-
Anlaşmalı Boşanma ile İlgili Sorun
Selamlar,
26 yaşında üniversite mezunu boşanma arifesinde olan bir kadınım.Eşimle iki yıllık evliyiz. İki yaşına henüz basmamış bir kızımız var. Eşim mart ayında ortak kararımız sonucunda evden ayrıldı ve boşanmaya kadar verdik. Ancak uzun süre kızımızın velayeti ve görme hakkı nedeniyle sorun yaşadık. En sonunda geçtiğimiz ay anlaştık ve mahkemeye başvurduk.
Ancak ben doğum yaptıktan sonra işten ayrıldım ve iş aramama rağmen dört aydır iş bulamıyorum. Eşimin vermek istediği nafaka ve üstüne anlaştığımız nafaka 600 tl. Bu benim kiramı bile karşılamıyor. Kızım için verdiği bu nafakayı artırmasını daha doğrusu kira ederi olan bin lirayı ödemesini istiyorum. Çünkü çalışmadığım sürece şu anda elimdeki para ancak bir sene idare edebilecek durumda. Nafaka ise hiçbir gereksimime yetmeyecek.
Çalışmaya başladığım durumda ise kızımın haftaiçi bakımını üstlenmesi için yardımcı bir abla bulmak zorunda olduğum için ona da ödeme yapmam gerekiyor.Bu durumda geçinmem mümkün değil. Eşime bu durumu anlattığım halde daha fazla para vermeyeceğini söylüyor. Kendisi hekim ve aylık geliri beş bin lira civarında. Kendi arabası ve evi var. Devlet memuru olmakla beraber kendi kliniği de var.
"Çocuğa gündüz annem baksın akşam al bakıcıya para vermezsin" diyerek beni ikna etmeye çalışıyor. Aslında yapmak istediği gündüz çocuğun annesiyle olmasını sağlamak ve bana sıkıntı çıkarmak. Davamız bir hafta sonra görülecek.
Ne yapmam gerekiyor? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
İlginiz için teşekkür ederim.
İyi haftasonları
-
Cevap: Anlaşmalı Boşanma ile İlgili Sorun
Sn. Üye,
İki tarafta anlaşma şartlarında uyuşmuyorsa davanız çekişmeli boşanma davasına döner. Bu durumda çocuğunuzun velayetini, çocuk için nafaka ve kendiniz için yoksulluk nafakası isteyebilirsiniz. Her iki tarafta boşanmak istiyorsa ve şartlarda anlaşamıyorsanız hakim kusur araştırması yapacaktır. Davayı açan evliliğin bitmesindeki iddialarını ıspatlayamaz ise hakim davayı red edebilir bu durumda 3 yıl aynı sebeple davayı açan taraf dava açamaz.
Eşinizin gelirini, sosyal durumunu, çalışmıyorsanız sizin giderlerinizi(kira, çocuğun giderleri vs.) tanık ve belgeler ile ıspatlamanız gerekir. Dava açıldığı tarihten itibaren de tedbir nafakası talep edebilirsiniz.
Hak kaybına uğramamak için mutlaka bir avukat ile görüşün, diğer benzer forumlarıda dikkatle inceleyin çok işinize yarar.
Kolay gelsin.
-
Alıntı:
swan rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Üye,
İki tarafta anlaşma şartlarında uyuşmuyorsa davanız çekişmeli boşanma davasına döner. Bu durumda çocuğunuzun velayetini, çocuk için nafaka ve kendiniz için yoksulluk nafakası isteyebilirsiniz. Her iki tarafta boşanmak istiyorsa ve şartlarda anlaşamıyorsanız hakim kusur araştırması yapacaktır. Davayı açan evliliğin bitmesindeki iddialarını ıspatlayamaz ise hakim davayı red edebilir bu durumda 3 yıl aynı sebeple davayı açan taraf dava açamaz.
Eşinizin gelirini, sosyal durumunu, çalışmıyorsanız sizin giderlerinizi(kira, çocuğun giderleri vs.) tanık ve belgeler ile ıspatlamanız gerekir. Dava açıldığı tarihten itibaren de tedbir nafakası talep edebilirsiniz.
