Selamlar.ödenmeyen kredi kartı ve nakit kredi borcundan dolayı eve icra gelmesi dışında hapis cezası hangi durumlarda çıkar.
Printable View
Selamlar.ödenmeyen kredi kartı ve nakit kredi borcundan dolayı eve icra gelmesi dışında hapis cezası hangi durumlarda çıkar.
Mal beyanı verilmemesi nedeniyle disiplin hapsi uygulaması şu anda yapılmıyor.
İcra dairesinde bir ödeme taahhüdünde bulunulur ve taahhüde uyulmaz, ödeme yapılmazsa 3 aya kadar disiplin hapsi ile karşılaşırsınız.
defelarca yazdık arkadaşım ama bir daha yazalım çek ve senet harici borçlardan dolayı hapis cezası yoktur mal beyanından dolayı hapis işlemide kalktı yalnız şöyle bir şey vvar siz siz olun mal beyanı verin verinki avukatlar mal beyanınıza bakarak işlem yaparlar birde bankalar evden eşya kaldırmaya yanaşmazlar tabiki borcun meblağına göre sadece avukatlar çok kimse kanunu bilmediği için avukatlar asarız keseriz derler siz kulak asmayın hiç bir şey yapamazlar yalnız bankaya veya avukata ödeme tahüdü bulunduysanız yani ben bu borcumu şu taksitlerle öderim diye imza vermişsseniz eğer yıl içinde 3 defa ödeme yapmassanız 3 ay hapise girersiniz bundan sonra yeni çıkan kanunla eve hacze gelen avukat sizden ödeme talebi isterse sizde kabul etseniz imza atsanız bile o imzanın hiç bir değeri yoktur
sadece ödeme talebi bundan sonra ödeme hangi icradan gelirse ancak o icranın müdürü yanında bu işlem gerçekleşebilir geçmiş olsun
Love50, avukatlar "asarız, keseriz" demezler. Siz avukatları kendinizle karıştırmış olabilirsiniz, dikkat! (Bu size ilk ve son uyarımdır).
Senol Eker hacizde taşınır eşyaları YEDDİEMİNE götürme işlemine MUHAFAZA altına almak denilir, mal kaldırma değil. Avukatlar ve icra memurları nakliyeci veya mezatçı değildir, kimsenin malında da şahsi olarak gözleri yoktur.
Muhafaza yapma takdiri de tamamen avukatın olup, şu durumda muhafaza yapar, şu durumda yapamaz gibi genellemeler insanları yanılgıya düşürür.
Evet belki sayın avukat arkadaşlarımız asarız keseriz demezler zaten asamazlar da kesemezler de; lakin borç için aradıklarında nedense kanunu bilmiyorlarmış gibi korkutma amcıyla şu kadar hapis yok evde olsanızda olmasanız da polis nezaretinde çilingirle gireriz gibi tehditvari açıklamalar...Bunlar yakışmıyor. Bizim borca bir dediğimiz yok. Ben telefonda avukat beye ya evdeyim evlet memuruyum bir yere kaçamam zaten diyorum o hala polisle geliriz; çilingirle açarız........vs....vs....neyse....
Belirttiğiniz avukat arkadaşlar sahiden arkadaşınız mı? Diğer bir ifadeyle sizi tanıyorlar mı? Tanıyorlarsa gerçekten kaçacağınızı sanarak haksızlık etmişler.
Not: Evde yokken çilingir ile kapı açılabilir. İcra'nın diğer adı cebr-i icradır. Yani hukuki yetkilerle donatılmış adliye ve hukukçular, borcunu ödememekte ısrar eden (direngen-mütemerrid) borçlulardan alacağı yasaların verdiği haklar çerçevesinde alır. Alacaklının da hakları olduğunu unutmamak gerekir. Siz bu yetkiye ve kullanımına tehdit diyorsanız kanunlara uymuyorsunuz demektir.
bugun basıma gelen 1 konuyu anlatmak ıstıyorum arkadasım arkadasının kredısınden dolayı x bankaya kefıl olmus asıl alacaklıyı bulamadıklarından dolayı kefılın eVıne gelmısler kefıl arkadasım eVi esyalı olarak kıraya tuttu ama esyaları tespıt yapıp alt komsuya yedı emın yaptılar sızce bu kanuna uygunmu ?( esyaların tamamı noter huzurunda yapılmıs kıra sozlesmesınde gecıor )
Eşyalar başkasına ait ise istihkak davası açma hakkı var. Mahkeme eşyaların kime ait olduğunu tespit edecektir.
Love50, avukatlar "asarız, keseriz" demezler. Siz avukatları kendinizle karıştırmış olabilirsiniz, dikkat! (Bu size ilk ve son uyarımdır).
Senol Eker hacizde taşınır eşyaları YEDDİEMİNE götürme işlemine MUHAFAZA altına almak denilir, mal kaldırma değil. Avukatlar ve icra memurları nakliyeci veya mezatçı değildir, kimsenin malında da şahsi olarak gözleri yoktur.
Muhafaza yapma takdiri de tamamen avukatın olup, şu durumda muhafaza yapar, şu durumda yapamaz gibi genellemeler insanları yanılgıya düşürür
Doğru dıyorsunuz mersınde 1 arkadasa emanet cek verdık arkadas cekı alacaklısına vermıs ıcraya verıldım ıcraya veren sahısın hesabına banka uzerınden borcun 2/3 kısmını eft yaptım alacaklı arkadas avukata vermıs cekı avukat hanım arıyor borcunuzu odeyın dıorum ben borcun 2/3 kısmını odedım hayır tamamını odıceksınız dedı tamam dedım kapattım elımdekı banka dekontuyla beraber organıze suclar subesıne gıderek avukat ve alacaklı hakkında suc duyurusunda bulundum 2 sıde goz altına alındı savcılıkta uzlasak demeye basladılar aVukatlara 1 sozum yok ama her agacta curuk meyve oluyor zor meslek ama tehdıt ettılermı bayılıyorum cunku caresızlıkten ınsanların ılk basVurdugu care tehdıt okumak yada hukukcu olmak ınsanı evcıllestırmıyor demek ki.
