Avukatın yetkisi nedir burda?
merhaba..
maaşımdaki haczin birisi kalktı.. diğeri bu ay yürürlüğe girecek aynı bankadan..avukat kalkan hacize verdiğim muvafakatı bunada vermemi istedi hayır dedim çünki kalkan haciz kredi kartıydı ve faizi %60 dı yıllık.. Bu ise tüketici kredisi o nedenle 1/4 yasal kesinti olması yeterliydi benim için.. banka Avukatı beni 2/4 vermeye zorladı..tabi sonra kavga ettik. ev eşyalarım yeddi eminde.. benim sorum şu .. benim bu borcum maaşımdan yasal kesinti ile 3 ayda bitecek durumda iken yani borcu karşılamaya fazla fazla yetecek durumdayken bir gıcıklık yapıp yeddi emindeki eşyalarımı satışa çıkarırmı benim bunda hakkım nedir ?
ustalarımın yardımını rica eder saygılarımı sunarım.
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
Bence siz de avukata gıcıklık yapın. Nasıl mı? Borçlunun da satış isteme hakkı vardır. Malların satışını siz isterseniz avukat çok fena gıcık olacaktır.
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
yapmayın yaw.. eşyaları satarsak nerde oturcaz... :)) ben sadece bunu bu şartlarda yaparmı kanuni hakkım nedir diye sormuştum
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
Alıntı:
kdadas rumuzlu üyeden alıntı
merhaba..
banka Avukatı beni 2/4 vermeye zorladı..tabi sonra kavga ettik. ev eşyalarım yeddi eminde..
Eşyalar yeddieminde olduğuna göre şimdi nerede oturuyorsunuz? Ayrıca avukat ile kavga edilmez ki. Avukat ile daha nazik bir dille konuşursanız eminim size çok yardımcı olacaktır. Üstelik avukatın mallarınızın satışını isteyeceğini sanmıyorum ama mallar yeddieminde kaldığından işin sonunda yeddiemin ücreti de size ödetilecektir. Konuyu buna göre değerlendirmelisiniz.
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
evet eşyalar için yeddi emin geldi ve kayıt edip gittiler..eşyalar evde almadılar...
avukat ile kavga edilmez diyorsunuzda sorarım size... maaşım 4000 ytl.. 2 borcum var.. 1.si kredi kartı 9000 ytl... 2.si 4000 ytl tüketici kredisi...
1. borcum için ailemle bir dolu fedakarlık yaparak maaşın 2/4 üne muvafakat etmişim..sonra yasa ile bunu yeniden yapılandırıp ortadan kaldırmışım.. 4000 ytl olan 2.borç için 1/4 kesinti ile 3-4 ayda bitecekken avukatın 2/4 vermezseniz falan filan ederim demesi sizce ne kadar adil ne kadar hukukça... ben 30 ayda ödüyorum demiyorum maaşımdan 4 ayda kesilerek borç bitecekken avukatın benim tepeme çökmesini haklı buluyorsanız diyecek sözüm yok.. avukatın icra müdürlüğünde yaptığı bu terbiyesizliğe cevap vermemelimiydim.. aslında tam cevap da vermedim asıl cevabı 1/4 kesinti ile bu borçta bittikten sonra arayıp cep telefonundan ne diyeceğimi biliyorum 4 ay sonra...
birbirinizi sırf avukat olduğu için koruma alışkanlığından vazgeçin.
sizinde haksızlık yapma lüxünüz var ve birisi sizinde yaptığınız haksızlığı yüzünüze kibarca vurabilir..gayet doğal..
:)
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
Bir avukat olarak yazmıyorum benimle kavga edebilirsiniz.
Aklıma bir soru takıldı.
yahu 4.000 lira maaşınız varsa sizin kredi kartıyla tüketici kredisiyle ne işiniz var? valla alınmayın ikna edecek içi dolu bir izah getiremezseniz size ne yapılsa reva diyeceğim ama avukat olarak değil.
