anne gelip alacak. faka şehir dışına çıkacağını düşünüyoruz. ne zaman geri gelecğine dair de bir bilgimiz yok. baba çocugu ne kadar süre göremez ise mahkemeye gidebilir ?
-
Diyelim ki 2-3 hafta geçti hiç göremedi. Davayı açabilir.
Çünkü evli iken anne ve babaya aittir velayet ve anne baba çocuklarını istediği zaman görme hakkına sahiptir.
-
Alıntı:
Diyelim ki 2-3 hafta geçti hiç göremedi. Davayı açabilir.
Çünkü evli iken anne ve babaya aittir velayet ve annenı istediği zaman görebilir.
verdiğiniz bilgiler için tşk ederim.
-
bir sorum olacak bu ihtar ile ilgili 4 ayın dolmasını bekliyordum ihtar için ama 4 ay dolmadan eşim dava açmış.
şimdi ben eve dönmesi için ihtar çekebilirmiyim mahkeme yolu ile..yoksa mahkeme açıldığı için böyle bir hakkım yokmu?
-
Alıntı:
umudayolculuk rumuzlu üyeden alıntı
bir sorum olacak bu ihtar ile ilgili 4 ayın dolmasını bekliyordum ihtar için ama 4 ay dolmadan eşim dava açmış.
şimdi ben eve dönmesi için ihtar çekebilirmiyim mahkeme yolu ile..yoksa mahkeme açıldığı için böyle bir hakkım yokmu?
Hayır ihtar çekemezsiniz artık.
Ama eşinize ya karşı dava açabilirsiniz, ya da eşinizi sevdiğinizi boşanmak istemediğinizi dile getirip boşanma davasını kabul etmeyin derim.
-
Alıntı:
zogurt rumuzlu üyeden alıntı
İhtar, terk tarihinden itibaren en az dört ay geçtikten sonra çekilebilir. Bu süre dolmadan çekilen ihtar geçersizdir.
İhtardan sonraki iki ayın dolmasının ardından, davacıya istediği bir tarihte boşanma davası açma hakkı doğar.
Merhaba
Başka bir avukattan aldığım bilgiye göre 4 ay beklememize gerek olmadını hemen ihtar çekebileceğimizi söylediler. Ayrıca ihtar süresinden sonra eve geri gelmez ise biz boşanma davası açmak istemiyoruz.Karşı tarfın dava açmasını beklediğimiz için ( boşanmak istemiyoruz ) bu zaman zarfından çocugun velayeti ile ilgili ne yapılabilir ?
Teşekkür ederim.
-
Alıntı:
oznurk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Başka bir avukattan aldığım bilgiye göre 4 ay beklememize gerek olmadını hemen ihtar çekebileceğimizi söylediler.
Çekebilirsiniz ama geçerli olmaz. Her kim söyledi ise yanlış söylemiş.
-
Alıntı:
Av.Nazlı Hilal Çelik rumuzlu üyeden alıntı
Çekebilirsiniz ama geçerli olmaz. Her kim söyledi ise yanlış söylemiş.
Peki bu 4 aylık zaman zarfında çocuk ne olacak. Kreş yaşı geldi.Bulundugumuz yerde eve yakın bir kreş var göndermek istiyoruz. Ama çocuk annede ve istediğiniz zaman görebilirsiniz diyor kreşe izin vermiyor. Ayrıca çocugun şu anda bulundugu ortam gelişimi için hiç uygun degil.
Bunlar hakkında da yardımlarınızı rica ediyorum.
Teşekkürler
-
Alıntı:
Peki bu 4 aylık zaman zarfında çocuk ne olacak. Kreş yaşı geldi.Bulundugumuz yerde eve yakın bir kreş var göndermek istiyoruz. Ama çocuk annede ve istediğiniz zaman görebilirsiniz diyor kreşe izin vermiyor. Ayrıca çocugun şu anda bulundugu ortam gelişimi için hiç uygun degil.
