merhabe ben pmyo hazırlanıyorum sol gözümde katarakt var sağlıkta elendim diyelim.sonradan ameliyat olup polis olmasında sakınca yoktur raporu alsam ve mahkemeye başvursam tekrardan okula alınırmıyım.saygılar sunarım...lütfen yardım edin
Printable View
merhabe ben pmyo hazırlanıyorum sol gözümde katarakt var sağlıkta elendim diyelim.sonradan ameliyat olup polis olmasında sakınca yoktur raporu alsam ve mahkemeye başvursam tekrardan okula alınırmıyım.saygılar sunarım...lütfen yardım edin
Niye işi tersinden tutuyorsunuz ki?Katarak ameliyatı dediğin nedir?Ameliyat ol imtihana öyle gir.Engel ne?
İyi günler...
Sınavı kazansanız da , rahatsızlığınız o günkü şartlarda polis olmanıza engelse, polis olamayacaksınız.Sonradan ameliyat olsanız da , sınav tarihinde , gerekli şartları sağlamadığınız gerçeği değişmeyecek olduğundan, bir sonuca ulaşabileceğinizi sanmıyorum.
ben polis memuruyum boşuna girme olamazsın en fazla kişiyi muaynede gözden eliyorlar bıorak ameliyatı gozunde ufakta olsa bir sorun olsun kabul etmıyorllar. girişteki muayne çok sıkı ama mezun olurken o kadar sıkıntı yapmıolar. ama bence deneme bile sonuç husran olur. apandis ameliyatı olan arkadaşımızı girişte elediler hemde butun ilgili raporları olmasına rağmen. sen gozdekı amelıyattan bahsediosun bide
Sizin adamınız var mı?
Yanlış şeyler duymuşsunuz çevrenizden.
Tipik bizim hastalığımız ''adamını bulmak'' ee boşuna yazılmaz kartın arkasına ''hamili kart yakınimdir... '' kart sahibi tanıdığımdır ona göre mesajıdır yani...
Genelde hukuk sistemimizde gözüken bir ''rahatsızlıktır'' bir avukata danışmak vekalet vererek davasında temsil ettirmek isteyen kişinin kanına girilir böyle ilk.. '' Avukata ne yapmaya para vereceksin... X savcı yada Y hakim tanıdıktır bu işleri hemen halleder...'' Genelde belki kurtulabileceği bir avukatın iyi bir savunmasıyla kurtulabileceği bir hukuki sorundan arkadaşının tanıdık X savcısı yada Y hakimi sayesinde ceza alır aklı başına gelir... Palavracı arkadaş hala devam eder... '' O araya girip yumuşatmasaydı çok ağır ceza alacaktın o kurtardı...''
Aslında ufak tefek suçlarda ''tanıdık adam ''işe yarar... Genelde bu tanıdık adam ''ortak tanıdıktır'' kendisinin haberi bile yoktur... Maalesef kendisinin yönetimi olsa iki tarafta ''oylum oylum '' olur... Bu ortak tanıdık ''çizilmiş ATATÜRK büstü'dür''. Özellikle trafik polisleri ve bazı resmi kurumlarda bu ATATÜRK resimli ve ilaveten duruma göre 10,20,50,100 TL yazan ''tanıdık adama'' fit olurlar... Öyle bir rivayet vardır doğrumudur bilemem... Bu olay açığaçıkınca her iki tarafta ''ortak tanıdığımız'' desede hukuk ''rüşvet verme alma'' olarak değerlendirir...
Sizin olayınıza gelince sağlık yönetmelikleri açıktır. ''Adamını bulmak'' demek olmazı olur yapacak göz doktorunu bulmak demektir ki kişinin meslek hayatı söz konusudur burada... Ve heyet raporu gerektirdiğinden yakalanma olayı çok büyüktür. Polis sağlık yönetmeliğinde eğer katarak polis olmaya engel bir rahatsızlık ise bunun dönüşü yoktur. Yok değilse adamını bulmaya da gerek yoktur.