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
herkesin hayatında karşıdan bakınca anlaşılamayacak aksilikler olabilir(4000 TL maaşla nasıl borcu olduğunu anlamayan arkadaşlar).Böyle subjektif yargılar yerine,objektif çözümler sunsak daha doğru olmaz mı.
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
4000Tl lik kredi borcunun, avukata aktarıldığı anda artık üzerine avukatlık ücreti, diğer masrafların da binerek 4000TL nin artık çok daha yüksek bir rakam olacağını,
yapılan her ödemenin öncelikle faiz borcundan düşüldüğünü , hele de borç faizsiz haliyle 4000 ise, 1/4 maaş kesintisi ile önce işleyen faizin tahsil edileceğini, sonra kalırsa, ana borçtan düşüleceğini,
kendisine aktarılmış olan tahsil işini bir an önce sonlandırması gereken avukatın, sürenin uzamaması için, imkanlar dahilinde daha yüksek kesinti ile borcun daha kısa sürede tahsilini sağlamaya çalışmasının tepeye çökmekle alakası olmadığını,
falan filan ederimin içeriği muhtemelen eve hacizdir ,avukatın alacağını en kısa sürede almak için bunu yapmaya hakkı olduğunu,
anlamayan,gözüne taktığı at gözlüğü ile sadece kendi önüne bakan,kendisine daha fazla zarar görmesini engelleyecek bilgi verilmesini koşulsuz korumacılık ilan eden bir üyenin bu şekildeki tutumuna karşı ne kadar objektif olunabilir ki sn.canann?
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
erdoğan denen zımbırtı tebrik ederim avukatlar konusunda yaptığım yorumu haklı çıkardın. senin seviyeyi düşürmenden dolayı bende senin anladığın dilden cevaplayacağım. 4000 ytl ile nasıl borç olabileceğini inşallah Allah seninde başına verirde avukatlık mesleğinin üç kuruş faydasını görürsün. at gözlüğünü dönde kendi gözüne tak . perişanları oynayan millet bu sitede derdine çözüm arasın .. sonra avukatın biri bi başka avukat için " avukatlada kavga edilirmi yahu" diyip hak hukuk diyeceğine yandaşcılık yapsın bizde bunu yüzüne vuralım yine sonra başka bir hukukçu olduğunu iddia eden sen bu ikisine hem benimkine hem sitede dan dun yazı yazan avukata destek ol !!!
git be kardeşim ..önce milletinle alay etmemeyi onların dertlerini küçümsemeyi öğren sonra o cübbeni giy.
acırımda kendi savunuculacak durumda olanların başkalarını savunmaya soyunmasına acırım.
benim için bu site çöplükten ibarettir.
sayenizde..
bu mesaja bundan sonra yazılanlarda benim için anlam ifade etmeyecek siteye girmeyeceğimden dolayı..şimdi ne istersen onu yaz erdoğan mısın nesin..
not: Hiç ummadığım şekilde dürüstçe bu adamların yüzüne tokat atan haksızlara haksızsınız diye haykıran siz "Sn Canan Hanım" size teşekkür ederim.. İnsanın haksızlığı ayırt etmesi için o cübbeye gerek olmadığını o cübbeyi giyenlere çaktınız...varolunuz...
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
Ne oldu saldırıya geçtiniz?
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
kdadas, terbiyesizliğin lüzumu yok. Burası hukuk sitesi ve hukukçuların bulunduğu site. Beğenmiyorsan gideceksin kabzımal forumlarına yazacaksın. Erdoğan beyin hukukçu olmadığını diğer bir forumda okumuştum. O kadar cahilsin ki sana şunu söylüyorum; "savunmanın bittiği yerde hakaret başlar" işte bu kadar acizsin.
Hadi canım kış, kış... acı var mı acı....
Yönetimden talebim: BU saygısız vatadandaşı, bu hukuka ve hukukçuya saygısız vatandaş bu sitede istememe hakkım varsa bunu kullanıyorum. Ayrıca eğer Erdoğan bey şikayetçi olmak isterse IP numarasının kendisine verilmesini, kişi hakkında savcılığa şikayet edilmesini, seve seve de şahitlik yapacağımı belirtmek istiyorum.