Hak kaybına uğramamak için mutlaka bir avukat ile görüşün, diğer benzer forumlarıda dikkatle inceleyin çok işinize yarar.
Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim. Ancak avukatım var. Ancak sağlıklı bir bilgi alamıyorum. Şu anda boşanma davasını o açtı ama anlaşmayı da imzaladık. Kendisinin tek görünen geliri ikibin liralık devletten aldığı doktor maaşı. Bunun dışında klinikte sürekli olarak zarar gösteriyor.
Avukatım şu anda iki bin liralık geliri üstünden 600tl belirlenen nafakanın üstünde bir rakamın hakim tarafından belirlenemeyeceğini söylüyor.
Çok kafam karışık ve paniklemiş haldeyim.
İlginize çok teşekkür ederim.
-
Anlaşma imzalamanız önemli değil. Duruşmada isteklerinizi belirtin, yazılı olarakta verin.
Hakimler nafaka için bordrodaki rakamlara bakıyorlar doğru. Ancak sizde maaşı dışında gelirleri olduğunu her türlü delil ile ıspatlar hakimi inandırırsanız sorun olmaz.
Klinik eşinizin mi bilemiyorum, ancak kendine ait ise zarar göstermesinin bir önemi yok. Siz sadece böyle bir klinikte çalıştığını, gelir elde ettiğini belge ve tanıklarla ıspata bakın.
Eşiniz nafaka konusunda sorun çıkarmaya devam ederse ve klinik kendinin ise yada ortak ise vs. zarar göstermesinden dolayı maliyeyi devreye sokacağınızı şöyle bir çıtlatın bakalım ne olacak?
Eşinizin kredi kartları vs. ödemeleri ile giderleri hakkında belgeler bulmaya bakın. Bakalım geliri giderinden çok mu?
Avukatınızla nasıl bir sözleşmeniz var bilemiyorum ancak kafanıza takılan herşeyi sorun, etik olarak müvekkile gereken özeni göstermek zorunda, memnun değilseniz başka avukat bulun. Dere geçerken at değiştirilmez ancak avukata güvenmek çok önemli.
İyi geceler.
-
Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum.
Anlaşmalı boşanma konusunda eşinizle anlaştığınızı, ancak iş buluncaya kadar geçinme ve barınma sorunu yaşayacağınızdan dolayı şu an boşanmak istemiyorsunuz anladığım kadarı ile.
Anlaşmalı boşanma konusunda eşinizle nafaka harici, tazminat konusunda bir anlaşmaya vardınız mı?
-
Alıntı:
Anlaşma imzalamanız önemli değil. Duruşmada isteklerinizi belirtin, yazılı olarakta verin.
Hakimler nafaka için bordrodaki rakamlara bakıyorlar doğru. Ancak sizde maaşı dışında gelirleri olduğunu her türlü delil ile ıspatlar hakimi inandırırsanız sorun olmaz.
Klinik eşinizin mi bilemiyorum, ancak kendine ait ise zarar göstermesinin bir önemi yok. Siz sadece böyle bir klinikte çalıştığını, gelir elde ettiğini belge ve tanıklarla ıspata bakın.
Eşiniz nafaka konusunda sorun çıkarmaya devam ederse ve klinik kendinin ise yada ortak ise vs. zarar göstermesinden dolayı maliyeyi devreye sokacağınızı şöyle bir çıtlatın bakalım ne olacak?
Eşinizin kredi kartları vs. ödemeleri ile giderleri hakkında belgeler bulmaya bakın. Bakalım geliri giderinden çok mu?
Avukatınızla nasıl bir sözleşmeniz var bilemiyorum ancak kafanıza takılan herşeyi sorun, etik olarak müvekkile gereken özeni göstermek zorunda, memnun değilseniz başka avukat bulun. Dere geçerken at değiştirilmez ancak avukata güvenmek çok önemli.
İyi geceler.
