Cevap: Çocuklu boşanma davası
Çocuğun velayeti anneye verilir. Siz çocuk için iştirak, eşiniz için dava sonuçlanıncaya kadar tedbir nafakası; dava sonuçlanınca yoksulluk nafakası ödersiniz.:)
Araba da 2002 yılından önce alındıysa eşinizin, sonra alındıysa ikiye bölünür:)
eşimin çalışmıyor olması sigortasının olmaması çocuğa ekonomik olarak bakamayacağı dikkate alınmazmı. babanın çocuğa daha ferah bir hayat yaşatacağı kanaati dikkate alınmazmı?
Alıntı:
yusufusta rumuzlu üyeden alıntı
eşimin çalışmıyor olması sigortasının olmaması çocuğa ekonomik olarak bakamayacağı dikkate alınmazmı. babanın çocuğa daha ferah bir hayat yaşatacağı kanaati dikkate alınmazmı?
Velayet için hakimler tarafların sosyal durum ve çocuğun menfaatlerini göz önüne alıyorlar. Ancak sizin çocuğunuz henüz 1 yaşında, yani anne sevgi-bakım ve şefkatine muhtaç. Çocuğun küçük olması sebebiyle bu yön daha ağır basar diye düşünüyorum. Annenin sosyal güvencesi, işsiz olması dikkate alınmaz. Genel uygulama böyle olmakla beraber velayet için davanızın açılma sebep ve iddiaların ıspatına göre hakim karar verecektir. Hiç kimse kesin olarak çocuk babaya verilir yada anneye verilir diyemez. Hayat kadınlığı yapan anneye dahi çocuğun velayetinin verildiği bilinmektedir.
Çocuk kesinlikle anneye verilir.
Bu ne ya felaket tellalı gibisiniz acık ümit verin :)
Alıntı:
yusufusta rumuzlu üyeden alıntı
Zaten o yüzden velayeti anneye verilecek çocuğunuza iştirak nafakası, dava süresince eşinize tedbir nafakası ve eğer davada boşanmaya neden olacak kusurunuz ispatlanırsa dava sonunda eşinize yoksulluk nafakası ödeyeceksiniz.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Çocuk kesinlikle anneye verilir.
Bence mahsuru yok:)
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Araba da 2002 yılından önce alındıysa eşinizin, sonra alındıysa ikiye bölünür:)
Bu açıklamanızı anlayamadım.?
2002 öncesi ve sonrası değişen nedir?
Bilgilendirebilir misiniz?
Alıntı:
alibarkın rumuzlu üyeden alıntı
Bu açıklamanızı anlayamadım.?
2002 öncesi ve sonrası değişen nedir?
Bilgilendirebilir misiniz?
01.01.2002 tarihinde yürürlüğe giren medeni kanundan sonra aksi seçilmediyse edinilmiş malların ortaklığı rejimi geçerlidir. Dolayısıyla 2002 yılından sonra edinilen araba boşanma halinde paylaşılır.
2002 öncesinde herkesin evlilik birliğinde edindiği mal kendinin idi.
O zaman yanlış bilgilendirildim.
2005 yılında evlendim ancak evlenmemden 5 ay önce oturduğumuz evi satın almıştım.
Bu durumda olası bir boşanma durumunda ev paylaşılır mı oluyor.?
Çünkü o gün sorduğum avukat evlilik öncesi alınan taşınmazların kişiye ait olduğunu söylemişti.
:(
Alıntı:
O zaman yanlış bilgilendirildim.
2005 yılında evlendim ancak evlenmemden 5 ay önce oturduğumuz evi satın almıştım.
Bu durumda olası bir boşanma durumunda ev paylaşılır mı oluyor.?
Çünkü o gün sorduğum avukat evlilik öncesi alınan taşınmazların kişiye ait olduğunu söylemişti.
:(
Avukatınız doğru söylemiş. Soru sahibi üyenin evlilik birliği içinde eşi adına aldığı araba 2002 yılı öncesi alındıysa eşinin, 2002 yılı sonrası eşi adına bile alınsa ikiye bölünür. Sizin durumunuzda ise alınan ev evlilikten önce sizin adınıza alınmış, yani eşinizle boşanma halinde ev sizin, eşiniz ortak değildir.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bir ricam daha olacaktı.
Bu evi satıp, farklı bir ev satın aldığımızda
Tapu yine benim üstüme olursa,yeni evin durumu nasıl belirlenir?
Alıntı:
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bir ricam daha olacaktı.
Bu evi satıp, farklı bir ev satın aldığımızda
Tapu yine benim üstüme olursa,yeni evin durumu nasıl belirlenir?
Mal ayrılığı sözleşmeniz yok ise boşanma halinde ikiye bölünür diye biliyorum.
2002 yılında çıkan kanunla bu tarihten sonra alınan mallar kimin adına olursa olsun ikiye bölünüyor ancak 2002 öncesinde eşinin üzerine yaptıysan yazık olmuş sana arabayı unutursun
Üzerinden çok zaman geçmiş ama merak ettim boşanmada eşinin babasının aldığı arabada paylaşılırmı? (evlilik sırasında alınan)
Eşim 1 ay önce bana boşanma davası açtı; maddi ve manevi tazminat istemiş..Ben erkek(babayım).14 ve 23 yaşında iki kızım var.Boşanma davasından sonra eşimin üzerine tapulu oturduğumuz (2003 yılında alındı) eve aile konutu şerhi koydurdum.Eşim dava konusu olarak hergün onu dövdüğümü ve psikolojik şiddet uyguladığımı ve daha birsürü şeyler öne sürmüş.15 gün öncede evi terketti.bende savcılığa dilekçe verdim.Yerini merak ettiğimi ve bulunması ile ilgili.yine 15 gün önce öğrendimki eşimin benden gerçekten boşanma nedeni beni başka bir erkekle aldatması.1.5 ay kadar önce kızlarımı birlikte gayri meşru hayat yaşadığı adamlada tanıştırmış.Kızlarım bu duruma tepki duymuşlar ve adamın ve eşimin kucak kucağa ve birbirine sarılmış halde fofograflarını çekmişler.Ama ben kötü bir şey yaparım diye 1 ay bunun benden saklamışlar.yani elimizde fotografları var. Ayrıca geceleri kızlarımla birlikte yaşadığım evde diğer yatak odasında sevgilisi ile tel ile sex yaptığını kızlarım defalara duymuşlar.Bundan başka küçük kızıma sevgilisinin onu nasıl sevdiğini nasıl uyuduklarını anlatmış,bu konuşmayıda kızım kayda almış buda elimde.Kızlarım her konuda benim lehime konuşurlar,onun savlarının hiçbiri doğru değil.şu andada kızlarımla aynı evde kalıyorum v e eşim eminim o adamla. Ayrıca 3 aylık tel dökümlerini evde unutmuş.O kişi ile tel ve mesajlarının tarihleri kayıtlı.Hep kadınlar erkekler aldatır diye bilirdim ama,bu durum iğrenç ve anlaşılmaz.Eşim tutarsız ve hasta ruhlu,bunu kızlarımda biliyor.ve daha yeni öğrendimki bu aldatma ilk değilmiş 3 kişi daha varmış,ama onlarla ilgili bir delil şimdi bulamam.bu deliler bana yeterlimi?Başka neler yapmalıyım?Kızlarım psikolojik yıkıntı içinde,ama ben güçlü olmaya çalışıyorum.Saygılarımla....
.