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
Alıntı:
kdadas rumuzlu üyeden alıntı
1.ustalarımın yardımını rica eder saygılarımı sunarım.
2.avukatın icra müdürlüğünde yaptığı bu terbiyesizliğe cevap vermemelimiydim..
3.benim için bu site çöplükten ibarettir.
Ustalarına saygılarını sunan nazik üyeden eser kalmamış, ayrıca üyenin yazıları hakaret boyutuna varmıştır. Kdadas rumuzlu üyenin siteden atılması yerine, yazılarının ve kendisinin ibret olması için kalmasından yanayım. Böylece, saygıyı ve forum konusunun cevaplanmasını hak etmeyen kişilerin varlığı da hatırlanmış olur.
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
sevgili hukukseverler ,bu arkadaşımızı en başta tahrik etmiş bence litigation adlı kullanıcı. sonrada diğer bir hukukçu arkadaşımız maaşı üzerinden sorgulamaya geçmiş.Bence bunlara hakkınız yoktu !
Sizin canı yanmış bu kişinin üzerine gitmeniz de onu çileden çıkarmış kanımca. Bu arkadaşa mesaj yazan hukukçu meslektaşlarım çözümcül mesajlar yerine birde onu suçlayıcı mesajlar yazmasalardı sanırım bu arkadaşda şirazeden çıkıp böyle abuk sabuk hakaretler etmezdi.
Olayın çıkış noktası budur. İlgili üyeyi forumdan atalım siteden gönderelim ama insanların yaralarına basacak türde ve aşağılayıcı mesajlarla onlarıda tahrik etmeyelim.
İyi günler,
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
Sn. hukukcupasam/kdadas,
Kdadas rumuzuyla yazmaktan utanıp farklı bir rumuz almanız, yapılan küçük bir incelemeyle görülebilmektedir.
Özür dilemeniz gerekirken, farklı yollar deneyerek kendinizi haklı çıkartma çabanızı anlamış değilim.
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
Olayın fitilini ateşleyen benmi oldum acaba?
Şirazeden çıkmak yerine "haklısınız engin bey bir yanlış yaptık" ya da "çocuk hastaydı, ev aldık vs vs " neyse durum paylaşsanız olmazmıydı? Koskoca mühendis valla ben yakıştıramadım bu uslubu, oysa geçmiş aylarda beni çok onore eden ve başkalarına örnek olması için link yazdığım mesajlarınız vardı.
Çözümcül cevaplar da yazdık size dostça hasbihal de etmek istediysek kusurmu ettik? Adı üstünde forum bu paylaşım sitesi al cevabı git yeri değil.
Üzüldüm.
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
4000 maaş al borcunu ödeme... bari 4000 alıyorum demede kınamasınlar. insanlar 600 TL maaş alıp borçlarını 500 TL taksitle ödüyorlar beyefendi. sizde paranın verdiği şımarıkla ona buna sataşıyorsunuz. çöplük olan bu site değil bence çöplük sizin beyniniz... ALLAH AŞKINA BİRDAHA GİRMEYİNDE ÇÖPÜNÜZ SİTEYİ KİRLETMESİNLER...
Cevap: Avukatın yetkisi nedir burda?
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Ustalarına saygılarını sunan nazik üyeden eser kalmamış, ayrıca üyenin yazıları hakaret boyutuna varmıştır. Kdadas rumuzlu üyenin siteden atılması yerine, yazılarının ve kendisinin ibret olması için kalmasından yanayım. Böylece, saygıyı ve forum konusunun cevaplanmasını hak etmeyen kişilerin varlığı da hatırlanmış olur.
Katılıyor ve teklifimi geri çekiyorum. İbret olsun bu saygısızlar. Bir de kendini doğrulamak için mükerrer üyelik alacak kadar uyanık... Sen ye banka ödesin, ondan sonra senin yediklerini, düzenli ödeme yapan garipler ödesin... Seni uyanık seni... Mühendis olduğuna da inanmam. Bu güzide mesleğe hakarettir varlığın.