Klinik bir ortağıyla kendinin. Maliye konusunda konuştuk istediğini yap benim herşeyim yasal ve doğru dedi. Kredi kartı,ödeme gibi belgelere sahibim ama hiçbirinde öyle aşırı bir ödeme ya da harcama söz konusu değil. İşin kötüsü biz evliyken bir ev aldı ve onu babasının üstüne yaptı. Bundan bahsettiğim zaman avukatıma kanıtlama imkanımızın olmadığını söyledi. Avukatıma çok güvenmiyorum, çok fazla bilgi vermiyor. ya da ben tatmin olamıyorum. Aklım çok karışık dediğim gibi.
Bir de şunu merak ediyorum; kızımı alıp İstanbul dışında yaşayan ailemin yanına yerleşsem eşim buna karşı çıkabilir mi? Çok teşekkür ederim.
-
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum.
Anlaşmalı boşanma konusunda eşinizle anlaştığınızı, ancak iş buluncaya kadar geçinme ve barınma sorunu yaşayacağınızdan dolayı şu an boşanmak istemiyorsunuz anladığım kadarı ile.
Anlaşmalı boşanma konusunda eşinizle nafaka harici, tazminat konusunda bir anlaşmaya vardınız mı?
Tazminat almıyorum çünkü evdeki tüm eşyaları kendisi ve ailesi almıştı,hepsini bana bıraktı. Beyaz eşyadan, mobilyalara kadar.
-
Merhabalar;
Öncelikle yaşadığınız bu acı ve sıkıntılı durum için geçmiş olsun dileklerimi sunarım.
Bir anne olarak kızınızdan nasıl ki ayrılmak istemiyorsanız, eşinizin de kızından ayrılmak istememesi en doğalı.
Belki de bu yüzden size zorluk çıkarmak istiyordur.
Çocuğu görme hakkı ve diğer konularda anlaştık diyorsunuz acaba eşiniz bu anlaşmadan tatmin oldu mu?
-
Alıntı:
alibarkın rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
Öncelikle yaşadığınız bu acı ve sıkıntılı durum için geçmiş olsun dileklerimi sunarım.
Bir anne olarak kızınızdan nasıl ki ayrılmak istemiyorsanız, eşinizin de kızından ayrılmak istememesi en doğalı.
Belki de bu yüzden size zorluk çıkarmak istiyordur.
Çocuğu görme hakkı ve diğer konularda anlaştık diyorsunuz acaba eşiniz bu anlaşmadan tatmin oldu mu?
Eşimin istediği herşey neredeyse gerçekleşti. O öncelikle çalıştığım sürece çocuğun kendisinin yaşadığı evde annesi tarafından bakılmasını istiyordu.
Akşamları da bende ya da onda kalmasını istiyordu. Ancak bu hem benim hem de kızım açısından sağlıksız olacağı için kabul etmedim.
Kendisiyle anlaşmamız şöyle oldu. Haftaiçi bir akşam saat altıda alıp akşam on gibi getirecek. Pazar günü de sabah alıp akşam getirecek.
Bunun dışında bayramlarda sırayla hak sahibiyiz. Kurban Bayramlarında kızım babasında şeker bayramlarında bende kalacak.
Yani eşimin tatmin olmaması mümkün ama bunun için yapacak birşey yok.
ilginiz için teşekkür ederim.
-
selam,
haftaya çarşamba davamız var.lütfen akıl verin.
ne yapmam gerekiyor?
-
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
selam,
ne yapmam gerekiyor?
Boşanma sebebiniz nedir?
-
anlaşarak boşanacağız diyorsunuz peki protokol yaptınızmı
eğer yapmadıysanız bu anlaşmalı sayılmaz. protokol yaptıysanız 600 tl yazdınızmı bence bunu yazmanız lazım
-
Sayın Akcurali,
Yazdıklarınızı baskası okusa sizi ben zannederdi. Öncelikle size de Allah kolaylık versin. Ben de aynı durumdayım. Hem de Her harfine kadar.
Ben de sayın avukatlara davaya gitmezsem nasıl olur diye sormak istiyorum. benim de davam 29'unda. davayı eşim açtı ve bizim de imzalanmış anlaşmamız var. ben de imzaladığımız anlaşmadan memnun kalmadım. ben davadan bir kaç gün sonra İstanbul' da olabileceğim. şu an şehir dışında ailemin yaındayım. Mazeret bildirmem gerekli mi?
hiç bir şey söylemeden davaya gitmesem sonrasında benim aleyhime kullanılır mı? ya da nasıl bir mazeret bildirebilirim ki? avukatım sağlık sorunuyla ilgili bir mazeret daha iyi olur dedi. ben öyle bir mazeret bulamazsam ne yapabilirim.
