-
Eşim 3 yıldır evden ayrı
Eşim 3 yıldır evden ayrıldıı ve yaklaşık 2 yıl önce boşanma davası açtı ben boşanmak istemedim dava redoldu ve şuanda başka biri ile yaşıyor. 3 yıl sonra fiili boşanma davası ile boşanmayı düşünüyormuş.ben buna karşı çıkarsam tekar başanma gerçekleşirmi...
-
Cevap: Eşim 3 yıldır evden ayrı
Alıntı:
esracan rumuzlu üyeden alıntı
Eşim 3 yıldır evden ayrıldıı ve yaklaşık 2 yıl önce boşanma davası açtı ben boşanmak istemedim dava redoldu ve şuanda başka biri ile yaşıyor. 3 yıl sonra fiili boşanma davası ile boşanmayı düşünüyormuş.ben buna karşı çıkarsam tekar başanma gerçekleşirmi...
Eşiniz başka biriyle yaşadığı halde siz boşanmak istemiyorsunuz?
Bu evlilikten hala bir beklentiniz yoktur sanırım.
ilk boşanma davasının reddinden 3 yıl sonra fiili ayrılık sebebiyle bir boşanma davası açar ve ayrılığı ispatlarsa (ki herhalde siz de 3 yıldır ayrı yaşadığınızı kabul edeceksiniz) bu durumda boşanma muhtemelen gerçekleşir.
-
tabiki beni istemeyeni bende istemem fakat sebepsiz yere ayrıldı benden 2 çocuğum var ve tekrar döner umuduyla bekliyorum peki şuanda dava açabilirmi sizce açsada kazanırmı
-
Alıntı:
tabiki beni istemeyeni bende istemem fakat sebepsiz yere ayrıldı benden 2 çocuğum var ve tekrar döner umuduyla bekliyorum peki şuanda dava açabilirmi sizce açsada kazanırmı
Dava açabilir tabii, ama kabul edilir mi? asıl mesele bu.
Dava açma hakkı kusursuz ya da daha az kusurlu olan eşte olduğundan
-Eğer başka biriyle yaşadığını ispatlarsanız,
-sizin de daha ağır bir kusurunuzu ispatlamazsa
davası muhtemelen reddolunur.
-
başka biriyle yaşadığını ispatlarsam 3 yıl sonrada boşanabilirmi peki yani 3 yıl ayrı yaşadığını ispatlarsa ve ben tazminat davası açabilirmiyim çok teşekkür ederim..
-
ve 1000 tl maaş alıyor nafaka davası açarsam ne kadar alabilirim
-
Alıntı:
başka biriyle yaşadığını ispatlarsam 3 yıl sonrada boşanabilirmi peki yani 3 yıl ayrı yaşadığını ispatlarsa ve ben tazminat davası açabilirmiyim çok teşekkür ederim..
bu konu biraz tartışmalı...
sonuçta ayrılık kararı "boşanma" olmadığı için eşlerin sadakat borcunun devam ettiği düşünülebilir.. bu şekilde bakılırsa eşinizin ağır kusurundan dolayı manevi tazminat isteyebilirsiniz..
yalnız hem boşanmak istemiyorum yuvam yıkılmasın diyip
hem de manevi tazminat istiyorum diyerek biraz hayatın olağan akışına aykırı davrandığınızı düşünüyorum....
-
Çok teşekkür ediyorum amacım herşeyi öğrenmek ve fikir sahibi olmak. zaman ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim....
-
Ben birde şunu öğrenmek istiyorum aralık 12 2007de dava reddoldu ve eşim kararı temyize göndermiş ve haziran 2008de temyiz isteğini geri çekmiş buna istinaden 3 yıllık süreç davanın rediindenmi başlar yoksa temyizin geri çekilme tarihindenmi????
-
Ayrıca tazminat davası açabilmek için boşanmış olmak yada boşanma davasını benimmi açmam gerekir**
-
kararın kesinleşmesine müteakip... dosyasından bakın hangi tarihte kesinleşmişse o tarihte başlar..... aralıkta yargıtaya gidip haziranda temyiz talebini geri çekmesi biraz garip... o tarihe kadar yargıtay karar vermiş olabilir...