Teşekkürler
acil yardımlarınızı rica ediyorum
-
Alıntı:
Teşekkürler
Anne çocuğu istediğiniz zaman görmenize izin veriyorsa gidip görün. Her çocuk illaki kreşe gitmiyor ki Türkiye'de. İlkokula göndermiyor gibi aktarıyorsunuz.
-
Alıntı:
Teşekkürler
benim sorun evi terk eden annesi ve bulundugu ortam uygun degil. bunun için ne yapabilirimdi
-
Alıntı:
Teşekkürler
Bu çok yuvarlak bir laf. Ve bu laftan ben tek bir mana çıkaryorum. Burada yazmak istemiyorum ama benim aklıma o ortamın ne olabileceği konusunda tek birşey aklıma geliyor.Çocuğunuz gayri-ahlaki bir ortamda şu an.
-
Alıntı:
Bu çok yuvarlak bir laf. Ve bu laftan ben tek bir mana çıkaryorum. Burada yazmak istemiyorum ama benim aklıma o ortamın ne olabileceği konusunda tek birşey aklıma geliyor.Çocuğunuz gayri-ahlaki bir ortamda şu an.
Ne düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum ama öle bir yer degil. bulundugu ortam aile ortamı ama şimdiye kadar bulundugu ,yetiştiği ortamdan çok farklı. gelişmesini etkileyecek bir ortam oldugundan bahsediyorum. şu anda ne görürse onu yapacak yaşda oldugu için bulundugu ortamı tasvip etmiyoruz.
Annede bunu görmüyor yada işine geldiği için görmemezlikten geliyor ve çocugun eğitimine ve gelişimine engel oluyor.
Umarım bu sefer derdimin ne oldugunu anlatabilmişimdir.
-
Alıntı:
Ne düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum ama öle bir yer degil. bulundugu ortam aile ortamı ama şimdiye kadar bulundugu ,yetiştiği ortamdan çok farklı. gelişmesini etkileyecek bir ortam oldugundan bahsediyorum. şu anda ne görürse onu yapacak yaşda oldugu için bulundugu ortamı tasvip etmiyoruz.
Annede bunu görmüyor yada işine geldiği için görmemezlikten geliyor ve çocugun eğitimine ve gelişimine engel oluyor. ...........
.............
Umarım bu sefer derdimin ne oldugunu anlatabilmişimdir.
............
-
Alıntı:
............
Sitemizde hukuki danışmanlık hizmeti verilmemektedir. Somut olayla ilgili avukatınıza başvurmanızda yarar vardır.
-
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sitemizde hukuki danışmanlık hizmeti verilmemektedir. Somut olayla ilgili avukatınıza başvurmanızda yarar vardır.
Hukuki danışmanlık istemiyorum. Olay şu anda hukuki boyutta degil. Sadece izlemem gereken yol konusunda tavsiyelerinizi istemiştim.
Yinede yardımlarınız için teşekkür ederim.
-
Alıntı:
Hukuki danışmanlık istemiyorum. Olay şu anda hukuki boyutta degil. Sadece izlemem gereken yol konusunda tavsiyelerinizi istemiştim.
Yinede yardımlarınız için teşekkür ederim.
Merhaba,
Benim ögrenmek istediğim eve dön gel çağırısı yapmak istiyoruz. Ama ögrendiğim kadarı ile dön gel çagrısından sonra verilen süre sonunda boşanma davası açlıyormuş. Biz boşanma davası açmak istemiyoruz. Eve dön gel çağrısından sonra ne yapmamız gerekmektedir ?
-
Avukat tutmanız gerekiyor. Avukatınızı tutunca avukatınız gerekli şekie boşanma davanızı açar.