Şimdiden teşekür ederim.
-
Alıntı:
filizsu rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Akcurali,
Yazdıklarınızı baskası okusa sizi ben zannederdi. Öncelikle size de Allah kolaylık versin. Ben de aynı durumdayım. Hem de Her harfine kadar.
Ben de sayın avukatlara davaya gitmezsem nasıl olur diye sormak istiyorum. benim de davam 29'unda. davayı eşim açtı ve bizim de imzalanmış anlaşmamız var. ben de imzaladığımız anlaşmadan memnun kalmadım. ben davadan bir kaç gün sonra İstanbul' da olabileceğim. şu an şehir dışında ailemin yaındayım. Mazeret bildirmem gerekli mi?
hiç bir şey söylemeden davaya gitmesem sonrasında benim aleyhime kullanılır mı? ya da nasıl bir mazeret bildirebilirim ki? avukatım sağlık sorunuyla ilgili bir mazeret daha iyi olur dedi. ben öyle bir mazeret bulamazsam ne yapabilirim.
Şimdiden teşekür ederim.
Anlaşmalı boşanmalarda hakim her iki tarafıda görmek ister. Gitmez iseniz bir sonraki duruşmaya ertelenir. Protokolden vazgeçtiyseniz yeni isteklerinizi ve iddianızı içeren bir dilekçe vermeniz gerekir. Buna göre çekişmeli olarak görülecek boşanma davası usule göre görülür.Gidemeyecekseniz mazaret ve yeni dilekçeyi mutlaka bildirin mahkemeye, hak kaybına uğramayın.
Geçmiş olsun.
-
Alıntı:
Boşanma sebebiniz nedir?
Boşanma sebebimiz temelde anlaşamamak ve evliliğimiz boyunca çözülemeyen sorunlar.
-
Alıntı:
hataylıkatip rumuzlu üyeden alıntı
anlaşarak boşanacağız diyorsunuz peki protokol yaptınızmı
eğer yapmadıysanız bu anlaşmalı sayılmaz. protokol yaptıysanız 600 tl yazdınızmı bence bunu yazmanız lazım
Protokole yazıldı. Evimizin eşyalarının bende kalacağı, 600TL nafaka tutarı, kızımızın bende kalıp belli günler onda kalacağı , yaz tatillerinde bir ay babasında kalacağı gibi..
Benim sorunum sadece maddi açıdan. Öbür yandan kendisinin alıp teyzesinin üstüne yaptığı bir evi de var nikahımızdan sonra. Onu da kanıtlayamıyorum. Düğünde takılan tüm değerli eşyaları da eşim ve ailesi aldı. Hiçbir konuda kendimi güvencede hissetmiyorum.
Bir de sürekli olarak eşim kızımı benden alacağını söyleyerek huzursuz ediyor. Psikolojik olarak yıkıntı halindeyim.
-
Alıntı:
selam,
ne yapmam gerekiyor?
Sayın Akcurali,davanızın sonucu ne oldu.çocuk için anlaşmaya varabildinizmi.
-
Alıntı:
tugba guleryuz rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Akcurali,davanızın sonucu ne oldu.çocuk için anlaşmaya varabildinizmi.
Boşanma gerçekleşmedi.Ben anlaşmadan vazgeçtiğimi ve bu şartlarla boşanmak istemediğimi söyledim. Dava kasım ayına ertelendi. Ama hala
aklım karışık.Herkes farklı bir şey söylüyor. Eğer bilgisi olan biri varsa sevinirim.