-
Özür dilerim ama garip olduğunu düşündüğünüz konuyu anlayamadım Fırat bey. Ayrıca sizin az önce yaptığınız yorum kafamı karıştırdı benim tazminat davası açabilmem için boşanmış olmam yada boşanma davası açmammı gerekirrr...??
-
Ben yeni üyeyim ve şuanda yetkim yokk...
-
temyizden 6 ay sonra vazgeçmiş olması garip dedim....
şimdi 3 yılın sonunda size yine dava açarsa.. o zmn karşı dava ile birlikte tazminat taleplerinizi de sunarsınız mahkemeye
mahkeme de kusura göre karar verir...
-
-
rica ederim kolay gelsin...
-
Ben tam olarak şunu öğrenmek istiyorum aslında.. Karar kesinleştikte 3 yıl sonra her ne şartla olursa olsun hakim boşamak zorundadır deniliyor bu doğrumu gerçekten?
-
Alıntı:
Ben tam olarak şunu öğrenmek istiyorum aslında.. karar kesinleştikte 3 yıl sonra her ne şartla ollursa olsun hakim başamk zorundadır deniliyor bu doğrumu gerçten
Aynen şöyle denmekte:
E-REDDEDİLEN BOŞANMA DAVASININ KESİNLEŞMESİNDEN İTİBAREN 3 YIL GEÇTİKTEN SONRA AÇILACAK BOŞANMA DAVASI
1-Önceden açılmış bir boşanma davası olmalı ve bu boşanma davası retle sonuçlanmış olmalıdır.
2-Retle sonuçlanmış bu boşanma davasının kesinleştiği günden itibaren 3 yıl geçmiş olmalıdır.
3-Bu 3 yıl içinde taraflar bir araya gelmemiş ve aile birliğini devam ettirmemiş olmalıdır.
Açılacak boşanma davasında herhangi bir boşanma sebebi ileri sürülebilir.Davayı ilk davada davalı olan da açabilir,davacı olan da…Eşlerin 3 yıl içinde bir araya gelmedikleri tanıkla ve diğer delillerle ispatlanabilir.Mahkemece 3 yıl içinde tarafların bir araya gelmedikleri saptandığı takdirde başkaca bir durum araştırılması yapılmayacak,kusur veya diğer hususlar araştırılmayacaktır. Bu takdirde tarafların boşanmalarına M.K.166/4 maddesi uyarınca karar verilecektir.
Bu süre içerisinde evlilik birliğinin yeniden kurulduğu ve bu amaçla eşlerin bir araya geldiği iddiası var ise iddiada bulunan eş ,tanık,resim, video bandı,belge ve tanık gibi her türlü delil ile iddiasının ispat etmek zorundadır.
Eşlerin evlilik birliğini yeniden kurma amacıyla olmaksızın bir araya gelinmesi ( nafaka ve velayetin görüşülmesi gibi) eşlerin bir araya geldiği anlamına gelmez.
Fiili ayrılık süresi içerisinde davalı eşin nafaka aldığı sabit ise eşlerin bekleme süresi içerisinde bir araya gelmediklerine karine teşkil eder.
-
Çok teşekkür ediyorum....
-
Rica ederim.
Eşinizin başk biriyle yaşadığını iddia ediyorsunuz.
Bu iddianızı ispatlayacak somut delilleriniz varsa, eşinizin bu kadınla yaşadığını,gezdiğini, o adreste ikamet ettiğini gören şahitler, elele çekilmiş fotograflar, 3 yıllık fiiili ayrılığı beklemeden ZİNA sebebi ile dava açabilirsiniz. Ve Bu zina davası açarken maddi+manev tazminat talep edebilirsiniz. Tabiki 2 çocuğunuz ve kendiniz için nafaka da talep edebilirsiniz. Müşterek eviniz kira ise(eşinizle oturduğunuz ev), bu evin kirasını da talep edebilirsiniz.