-
merhaba benimde öyle bir sorunum var eşim benden ayrılmak istedi bende kendisini 1 hafta düşünmesi için yanlız bıraktım tekrar eve geldiğimde ailesini çağırmış ben ailesinin çıkmasını istediğimde beni darp ettiler ve şikayetçi oldum dava açıldı ben eşimin ailesinin beni tehdit ettiğini savcılığa bildirdim fakat evine gidebilirsin yanıtı aldım şuan savcılık darp olan dava dosyasını istemiş araştırıyor ailesi biz tehdit etmedik kendi isteğiyle gelmiyor demişler savcılığa ben bir türlü eşimin ailesini aile konutumuzdan çıkaramadım beni darp eden ve mahkemelik olan insaları evimden uzaklaştıramadığım için evime gidemiyorum eşim boşanma davası açmış gerekçeleri ona hakaret etmem darp etmem (hiç bir raporu yok) çocuğumuzun benden dolayı piskolojik tedavi aldığını ve evi terk ettiğimi yazmış 100milyar tazminat 650 nafaka istemiş çocuğumuzun hiçbir resmi kuruluşta tedavi ile ilgili bir kaydı yok beni oğlumun yanında dövdüler oğlumu 8 aydır göstermiyorlar tabiki durumunda bir bozulma olur onu dövdüğümü yazmış beni darp davasından vazgeçmem için yalan söylüyor evide ben iyi niyet ile bir haftalığına ayrıldım ve şuan tüm çabalarıa rahmen giremiyorum terk etti demiş terk eden eş tekrar döndüğünde terk anlamını yitirirmi (1 haftalık süre için eşimin rızası ile oldu) çocuk için bana görüş günü 1 durşmada verilirmi dilekçe verdim mahkeme eşimin ailesi beni darp ettiği için evden uzaklaştırırmı ben boşanmak itemiyorum 8 aydır ayrıyız bu sürede eşimle 2 kez barışma dönemimiz oldu fakat ailesi buna karşı çıkarak eşime baskı kuruyorlar eşime aile danışmanı isteyebilirmiyim dava gerekçelerini delillerle sunamassa veya az kusurlu bulunursam dava nezaman red olur tşk.
-
6 ayrı foruma aynı konuyu yazmış ve sormuşsunuz. Site kurallarını yeterince dikkatli okusaydınız mükerrer ileti yazmanın forum kurallarına aykırı olduğunu görürdünüz.
TMK. unun 197. maddesi;eşllerin gerek haklı bir sebebe dayanarak gerekse haklı bir sebep olmaksızın birlikte yaşamaktan kaçınmaları ya da ortak yaşamın başka bir nedenle imkansız hale gelmesi halinde kural olarak ergin olmayan çocuklar ile ilgili geçici önlemlerinin alınması düzenlemiştir.
TMK. unun 197/son maddesi birlikte yaşamaya ara verilmesi halinde ”Eşlerin ergin olmayan çocukları varsa hakim, ana ve baba ile çocuklar arasındaki ilişkileri düzenleyen hükümlere göre gereken önlemleri alır.” demekle,
TMK.unun velayetle ilgili 336/2 maddesine gönderme yapmıştır. Ana-baba ile çocuklar arasındaki ilişkileri bu madde düzenlemektedir. Madde “ortak hayata son verilmesi veya ayrılık hali gerçekleşmiş ise hakim velayeti eşlerden birine verebilir.” hükmüne yer vererek 197/son maddedeki tedbirlere kaynaklık yapmaktadır. Buna göre birlikte yaşamaya ara verilmesi halinde küçüklerin velayetini eşlerden biri kullanabilecektir.
Bu halde kendisine velayet tevdii edilmeyen tarafın çocuk ile kişisel ilişki tesis etme isteği gündeme gelecektir. Bu talebe de Kanun koyucu 323. madde hükmü ile yanıt vermektedir.
Burada kanun koyucu kendisine çocuğun bakım ve korunması tevdii edilmeyen eşe soy bağı hükümlerinden yararlanarak çocuk ile ilgi kurma hakkı tanımıştır.