-
merhaba
bir konu hakkında bilgi isteyecekdim. eşimle 27/08/2007 tarihinde evlendik 28/07/2008dede anlaşmalı olarak boşandık. fakat birlikteliğimizze devam ettik bu boşanma kararı aramızda aldığımız bazı problemleri bertaraf etmek için bir karardı ve başarılı olduk. tam tekrar evlenecekdik 27/07/2009da ki birbirimizi kütüğümüzden düşürmediğimiz için resmi tüm makamlarda evli olarak görülüyoruz. avukatımıza sorduk şuan remen evlisiniz dedi. nereye giderseniz gidin bu böyle dedi. mahkeme 28/07/2008de tek celsede bizi boşadı anlaşmalı olduğumuz için ama avukatımız tanıdık olduğu için bizi kütükden düşürmemiş ve boşanma kararı verildikden sonraki işlemleri yapmamış. şimdi biz evlimiyi boşanmışmı sayılıyoruz ne yapmamız lazım. saygılarımla teşekkürler.
-
Evlimi kalmak boşanmış mı görünmek istiyorsunuz?
-
kesinlikle evli kalmayı istiyoruz.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Evlimi kalmak boşanmış mı görünmek istiyorsunuz?
İlk önce ilginiz için çok teşekkür ederim. dumun böyle olduğunu tekrar evlenmek isterken öğrendik. avukatımız eşim arkadaşı dediği mutlaka doğrudur ama içimde bir şüphe olmaması için araştırmak istedim. biz evli kalmak istiyoruz.
-
O zaman bırakın böyle dağınık kalsın :)
Karar masrafı verilip tebliğe çıkarılmadığından kesinleşmemiş ve nüfusa işlenmemiş. Re'sen tebliğ yapılmadıkça ki yaparmı mahkeme bilmiyorum evli sayılırsınız. İleride aranızda yeniden bir sorun çıkarsa gider işlemlerini yaptırıp kesinleştirirsiniz.
-
Alıntı:
O zaman bırakın böyle dağınık kalsın :)
Karar masrafı verilip tebliğe çıkarılmadığından kesinleşmemiş ve nüfusa işlenmemiş. Re'sen tebliğ yapılmadıkça ki yaparmı mahkeme bilmiyorum evli sayılırsınız. İleride aranızda yeniden bir sorun çıkarsa gider işlemlerini yaptırıp kesinleştirirsiniz.
çok teşekkür ediyorum ama ileride bir problem çıktığı takdir de hiç boşanma mahkemesiyle uğraşmadan boşanma kalan işlemlerin devamı halinde gerçekleşebiliyor mu. :p bu o zaman biraz riskli bir durum sanırım. :rolleyes: peki diyelim çıktı ve ikimizden biri tek başına geri kalan işlemleri yapabilirmi haber vermeksizin. bu arada çok teşekkür ederim içimi rahatlattığınızdan dolayı.
-
Elbette bir taraf gidip mahkemeye müracaatla işlemleri tamamlayıp boşanmayı kesinleştirebilir.
Boşanma ile eşler birbirinin mirasçısı olmaktan da çıkıyor bunu da bir taraf lehine kullanabilir.
Aklınızda hiç bir kuşku kalmasın istiyorsanız kararı birlikte kesinleştirip sonra yeniden düğün dernek yapıp evlenebilirsiniz.
-
Alıntı:
Elbette bir taraf gidip mahkemeye müracaatla işlemleri tamamlayıp boşanmayı kesinleştirebilir.
Boşanma ile eşler birbirinin mirasçısı olmaktan da çıkıyor bunu da bir taraf lehine kullanabilir.
Aklınızda hiç bir kuşku kalmasın istiyorsanız kararı birlikte kesinleştirip sonra yeniden düğün dernek yapıp evlenebilirsiniz.
tekrar çok teşekkür ediyorum artık ben gerekeni yaptırırm aman erkek milleti ne olur olmaz güvenilmez.:) ilginiz için tekrar tekrar teşekkürler
-
Kadın milletinden olduğunuzu bilmiyordum :)
-
Alıntı:
zorkarar82 rumuzlu üyeden alıntı
tekrar çok teşekkür ediyorum artık ben gerekeni yaptırırm aman erkek milleti ne olur olmaz güvenilmez.:) ilginiz için tekrar tekrar teşekkürler
Bravo. Onca şey yazdınız. Onca kişide sizi ciddiye alıp yanıt verdi. Şu cevabınıza bakarmısınız. Erkek milletine güven olmazmış. Efendim güvendiğimizin kadınların neler yaptıkları ilede dolu bu forum sayfaları. Acaba içinizdeki bu şüphe bu erkek düşmanlığını atsanız bir yanada mutlu mesut yaşasanız olmazmı ? Genelleme yapmadan cümle kurmayı deneseniz nasıl olur.