-
Alıntı:
Ayrıca tazminat davası açabilmek için boşanmış olmak yada boşanma davasını benimmi açmam gerekir**
Tazminatlar Boşanmanın fer'ileridir. Boşanma davası, ya da boşanma olmaksızın tazminat davası açamazsınız.
-
Teşekkür ederim İlknur hanım.Peki eşim 3 yıl bitiminde fiili ayrılık için başvurduğunda bende tazminat istediğimi dile getirsem bu davanın uzamasına neden olurmu? Olursada nekadar uzayabilir boşanma davası?
-
Hayır uzamasına sebep olmaz.
Sizin amacınız hiç boşanmamak farkındayız ama kanunda 3 yıllık fiili ayrılıktan sonra açılan boşanma davası boşanma ile sonuçlanacaktır. Uzamayacaktır.
Ama şunu yapabilirsiniz. 3 yıllık fiili ayrılıktan dolayı kocanız boşanma davası açtı ve boşanma kararı çıktı. Bu kararı temyize gönderebilirsiniz ve kesinleşinceye kadar boşanmamış olursunuz.
Zinayı ispatlayıp yüksek miktarda tazminat almayı tercih etmemenizi anlamıyorum açıkçası. Sonuçta tercih sizindir ama. 3 yıllık fiili ayrılıktan sonra hakimin size vereceği tazminat, zina sebebi ile açtığınız boşanma ve tazminat davanızdan çok düşük olacaktır. Günümüzde hakimler zina sebebi ile açılan boşanma davalarında kadına hatırı sayılır miktarda tazminat vermekte, kadını kollamaktalar. Ben sizin yerinizde olsaydım çocuklarımın geleceği için tazminatı yüksek almaya bakardım. Eninde sonunda bu boşanma olacak nasılsa. Eşiniz fiili ayrılık ile sizden boşanmaya da karar vermiş dediğinize göre.
-
Alıntı:
Ben birde şunu öğrenmek istiyorum aralık 12 2007de dava reddoldu ve eşim kararı temyize göndermiş ve haziran 2008de temyiz isteğini geri çekmiş buna istinaden 3 yıllık süreç davanın rediindenmi başlar yoksa temyizin geri çekilme tarihindenmi????
Değerli Hukuki Net üyeleri, Sayın Av. Fırat bey belirtmişti ama en son karar bende olmadığı için bilemiyorum; daha önce bu şekilde belirttiğim sorumda birşey daha öğrendim. 12 2007 tarihinde reddolunan davamızı eşim haziran ayında temyizden geri çekmişti ve öğrendimki herhangi bir karar verilmeksizin temyiz eylül 2008de geri dönmüş. Bu durumda 3 yıllık süreç aralık 2007den itibarenmi yoksa temyiz kararının döndüğü eylül 2008denmi başlar?
-
Alıntı:
Değerli Hukuki Net üyeleri, Sayın Av. Fırat bey belirtmişti ama en son karar bende olmadığı için bilemiyorum; daha önce bu şekilde belirttiğim sorumda birşey daha öğrendim. 12 2007 tarihinde reddolunan davamızı eşim haziran ayında temyizden geri çekmişti ve öğrendimki herhangi bir karar verilmeksizin temyiz eylül 2008de geri dönmüş. Bu durumda 3 yıllık süreç aralık 2007den itibarenmi yoksa temyiz kararının döndüğü eylül 2008denmi başlar?
Selamlar.
Öncelikle başınıza gelen olay için üzgünüm.