TMK. unun 169. maddesi “boşanma ve ayrılık davası açılınca hakim, davanın devamı süresince gerekli olan, özellikle eşlerin barınmasına, geçimine, eşlerin mallarının yönetimine ve çocukların bakım ve korunmasına ilişkin geçici önlemleri re’sen alır.” demektedir.
-
Alıntı:
ferhatyt rumuzlu üyeden alıntı
merhaba benimde öyle bir sorunum var eşim benden ayrılmak istedi bende kendisini 1 hafta düşünmesi için yanlız bıraktım tekrar eve geldiğimde ailesini çağırmış ben ailesinin çıkmasını istediğimde beni darp ettiler ve şikayetçi oldum dava açıldı ben eşimin ailesinin beni tehdit ettiğini savcılığa bildirdim fakat evine gidebilirsin yanıtı aldım şuan savcılık darp olan dava dosyasını istemiş araştırıyor ailesi biz tehdit etmedik kendi isteğiyle gelmiyor demişler savcılığa ben bir türlü eşimin ailesini aile konutumuzdan çıkaramadım beni darp eden ve mahkemelik olan insaları evimden uzaklaştıramadığım için evime gidemiyorum eşim boşanma davası açmış gerekçeleri ona hakaret etmem darp etmem (hiç bir raporu yok) çocuğumuzun benden dolayı piskolojik tedavi aldığını ve evi terk ettiğimi yazmış 100milyar tazminat 650 nafaka istemiş çocuğumuzun hiçbir resmi kuruluşta tedavi ile ilgili bir kaydı yok beni oğlumun yanında dövdüler oğlumu 8 aydır göstermiyorlar tabiki durumunda bir bozulma olur onu dövdüğümü yazmış beni darp davasından vazgeçmem için yalan söylüyor evide ben iyi niyet ile bir haftalığına ayrıldım ve şuan tüm çabalarıa rahmen giremiyorum terk etti demiş terk eden eş tekrar döndüğünde terk anlamını yitirirmi (1 haftalık süre için eşimin rızası ile oldu) çocuk için bana görüş günü 1 durşmada verilirmi dilekçe verdim mahkeme eşimin ailesi beni darp ettiği için evden uzaklaştırırmı ben boşanmak itemiyorum 8 aydır ayrıyız bu sürede eşimle 2 kez barışma dönemimiz oldu fakat ailesi buna karşı çıkarak eşime baskı kuruyorlar eşime aile danışmanı isteyebilirmiyim dava gerekçelerini delillerle sunamassa veya az kusurlu bulunursam dava nezaman red olur tşk.
Öncelikle geçmiş olsun.
Avukatınız yok sanırım. Mahkemeye siz dilekçe verdiğinize göre.
Boşanma davası yeni açılmış yazdıklarınıza göre. Çocuğunuzun yaşı eğer küçükse çocuk annede kalacaktır. Şu an sizin yapmanız gereken ÇOCUĞUNUZ İLE ŞAHSİ MÜNASEBET TESİSİ KONUSUNDA TEDBİR TALEBİ etmenizdir. Yasal olarak bunu isteme hakkınız var.
Ayrıca darp edilmeniz ve savcılığa şikayetiniz ile ilgili belgeleri boşanma davasına sunmanız iyi olur. Karşı boşanma davası açmayın boşanmak istemiyorsanız.
Eşinizi sevdiğinizi ancak ailesinin eşinize etki etmesi sebebi ile bu davanın açıldığını, eşinizden asla boşanmayı istemediğinizi yazılı bir savunma vererek cevaplamalısınız. İddialar nelerse onları da kabul etmeyerek cevaplayın.
Anne-baba ve kardeşlerinizi aracı yapıp eşinizle barışma yollarını deneyebilirsiniz.
Ve avukatsız bu davayı yürütmemenizi tavsiye ederim.