Kira dönemi bitmeden evi boşaltmak istiyorum
1 Kasım 2007 den berı oturdugum daireyi boşaltmak ıstıyorum. Kıra kontratı yapılırken 1 yıllık yaptık fakat ogunden sonra yıllık otomatık arttırarak kıralarmı duzenlı olarak bankaya yatırdım. 20 agustosta evimi boşaltacagım. Evsahıbıme bıldırımı 15 gun kala yapsam bana zorluk cıkartabılırmı. Emlakcısı dedıkı kıra kontratı bıtımınınde ses cıkarmadıgınızdan otomatık olarak bır yıl uzar. Buna gore ben 15 gun onceden ev sahıbımı arıyarak cıkacagımı haber versem. Benden 1 kasım 2009 a kadar kıra bedelını isteyebilir mi,nasıl bır yol ızlemem gerekır.
Cevap: Kira kontratı bıtmeden evi boşaltmak ıstıyorum.
Alıntı:
hakan1907 rumuzlu üyeden alıntı
1 Kasım 2007 den berı oturdugum daireyi boşaltmak ıstıyorum. Kıra kontratı yapılırken 1 yıllık yaptık fakat ogunden sonra yıllık otomatık arttırarak kıralarmı duzenlı olarak bankaya yatırdım. 20 agustosta evimi boşaltacagım. Evsahıbıme bıldırımı 15 gun kala yapsam bana zorluk cıkartabılırmı. Emlakcısı dedıkı kıra kontratı bıtımınınde ses cıkarmadıgınızdan otomatık olarak bır yıl uzar. Buna gore ben 15 gun onceden ev sahıbımı arıyarak cıkacagımı haber versem. Benden 1 kasım 2009 a kadar kıra bedelını isteyebilir mi,nasıl bır yol ızlemem gerekır.
Evet, isteyebilir.
Ama ev sahibinizle konuşun, bence hemen konuşun.
O da kşracı baksın.
Sizden 1 kasım 2009 a kadar olan kirayı isterse o tarihe kadar kiraya da veremez doğal olarak.
Bır sorum daha olacaktı. Kira kontratımda evı boşaltmadan 1 ay once yazılı bıldırım yapınız aksı taktirde sizden sonraki ayın kira bedelide tahsıl edılır dıyor. Fakat kıra kontratında ev sahıbımın ev adresı vede telefonu yok. Butun aramalarıma ragmen ev sahıbıne ulaşamıyorum. Kıramda otomatık her ay banka hesabımdan yatıyor. Agustos 20 ye kadar evı bosaltmam gerekıyor. Kimi avukatta diyor 2 kişiye tutanak tuttur ulaşamadım diye çık git birşey yapamaz dıyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
Ben de farkında olmadan evin maliki olmayan oğluyla kontrat yapmışım. Bunu farkettiğimde son 5 ay kirayı evin asl sahibine verdim bunun üzerine evin sahibi olmayan şahıs kontratı icraya vermiş buna nasıl itiraz edebilirim.
Eldenmi verdiniz imzalı belge aldınızmı?
Benım sorumun cevabını bılen avukat arkadaslardan yardımcı olursanız sevınırım. Bırde konuyu acan arkadaslar dururken neden acaba altta kı sorulara cevap verıyorsunuz hıc anlamıs degılım.
Sitede dileyen dilediği soruya yanıt verir, ya da vermez. Bu cevap verenin keyfine bağlıdır.
Sorunuza gelirsek, kira kontratının özel şartlarında başkaca bir süre tayin edilmediyse 15 gün önce eline ulaşmak üzere kiraya verene ihtar çekerek kira akdini yenilenmeyeceğini bildirmeniz halinde, akdin sonunda evi eksiksiz ve tam tahliye etmeniz neticesinde sizden başkaca bir şey isteyemez. Tabi kira borcu, eve verilen zarar, varsa elektirik su doğalgaz borcu vs. bunları ödemek zorundasınız. Depozito varsa kiradan mahsup da edilmez...
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Sitede dileyen dilediği soruya yanıt verir, ya da vermez. Bu cevap verenin keyfine bağlıdır.
Sorunuza gelirsek, kira kontratının özel şartlarında başkaca bir süre tayin edilmediyse 15 gün önce eline ulaşmak üzere kiraya verene ihtar çekerek kira akdini yenilenmeyeceğini bildirmeniz halinde, akdin sonunda evi eksiksiz ve tam tahliye etmeniz neticesinde sizden başkaca bir şey isteyemez. Tabi kira borcu, eve verilen zarar, varsa elektirik su doğalgaz borcu vs. bunları ödemek zorundasınız. Depozito varsa kiradan mahsup da edilmez...