İşin yasal tarafı bir yöne, sizinle eşinizin arasında herhangi bir bağ kalmamış gibi görünüyor. Bence bu saatten sonra kendinizin ve çocuklarınızın menfaatini düşünmelisiniz. 3 yıldır bir başkasıyla yaşadığını söylüyorsunuz. Bunu ispatlamanız sizin için çok iyi olacaktır. Ve bu kadar eminseniz, kolay da olacaktır. Zina sebebiyle boşanma ağır bir olaydır. Bir miktar tazminat alırsınız ve çocuklarınıza nafaka ödemek zorunda kalır. Bence artık eşinizin 3 yıldır birlikte olduğu insanı, somut delillerle ispatlama çalışmasına başlayın. İlk mahkemede de bunları sunun ve davayı bitirin. İyi niyetli misiniz veya korktuğunuz birşey mi var pek anlayamıyorum. Boşanma olayına pek olumlu bakmıyor gibisiniz ama sizin için en uygunu "zinayı sebep göstererek" boşanmak.
Saygılar.
-
Çok üzülüyorum çok.. Sindiremiyorum... Hazmedemiyorum... Boşanmak istemememin tek sebebi onlara bu fırsatı vermemek. Doğrumu onuda bilmiyorum amaaa??? Teşekkür ederim.
-
Alıntı:
Çok üzülüyorum çok.. Sindiremiyorum... Hazmedemiyorum... Boşanmak istemememin tek sebebi onlara bu fırsatı vermemek. Doğrumu onuda bilmiyorum amaaa??? Teşekkür ederim.
Kim olsa o üzülür, size hak veriyorum. Ama silemiyorsanız, karalayacaksınız... Sizi başkasına tercih eden bir eş için umutlarınızı yıkıp, hayallerinize küsmemelisiniz. Sizin üzüleceğiniz her nokta da, bu çocuklarınıza da yansıyacaktır.. Daha sabırlı ve akıllı davranmanızı öneririm...
-
Teşekkür ederim..Allah herkeese akıl fikir ve sabır versin...
-
temyiz geri dönmüş dediğiniz , yargıtay herhangi bir inceleme yapmadan mı geri göndermiş ???
bakın en temizi
siz bunları kurcalamayın en iyisi gidin mahkeme kaleminden karar için kesinleşme şerhi isteyin. onlarda kararın üzerine kesinleştiği tarihi yazarlar.. o şerhte geçen tarih sürenin başladığı tarihtir...
-
Alıntı:
Av.Fırat Kırımcı rumuzlu üyeden alıntı
temyiz geri dönmüş dediğiniz , yargıtay herhangi bir inceleme yapmadan mı geri göndermiş ???
bakın en temizi
siz bunları kurcalamayın en iyisi gidin mahkeme kaleminden karar için kesinleşme şerhi isteyin. onlarda kararın üzerine kesinleştiği tarihi yazarlar.. o şerhte geçen tarih sürenin başladığı tarihtir...
Evet Fırat Bey inceleme yapmadan göndermiş yani eşim yiğenime öyle söylemiş
-
Alıntı:
Esracan hanım bakın.
Siz üzüldüğünüz için doğru karar veremiyorsunuz. Bir düşünün lütfen.
Boşanmamak için uzattınız diyelim ki herşeyi. En sonunda da boşanma oldu. Ve elinize maddi açıdan hiçbir şey geçmedi. Ne olacak o zaman? O zaman sindirecek misiniz? 5 kuruş almadan beni kapı önüne koydu demeyecek misiniz? Sizde bayansınız, bende. Böyle bir durumda kendiniz ve çocuklarınız için maddi açıdan en iyi olanını seçmelisiniz.
Haaaa yok ben 5 kuruş almadan (3 yıllık fiili ayrılık ile)uzatarak boşandığımda üzülmeyeceğim diyorsanız o başka. Hangisi daha iyi kararınızı verin. Maddiyatlı boşanmak mı, maddiyatsız mı boşanmak mı?
-
Evet haklısınız teşekkür ederim. Yazdıklarınızı düşünmüyor değilim.. Yapacağım. Dedimya bu konuyla ilgili herşeyi bilmek gücünü hissetmek amacım. Onun için sormuştum temyizden feragat etmiş yani yargıtay inceleme yapmamış.3 yıllık zamanı bekliyor o. Eğer temyizden sonraki zamandan başlıyorsa daha 2 yıl zamanım var ama yok 12 aralık 2007den başlıyorsa 1 yılı var ... Benim için çok şey yazdınız çok şey öğrendim sayenizde çok teşekkür ediyorum hepinize....
