İptal edilmiş sözleşmeye ihtar çekilir mi?
Merhabalar ben 06.04.2009 tarihinde bir güzellik merkezine kayıt yaptırmıştım bir sözleşme imzaladık fakat bir hafta sonra rahatsızlığımdan dolayı iptal ettirmek zorunda kaldım ve sözleşme iptal edildi fakat 02.07.2009 tarihinde yollanılan ihtarda belirtilen miktarın ödenmesinden bahsedilmiş ve 5 gün içinde ödenmesi gerektiği vurgulanmış merak ettiğim iptal edilmiş bir sözleşmeye ihtar çekilip ücret talep edilir mi? Edilse bile alınabilir mi? Geçerliliği ne kadardır merak ediyorum yardımlarınızı bekliyorum..
Re: İptal edilmiş sözleşmeye ihtar çekilir mi?
İptal ettirdiğinize dair elinizde herhangi bir delil mevcut mu?
Re: İptal edilmiş sözleşmeye ihtar çekilir mi?
Nasıl iptal ettrdiniz?
"Konuştuk iptal ettik dediler" demeyin sakın.
Re: iptal edilmiş sözleşmeye ihtar çekilir mi? (ACİL)
Alıntı:
Netice rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar ben 06.04.2009 tarihinde bir güzellik merkezine kayıt yaptırmıştım bir sözleşme imzaladık fakat bir hafta sonra rahatsızlığımdan dolayı iptal ettirmek zorunda kaldım ve sözleşme iptal edildi fakat 02.07.2009 tarihinde yollanılan ihtarda belirtilen miktarın ödenmesinden bahsedilmiş ve 5 gün içinde ödenmesi gerektiği vurgulanmış merak ettiğim iptal edilmiş bir sözleşmeye ihtar çekilip ücret talep edilir mi? Edilse bile alınabilir mi? Geçerliliği ne kadardır merak ediyorum yardımlarınızı bekliyorum..
Sözleşme yaparken imza attınız.
İptal sırasında o imzanızın olduğu belgeyi aldınız / imha ettiniz mi?
Ya da onu almadıysanız karşı tarafın imzasını içeren ve sözkonusu sözleşmenin iptal edildiğini ifade eden bir belge mevcut mu?
Yani oradaki kişi size "tamam iptal ettik" dediyse ama imzaladığınız sözleşmeniz onlarda duruyorsa sözleşmenin iptal edildiği nasıl öne sürülebilir ki?
imzaladığım sözleşmenin aslını da kopyasını da iptal yazısıyla iptal ettiler şahsıma da iptal dilekçesi yazdırdılar fakat elime belge istediğim halde herhangi bir belge verilmedi iptal edilen sözleşmenin kopyası da verilmedi..
Alıntı:
imzaladığım sözleşmenin aslını da kopyasını da iptal yazısıyla iptal ettiler şahsıma da iptal dilekçesi yazdırdılar fakat elime belge istediğim halde herhangi bir belge verilmedi iptal edilen sözleşmenin kopyası da verilmedi..
iptal yazısı ile iptal ettiler derken, ISLAK İMZANIZIN bulunduğu nüshanın üzerine sonradan silinemeyecek şekilde "iptal edilmiştir" diye mi yazdılar?
Tüm sayfaya boydan boya İPTAL diye yazıldı büyük şekilde kopyasına da her iki sayfaya da fakat bana verilmedi.
Alıntı:
Tüm sayfaya boydan boya İPTAL diye yazıldı büyük şekilde kopyasına da her iki sayfaya da fakat bana verilmedi.
Öncelikle boydan boya iptal yazdıkları kağıdın sizin ıslak imzanızın olduğu belge olduğunu umalım. Yani umalım ki, siz bir asıl bir kopya zannederken iptal edilen biri renkli diğeri siyah beyaz iki fotokopi olmasın.
Bunun dışında;
Ödeme ilgili başka bir belge (senet gibi) imzalamış mıydınız yoksa tek imzaladığınız bu iptal edilen miydi?
"İPTAL" diye yazılan sözleşmenin aslıydı biri beyaz diğeri kopyası sarı kağıt.. 2 kağıdın ikisine de iptal diye yazıldı ayrıca ödeme içinde hiçbir senet yapılmadı yani ödeme başlamadan iptal ettirdim zaten..
Alıntı:
"İPTAL" diye yazılan sözleşmenin aslıydı biri beyaz diğeri kopyası sarı kağıt.. 2 kağıdın ikisine de iptal diye yazıldı ayrıca ödeme içinde hiçbir senet yapılmadı yani ödeme başlamadan iptal ettirdim zaten..
İhtar çekilir tabii. Yani ben de size "hayır o borcu ona değil bana ödeyeceksizniz" diye ihtar çekebilirim. Ama bir dayanağı yoktur tabii.
Size yollanan ihtarın da eğer anlattıklarınızda atladığınız / unuttuğunuz bir nokta yoksa bir değeri yok gibi görünüyor.
İhtarnameyi kim hazırlamış ve yollamış? Bir avukat mı? Noter onaylı mı?
Hayır ne bir avukat ne de bir noter onayı var firma sahibi yollamış kendisi yazmış ve yollamış hiçbir şekilde bir onay yada avukat adı yok..
Alıntı:
Hayır ne bir avukat ne de bir noter onayı var firma sahibi yollamış kendisi yazmış ve yollamış hiçbir şekilde bir onay yada avukat adı yok..
"Ya tutarsa" diye yazılmış bir şey olduğunu sanıyorum.
Bana kalırsa bir uğrayın da sorun bakalım sizin borçlu olduğunuzu nerden çıkartmışlar.