İşten çıkarılma ve dava süreci
ben 1998 yılında bir kamu bankasında göreve başladım.2001 yılında sözleşme imnzaladık ve iş hukukuna tabi çalışmaya başladık.2008 yılında hakkımda çeşitli suçlamalarla nitelikli zimmetle suçlandım iş hukukunun 25/2 bendine istinaden işten çıkarıldım.ben hemen işe iade davası açtım.Banka da Cumhuriyet Savcılığına hakkımda suç duyurusunda bulundu.2 gün önce savcılık hakkımdaki suç duyurusu için takipsizlik kararı vermiş.şimdi sormak istediğim şu:benim açtığım dava devam ediyor ekim ayına ertelenmiş bilirkişi raporu bekleniyor.Bu takipsizlik kararı davamın seyrini nasıl etkiler? bundan sonra ne yapabilirim.teşekkürler
Re: İşten çıkarılma ve dava süreci
Takipsizlik kararı kesinleştimi?
Her ne kadar hukuk hakimi yani iş mahkemesi hakimi ceza yargılaması ile bağlı değilse de hakkınızda iş akdinizin fesih sebebi olarak gösterilen zimmet suçu iddiasından takipsizlik kararı verilmesi davanın seyrini lehinize çevirecektir. Takipsizlik kararı kesinleşirse, işveren tarafından yapılan iş akdi feshinin haksız olduğu kanıtlanmış olur. Bu sebeple diğer şartlara uyularak ( 6 aylık kıdem, en az 30 işçinin çalışması, 1 aylık sürede dava açma vs. ) işe iade davası açmışsanız davanın lehinize sonuçlanağını düşünüyorum. Saygılar.
sanırım kesinleşmemiş.ben işe iade davası açmıştım.kesinleşmeme gibi bir durum varmı kesinleşirse yada kesinleşmese davamın seyri ne olur.Ben kpss ye girip yeniden memurluk için başvurabilirmiyim.Şu anki duruma göre memur olabilmem için önümde engel varmı teşekkürler
Cevap: Re: İşten çıkarılma ve dava süreci
Merhaba.
Benim çalişma saat lerim akşam 18:00 sabah 09:00 çalışıyorum.
Benim günlük çalışma saatım toplam günde 16 saat ve iş veren bana kendi işim den hariç iş yapmamı iştiyor işim ( ŞÖFÖR )lük ve benden güvenlik persone'linin işini de yapmamı istiyor aksi takdır de iş ten cıkartılacagımı beyan ediyor ne yapmalıyım açil yardım bekliyorum LÜTFEN...
takipsizlik kararı kesinleşti bana henüz tebliğ edilmedi.itiraz yapıldığı için dosya ankaraya gitmiş
takipsizlik kararına itiraz ettiler.Ağır ceza mahkemesi bu itirazı reddetti.bundan sonra ne yapabilirim.işe iade davam devam ediyor.Ben bu takipsizlik kararını ve bilirkişi raporunu Ankara 4.iş mahkemesindeki dosyama bırakılmak üzere Avukatıma gönderdim.Davayı kazanabilirmiyim.kazanırsam hangi hakları kazanırım.teşekkürler
Cevap: İşten çıkarılma ve dava süreci
ben 1998 yılında bir kamu bankasında göreve başladım.2001 yılında sözleşme imnzaladık ve iş hukukuna tabi çalışmaya başladık.2008 yılında hakkımda çeşitli suçlamalarla nitelikli zimmetle suçlandım iş hukukunun 25/2 bendine istinaden işten çıkarıldım.ben hemen işe iade davası açtım.Banka da Cumhuriyet Savcılığına hakkımda suç duyurusunda bulundu. savcılık hakkımdaki suç duyurusu için takipsizlik kararı vermiş.takipsizlik kararına yapılan itiraz da reddedildi.Ben takipsizlik kararını ve bilirkişi raporunu Ankara 4.iş mahkemesine sunulmak üzere avukatıma gönderdim.şimdi sormak istediğim şu:benim açtığım işe iade istemli davam ekim 16 sına ertelenmiş. bilirkişi Bu takipsizlik kararı davamın seyrini nasıl etkiler? bundan sonra ne yapabilirim.davayı kazanabilirmiyim.kazanacağım haklarım nelerdir.teşekkürler saygılar
Alıntı:
muhammet04 rumuzlu üyeden alıntı
ben 1998 yılında bir kamu bankasında göreve başladım.2001 yılında sözleşme imnzaladık ve iş hukukuna tabi çalışmaya başladık.2008 yılında hakkımda çeşitli suçlamalarla nitelikli zimmetle suçlandım iş hukukunun 25/2 bendine istinaden işten çıkarıldım.ben hemen işe iade davası açtım.Banka da Cumhuriyet Savcılığına hakkımda suç duyurusunda bulundu. savcılık hakkımdaki suç duyurusu için takipsizlik kararı vermiş.takipsizlik kararına yapılan itiraz da reddedildi.Ben takipsizlik kararını ve bilirkişi raporunu Ankara 4.iş mahkemesine sunulmak üzere avukatıma gönderdim.şimdi sormak istediğim şu:benim açtığım işe iade istemli davam ekim 16 sına ertelenmiş. bilirkişi Bu takipsizlik kararı davamın seyrini nasıl etkiler? bundan sonra ne yapabilirim.davayı kazanabilirmiyim.kazanacağım haklarım nelerdir.teşekkürler saygılar
Hakkınızda çıkan takipsizlik kararı elbette davanıza olumlu etki edebilecektir.
bankaya açtığım işe iade davası bilirkişi raporu beklendiği için 1 aralık tarihine ertelendi.bugün avukatım aradı bilirkişi raporunun bizim lehimize geldiğini söyledi.Bankanın bizim hakkımızda açtığı davadaki bilirkişi raporuda bizim işe iade istemli açtığımız davadaki bilirkişi raporuda lehimize geldi.Acaba önümüzdeki duruşmada benim lehime karar verilirmi.işe geri dönebilirmiyim.yoksa mahkeme süreci yine uzarmı.teşekkürler
çok merak ediyorum bana yardımcı olabilirmisiniz lütfen
Alıntı:
Acaba önümüzdeki duruşmada benim lehime karar verilirmi.
- Lehinize karar verilebilir (verilir değil dikkat ederseniz verilebilir)
Alıntı:
İşe geri dönebilirmiyim.yoksa mahkeme süreci yine uzarmı.teşekkürler
Davayı kazanırsanız,işveren işe davet ederse, geri dönebilirsiniz,
Davanın ne zaman biteceğini bilebilmek mümkün değildir.