-
Hakkınızda herşeyin hayırlısını diliyorum çocuklarınızla beraber.
Lütfen en mantıklı olanını seçin karar olarak. Duygusal davranırsanız, boşandıktan sonra çok pişman olursunuz
Bir yandan maddi sıkıntılar bir yandan 5 kuruş almadan bir kenara atılmış olmanın verdiği stres-üzüntü sizi yer bitirir. Bu üzüntülerinizi çocuklarınıza bile yansıtmanız mümkün. Maddi olarak birşeyalmayınca bakamayınca, çocukları babalarına vermeye bile kalkabilirsiniz.
Günümüzün en öenmli konusudur maddi konu. Ki siz çocuklu bir annesiniz. Hem kendinizi hemde çocuklarınızın geleceğini düşünmelisiniz. Gününüzü düşünerek boşanmayı ertelemeye kalkarsanız siz zararlı çıkarsınız.
Umarım çocuklar ve kendiniz için nafaka alıyorsunuzdur!!!
-
Yok ben nafaka davası açmıştım şu anda eşimin evinde oturuyorum.. Hakim bana evimin kira olup olmadığını sordu bende eşimin evi dedim size yardım ediyormu dedi evet dedim bu yüzden nafaka talebimi reddetti.. Sende ona kira öde ozaman diyerek......
-
Alıntı:
Yok ben nafaka davası açmıştım şu anda eşimin evinde oturuyorum.. Hakim bana evimin kira olup olmadığını sordu bende eşimin evi dedim size yardım ediyormu dedi evet dedim bu yüzden nafaka talebimi reddetti.. Sende ona kira öde ozaman diyerek......
Peki kocanız çocuklar ve sizin için elinize para veriyor mu?
-
Yani her ay olmasada arada bir veriyor genelde çocuklarıma veriyor onları ihmal etmiyor hiç... Sorunu benimle olduğu için.
-
Alıntı:
Yani her ay olmasada arada bir veriyor genelde çocuklarıma veriyor onları ihmal etmiyor hiç... Sorunu benimle olduğu için.
Her ay olmasa da diyorsunuz. İyi de siz çalışıyor musunuz? Ev kira olmasa bile ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayabiliyorsunuz?
-
Bankada beraberken biriktirdiğimiz para vardı onunla... Allah izin verirse bu hafta çalışacağım zaten.. Oğlum babasıyla çalışıyor aslında dedimya ona kızıma veriyor onlarda bana veriyor o şekilde ihtiyaçlarını karşılıyorum zaten okul giyim market alışverişini yapıyor babalaı...
-
Sizin adınıza sevindim. Gidip başkası ile yaşayıp karısına ve çocuklarına bakmayan erkekler de var günümüzde. Hatta forumda bile okuyoruz.
Ama siz eşinize kira ödemezsiniz. Hakimin öyle demesi tuhaf geldi. Sonuçta kocanızla oturduğunuz müşterek ev. Boşanma durumlarında sizin ve çocuklarınızın barınmalarını hakim tedbiren almak zorundadır.
Türk medeni kanunun 169. maddesi de şöyle: Boşanma davası devam ederken, mağdur olan kadın ve varsa çocukların geçimini sağlamak üzere, hakim, talebe bağlı olmaksızın tedbir nafakasına karar verir. Tedbir nafakası, dava tarihinden itibaren bağlanıp dava sonuçlanana kadar devam eden bir nafakadır.
Yani ileride zina sebebi ile dava açarsanız nafaka talebinde de bulunabilirsiniz. Nafaka telep eden kadının kusurlu olup olmadığına da bakılmaz. Ama çok istisnai durumlarda bağlanmayabilir. Kadın aldatıyorsa mesela.
-
Yok Allahın izniyle öyle birşey söz konusu bile olamaz. Evet hakkını inkar edemem yardımında hiç bir şey aksatmıyor özellikle çocuklarıyla ilgili e buda bana yetiyor zaten...