Ha bu arada. Madem eşinize güveniniz yok gidin kararı kesinleştirin boşanın. En azındna içinizdeki şüphelerinizden kurtulursunuz. Malum şüphe tahtakurusuna benzer içten içten yer bitirir insanı.
Geçmiş olsun..
-
Selamlar,
Şimdi durumumu tekrar özetlemek istiyorum.
Eşimle boşanmaya karar verdik ve protokol imzaladık.
Ancak eşimin anlaşma şartlarından memnun kalmadım ve protokolun iptalini istedim.
İkinci davamız kasımda. Eşim benim geçinemeyeceğimi bildiği halde ve vrebileceğil halde kiramı karşılamıyor. İş bulmadan da boşanırsam çok zor durumda kalıyorum.
Ne yapabilirim?
-
Alıntı:
Selamlar,
Ancak eşimin anlaşma şartlarından memnun kalmadım ve protokolun iptalini istedim.
İkinci davamız kasımda. Eşim benim geçinemeyeceğimi bildiği halde ve vrebileceğil halde kiramı karşılamıyor. İş bulmadan da boşanırsam çok zor durumda kalıyorum.
Ne yapabilirim?
Mahkemeden tedbir nafakası talep edersiniz. Hakkınızda (sizin ee eşinizin) ekonomik ve sosyal durum araştırması yapılır. Belli bir miktar tedbir nafakası hükmedilir. Eşinizde bunu öder. Ekonomik ve sosyal durum araştırması sonucunda yüksek miktarlarda geliri olduğu ortaya çıkmazsa eşinizin öyle tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak nitelikte birşey de beklemeyin. Boşanmak zaten başlı başına zor bir durum. Sizin işiniz cidden zor. Geçmiş olsun..
-
Alıntı:
Selamlar,
Ne yapabilirim?
600 liradan bi kuruş fazla alamazsınız. İyi bir fırsatı tepmişssiniz.
-
Alıntı:
solosko rumuzlu üyeden alıntı
600 liradan bi kuruş fazla alamazsınız. İyi bir fırsatı tepmişssiniz.
açıkçası avukatım ve görüştüğüm diğer bir avukat tam tersini söylüyor.
ancak eski eşim olmak üzere olan kişi zerre kadar anlaşmaya yanaşmıyor.
şimdi de başka bir sorunumuz doğdu.
eşim ben anlaşmayınca davasını geri çekmiş. eve geri dönüp beni yıldırmaya uğraşıyor.
ne yapmam gerekiyor?
-
Sayın akcurali,davanızla ilgili son durum nedir?
-
Alıntı:
açıkçası avukatım ve görüştüğüm diğer bir avukat tam tersini söylüyor.
ancak eski eşim olmak üzere olan kişi zerre kadar anlaşmaya yanaşmıyor.
şimdi de başka bir sorunumuz doğdu.
eşim ben anlaşmayınca davasını geri çekmiş. eve geri dönüp beni yıldırmaya uğraşıyor.
ne yapmam gerekiyor?
adam yeterince iyi niyet güstermiş ama nafile insanoğlu şükür etmeyi bilmeli ben sizin tüm yazı yorumları okudum
1-eşinizin aylık geliri nedir
2-bu adamın hiçmi yaşamaya hakı yok
3-boşanamn bir eş birdaha evlemeyecekmi
4-bu adam tüm eşyalari size vermiş eşya almayackmı
bence bir iş yaparken her iki tarafı düşünmek lazım
-
Alıntı:
usta_ rumuzlu üyeden alıntı
adam yeterince iyi niyet güstermiş ama nafile insanoğlu şükür etmeyi bilmeli ben sizin tüm yazı yorumları okudum
1-eşinizin aylık geliri nedir
2-bu adamın hiçmi yaşamaya hakı yok
3-boşanamn bir eş birdaha evlemeyecekmi
4-bu adam tüm eşyalari size vermiş eşya almayackmı
bence bir iş yaparken her iki tarafı düşünmek lazım
kusura bakmayın ama hak hukuk denilen şey taraflara bağlı olan bir konu değildir. insanlar bir adım atarken onlara nasıl döneceğini düşünmek zorunda.