Artık W harfini kullanmaya son vermenizi rica ediyorum. Önceki iletinizde onları ben V yaptım. Lütfen tekrar etmeyin.
Konuya gelince; müvekkil avukata bir senet verir, alacağımı alamadım der. Avukat nereden bilsin tahsil olunup olunmadığını. Siz bankaya öderken yanınızda olacak hali de yok. Bir avukatın ifadesini ise ancak savcı alabilir! Avukatın vekaleten yaptığı ve bilmesi mümkün olmadığı bu tip işlemlerde sorumluluğu olmadığından savcılık takipsizlik kararı verir. Üstelik aleyhinize tazminat davası açma hakkı kazanır.
Siz genel olarak üzüm yemeyi değil, bağcıyı dövmeyi sevenlerdensiniz sanırım. Eğer öyle olmasaydı ve gerçekten bilginiz olsaydı, takibe itiraz eder, üzerine bir de ödediğiniz kısım üzerinden hesaplanacak icra inkar tazminatı kazanırdınız.
Avukat arkadaş derken sahiden arkadaş anlamında kullanmadım elbette Lafın gelişi dedim. Bundan sonra abi-abla derim ya da avukat bey avukat hanım derim. Neyse bunlarla kafa yormamak lazım sonuçta işin özünü şu şekilde aktarmam gerekiyor: Ben borca hiçbir dediğim yok beni takip edenler bilirler her zaman borç ödenecek diyorum. Elbette ki alacaklı haklıdır alacagını alma hususunda Ben avukat beyfendiye evdeyim buyrun gelin ne alacaksanız alın diyorum o hala yok polis nezaretinde geliriz çilingirle açarız rezil olursunuz babında cümleler sarf ediyor. Tamam anladım da ben evdeyim diyorum adresim belli diyorum..Borca da itiraz etmedim. Yani durumu aslında siz de anlıyorsunuz. Maksat köşeye sıkıştırmak korkutmak ...yoksa kanuna karşı boynumuz kıldan ince. Yani ben buyrun gelin evdeyim adresim belli borcu kabul ediyorum zaten dediğimde hala daha köşeye sıkıştırmaya çalışmanın anlamını merak ediyorum. Ne diyebilirdi avukat bey: 'Tamam beyfendi biz kanunların bize emrettiğini yaparız.'....Olay bu yani sen kapıyı çaldığında evdeysem açarım. Rezilliği bana kalmış...
X bankadan 5 gün önce 10 milyar kredi borcuma istinaden eve haciz işlemine gelindi.bir avukat bir takip görevlisi.girer girmez ilk sordukları ilk soru;çamaşır ve bulaşık makinesi nerde?buzdolabı,televizyon,müzik seti varsa pc nerde?yoksa niye yok?satıldımı,atıldımı,saklandımı?satıldıysa kime nereye?bizden önce eve haciz geldiyse kimden nereden?
benim tek cevabım borcuma mukabil hepsini sattım dedim.ben öyle deyince iyice sinirlendi elindeki kağıda imza almak istedi ben imzalamayınca sinir derecesi arttı.sonuçta haciz edecek eşya bulamayıp o malum hapis cezası ifadesiyle gitti...
Diğer bir banka ile telefonla görüşmemde evinize işyerinize baskına gelecez hapise attıracaz vs
merhaba slm benım ögrenmek istedigim konu babam ihtıyac kredisi cekmısdı 3 yıllıga 3 yıllık sıgorta yapıldı alınınca ama 13 ay taksıt kalınca refat etti şimdi taksıtlerı devammı edecegız yoksa silinecekmı sonucta hayat sıgortası yaptılar babam emekli simdi annem ve kardesım alacak avukat arkadaşlar bılgı verırse sevınırım tşk
Avukat değilim ama yine de başımızdan geçtiği için bilgi vereyim: "Babanız rahmetli olduktan sonra 1 taksit bile kalmış olsa sonuçta kredi miktarı kadar hayat sigortası yapılmıştır. bankaya ve dolayısıyla bankanın hayat sigortası yaptırdığı şirkete yazılı olarak müracaat etmeniz durumunda söz konusu miktardan kalan 13 taksit düşüldükten sonra geriye kalan kısım varislere verilecektir."
tşk arkadaşım ilgilendigin için tekrar sagolyardımcı oldugun icin
Ben bir cahillik yaptım. bankalara olan borcumu, başka bir bankadan kredi çekerek ödemeye kalktım. Netice olarak borcu borçla kapatmaya kalkınca her bankadan (3 banka) yasal takibe girdim. ve icralık oldum. Asgari ücretle çalışıyorum, ve kirada oturuyorum. borcumu ödemeyi alacaklıdan daha çok ben istiyorum fakat imkanlarımın yetersiz olmasından dolayı ödeyemiyorum. ve en son çalıştığım yerdende borçlarım yüzünden çıkarıldım. şu anki çalıştığım yerede icra tebligatı geldi. burdanda çıkarılma korkusu içerisindeyim. mal beyanında bulunmam gerekiyor. bunu nasıl yaparım, yada bu borç almış olduğum maaşla zor ödenecek gibi. bu konunun sonu nereye gider hapis cezası alırmıyım borcuma karşılık( ödeyemediğimden dolayı)
allh kolaylık versin