Arkadasım sorumu ıyı okumadın herhalde. Ben ev sahıbımı bulamıyorum kı teblıgat yapayım. Ben Mali müşavirim eğer yazılarımı takıp edersenız sıgorta ve vergi mevzuatı konusunda cevaplarımıda okursanız. Herkezı eksıksız ve tam bıcımde aydınlattım. Dıger acıdan hersey forum kurallarında yazmas etik bir açıda vardır.
Ev sahibinin adresini tapu dairesinden öğrenmek mümkün sanırım. Siz mali müşavirseniz mernis adresini de öğrenebilirsiniz. Bir ay önceden tahliye edeceğinizi ihtar çekerek bildirdiğiniz takdirde bir sorumluluğunuz kalmaz diye düşünüyorum.
kira kontratı tek taraflı iptal edilemez mi?
biz 3 kişi bi evde kalıyorduk ancak bi arkadaşımız apartopar evden ayrıldı ve kira ödemekte güçlük çekiyoruz evden ayrılmak istediğimizi ev sahibine söyledik ancak kontrat var deyip kabul etmedi. evden ayrılmak için neler yapabiliriz tek taraflı iptal edilemez mi?:'(
Cevap: kira kontratı tek taraflı iptal edilemez mi?
Kontratınızda tek taraflı fesih için bir madde (taraflar kontratı feshetmeden şu kadar gün-hafta-ay önceden bildirmek zorundadır) varmı?
Merhaba Engin bey.Ben öğrenciyim.Bir arkadasım ve ben 2 tane ev değiştirdik.Evlere taşınırken bu kırtasiyelerde satılan kira kontratlarından aldık.
1. kiracı olarak oturduğum evde:
Ev sahine haber vererek evden çıktık.Ancak kontratı yaparken biri bende biri ev sahibinde kontratın.Evden çıktıktan 2 hafta sonra kontratı istedim yırtmak için ancak ev sahibi bulamadı,sorun çıkmaz sen dert etme dedi.
2. kira olarak oturacagım evde:
Evi kiraladık,kontratı yaptığımızdan 2 gün sonra eve taşınmaktan vazgeçtik.Ev sahibini aradım,kontratımızı getirin yırtalım diye,oda getirmiş bizdeki kontratı ev sahibi almış,ondakinide bize vermiş.ne farkediyorsa yani sonuc olarak onda kalan bir kontrat var.
(2 yıllık) yazıyor kontratta.
Yani sonuç olarak 2 evede çıktık,2 evede taşınırken kırtasiyeden alınan kontratla anlaşmamızı sağladık.Evden çıkarken kontratların bir örneği benim elimde var.Ev sahiplerindeki kontratın kopyasını 2 ev sahibimdende alamadım.kaybettik felan dediler.Kaç gundur bunu düşünüyorum bi sorun olur mu? yarın bigun sıkıntı olmasın,öğrenci halimizle mahkemelik olmayalım.Ev sahibinin insafına kalmıs ama :(
Tahliye halinde düzenlenen kontratları yırtmak, çizmek vs. iptal etme usulü yoktur. Karşılıklı bir tutanak düzenlenip şu tarihli kira kontratı feshedilmiştir, alacak verecek, hasar, zarar yoktur, anahtar teslim edilmiştir, taraflar birbirlerini ibra ederler vs kabilinden bir şeyler yazılır ve bu belge saklanır.
Bunun bir world dosyası var mı engin bey elinizde.Ben bunu 2 ev sahibinede imzalatayım.Çok taktım bu konuyu kafaya:(Varsa o yazıyı burada yayınlar mısınız sizden ricam.t.ş ederim
Cevap: Kira dönemi bitmeden evi boşaltmak istiyorum
selamlar herkeze. kirada oturdugum evi erken bosaltmakla ilgili olarak benimde bir sorum olacak konu ile ilgili olarak verilecek cevaplara simdiden tesekkur ederim.
kirada oturdugum evi kontrat donemi bitmeden bosaltmak istiyorum evi bosaltma sebebim ise eve 1 kere hirsiz girmesi ve 1 kerede hirsizla yuz yuze gelmemiz bu yuzden evden Tasinmak istiyoruz. Evi bosaltmadan kac gun once ev sahibine haber vermem gerekiyor acaba. Birde evi tahliye edecegimi noterden yazili olarak mi haber vermem gerekiyor?