ayrıca anlaşmalı boşanma iptal edildi eşyalar da kendisinde kalacak zaten. ortada bir çocuk var ve o çocuğa bakabilmem için ideale en yakın şartı oluşturmam gerekiyor. bunda babanın da "sanırım" en az benim kadar sorumluluğu söz konusu. yoksa yanılıyor muyum? benim geçinemeyeceğimi bildiği bir rakamı bana dayatması kızının sorumluluğunu almak mıdır?
neyse bu kadar pederşahi erkek yanlısı yazmışsınız bir de kadın gözünden bakabilseniz insaflı olabilirsiniz "belki".
-
soran arkadaşlara çok teşekkür ederim. durumumuz şu anda iyice karıştı.avukatımın önerisiyle karşı dava açtık. tazminat istediğimizi anlatan. dava açıldı. ancak bizim eşimin açtığı dava önümüzdeki hafta görünecek.
biz karşı davada 1,800tl katkı payı ve nafaka (toplam)
evliyken ödediği arabasının taksitlerinin yarısı (mal rejimi dolayısıyla)
düğünümüzde bana takılan altınlar (20bin lira civarı)
maddi ve manevi tazminat olarak da 60 bin lira istedik.
eşimin eve gelmediği, eve harcama yapmadığı evliliği sürdürmek istemediği, evlilik temelini sarstığı,gece hayatı olduğu ve yalan söylediğini iddia ettik.
kanıtlarımızı ve şahitlerimizi yazdık,koyduk.
bakalım ne olacak bu sefer?
soru soran arkadaşa gelince;
eşim devlet memuru olarak 1,800 alıyor, bunun yanında aylık toplam 3,500 geliri var ve bunun yanında arabası ve biz evliyken babasının üzerine aldığı bir ev var.
ben ise 10 aydır işsizim ve iş yerimden aldığım tazminat bitti. iş bulamıyorum.
-
Alıntı:
tugba guleryuz rumuzlu üyeden alıntı
Sayın akcurali,davanızla ilgili son durum nedir?
biz karşı dava açtık. eşim kızımın velayetini de istiyor. diğer mesajlarımda belirttim. biz tazminat ve nafaka istiyoruz. o da kızımızı istiyor ve hiçbirşey vermek istemiyor
-
Arkadaşlar davam dün görüldü. Durumu belirtip fikirlerinizi almak istiyorum. Özellikle hukukçu arkadaşların fikirleri önemli. Ne yapacağımı biraz netleştirmek istiyorum.
Davada iki tarafın avukatları dilekçeleri sundu. Bizim dilekçemizde sadece evlilik birliğinin baştan itibaren kurulamadığı,eve gelmediği ve evle ilgilenmediği,maddi açıdan destek olmadığı yönündeydi.
Ancak kızımın babasının hazırladığı dilekçeyi görünce inanamadım. Benim ciddi psikolojik sorunlarımın olduğunu,ailemin dengesiz olup şiddet kullandığını,çocuğumla,evimle ilgilenmediğimi,gece sık sık dışarı çıktığımı,ondan para kaçırdığımı,çocuğumu istemeyip kürtaj olmak istediğimi,ailesiyle arasını açtığımı ve evliliğin başından beri boşanmak için baskı yaptığımı yazmışlar.
Şu anda bana nafaka bağlanmadı. Ama kızımız için 600 Lira nafaka bağlandı.
İki tarafın da sosyo-ekonomik durumunun incelenmesi için bir sonraki celseye bırakıldı.
Kızımın velayetini istiyor ve alacağını söylüyor. Bu dilekçeyi gördükten sonra korktum. Nasıl bir ispat söz konusu olabilir ki bunlar için?
Ben ailemin yanına şehir dışına taşınmak zorundayım.Nafaka olarak ne alabileceğimi hala anlamadım. Bizim istediğimiz 1,800 liraydı ve ellibin lira tazminattı. Ancak tazminat konusu hiç konuşulmadı.
Ne yapmam gerekir. Avukatım doğru yolda mı?
Lütfen bilgilerinizi paylaşın.
-
Alıntı:
kusura bakmayın ama hak hukuk denilen şey taraflara bağlı olan bir konu değildir. insanlar bir adım atarken onlara nasıl döneceğini düşünmek zorunda.
ayrıca anlaşmalı boşanma iptal edildi eşyalar da kendisinde kalacak zaten. ortada bir çocuk var ve o çocuğa bakabilmem için ideale en yakın şartı oluşturmam gerekiyor. bunda babanın da "sanırım" en az benim kadar sorumluluğu söz konusu. yoksa yanılıyor muyum? benim geçinemeyeceğimi bildiği bir rakamı bana dayatması kızının sorumluluğunu almak mıdır?
neyse bu kadar pederşahi erkek yanlısı yazmışsınız bir de kadın gözünden bakabilseniz insaflı olabilirsiniz "belki".
hak hukuk dediğin haksızlıkmı başkasının nafakasını almak başkasının sırtından geçinmek
çocuğa bakamıyorsan eşine ver her kesin rızkına ALLAH kefildir ancak lükse değil lüks düşünmüyorsan rıskını ALLAH verir
kadın erkek diye bi şey yok hele bide ALLAH'ın kanunu bi okuyun
şimdi tuturmuşlar kadın nağdur değil aslında inanın erkekler daha mağdurlar çünkü düğün yapıldığında bütün masrafları erkek yapıyor boşanma aşamasında nafaka tazminat vs %95 erkekler ödüyor bu erkeklerin şucludur anlımına gelmez bana güre bu ekoloji ve sosyoloji olarak üzerimize oynanmış dış güçlrin bir oyunudur bundan bi 20 sene önceki ailelere bi bakın bide şu anki ailelere bakın bilmem şu defile şu kadın programı şu kadın hakları derken aile huzuru kalmamış diye düşünüyorum?
-
Alıntı:
usta_ rumuzlu üyeden alıntı
hak hukuk dediğin haksızlıkmı başkasının nafakasını almak başkasının sırtından geçinmek
çocuğa bakamıyorsan eşine ver her kesin rızkına ALLAH kefildir ancak lükse değil lüks düşünmüyorsan rıskını ALLAH verir
kadın erkek diye bi şey yok hele bide ALLAH'ın kanunu bi okuyun
şimdi tuturmuşlar kadın nağdur değil aslında inanın erkekler daha mağdurlar çünkü düğün yapıldığında bütün masrafları erkek yapıyor boşanma aşamasında nafaka tazminat vs %95 erkekler ödüyor bu erkeklerin şucludur anlımına gelmez bana güre bu ekoloji ve sosyoloji olarak üzerimize oynanmış dış güçlrin bir oyunudur bundan bi 20 sene önceki ailelere bi bakın bide şu anki ailelere bakın bilmem şu defile şu kadın programı şu kadın hakları derken aile huzuru kalmamış diye düşünüyorum?
Allah aşkına siz ne diyorsunuz? Bunun ne ilgisi var dış güçlerle. Zaman değişiyor efendim! Sizin allah kanunu dediğiniz rızık dediğiniz şey nedir? Bu yüzden mi açlık var dünyada. Kaç tane çocuk ölüyor günde bakımsızlıktan? Açlıktan? Kadın mı mağdur erkek mi bu her olaya göre değişir. Ama baktığınız zaman sizin söylediğiniz hiçbirşey doğru değil. Adam gelecek karısını dövecek, kadının üstünden geçinecek, eve para getiriyorsa onu da kadının başına kakacak? Bir kadın neden çeksin?
Evet bir zamanlar dünya böyleydi. Ama artık öyle değil. Kadınların hakları var.
Mustafa Kemal Atatürk ne güzel demiş. "Biz egemenliği gökten alıp halka veriyoruz" diye.